Simyo verhoogt prijzen alle abonnementen met 2,3 procent vanwege inflatie

Simyo kondigt een inflatiecorrectie van 2,3 procent aan voor alle abonnementen. De nieuwe prijzen gaan vanaf 1 oktober in en gelden voor bestaande klanten die voor 1 juli 2024 een abonnement bij de provider afsloten. Het nieuwe bedrag wordt vanaf 21 oktober afgeschreven.

De prijsverhoging geldt voor alle klanten met een abonnement bij Simyo. De provider benadrukt dat er eenmaal per jaar een inflatiecorrectie doorgevoerd wordt en dat dit geen grond is voor een kosteloze opzegging van een bestaand abonnement vanwege de vermelding van deze verhoging in de Algemene Voorwaarden. Het is niet duidelijk of de provider de abonnementsprijzen voor nieuwe klanten eventueel ook gaat verhogen.

Vorig jaar verhoogde de virtuele provider zijn prijzen met 8,4 procent vanwege inflatie. Dat werd halverwege september pas aangekondigd, minder dan een maand voor de officiële ingang van de prijsverhoging. Volgens de Nederlandse provider vond de bekendmaking daarentegen wel een maand voor de factuurdatum plaats.

simyo prijzen
Bron: Simyo

Door Yannick Spinner

Redacteur

22-08-2024 • 18:44

167

Submitter: Groentjuh

Reacties (167)

167
166
42
5
0
89
Wijzig sortering
Ik blijf me verwonderen dat bedrijven in hun voorwaardes kunnen opnemen dat ze een inflatiecorrectie mogen toepassen. Dat kunnen werknemers ook niet.
*mompelt iets over CAO en jezelf aansluiten bij een vakbond.

2.3% erbij is bescheiden in verhouding tot de getallen van voorgaande paar jaren. De jaarlijkse kostenstijging voor alle dienstverlening houden de meeste mensen wel rekening mee / accepteren ze als een part of life. Ook de kapper, bakker, kabel/glasvezel en je kinderopvang pakken jaarlijks een aanpassing van de prijzen, niks nieuws onder de zon.
Daar gaat het natuurlijk niet om. Als jij een energiecontract afsluit krijg je geen inflatiecorrectie. Als je een sportschool abonnement afsluit voor een jaar betaal je een jaar die vaste prijs. En zo kan ik nog even doorgaan.
Alleen telecom mag blijkbaar in de looptijd de prijs verhogen Als enige uitzondering.
En dan betalen nieuwe klanten vervolgens vaak nog de oude prijs...

Ik ben absoluut niet tegen elke verhoging, maar niet binnen een 1 of 2 jarig contract en je niet mag opzeggen.
Ik ben een paar maanden geleden overgestapt naar 50plusmobiel 2 jarig zonder indexatie:

We indexeren je abonnement niet in de gedurende de overeengeko-
men initiele looptijd van 12 of 24 maanden.


Sinds vorige maand hebben ze dit in de nieuwe voorwaarden dit eruit gehaald.
Maar dan lijkt me dat je (mocht je willen) recht heb op opzeggen toch ?
De oude voorwaarden blijven gewoon geldig voor de huidige contracten.
De oude voorwaarden blijven gewoon geldig voor de huidige contracten.
Die hoor je wel vaker, maar als jij verlengt is er geen sprake meer van oude voorwaarden maar ga je akkoord met de op dat moment geldig zijnde voorwaarden.
Hm,jammer ben er nét zelf naar overgestapt, ze zijn overigens wel heel goedkoop en dan mét hotspot-optie(niet mogelijk bij bvb hollandsnieuwe)
Ik ging even kijken ivm einde contract HN, maar bij 50+M zie ik alweer abacadabra over een "buiten bundel buffer", en ik ging juist naar HN omdat alles uit je bundel komt. Zelfs als je naar een ander continent gaat. Los van die bundelscam bij andere providers is HN na de actieperiode wel 20% duurder inderdaad.

offtopic:
/cc @zx9r_mario

[Reactie gewijzigd door Sando op 23 augustus 2024 14:40]

8.13. Wij behouden ons het recht voor onze tarieven jaarlijks te indexeren volgens de CBS Consumentenprijsindex. We passen geen indexatie toe op de tarieven van jouw abonnement
als er 3 maanden of minder zijn verstreken vanaf de ingangsdatum van je abonnement.
Echter... (pin me er niet op vast, maar) er staat niets over dat je niet mag opzeggen als ze inflatiecorrectie toepassen. Volgens mij zijn bedrijven die inflatiecorrectie toepassen verplicht om te vermelden of je wel of geen mogelijkheid hebt om je overeenkomst te ontbinden iets wat nu niet vermeld wordt.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 23 augustus 2024 00:52]

VInd ik ook nog steeds vreemd;

Wat is het doel of voordeel van een contract (bijvoorbeeld 2 jaar) normaal gesproken:
LEVERANCIER: Heeft gegarandeerd 2 jaar omzet, want je kan niet weg.
KLANT: Betaald 2 jaar lang gegarandeerd dezelfde prijs.
Beide weten waar ze aan toe zijn.

Als LEVERANCIER de prijs mag aanpassen om wat voor reden dan ook, dan valt voor KLANT het complete nut van een contract weg. Dat er NA de periode verhoogd wordt staat leverancier dan uiteraard vrij, maar kan je als klant ook vertrekken.
Dat het complete nut van een contract wegvalt is wel iets te sterk verwoord.

Je weet dat er een inflatiecorrectie is, want dat staat in het contract en dat is al jaren zo, en het gaat daarbij om een inflatie van een paar procent. Het is niet zo dat het hele contract hierdoor nutteloos wordt.
Dat iets al jaren zo is wil natuurlijk niet zeggen dat het okee is. Ben het wel eens met @jongetje dat het heel bijzonder is dat je een contract aan gaat met voorwaarden en prijzen. Immers ze lokken je ook met bepaalde prijzen waarvoor jij een contract aan gaat.
Inflatiecorrectie snap ik wel, maar doe dat dan voor nieuwe abbo's of verlengingen. Niet bij bestaande abbo's.
Dit is precies mijn punt.

Het wordt alleen voor bestaande klanten gedaan en de nieuwe klanten betalen de oude prijs.
Inderdaad, exact hetzelfde product wordt nog aangeboden tegen de 'oude' prijs.

Is er dan wel sprake van een echte 'inflatiecorrectie' als hetzelfde product vervolgens voor de oude prijs nog gewoon op de site te verkrijgen is? Dan spreek je meer van een ordinaire prijsverhoging... en zou je dus je contract op mogen zeggen lijtk mij.
Het doorvoeren van de inflatie zorgt er ook voor dat klanten hun abonnementen gaan vernieuwen. Vaak kun je dan tegen lagere tarieven meer (data) krijgen. Als je blijft slapen dan betaal je elk jaar meer.
Maak is er een zak van bij de rechter, vraag mij af of het stand houdt.
Ook met inflatie correctie weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Probleem is natuurlijk dat in veel sectoren de handels marges zo laag zijn dat je bij een marge verlies van een paar procent opeens in de verliezen terecht komt.

Wanneer je dan geen inflatie correctie kunt toepassen dan kan het bedrijf niet verder.

Andere optie is de algehele prijzen omhoog gooien zodat bedrijven zich in kunnen dekken voor het inflatie correctie verhaal. Heeft dus als nadeel dat de hele keten extra marge in moet gaan bouwen die dan door de consument betaalt wordt in de vorm van een hogere eind prijs.
Waarom een (1 of 2) jaar contract? Zodat de provider een leuke welkomstaanbieding kan doen. Meestal een aantal maanden korting. Dat moet natuurlijk wel terug verdiend worden met een verplichte looptijd. Daarna is het trouwens (wettelijk) maandelijks opzegbaar.
De enige korting die ik soms zie is een kleine korting op een nieuwe telefoon. Sim only kent geen introductie aanbiedingen.
Hier ben ik het helemaal mee eens: op een contract met een vastgestelde doorlooptijd zou ook een vastgestelde prijs moeten gelden. Zeker op die contractjes van 1 of 2 jaar is het waanzin dat ze dit mogen doen.
Ik vind energiecontracten geen goed voorbeeld. Als de overheid de belastingen verhoogt dan mag je die gewoon extra betalen. Je energiecontract is voor de stroomprijs niet wat de overheid als belasting heft.
Verder offtopic.
Dat is juist een enorm goed voorbeeld. Als de overheid (dus een 3e partij) de belasting aanpast is het toch logisch dat een bedrijf hier geen invloed op heeft een dit niet betaald voor de klant.

Juist enorm on topic want dit nieuwsartikel gaat over inflatiecorrectie.
Is ook iets recents, zit al een lange tijd bij simyo maar dit deden ze voorheen nooit. (Vorig jaar voor het eerst sinds ik er bij zit)
Inderdaad. Ik zit 10+ jaar bij Simyo en de inflatiecorrectie is inderdaad nieuw. Tweede jaar op rij. In de jaren ervoor nooit gehad. Zal wel een mooie manier zijn om de goedkope prijzen van vaste klanten te verhogen :(
Voor de telecom geldt helemaal geen uitzondering. Elk bedrijf mag een dergelijke bepaling in de voorwaarden opnemen. Een energiebedrijf en een sportschool ook. Alleen kiezen veel bedrijven ervoor om dat niet te doen en telecomproviders meestal wel.
Simpel heeft dit ook geflikt, nog 2 maanden en dan ben ik er weg na dik 10 jaar.

Daar gingen de prijzen 2 jaar terug iets van 9% omhoog toen ik net een nieuwe verlenging van 2 jaar was aangegaan.

Afgelopen jaar ging er weer een paar % bij

50 plus mobiel heeft in hun voorwaarden vooralsnog staan dan de prijzen niet worden verhoogd tijdens de looptijd
Nee ? Jij wilt graag vrijwillig meer betalen ? :p
Vind 2,3% ook schappelijk, die 23ct per maand overleef ik nog wel.
En vorig jaar 8,4% inflatiecorrectie is ook schappelijk?
Dat vind ik wel veel maar is conform de CBS.

"Simyo zegt dat de door het CBS berekende inflatie 8,9 procent is en dat de inflatiecorrectie van 8,4 procent daar dus nog onder zit."

nieuws: Simyo verhoogt prijzen met 8,4 procent vanwege inflatie

Vind het afschuiven op de inflatie wel makkelijk aangezien het een gemiddelde en dus niet voor iedereen gelijk is, maar ze het staat ze vrij volgens de voorwaarden.
Indirect maken ze dus een verlies van 0,5, want je moet ook rekenen met verlies aan waarde. Ondanks dat deze sector wellicht minder hard getroffen wordt (wat ik niet direct geloof, want personeel, gas/electra, grondstoffen, etc.stijgen net zo goed) Ook het eigen vermogen is in 1 klap dan 8,9% minder waard. Als Simyo 1000 euro in kas had om te investeren in XYZ dan hebben ze na dat jaar feitelijk nog maar 911 euro in kas. Als ze elke maand gemiddeld 20 euro van een klant krijgen ze daarna aan waarde nog maar 18,22.

Dus linksom of rechtsom inflatie treft niet alleen sectoren die toevallig veel in een bepaalde markt bewegen die last heeft van prijsverhogingen. Inflatie treft iedereen.

P.s. Let even niet op de berekeningen, kan goed zijn dat dit niet klopt maar gaat om het idee dat inflatie iedereen raakt.
Slechts 1 opmerking:

Inflatie correctie omdat je als budgetprovider zo armlastig bent snap ik nog wel. En met KPN als moederbedrijf (alles voor de aandeelhouders) snap ik ook nog wel.

Alleen de abonnementen worden helemaal niet duurder!

De prijzen blijven gelijk, maar voor bestaande klanten wordt een opslag berekend. Inflatie correctie kan het niet zijn, want de abonnementen bijven dezelfde prijs voor nieuwe klanten. Dus inflatie correctie kan het niet zijn.

Hmm misschien een leuk zaakje voor de geschillencommissie om uit te zoeken waar het extra geld dan wel voor is en of dit binnen de voorwaarden valt.

Nu neem je een contract voor een prijs en wordt je abonnement onherroepelijk gedurende je contract 1 of 2 keer duurder tot het afloopt.

Ter vergelijking: bij Ziggo en KPN vast is je nieuwe abonnement ook duurder na de inflatie voor nieuwe klanten. Nieuwe klanten ontvangen alleen vaak een tijdelijk actie tarief.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 22 augustus 2024 22:37]

Dat is weer heel kort door de bocht, ze kiezen ervoor om de kosten nu schijnbaar bij bestaande klanten neer te leggen maar ik haal dan niet uit je betoog waarom dit dan geen inflatie correctie kan zijn?

Waarschijnlijk is de keus gemaakt dat nieuwe klanten binnenhalen even belangrijker is dan bestaande klanten behouden. Of dat de goede keus is vind ik niet, maar zij zullen dit wel op basis van data hebben besloten.

Dezelfde nieuwe klanten die nu een abonnement voor deze prijs nemen zullen later ook gewoon meegaan in inflatiecorrecties, dus uiteindelijk gaat die groep ook betalen.

Offtopic - bijzonder dat ik 5x een waardering op mijn vorige post krijg als irrelevant maar niemand onderbouwd dit.
Dat is weer heel kort door de bocht, ze kiezen ervoor om de kosten nu schijnbaar bij bestaande klanten neer te leggen maar ik haal dan niet uit je betoog waarom dit dan geen inflatie correctie kan zijn?

…….
Waar ik op aan sla is dat de tarieven bij Simyo niet veranderen omdat er een inflatiecorrectie nodig blijkt. In plaats dat er voor nieuwe klanten staat: nu “van 10,84 per maand voor 8,- per maand,” staat er “van 10,- voor 8,-“

Bij T-Mobile bleven de prijslijsten die je kon downloaden gelijk en werden ze niet verhoogd met de inflatie. Bestaande klanten gingen echter wel jaar na jaar toeslag op toeslag betalen. Ik weet niet of dat bij Odido ook zo is. Maar hun prijs versus aanbieding prijs blijft vergelijken met de oude prijs.

Bij KPN precies hetzelfde.

Nog gekker: verleng je je abonnement, dan ga je weer terug naar je oude maandprijs zonder inflatie correctie.

Mijn conclusie is dat hier dus in zijn geheel geen sprake kan zijn van het berekenen van inflatiecorrectie vanwege stijgende kosten etc. Want het product wordt blijkbaar aantoonbaar niet duurder. Het is slechts een toeslag voor bestaande klanten en slapende klanten die al door hun contract termijn heen zijn.

Belangrijke vraag: is dit dan nog wel inflatie correctie nu het als je naar de tarief plannen kijkt niet leidt tot verhoging van de prijslijst. Maar alleen een boete voor bestaande klanten blijkt?

Klinkt dit onredelijk?

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 23 augustus 2024 09:32]

Nee hoor, ik ben het ook wel met je eens dat het curieus bedrijfsbeleid is. Alleen denk ik ook dat je schrikt van de hoeveelheid bestaande klanten/slapers die niks doen waardoor ze mogelijk op deze manier alsnog de inflatie het hoofd te bieden en toch de voordelige budget fighter kunnen blijven.

Ik ben het dus met je eens dat het bijzondere manier is om dit door te voeren alleen niet met je conclusie dat dit geen inflatie correctie kan zijn voor de redenen die je geeft.

Het staat als een paal boven water dat ook Simyo last heeft van inflatie, wellicht niet in het product dat ze leveren maar KPN of op welk netwerk ze ook maar leveren zullen inflatiekosten doorvoeren/gas, water & electra zullen duurder geworden zijn voor de panden die ze nodig hebben, personeelskosten zullen gestegen zijn, pandhuur, hun 'spaar'geld is minder waard geworden etc. etc.. Hoe je dit wil terugverdienen is alleen de keus die Simyo bepaald en dat doen ze inderdaad curieus.
Ik ben het daar wel mee eens. Kan iemand de uitspraak eens controleren. Het lijkt mij dat het niet verhogen voor nieuwe klanten mogelijk schuurt met de uitspraak dat dit mag.
Blijven de 'oude' tarieven, die voor nieuwe klanten blijven gelden, ook gelden wanneer je naar een andere bundel overstapt?

Een paar jaar terug zat ik bij Hollandsnieuwe. Een paar maanden nadat mijn abonnement in was gegaan gingen mijn abonnementskosten van € 8 naar € 8,15 (of iets dergelijks). Dat vond ik een k*tstreek. Helemaal omdat ik net voor twee jaar een verplichting was aangegaan en de verhoogde prijs niet voor nieuwe klanten gold. Toevallig zag ik dat wanneer ik mijn bundel wilde wijzigen, ik nog steeds ronde bedragen voor de nieuwe bundels zou betalen. Een kleinere bundel zou € 6 kosten, i.p.v. € 6,10.
Omdat ik op vakantie zou gaan buiten de EU en dus sowieso een paar weken geen mobiel internet zou gebruiken, heb ik mijn bundel verlaagd en na een maand opnieuw verhoogd naar mijn oude bundel, die toen weer € 8 kostte!

Misschien werkt iets dergelijks nu ook bij Simyo.
Klopt, ik zeg ook niet dat het ze niet treft 😉
Ik ging inderdaad ook van 8 naar 8,86 8,68 ofzo, dat vond ik best wel een aardige stijging, ga dus nu over richting de 9 euro.

Zie toevallig nu dat ik deze maand 12.000 MB heb, waarvan nog 11.887 MB over :+

[Reactie gewijzigd door JDx op 22 augustus 2024 19:12]

Ik heb vandaag nog 8000MB van de 10000MB over. Tenminste, kan uiteraard wel gratis 2000Mb bundels bijvragen. Deze maand 66,** GB gebruikt.

Dat zegt net zoveel als jouw statement. Ik gebruik veel data, jij weinig 🤷🏼‍♂️
Ik wilde ermee zeggen dat ik zo goedkoop mogelijk wil, maar goedkoper wordt het niet met onnodige data, als vaste klant heb ik enorm veel data voor weinig, 12GB voor 8 euro, als ik ga verlengen vervalt dit.

Alleen heb ik het niet nodig, maar de nieuwe abonnementen zijn alleen maar duurder.

Ik krijg eerst meer en ga nu ook nog eens meer betalen, dat hoef ik helemaal niet, je berekening klopt trouwens niet, je hebt nog 8.000 over van de 10.000? Dan gebruik je niet veel.

[Reactie gewijzigd door JDx op 22 augustus 2024 19:47]

Spanje, Frankrijk, zelfs Malta heb je voor 10 euro 20-100gb. Nederland is duur geworden.
Heb liever 2GB voor 2 euro :9
Inderdaad ik wil ook zo goedkoop mogelijk, en meer dan 10 euro heb ik niet over voor mobiele data.
Ik betaal nu 9 euro voor 10gb data, maar gebruik er eigenlijk niks van zowat:

Ik denk denk effe pakket switch en vast naar beneden.
Lol ik heb een 4GB data bundeltje en gebruik vaak nog niet eens de helft...
Eigenlijk heb ik een 2GB data bundel maar met de verdubbelaar is het 4GB.

Is een oud bundeltje bij KPN waar ik ook nog in een oude XS4ALL alles in 1 zit en daardoor de verdubbelaar krijg.

[Reactie gewijzigd door iew op 23 augustus 2024 12:43]

Ja goed ik gebruik ook geen 10gb ofzo, maar ja voor die 9 euro is het ook geen geld.
Ja, ik had later al zo'n vermoeden, holy shit :D
Ik ben hele week van huis en kijk dan als ik klaar ben met werken tv of een film op de laptop. Dan gaat het wel hard.
Allemaal bedrijven waar je per direct kunt vertrekken als de prijsverhoging je niet aan staat.
Ik blijf het een rare constructie vinden: een eenzijdige prijsverhoging zonder dat je van je contract af kunt.
Dat kan dus niet. Het is geen prijsverhoging, maar een correctie conform voorwaarden. En valt buiten opzegvoorwaarden.
Dat hebben ze maar weer goed voor elkaar, dat ze eenzijdig prijzen kunnen verhogen.
Ga je als klant mee akkoord bij het aangaan van het contract en is dus niet eenzijdig.
Dat zijn de voorwaarden waar je zelf akkoord mee bent gegaan, daar heeft niemand je ingeluisd of verzwegen maar staat in het contract dat je tekent, op hun website etc.

Ze kunnen dus ook niet eenzijdig prijzen verhogen maar een inflatiecorrectie doorvoeren wat feitelijk betekent dat wat je betaald voor het abonnement dezelfde waarde behoudt waarvoor je een contract bent aangegaan. Het is niet dat Simyo daarna in eens paar miljoen meer verdiend (letterlijk dan).
‘Het is geen prijsverhoging’. Hilarisch. 😅

Kijk, ik snap ook wel dat mensen daar zelf akkoord voor gegeven hebben toen ze het contract aangingen, maar ik ben van mening dat dit binnen b2c constructies verboden zou moeten zijn. Je hebt als consument geen idee met welke bedrag er verhoogd gaat worden, en de clausule staat ongetwijfeld weggestopt in sectie 23.7 sub c van het contract, waar 95% van de klanten nooit gekeken heeft.
Het zal juridisch ongetwijfeld best mogen, maar ik blijf het raar vinden.
*mompelt iets over CAO en jezelf aansluiten bij een vakbond.
*mompelt ook iets over vakgebieden waar je die dingen simpelweg niet hebt*

;)
Dan kom bij elkaar en start een.
Dan heb je het vrijwel alleen óf over vakgebieden waar mensen vinden dat ze monds genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen zonder vakbond, die zelf dus voor die loonsverhoging kunnen zorgen, óf over vakgebieden waar voornamelijk het minimumloon betaald wordt, die de lijn van de overige loonsverhogingen volgen na een flinke recente verhoging.
Bij bijvoorbeeld administratiekantoren werken genoeg mensen die meer dan een minimumloon verdienen maar ook niet per se in die eerste categorie vallen, een boekhouder bijvoorbeeld. En die hebben geen CAO of vakbond (dat is niet wat de NBA doet). M'n ma ergert zich daar al 40 jaar aan. Nu is dat monds genoeg zijn geen probleem voor haar, maar er zijn er genoeg die dat niet durven ;)

Zelfde geldt bijvoorbeeld in de advocatuur; dan heb ik het niet over de advocaten zelf, maar alles er om heen. Ook daar vind je dan geen CAO of vakbond.

Er wordt vaak vergeten dat CAO's sector-gebonden zijn, niet beroeps-gebonden. En sommige sectors hebben gewoon geen vakbond, om verschillende redenen. Dat kan inderdaad gaan om de redenen die jij aan haalt (ik zal er één toevoegen: sectors waar de lonen hoog genoeg en voorwaarden goed genoeg zijn dat men een paar procent te lullig vindt), maar is niet altijd zo :)

Ik hoor ook om de haverklap familieleden en vrienden tegen elkaar zeggen dat "iets in de CAO staat". Nee, dat staat in jouw CAO :')
Ohja als het niks nieuws is, dan is het OK!

Geintje natuurlijk, je hebt gewoon gelijk maar voorgaande commenter heeft ook wel een punt dat dit alleen voor bedrijven automatisch geld en niet voor de normale man. Begrijpelijk ook, maar toch niet ok.
Niet in iedere Cao is een inflatiecorrectie afgesproken.
En sommige beroepsgroepen hebben helemaal geen CAO ;-)
Maar in veel vakgebieden en specialisaties in de ICT ben je gewoon niet aangesloten bij een CAO. Ik heb al diverse werkgevers gehad, maar nog nooit echt nooit heeft eentje bij een vakbond gezeten. Mijn ervaring zegt dan ook dat een salaris misschien eens 3% per 4-6 jaar omhoog gaat bij een werkgever.

Nu kun je schreeuwen dat je makkelijk weg kunt gaan en bij andere werkgevers werken, en dat kan ook en veel mensen om mij heen hebben dat gedaan, terwijl zij in de twee maanden waarin ze actief solliciteerde bijna fulltime bezig waren met leet code, assessments maken, iq testen en eq testen afleggen. Dus die switch wordt je zo wel erg moeilijk gemaakt, om tevens vervolgens niet hoger dan nauwelijks modaal te verdienen.
Ook als ICT-er kan je je bij een vakbond aansluiten. Ze kunnen dan nog geen CAO voor de ICT afsluiten, maar ze kunnen je wel helpen bij arbeidsconflicten e.d. En wanneer er genoeg ICT-er bij een vakbond aangesloten zijn, kunnen ze de sector dwingen om een CAO af te sluiten.
Veel ICT-ers vinden dat ze zichzelf niet bij een bond aan hoeven te sluiten of geen CAO nodig hebben, omdat ze van zichzelf denken voor hun specifieke deskundigheid en ervaring een betere deal te kunnen maken dan een vakbond voor de hele sector (of waarschijnlijker, ze veronderstellen dat ze in de toekomst in de positie zijn om stevig voor zichzelf te kunnen onderhandelen).
Het lijkt mij redelijk om de inflatiecorrectie mee te nemen in de contracten zonder bepaalde periode. Alle contracten voor een vastgestelde periode zouden een vastgestelde prijs moeten hebben. Op een contract van 2 jaar vind ik het raar dat na een jaar de prijs stijgt vanwege een inflatiecorrectie.
Die andere zaken die je noemt hebben doorgaans geen vorm van contract (de bakker etc) of passen het net zo toe als Simyo doet.
Ik heb niets tegen het aanpassen van de abonnementen die zoetjesaan doorlopen. Zoals die van mijn vaste internetaansluiting. Ik heb wel wat tegen het aanpassen van een tijdelijk contract. De inflatie hadden ze prima mee kunnen nemen in de aangeboden contractprijs.
Sidenote: ook met een CAO/vakbond is een automatische inflatiecorrectie niet direct een recht, laat staan dat het de norm is. In België is dat wellicht de norm, maar niet in Nederland. Een CAO probeert in te schatten wat de markt doet (of corrigeert simpelweg enkel de al bestaande achterstand) voor de periode waarover deze overeengekomen is.
CAO? Volgens mij was dit een prima jaar voor vele werknemers. Sommige branches hebben er 10-15% bij gekregen.
Is niks vergeleken met de inflatie. Ik zou eens wat grafieken erbij pakken. Dit is een doekje voor het bloeden.
Dat kan je niet zo kort door de bocht stellen, dat hangt af van wat de looptijd van de CAO is en wat ze de jaren ervoor hebben gekregen. Het is zeker geen doekje voor het bloeden, maar een riante verhoging en helaas is inflatie ook flink gestegen.
Ik vind het anders best behoorlijk hoeveel welvaart er is ingeleverd de afgelopen jaren.

[Reactie gewijzigd door Naafkap op 22 augustus 2024 20:16]

Zie mijn andere reactie. Kun je dat onderbouwen waar jij denkt dat we zoveel welvaart hebben ingeleverd?
Je kon “vroeger” als modale 1-verdiener nog een normale woning kopen?
Misschien is de algehele welvaart niet gedaald maar de rijken worden rijker en de armen steeds armer.

[Reactie gewijzigd door J-roenn op 23 augustus 2024 15:03]

2022 was vrij hoog, 2023 was weer flink gezakt en 2024 is weer redelijk normaal. Valt reuze mee.
Prijzen supermarkt sinds 2019 met 35 tot 50% verhoogt. Jouw salaris sinds 2019 ook?
Precies. Ik verbaas me over het liberale denkbeeld dat veel mensen hebben tegenwoordig. Iedereen lijkt het allemaal maar normaal te vinden dat we steeds meer welvaart inleveren ten gunste van de grootaandeelhouders.
Oke, kun je dat onderbouwen? Waar leveren we welvaart in?
Vergelijk de (ouderen,jeugd en mentale) zorg eens met 20/30 jaar geleden.
Gelukkig zijn de prijzen van de supermarkt niet 100% van mijn uitgaven, en zijn bepaalde onkosten die ik heb zelfs gedaald tov 2019.

Zo betaal ik nu nog maar de helft voor m'n internet abo, door een goedkoper abo te nemen met dezelfde voorwaarden als destijds in 2019. Zelfde voor m'n mobiele abonnement. Ik krijg nu meer data, met hogere snelheid, in 2024 dan in 2019, en heb daar niet meer het duurste abonnement voor nodig.

Mijn water rekening is nog net zo hoog als in 2019, elektriciteit kost me vandaag ook ongeveer evenveel als toen (in 2021/2022 was elektriciteit veel duurder, dat wel). Gezondheidszorg kost me ook nog ongeveer evenveel als toen, misschien een paar procent meer, maar zeker geen 35 tot 50%.

Maar om je vraag te beantwoorden, ja. Tegenover 2019 is mijn inkomen (bruto) met (veel) meer dan 50% gestegen. Ik ben elders gaan werken en de voorwaarden waren er een stuk beter dan mijn baan in 2019.
Sinds eind 2023 zijn supermarkt prijzen weer op een dalende trend.
Om eerlijk te zijn? Ja. Maar dat heeft meerdere factoren. Switchen van baan, goede CAO, jaarlijkse verhogingen etc. Sinds 2019 een flink verschil. Alleen dit jaar heb ik door de CAO al 12% gekregen (in stapjes).
edit: Incorrect bericht

[Reactie gewijzigd door DutchCommando op 22 augustus 2024 20:59]

Wat ik niet begrijp is dat wanneer je een abonnement per maand van 2 jaar a €15 (bijvoorbeeld) aangaat dan hoor je eigenlijk ook dat bedrag 2 jaar te betalen. Maar wanneer het januari nieuwe jaar is dan wordt gelijk de prijs omhoog gegooid.
Je zou zeggen dat het misleiden van consumenten is. Ze adverteren dat je die 15 euro per maand over je gehele contract betaald. Bij acties geven ze ook aan 6 maanden voor 5 euro daarna 15 euro. Dan verwacht niet dat je ergens het tweede jaar 15,50 gaat betalen ivm inflatie correctie.
Dat vind ik ook inderdaad. Pas contract verlengd en dan staat er “eerste 24 maanden xxxx”, “na 24 maanden xxxx”. Dat is wat we afspreken voor die periode van 2 jaar, dan moet je je daar ook aan houden.

Inflatiecorrectie ná de contractsperiode vind ik helemaal prima, logisch en acceptabel. Maar tijdens een lopend contract blijf ik me over verbazen dat het legaal is, marketingtechnisch mag en zo “contractueel” gecommuniceerd mag worden alsof de prijs niet wijzigt. Je moet echt de voorwaarden induiken om de “indexering” clausule te vinden.
Afaik staan dat soort zaken in de CAO van de werknemers.
Moet je wel de mazzel hebben dat je een CAO hebt.
Idioter is dat nieuwe abonnementen “met dezelfde bundels” met de oude prijzen aangeboden blijven. Iets wat een 10tje was in april is nog steeds een 10tje in oktober, en geen €10,23

Alsof de bakker jou meer rekent voor een brood omdat je een vaste klant bent dan voor een tourist

Alleen al dat ze dezelfde prijzen blijven hanteren voor nieuwe klanten maakt de voorwaarde waarschijnlijk “onredeljjk bezwarend”, maarnoemand die er voor naar de rechter stapt natuurlijk

[Reactie gewijzigd door fenrirs op 22 augustus 2024 20:17]

Waarschijnlijk blijven de 'oude' prijzen ook gelden bij het wijzigen van je bundel. Kijk of je en maand toe kan met een iets kleinere bundel voor € 9 en stap daarna weer over naar je oude bundel voor € 10.
Dat kunnen werknemers ook niet.
Dan moet je dat in je contract opnemen. Of voor een bedrijf gaan werken waar dit al in de CAO is opgenomen. Maar dat een werknemer dit niet kan, is gewoon niet waar.

Dat werknemers er niet standaard om vragen, dat weet ik wel zeker. Als werkgever ben ik er ook niet zo happig op, ik beloon mensen op basis van hun prestaties. En wanneer die beter worden, gaat het salaris ook omhoog. En dat leggen we vooraf vast in het contract. Worden de prestaties niet beter of zelfs slechter, dan blijft het salaris hetzelfde. Zowel werknemer als werkgever (ik dus) moeten zich dan afvragen waarom dat zo is en hoe dat om te draaien zodat de prestaties wel omhoog gaan.
Dat werknemers er niet standaard om vragen, dat weet ik wel zeker. Als werkgever ben ik er ook niet zo happig op, ik beloon mensen op basis van hun prestaties. En wanneer die beter worden, gaat het salaris ook omhoog. En dat leggen we vooraf vast in het contract. Worden de prestaties niet beter of zelfs slechter, dan blijft het salaris hetzelfde. Zowel werknemer als werkgever (ik dus) moeten zich dan afvragen waarom dat zo is en hoe dat om te draaien zodat de prestaties wel omhoog gaan.
Dus wanneer een werknemer consistent goed presteert en dezelfde output levert, waar je elk jaar meer voor kunt vragen van jouw klanten omdat je simpel meegaat met de prijzen van je concurrenten, 'beloon' je hem met een gelijkblijvend loon wat hem door inflatie een dalende koopkracht oplevert?
Ik kan me niet voorstellen dat er mensen bestaan die jaar in jaar uit hetzelfde doen, en dat niet steeds beter gaan doen. Daarnaast verandert ons werk steeds en verwachten we van senioren dat ze de junioren en mediors helpen groeien. Wat jij beschrijft, kan zich bij ons niet voordoen.

Goed => loonsverhoging
Omzet => omzet bonus
Klant blijft => retentie bonus
Team prestaties => bonus
Winst => bonus

Je komt hier niks tekort!
Welke=>bonus

In heel veel bedrijven en instellingen ís er geen bonus, dan moet het alleen van schaal en cao hebben

Daarnaast, als je al in je hoogste schaal zit kom je niet verder of er hangen ineens dingen aan die je aanstelling onzekerder maken

Mijn werk is in vijf jaar tijd volledig anders geworden, niet erg, houd het spannend, maar geen cent extra, behalve CAO afspraken

[Reactie gewijzigd door fenrirs op 23 augustus 2024 14:25]

Tijd voor een nieuwe werkgever?
Bingo. Ik dacht al dat je dat ging opmerken. Gelukkig zijn er nog andere dingen zoals:38 vakantie dagen, zeer relaxte sfeer (zonder in te boeten op productiviteit, en creativiteit,integendeel). Sport abbo, zelf te kiezen, thuiswerken zonder gezeur, en nog wat dingetjes

Na jaren carrière jagen in het bedrijfsleven is er nu geen stress meer. Da’s pas lekker werken
Is toch geen bijzondere opmerking/vraag wanneer iemand klaagt dat z’n salaris niet meer stijgt en er geen carrière meer is?

Maar mooi dat je op je plek zit!
Waar klaag ik? Carrière’ en salaris zijn niet per definitie aan elkaar gelinkt. Ik kan, en mag, hele gave dingen doen waar je veel energie van krijgt. Het is nog maar de vraag of dat bij een volgende stap kan
Dit zijn andere afspraken. Als werknemer bij een semi-overheid ben ik zeer bewust van alle voorwaardes. Maar inflatiecorrectie heeft geen enkele werkgever opgenomen in de voorwaardes.
In de CAO staan vaak percentages opgenomen die zijn gerelateerd aan de te verwachten inflatie. Je weet vooraf al dat je per jaar, zolang de CAO geldt, er X % bij gaat krijgen.
Dat klopt, maar dat is geen inflatiecorrectie. Daar gaat het hier om. Overigens is een CAO het minimale waaraan een werkgever moet voldoen. Met die absolute basis heb ik nog nooit genoegen genomen.
Dat klopt, maar dat is geen inflatiecorrectie. Daar gaat het hier om.
What's in a name... Alsof je de werkgever vraagt om een lagere loonsverhoging wanneer de inflatie minder hoog is dan de loonsverhoging. Right.
Overigens is een CAO het minimale waaraan een werkgever moet voldoen.
Dat is precies het idee van een CAO, collectief, voor iedereen die onder deze CAO valt.
Met die absolute basis heb ik nog nooit genoegen genomen.
Dat kan. Wij hebben niets met CAO's te maken en alle loonsverhogingen en bonussen die de medewerkers krijgen, zijn direct gerelateerd aan de prestaties. En dan voornamelijk de persoonlijke prestaties, al zijn er ook team bonussen.
En dan voornamelijk de persoonlijke prestaties vriendjespolitiek
En dat is precies waarom CAO's bestaan.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 23 augustus 2024 07:52]

Dat klopt, maar dat is geen inflatiecorrectie. Daar gaat het hier om. Overigens is een CAO het minimale waaraan een werkgever moet voldoen. Met die absolute basis heb ik nog nooit genoegen genomen.
In de meeste sectoren is het CAO niet enkel het basisniveau, maar het enige niveau. De enige onderhandelruimte die je hebt is op welke schaal je binnenkomt en bij uitmuntend presteren misschien af en toe een extra schaal, maar verder niet.
Ik vraag om het jaar een gesprek aan bij mijn werkgever, ze noemen het dan een ontwikkelings gesprek en daarin mag je het officiëel niet over je loon hebben. Maar elke keer toch een paar centen erbij gekregen.
Wow, heb jij het serieus 1 keer per 2 jaar met je werkgever een gesprek over je functioneren???
Als je vaker een gesprek nodig hebt gaat er iets niet goed. Wij geven wekelijks feedback aan elkaar. Dan is het al snel duidelijk hoe de vlag er bij hangt
Ik heb elk jaar een gesprek over salaris en andere zaken.

En als het nodig is vaker, maar wel iig elk jaar ivm verhoging. Mijn werkgever heeft ook geen salarishuis, cao of schalen. Verdien gewoon wat ik waard ben, ze me waard vinden.
Dat kunnen werknemers ook in principe. In België geloof ik redelijk vaak voorkomend, in Nederland niet, maar het is niet verboden ofzo. Alleen beide partijen moeten ermee akkoord gaan, net als hier.

En praktisch gezien kan een ieder die voorbij initiele 1/2 jaar van abo is natuurlijk gewoon maandelijks opzeggen.
In België zijn de lonen van werknemers gekoppeld aan de inflatie (meer precies: aan een "gezondheidsindex" waar energie, tabak en dergelijke niet meetellen). Elk jaar (in sommige sectoren sneller) verhoogt ieders brutoloon dus met hetzelfde percentage. Nadeel: gewone opslag (meer geld voor hetzelfde werk) is bijna onmogelijk; wel kan je binnen dat bedrijf een andere functie opnemen. Of uiteraard veranderen van werkgever.
Ik ook, maar ze hebben ook meer aangepast. Voorheen kreeg je met KPN thuis dubbele data. Nu is dat op 10 gb maar + 4 GB.

Ik weet niet hoe lang dat al is maar nog niet super lang. In het verleden was het opnieuw afsluiten van een gelijk abbonement vaak goedkoper. Nu is dat niet zo

Nu heb ik 10 gb + 10 gb voor 10 euro. Dat wordt dus 10 euro 23 cent.

Om 20 gb te krijgen nu moet je 15gb + 8 gb nemen waardoor je 12 euro per maand kwijt bent.

Let wel dit is bij maandelijks opzegbaar.
Nou idd, dit wordt voor mij weer terug gaan naar SIMPEL, want die hebben weer super deals.
En wacht totdat er een deflatie is en ik een prijsverlaging eis. Dan zeggen ze opeens nee.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 22 augustus 2024 18:58]

Deflatie zal uiteindelijk wel eens komen, zeker na zo'n diepe inflatie als bij corona. Alleen zal dat niet voor 2026 gebeuren.
Haha geloof je het zelf? Buiten dat de supermarkten gaan stunten: Wow kijk de prijs van deze xxxx is met 3 cent verlaagt!!!!!!!!!!!! Gaan bedrijven hun prijzen echt niet omlaag gooien. Wellicht één á twee nobele bedrijven, maar het gros gaat gewoon elk jaar omhoog.
Cijfers zeggen dat in 2026 de inflatie gaat dalen naar 2%. Vanaf de <2% wordt de kans op deflatie vrij groot. Maar dat kan positief en negatief uitpakken, want je wilt niet te lang deflatie, want dan kom je in een recessie (omdat geld uitgeven/investeren dan niet meer gunstig is).

[Reactie gewijzigd door MrFax op 23 augustus 2024 07:27]

Bestaande bedrijven gooien de prijzen niet snel omlaag. Ze zouden wel gek zijn. Maar nieuwe bedrijven (of nieuwe merken van bestaande bedrijven) doen dat wel als de kosten zijn gedaald, en er een markt voor is.
Daarom moet je schulden/bezittingen balans ook gezond zijn. Schulden worden ook minder waard, zie alle 70+ers met huis
Simyo snapt alleen niet wat inflatiecorrectie is.

Onbeperkt bellen + 10 GB was 2 jaar terug 12 euro bij 2 jarige contract. Sluit je dat nu af voor 2 jaar betaal je 9 euro. Doe je per maand word het 11 euro. Hey dat is toch gek?

Ik ging van 12 naar 13,01 euro (jaar geleden ivm inflatie). Dus bestaande klant betaald meer, de nieuwe minder dan wat ik toen al betaalde.

Sinds kort was 2 jaar om en kon dus verlengen van 13,01 naar 11 euro. Op jaarbasis ben ik dus 24 euro goedkoper uit.

Normaal als inflatiecorrectie word doorberekend gaan ook de prijzen voor nieuwe abbo’s omhoog om niet alleen de vaste klant te straffen. Destijds ook gevraagd hoe dit kon.

Dit komt omdat ze willen concurreren. Tja als je 2 jaar hebt kun je toch geen kant uit...

Gratis tip: Sluit bij Simyo 1 maand abbo's af ipv 2 jaar om de inflatie voor de vaste klant te ontlopen.
Spijker op z'n kop, dat stoort mij ook aan deze praktijk. Odido deed hetzelfde, en zo zullen alle grote partijen dat wel doen inmiddels. Bestaande klanten benadelen vind ik gewoon niet netjes.
Ik nog slimmer, ik heb nog steeds een prepaid kaartje.
2 of 3x per jaar €20 euro erop en ik kan er wat mee onderweg, voor mij is het niet meer dan een mobiele telefoon en TomTom, voor de rest doe ik er niets op of mee. Zo scheelt het veel onkosten met het op en neer gewip van deze bedrijven met de abbo`s en onkosten.

Edit; @WhatsappHack Maar dan nog, ik ben niet meer kwijt dan wat ik erop zet. Dit jaar pas €20 gebruikt. Scheelt een hoop ;)
En nee, ik tank helemaal niet :P

[Reactie gewijzigd door GameNympho op 22 augustus 2024 20:33]

Ja dat is een beetje “ik heb geen last van de hoge benzineprijzen, want ik tank altijd gewoon €50”. :P Ook de tarieven voor prepaid kunnen omhoog.
Als je je bel / reisgedrag er op aanpast, gaat de vergelijking dan wel op?
Minder bellen of reizen om nog uit te kunnen komen betekent minder voor hetzelfde geld. Onder de streep telt dat gewoon als duurder uit zijn. Bedoel, ander voorbeeld dat je kan pakken zijn de gasprijzen van een paar jaar terug. De mensen die noodgedwongen meerdere dagen in de kou zaten om de rekening nog te kunnen betalen hebben weliswaar hun gedrag aangepast aan de prijzen, maar dat heeft ze echt niets opgeleverd en per saldo krijgen ze veel minder voor om en nabij hetzelfde bedrag.
Het nadeel van prepaid vind/vond ik dat de tegoeden beperkt houdbaar waren. Alsof belminuten en megabytes bederfelijke waar zijn. :?
In elk geval 1x is het me overkomen dat een 'onbeperkt houdbare' bundel opeens toch een vervaldatum opgeplakt had gekregen. Mooi gevalletje van producteigenschappen aanpassen ná aankoop |:(
Dit viel mij ook al op ja, alleen een inflatiecorrectie doorvoeren aan bestaande klanten en nieuwe klanten niet. Jammer genoeg is Simyo niet de enige provider die deze praktijken hanteert.
De 1 maand abo's worden ook geïndexeerd :')
Klopt, alleen je kan na die maand weer verlengen naar een nieuw abbo ;). Ga voor 1 of 2 jaar zit je gedwongen aan de prijs waar je tot 4 maand einde contract niet vanaf kunt.
waar je tot 4 maand einde contract niet vanaf kunt.
Hoe bedoel je? Die 4 maanden moet je toch ook uitzitten?
Nee. Je kan namelijk al verlengen 4 maanden voor einde contract en gaat direct in.

Hier een timeline:
Sept of Okt 2022 10GB en onbeperkt bellen voor 12 euro voor 2 jaar afgesloten
Okt 2023 Simyo doet mee aan de inflatie hype. Ik mag 13,01 pm gaan betalen ik kon geen kant uit, ik moet nog een jaar... Of toch niet... je kan namelijk al verlengen 4 maanden voor einde contract.
Juni 2024 verlengen is mogelijk. Direct gedaan en 11 euro gaan betalen ipv 13,01
Dat kan zeker interessant zijn.

Ik doe elk jaar via ShopBuddies een cashback abbo afsluiten, abbo kost dan wel 7,- p.m. maar kreeg 65,- van SB terug.
Zou toch raar zijn dat wanneer jij geld investeert dat de "winst" die je daardoor maakt door de inflatie weer weggenomen wordt?
Volgens mij ontstaat er bij simyo een hele bizarre situatie.
Ik heb bijvoorbeeld 10GB, onbeperkt bellen en 1 jaar wat 11 euro kostte toen ik het afsloot. Ik zit inmiddels buiten het jaar en kan dus aanpassen.
Met de Simyo mail betaal ik de 2,3% erbij (en wordt het 11,25).
Kijk ik op de site is precies ditzelfde abonnement nu 10 euro per maand.

Het gaat hier natuurlijk over hele kleine bedragen. Maar het is toch best flauw dat je als vaste klant en buiten de boot vist met nieuwe acties en de klos ben met inflatiecorrectie. Toch is kijken wat mijn verlenging opties zijn. Een vergelijkbaar abonnement bij youfone (zelfde netwerk, KPN) is nog goedkoper.
Ik deed dat bij Ben ook. Maandelijks opzegbaar, maar in het nieuwe jaar moest ik dezelfde keuzes opnieuw maken om de originele, niet-verhoogde prijs terug te krijgen.

Wat ook een interessant onderwerp is: welke providers houden je nummer in gijzeling, en bij welke providers kan je je nummer weghalen als je contract nog loopt? Een contract voor 24 maanden is niet zo vervelend als je de bundel kan aanpassen naar 5 euro per maand en dan de resterende looptijd afkopen...
Ik kwam er laatst achter dat je op 2 verschillende manieren een ander tarief kan krijgen bij Simyo.

Je hebt bundel wijzigen, maar dat zijn andere prijzen dan als je via de app naar account gaat en je abonnement gaat verlengen, dan krijg je betere prijzen te zien.

Ik heb dit aangegeven aan Simyo, dat ik dit misleidende manier van zaken doen vindt. Krijg je gelijk weer een 2GB kado als excuus.
Verrek, je hebt gelijk :O
Als je kijkt op https://www.cbs.nl/nl-nl/cijfers/detail/83131NED en ik tel alle getallen op van juli 2023 t/m juni 2024 dan kom ik op 31,7 uit. Gedeeld door 12 zou 2,6 zijn.

In de algemene voorwaarden staat dat ze de tarieven conform de CBS Consumentenprijsindex mogen aanpassen. Bij sommige providers staat daar dat ze het mogen aanpassen tot een maximum van de CBS Consumentenprijsindex. Maar dat staat bij Simyo dus niet in de voorwaarden.

Waarop baseert Simyo dan die 2,3%? Want dat lijkt dus lager dan het gemiddelde op de site van het CBS. Dat zou dan conform hun voorwaarden toch niet mogen? Want dat getal is niet hetzelfde als van het CBS.
Beste redactie,

De kop van dit bericht zou moeten zijn: "Simyo zorgt voor inflatie door 2,3 procent verhoging prijzen alle abonnementen" . Oorzaak en gevolg moeten niet door de bedrijven hun PR omgekeerd worden.
Niets geks aan tegenwoordig is dit al standaard ieder jaar. Ik heb onlangs met 2 jaar verlengd en dit gaat in op 16 september bij Odido met Unlimited Basis en ik verwacht dat daarop straks ook weer een inflatiecorrectie op komt. Ik ga €22,50 per maand betalen. Zelfs Ziggo heeft afgelopen 1 juli verhoogd door inflatiecorrectie
22,50 per maand? YouFone onbeperkt bellen met 8G kost €8,-. Waarvan eerste 6 maanden 50% en nog een €15,- cashback. Onder aan de streep €6,38/maand icm 2 jarig abonnement.
Is het de zelfde voorwaarden? Bij Odido mag ik per dag 20GB maximaal gebruiken en daarna steeds 2GB tot nieuwe dag begint. Bij BudgetEnergie Mobiel is hun onbeperkt 4GB per dag. Bij YouFone weet ik niet wat de daglimiet is.

Niet dat ik 20GB per dag verbruik :)

[Reactie gewijzigd door Van der Berg op 22 augustus 2024 20:09]

Als je 20GB per (of zelfs 2GB) per dag nodig denkt te hebben gaat er iets verkeerd. Duidelijk iets om klanten mee te lokken.. 8)7
Ik ben een intensieve gebruiker op mijn smartphone en daarbij wil ik het meeste. Ik gebruik inderdaad niet dagelijks precies 20GB. Ooit met WK of EK bijna 10GB verstookt onderweg

[Reactie gewijzigd door Van der Berg op 22 augustus 2024 20:13]

Ik gebruik standaard 50 Gb per dag, en dat voor £20,-per maand, met echt 5G, 1 Gb/'s in de UK, zonder daglimiet..., ja idd een mobiel abbo..

[Reactie gewijzigd door Marcel3X op 22 augustus 2024 21:48]

Toch is dat vreemd dat een nieuwe klant de oude prijs betaald. Dan is het geen inflatiecorrectie omdat ze meer geld nodig hebben maar omdat de klanten toch met kunnen opzeggen in hun contractperiode.
Mag ik ook wat verklaren onder een inflatiecorrectie? Liefst om de 3 maanden, ook al is het bedrag net wat hoger dan een correctie.. maar puur omdat het makkelijker is voor de ander.
Gaan we nu bij elke prijs verhoging mekkeren dat het zo duur is? Welkom in de grote mensen wereld. Als die 3% al een probleem is wens ik iedereen succes in de supermarkt.
Je snapt niet dat als iedereen die 3% doet, het dan meer is dan een klein bedrag?

Laat me raden je bent manager ergens, en de rest moet niet zo zeuren.
Nee geen manager, wel financieel onafhankelijk en daar heb ik hard voor gewerkt.
De inflatie van de laatste tijd kwam door duurdere tabak en woninghuur prijzen.
aldus @Azenomei ;)

Heeft met niks anders te maken hoor, de grote mensen wereld is zo simpel.
Kwam gewoon voorbij in het financiele nieuws, maar doe je ding.
De inflatie van de laatste tijd kwam door duurdere tabak en woninghuur prijzen. Waarom mogen ze deze cijfers gebruiken om telefonieprijzen te verhogen?
Tsja, de medewerkers van Simyo moeten toch ook hun sigaretten kunnen blijven betalen :)
De wat? Geloof je echt dat dit is hoe de economie werkt?
Nee, de inflatie komt doordat je centjes op magische wijze minder waard worden :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.