Eee PC verliest flink terrein op Nederlandse netbook-markt

De Eee PC van Asus heeft in Nederland flink terrein moeten prijsgeven ten opzichte van vooral de Acer Aspire One. Een half jaar geleden maakten de netbooks van Asus nog de dienst uit, maar het marktaandeel is inmiddels gereduceerd tot 27 procent.

In juli van 2008 had de Eee PC van Asus de Nederlandse netbookmarkt volledig in zijn greep: van elke 100 verkochte exemplaren waren er 84 van Asus. Uit recente cijfers van GfK Retail and Technology blijkt dat de Eee PC destijds alleen enige concurrentie van de Aspire One van Acer te duchten had, die met 12,9 procent een bescheiden marktaandeel had. De Wind van MSI was ook op de markt, maar dit model had slechts een marginaal marktaandeel.

In januari van dit jaar bleek de situatie totaal te zijn veranderd: het marktaandeel van Asus is gekrompen tot 26,9 procent, terwijl Acer 43,4 procent van alle nieuwe netbooks verkoopt. Bovendien blijkt dat er veel kapers op de kust zijn. De resterende 29,7 procent werd in januari verdeeld door zes andere fabrikanten, van wie vooral Samsung het met 11,4 procent goed doet.

De omslag vond in november 2008 plaats. Het aandeel van de Aspire One steeg in die maand van 33,7 naar 47,4 procent, terwijl dat van Asus daalde van 55 naar 29,2 procent. Bovendien maakte de NC10 van Samsung in die maand een flitsende start door meteen een marktaandeel van 13,7 procent te veroveren. Opvallend is ook het marktaandeel van Medion: in de maand augustus klom deze leverancier vanuit het niets tot 23,1 procent, waarna het percentage weer inzakte tot marginale cijfers. Deze cijfers zijn toe te schrijven aan de verkoop van de Akoya Mini in de Aldi; deze netbook werd in juli en augustus aangeboden, maar is sindsdien niet meer leverbaar.

Update, maandag 23 maart: het gaat om cijfers van GfK Retail and Technology en niet om statistieken van Intomart GfK zoals abusievelijk vermeld werd.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

20-03-2009 • 14:46

48 Linkedin

Reacties (48)

48
48
19
7
0
0
Wijzig sortering
Veel mensen hebben het hier over 'de' EEE alsof dat maar één type zou zijn. Ikzelf vind dat ASUS het erg onoverzichtelijk heeft gemaakt door zoveel modellen zo snel achter elkaar uit te brengen met soms minimale verschillen:
EEE PC700
EEE PC701SD, 701SDX,
EEE PC900, 900A, 900HA, 900HD, 900SD
EEE PC901
EEE PC904HA, 904HD
EEE PC1000, 1000H, 1000HD, 1000HA, 1000HE
EEE PC1002HA
EEE PC 2G Surf, 4G, 4G Surf, 8G
EEE PC S101, S101H
En dan vergeet ik er mogelijk nog een paar en heb ik het nog niet gehad over de EeeBox, EeeTop, Linux / Windows, ...

Acer heeft veel minder modellen:
Aspire One A110: 8.9 inch, Linux, blauw.
Aspire One A150: 8.9 inch, Windows XP, in 4 kleuren leverbaar
Aspire One D150: 10 inch, Windows XP, in 3 kleuren leverbaar

Als winkelier is het veel eenvoudiger om Acer op voorraad te hebben.

Technisch vind ik de ASUS producten beter dan ACER, maar ik wil een Netbook voor 'erbij', daarom is prijs heel belangrijk. De EEE PC900 en PC901 hebben een te klein toetsenbord en zijn duurder dan een ACER Aspire A110 met Linux. Jammer voor ASUS, maar ze hebben het op prijs en gebruiksgemak verloren.

[Reactie gewijzigd door carlo op 20 maart 2009 16:40]

JE VERGEET ER EEN PAAR
Aspire One A150: 8.9 inch, LINUX , in 4 kleuren leverbaar ;)
Als winkier hoef je niet alle EEE pc's te veoren he?

-1 uit de 700 serie, in uit de 900 en 1 uit de 1000. Liefst allemaal de laatste en de geodkoopste. Echter in nerderland waren de eeepc's relatief duur en laat.
Ik verbaas me echt over mensen die zich Tweaker noemen hier en totaal geen kennis hebben van zaken betreffende EEE PC's.

Let goed op:

EEEPC 1000H heeft alle voordelen t.o.z van een 'normale' laptop.

1. accu gaat zeker langer dan 4 uur mee
2. hij weegt minder dan 3 kilo
3. het is klein en makkelijk mee te nemen
4. heeft Wifi N
5. heeft 2 microfoons
6. heeft een 1.3 mega pixel webcam

2 GB DDR2 + Scorpio 500 GB harddisk = Externe monitor en muis <---


Dit is ruim voldoende voor elk persoon die wil internetten, video wil bekijken op de pc.

EEE kan de desktop vervangen voor iemand die geen zware games wil spelen.
Einde discussie.

Bij mij draait er Vista Ultimate op, 24/7 zonder 1 probleem.

Niet alles wat klein is en er zo uit ziet is niet krachtig.

Atom is krachtig genoeg voor alle dagelijkse internet, office en zelfs bepaalde games op een goede manier te kunnen gebruiken/spelen.

Mijn EEE pc overclockt makkelijker door software en je hebt geen gezeur.
Door in een EEE 800 Mhz RAM te zeggen ben je instaat hem bijna op 2105 Mhz te laten draaien.

EEE PC = een mobiele laptop en mobiele PC die ALLES kan!!!! Zet er Windows 7 op en laten verbazen.

Een normale laptop is 2 keer zo duur, 2 keer zo zwaar. Alleen de accu weegt al net zoveel als mijn EEE 1000H.

EEEPC = DE laptop voor echte tweakers en kost geen drol!

Al die voordelen in zo'n klein doosje? en hem dan mee kunnen nemen? Je hele PC 500 GB bij je? met Vista? Met Office?

Kom nu nog es met een reden waarom deze PC te sloom is als ik in Geekbenc bijna 2100 punten kan halen.

Games? hebben we de XboX voor. en ander de desktop pc met een vette Nvidia kaart (maar daar gaat dit topic nu niet over)

Ik vind EEE PC de beste uitvinding op PC gebied sinds de laptop.

Ik heb het niet over werken op een 10 inch schermpje.

Sluit er een externe monitor op aan en extern toetsenbord en muis.
Sluit er een VGA naar TV converter op aan en je hebt ook meteen beeld op je tv.

Geen video In? Koop een Slinbox en je hebt UPC in je laptop draaloos.

Zelfs de audio kwaliteit verbaas ik me nog dagelijks over. Midi klinkt geweldig goed met de ingebouwde audio chip.

[Reactie gewijzigd door maartn op 21 maart 2009 17:37]

Anoniem: 290425
20 maart 2009 14:58
Ik vind de Acer Aspire One maar 'n slecht netbookje, glanzend scherm & muizknoppen die links & rechts geplaatst zijn?!?

Nee, wat dat betreft is de Eee PC wat afwerking betreft nog steeds de beste. Maar ja, ons Hollanders benne zuunig...
Als ik mij niet vergis werd een tijdje geleden hier op T.net een test gedaan met onder andere deze acer netbook. Het ding kwam als slechtste uit de hele test, een batterij die het nog geen 2 uur kon uithouden, hoewel de specs bijna exact gelijk zijn, scoorde deze ook daar minder.

Ik denk vooral dat deze netbook gekocht wordt door mensen die niet weten wat voor rommel ze kopen. Indien ze net dat kleine beetje meer betalen voor een EEE, dan hebben ze meer dan het dubbele in autonomie, toch wat meer snelheid en (in mijn ogen) een beter design....maar dat weet de doorsnee consument nu eenmaal niet, en daar speelt acer goed en efficient op in!
Ik heb Aspire One in meerdere tests een positief oordeel zien krijgen voor het design... vind hem zelf ook een stukje mooier dan (bijvoorbeeld) de eee PC, hoewel dat natuurlijk een kwestie van smaak blijft. Maar ik heb al veel positieve geluiden gehoord over het uiterlijk van mijn Acer ;)

Rommel is ook overdreven vind ik, de Aspire One zit best stevig in elkaar en werkt (bij mij in ieder geval) tot nu toe ook gewoon als een zonnetje. Voor netbooks boeit het mensen nou eenmaal weinig of de prestaties misschien een paar procent meer of minder zijn, aangezien de meesten toch al met de verwachting dat het allemaal niet zo snel is zitten. En tja, Acer's netbook is (of was een tijdje geleden) nou eenmaal goedkoper, dus dan is de keuze snel gemaakt.
Mja als je in de winkel staat dan krijg je geen objectieve review voor je neus maar een lijstje met specs

product a

accuduur : 5 uur*
hd ruimte : 60gb
cpu : 2ghz
ram : 1gb
prijs: 200 euro

product b

accuduur : 5 uur*
hd ruimte : 60gb
cpu : 2ghz
ram : 1gb
prijs: 215 euro

*onleesbare lettertjes


zeg nou zelf, als je geen objectieve reviews gelezen hebt dan ga je toch voor a, ook al houdt die in de praktijk het geen 5 uur vol op z'n batterij, dat weet je op dat moment niet.
Alsof iemand nog de batterijduur gelooft.

Bijna alle producten halen hun max batterijduur never nooit niet, en heb je toevallig een product dat het wel haalt dan halveert het binnen de kortste keren weer.
Dat ene product dat het wel haalt en een fatsoenlijke levensduur heeft is eerder de uitzondering die de regel bevestigd. Als consument is het bijna ondoenlijk er rekening mee te houden dat het wel een fatsoenlijke batterij is en de gemiddelde consument gaat er daarom eigenlijk terecht vanuit dat alle batterijen gelijk zijn.
De meeste consumenten maken nog wel verschil tussen A-merk of B-merk batterijen, maar dan is marketing (Duracel,GP) vaak belangrijker dan echt kwaliteit. Waaiboom rommel is en blijft rommel :). Acer, Asus, Samsung en consorten hebben vergelijkbare reputaties.

[Reactie gewijzigd door TheGhostInc op 20 maart 2009 15:42]

Dat was dan ook waarom ik de sarcastische *onleesbare lettertjes toegevoegd heb, batterijduur is een spec en die wordt nooit gehaald waardoor de consument er ook geen rekening mee houdt, enkel met een objectieve review kom je het te weten, in de winkel heb je dat niet voor handen en helaas voor hen leest een groot deel van de consumenten geen reviews alvorens iets te kopen.
Denk dat 't weinig met zuinigheid te maken heeft, gezien de kleine prijsverschillen. Denk dat het meer een designkwestie is. Er zijn ook mensen die (bewust) kiezen voor een glanzend scherm. En er zijn ook echt mensen die de muisknoppen liever links en rechts hebben. Maar ja... dat is het mooie aan smaak: Daar valt niet over te twisten.

Denk dat de tegenvallende verkopen ook te maken hebben met de wet van de remmende voorsprong. Asus dacht er al te zijn, maar wordt aan alle kanten voorbijgestreefd door vergelijkbare netbooks met een mooier design en betere specificaties (meer HD-ruimte, bijvoorbeeld).
Sorry, maar de Eee 1000H was de eerste netbook met een 160GB schijf, en is samen met de Samsung netbook (die pas veel later uit kwam) de enige die het echt 6 tot 8 uur uit kan houden op 1 accu. Misschien dat Asus steken heeft laten vallen in het 9" gebied, maar de 1000H en zijn opvolger 1000HE zijn duidelijk de beste netbooks qua specificaties, misschien samen met de Samsung NC10.
Oké... de eerste met 160GB was de Eee 1000H (wist ik niet, neem ik graag van je aan). Maar 'de' Eee PC begon met een serie netbooks variërend van 2GB tot 8GB op een SSD. Gevolg was ook dat die Eee PC's alleen leverbaar waren met Linux. Leuk voor de Linux-fanatici, maar 'de consument' heeft doorgaans liever iets bekends op z'n bord, zoals Windows. En waren andere producenten daar niet sneller mee of in ieder geval goedkoper? De gewone consument haakt dan op die merken in en tja als Asus dan later met soortgelijke netbooks komt, dan loop je al achter de feiten aan.

En tja.. accuduur maakt veel mensen niet uit. Mijzelf ook niet. Ik heb een Wind met een goedkope accu en hij houd 't een kleine 3 uur uit. Maar ik heb het beestje vaak niet langer dan een half uur in de hand, voordattie weer in de kast verdwijnt. 't Is typisch zo'n 'even m'n mail checken'-apparaatje, zoals hij dat voor zoveel mensen is.

[Reactie gewijzigd door Frituurman op 20 maart 2009 15:30]

De 904HD had al een 160GB schijf (geen SSD natuurlijk).
en de 901 houd het ook zeker 6 uur uit, 8 uur heb ik nooit getest maar de accuduur van deze netbooks is echt erg goed!!
Ik heb ergens ook gelezen van een benchmark met een NC10 met ietwat getweakt pm, die haalde ongveer 10 uur.. doet ie lekker..
Mja die dingen zijn zo goedkoop, prijzen verschillen bijna niet en qua specs zijn de verschillen ook marginaal ( bij de meeste modellen dan) dat de kleinste prijsverandering een hele omslag kan betekenen denk ik. Daarbij moet je ook nog bedenken dat de eee pc de eerste was, en als je als eerste een nieuwe markt betreedt dan heb je natuurlijk een grote aanhang en voorsprong.

[Reactie gewijzigd door Robby517 op 20 maart 2009 14:52]

Is dit ook niet een beetje een kwestie van merk? De modale consument kent Acer veel beter dan "Eee" of "Asus" en laat die shift juist gebeuren wanneer netbooks mainstream werden. Asus had het voordeel van de eerste te zijn en werd ook als eerste mainstream aangeboden waaronder in grootwarenhuizen als Auchan.

Natuurlijk blijf je als bedrijf niet lang alleen in een ontwakende markt en was de rest daar ook gezet. Als je dan als modale consument de winkel binnenwandelt en je ziet een Acer staan (hé dat ken ik) en je zie dat het goedkoper is dan een ander toestel van een "raar" merk, dan ga je wel voor wat je kent en die goedkoper is.

Ik ga toch niet op in die Netbook hype, de os'en zijn me vreemd of nog niet geoptimaliseerd voor dergelijk gebruik en de prijs ligt me nog iets te hoog. Qua design vind ik het nog altijd wat goedkoop aanvoelen en de ergonomie ligt me niet. Ik zie me dergelijk toestel ook niet overal naar meesleuren.

Persoonlijk zie ik meer graten in de steeds slimmer wordende smartphones. Met de functionaliteit die steeds groter wordt. Overlaatst las ik nog op de NY Times dat die dingen te gebruiken vallen om ppt presentaties te controleren en zelfs als universal remote. Ze zijn compacter en sowieso reden om ze altijd op zak te hebben. Een netbook vind ik meer voor wat ze oorspronkelijk bedoelt waren, emerging markets. En dan nog mogen ze sleutelen aan de prijs, want voor iets meer dan een gemiddelde netbook kan ik een entry model business laptop van Dell krijgen. ;)
Als ik even mag inhaken op de laatste twee passages van jou bericht: Er word door veel mensen de suggestie gewekt dat een netbook een hype is. Maar voor veel mensen, zoals mijzelf, is de netbook het apparaat hoe de laptop in zijn algemeenheid eigenlijk bedoelt is. Ik heb altijd tegen de prijzen aan zitten hikken van de toshiba libretto's en de Sony Vaio's, die gewoon buitenproportioneel waren. Terwijl dat toentertijd de enige echt mobiele laptop's waren. Nu zijn er (met de netbooks) eindelijk meer laptop's van een echt handsaam formaat die niet teveel poespas hebben en alles kunnen wat je onderweg nodig zou kunnen hebben. Dit is gewoon hoe laptops in mijn ogen ooit bedoelt zijn. De laptops van boven de twee kilo en boven de 15 inch zijn gewoon niet practisch om mee te nemen. Een 15" laptop past niet makkelijk in je tas of koffer bij jou overige mappen, terwijl je een netbook in zijn sleeve makkelijk tussen de tassen stopt.

Verder wek jij op het eind van de laatste passage de suggestie dat mensen een netbook nemen om zijn prijs. Dat is natuurlijk onzin, dit schoffel je zelf al onderuit met de vostro link die je geeft. Mensen nemen een netbook omdat die klein, handsaam en lichtgewicht is.
Wat jij noemt geldt voor een hele kleine specifieke groep mensen. Veruit de meeste mensen kijken niet verder dan de prijs. Ze zien alleen een goedkope laptop die toevallig ook klein is. De eisen daar zijn vrij simpel: een laptop voor zo weinig mogelijk. Aangezien je tegenwoordig ook al UMTS abonnementen kan krijgen waarbij de laptop dan "gratis" is en ze zelfs netbooks bij andere diensten en ook producten weggeven is het niet zo heel erg raar dat veel mensen er voor vallen.

De suggestie dat mensen een netbook nemen vanwege de prijs is dus absoluut geen onzin. De denkwijze dat mensen er eentje nemen omdat het een laptop is is namelijk veel eerder een onzin-argument daar dit om een hele kleine groep mensen gaat. Zo ongeveer 99% van de mensen die er eentje aanschaffen doen dat om 2 argumenten: de lage prijs (de primaire reden) en de grootte ("oh wat schattig!") en niet omdat ze vinden dat een netbook een laptop is zoals een laptop moet zijn. Wat dat betreft heb je een ontzettend naïeve kijk op de zaken.

Mocht het je nog niet duidelijk zijn kijk dan vooral eens naar de reacties op Apple producten in de afgelopen maand, 2 maanden. Het sailliantse detail: mensen beginnen meteen met het roepen dat de prijs zo fors hoog is en gaan dan hun eigen lijstjes met goedkope onderdelen samenstellen. Je hebt echt een gruwelijke onderschatting van het begrip prijs, prijs is namelijk toch heel erg van belang bij mensen als het op computers aan komt. Voor voorbeeld van zo'n Apple bericht zie het volgende: nieuws: Psystar brengt nieuw systeem met Mac OS X op de markt

[Reactie gewijzigd door ppl op 20 maart 2009 22:35]

ppl,

Hoe kijk je zelf aan tegen het feit dat je een ander van naiviteit beticht, zonder zelf bronnen aan te dragen bij die geweldige statistieken die je noemt ter ondersteuning van jouw hypothesen?

Wat Emiel heel netjes doet is verwijzen naar een grote groep mensen, maar het wel bij zijn visie houden, zonder te verwijzen naar vage en selectieve bronnen. Kan je nog wat van leren.

Emiel verwoordt overigens kernachtig mijn motivatie voor een netbook, maar ik ben dan ook maar een tweaker.

Mijn niet-tweakerige collega's zagen laatst zo'n ding van een andere niet-tweakerige collega(en vrouw) en die noemden ook argumenten van het soort dat Emiel noemt: eindelijk draagbaar, en minder beperking in de bediening, etc (tov de psions en blackberry's). De vraag was of zo'n ding lang mee zou gaan (accu) en na bevestiging waren ze nog meer onder de indruk. Daarnaast noemden ze nog de stilte. Schattig kwam niet ter sprake. De prijs wel, maar in hun ogen was dat niet veel (ook niet niks).

Dat is een persoonlijk voorbeeld(en het enige tot dusver), net als jij die geeft. Maak daar dus ajb geen 'bewijs' van door het te generaliseren op basis van éen zelfgekozen forum en hou het dus vooral bij jezelf voordat je een ander ontzettend naief noemt. Temeer daar Emiel ook gewoon maar een mening geeft en het daarbij houdt.
Jij hebt helemaal geen beledigingen nodig om je hypothesen geloofwaardig te maken.

[Reactie gewijzigd door amn op 21 maart 2009 03:14]

Dan spijt het mij te melden dat je mening wijst op weinig kennis van zaken. Asus een 'raar' merk noemen naast Acer, dat is zoiets als zeggen dat 'Dell' toch wel onbekend klinkt naast 'HP'. Met andere woorden: zelfs Jan Modaal met de pet in de straat heeft ooit wel al eens een Asus laptop gezien hoor.

Verder is je punt over de vreemde OS's op netbooks een beetje misplaatst, aangezien 80% van de netbooks de dag van vandaag gewoon XP meekrijgt, en sommige zelfs Windows Vista (zie mijn review van de Asus N10J).

De rest van je meningen over netbooks vind ik al helemaal vreemd, zeker als je daarop dan zegt dat smartphones wel een interessant platform zijn. Alsof smartphones zoveel ergonomischer zijn om mee te werken :? Alsof smartphones zo goedkoop zijn :?

Netbooks komen gewoon steeds dichter bij kleine laptops. De laatste EeePC's (1000+) zijn in mijn ogen echt geen netbooks meer, maar eerder goedkope ultraportables. De N10J is voor mij zelfs een volwaardige ultraportable.

En als laatste nog even je puntje van de entry-modellen van Dell: Daar staat geen enkel model tussen kleiner dan 12.1" en lichter dan 2kg. Dat kan ik gewoon niet elke dag meesleuren, mijn Asus N10 is met z'n 10.2" en 1.4kg echter geen probleem. En daar is het me om te doen. Vroeger was ik voor een dergelijk kleine en lichte computer minstens €1500 kwijt, dan weet ik wel waarom ik een netbook wil :P
Anoniem: 218462
@Robby51720 maart 2009 15:53
De Acer ultraportable is niet zo portable omdat de accu lader net zo groot is als zo'n ouderwetse accu. Bij de Acer moet je dat ding ook nog eens meenemen omdat de accu maar 2 uur meegaat. Acer is de reden dat consumenten een netbook toch maar tegen vinden vallen. In de eerste instantie vielen ze alleen maar op het glimmende doosje van dit netbookje.
Ik weet niet wat voor laptopadapters jij hebt, maar de adapter die bij mijn aspire one zit is alleszins pakken kleiner en lichter als die van mijn Dell of Jewel laptops. Tenzij je je laptop gewoon onder de arm wilt meenemen is die adapter m.i. dus zeker geen hinderpaal voor de portabiliteit.
De batterijduur kan wel beter, dat is waar.
Anoniem: 201016
20 maart 2009 14:53
Worden hier ook de netbooks meegerekend die je krijgt bij abbonementen(bijv tele2 enzovoort.)?
Hoezo krijgt? Je betaalt ze gewoon hoor, want je abonnement wordt gewoon fors duurder. Dus zo gek zou het niet zijn als ze gewoon als verkoopcijfers gelden.

Telefoons zouden dan officieel nooit verkocht worden...

En PC's bij een abonnement "krijgen" is ook al een hele tijd.

[Reactie gewijzigd door bjorntje424 op 20 maart 2009 15:10]

That's not the point...
Inderdaad is dat juist het punt niet. Het gaat erom dat je bij welk abonnement dan ook dat je tegenwoordig afsluit voor je mobieltje een 'welkomst cadeau' mag kiezen waar vaak voor een netbookje gekozen wordt. In verreweg de meeste gevallen die ik tegen ben gekomen waren dat dus inderdaad ook Acers.

Acer is over het algemeen lekker goedkoop ten opzichte van nagenoeg identieke machines van andere merken. Komt nog eens bij dat je Acer werkelijk op iedere straathoek wel tegenkomt dus ja, dát kent de gemiddelde consument. Asus en MSI, merken die de tweaker wel kent maar de meeste consumenten echt niet.

Dat je uiteindelijk het netbookje of kekke telefoon toch zelf betaald omdat het gewoon in je abonnement is verrekend doet verder niet af van het feit dat ze weldegelijk veel bij telecomwinkels als cadeautje worden 'weggegeven' en Acer daarbij het meest gebruikte merk is, lekker goedkoop natuurlijk.
De Acer Aspire One was ook een tijd een stuk goedkoper dan zijn Asus tegenhanger (de EEE PC 901), terwijl de specificaties nagenoeg gelijk zijn. Dan kiest de gemiddelde consument ook voor de goedkopere.
Het marktaandeel van MSI valt me tegen. Ze hebben immers behoorlijk wat netbooks in het assortiment zitten, en gaan ook wat hoger, tot 13" waarmee ze wellicht niet helemaal binnen de netbookmarkt meer vallen, maar op die manier wel een groter publiek aanspreken.
Maar misschien doet MSI het een stuk bter in het buitenland waar wellicht wat meer verschillende WINDs te krijgen zijn.
dit vindt ik nouw vreemd als je goed leest en kijkt is de asus vere weg de betere netbook

en vooral door de 5jaar garantie en de langere batterij duur zou je zeggen dat de asus zeker aantrekkelijker is.

de meeste acer gaan 5uur mee dus in de praktijk 3uur en de asus 7uur en dus zo 5uur.

daarnaast is de buitenkant van de asus een stuk steviger en had ik het idee toen ik de acer dat als ik er te hard naar keek hij al zou breken en dat voor een netbook die je overal heen sleept vondt ik niet zo goed idee.

MAAR dan vergeten de verkopers altijd het volgende Nederlanders zijn krenten als het voor minder geld kan dan kopen ze de goedkoperen die het zelfde lijkt te kunnen als de duurdere wat in de prakteik vaak niet zo is.

[Reactie gewijzigd door dispie op 20 maart 2009 19:32]

De hype verminderd wss.
Prijs/prestaties vindt ik ze schandalig duur.Voor €200 extra heb je een volwaardige laptop.
En voor nog eens 200 euro een desktopvervanger, maar daar wil ik geen netbook voor. Ik wil hem op de bank gebruiken om te surfen, kijken of er een file staat, mijn mail lezen enzovoort.

Achter mij staat mijn desktop pc die 200x krachtiger is, maar die ik niet op mijn schoot nodig heb...
Ja inclusief 2 kilo extra en een apparaat wat niet fatsoenlijk mee te nemen is. Jij begrijpt duidelijk het hele punt van een netbook niet. Licht en draagbaar. Als ik naar school ga ga ik echt geen 2.5kilo en een groot apparaat meezeulen als ik net zo goed een apparaat van iets meer van een kilo kan gebruiken. Voor wat typwerk ed is het meer dan goed genoeg.
Ik denk dat deals met telco's hier ook wel mee te maken hebben. Vodafone maakt op dit moment behoorlijk wat werk van een aanbieding met een Dell Inspiron Mini.

Wat voor veel mensen misschien aantrekkelijk lijkt is natuurlijk de prijs van 99 euro uiteindelijk betaal je em natuurlijk gewoon per maand, maar als aanbieding ziet het er goed uit

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee