Intel verandert beeldmerk; 'Pentium' afgedankt?

De voor 3 januari 2006 aangekondigde Intel-processor, die onder de codenaam 'Yonah' door het leven gaat, zal volgens X86-secret simpelweg 'Core Solo' of 'Core Duo' gaan heten, afhankelijk van het aantal - jawel - cores. Het is bijna tien jaar geleden dat Intel een cpu met een x86-instructieset uitbracht die géén Pentium heette. Ook machines op basis van het Centrino-platform krijgen een nieuw logootje waarin alleen 'Centrino' staat, en de processornaam onvermeld blijft. Net als de Yonah-labels vermelden ook deze stickertjes wel het aantal cores.

Intel-logo (nieuw) De nieuwe processor is volgens de Franse site aanleiding om het hele repertoire aan logo's te vernieuwen. Het woord 'inside' heeft een ondergeschikte rol gekregen; het nieuwe logo bestaat nu alleen nog uit het woord 'Intel' met een ovaaltje eromheen. De vormgeving is een stuk strakker; de schrijfletter van het oude logo heeft plaatsgemaakt voor een zakelijk type. Voor de diverse processormodellen is er in een kadertje onder de ovaal voorzien. In dat kadertje duikt, naast de platform- of processornaam, alsnog het woord 'inside' op. Hoewel het nieuwe artwork nog niet bevestigd is, krijgt het nieuws van de Fransen zeven van de acht punten op de betrouwbaarheidsschaal: het bericht is volgens hen 'très fiable', oftewel heel geloofwaardig.

De presentatie van 'Core' als merknaam werpt de vraag op of Intel te zijner tijd wellicht de marketing van zijn rekentuig rond functionaliteit in plaats van de gebruikte componenten wil centreren. In dat geval zou een computer die enkel over een cpu van Intel beschikt de aanduiding 'core' meekrijgen, terwijl bijpassende chipset en grafische kaart bijvoorbeeld een Centrino-labeltje mogelijk zouden maken en een HTPC voortaan met een VIIV-sticker getooid wordt. De vermelding van het aantal cores zou dan nog nodig kunnen zijn vanwege licentieperikelen, hoewel men ook zou kunnen speculeren dat Intel na de megahertzmythe vanaf nu de 'core count' als belangrijk verkoopargument wil laten gelden.

Intel-logo's (nieuw): PentiumIntel-logo's (nieuw): Celeron, Xeon, Itanium, VIIV, Centrino, Core
Een greep uit de nieuwe logo's

Door René Wichers

Eindredacteur

14-11-2005 • 17:17

115 Linkedin

Submitter: Brent

Bron: x86-secret

Reacties (115)

115
109
57
19
6
24
Wijzig sortering
Als dit waar is, toch wel een riskante stap van Intel om van de naam pentium af te stappen. Want ik durf te wedden als je aan 100 willekeurige mensen op straat vraagt of ze een pentium of een intel cpu ze willen hebben, de meeste mensen gewoon Pentium zeggen. Dit omdat eigenlijk iedereen die een pc heeft/gebruikt weet wat de pentium is en er een stuk minder mensen zijn die weten dat de pentium van intel is.

Zelfde als AMD met hun Athlon, nVidia met de GeForce en ATi met de Radeon. De namen zijn gewoon te bekend om ervan af te stappen. Zeker voor de high-end modellen...
Toch hadden AMD (K6), nVidia (TNT) en ATi (meerdere) deze namen nog niet toen "Pentium" al lang in zwang was.

Er is natuurlijk een bepaalde houdbaarheid aan zo'n naam. Er heeft heel lang een zeer goede reputatie aan die naam gekleefd, die er voor gezorgd had dat zelfs toen AMD in het begin sneller en goedkoper was men toch dacht dat er iets aan mankeerde ("is het wel een pentium?"). Die tijd is nu echter voorbij, kijk in een gemiddelde krant naar advertenties over PCs en AMD en Intel machines staan gewoon zij aan zij naast elkaar.

Ook in de corperate wereld gelooft niemand meer dat je per se een "Pentium" nodig hebt voor snelheid of compentabiliteit. Misschien dat er daar nog wel bepaalde (voor)oordelen in Intels voordeel zijn, maar die kleven vooral aan het merk "Intel" en niet meer "Pentium". Een nieuwe naam kan er misschien wat meer glans aan het "Intel" merk geven.
@ TheOneLLama

'In het begin' zoals jij het noemt, waren de Pentiums ook zeker beter dan AMD's processoren. De AMD dingen werden toen veel en veel heter dan de intel-tegenhangers en presteerden minder. Dat AMD de laatste jaren een flinke inhaalslag heeft gemaakt terwijl intel de processoren steeds meer op kachels liet lijken doet daar niets aan af.
hij heeft het over het begin van de athlon
als je aan 100 willekeurige mensen op straat vraagt of ze een pentium of een intel cpu ze willen hebben, de meeste mensen gewoon Pentium zeggen. Dit omdat eigenlijk iedereen die een pc heeft/gebruikt weet wat de pentium is en er een stuk minder mensen zijn die weten dat de pentium van intel is.
Dus eigenlijk weten die mensen helemaal niet wat een pentium is.. laat staan wat intel is en wat ze doen. maar dat maakt de rest van wat je zegt niet minder waar.. heel veel mensen gaan even een pentium computer halen.. geen intel.. maar als ze geen pentium kunnen vinden zullen ze de dixons binnen stappen en een packard bell met een celeron erin kopen
edit: typo fix
Dus eigenlijk weten die mensen helemaal niet wat een pentium is.. laat staan wat intel is en wat ze doen
Uhm doet dit er toe voor een normale consument. dacht ut niet mensen willen gewoon een bekend pc merk of onderdeel omdat ze verwachten dat dit goed is omdat of iedereen het heeft of omdat ze het vaak hebben gehoort op reclames enzo
Uhm doet dit er toe voor een normale consument. dacht ut niet mensen willen gewoon een bekend pc merk of onderdeel omdat ze verwachten dat dit goed is omdat of iedereen het heeft of omdat ze het vaak hebben gehoort op reclames enzo
tuurlijk doet dit ertoe voor de normale consument... de consument gaat op het gebied van iets waar hij geen verstand vanheeft voor het bekende en vertrouwde merk. in dit geval dus "pentium" en niet intel.
Ik denk dat van de 100 mensen er 90 je onwijs wazig aan gaan staren en denken 'Wat zou een processor zijn?'

De meerderheid van de mensen loopt naar MediaMarkt en kies dat PCtje dat door de verkopen aangesmeerd word of die precies binnen de prijsklasse valt (duurder=beter)
ja hoor wat denk je zelf?
Hehe, eindelijk eens iets nieuws.

Iedereen zegt dan wel dat het slecht is om de naam pentiom weg te doen maar zoals eerder gezegd heb je ook al Celeron en Centrino (al is centrino eigenlijk een combinatie.)

Maar pentium begint nu wel een beetje slechte naam te krijgen door alle anti-pentium benchmark resultaatjes.

Een nieuwe processor verdient dan denk ik ook wel een nieuwe naam. Prima stap en mooie logotjes
:9
Daarnaast ook erg duidelijk.
Intel, Type, Aantal core's

Dus niet zoals eerder werd gezegd verkeerd om. Maar gewoon duidelijk. Anders zou je in de andere logo's een lege ruimte boven hebben.
(of het wordt zoiets als Intel Inside Dou Centrion :P )

- edit: ff de post normaal gemaakt, zag er niet uit |:(
Om eerlijk te zijn snap ik geen bal meer van alle CPU's die intel uitbrengt, al die nummers en D en M en weet ik veel.

Waarom zetten ze niet gewoon een simpele naam op, en dan cat's afhankelijk van Cache, core (grootte), FSB, Cores (aantal), Snelheid, Socket, instructieset (x86-64 of x86).

No offense, maar bij AMD begrijp ik het allemaal veel beter. Heb je duidelijke logo's (groen en rood en zilver [FX]), en namen. Zoals AMD Athlon64 (64 bit dus) 4000+ (snelheidsindicatie) X2 (aantal cores). Afhankelijk van welke je neemt heb je verschillende groottes cache en kloksnelheid.

Oke die logo's kun je bij Intel ook nog wel bij komen, zoals Xeon, Centrino en Pentium, maar er zijn zooveel Pentiums. :Z

Tzal wel aan mij liggen maar al die nummers bij intel, kkom er echt niet meer wijs uit :Z
amd's spectrum is ook ietwat kleiner dan intel dus je kunt het ze lastig kwalijk nemen al begint amd wel steeds meer in te lopen op alle intel varianten en creeerd amd er net zo goed een berg namen bij. Verder denk ik dat dit zeker voor de gewone consument toch wel iewat meer duidelijkheid zal geven of ie nou een Pentium heeft, Pentium HT of een Pentium HT Extreme. Imo is dit dan ook meer een beetje Intel bashen zonder een goede vergelijking te geven. Heeft Amd bv een processor die vergelijkbare grapperij uithaalt als HT? en amd heeft net zo goed een extreme edition alleen noemen zij dat FX, alle andere varianten op de Opteron na kent amd nog niet maar is zeker ook wel in de maak.
Wat ik mis is eigenlijk een goede site die gewoon alles tegen over elkaar zet. niet zo zeer qua prestaties maar wat HT is, een socket 939 of 949 of wat het ook mag zijn en wat het inhoud als ik een Intel kop met HT of met M.
Waarom is hun spectrum kleiner?

Turion - Centrino
Sempron - Celeron
Athlon 64 - Pentium 4
Athlon 64 FX - Pentium 4 Extreme
Athlon 64 X2 - Core Duo (:?)
Opteron 1xx - Xeon
Opteron 2xx - Xeon DP
Opteron 8xx - Xeon MP
Opteron Dual Core - Xeon Dual Core
Dan blijft over: Itanium 2.

Dat is het enige wat AMD niet direct heeft.
Turion - Centrino
Turion is een mobiele processor, Centrino is een platform voor laptops. De mobiele processor van het Centrino platform is gewoon de Pentium M. Het moet dus zijn:

Turion - Pentium M
Je vergeet Geode :) Heeft intel wel zoiets?
Turion is een platform, minder gespicifieerd als centrino, maar het blijft wel een platform waaraan voldaan moet zijn. De naam van die processor ken ik niet. Maar Turion wordt gepromoot als platform.
Ik ben absoluut niet tegen Intel, heb er zat hier ;)
Laat dat duidelijk zijn, maar die velen nummers maken het voor mij niet veel duidelijker.

Ik zeg gewoon dat iig een snelheidsaanduiding en instructieset al heel veel zou verbeteren, ik bedoel, je moet maar weten aan welk nummer een x86-64 instructieset hangt. ;)
Oke, even nog een reactie op mezelf om mij te verduidelijken.

Neem nou dit als voorbeeld, een simpele benchmark:
http://www.xbitlabs.com/images/cpu/28cpu-games/bf2.png

Wat mij meteen voor AMD duidelijk is:
Hoeveel cores, welke snelheid, welk type (dus gewoon, of FX).

Even samengevat: ik weet meteen welke processor, welke snelheid, hoeveel cores etc etc

Bij Intel zie ik alleen:
Pentium 4, 6*0 of Pentium D. (ja oke, de P4 XE, dat zie ik ook nog wel ;) )

Goed, pentium 4 of pentium D, dat verschil is goed te zien. (ook al weet ik zelf niet goed wat het verschil ertussen is, richt mezelf meer op AMD).

Wat mijn probleem dus nu is, er staan leuk al die nummertjes, 670, 570 etc etc.
Hoe moet ik (zonder dat ik moet googlen bij elk nieuw type dat er uit komt), om wat voor snelheid/cores/etc het gaat?
Zonder enige voorkennis kom je nergens, nou kan ik ook wel aan de hand van hogere nummers, meer prestatie verwachten, maar erg veel weet ik dan ook niet.

Bij AMD zie je sneller, bij nieuwe lijnen, waar je mee te maken hebt.

Dát is mijn hele punt.
Wat mijn probleem dus nu is, er staan leuk al die nummertjes, 670, 570 etc etc.
Hoe moet ik (zonder dat ik moet googlen bij elk nieuw type dat er uit komt), om wat voor snelheid/cores/etc het gaat?
Net alsof je bij AMD enig idee hebt van de snelheid? Het is ook gewoon "maar een nummer". Het zegt verder eigenlijk weinig. Als ze 10 jaar geleden met de huidige nummering waren begonnen zaten we bijvoorbeeld nu op een AMD Athlon 64 15000+. Dus je weet alleen: hoe hoger het getal, hoe sneller de processor is (hoewel bij AMD dat zelfs ook nog een raatsel kan zijn, soms heeft een processor met meer cache een hoger nummer dan een met half cache en weer hogere kloksnelheid en viseversa). Bij Intel is het verhaal even onduidelijk (ik trek dus ook geen partij, ik vind het allebij niks). Hoe hoger het nummer, des te beter, maar in feite zegt het helemaal niks. Bij videokaarten overigens idem, de hele getallenreeks zegt daar helemaal bizar weinig. Als ik nu een AMD koop, of het nu een 3200+ is of een 4000+ ga ik toch nog onderzoeken wat nou precies de kloksnelheid is, cache, etc. Dit is hetzelfde bij Intel, ik denk dus niet dat er een ideaal systeem is, behalve gewoon specs op de voorkant van de doos zetten, maar dan snappen de consumenten er niks meer van en omdat helaas niet te vertrouwen is op de meeste verkopers (discussie hierboven) zal de consument dus altijd de dupe blijven en zal een tweaker altijd het nodige doorzoekwerk moeten verichten vóór een aankoop :).
3700+ zegt mij iniedergeval veel meer over de snelheid als bv de intel 670 ofzo.
en als ik 3700+ zie staan dan weet ik al gelijk ok bijna top model single core, snelheid zal ongeveer zijn 2.4ghz. cache is vaak fff afhaneklijk van welke revisie je koopt. als je dat belangrijk vind moet je het zelf fff opzoeken.
de intel rating daarintegen zegt me compleet niks.
Anoniem: 74500
@Niles15 november 2005 13:55
Het probleem met Intels ratingsysteem, is dat Intel met het systeem volledig heeft gebroken met het verleden. Vroeger kocht je een P4 3,2GHz en nu een 640. In de naamgeving is dus niets overgebleven om te vergelijken met oudere modellen.

Bij AMD daarentegen kocht je een Tbird 1400MHz en wat later lag dan bv. een 1800+ in de winkel. Bij dit ratingsysteem kan je wel zien of jouw nieuwe processor sneller is dan de Tbird, en je kan zelfs aan de rating zien hoeveel dit ongeveer is. Er is vaak kritiek geweest op het systeem, dat het niet geheel zou kloppen, maar het geeft toch op zijn minst een indicatie van de prestaties van de CPU in vergelijking met oudere modellen.
Hahaha, de cache-size en fsb en zo op het labeltje? Dan is de consument helemaal de weg kwijt. Die is namelijk helemaal niet in al die getallen geinteresseerd, en dat hoeft ook niet.
Hoezo hoeft dat niet?
Owja, omdat je als verkoper dan je klanten kan oplichten, ook waar. :+

Ik zou hier zo graag een hele lap tekst aan willen toevoegen maar dat zou juridisch gezien alles behalve slim zijn, dus met heel veel kramp en jeuk in m'n vingers zie ik er maar vanaf.
Vergeet niet dat de meeste klanten maar een stelletje prutsers zijn op het gebied van computers (no offense). Die hebben dus absoluut niets aan allemaal getallen op hun processorlabel. Die willen gewoon kunnen zeggen, ik heb een pentium vier.
Volgens mij is het nog steeds een handelaar zijn taak om de al dan niet ongeinformeerde klant juist te informeren en bij te staan bij zijn aankoop. Ja mensen, en ik dacht dat ik rot en bedorven was.

Geloof het of niet, maar ik heb letterlijk al een winkel op stelten gezet omwille van zulke praktijken. Die verkoper maar lullen tegen een oudere heer over hoe goed die Celeron wel niet was en dat de €900 die de PC in kwestie kostte een vriendenprijsje was enzo. Had die even pech dat ik toevallig ook in die winkel moest zijn. Ik vind het echt niet kunnen, het spijt me. Kijk, als je nu de onwetendheid van banken, verzekeringen en zelfs de regering (mis)(ge)bruikt : thumbs up, kan ik enkel maar toejuichen. Maar een onwetend individu gewoon letterlijk in't zak zetten omdat je als verkoper och arme 2% meer provisie krijgt op dat ene product is gewoon...zielig.

Laten we 't anders stellen; moesten bepaalde, niet nader te noemen personen in bepaalde, eveneens niet nader te noemen sectoren dit met hun klanten flikken lagen ze allang onder de zoden, en zo hoort het ook. In deftige zaken geen vrienden, volledig waar, maar in deftige zaken doe je evenmin aan oplichting.

Misschien ben ik uiteindelijk toch nog lang zo slecht niet dan (als?? help!!!!!! dit mag niet!!! noooo :+) ik al die jaren geloofd heb :7
En de turions dan? die werken ook al weer met zo'n wazig typenummer systeem..
Geef ik je volledig gelijk in, maar even realistisch;
Die turions zijn nou niet écht veelgebruikt, die ga je niet echt los bestellen en komen niet veel onder de aandacht.

Die Intel bakplaten, de P4's dan, die worden veelgebruikt, als meeste. ;)
Anoniem: 144697
@FlorisB14 november 2005 23:47
@Floris B
Ik vindt dat de consumentenbond eigenlijk die processors moet testen en dan op elke pc zo'n labeltje met:
Office & Desktop werk: 73
Gaming: 84
Encoderen: 61
Gewoon simpel zodat de consument weet hoe en wat... gewoon ff testen met 3dmark en Pcmark en dan de scores.
gewoon ff testen met 3dmark en Pcmark en dan de scores
Ja hoor, en synthetische benchmarks hebben echt wel al bewezen de prestaties van een processor in real-life te kunnen weergeven |:(.
Bovendien is er dan slechts één organisatie die de kwaliteit van de processoren meet. En zoals je weet, bijna iedereen is omkoopbaar...
Je kan natuurlijk ook moeilijk een dik pak papier met een zwik uitgevoerde benchmarks van sites bij elke processor gaan voegen :+.
Ik wil niet veel zeggen, maar van elke naam zijn er al heel veel; Xeon, Pentium, Athlon.... :+
Anoniem: 124928
14 november 2005 17:24
Intel Core Duo....klinkt echt alsof het 'Intel Duo Core' had moeten zijn...
Duo penotti, twee kleuren in een pottie.

Duo klinkt zo ontzettend kinderachtig. Vergelijkbaar met de meeste Fiat types (uno, brava, multipla, etc).

Ze zouden iets moeten kiezen wat snel klinkt!

Echter ik denk dat ze juist de naam INTEL meer in de picture willen zetten zodat ze niet zo afhankelijk zijn van een productnaam. nVidia zonder geforce kent ook niemand. Ati zonder Radeon ook niet. Citroen heeft dezelfde "fout" gemaakt destijds met de xantia. Mensen kopen dan geen citroen meer, maar een xantia. Probeer dan de rest van je aanbod maar eens aan de man te brengen.

Dat is de reden waarom bijvoorbeeld een citroen overgestapt is op type aanduidingen zoals c2 c3 c5.

De reden van Intel om bij Pentium te blijven was precies zo. De laatste jaren waren de reclames anders meer INTEL dan pentium en durven ze nu eindelijk de overstag te gaan maken door pentium te laten vervallen.
Ik ben het geheel met cyberdeck eens. En wil aanvullen dat een naam als: Duo te generiek is. Daar gaat dus geen mens Intel mee verbinden. De kracht van Pentium is dat het klinkt als een klok, niet generiek is (niemand voert zo'n naam) Mooi of lelijk is bij DUO (DUPLO) dus eigenlijk niets eens een issue. Intel zal zich niet eens echt goed kunnen verweren als AMD met een processor "Athlon Duo", Of "AMD Duo Cores" op de proppen komt. Geen rechter zal menen dat Intel het alleenrecht heeft op de term duo. (Ook niet op: processor of alweer of mannetje of twee kernen -what ever)
eh hey, ik denk dat er ook wel veel mensen zijn die nVidia kennen van Quadro en Ati van FireGL.

Net als Itanium en Xeon ook belangrijke namen zijn van Intel, die dingetjes brengen waarschijnlijk meer op. Xeon is blijkbaar (tja hoe kan dat?!) het meest gebruikt in supercomputers uit de top-500.

Dus ik denk dat het niet echt uitmaakt of je dan Intel dan niet meer kan plaaten omdat je geen Pentium hebt.

Ik ben het wel eens met de stelling dat het een domme actie is, aangezien de Pentium M juist hoge ogen heeft gegooid in de notebook-markt afgelopen jaar.

Uiteraard heeft nu Turion zijn naam daar nu ook wel neer gezet. :*)
Het was toch en haastklus? :+
Core Duo
Nee, het was een Franse site
Zo'n logo/huisstijl verandering kan je bedrijf of heel veel goed, of heel veel slecht doen.. Persoonlijk vind ik de nieuwe logo een beetje ala campina.. :D
nee dat wordt de gebruiker al...
GVD die X2 is sneller dan mn core duo!
:P
Ik blijf pentium 4 (en 2 en 3) een geknutselde naam vinden. Na de 8088 - 80286 - 80386 en 80486 kwamen ze er achter dat ze op cijferreeksen geen patent konden krijgen. Wat 80586 had moeten worden is toen pentium (wat 5 betekent) geworden en hier is vrolijk op doorgenummerd :? Iets meer fantasie was toch wel mogelijk geweest.
Niet patent, maar trademark.
Had pentium ook niet iets te maken met het feit dat alles 5 stapen van het verwerken van data simultaan gebeurde? :? (De naam that is, niet zozeer de trademakring ervan)
Anoniem: 134756
14 november 2005 17:45
Het is meer dan tien jaar geleden dat Intel een cpu met een x86-instructieset uitbracht die géén Pentium heette.
En de celerons dan? Dat zijn toch ook geen pentiums? of heten die pentium celeron? nooit zien staan iig. en volgens mij werken die ook op x86 of heb ik dat fout?
A Celeron is any of a large number of different budget x86 microprocessors produced by Intel and marketed as a budget/value CPU line. The Celeron family complements Intel's higher-performance (and more expensive) Pentium CPUs family. Introduced in August 1998, the first Celeron was based on the Pentium II core. Later versions were based on the Pentium III, Pentium 4, and Pentium-M.
http://en.wikipedia.org/wiki/Celeron :Y)
Over een aantal jaar: ik heb 16 kiloCores, hoeveel heb jij? Prutser, ik heb 64 kC!
"Iedereen heeft genoeg aan 640kC!"

:P
Eerst krijgen we nog een Core Quad :+ .
Han Solo Inside!

Denk dat het een hoax is, beetje normaal denkend mens, zou Intel Solo Core inside doen... ipv Intel Core Solo Inside. idem met Duo.

Verder was er in de afgelopen 10 jaar wel degelijk een andere cpu met x86 structuur die niet de naam pentium droeg, de Celeron.
Denk dat het een hoax is, beetje normaal denkend mens, zou Intel Solo Core inside doen... ipv Intel Core Solo Inside. idem met Duo.
Het is ook mogelijk dat het een 'Intel Core' genoemd gaat worden, met een 'Solo' of 'Duo' rekenunit.
Anoniem: 144697
@Zr4014 november 2005 23:57
Dit is wel een rare benaming, want hoe zou de celeron dan moeten gaan heten? die heeft toch zeker ook 1 core of misschien later wel 2? Klopt voor geen drol.

Ook de logo's zien er gewoon fake uit... niet mooi... Met de huidige strakke moderne logo's van pentium is Intel veel beter bezig. Daarentegen vindt ik AMD maar ouderwets.
like i said
Intel kijkt weer af van AMD, gewon andere kleur, maar ook zo 2 halve maantjes eromheen.
Die halve maantjes zijn gewoon het aloude intel inside circeltje!
het word ander Nieuw intel Pentium Xeon Dual Core.
of nieuw intel pentium4 single core.

de namen worden dan zo lang dat mensen gewoon een ander product kopen "en ja dit gebeurt"

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee