Hogere datalimieten voor basisabonnementen Telenet

De Belgische provider Telenet verdubbelt de datalimieten van zijn twee basisabonnementen. Klanten met een Basicnet-verbinding kunnen straks 1GB verstoken in plaats van 400MB en de limiet van Comfortnet verdubbelt naar 2GB.

Telenet-logoTelenet gaat de Basicnet- en Comfornet-abonnees per e-mail en via hun factuur informeren over de verhoging van het datalimiet. Internetters met een Expressnet- of een Turbonet-verbinding blijven echter gebonden aan hun plafond van respectievelijk 12GB en 35GB. Dat zal vermoedelijk tot heel wat verontwaardigde reacties bij Belgische kabel-gebruikers leiden, waar datalimieten toch al een heikel punt zijn.

Het nieuws verscheen het eerst op het forum van de Belgische Vereniging voor Telecom- en InternetKlanten. De vereniging reageerde verheugd op het bericht: "De light-formules bij Telenet waren en zijn naar onze mening té light. Het inbegrepen maandelijks volume was te weinig om zelfs maar je pc up-to-date te houden. Denk maar aan updates voor je virusscanner, of cruciale updates voor je besturingssysteem"

Wel betreurt TIK dat de klanten van de snellere verbindingen geen verhoging in het vooruitzicht is gesteld. "Er zijn 54.000 klanten die niet toekomen met hun limiet en dan zwijgen we nog maar van het aantal klanten dat dicht tegen zijn downloadlimiet komt, om toch maar geen dure volumeblokken te hoeven kopen", aldus de vereniging. Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts zag in elk geval één lichtpuntje: "Het is zeker geen aprilgrap."

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

01-04-2008 • 15:55

161 Linkedin

Submitter: Rennedingske

Lees meer

Reacties (161)

161
146
41
20
0
4
Wijzig sortering
Dit is zo zielig op zoveel manieren, en dan vooral omdat het geen 1 april grap is maar bikkelharde werkelijkheid. Datalimieten zijn nu eenmaal eigen aan België, zoals frieten en bier dat zijn. En geen mens die er iets aan kan doen, omdat Belgacom en Telenet elkaar perfect in stand houden en kleine providers zoals bv. Dommel geen echte concurrentie vormen. Bovendien zijn er veel mensen die slechts toegang hebben tot 1 provider, waardoor de (illusie van) keuze helemaal wegvalt.

België mag zich misschien als een modern, westers land profileren, maar deze datalimieten zijn niets minder dan middeleeuws.

[Reactie gewijzigd door Arutha op 1 april 2008 16:25]

Anoniem: 233094
@Arutha1 april 2008 17:22
maar deze datalimieten zijn niets minder dan middeleeuws.
heel de politiek/regelgevind is middeleeuws, deze datalimieten zijn slechts een gevolg van het mideleeuwse "ridderschap" van onze politiekers.

dit is al decenia aan de gang.
In de politiek is er overigens geen gebrek aan partijen (dit in contrast met het aantal internetproviders) . Als je er 9 maand over doet om een regering te vormen met 5, ik herhaal VIJF partijen waaronder 3 Waalse en 2 Vlaamse, die na een halve dag "regeren" als in conflict liggen... EEN woord: we zijn goe bezig.. zucht
http://dommel.be/nl/adsl/netconnectstart.php?cust=home
standaard opties (reeds vanaf 16.95 euro/maand incl. btw)

capaciteit

• max 1 computer toegestaan
• 2,0 mbps max downloadsnelheid (1)
• 256 kbps max uploadsnelheid (1)
• 1 gb dataverkeer per maand (2)
• dynamisch ip adres
Dit is dus véél beter dan waar telenet en belgicom mee adverteren: namelijk 20 euro per maand voor 400MB (nu ineens 1GB bij telenet) en 2u uptime op het internet, met daarna extra kosten voor tijd en bytes die de grenzen overschreiden.

Dommel heeft tenminste een abo waarbij je enkel betaalt voor het verkeer, de uptime is in principe ongelimiteerd, waardoor het gejaag om van het internet af te zijn al snel afneemt bij mensen.

Dommel zit op het Belgacom netwerk en biedt vrij uitstekende service, zo heb ik tot nu toe mogen ervaren, dus ik zie voor anderen geen reden om daar niet naar over te stappen, behalve dan het verliezen van hun provider gebonden e-mail box.

Een zeer lelijke strategie van veel providers om een e-mail box te koppelen aan hun internet abo, zo wil niemand nog overstappen omdat ze hun e-mail adres niet kwijt willen raken. Het kan dus best zijn dat veel belgen niet moeten zagen maar gewoon doen, maar zoals je ziet zijn er dus redenen te over om niet zomaar ineens over te stappen omdat de prijs bij een ander wat lager is. Wat jammer dat veel amateur internetgebruikers niet overstappen op een e-mail adres dat niet gebonden is aan hun provider, zoals Gmail, hotmail, yahoo mail, etc...

[Reactie gewijzigd door RuddyMysterious op 1 april 2008 17:36]

Ja... mijn ouders hebben Expressnet gekozen. 12Gb. Komen we lang niet mee toe.
Maar: oplossing: *Tip voor alle Telenet-klanten!!!*
-> 's morgens verander je je abonnement naar Turbonet. 5 minuutjes later download je aan een 2,5 à 3 MB/s (megabyte/s). Je download rustig op je gemak tot aan je 35Gb. 's Avonds zet je je abonnement weer op je oorspronkelijk abonnement. Heb je dus weer een nieuwe, lege teller van je oorspronkelijk abonnement.
Ik heb het vorige maand gedaan, deze maand ook weer... Op je factuur zie je dat je van abo geswitched hebt, maar omdat het op eenzelfde dag gebeurd, rekenen ze het niet aan.
Vergeet je die avond om je abo weer te switchen, dan rekenen ze je 1 dag Turbonet aan (= €60 / 30 ~= €2 ; en een dag van je oorspronkelijk abo minder. Ook geen ramp dus.
-> Dit is compleet legaal, er staat niet in hun voorwaarden dat je niet elke dag je abo mag switchen, dus... gaan met die banaan...
Op die manier kan je nog eens iets downen...

Jammer voor Telenet; maar dit krijg je dus... met die onnozele limieten... :(
lol, hoe lang denk je dat dat gaat duren ?

Ze rekenen je al €7 herrinneringskost aan, ZONDER herrinering... laat staan dat ze niet ontdekken dat je fraudeert.
Klopt volledig! Ik pas deze truc ook toe! Heb het tot nu toe al 3 maanden fzo gedaan, zonder een extra kost aangerekend te krijgen! Ffjes snel de volle 35 GB binnenhalen (wat zo gebeurt is) en weer terug overschakelen naar ExpressNet! Ik raad het iedereen aan!

@ yvesg: Natuurlijk gaan ze dit ontdekken, maar zoals JoWannes al zij, het is compleet LEGAAL! Je ziet je aankoop niet af, je veranderd alleen maar ffjes van abonnement!

Hoe lang ik denk dat het nog gaat duren?? Zolang er maar een klein aantal mensen (neem nu een duizendtal) deze truk toepast zal telenet geen haan doen kraaien. Oftewel gaan ze dan eindelijk begrijpen dat deze datalimieten veeeel te laag zijn.
Wil ik wel proberen, maar ik wil niet aan de einde van de maand €60 voor 1 dag turbonet krijgen.
Echt een omgekeerde wereld dit..
Waarom kunnen kabelaars in Nederland wel 'onbeperkt' datalimiet aanbieden en Belgie niet. In ons huis halen we makkelijk 1 TB / maand. Dat is dus bijna 30!!!! maal het limiet van een Beligische gebruiker!

Daarnaast zijn er ook nog eens praktische bezwaren;

- hoe stream je video van internet?
- het is niet mogelijk online (DRM) te huren in belgie (film)
- het is amper mogelijk online demo's te downloaden van games / films

Dan heb ik het niet eens over illegale content. Ik denk dat het terecht is te beweren dat Belgie ver achterloopt op de rest van de wereld.
Anoniem: 196662
@paradoXical1 april 2008 18:32
De meeste hardware in Nederland is dacht ik onder bewind van één bedrijf. Alle isp's moeten bij hun lijnen huren.
In België is kabel van Telenet en de telefoon is van Belgacom. Telenet stelt de kabel niet open en Belgacom stelt het open maar als een concurrent te groot worden beginnen ze vuile spelletjes te spelen. Dit is reeds gebeurd met Scarlet en Tele2, Dommel zal de volgende worden.
Anoniem: 254012
1 april 2008 19:35
JE moet weten dat Telenet en Belgacom de DUURSTE providers zijn in BelgiË.

Er zijn ettelijke Internetproviders in België die je een volwaardig abonnement geven dat zelfs goedkoper is dan de light tarieven van bovenstaande 2 grootverdieners.

Zo is er ZDSL voor 19,90 euro per maand
of ADSL 20 voor 20 euro per maand

PS: jullie moeten weten dat DX-solutions indertijd gezwicht is onder de druk van bovenstaande 2 mastodont-providers en zo moest hij zijn prijzen optrekken en datalimieten laten zakken.

Zo kon je vroeger (ruim 1,5 jaar geleden voor 20 euro 60Gbyte downloaden)
Indertijd wel te begrijpen waarom de 2 mastodonten huiverderden.
Vandaag zou de prijs en datalimiet eerder normaal kunnen beschouwd worden.

Er bestaan vergelijksites zoals
http://WWW.XS.be
of
www.aanbieders.be

Waar niet eens ZDSL in voorkomt.
Anoniem: 257470
1 april 2008 19:48
Artliner, wat zeg jij nu allemaal?
TN en BGC zijn heus de duurste niet hoor...

ZDSL is van Cain, weet je nog? Die stoute meneer die zijn geld verdient met sexcams (no kidding!) en oplichten van mensen. Hij had vroeger nog een provider hier in handen. 4 Mb/ 8Mb no limit. Gevolg: velen stapten over, downloaden tot ze er bij doodvielen. Gevolg 2: snelheden van 4 Kb/s, trager dan smalband van Telenet, en dat is traag!
ADSL20 is onderdeel van FullTelecom, wat opzich eigendom is van Scarlet, wat binnekort eigendom is van Belgacom.

Reden waarom ZDSL niet opgenomen is in de lijst van providers, is omdat die provider totáál niet te vertrouwen is, plus dat het tijdelijke acties zijn. Want tot 15 maart is het voor altijd gedaan met ZDSL (ja, da's 16 dagen geleden).

aanbieders.be is niet echt betrouwbaar he... EDPnet staat nog steeds op één, normaal? Nee, niet echt. 20 GB voor 29,95 EUR, DX-ADSL heeft ondertussen al 25 EUR voor 40 GB... EDPnet geeft geld aan mensen die een bepaald aantal klanten doorsturen naar hen.
Als ik het voor mezelf bekijk (heb nu Expressnet van TN). De overstap is niet zo evident. Ik kom van ADSL. Bij ADSL zijn er voor mij enkele minpunten:

- het opstarten van die USB-modem. Vond ik vroeger erg irritant. Neemt tijd en geeft soms problemen (drivers, ...). Bij kabelinternet ben ik meteen verbonden. Ook als ik mijn OS herinstalleer. Misschien is dit ondertussen al veranderd.

- de kost van een telefoonlijn. Waarom hiervoor betalen als je enkel met gsm belt? Is weer een extra betaling die je moet doen. Zou mooi zijn als ze voor adsl-klanten gewoon ook de vaste kost van de telefoonlijn in het abo verrekenen (voor zelfde prijs).

- de lagere snelheid van het downloaden bij ADSL. Vergelijkbaar abbo Dommel: 4 Mbps versus 10 Mbps Telenet.

- de lokale beschikbaarheid van ADSL door kleine aanbieders.

Eén van de essentiële punten is de support van de nieuwe aanbieders. Heb al zaken gehoord dat Dommel niet zo snel is in het oplossen van problemen, ook dat ze niet zo heel snel reageren. Die kleine aanbieders kunnen niet op tegen de goed uitgebouwde klantendiensten van Telenet en Belgacom, waar ze meteen iemand kunnen sturen die het binnen de dag fixt.

Het mooiste zou zijn als er kabelinternetalternatieven zouden zijn, maar de eigendom van het kabelnetwerk (oude intercommunales, ...) is iets heel complex in België. Zal dus niet voor morgen zijn.
Ooit gehoord van een adsl modem/router? Dat is hoe Telenet het aanpakt, waardoor je inderdaad geen geklooi hebt met een usb modem waarbij je zelf moet inbellen - al denk ik zelfs dat je dat kan automatiseren zodat het inbellen bij het opstarten van je computer automatisch gebeurt.
Als die Belgen nu even naar Brussel gaan, voor hun dichtbij...
Want dit is natuurlijk zuiver oplichterij. Ze draaien die arme belgen gewoon een poot uit !.

SCHANDALIG !

Als er over telefonie roaming kosten e.d al op europees niveau vragen worden gesteld, waarom hierover dan niet ?
Er is in Vlaanderen/België gewoon nood aan een intelligente drukkingsgroep die opkomt voor de Belgische internetgebruiker.

We hebben Tik (genoemd in het artikel) maar meer dan vergaderen en zaken betreuren doen die ook niet. Niemand neemt die beweging dan ook nog serieus. Ik alvast niet. Het gros van de internetgebruikers ook niet en dat geld zeker niet voor de 2 grote ISP's van ons land. Deze belachelijke abonnementswijziging is het bewijs op zich.

Acties zoals een "Dag van de download" was zo knullig in elkaar gebotst dat de grote 2 het op kinderlijk eenvoudige wijze konden afwimpelen.

Waar we in België eerder nood aan hebben is de oproep en acties rond meer concurrentie. Dan volgen de hogere snelheden en limieten ook van zelf.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 1 april 2008 16:25]

Anoniem: 257470
@simplicidad2 april 2008 07:57
Geloof me, wij zijn de enige neutrale klantengroep in België. Dat durf ik toegeven, zeker als we onszelf vergelijken met Test-Aankoop, enige waar die in geïntereseerd zijn, is geld ontvangen van Euphony, Telenet en EDPnet.

Dat we niet méér dan vergaderingen doen, toont alleen maar hoe veel jij wel degelijk weet van ons. Maar ik vergeef het je, ooit was ik ook zo. Ooit dacht ook ik dat ze niet anders deden dan koffiekoeken eten en gezellig samen dineren met Telenet. De waarheid ligt nu ff anders. Volgde je het TIK forum, dan wist je ook dat we onderhand niet meer met Telenet samenkomen, twee keer maandelijks. Ook wij wisten dat het vergaderen niet veel hielp. Sinds Telenet beursgenoteerd ging, konden we niet meer praten met hen, alle info was vertrouwelijk (nog véél meer dan daarvoor), alle info die werd doorgegeven naar ons, passeerde wel 10 mensen voor wij het mochten horen. Wij komen vanaf nu pas samen als het écht, maar dan ook écht moet.

Van die abonnementswijziging, dat komt niet van TIK uit, maar van de gebruikers. Hell, TIK zijn de gebruikers. Zonder onze 10.000 leden, en tientallen vrijwilligers die meewerken achter de schermen, zou TIK niet zijn wat het nu is en wat het ook nog kan worden.

Mag ik er u op wijzen dat wij vrijwilligers zijn. In geen geval worden wij betaald door de overheid, Telenet of Belgacom, of door de raad van bestuur bij TIK. Dat we het niet professioneel aanpakken volgens simplicidad, onze excuses.

Oeroud, maar ik ga het toch zeggen. Alles wat je zelf doet, dat doe je meestal beter, niet waar simplicidad ;)
Lanceer eens een persbericht simplicidad, roep eens op tot meer concurentie. Niet veel zijn je er voor gegaan... NOT.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 257470 op 2 april 2008 07:58]

Omdat telefonie roaming een grensoverschrijdende aangelegenheid is (tenminste ik neem aan dat je het hebt over bellen in het buitenland). De datalimieten van een Belgische internetprovider zijn dat niet bepaald. En ik kan me zo 1,2,3 ook niet bedenken op welke Europese regelgeving dit een overtreding zou zijn. Je zou hoogstens (het misbruik van) de monopoliepositie van de kabelboeren aan de kaak kunnen stellen.
Anoniem: 196662
@coretx1 april 2008 16:07
Omdat er twee partijen zijn Belgacom en Telenet. Zolang geen van beide beweegt kunnen ze de markt blijven domineren met deze praktijken.
Nu Belgacom is nog steeds 51% in handen van onze eigen regering en onze eigen regering doet niet liever dan er geld uit te slaan. Dus ipv te zeggen tegen Belgacom om de concurrentie te laten beginnen, houden ze gewoon alle twee afstand van elkaar.

En ja, Europa gaat dus ook niet echt in gang schieten als onze regering er zoveel geld uithaalt.
Geld uit halen?

Ik ben er van overtuigt dat de prijzen van de internetabonnementen zouden zakken als Belgacom nog volledig in handen van de regering was én als men een ietswat socialistischer beleid voerde.(projecten als bv. internet voor iedereen gingen een stuk goedkoper geweest zijn)

Een paar reacties hierboven postte ik al over de monsterwinsten van Belgacom, Privatisering is mijn inzien geen goede zaak zeker in België niet! Al onze rekeningen van elektriciteit, telefonie etc... waren nog nooit zo hoog, en lauter technisch gezien moestten deze niet zoveeel stijgen: bij mij weten is de kost om elektriciteit met kerncentrales te produceren, niet zo schrikwekkend veel gestegen(ze is wel iets gestegen, maar gelooft u me we betalen té veel op de factuur hoor ;) ).
De staat is nochtans meer schuldig dan je denkt! Belgacom is grotendeels in handen van de staat, is dus allesbehalve geprivatiseerd maar wel gespecialiseerd in het kaalplukken van de onwetende, historisch geërfde telefoon- en internetgebruikers. Telenet heeft een historische band met de intercommunales, wat ook staatsinmenging betekent.

De oplossing is niet privatisering maar liberalisering met voldoende spelers op de markt en een sterke regulator. Wat betreft de telecomsector staat de regulator duidelijk te zwak, de staat knijpt een oogje dicht.
omdat belgen (vlamingen) te lui zijn om te protesteren ...

(ben zelf rasechte antwerpenaar btw)
Anoniem: 233094
@-SafaN-1 april 2008 17:15
inderdaad,mensen zijn te lui geworden om uit hun zetel te komen.
Anoniem: 257470
1 april 2008 18:25
Alee, laat ik nog eens uitleggen waarom Telenet de limieten niet afschaft.

Reden #

1: Telenets netwerk kan het niet aan. Verschillende ingenieurs bij Telenet hebben dit zelf toegegeven, net zoals ze toegegeven hebben dat er trafficshaping is op P2P van 17h00 tot 01h00 (dat is inmiddels al grotendeels weggevallen). Waarom kan het netwerk het niet aan? Omdat Telenet onvoldoende investeert. Ze kunnen ook niet, waar komt het geld vandaan? Ze hebben nog steeds schulden, vorig jaar amper € 25 miljoen winst.
Oja, het gerucht gaat dat during prime time, de snelheden ook gecapt worden. Hun servers daar in Mechelen kunnen amper digitale tv ondersteunen :"D

2. Belgacom doet niets aan de limieten, meer nog, ze volgen Telenet. En Telenet beweegt niet of amper. Belgacom kan de kraan openzetten, en zeker ongelimiteerd aanbieden met hun aanstormende VDSL2, maar dat willen ze en/of kunnen ze niet. Doen ze dat, is Telenet genekt, Telenet kan niet volgen op Belgacom. En Belgacom weet dat, maar ondertussen verdienen ze nog genoeg geld aan volume packs en zwaar overpriced abo's.

3. Gebrek aan 3de grote operator. Een 3de grote operator die ook eens reclame maakt, een derde grote operator met een eigen netwerk, een derde operator die het aankan en zeker aandurft om de markt los te breken. Ooooh KPN, waar blijft U ?

4. Belgen blijven Belgen, en Belgen veranderen niet graag. Ze zijn redelijk conservatief, vertrouwen de anderen niet. Als ze al een stap durven zetten van Telenet naar Belgacom en andersom, mogen we het een hele grote stap noemen, laat staan dat ze de stap wagen naar de alternatieven. Want ja, "zo goedkoop dat dat is, dat zal wel niet goed zijn".
Overstappen van kabel naar ADSL vraagt ook een grote investering. Activatiekosten, geheel nieuwe apperatuur, en dikwijls een telefoonlijn van Belgacom met bijhorende activatiekosten die oplopen tot € 135.

Voor de rest, even een opsomming welke providers ongelimiteerd aanbieden, of toch tenminste F.U.P.:
Dommel +boostpack; Dommel CityConnect, E-Leven, Tele2 12 Mb, DX-ADSL (ookal staat het op hun website van niet), Evonet (ookal staat op hun website van niet), SygmaNet, Coditel (Brussel en oplage van 9,90). Dat zijn ze zowat.
Grappig verhaal, enkel klopt het niet.
- Het netwerk van Telenet is helemaal niet zo zwak als sommigen beweren. Eind jaren 90 was hun volledige backbane reeds glazvezel, bij Belgacom was dit toen koper... Belgacom heeft de laatste jaren dus inspanningen moeten leveren om wat bij te benen.
Binnen de 2 jaar gaat Telenet trouwens internet aanbieden aan 50 à 100 Mbps (wat men "hyperband" noemt), dus schrik heeft men niet van het netwerk van Belgacom hoor :p
Dat beiden elkaar niet doodconcurreren is natuurlijk wel waar, als beurgenoteerde bedrijven wil men de aandeelhouders tevreden houden met grote winsten, nietwaar?

- Bepaald soort netwerktrafiek cappen (p2p, usenet (news), ...) doen meerdere providers, enkel zal men het niet toegeven (uiteraard)

- 3de 'grote' operator: Belgacom zou deze gewoon overnemen (Scarlet), ware het niet dat Europa toch plots wakker wordt.
- Belgacom heeft ondertussen al honderden miljoenen euro's geinvesteerd, waar Telenet amper tientallen miljoenen euro's heeft moeten investeren. Fiber was toen ook niet nodig in de jaren negentig, hoe snel ging alles? 9 kbbs? Heb je daarvoor fiber nodig? :"D
Trouwens, Telenet had die fiber nodig voor hun tv-diensten, toen ze nog geen internet leverden.
Begin 2009 zal Telenet met 100 Mb afkomen. Net zoals ze in 2003 aankondigden Docsis2.0 te gebruiken, met snelheden tot 38 Mb in download en 18 Mb in upload. Met welke snelheden zaten we toen? 4 Mb/128 kb, schoon ze ;) (raar genoeg is dat persbericht gewoon verdwenen :"D)
Belgacom's VDSL2 kan harder dan Telenet. Telenet weet dat. Belgacom is dan wel afstandsgebonden, maar Telenet is gebruikersgebonden, overselling ga je op de kabel sneller voelen dan bij VDSL2.

- Nee, foute info blijkbaar. Enkel Telenet blokkeert. Totnutoe geen klachten gekregen van dommel, evonet, edpnet, scarlet, hell... zelfs Belgacom shaped geen traffiek.

- De derde grote operator WAS Scarlet, binnekort gaat het overgenomen worden, effectief. Wees daar maar zeker van. Tele2 (KPN) zal die plaats innemen. Neem het van mij aan :)
Op dit moment zijn ze nummer 4.
die datalimieten van telenet zijn zelf na die verhoging nog een slechte 1 april grap....
arme belgjes
Een alternatieve manier van youtube censuur :+
Moet je mij niet zeggen, men zus "tubeted" elke dag zeker 200MB a 300MB vol. We hebben dan wel 12GB/maand maar dit is echt nog steeds te weinig. Een adobe update na een versie installatie zit rond de GB, een demo downloaden van telenet zelf (die nu 9lives noemt) is ook al snel rond de 1GB. Dan nog eens een update van office of vista her en der weer 500MB erbij.
Het wordt hoog tijd dat de klanten eens in actie komen, maar on-line petities maken weinig indruk, en dag van de download daar lachen ze bij telenet volgens mij gewoon mee...
Anoniem: 227825
@Lima1 april 2008 18:53
idd, waarom zou een bedrijf zich iets aantrekken van een online petitie.
Uiteindelijk draait het in de bedrijfswereld (over het algemeen) maar om 1 ding: geld. Dus dáár moet je ze raken!
Gewoon je abo opzeggen bij Telenet. En liefst meteen ook de hele kabel.
Vind je Belgacom even grote dieven? Opzeggen is de boodschap!
Alternatieven zoeken: Dommel, EDPnet ?

Met veel tegenzin gun ik Belgacom een Discovery Line van 7euro/maand. Maar van zodra dat ook al niet meer hoeft, ben ik helemaal weg :-)

Er lopen op deze wereld veel moraalridders rond, en veel klagers, maar hoeveel doen er ook werkelijk iets aan?
En wat met de mensen die in hun buurt geen telefoonkabel hebben? Of toch niet van adequate kwaliteit om er adsl op te sturen? Dan hang je vast aan Telenet. Met alle wil van de wereld, maar een nieuw huis zoeken omdat mn internet-abo me niet 100% ligt, is iets teveel van het goeie.
Anoniem: 9449
@mieJas3 april 2008 01:07
Jij gaat me niet vertellen dat er in Belgie veel huizen zijn die geen telefoonlijn hebben...

In Nederland komt dit i.i.g. niet voor. Daar is een aansluitplicht voor KPN.
je hoeft niet een Discovery Line te nemen, je kan deze laten overschakelen naar een Raw Copper bij EDPNet.
je zegt er wel niet bij dat raw copper 13€ per maand kost...

[Reactie gewijzigd door TwistedAnimator op 2 april 2008 00:21]

Maar het dan dus wel...
discovery line abo 7€ per maand :)
Inderdaad, als men werkelijk wat wil bereiken dat zal het publiek aan blok alle abonnementen op moeten zeggen bij al de Belgische providers, dat is misschien wel lullig 1 cq 2 maanden allemaal zonder internet te zitten en TV kabel, maar het is de enige manier, wanneer men dan toch daar niet aan wil, moet je ook niet verwachten dat er ooit iets gaat veranderen.
Het punt is dat veel mensen gewoon niets merken van de datalimiet. Niet iedereen sleurt elke maand een paar Linux-ISO's en tientallen nieuwsgroepen binnen zoals de gemiddelde tweaker. Voor die enkele duizenden gebruikers die niet genoeg hebben aan 10 GB gaan Telenet en Belgacom de limieten echt niet afschaffen.
Dat is het net. Je hoeft geen linux-ISO's te downloaden. Even op youtube zitten is genoeg om die limieten te bereiken. Mijn zus zit bijvoorbeeld veel op last.FM, en streamt bijna de hele dag muziek af. Op het einde van de maand zitten we _altijd_ op een paar MB na tegen de limiet aan te duwen (omdat we géén volumeblokken willen bijkopen).
Dat is natuurlijk nog wel een punt van discussie. Als je met meerdere PC's achter een router zit en je hebt een verbinding die in principe maar voor 1 PC geldig is, dan zit je natuurlijk heel snel aan de limiet. Ik kijk ook elke dag wat YouTube, maar mijn limiet komt nooit in gevaar.

De situatie in België is nu eenmaal wat ze is. Nederland toont aan dat het ook anders kan, maar zo lang er niet voldoende consumenten zijn die écht baat hebben bij een verandering is er te weinig druk op de telco's om er iets aan te doen.
Helemaal mee eensch. Gewoon overstappen, raken waar ze het voelen.

Via xs.be kan je trouwens zelf bepalen welke provider nu het meest geschikt is voor je.
Ik blijf van mening dat de overheid moet ingrijpen want door deze lage limieten kan je onmogelijk een game of film huren/kopen over het internet. Wat wel jammer is want vaak zijn die prijzen veel goedkoper.

Zelf zie ik een verdubbeling al voldoende zonder dat ze moeten afstappen van de bewering dat die limieten er zijn om piraterij tegen te gaan.
Anoniem: 233094
@1Mark1 april 2008 17:10
het is zelfs nog beter, van de "35 GB" die je "krijgt" is slechts 10% upload. dus als je 3.6 GB hebt geupload ben je over je limiet.

bijkomend dat teleslet alle poorten tot 1024 voor inkomende connecties blokkeerd, en dus vrij mailserver of fileserver blokkeerd....

bij teleslet heb je "super snel internet" , tot je moet gaan uploaden... 128KBps, probeer eens met 36 man UT te spelen of wolfenstein, want hoewel je officieel 128KBps hebt, is dit reël nog geen 60 KBps.... (kan even goed gewoon faxmodem gebruiken)

en voor die redenen dus belgacrom. op zich niet superieur, maar ik kan mijn volle 30 GB uploaden of downloaden naar keuze, en mijn snelheid ligt (in theorie) dubbel zo hoog, in praktijk 4x...
EN ik mag elke server draaien die ik wil (en dus doe ik dit ook :p)

-edit-
toen ik bij teleslet zat, smallband = 4-5KBps MAX, hoger ging gewoon NIET, zelfs mail binnehalen (van telenet mailservers) gaf time-out error, en de webmail page kwam er ook niet meer door binnen de tijdslimieten.

bij belgacrom, smallband = 54KBps reël, hoewel dit in theorie hetzelfde is als bij teleslet is het verschil VOELBAAR, belgacrom is misschien niet het beste, maar ze houden hun beloftes. teleslet zal er alles aan doen om je toch maar een extra "datablok" te laten kopen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 233094 op 1 april 2008 17:14]

Wat een onzin! Zoals al gezegd die 10% is al een geruime tijd niet meer van toepassing, uploaden is ondertusse aan 1mbit (toch voor het 35GB abbo dat jij daar aanhaalt) nikske theoretisch, die haal je effectief!

Dat de poorten geblokkeerd zijn is een feit, maar dat moet je niet weerhouden van servers op te zetten op hogere poorten...

Waarom je dan nog eens belgacom als beter alternatief aanhaalt is mij een raadsel, daar krijg je nog geen 5e van de download snelheid en minder dan de helft in upload...

Dat smallband nu eenmaal traag is dat is een feit, maar ze zijn beide gewoon extreem traag (de betere hierin zijn vind ik dan maar een heel flauw argument)

Soit je eigen 'domme' schuld dat je met die problemen zit, moet je maar een van de weinige alternatieven kiezen die wel waar voor je geld geven... De enige alternatieven in belgie: Scarlet (voorlopig nog), Dommel, FullDSL en Edpnet

Ik ben momenteel Scarlet abonnee, maar hoe lang dat nog gaat duren is maar de vraag, zeker nu Dommel 100GB + ongelimiteerd telefoon voor 50€ aanbiedt.

Wat grappig ook je schrijft teleslet en belgacrom ipv telenet en belgacom... en je krijgt nog eens +1 ook...
dat 10% upload is ALLANG niet meer...
Idd allang afgeschaft. En het was trouwens 15% dacht ik.
De uploadsnelheid voor 'turbo'net werd onlangs verdubbeld naar 128k en is nog steeds bedroevend laag voor een account die toch over snelheid gaat :(
Als ik voor mijn werk een bestandje download is dat makkelijk 4 gig (klein dvd'tje).
Vorige week heb ik even gekeken of ik de serie lost interssant vond (24 afleveringen * 300 mb * 2 seizoenen). En dan is de limiet 2GB...
Pas the A-Team alle seizoenen gedownload; 33 gigabytes!

Maar gelukkig woon ik in Nederland, wat internet betreft dan.... Wij hebben thuis een limiet van 999 miljard. Ook wel fair use genoemd. Ik heb onze isp eens gemaild na hoeveel het een probleem ging worden. Ze vonden een halve terrabyte per maand geen probleem :p
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee