Spotify Premium krijgt audioboeken

Spotify Premium-abonnees krijgen toegang tot audioboeken, zo heeft de muziekdienst bekendgemaakt. De beperking is dat abonnees maximaal vijftien uur per maand naar de boeken mogen luisteren.

Spotify begint eerst in het Verenigd Koninkrijk en Australië en breidt het later uit naar andere landen, zegt het bedrijf. Audioboeken zullen ook los aan te schaffen zijn, maar binnen het abonnement kunnen betalende klanten vijftien uur luisteren in zoveel verschillende boeken als ze willen. Daarmee kunnen klanten ongeveer een half uur naar boeken luisteren per dag.

In de bibliotheek staan ongeveer 150.000 titels. Het bedrijf meldt niets over de talen waarin het audioboeken gaat aanbieden. De genoemde voorbeelden zijn tot nu toe alleen Engelstalig, maar of boeken in andere talen ook in Spotify gaan komen, is onduidelijk.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

04-10-2023 • 07:37

126

Submitter: henkjobse

Reacties (126)

126
126
48
2
0
63
Wijzig sortering
Leuk voor in de auto maar 15 uur per maand is wel bizar weinig.
Je mag "gratis" een boek per maand luisteren. Wat is daar bizar weinig aan? Dit komt zo 'van deze tijd' (lees verwend) over, alsof onbeperkt alleen voldoende is.
Hoezo gratis? Ik betaal voor premium functionaliteiten van Spotify, maar blijkbaar is mijn betaling dus niet premium genoeg.
maar blijkbaar is mijn betaling dus niet premium genoeg
Begrijp deze denkwijze nooit. Er word binnen je premium-ervaring niks afgenomen, maar voor het nog steeds redelijke maandbedrag bij Spotify krijg je nu 15 uur gratis luisterboeken erbij.

Luisterboeken waren eerder, op het moment dat jij de waardeinschatting van de dienst Spotify ten opzichte van het maandbedrag maakte, nog niet eens als gerucht aanwezig. En nu is er verontwaardiging dat je niet méér krijg voor hetzelfde maandbedrag?

Je betaalt voor premium muziekstreaming: onbeperkt op hoge kwaliteit een enorme bibliotheek aan muziek luisteren.
Klopt wat je zegt, maar laten we eens naar het gegeven kijken.
binnen het abonnement kunnen betalende klanten vijftien uur luisteren in zoveel verschillende boeken als ze willen.
Gemiddeld (bron Google) duurt een luisterboek tussen de 10 en de 12uur. Met 15uur kan je dus 1 boek per maand van het begin tot het einde afluisteren en hou je tussen de 3 of 5 uur over die je kwijt was, doordat je boeken aan het uitproberen was.

Dus in de dienst waarvoor ik vanaf dag 1 alleen maar telkens meer voor ben gaan betalen, komt er een nieuwe feature bij (om nog meer klanten te trekken en zich te onderscheiden van de rest) om in ieder geval 1 gemiddeld boek te kunnen beluisteren.
Zeker als ik de smaak te pakken zou hebben, zou dat ene boek voor mij meer een teaser feature zijn, om mij over te halen om meer te betalen om meer boeken te kunnen beluisteren 8)7 alleen dat meer betalen op iets wat ik al te duur vind, ben ik niet meer bereid te doen.
Dan ben ik eens oprecht benieuwd, voordat ze deze feature weer cancellen, omdat er niet tot nauwelijks animo voor is.

[Reactie gewijzigd door Karimpje op 22 juli 2024 13:27]

Voor jou verandert helemaal niets, maar je krijgt nu wel 1 boek per maand gratis. Daarnaast heb je nog wat ruimte om andere boeken uit te proberen. Wederom, je betaalt hier niets extra's voor. Dit vrij proberen met alleen een urenbeperking en geen titelbeperking heeft een enorme waarde. Mocht een boek bevallen kun je hem via Spotify, op Audible, de bibliotheek, via Bol.com of een lokale boekenwinkel aanschaffen.

Uiteraard is dit een lokkertje, maar het zou toch absurd zijn om te verwachten dat je voor een compleet nieuwe toevoeging aan de dienst niets hoeft te betalen als je meer dan die 15 uur zou willen? Het alternatief is een Audible-, of bibliotheek abonnement. Je bent toch ook niet verontwaardigd dat je voor Audible hoeft te betalen?
Oh mijn kritiek gaat niet erom dat het maar om 1 boek gaat, maar meer over het feit dat ze weer eens wat proberen, terwijl ik het gevoel heb dat dit geen blijvertje gaat zijn.
En proberen is goed, maar probeer zaken binnen je eigen dienst, zonder dat je bovenop de standaard prijs nog extra geld vraagt.
Ik vraag me bv bij Prime Video af wie daar allemaal andere diensten afneemt of films huurt. Dat zullen er vast in NL niet zo veel zijn.
Je kijkt hier in de verkeerde richting?

Spotify groei is volgens mij momenteel heel klein, zo niet negatief. Een bedrijf dat natuurlijk groeit gaat echt niet een hoop extra dingen "gratis" naar haar klanten gooien. Dit doen ze om bestaande klanten blij te houden eom te voorkomen dat ze weg gaan, en om nieuwe klanten te houden.

Ik heb zelf weinig met muziek (ik ben blij dat mijn supermarkt nu dagelijks een stil uurtje heeft voor geluidsgevoelige mensen), en heb geen spotify. In de auto, of tijdens klusjes, zet ik wel eens een podcast of audiobook op, lekker rustig, informatief en entertaining. Dus toen ik de aankondiging zag van audiobooks op spotify, leek het geweldig. Had ik eindelijk een reden om spotify te nemen, kan ik eens een rustig muziekje opzetten als er vrienden komen (als het rustig is, niet te luid dan kan het wel even), ... Maar vermits ik 2-4 uur per dag in de wagen zit (plus die klusjes zoals kuisen, koken, afwassen), doe ik geen week met die 15 uur.

Dus, het is voor mij een waardeloos product. Ik krijg het er niet gratis bij, want ik heb geen premium. Het zou de hoofdreden zijn om klant te worden. Maar met deze restrictie moet ik minimaal 4 accounts aanschaffen en wisselen, dan blijf ik ze wel van de bib en vrienden lenen, en af en toe aanschaffen bij de auteur. Gemiste kans.

Voor de rest heb je natuurlijk gelijk, bestaande klanten krijgen nu wat gratis audioboeken.
Dat is wel altijd exact het model van spotify geweest. All you can eat muziek.
En dat blijft zo. Het is all you can eat Muziek, maar de drankjes (luisterboeken) zijn beperkt beschikbaar (ik vermoed dat daar later een nieuw duurder abonnement voor beschikbaar komt).

Mensen klagen dus dat er iets bij komt, omdat hetgene wat erbij komt niet genoeg is.

[Reactie gewijzigd door SpazzII op 22 juli 2024 13:27]

Inderdaad, ik vind dit echt subliem! Heel groot en goed nieuws !!

Tegenwoordig denken veel 'recht' te hebben op alles. Snap dat niet zo, is een serie alleen voor HBO? ok, dan kan ik hem niet zien, dat overleef ik prima.

[Reactie gewijzigd door 1234567y op 22 juli 2024 13:27]

Dat is nu net denk ik het issue dat @Mesmer_ er mee heeft, vaak zal die 15 uur per maand niet eens 1 boek zijn. Ik luister zeer veel naar audio boeken, en een aanzienlijk deel van deze boeken is meer dan 15 uur per boek, waardoor je dan niet eens aan een boek per maand komt. En een boek niet af kunnen luisteren is natuurlijk niet heel handig, dan moet je bijna gaan timen wanneer een boek te starten, zodat je het bijvoorbeeld door een gunstige maand overgang wel af kan maken.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 22 juli 2024 13:27]

Het uitdrukken in tijd maakt het eigenlijk erger, want soms wil je iets herluisteren of trager luisteren.

Als je een hoofdstuk stopt dan wil je graag de dag nadien even herlezen waar je bent gebleven
Toen ik nog dagelijks naar kantoor reed, deed ik ongeveer een audioboek per week. Een boek per maand is dan wel erg weinig, maar ja, het is niet Spotify's core business. Ik blijf voorlopig wel bij Storytel.
Ik denk dat ik de vakantie komende zomer maar zo ga plannen dat we eind juli naar zuid Frankrijk rijden en begin augustus terug. Kids rustig houden met een audiobook :)
Bij de bieb kan je ook audio boeken vinden. Er is ook nog een luister bibliotheek.
Mocht je Engels talige boeken geen probleem vinden, boeken ingesproken door Stephen Fry zijn absolute aanraders:
- the hitchhiker's guide to the galaxy, deze heb ik moeten uitzetten tijdens een nachtelijke autorit omdat ik constant zat te lachen terwijl de passagiers probeerde te slapen...
- Harry Potter, wat mij betreft met afstand de mooiste manier om de verhalen te lezen/zien/horen. Elk personage zijn eigen stem, voorgelezen in voortreffelijk Engels.
En hoe speel ik die af? Op mijn discman of :+ ?
Vlaamse bibliotheken werken voor e-boeken en audioboeken samen met cloudLibrary, deze heeft ook iOS en Android apps.
https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterboeken.html

Naast luisterboeken hebben ze ook e-books en tijdschriften.

Bij veel (alle?) lokale bibliotheken is die dienst in je abonnement inbegrepen. Of je kan voor 42 euro per jaar een los online Bibliotheek abonnement afsluiten, maar dat vaak net zo duur als een abonnement bij de lokale bibliotheek.

[Reactie gewijzigd door P1nGu1n op 22 juli 2024 13:27]

Je bedoelt €42,- per jaar ;)
En tot 18 jaar is het bibliotheeklidmaatschap zelfs gratis (https://www.rijksoverheid...or-iedereen-onder-18-jaar).
Je kunt dan 10 e-books en 10 luisterboeken per drie weken tegelijk lenen bij onlinebibliotheek.nl.
De Harry Potter boeken zijn echt fantastisch inderdaad, de films heb ik nooit gezien, de boeken nooit gelezen, maar in 1 zucht uitgeluisterd! Momenteel ben ik bezig in He who fights with monsters, een LITRPG van een Australische schrijver die zichzelf Shirtaloon noemt. Het verhaal wordt zo bizar goed gelezen dat je echt niet kan stoppen (met lachen). Inmiddels zijn er 10 delen van ongeveer 20 uur per deel, Met het aanbod van spotify kan je dat in zo'n jaar en 4 maanden uit hebben!
Bedankt voor de suggestie, hij staat op mijn wishlist. :)
Ben nu Mother of Learning aan het luisteren. Is ook een aanrader!
Die boekenserie He Who Fights With Monsters is een Audible Exclusive, dus ik geef het 0% kans dat die ook in de bibliotheek van Spotify komt. :) (Libro.fm, Xigxag en de online bibliotheek kennen hem in elk geval niet)
Mag ik daarop inhaken en “Mythos”, “Heroes” en “Troy” aanraden? Ik denk dat zelfs mensen die slechts een oppervlakkig interesse hebben in Griekse mythologie veel luisterplezier zullen beleven aan deze titels. Stephen Fry. _/-\o_

(Tony Robinson vind ik ook een hele goede, mocht je kennis willen maken met Terry Pratchett’s Discworld-verhalen.)
Jammer alleen dat de door Tony Robinson voorgelezen Discworld verhalen allemaal abridged zijn.

En de nieuwe audioboeken van de Discworld vind ik zelf niks, ik vond Nigel Planer en Stephen Briggs betere vertellers voor de Discworld serie, maar ja, hun audioboeken zijn nagenoeg overal uit de bibliotheek gehaald (behalve dan de bibliotheek op de zeven zeeën)
Ik moet hier de Sandman trilogie promoten. Dat is geen audioboek maar meer een luister ervaring met special effects , bekende acteurs. Echt een genot om naar te luisteren. Is meer een film zonder beeld zeg maar.
De Nederlands talige variant is favoriet bij mijn kinderen. Fantastisch voorgelezen door Jouman Fattal, met veel verschillende stemmen. Enige nadeel is dat ze vrijwel iedere autorit erom vragen, soms is een chill muziekje ook wel zo lekker :)
Goed idee. Want hoogstwaarschijnlijk gaat Spotify, na de muzikanten nu ook de auteurs benadelen met te lage betalingen.
Mocht je Engels talige boeken geen probleem vinden, boeken ingesproken door Stephen Fry zijn absolute aanraders:
Sheez. Dit had ik kunnen posten. Fry is echt de beste voorlezer ooit.

The Fry Chronicles is ook een aanrader.
Heel erg bedankt voor de tips! :)
Ik ga deze eens opzoeken.
Ik weet niet hoe oud jouw kinderen zijn maar voor hele jonge kinderen zijn de boeken van Vos en Haas beschikbaar als een soort album van een artiest. Dit is overigens niet alleen op Spotify beschikbaar maar ook op andere streamingdiensten. Echt super handig en leuk om te luisteren.
Ik schat in dat het aanbod (goede) kinder(luister)boeken van de online bibliotheek aanzienlijk groter zal zijn dan wat Spotify te bieden gaat hebben.
Voor een halfuurtje, want dat is wat je maximaal per dag mag luisteren. De overige uren die de rit duurt naar Z-Frankrijk mag je wat anders verzinnen om ze bezig te houden :)
Leuk voor in de auto maar 15 uur per maand is wel bizar weinig.
Inderdaad met een beetje boek zit je daar al snel aan dus we kunnen stellen dat Premium gebruikers 1 boek per maand kunnen luisteren.

Wel is het misschien een mooie mogelijkheid voor mensen om eens een audioboek te proberen.


Ik zou deze mogelijkheid niet zien als een selling point voor Spottify premium enkel een mooi “goh proberr dit eens”.

[Reactie gewijzigd door ShadowBumble op 22 juli 2024 13:27]

Kobo Premium kost €9,99 zonder audio boeken en €12,99 met onbeperkt audio boeken.
Wat ik bij Kobo mis is dat de tekst (en plaatjes) van het boek niet tegelijkertijd te zien is als er wordt voorgelezen.
Als dat wel zo zou zijn zou het dyslectische kinderen en volwassenen heel erg helpen om hun leesvaardigheid te verbeteren. Zeker als het voorleestempo is aan te passen.

Wellicht dat Spotify dat kan toevoegen en dat Spotify audiobooks - indien even grote collectie en snel verschijnen als Kobo - gewoon €3,- extra gaat kosten op een Premium gezins abo. Dat zouden we zo doen als de tekst van het boek mee loopt, en het liefste dat het werkt op je Kobo device (e-reader i.v.m. e-inkt scherm) - gewoon inloggen met Spotify account.

[Reactie gewijzigd door djwice op 22 juli 2024 13:27]

Inderdaad met een beetje boek zit je daar al snel aan dus we kunnen stellen dat Premium gebruikers 1 boek per maand kunnen luisteren.
Grappig, ik wilde zeggen dat ik veel sneller lees dat dat. Maar dat mag ik natuurlijk niet vergelijken. Voorlezen gaat langzamer, als je zelf leest herken je woorden makkelijker en skip je alweer.
Van: https://www.quora.com/How-long-is-the-average-audiobook

The average length of novels varies between 75,000 and 120,000 words. It varies a bit by genre. Since the average audio book narrator averages 150 words per minute this therefore equates to the average audiobook being between 8 and 13 hours.
Die 15 uur vind ik eigenlijk wel netjes, meestal is dit wat ik zou spenderen maandelijks aan audioboeken luisten. Wat mij meer stoort is dat het maximaal een half uur per dag is. Ik luister meestal enkel tijdens het weekend, en dan meestal een paar uurtjes achter elkaar. Volgens Spotify moet ik nu dit over meerdere dagen spreiden tijdens de week wat in mijn tijdschema niet past.
Audioboeken worden ook los aan te schaffen
Dit is vast de reden.
Vind je? Ik zit op ongeveer het dubbele per maand maar ik luister voor mijn gevoel best veel (standaard als ik met de hond ga wandelen). Ik betaal ook al rond de €9 per maand (waar ik dan wel een credit voor krijg waar ik een boek mee kan uitzoeken) dus voor iets wat je nu er bij krijgt zonder meer te moeten gaan betalen (dan de €11 wat Spotify al kost) vind ik het niet gek eigenlijk.
Het is natuurlijk wel de vraag of het inderdaad niet duurder gaat worden want Spotify blijft maar dingen toevoegen.
Het zal eerder een soort teaser zijn voor mensen die al getoond hebben dat ze extra willen betalen voor Spotify, aangezien net die mensen ook sneller zullen betalen voor bijkomende features, gok ik. Bijkomend is het lulliger, maar wel commercieel slimmer dan de maandelijkse credit die je voor een vaste prijs krijgt bij Audible die je kan inruilen voor een volledig boek. Ongeacht hoe lang dat is.
Edit: zucht moet beter lezen... stuk herschreven.

15 uur is op zich niet bizar weinig en meer kan spotify ook zeker niet volhouden! Bedenk dat Spotify tot nu toe nooit winstgevend is geweest. Spotify zit in een zeer lastig pakket en het is ook de enige aanbieder die weinig meer te geven heeft dan de concurrentie. Een mooi filmpje is: https://www.youtube.com/watch?v=y9K6PVWGBEM

Spotify zal de komende jaren ook zeker zich moeten onderscheiden van zijn concurrenten en dat moet door een andere aanpak te nemen dan hun concurrenten. Podcast was al een goede stap, maar onvoldoende om zicht te onderscheiden.

[Reactie gewijzigd door grote_oever op 22 juli 2024 13:27]

Spotify zal zich inderdaad nog beter onderscheiden. Ben er zelf fan van, wat een aanbod en variaties.

We lenen eveneens bij de bieb, met wel wat oubollige techniek betreft audioboeken.

Voor onderweg tijdens vakantie hebben we ‘offgrid’ audioboeken. Sommigen zijn hilarisch om naar te luisteren. ‘De 100 man die uit het raam klom en verdween’ van Jonnason is zomaar uitgelezen. Of ‘Het Parfum’ van Suskind en ‘The World According to Garp’ van Irving. Het neemt wel wat ruimte in.

We hebben nog een abbo Scribbd op engelstalige luister-boeken en een alternatief is er ‘nog’ niet. Spotify kan mogelijk in de buurt komen en dat is ze gegund.
Het lijkt me een lastige balanceer-act; ik heb het idee dat een audioboek duurder is dan muziek. De winstmarges zullen ook heel anders zijn, 1 muzieknummer wordt immers vaker afgespeeld door een persoon, een audioboek vaak maar 1x.
ik vind het eigenlijk best aardig zo, nu kan je eigenlijk zo'n boek trialen en als je hem compleet wilt horen kan je hem alsnog aanschaffen. Het is maximaal 3 boeken per maand als je alleen gratis luisterd dus dat zal dus heel weinig extra kosten zijn voor het abbonement, ipv bij bijvoorbeeld netflix waar ze hele gamestudios afhuren voor features (game streaming....) die niemand wilt bij hun netflix account.
Dat is inderdaad vrij weinig voor een zeer duur premium abonnement.
Spotify is duurder dan Netflix, ik twijfel nog steeds om mijn family abbo. weer terug te schalen.
Inderdaad, ik luister vrij veel audioboeken (gemiddeld denk ik 2 uur per dag), dus dat is al weinig. Komt nog bij dat veel audio boeken ook nog eens langer zijn dan 15 uur, dan kan je niet eens een boek per maand luisteren.

Ik denk dat het op zich een mooie stap is om toe te voegen, maar ik had dan liever een model gezien waarbij je dan 1 of 2 boeken per maand gratis zou kunnen luisteren.
Geloof me, over een paar maanden komt er een Premium Plus abonnement waarbij je 150 uur krijgt, en dan nog een abonnement met Premium Unlimited, waarbij je onbeperkt naar Audiobooks mag luisteren :)

Puur speculatie allemaal, maar tegenwoordig heel makkelijk te voorspellen.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 22 juli 2024 13:27]

Ik zit ongeveer uurtje per dag in de auto (30heen 30terug). Ik werk 2 dagen. Thuis. Dus 3uur per week en ongeveer 12 per maand. Voor mij is dit precies goed!
Dat was ook mijn idee. Klinkt beetje als een teaser, dat je dan ook boeken koopt oid.
Ik rij ongeveer 2 uur per dag (soms meer, soms helemaal niet) en ben radio stations beetje zat af en toe. Ik zie de boeken dan ook als een leuke aanvulling op podcasts.
Ook benieuwd, is het per gebruiker of per account (ik lees het eerste). Maakt ook nog wel wat uit natuurlijk.
Logische uitbreiding voor Spotify, maar 15 uur slaat nergens op. Dat is soms maar een half boek!

Storytel ftw.
Ook die is verre van perfect, van boekreeksen staan bv niet alle boeken erop (Miron Bolitar serie bv die gaat van boek 4 naar boek 10), de app is ondermaats, dat laatste is persoonlijk natuurlijk
Daar betaal je dan ook €12,99 extra voor (bovenop Spotify).

Zie daar de reden van 15 uur (met de mogelijkheid boeken aan te schaffen).
Leuk, 15 uur is toch al iets.
Hopelijk gaat dit niet een nieuw abo in het leven roepen waar wij nog eens extra moeten bijbetalen op termijn.
Leuk, 15 uur is toch al iets.
Hopelijk gaat dit niet een nieuw abo in het leven roepen waar wij nog eens extra moeten bijbetalen op termijn.
Als dit een “payed addin” gaat worden dan kan je beter overstappen op een audioboek platform zoals audible.
Spotify heeft haar vertaal techniek, ik vermoed dat als dit aan slaat, ze boeken heel snel in heel veel talen kunnen uitbrengen met de klankkleur van de oorspronkelijke voorlezer.
Dan is een nieuw abo toch juist handig: dan hoef je juist niet betalen als je er geen gebruik van wil maken.
Het probleem voor mij is alleen dat als ik dan 2/3 uur een audiobook ga luisteren en dan vervolgens een keer muziek aan zet, weet de app dan nog waar ik was gebleven met het audiobook? Dat is namelijk met podcasts niet het geval en behoorlijk vervelend.
Ik luister niet heel veel podcasts maar bij mij herinnert hij prima waar ik gebleven was. Wat ik irritant vind is dat als ik de laatste paar minuten skip omdat het eigenlijk al afgelopen is dat hij dan vaak de podcasts niet als compleet markeert maar een progressbalk blijft tonen met 1% over. Dat kan wel iets slimmer wmb.
Je kunt een aflevering als afgespeeld markeren. Alleen blijft de progressbalk dan nog wel zichtbaar ondanks het vinkje.
Klopt, maar dat moet ik dan dus handmatig doen in dat geval, is mijn probleem. Ik heb overigens geen progressbalk meer wanneer ik hem als "played" heb gemarkeerd.

https://i.imgur.com/0I0vBlR.png
Ha, bij mij is het juist andersom. Als ik een podcast voor zo'n 90% afluister (bv omdat de treinrit korter is dan de aflevering...) markeert hij 'm steeds als afgespeeld en ben ik dus ook de timestamp van waar ik was gebleven kwijt.
Dan skip je toch tot de laatste seconde? Probleem opgelost :)
Ik heb daar geen last van met de Android app. Alle podcast die ik heb geluisterd van verder wat ik ze gestopt had, andere muziek op had gezet of de app afgesloten.
Met de huidige implementatie die al beschikbaar is als je een audiobook hebt gekocht en er een spotify code voor krijgt, is dat alvast zeker zo.

De boeken van Sanderson's kickstarter zijn bijvoorbeeld beschikbaar via, oa, Spotify. En ik luister daar bijvoorbeeld naar in de wagen, maar zelden op het werk omdat ik toch niet genoeg aandacht daar aan kan besteden op dat moment, dus ik eerder muziek op zet. Is nog nooit een probleem geweest om terug te gaan naar waar ik was.
Ik vraag me ook af of Spotify meteen de volledige ervaring heb staan. Ik zit tegenwoordig zo weinig in de auto dat ik Audible op 1,75x snelheid heb staan, anders dan ben ik het begin van het verhaal al vergeten tegen de tijd dat ik halverwege ben, en dat is wel essentiëel voor mij. Een audioboek luister op 1x snelheid kunnen mijn oren niet meer aan :+
Op dit moment lijkt dat niet het geval te zijn. Het is een feature die ik zelf niet gebruik in geen enkele audiobook dienst die ik heb (audible, libro, spotify) dus ik mis het zelf niet, maar voor veel mensen zal het natuurlijk wel nodig zijn willen ze mensen overtuigen hun diensten te gebruiken.
Ze zullen hoe dan ook gelijk moeten staan met de ervaring in bijv. Audible, want dat is al niet de meest handige app maar heeft wel een enorm aanbod en veel mensen zitten daar al in de 'sunk cost fallacy' omdat ze een flinke bibliotheek hebben opgebouwd.
Zo heb ik nu ook bijna 4 jaar een abonnement en daarnaast nog gebruik gemaakt van interessante aanbiedingen, dat geeft je toch weer een dikke 50 boeken die van 'jou' zijn; ook als ik mijn abonnement opzeg blijf ik de Audible app gebruiken om die boeken te luisteren, want in een andere app kan dat niet.

We zullen zien wat Spotify hiermee gaat doen, maar erg interessant klinkt het tot nu toe niet
Anderzijds is het net om Amazon onder druk te zetten wel interessant om ook Spotify audiobooks af te nemen indien het interessant is. Zeker als het gaat over de voorwaarden voor auteurs. Niet iedereen zal daardoor beginnen (of zelfs maar kunnen overwegen) te doen zoals Cory Doctorow en je letterlijk de digitial files bezorgen van het audiobook zodat het echt van jou is, maar er moet iets gebeuren om te voorkomen dat Amazon de enige uitgever van boeken en audioboeken wordt.
Nouja, het grote voordeel van Amazon is dat ze ook wel heel veel kosten op zich nemen (zoals zelfs hele producties van audioboeken), als Spotify dat niet doet dan is dat ook weer een verschil.

Maar zeker, het is niet goed voor de consument en niet goed voor de auteurs als we allemaal alleen Amazon gebruiken, alleen ga ik als consument toch echt 100% af op gemak en ervaring. Als Spotify een minder handige app heeft, een minder groot aanbod, of mij maar één boek per maand laat luisteren terwijl ik bij Audible nog 20 boeken in de wachtrij heb staan dan ga ik natuurlijk niet over op Spotify.

Ik hoop er dus ook vooral op dat Spotify zich weet te bewijzen in deze markt en dat wél interessant gaat worden, want een abonnementje minder is altijd goed :)
Dit is de reden waarom ik bij Bookchoice zit; elke maand 8 boeken als epub en audioboek, volledig rechtenvrij, wel gewatermerkt.

De catch is dat je niet kan kiezen en je het dus moet doen met de keuze van Bookchoice. Aan de andere kant is het aanbod altijd gevarieerd. Elke maand zit er wel wat bij wat ik leuk vind en ik word ook regelmatig verrast met boeken die ik anders niet zo snel uitgekozen zou hebben
Ik denk dat als je van lezen (of luisteren) houdt dat zeker een interessante optie is. Ik ben zelf heel kieskeurig vwb de boeken die ik luister via Audible, zowel de stem als het verhaal moeten me echt liggen anders dan ga ik niet verder, dus voor mij zou zo'n dienst die voor je kiest waarschijnlijk niet werken.
Misschien als ik de boeken zelf zou lezen, maar daar heb ik helaas de tijd niet voor :'(
Misschien moet je eens kijken naar blinkist, die maakt gesproken samenvattingen van non fictie boeken. Dan heb je de clue van iets in een minuut of 15. Stuk beter dan een heel boek over een specifiek onderwerp voor een hoop dingen als psycologie en al.
wel het geval met video podcasts.
En al jaren.
Niks nieuws, enkel een uitbreding van het aanbod, er staan al luisterboeken op Spotify (zoek op audioboeken), veel naar geluisterd, daar zit geen max van 15 uur op, ten minste niet dat ik gemerkt heb. Ben naar Storytel overgegaan ivm het grotere aanbod.
Logische stap gezien de onlangs aangekondigde samenwerking met Open AI voor diverse speech-to-text en text-to-speech toepassingen. Spotify zal dan naast podcasts ook gegenereerde audioboeken in meerdere talen gaan aanbieden.
Leuke toevoeging wellicht, beetje jammer van de 15 uur. Ik erger me meer en meer an de app helaas, dat ze bijvoorbeeld niet gewoon fatsoenlijke tabbladen hebben binnen de app met de verschillende aanbevelingen. Ik vind de app elke update meer onwerkbaar worden door grote fullscreen aanbevelingen waar ik geen belang bij heb, 2-3 jaar terug was de app perfect.
15 uur is niet veel. Heb zat audioboeken die rond de 20 uur lang zijn. Moet je 3 weken wachten om boek af te luisteren?
20 uur echt? Ik zit me echt te verbazen over het feit dat iedereen valt over die 15 uur, op een gratis dienst (even vanuit gaand dat je spotify hebt voor de muziek). Ik luister geen luisterboeken maar nu ik wat rondklik op storytel zie ik zou gauw geen titels boven de 15 uur. Harry niet, Hitchhiker's Guide niet en hoop andere nu populaire titels niet (ow jawel toch nog: Holly van stpehen king: 16 uur) :) Maar ik blijf toch bij mijn idee dat 15 uur echt niet onredelijk is,..
Ik ga akkoord dat het niet onredelijk is, maar als je een goede reeks zoals Malazan Book of the Fallen bekijkt,ga je die bijvoorbeeld al zeker niet kunnen uitluisteren met 15 uur per maand. Op zich is dat waarschijnlijk net de bedoeling dat je dan het boek gewoon koopt, wat begrijpbaar is. Ik zie die 15 uur eerder als een handige manier om een boek even een kans te geven waar je minder zeker over bent.
Greep(je) uit mijn eigen library van Audible:

Absolution Gap, Alistair Raynolds - 27 uur
Redemption Ark, Alistair Raynolds - 27 uur
Chasm City, Alistair Raynolds - 23 uur
Revelation Space, Alistair Raynolds - 22 uur
Pushing Ice, Alistair Raynolds - 19.5 uur
The End and the Death: Volume 1, dan abnet - 18,5 uur
Project Hail Mary, Andy Weir - 16,5 uur
Tiamat's Wrath The Expanse, Book 8 - 19 uur
Dune - 21 uur

Zo even een greep, zullen er nog veel meer zijn :) Overigens is m.i. een dienst waarvoor je moet betalen per definitie nooit gratis. Hoogst kan je zeggen dat de totale dienst iets 'goedkoper' is geworden.
Nee, je kan het ook gewoon kopen. Dat is het doel natuurlijk.

Het kan niet allemaal gratis zijn toch?
Wordt eens tijd dat ze de extra functies opsplitsen in losse applicaties. Ik zou dit overwegen als het niet tussen mijn muziek verweven zit, spotify is voor mij een plek om muziek te luisteren. Niet podcasts en audiobooks.
Spotify wil graag dat hun klanten minder naar muziek luisteren en in plaats daar van naar bijv. podcasts en audioboeken omdat dat qua af te dragen royalties veel goedkoper voor ze is. Ik verwacht daarom niet dat ze het snel zullen opsplitsten.
15 uur?

Dat is wel onwerkbaar weinig.
Een beetje boek duurt inderdaad aanzienlijk langer en kun je dan niet geheel luisteren |:(.

Een wel praktische en toch ook lage limiet lijkt me twee verschillende boeken per maand. Dus zeg maar het boek wat je uitleest (van vorige maand) en het boek waar je nieuw aan begint.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.