Dat nVidia's nieuwe paradepaardje, de GeForce 6800 Ultra, erg snel is weten we ondertussen. Hoe goed de kaart overklokbaar is, hoeveel geluid hij produceert en hoeveel energie hij daadwerkelijk nodig heeft zijn echter vragen waarop het antwoord nog niet volledig gegeven is. Om ook deze vragen te beantwoorden hebben verschillende websites artikelen gepubliceerd waarin dit onderzocht wordt. Zo vinden we bij Hardware.info en FiringSquad een test op overklokbaarheid.
Het blijkt dat de behaalde resultaten flink van elkaar verschillen. De kaart die de mannen van FiringSquad in handen kregen was slecht overklokbaar. Het geheugen bleek slechts 5Mhz boven de standaard snelheid te kunnen werken en de core was ook geen overklokwonder met een overklok van 8 procent. Hardware.info had meer geluk met de GeForce 6800 Ultra en wist de core 14 procent harder te laten werken terwijl het geheugen zelfs 18 procent boven de standaard snelheid nog prima bleef werken.
Bij FiringSquad kunnen we verder een aantal mp3's vinden waarmee je zelf kan vergelijken hoe de GeForce 6800 Ultra klinkt in vergelijking met de Radeon 9800 XT. Het blijkt dat het koelsysteem van de GeForce 6800 Ultra goed presteert. Het merendeel van de tijd loopt de ventilator niet op volle snelheid waardoor de geluidsproductie binnen de perken wordt gehouden. Desondanks blijkt de Radeon 9800 XT nog wel een tikje stiller te zijn.
De laatste openstaande vraag, hoeveel energie de kaart gebruikt, is onderzocht door Tom's Hardware. Met behulp van een simpel apparaat heeft men gemeten hoeveel energie een systeem uitgerust met een GeForce 6800 Ultra gebruikt en dit vergeleken met verschillende videokaarten. Het blijkt dat de kaart inderdaad veel energie slurpt, maar relatief gezien valt het redelijk mee. De kaart gebruikt "slechts" circa 17W meer dan de Radeon 9800 XT en GeForce 5950 Ultra. Onder andere door de relatief goede prestaties qua geluidsproductie, koeling en energiegebruik wordt er op de fora van Beyond3D gespeculeerd dat de retail versie van de GeForce 6800 Ultra een kloksnelheid zal krijgen van 475MHz in plaats van 400MHz. Hiervoor zou gebruik gemaakt worden van een nieuwe en zuinigere stepping.