Maar hoeveel nut zal dit hebben?
Enige verschil is dat ze nu dan misschien AMD processors op de offerte krijgen te zien.
Maar dan kiezen ze toch alsnog voor Intel omdat ze AMD niet kennen.
Dan heeft AMD tenminste een kans gehad, dat is het nut. Dat een klant dan na offerte/advies toch eventueel kiest voor Intel is iets wat de klant zijn goed recht is; of wil je dat de EU voortaan AMD-chips gaat dicteren? Dan is het idee van eerlijke concurrentie meteen weer overboord.
Ik kan me zo hekelen aan mensen die nogsteeds denken dat AMD niets meer is dan een goedkoop alternatief voor Intel.
Ik ook, want een AMD-systeem is helemaal niet altijd voor iedere situatie zoveel goedkoper en/of beter als een Intel-systeem. Toch zijn er nog steeds mensen die standaard roepen dat AMD 'sneller, beter en goedkoper' is.
De AMD64 is kwalitatief beter dan de Intel P4 en blijkbaar vind Intel dat zelf ook anders zouden ze niet zoveel technieken van de amd64 jatten
Kwalitatief zijn ze aan elkaar gewaagd, met verschillende eigenschappen. Wat bedoel je in godsnaam met 'zoveel technieken van de AMD64 jatten'? Intel jat sowieso niets van AMD, omdat ze op het gebied van patenten een cross-license hebben waar beiden partijen gebruik van maken. Het enige dat Intel eerst in zijn Xeon Nocona (en pas later in P4) gaat aanbieden is een met AMD64 compatible IA32e-instructieset (in plaats van een geruchte geheel eigen x86-64 instructieset, aka 'Yamhill'), dit omdat Microsoft weigert meer dan twee verschillende 64-bit besturingssystemen in de markt te zetten; er was al een OS voor Intels IA-64 Itanium en misschien ook omdat Jerry Sanders ooit Bill Gates' hachje heeft gered door een goed woordje voor Microsoft te doen in een rechtszaak. Ik vermoed echter dat MS collega-reus Intel vervolgens ook tegemoetkomt, door geen haast te maken met de introductie van Windows XP 64-bit.
Voorlopig heb je zo ongeveer niets aan AMD
64; er is niet tot nauwelijks software voorhanden en de paar drivers die er zijn, zijn meestal Beta, met de B van Bagger. De markt voor X86-64 begint pas los te komen zodra WXP-64 er is en Intel het ook ondersteunt. Die 'gejatte' x86-64 instructieset is overigens minder dan peanuts vergeleken met wat AMD allemaal van Intel heeft 'gejat'. Dat begint al met de x86-bodem van de AMD-minipizza's: alle AMD-chips zijn gebakken op basis van Intels x86-recept. Daarnaast heeft AMD zijn lesje de afgelopen jaren met de afbrokkelende en doorfikkende Athlon/Duron-cores geleerd en het Intel P4-voorbeeld van ingebouwde
op tijd werkende thermal control circuits en een flinke heatspreader inmiddels (weer) gevolgd. Wat instructiesets betreft wordt de waslijst van Intel-extensies en -instructies die AMD van ze overneemt ieder jaar langer; MMX, SSE, SSE2, straks SSE3 en NX (no execute).
Met Cool & Quiet kunnen ze zelfs besparen op de stroomrekening.
Jammer dat die (van Intel's (Enhanced) SpeedStep afgekeken

?) feature niet altijd wil werken en de realtiteit is dat veel officebakken met een Athlon XP het domweg niet eens hebben. In al die gevallen staan die bakken dagelijks urenlang in idle mode
meer stroom te trekken dan een P4-systeem. Voor een office-pc zijn UT2003- en Pi-scores irrelevant, voldoet een stil Celeron-systeem prima. In de (nabije) toekomst zal Intel het stroomverbruik aanpakken door de efficiënte mobile cores door te ontwikkelen en naar de desktop te brengen; Intel heeft namelijk tijdens het uitbrengen en uitbouwen van marktaandeel veroverende NetBurst-architectuur niet stilgezeten en het nalatenschap van de hoge IPC Pentium III chips niet laten wegroesten.
Dit alles neemt niet weg dat de K8 een leuk ontwerp is

.