Philips introduceert vier nieuwe blu-ray-spelers

Philips heeft een viertal nieuwe blu-ray-spelers officieel aangekondigd. De Philips BDP5000 en de BDP7300 werden in mei al uitgeleverd, terwijl de nieuwe BDP3000- en BDP9100-blu-ray-spelers per direct in Nederland leverbaar zijn.

Alle vier de nieuwe modellen zijn in staat om full hd-films af te spelen en dvd-video op te schalen naar 1080p-formaat. Bovendien ondersteunen de toestellen de doorgifte van 1080p-videocontent met een framerate van 24Hz. Daarnaast is de nieuwe reeks blu-ray-spelers van Philips compatibel met divx ultra, bd-live, wmv, wmp3, wma en jpg. De nieuwe spelers bieden ook ondersteuning voor x.v.Color voor een betere kleurenweergave van video afkomstig van hd-camcorders.

Hoewel de nieuwe spelers in hoofdlijnen aan elkaar gewaagd zijn, zitten de verschillen hem vooral in specifieke features, connectiviteit en de ondersteunde audiotechnologieën. Zo biedt de BDP3000 ondersteuning voor dolby digital, dts, dolby true-hd en dts 2.0. De speler heeft aan de achterkant aansluitingen voor analoge audio, component en composiet-video, een digitale coaxiale audio-uitgang, ethernet en hdmi. De BDP3000 heeft een adviesprijs meegekregen van 199 euro.

De BDP5000 daarentegen ondersteunt dolby digital plus met 7.1-surround-geluid, terwijl een ethernet-aansluiting ontbreekt. Wel heeft de BDP5000 ten opzichte van de BDP3000 als extra een usb 2.0-aansluiting. De BDP5000 ligt vanaf 279 euro in de winkels.

De BDP7300 biedt naast de features van de bovenstaande modellen ook de mogelijkheid om avchd-videocontent, afkomstig van een hd-camcorder en gebrand op een dvd, af te spelen. Bovendien ondersteunt de BDP7300 het dts-hd-audioformaat. De adviesprijs voor de BDP7300 is vastgesteld op 329 euro.

De laatste van het aangekondigde blu-ray-spelerkwartet, de BDP9100, heeft dezelfde features als de BDP7300, maar heeft als unieke feature dat de speler de ondertiteling van films kan verschuiven, zodat deze geschikt is voor de Cinema 21:9-lcd-tv van Philips. Bij de huidige blu-ray-spelers wordt de ondertiteling bij die tv namelijk niet getoond. De BDP9100 krijgt een adviesprijs van 399 euro.

Philips BDP9100

Door Pieter Molenaar

04-06-2009 • 14:14

83

Reacties (83)

83
78
14
5
0
1
Wijzig sortering
Mij is niet helemaal duidelijk waar de ethernetverbinding voor dient? Is dit misschien voor IMDB, Covers op te halen?
Ethernet is nodig voor ophalen van firmware updates (nieuwe BD keys) en voor BD Live. Zonder ethernet aansluiting zou hij niet BD Profile 2.0 compatible zijn.
(niet dat je echt wat hebt aan bd live..)
Bat is bijvoorbeeld voor de online extra's die blu-rays kunnen hebben
http://www.blu-ray.com/faq/#bluray_connection
Voor BDLive/BD profile 2.0 -features heb je een internetverbinding nodig.
Blueray is meer dan een filmpje alleen. Zo kan een disc ook games bevatten voor op de TV, verwijzingen naar websites. Of een compleet informatie pakket om meer over de film/docu/onderwerp te weten te komen.

Als ik het bij het juiste eind heb was Iron Man een van de eerste BR films die hier gebruik van maakte. Deze 'download' een vragenbak over de film.
Zodat je tijdens het kijken een interactieve quiz kunt maken;

zie ook;
http://consumerist.com/50...ternet-when-you-insert-it

tijd gaat hard he :+

//edit
daarlangs zie ik mogelijkheden voor iets simpels als subtitle updates, nieuwe content of artgraphics,etc.
Misschien dat het ook gebruikt kan worden voor firmware updates

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 24 juli 2024 05:47]

Als ik het bij het juiste eind heb was Iron Man een van de eerste BR films die hier gebruik van maakte.
Transformers (2007) heeft ook aardig wat BD-Live (en leuk)
Anoniem: 50893 @Falcon4 juni 2009 14:20
Voor de DRM controle met name ;)
Lijkt mij een beetje raar. Als er echt via het internet gecontroleerd zou worden zou het stekkertje er gewoon even uitgetrokken kunnen worden.
neen zo niet, blurays hebben een code.. als die code bekend geraakt update de uitgevers deze code.. de speler kent deze nieuwe code niet en is dus nutteloos voor nieuwe filmen.. maar daarvoor dient dan deze utp om deze codes te 'updaten'..
ehh ja maar hoe weet die BD-speler dan in the first place dat de code oud is, als je de ethernet stekker er gewoon niet in zou doen :S
Anoniem: 124841 @SEtechnology4 juni 2009 19:28
Eenvoudig: ieder BluRay-schijfje bevat een lijst van codes die niet geblocked zijn.

Als jouw speler wordt geblocked, spelen nieuwe titels die na de blokkeerdatum zijn uitgegeven, niet meer af. Je speler moet dan een nieuwe code ophalen van de server en die server controleert natuurlijk of er hacks aanwezig zijn in je speler (bijvoorbeeld de firmwarehash matchen met een database). Oudere titels, met een lijst waar jouw code nog op voor komt, "weten" inderdaad van niets en spelen gewoon af.
Als dit echt zo is (heb er nog nooit wat over gehoord, meende dat ethernet puur voor Profile 2.0 content was), dan weet ik nog niet of ik überhaupt wel aan de blu-ray ga. Het is toch van de zotte dat je met een blu-ray speler misschien niet alle BD schijfjes af kunt spelen :S. Serieus, dat kun je niet verkopen (en ik ga het dan ook niet kopen). Weer een reden om mijn PC aan mijn tv te knopen.
ethernet is ook voor profile 2.0 (wat daadwerkelijk een nuttige feature is)

ik betwijfel of ze ooit echt wat met die codes gaan doen eigelijk... DRM is zo passe, daar zijn ze bij Blu-Ray ook wel een beetje achter denk ik
Misschien voor DLNA (Digital Living Network Alliance)?

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Living_Network_Alliance
Anoniem: 128823 @beany4 juni 2009 15:13
Neen, geen enkele Philps Blueray speler ondersteund dlna. Dient voor de extras en updates
Waarschijnlijk content streamen via het netwerk.
nee, dat is voor het downloaden van content op blu-ray.
Op sommige blu-ray schijven hebben een link waar je extra content kan downloaden. Dat is op te roepen in de menu van blu-ray schijf.
Waarom zou je covers op willen halen? En al helemaal bij de IMDB?
Dat is volgens mij voor DRM.
Check de website van Philips:
BD-Live (Profile 2.0) voor weergaven van Blu-ray-bonusmateriaal op internet
BD-Live breidt uw High Definition-wereld nog verder uit. Sluit uw Blu-ray Disc-speler aan op internet en ontvang actuele content. Er staan u spannende nieuwe dingen te wachten zoals exclusieve downloadbare content, live gebeurtenissen, live chatten, gaming en online winkelen. Geniet van High Definition bij de weergave van Blu-ray Discs en BD-Live.
Helaas maakt Philips al jaren geen losse receivers meer voor hun dvd en blu-ray spelers. Wie op zoek is naar een losse speler en losse receiver die v.w.b. spec's en vormgeving bij elkaar passen, kan alleen bij concurrerende merken terecht. Gemiste kans van Philips ... jammer.
De Philips HTR9900 past bij deze lijn, zowel bij de BDP9100 als de 21:9 TV maar ook bij de 9000 serie.

Er komen ook prima boxen bij, hopelijk wil dit keer wel iemand het kopen. Meestal worden ook de goed spullen van Philips genegeerd, waarna ze er weer een paar jaar mee stoppen helaas. MFB, DSS en ga zo maar door.

Succes dit keer :)
Philips komt deze maand ook met een (high-end) receiver plus speakerset. Volgens mij geen gemiste kans dus. Als je nog even wat geld wilt uitgeven om de economie te stimuleren, kun je nu dus mooi voor 4000 euro een 21:9 TV kopen met voor 400 euro een Blu-ray speler die de ondertiteling netjes in beeld plaatst en voor 2500 euro ofzo een bijpassende receiver met speakers. Ben je wel effe 6900 euro armer...
Geen .mkv? Gemiste kans!
Met de nieuwste Firmware worden nu ook .mkv ondersteund.

Firmware Upgrade History

This upgrade software solves the following:

Version: 919.2

- New UI look
- Support playback of MKV files
- Resolved audio issues during playback of DTS HD MA discs.
Wat is het toch met mensen en MKV ondersteuning voor devices?

Het is maar een container formaat mensen! Qua compressie schiet je er echt niet zoveel mee op :/
Klopt. Maar HD materiaal wat je downloadt heeft vaak de .mkv extensie.
Nee, dat klopt. Maar aangezien zowat al het HD materiaal wat je download in een mkv container zit is het wel een pré. Want anders moet je weer gaan converteren, en dat kan ellenlang duren met HD materiaal.
tis een bluray disc speler... geen media player..
je zegt toch ook niet tegen een dure receiver dat het een gemiste kans is dat deze geen cd's kan afspelen en je daar een cd speler voor moet kopen?
Je hebt een punt, maar LG blu-ray spelers ondersteunen bv wel .mkv. Dan koop ik dus wel een LG, maar geen Philips.
Volgens deze site wel, en ze hebben vaak gelijk over Philips.

De andere modellen heb ik nog niet opgezocht, maar als het voor de 7300 geldt, zal het op de hogere modellen ook wel zitten. Lager misschien ook nog wel.

Edit: check bij Philips, deze modellen ondersteunen allemaal MKV.

[Reactie gewijzigd door Jiriki op 24 juli 2024 05:47]

Anoniem: 46304 4 juni 2009 14:35
De laatste van het aangekondigde blu-ray-spelerkwartet, de BDP9100, heeft dezelfde features als de BDP7300, maar heeft als unieke feature dat de speler de ondertiteling van films kan verschuiven, zodat deze is geschikt is voor de Cinema 21:9-lcd-tv van Philips. Bij de huidige blu-ray-spelers wordt de ondertiteling bij die tv namelijk niet getoond. De BDP9100 krijgt een adviesprijs van 399 euro
Dus je moet extra betalen om een bug in een TV op te lossen? Wie heeft dat nu weer bedacht?

Afgezien daarvan zie ik het nut van een nog lagere TV niet in. Breedbeeld was al erg genoeg.
Zolang hollywood hun films in 21:9 uitbrengt, heeft het nut :) Dus dan moet je klagen richting hollywood.
Nee, de speler bepaalt de hoogte van de ondertiteling.
Net zoals dvd spelers.
Geen bug van de TV.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 24 juli 2024 05:47]

Dat ligt niet aan de televisie...
Films worden in 21:9 op schijf gezet. Als de ondertiteling er dan vervolgens onder wordt gepropt, valt dat dus buiten het beeld...
De tv lost dus één probleem op (grote zwarte balken), waardoor een probleem van het medium (ondertitels zijn fixed in zwarte balken) zichtbaar wordt...
Precies het komt door die maf klappers die denken dat die zwarte balk beneden en boven speciaal is gemaakt om ondertitels of zender logos in te plaatsen. Stelletje apen bij die omroepen en subtitel bureaus :(
Het is geen bug en ook geen design blunder maar een technische beperking.

En ik ben het met Woekele eens dat het echte probleem zit/ontstaat in Hollywood.
Bij de huidige blu-ray-spelers wordt de ondertiteling bij die tv namelijk niet getoond. De BDP9100 krijgt een adviesprijs van 399 euro.
Die 21:9 Cinema Display gaat hard floppen :) Het is toch van essentieel belang dat je de ondertiteling wel kan lezen.

[Reactie gewijzigd door et36s op 24 juli 2024 05:47]

Ik denk dat het 21:9 formaat toch wel het formaat is waar we uiteindelijk met zijn allen naartoe zullen overstappen om films te kunnen bekijken zoals ze bedoeld waren. Dus zonder zwarte balken of waar de zijkanten afgekapt zijn.

Nu brengt Philips een dvd-speler uit die het verplaatsen van ondertitels ondersteund. Ik vraag me alleen af hoe de speler dat doet met teksten die normaal ook al door dvd spelers hoger werden geplaatst (dit zie je soms wel eens in films, vooral als er al tekst in het beeld stond).
Hoezo films als ze bedoeld zijn? Ik vind breedbeeld fijn kijken, niet nog breder. Ze kunnen toch ook gewoon andere camera's gebruiken, die wel opnemen in het breedbeeld formaat? Zoals het bedoeld is!
21:9 is een van de dingen dat het beeld in de bios zo mooi maakt, en met blu-ray proberen ze dit naar de woonkamer te halen.
16:9 is ook mooi (in iedergeval veel mooier dan 4:3), maar artistiek minder interessant dan 21:9. Vooral omdat het mensen gewend zijn in de breedte te kijken (ipv. de hoogte).
Je ogen staan tenslotte ook naast elkaar en niet boven elkaar ;)
En vervolgens verwachten dat duizenden bioscopen kun scherm gaan aanpassen?
Als ik kijk dat de lokale bios al 10 zalen heeft......En de film is al zo duur tegenwoordig.
En vervolgens verwachten dat duizenden bioscopen kun scherm gaan aanpassen?
Miljarden TV kijkers of steeds minder bioscopen? Eigenlijk vind ik de huidge optie nog het beste film in vole glorie in de bios en eventueel bijgesneden op een 16:9 schermpje thuis.
Anoniem: 167279 @Player1S4 juni 2009 22:19
En vervolgens verwachten dat duizenden bioscopen kun scherm gaan aanpassen?
Als ik kijk dat de lokale bios al 10 zalen heeft......En de film is al zo duur tegenwoordig.
Wel eens in een bioscoop gezeten l1nt? Wel eens gemerkt dat niet alle films die je daar ziet in 2,39:1 zijn, ze willen ook nog wel eens in 1,85:1 of in 16:9 gefilmd/gesneden of getoond worden. Als er dan van aspect ratio gewisseld wordt schuiven er gewoon twee elementen naar links of naar rechts over het scherm. Dus JA ik verwacht dat de bioscopen hun scherm aanpassen.
Ik mag hopen dat dat voor aanschaf of op de website/in de brochure wel duidelijk wordt vermeld dat dit een "probleem" is.

Ik zou goed misselijk worden als ik zo'n peperdure tv heb gekocht en je gaat bij de eerste beste film er even goed voor zitten en je krijgt de subs niet in beeld :S

De technische beperking snap ik heel goed maar hier moet wel voor gewaarschuwd worden.

[Reactie gewijzigd door Gman op 24 juli 2024 05:47]

Ik snap zowiezo niet wat een 21:9 Cinema Display toevoegt aan de huidige standaard 16:9 breedbeeldtelevisies. In de eerste plaats zijn nog steeds zenders en programma's die niet in 16:9 breedbeeld worden uitgezonden, laat staan in 21:9 breedbeeld. Daarnaast zijn er volgens mij bijna net zoveel dvd (en vermoedelijk ook blu-ray) releases die in een lagere verhouding (1.78:1 of 1.85:1) zijn gemaakt, die op een 21:9 televisie zwarte balken aan de zijkant vertonen.
De tv is gemaakt om de zwarte balken onder en boven het beeld zelf weg te snijden. Dus ook bij een normale 16:9 uitzending, waarbij bij films tegenwoordig steeds vaker een zwarte balk boven en onder zit, werkt de tv.
Voor overige uitzendingen wordt hetzelfde gedaan als een breedbeeld tv doet bij een 4:3 uitzending. Het beeld wat oprekken en andere trucjes uithalen om het beeld toch normaal af te spelen OF er links en rechts een zwart balkje bij te plaatsen.
PaT Moderator Mobile @vtpeters5 juni 2009 08:26
Dat valt dus heel erg tegen!

Als je deze pdf eens leest, (pagina 42 en 43) dan zie je dat circa 54% van de dvd films en zelfs 65% van de BluRay films in de 21:9 verhouding worden uitgebracht.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Lord of the Rings Trilogie (om maar even een populair voorbeeld te noemen). Op een 4:3 scherm kijk je echt door een brievenbus en zelfs met een breedbeeld hou je balken over!

Voor de echte filmliefhebber heeft Philips daar nu dus een (prijzige) oplossing voor thuis.

Als je de pdf wat nader bestudeert, dan zie je ook dat je bij 4:3 en "normaal" 16:9 breedbeeld wel balken links en rechts van het beeld krijgt. Voorlopig zijn we dus niet van de balken ellende af.

[Reactie gewijzigd door PaT op 24 juli 2024 05:47]

Ik ken de aantallen of verhoudingen niet exact, maar er zijn in elk geval veel goede films die op 1.77:1, 1.78:1 of 1.85:1 zijn gefilmd en uitgebracht (zoals de Back To The Future trilogie, de Batman films van Tim Burton, Saving Private Ryan en menige Pixar animatiefilm, om maar ene paar te noemen).
Om deze films weer te geven zoals de filmmaker dat heeft gedoeld en de volledige hoogte van het filmbeeld weer te kunnen geven moet op een 21:9 display naast het zichtbare beeld zwarte balken worden weergegeven.

Het is min of meer lood om oud ijzer:
je zoomt in op een 16:9 televisie om de zwarte balken van 2.35:1 film buiten beeld 'te drukken', waarbij je een deel van het originele beeld aan de zijkanten verliest of een vervormd (versmald) beeld krijgt, of
je zoomt in op een 21:9 display om de zwarte balken van een < 2.35:1 film buiten beeld 'te drukken', waarbij je een deel van het originele beeld aan de onder- en bovenkant verliest of een vervormd (verbreed) beeld krijgt.

De balken blijven. En dan geef ik liever de voorkeur aan een 16:9 scherm, de balken van een >= 2.35:1 film storen mij helemaal niet ...

[Reactie gewijzigd door vtpeters op 24 juli 2024 05:47]

Precies, net als breedbeeld! Wie zit daar nu op te wachten? :+

Probleempje van niks dit, er zijn genoeg voordelen. Eens even opmeten of dit gaat passen beneden...
Nu zit alleen in de duurste versie er een optie dat je de ondertitels kunt verplaatsten. Ik denk dat binnenkort ook ander speler (na een soft/firmware update) deze feature zullen krijgen. Dus ik denk dat 21:9 helemaal niet gaat floppen.
Anoniem: 298634 @FSVZ7 juni 2009 00:32
Ik hoop dat het niet flopt en dat 21:9 televisies in de toekomst betaalbaarder worden. +/- 1500 euro zou me zeker over de streep trekken, ook al zou de diagonaal iets kleiner zijn dan die van het huidige Philips toestel.

Een 21:9 televisie is bedoeld voor mensen die hoofdzakelijk films bekijken. En laat de evolutie nu net zijn dat men de cinema beleving meer en meer naar de huiskamer probeert te brengen (7.1 geluid, full hd, 24p, ...)

Bovendien vind ik zo'n 21:9 toestel best wel indrukwekkend om aan de muur te hangen :)
Anoniem: 96629 4 juni 2009 14:17
En welke features zijn er in een netwerk ondersteund en welke zijn afgeschermd? Het is tenslotte Philips.....
Hoe zit het met de laad-en opstarttijden van deze (en andere) blu-ray spelers tegenwoordig?
En verbruik, want mijn Playstation 3 staat echt hard te stoken continu, ook wanneer idle of tijdens een dvd/br.
Hoe zit het met de laad-en opstarttijden van deze (en andere) blu-ray spelers tegenwoordig?
mijn Samsung bdp-2500 doet 't best vlot eigelijk
En verbruik, want mijn Playstation 3 staat echt hard te stoken continu, ook wanneer idle of tijdens een dvd/br.
ik heb 't idee dat met m'n Samsung BDP-2500 dat wel goed zit.
Toch belachelijk dat je de duurste variant moet kopen om zoiets simpels als het verschuiven van ondertitels te ondersteunen? Nou ja, het publiek dat die 21:9-tv heeft, is ook rijk genoeg natuurlijk...
Anoniem: 304804 4 juni 2009 14:30
Laatste nieuws over de BDP9100 ... leverbaar vanaf week 31 (bron Philips)
Essentieel? Ik kijk net zo lief -zo niet liever- zonder ondertiteling...
En dat zal iig in de VS, UK, Australie etc. zo zijn...

Daarnaast zijn er veel landen die nasynchroniseren, en dus ook geen ondertiteling behoeven....
Maar ook in deze landen kun je de dvd's vaak ook afspelen in de originele taal, met ondertiteling. In Duitsland bijvoorbeel zijn alle films op dvd nagesynchroniseerd, maar je kunt ook kiezen voor de originele taal met ondertiteling. Het is dus wel degelijk essentieel.
Nou, ik denk dat de combinatie Duitser met 21:9 TV, DVD/bluray met 21:9 materiaal en de wens om dat in "orginal Sprache" te bekijken zo zeldzaam is dat je niet over essentieel mag spreken.
hoe het in Duitsland zit weet ik niet, maar Engelstalige bioscopen zijn in Wenen in elk geval behoorlijk populair.
Dat het voor jou niet essentieel is, wil nog niet zeggen dat het voor iedereen goed is dat die ondertiteling er niet bij zit. Veel mensen hebben die (iig hier in NL) nodig. Er kan niet met die paar mensen zoals jou rekening gehouden worden.....
Je redeneert nu precies zoals Philips... :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.