Sonos krijgt een kwaliteitsombudsman, waar werknemers van het bedrijf terecht kunnen met vragen en zorgen rondom kwaliteit en klantervaring. De aankondiging volgt na perikelen rond de vernieuwde app die in mei dit jaar verscheen.
De nieuwe ombudsman rapporteert direct aan het hoger management, publiceert twee keer per jaar een rapport en geeft regelmatig presentaties aan de raad van bestuur van Sonos, schrijft het bedrijf op zijn website. Naast de ombudsman wordt bovendien een adviesraad met klanten opgesteld, die feedback en inzichten vanuit een klantperspectief delen, om producten en software te verbeteren voordat ze uitgebracht worden.
Sonos doet ook diverse andere toezeggingen. Zo belooft het bedrijf aan het begin van de productontwikkeling ambitieuze benchmarks voor kwaliteit op te stellen. Zolang een product daaraan niet voldoet, komt het niet op de markt. Verder krijgt het bètaprogramma een breder scala aan gebruikers en diversere opstellingen, 'waardoor we problemen sneller kunnen vinden en oplossen, voor we de markt op gaan'.
Grote wijzigingen, zoals het veranderen van de app, worden voortaan geleidelijk uitgerold. Dat moet gebruikers de kans geven om aan de wijziging te wennen en om feedback te leveren, voordat deze de standaard wordt. "Ook bieden we klanten de mogelijkheid om zich aan te melden om nieuwe features te testen." Tot slot wordt de garantie op homespeakers met een jaar uitgebreid en blijft het bedrijf elke twee tot vier weken updates uitrollen voor mobiele software.
De aankondigingen komen nadat Sonos in mei een vernieuwde versie van zijn app uitbracht voor Android en iOS. Gebruikers klaagden al snel over ontbrekende functies die in de oude app wel zaten, de gebrekkige werking en de stabiliteit. Sonos-directeur Patrick Spence bood in juli zijn excuses aan en beloofde verbetering voor de app, onder meer door oudere functies alsnog toe te voegen. De oude app keert niet terug, werd in augustus duidelijk. Volgens het bedrijf blijkt uit tests dat het terugbrengen van de oude app 'de problemen alleen maar erger maakt'.