Zoals we hier in NL bijv. ook met de nutsbedrijven en het elektriciteits- en waternet gedaan hebben.
Waarom zouden we dat moeten doen voor een luxeproduct? Wat maakt het streamen van series / films zo bijzonder dat we daar regels voor nodig hebben, terwijl er zoveel (belangrijkere) markten zijn waar we dat niet doen? Alleen omdat jij geen zin hebt om af en toe een abonnement uit en dan weer aan te zetten?
Ik bedoel, als ik boodschappen doe en ik wil de lekkerste of goedkoopste variant van alles wat ik eet of drink (lees: een primaire levensbehoefte), dan zou ik wellicht ook naar 6 supermarkten of winkels moeten gaan en de een is een stuk verder weg dan de ander. Is dat ook een perverse prikkel van exclusiviteit van content? Jij hebt geen zin om abonnementen te wisselen, ik heb geen zin om de hele stad door te fietsen.
Je kunt het argument van abonnement ten opzichte van losse aankopen gebruiken als tegenargument, maar ondertussen zijn er ook al meerdere supermarkten met hun eigen pasjes en / of abonnementen en dat zullen er vast nog meer worden. Plus het feit dat online boodschappen bestellen steeds populairder wordt en je daar niet aan een maandbedrag vast zit, maar wel aan een minimaal bestelbedrag en per winkel weer andere 'content'. Bij online boodschappen doen speelt het argument van beperkte 'voorraad' / assortiment van fysieke producten ook minder.
Laten we eerlijk zijn: er is nog nooit zoveel streaming content geweest en als je slim wisselt tussen abonnementen en het in je hebt om niet alles op dag één te moeten willen zien, dan is dat ook nog eens goedkoper en gebruiksvriendelijker te kijken dan ooit tevoren. En ja, als je echt superveel series en films kijkt, dan zit je vast aan meerdere abonnementen en dus is dat duurder dan voor iemand die genoegen neemt met alleen alles wat op Netflix staat en dat is toch ook eerlijk? Minder content in totaal, lagere totale maandprijs.
[Reactie gewijzigd door Ultimus XI op 22 juli 2024 13:52]