KPN neemt Demon Nederland over

Demon logoKPN heeft gisteren over de overname van internetprovider Demon Nederland overeenstemming bereikt met de huidige eigenaar Thus Plc. Dit laatste bedrijf zette de Nederlandse tak van Demon eerder dit jaar te koop, omdat het zich geheel wilde concentreren op de Britse markt. De 60 werknemers en 70.000 klanten zullen worden ondergebracht bij KPN-dochter Xs4all. Tot 1 september verandert er niets voor de klanten van Demon. Daarna wordt bekend hoe de dienstverlening zal worden voortgezet en de abonnees van Demon zullen hierover tijdig bericht krijgen. KPN is de laatste tijd zeer actief op het overnamepad in de markt voor breedbandinternet. Eerder al nam het de breedbandproviders Speedlinq, Cistron, HCCNet en Freeler over. KPN, dat 69 miljoen euro voor Demon betaalt, had eind maart in Nederland 1,6 miljoen adsl-klanten.

Door Arie Jan Stapel

Nieuwsposter / PowerMod

02-06-2006 • 11:22

144 Linkedin

Submitter: kamerplant

Bron: ZDNet

Reacties (144)

144
141
66
27
3
63
Wijzig sortering
Dit lag natuurlijk al in de lijn der verwachting, helemaal als je eerdere nieuwsberichten dit jaar en vorig jaar las hier op Tweakers.
De helpdesk was al uitbesteed aan een bedrijf in Almere (eerst waren het 80 medewerkers namelijk).

Opzich wel een goede keuze om de klanten bij XS4all over te brengen. Bij Demon zitten klanten die graag wat extra's betalen en daar dan meer service voor willen. Die breng je niet onder bij een goedkope host.
Of ze nu ook nog het pand op de Herngracht blijven houden... wie zal het zeggen... ?

edit:

De helpdesk bestond eerst uit 20 ~25 man, die zijn overgegaan naar Almere. Inmiddels heeft het bedrijf nog ~ 60 man over. Vergelijk dat met de >100 (of zelf nog veel meer) die men de jaren ervoor had.
Bovendien levert Demon zelf geen DSL maar via Resellers. BBNED->BBeyond, Versatel, Tiscali, etc. leveren wel _zelf_ dsl en hebben ook hun eigen routers en kabels in de grond. Demon niet.
Wat extra's betalen ja, maar ik zou het zuur vinden om straks weer meer te moeten betalen, terwijl ik net €28.50 in abo naar beneden ben gegaan.
Ik heb nu een 6/1 abo, als ik dan kijk wat XS4All's 6000/786 moet kosten (€59,95) is dat weer een verhoging van €23,45. Wat meer is goed, een verhoging van 64.25% vind ik belachelijk.

Niet dat het zeker is dat de prijzen (zover) omhoog gaan natuurlijk, dat is afwachten tot 1 september.
De helpdesk bestond eerst volgens mij echt niet uit 80 medewerkers. Elke keer als ik belde kreeg ik dezelfde personen aan de lijn (ongeveer 6 tot 10 verschillende). Hier zat o.a. ook de "directeur" bij. Overigens is de helpdesk hard achteruit gegaan de laatste tijd zoals je helaas bijna altijd ziet wanneer dit soort zaken worden uitbesteed.
Als je zo vaak met een helpdesk belt dat je de personen aan de andere kant van de lijn herkent dan heb je echt een probleem!
Anoniem: 17912
@Bor2 juni 2006 11:36
hij doelt op totaal 80. dit was`dus 20 man in de uitbesteding nu demon 60 man in dienst had
De helpdesk bestaat momenteel uit totaal ongeveer 25 man (die niet allemaal tegelijk werken), grote kans als je dezelfde dag belt dezelfde persoon aan de lijn krijgt :)
Bovendien levert Demon zelf geen DSL maar via Resellers.
Waarom had ik dan via de website dslexpress.nl bij Demon besteld?
Ik bedoelde dat ze niet zelf kabels en/of kasten in Telco's hebben, maar dat ze dus zelf reseller zijn. Ze verkopen dus gewoon ADSL door (zoals het merendeel van de providers)
Voor een ieder die tegen de hoge prijzen schopt.

Die prijzen geven je wel het volgende:

ADSL (logisch, je neemt dat abbo)

Newsserver met hoge retentie (Newszilla)

Inbel account (bij andere providers vaak apart en wel zo handig)

1 uur per dag gratis gebruik van KPN Wireless hotspots (granted, gebruik het nauwelijks zelf maar wel handig)

Gratis UMTS inbel account (data abbo bij mobiel provider uiteraard apart)

Veel, al dan niet experimentele, mogelijkheden zoals blog ruimte, homepage, 500 mb mailbox, shell toegang op publieke UNIX servers, Webcast, Podcast, Jabber, voiced mail, webdisk etc.

Je krijgt dus heel veel waar voor je geld. Nu zal niet iedereen die mogelijkheden gebruiken/willen en het is inderdaad jammer dat er geen andere abbo's mogelijk zijn maar voor veeleisende, technische, gebruikers wel verdomd interessant.
Heel leuk allemaal, die extra functionaliteiten. Maar als ik die zou willen hebben (en het geld waard zou vinden) had ik voor XS4ALL gekozen en niet voor Demon.

Maar goed, ik maak me voorlopig niet druk. Ik zie in september wel wat er gaat gebeuren.
Anoniem: 24394
@Diabolical2 juni 2006 15:01
Inbel account (bij andere providers vaak apart en wel zo handig)

Standaard bij Demon. Dus geen pluspunt

1 uur per dag gratis gebruik van KPN Wireless hotspots (granted, gebruik het nauwelijks zelf maar wel handig)

Moet je er maar een in je buurt hebben, nog geen landelijke dekking


Veel, al dan niet experimentele, mogelijkheden zoals blog ruimte, homepage, 500 mb mailbox, shell toegang op publieke UNIX servers, Webcast, Podcast, Jabber, voiced mail, webdisk etc.

Demon mailbox ONBEPERKT
An sich vind ik het geen slecht idee dat KPN door middel van overnames haar positie wil verstevigen. Maar de overname van Demon, wat toch een relatief kleine speler is voor 70 miljoen lijkt mij aan de dure kant.

De omzet van het boekjaar eindigend op 31 maart 2005, was omgerekend in Euro's 29,6 miljoen...

Sindsdien is de groei van de klantenportefeuille blijkbaar ook enorm afgenomen.
Werden er van 31 maart 2004 tot en met 31 maart 2005 nog 22.000 nieuwe Demon klanten aangetrokken, vanaf 31 maart tot heden was die groei nog maar 10.000 klanten, een afname met 54,5% ten opzichte van het jaar ervoor.

Verder realiseert Thus (het Engelse moederbedrijf van Demon) een EBITDA-marge van 11,7% voor al haar activiteiten. Voor alleen de Demon NL activiteiten is de marge niet bekend. Maar als we ervan uit gaan dat deze ook van toepassing is op de Nederlandse Demon provider dan heeft Demon in het boekjaar 2005 een marge van 3,46 miljoen euro behaald.

Als we de groei van de klantenportefeuille daar ook in verwerken (van 60.000 naar 70.000 is +16,7%) dan is de EBITDA marge van het boekjaar 2006 ongeveer 4,05 miljoen euro. Mocht dit zo zijn, dan is de overname prijs van KPN 17x de Ebitda.

Al lijkt me dit nogal rooskleurig, gezien de positie van Demon als provider in Nederland. Ze hebben zichzelf in de particuliere markt als prijsvechter gemanoevreerd en daar zijn de marges enkel kleiner.

Daarnaast is het overname bedrag dan ongeveer 1000 euro per klant.. waar de gemiddelde klant maar 423 euro per jaar aan omzet oplevert!

Resumerend zou je kunnen denken dat KPN een relatief groot bedrag neertelt om wederom een concurrent de markt uit te werken.


- THUS Operating and Financial Review 2005 -
"Outside of the UK, Demon Netherlands
had another successful year, growing
turnover by 44% to £20.4m. Performance
was underpinned by strong growth in broadband sales, with customers
increasing from 38,000 to 60,000.
While THUS continues to focus on the
UK, the Netherlands business, at 6% of
continuing operations turnover, remains
a growing and successful adjunct to
existing activities."

Bron: THUS Operating and Financial Review 2005 http://www.thus.net
Anoniem: 53628
2 juni 2006 11:25
Arlg, nog even en we hebben een monopolie in provider land. Gelukkig hebben we Kroes.
Interessant....
Heb eerder geprobeert van Demon > kpn over te stappen.
Mooi niet gelukt ^.^ (vanwege kpn overigens)

Maarja, nu moeten ze het wel regelen.
kpn is zeer slecht telefonish / per email te berijken. Demon heb je some binnen een paar minuten aan de lijn(10-15 hoogstes), of iig de volgende dag al email terug.

Hoop dat de service van KPN wel verbeterd met deze overname... 'k was er niet echt van onder de indruk toen ik kpnplusbellen probeerde aan te schaffen. (wat dus idd mislukt was) |:(
Anoniem: 92624
@bbr2 juni 2006 16:25
tip, bel rond 10;00 of rond 14:30 dan zijn de rustigste tijden op 'alle' helpdesken
@DaMan
Ik denk niet dat het snel gaat gebeuren dat Demon bij BBNed weggaat. XS4All bijvoorbeeld heeft ook BBNed lijnen terwijl XS4All ook van KPN is.
En overigens ook BabyXL voor de ex Cistron klanten (zoals ikzelf). Hier zouden we een jaartje geleden al een aanbod voor krijgen maar niemand heeft nog iets gehoord.
Dat was ook het eerste wat bij me opkwam! Dat wordt dus uitkijken naar 'n andere provider, want ik vertik 't om op hun netwerk te gaan zitten. Veel te duur & een stuk trager dan BBNed.

Jammer, ik was al 3 jaar 'n zeer tevreden klant...
Als je een beetje logisch nadenkt, dan biedt demon ook adsl aan via het tiscali, babyxl, en bbned netwerk aan, dus waar je je om druk maakt snap ik niet. was bij speedlinq enkele maanden terug ook het geval zat ze werden overgenomen door kpn, maar ik heb nog steeds mijn abbonement dat via het tiscali netwerk loopt, nooit gezeik mee! steeds meer providers geven internet via meerder netwerken, en daar kan kpn niks aan doen, dus van mij mogen ze!
Zodra je over 'een jaar' een snellere verbinding wil is die niet meer leverbaar via BBnet of BabyXL en zul je naar KPN worden gemigreerd.
Wil je IP TV? Dan word je ook gemigreerd.
Alleen VoIP zal waarschijnlijk wel beschikbaar blijven via BabyXL en BBNet omdat Demon dat zelf al had geintroduceerd. Tenzij ze via het XS4All SIP netwerk gaan werken. Om dat 'de kwaliteit' te kunnen garanderen zul je waarschijnlijk ook gemigreerd worden.
Wil je dat niet dan kun je vertrekken of tegen het huidige tarief op je huidige snelheid blijven hangen.
Klanten van Cistron is hetzelfde overkomen (heb ik gelezen.) Klanten van HCCnet (dat al draaide via KPN) zijn gewoon meer gaan betalen per maand. Of je moest je contract ontbinden en dus van ISP verhuizen.

Echt geweldig dat KPN :r

* NBK is al 4 jaar tevreden Demon klant maar verwacht aan het einde van dit jaar een tevreden TweakDSL klant te worden :(
@NBK
Nieuws (25-01-2007): KPN neemt TweakDSL over.....
;)
Vind ik een beetje kort door de bocht
en dan nog inzichtvol krijgen ook

Kijk verder dan je neus lang is
Casema
Wannadoo
Tiscalli
tis dan geen BBned...maar weinig problemen ...overall gezien

Providers zat ...dus miep niet over monopolie
had erger gekund
Grappig dat je nu juist providers noemt, waar ik bergen klachten over hoor :)

Neemt niet weg dat ik wel blij ben over 't feit dat Demon klanten straks onder Xs4all zullen vallen, want dat is naast Demon gewoon 'n zeer goede betrouwbare provider, waarvan alleen de abo-prijzen iets te hoog zijn.
Hopelijk blijven bestaande Demon klanten gewoon op 't huidige prijs-niveau zitten. Maar dat zal denk ik wel anders raken ze in 1x 10 duizenden klanten weer kwijt die ze net overgenomen hebben.
Bij Speedlinq heb ik anders geen prijswijzigingen gezien. Ik denk dat het wel mee gaat vallen.
Alleen bij de duurdere abo's heb je 1 MBit upload. Ik hoop iig dat ze gebruik blijven maken van BBNed, dan wordt 't 'n pijnloze overgang (hoop ik) Ik kijk er trouwens wel van op dat Xs4all ook nog gebruik maakt van BBNed, aangezien KNP zelf lijnen levert...
Dat ben ik niet met je eens.
Toen ik tot een jaar of 1 1/2 geleden bij Demon zat en een bbned lijntje 1 1/5 km van de centrale had, kon ik toch prima op 8032/1024 intrainen en nog stabiel ook.
Jammer genoeg ben ik om andere redenen bij Demon weg gegaan (latency problemen, 9 maanden lang en compleet gebrek aan communicatie)
Anoniem: 136971
2 juni 2006 11:31
Er bestaat nu
Kpn adsl, Planet, XS4All, Speedlinq, Het net en nu Demon.
op deze wijze heeft kpn daalijk alle adsl providers in handen en kunnen ze weer de prijs op schroeven want dan hebben ze weer een monopolie positie in handen.
Ik denk juist dat een groot netwerk schaalvergroting dus kostenverlaging in totaal met zich meebrengt.

Denk aan de kabelaars (Casema/Wanadoo, UPC, @Home e.d.) die een groot marktaandeel hebben. En Tiscali (12Move), Versatel en Wanadoo die via hun netwerken ook aardig aan het groeien zijn. Die laatste heeft een (bijna?) landelijk dekkend netwerk liggen, dus de enige stap voorwaarts voor KPN ligt in groei.

Ze bedienen nu vooral de gemiddelde tot pro-abonnee's en laten alleen budgetADSL (of gewoon goedkope) of niches als Tweakdsl liggen. Qua business een goeie zet, en onthou dat HCC en Xs4All bijvoorbeeld hun eigen koers blijven varen. Kleintjes als Freeler worden gewoon opgeslokt en voorzien van een andere portal, maar zelfde 'achterkant'.
Er zijn nog wel een paar grote over hoor, wat dacht je van tele2(/versatel), tiscali of wanadoo? Deze concurreren zowiezo ook op het gebied van telefonie (en tv)
wil je écht weten wat ik van die providers vind? Want Wanadoo is niet bepaald geweldig te noemen qua helpdesk en stabiliteit, Tele2 is gewoon ronduit berucht (check de forums en check google maar eens... overstappen na een jaar nog niet gelukt... een JAAR zonder breedband!) en Tiscali is eigenlijk de enige hiervan die ik nog wel aan durf te raden aan bekenden.
Je kan lullen wat je wilt maar het feit blijft dat als je eenmaal KPN DSL hebt je er, behalve missschien voor de snelheid, eigenlijk niet meer van af hoeft te willen. En als je xs4all hebt dan heb je volgens mij het beste wat KPN adsl te bieden heeft. Gezien mijn eigen ervaringen met Demon en met XS4all, zowel zakelijk als privé en dan voornamelijk bij vele bekenden, dan gaan alle Demon klanten er op vooruit.
Tja, ieders ervaring is anders maar ik heb geen verschil gemerkt bij mijn overstap van KPN naar Wanadoo behalve dat ik minder betaal voor meer bandbreedte.

De kwaliteit verschilt in het geheel niet in mijn ervaring en de helpdesk heb ik nog nooit nodig gehad bij Wanadoo maar wel bij KPN.

Opinie en gebruikerservaring is geen bewijs overigens.
Nou,heb ook Demon gehad en XS4ALL daarvoor en nu toevallig Wanadoo een half jaartje ofzo en ik moet zeggen, valt me 100% mee, nog geen problemen met de verbinding gehad en de enige keer dat ik problemen had (brakke modem) ben ik netjes geholpen door de helpdesk en had ik zeer snel een nieuw modem in huis. De voerstap van Demon naar Wanadoo was ook prima geregeld, heb het niet eens gemerkt behalve dat ik ineens m'n modem om moest zetten :)

Het enige verschil wat ik merk is dat ik nu aanzienlijk minder kwijt ben per maand voor een snellere verbinding.

Over mail/newserver etc heb ik niet want die gebruik ik niet van Wanadoo.

Verder geen slecht woord over Demon en XS4All, bevielen ook prima alleen waren ze gewoon te duur
Ze hebben nu wel een paar grote providers in handen, maar ze missen o.a. Wanadoo als hele grote en Verstatel/Tele 2. Daarnaast kun je altijd nog uitwijken naar Internet via de kabel, terwijl Internet via glasvezel ook op steeds meer plaatsen beschikbaar komt (via woningbouwverenigingen bijvoorbeeld). Genoeg concurrentie dus, dus prijzen opschroeven lijkt me nog niet aan de orde.

Voordeel voor de klanten kan zijn dat grote uitgaven voor bijvoorbeeld de opslagplicht van verkeersgegevens over meer klanten uitgespreid kunnen worden wat de prijzen dus wellicht juist lager kan houden.
alleen vergeet niet dat er steeds minder onafhankelijke kwaliteitsproviders overblijven.
Althans, ik dacht dat ook Demon zeer goed bekend stond.

Tele2, Tiscali, Chello en wanadoo staan kwalitatief wat minder bekend. KPN kan dus de prijzen hoog houden en als je dus geen risico wilt nemen met een goedkope provider, dan kan je dus alleen kpn nemen.
Jezus ja! Die zijn er ook nog :+
Anoniem: 163940
@Quacka2 juni 2006 12:37
Solcon is er gelukkig ook nog
Anoniem: 77046
@martdj2 juni 2006 14:20
Wanadoo wordt straks Orange met quadruple play, en het is allemaal France Telecom. Die zie ik straks KPN weer overnemen. Ben benieuwd wat de labels dan worden. Allemaal Orange, of blijft er ruimte voor een Euronet danwel XS4All label.
Je kan het ook zoen als "een filter" om alle goeie ISP's bij elkaar te proppen en de slechte(re) te laten voor wat het is/zijn :)
Waarom hebben ze dan Speedlinq over genomen? :+
Ze concureren altijd nog met UPC, die kabelinternet aanbiedt. ADSL inruilweken of niet, als mensen echt willen overstappen doen ze dat wel.
Anoniem: 53234
2 juni 2006 11:53
Oh my god. Ik wens dat dit een geintje is.
Dan zullen ze ook wel op het KPN netwerk overstappen (ipv BabyXL en BBNed) en dan kan ik m'n servertje wel opdoeken (bandbreedte, datagebruik vast IP). Dan is het waarschijnlijk ook dag goede news-server.

Oh oh oh wat kunnen dingen toch nare wendigen krijgen.
Ik ben na een verhuizing overgestapt van Demon naar XS4all, en ze zijn me beide prima bevallen. Demon is zondermeer goedkoper. Ze bieden beiden een statisch ip adres en geen datalimiet. De newsserver van Demon is iets completer, die van XS4all bied echter een hogere retentie in de "nederlandse" binary nieuwsgroepen en je bandbreedte wordt niet afgeknepen. Ook heeft XS4all leuke speledingetjes als IPv6 ondersteuning. Ik gebruik trouwens nog wel steeds m'n Zyxel modem van Demon, die Thomson zooi van KPN vertrouw ik niet zo.
Toch wat beter onderzoek doen naar wat XS4ALL te bieden heeft denk ik.

XS4ALL heeft namelijk _geen_ datalimiet
XS4ALL heeft een van de beste gratis eigen nieuwsservers van nederland, namelijk newszilla
Je hebt bij XS4ALL gewoon een vast ip ( grote kans zelfs dat die totaal niet verandert )
Je hebt bij XS4ALL gewoon een vast ip ( grote kans zelfs dat die totaal niet verandert )
Dat lijkt me inderdaad de definitie van een vast IP, ja. :+
Hij bedoelt denk ik dat je misschien zelfs je huidige (Demon) IP behoud na de switch.
Heb je uberhaubt wel eens gekeken naar wat XS4all biedt?

Zo ongeveer alles wat Demon heeft, heeft XS4all ook alleen dan zonder (ping) problemen en met een goede klantenservice (ja ik heb beide providers gehad).
ping problemen? zo goed als nooit last van gehad en al jaren klant op verschillende addressen.

en heb je bij xs4all ook je eigen (aan je ip gekoppelde) subdomain met bijbehoordende oneindige hoeveelheid mailaddressen, en simple address voor je eigenwebspace (zoals www.jouwsubdomain.demon.nl bv) ?
en een goede snelheid voor redelijk prijzen? (12/1 voor 65 euro bv?)
Ja xs4ALL heeft een subdomain voor je <Eigen Naam>.xs4all.nl en daar kan je ook bSMTP op krijgen zodat je een eigen mail server kan draaien om een oneindig aantal mail adressen te kunnen gebruiken !!!

Plus dat je ook een eigen domain aan de IP van je ADSL lijn kan hangen.

En nee je subdomain keert niet terug in je www adres.
Een goede klantenservice is voor mij nog steeds een klantenservice die je niet nodig hebt.
Tijd om over te stappen naar Solcon?

(Keus uit: Versatal, BabyXL, BBNed, Bitstream2 ...)
Slimkees, bij adsl heb je altijd een vast ip, iig bij kpn. en xs4all heeft ook een vrij goede nieuws server
Anoniem: 84476
2 juni 2006 11:38
Oh jee... Dit wordt niet zo leuk... Ik ben juist bij Demon gegaan omdat je tegen een leuk tarief een 1 MBit upload hebt (vanwege een webservertje). Namelijk nu 31 euro.
XS4ALL's abonnement met 1 MBit upload begint pas bij 79 euro...
Arghhhh...
Dezelfde upload heb je bij anderen voor 19,95 en soortgelijke prijzen.
@Countess
Sinds wanneer moet je bij aanvraag van een verbinding de geboortecertificaten van je kinderen laten zien?

Wanadoo Family kan gewoon iedereen aanvragen hoor. Mits je de postcodecheck doorkomt ;)
net fff gekeken bij wanadoo maar dat kan dus niet als je een ISDN lijn hebt.
en die hebben we nodig ivm de telefoon centrale hier (meerdere mensen zelfde huis allemaal eigen nummber, en ik kan er niks aan veranderen want dat isdn abbo is niet van mij)

wel vreemd want bij demon kan je wel ADSL2 verbindingen nemen over een ISDN lijn...

al met al geloof ik dat het weer chello gaat worden.
werkte goed opzich een een 20/2 abbo voor 59 euro valt ook goed te doen (voor dat geld krijg ik nu 12/1)

edit : ik snap wanadoo ook niet helemaal
ze zitten echt VER onder het gemiddelde qua prijs/snelheid verhouding. waar halen ze hun winst vandaan? hoe lang gaat dat goed? kunnen ze wel blijven investeren in hun netwerk met deze lage inkomsten?
hoe goed is die verplichte livebox? (eigen router is er trouwens net bij bij de livebox, hij is niet in te stellen als pure modem)
kan iemand het mij uitleggen?
Dan kan je toch net zo goed een extra telefoonlijn aanvragen? Ben je in totaal voor 32,50 per maand klaar met Wanadoo. Ivm de 59 bij Chello lijkt me dat een goeie deal.
al met al geloof ik dat het weer chello gaat worden.

TweakDSL doet het voor minder met 1Mbit of Concepts: 12/1 voor 25 euro per maand...

edit : ik snap wanadoo ook niet helemaal
ze zitten echt VER onder het gemiddelde qua prijs/snelheid verhouding. waar halen ze hun winst vandaan? hoe lang gaat dat goed? kunnen ze wel blijven investeren in hun netwerk met deze lage inkomsten?
hoe goed is die verplichte livebox? (eigen router is er trouwens net bij bij de livebox, hij is niet in te stellen als pure modem)


Wanadoo is van France Telecom, dat is een telecomreus waarbij KPN klein duimpje is als je ze vergelijkt. DSLAMs kunnen zij dus veel goedkoper aanschaffen, netwerken hebben ze al grotendeels, transitverkeer loopt over het eigen internationale netwerk. En, als er geen winst gemaakt wordt op het onderdeel Wanadoo Nederland, wordt er echt wel ergens anders winst gemaakt zodat dat mooi levelt.

Daarnaast is de Livebox niet verplicht, althans toen ik het aanvroeg nog niet. Als je telefonie wilt wel inderdaad. Het is inderdaad niet als bridge in te stellen, simpelweg omdat het ding ook telefonie doet (hij heeft een IP-adres nodig) wil niet zeggen dat je er geen router aan kan hangen, alles wat je dan hoeft te doen is even alle poorten doormappen, switch is makkelijker dan natuurlijk. Hoe dan ook, hij is niet verplicht. Werkt bij mij (heb telefonie) wel goed overigens.
voor dat geld alleen bij wanado voor zover ik weet en dan alleen als je een gezin bent. (wanadoo family)
Dit zou totaal niet kloppen. Een Xs4all abbo van 8/1 kost 90 euro bij demon is dat 55 euro.

Ze kunnen niet de prijs zomaar met 40 euro verhogen
Anoniem: 14829
@loodgieter7 juni 2006 22:19
Ze kunnen wel Basic ADSL (6000/768, €60) upgraden naar 8/1, dat heeft KPN continu gedaan.
Toen ik m'n Basic abbo afsloot was 't 512/64, en kostte toen ook 60 euro. :)
Mooi klote :(

Ik ben dus al ruime tijd tevrdeden Demon klant omdat KPN adsl gewoon destijds slecht was. Demon was ook nog een van de weinige (of misschien wel de enige) ADSP provider die nog geen onderdeel was van KPN. Beetje monopolie spelletje voor KPN zo.
Uhmm juist ja.

Wat dacht je van:
Versatel, Tele2, Wanadoo, Tweakdsl, BabyXL, Scarlet, etc etc

KPN heeft nog lang geen monopolie.
Anoniem: 154981
@ikbenwouter2 juni 2006 13:27
Oja...
Versatel = Tele2
Wanadoo = Orange
TweakDSL = BabyXL of BBNed

Scarlet lijkt wel een eigen netwerk te hebben...

Worden er al minder....
Alle nieuwe lijnen die bij KPN providers worden opgeleverd lopen via KPN. Tenzij KPN niet kan leveren en andere netwerk leverancier wel.
Huidige lijnen zullen zo veel mogelijk op gepaste momenten (snelheidsverhogingen/VoIP/ipTV) worden gemigreerd naar KPN lijnen.
Heel leuk dat er 3 netwerken liggen maar zonder 'vrije' ISP's heb je niks te kiezen.

Lijkt een beetje op de biermarkt. Je kunt kiezen uit meer dan 5 merken maar tis uiteindelijk allemaal Heineken...
Arno had het over providers die zgn. allemaal van KPN zouden zijn.

Jij hebt het over netwerken. Scarlet zit als het goed is overigens op BBned.

En drie of meer alternatieve netwerken=geen monopolie voor KPN.
Scarlet is ook gewoon KPN netwerk hoor ;)
Je houdt inderdaad de andere netwerken wel over:

- Tiscali Wholesale
- BBned
- Versatel (Tele2)
- Wanadoo

Dat zijn toch echt aardig wat aansluitingen, vergeet ook de kabelnetwerken Essent, Casema, Multikabel, UPC, etc. niet. Daar zal KPN voorlopig niet aankomen. Of ze moeten @Home overnemen, staat toch te koop :)
Wat betreft de biermerken is er meer dan alleen maar Heineken zoals ook Bavaria, Grolsch, Dommelsch en Hertog Jan.

Dit geldt ook voor ADSL netwerken, KPN is niet de enige dus voorlopig zal het wel meevallen. Mocht er een kans bestaan dat het naar 1 speler dreigt te gaan krijg je daar weer anti-trust commissies in beeld om dat tegen te gaan!
Wanadoo was ook nog eens euronet vroagah.
en waneer I dont wana doo de naams verandering in orange gaat worden, mag ik ook nog eens voor gaan afwachten..

ik heb zelf i dont wana doo, met tele(kuch)fonie.

2 dingen storen mij mateloos (heb ik net nog aan de dame van wanadoo vertelt) dat om de 10 mijn livenbox hangt mij het sjekken op nieuwe firmware, en dat telefonie soms GSM is.

zucht, en KPN maar klagen dat het ze zo slecht gaat.
Demon maakte altijd al gebruik van de KPN lijn hoor (MXstream). Het enige wat nu gebeurt is dat Demon nu wordt overgenomen door XS4ALL (net als HCCNet trouwens). Ik snap dus niet waar jouw beredenering op slaat.
Bovendien gebruik ik zelf al jaren KPN als [b]leverancier[b] van mijn ADSL en ben daar zeer tevreden over..
Anoniem: 24394
2 juni 2006 11:46
Wat gaan ze doen met het netwerk? Overstap van "Demon" netwerk naar KPN netwerk is normaal 2 weken, één van de redenen waarom ik geen Internetplusbellen genomen heb.

Gaan ze nu het "Demon" netwerk aanhouden, wat van tele2(versatel/bbnet) is, of gaan ze iedereen omzetten en kost het dan 2 weken?

Onbeschikbaarheid is NIET acceptabel voor mij.
Wat denk je nou zelf? Dat ze iedereen eruit trekken en na twee weken op KPN ADSL inprikken? :Z

Technisch kan een migratie in een paar minuten, dus dat zullen ze gefaseerd wel uitvoeren zodat jij er (bijna) geen last van zult hebben... Je zult waarschijnlijk wel een nieuwe IP adres toegewezen krijgen, maargoed, dat is dan ook niet je eigendom... ;)
Nee hoor, ik heb 2 jaar bij Demon gezeten en een half jaar geleden hebben ze ook zonder aankondiging van IP block gemoved (82.161 naar 83.160).

Lekker boeiend, dan verander je 1 keertje je IP gegevens bij je externe DNS. Of je host je eigen DNS. En als dat een probleem is dan kan je altijd nog een hosting pakketje nemen voor een tientje per maand :)
Of je host je eigen DNS.
En hoe moet je die dan bereiken, als het IP adres veranderd? :?
Met zelf je DNS hosten bedoel ik het bij jezelf thuis, dus dat je physieke toegang hebt tot je DNS servertje. Anders lijkt het mij dat je je DNS extern host ;)
@ silentsnake:

Dan is het probleem dus niet minder groot, want als je ip adres wijzigt moet je dat dus ALTIJD aanpassen in de DNS.

Als je je eigen DNS server draait voor bijvoorbeeld een compleet subdomein, (of je hele domein maar daar heb je officieel twee DNS servers voor nodig en dus ook twee IP adressen) heb je nog meer pech. In zo'n geval is dat de enige DNS server die dat subdomein kent, en dus verantwoordelijk voor alle (ook de externe dus) DNS requests voor dat domein. Als zo'n DNS server van ip adres is veranderd zal dat toch eerst in de DNS servers voor dat toplevel domein aangepast moeten worden, en dan kan het nog 2 dagen duren voordat alles een beetje bekend is op internet. In die tijd is dus je hele (sub)domein niet te bereiken.

Zelf zit ik ook al bijna 10 jaar bij Demon en ik hoop niet dat er veel gaat veranderen, de prijzen van xs4all ga ik in iedergeval niet betalen.
Anoniem: 24394
@Martijn2 juni 2006 12:00
Bij demon heb ik een vast IP adres dus ik ga er ZEKER vanuit dat dit blijft bestaan!
Zo niet dan mag jij zonder enig probleem opzeggen.
Ik heb bij XS4all over IPv6 een heel subnet :7
alleen als dat in de voor jou geldende algemene voorwaarden staat en die veranderen en dat staat er niet.
Anoniem: 90732
@Martijn2 juni 2006 11:57
Nou da's lekker dan als je de van een externe DNS service gebruik maakt als Zoneedit e.d. Ik verwacht dat ze van "mijn ip" afblijven. Ze nemen namelijk demon over en dus ook de IP range... Maar ze kunnen natuurlijk altijd anders beslissen...
Bij zonedit kun je je DNS dynamisch laten veranderen :
http://www.zonedit.com/doc/dynamic.html?
Dat mag je verwachten, maar kijk ook eens een keer van de andere kant. Als er steeds weer van die kleine blokjes ip-ranges bijkomen die afwijken van de standaard, dan krijg je op het laatst administratieve chaos. Dan is het beter om het één keer te veranderen dan er in de toekomst veel problemen mee te krijgen.
IPs zijn nooit eigendom van een consument, altijd van de partij waarbij je deze hebt gekregen en zij mogen zonder aankondiging je IP wijzigen om wat voor reden dan ook.
Toen Planet de klanten van Tiscali (conn. by KPN) had overgenomen, heb ik ook nieuw IP gekregen.

Alles om moeten zetten, en ook de relay mailserver van planet, wat bij Tiscali niet was.

Tjah, het is zo ...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee