X laat geverifieerde bedrijven vacatures plaatsen op hun profiel

X, het voormalige Twitter, heeft een functie uitgebracht waarmee bedrijven op hun profiel vacatures kunnen plaatsen. Deze functie is enkel beschikbaar voor geverifieerde organisaties en bevindt zich nog in de bètafase.

Met deze functie kunnen bedrijven rechtstreeks op hun X-profiel een aantal vacatures promoten, laat het socialmediaplatform weten. Met de knop 'View all jobs' is een lijst van alle vacatures te zien, inclusief de landen waarin kandidaten zich moeten bevinden en een salarisindicatie. Deze functie is enkel beschikbaar voor geverifieerde organisaties. Die moeten daar minstens 1000 dollar per maand voor betalen. Dergelijke bedrijven kunnen via een aanmeldformulier toegang vragen tot de bèta. Eerder werd het bestaan van deze vacaturefunctie al gevonden door apponderzoeker Nima Owji.

X Jobs Hiring

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

26-08-2023 • 10:32

97

Reacties (97)

97
88
40
1
0
13
Wijzig sortering
Het wordt een app zonder focus. Van alles wat, en nergens echt goed in.
Ze willen gewoon net zoals wechat en alles app worden. In China heeft iedereen die app en dingen in het maatschappelijk leven kunnen er ook aan vast hangen. Nou weet ik niet of wij dat hier ook moeten willen
Echter in China zijn die apps erg goed en hebben ze weinig competitie en zelfs daar ondervinden in specifieke onderdelen extreme competitie. Iedereen praat graag over WeChat, en hoewel het populair was om the live streamen in WeChat (en te verkopen) zijn daar dus diverse partijen in gesprongen die het op hun beurt weer beter doen.

Kijk naar wat twitter doet, de mogelijkheid om dus vacatures te plaatsen. Hoewel we de uitvoering nog niet zien is het niet realistisch dat twitter hier succesvol in wordt. Er zijn veel sterkere platformen met focus maar nog belangrijker wie is nou op Twitter? Het is toch geen platform meer waar je gevonden wilt worden? Wilt twitter aantrekkelijk zijn moeten ze eerst daar iets aan doen ipv functies waar ik veel betere opties voor heb. Zorg voor kwalitatieve moderatie, kwalitatieve advertenties, kwalitatieve users. En juist dat heeft twitter niet meer.
Het is toch geen platform meer waar je gevonden wilt worden? Hoewel we de uitvoering nog niet zien is het niet realistisch dat twitter hier succesvol in wordt
V En waarom juist? Als je een bedrijfspagina kan opzetten, waarom dan geen vacatures? Wordt trouwens nu al gedaan in de vorm van ads. Volgens mij begrijp je Twitter niet helemaal.
Wilt twitter aantrekkelijk zijn moeten ze eerst daar iets aan doen ipv functies waar ik veel betere opties voor heb. Zorg voor kwalitatieve moderatie, kwalitatieve advertenties, kwalitatieve users. En juist dat heeft twitter niet meer.
Ze zijn net vol aan het inzetten op content creators + moderatie. Content creators krijgen een fair share van de reclameinkomsten (was voorheen niet) en nu gebruikers kunnen nu ook meewerken aan context geven aan tweets. Als er voldoende stemmen zijn krijgt die tweet een label.

Twitter moest wel iets doen om te overleven. Musk wil 'We chat kopiëren' maar hij doelt op het idee van een App die meer functies vervult. Dat hoeven daarmee niet de zelfde functies te zijn als We chat.

Het vorige twitter pré musk kreeg zeer veel kritiek en kon maar geen beslissing nemen wat hun verticals betrof. Ook wat nieuwe functionaliteit betreft waren ze heel conservatief. Uiteindelijk is Twitter uitgegroeid tot een real-time nieuws platform, publieke-politieke conversaties, over actuele onderwerpen. Die doelgroep en content heeft blijkbaar zo zijn grenzen maar de doelgroep is wel uniek in zijn soort.

Door te verbreden kan je meer gebruikers naar je platform trekken en door te verdiepen kan je meer verdienen per gebruiker. Een vacature is verdiepen = De verticals
Er zijn veel sterkere platformen met focus maar nog belangrijker wie is nou op Twitter?
Wat boel je met 'Wie is nou op Twitter'? Bedoel je dat je niemand kent die op twitter zit of doel je op het feit dat er op twitter veel klaagzang te vinden is?

Ik kan je verzekeren dat zeer veel prominenen op Twitter zitten. Bijvoorbeeld de medische sector. Cardiologen, Urologen etc. Ze publiceren studies, tonen fragmenten van conferenties etc. In heel veel sectoren zitten alle KOL's (key opinion leaders) op Twitter. Dus nee, de kans dat uw buur op Twitter zit is eerder klein.

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 25 juli 2024 12:00]

Helaas is Twitter door zijn keuzes zijn bestaandsrecht kwijtgeraakt. Door de api veranderingen en de andere keuzes is het geen real-time platform meer.
Twitter is altijd al een beroerd wervingskanaal geweest. In de 20 jaar die ik werk als adviseur arbeidsmarktcommunicatie is Twitter nooit expliciet naar voren gekomen als onderdeel van de kanalen en middelenmix.
Dus, er valt genoeg te verbeteren zou je zeggen. Klopt helemaal maar helemaal nu Musk in beeld is, zijn veel doelgroepen onvoldoende vertegenwoordigd op Twitter om rendabel te zijn.
Letterlijk niks wat Musk doet getuigd van enige kennis van zaken en zo ook hier.

Ik zit niet op Twitter maar wel op Linkedin. De reden dat je daar zit en andere platformen zoals 58.com in mijn geval is omdat die specifiek ingericht zijn om mijn bedrijven te vertegenwoordigen en mensen daar ook kijken voor een mogelijke baan. Twitter daarintegen wil ik gewoon niet gevonden worden zoals ik al had uitgelegd maar ook omgekeerd, wie zoekt nou op Twitter voor een baan?

Musk snapt gewoon inherent niet wat een sociaal platform is en waarom die zo weinig winst geven. Moderatie kost (veel) geld. Nu kun je iedereen wel ontslaan en daar later een beetje van terug komen maar in de tussentijd ben je wel miljarden aan hoge kwaliteits adverteerders kwijt. "Dat hij iets moet doen" is helemaal niet waar, hij kon iets doen, hij kon ook eerst pas op de plaat nemen en kijken hoe Twitter nou eigenlijk functioneerd. Maar om als een wilde om je heen te slaan, iedereen te ontslaan en de laatste goede medewerkers de deur uit te werken getuigd wederom niet van een kwalitatief goede leider.

En dat social media mensen aantrekt die zichzelf proberen te verkopen is niets nieuws, maar ook hier wie wilt dit soort mensen geld geven op een platform als Twitter, adverteerders willen er niet gezien worden. Dat bepaalde professionals daar zijn geloof ik graag maar wederom waar vind je die veel meer? Linkedin.

De realiteit is dat Twitter nu nog veel meer schuld heeft en waar vroeger een kleine winst wist te boeken nu gigantische verliezen gaat geven. Nou is Twitter niet meer publiekelijk maar je hoeft geen zakelijk genie te zijn als een bedrijf 43 miljard schuld heeft a 5% dus nu ieder jaar nog eens 2 miljard gaat verliezen boven op de operationele losses. Het is een prutser eerste klasse in ieder opzicht en zo ook hier met vacatures op Twitter. Compleet kansloos.
die vacatures zijn niet meer dan reclame, maar dan goedkoper om te laten zien. Het suggereert ook dat een bedrijf dynamisch is en groeit. Het is de vraag of alle vacatures ook echt bestaan in de zin van een opening voor een baan. Beetje een oud artikel hierover: https://hbr.org/2019/05/your-approach-to-hiring-is-all-wrong
Het is bijna onmogelijk om een echt accuraat beeld te geven van de openstaande vacatures in NL.
Zoveel sites die scrapen en dupliceren. Jobfeed is een bron voor enigszins betrouwbare info, maar daar zou ik m'n hand niet voor in het vuur durven steken.
Al een tijdje niet op X geweest precies?
Deze comment heeft -1 social credit score gekregen :+

(Ik heb niet gemod voor de duidelijkheid) (was een grap als in China heeft deze comment gemod)

[Reactie gewijzigd door Milanobrotchen op 25 juli 2024 12:00]

op waarheid geef jij een min?
wat geef je jij dan op onzin een plus zeker haha.
Ik zelf heb geen min gegeven (andere mensen wel) ik vind het zelf ook waar hahaha

Maar ik zie je verwarring, ik heb mijn comment aangepast

[Reactie gewijzigd door Milanobrotchen op 25 juli 2024 12:00]

haha ok....fijne dag nog kerel :)
Niet kunnen, maar moeten er aan vast hangen. Door de overheidsinvload op de app is het zelfs je identificatiebewijs. Het is je betaalmiddel online en in winkels. Het is je chatapp, uiteraard, maar ook de rest van je online én offline leven.

Dus tenzij Elon de Amerikaanse regering zo gek krijgt dat soort controle via X ook te gaan regelen, heb ik zo'n vermoeden dat zijn droom snel zal vervliegen.
Wechat en Alipay en Aliexpress kennen ze in China helemaal niet ( zelf ondervonden )
Wēixìn en Zhifubao en TaoBao
En nee, dat zijn geen vertalingen maar gewoon een andere naam als ik mijn vriendin mag geloven.
Zhifubao is trouwens ook te gebruiken door mensen zonder Chinese bankrekening, een creditcard is genoeg, en het werkt zeer goed, en heel wat Chinezen kijken verbaast met een lach als je om Zhifubao vraagt. Die creditcard is dus niet direct te gebruiken in China. Ik heb bijna niks gepind.
Alleen in "Zhangjiajie national Forest park" werkte het niet. Voor de rest altijd, ook voor iets van 40 euro cent.
Dat is zijn bedoeling. Een westers wechat. Beetje bij beetje zal X steeds meer en meer functies krijgen.
Het volgende is dan om, net zoals Meta doet in India (dacht ik), gratis internet toegang weg te geven waarbij je alles moet doen via hun portaal?
Leuk, kunnen we niet stoppen met het melden van elke nieuwe functionaliteit van Musk, ik word een beetje X-moe :X
Straks nog aanvullende bedrijfsinformatie zoals openingstijden etc. Lijkt binnenkort net op de zoekmachine van Google, inclusief alle mogelijke advertenties en tracking :-).
The Everything App. Zo noemde Musk het al voordat hij het kocht.
Ja, je kan zomaar eens gelijk krijgen met een alles-app.
Als ik als analogie all-in-one printers neem -die ik nooit koop- dan kan het alles.. maar matig -mijn mening-.
Maar die verkopen ook.
Een aanval op een imperium? Wat is de 'focus' van Android en iOS?
Een feature-complete mobiel besturingssysteem zijn. Je krijgt er ook wat extra software bij.

Twitter was in den beginne een microblogplatform. Dat was het product. Later is dat uitgedijd, maar in de basis is het nog altijd een microblogplatform met wat extraatjes.
Wat mij betreft is het nog steeds hun focus overigens, alleen lijken de extra opties wat verder uit de basis te komen. Ik zeg niet dat dit slecht is.
Waar je tegenaan kijkt kan gewoon een fullscreen grafisch programma zijn. Apps zijn plugins.
Waar je tegen aan kijkt is inderdaad een programma. Bij iOS heet dat dacht ik Springboard of zo. Ik weet niet hoe het bij Android heet.

Een besturingssysteem is echter meer dan een voorkant. Het heeft een kernel, een zwik drivers, APIs, enz., enz.
Een besturingssysteem kan zelfs prima geen voorkant hebben als zodanig.

De apps draaien als proces naast de schil/springboard. Net zoals de interface van Windows ‘Explorer.exe’ is (of was). Windows is meer dan Explorer.exe
Voor wat Android en iOS aan functionaliteit bieden aan de eindgebruiker hoeven ze geen OS te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat Musk zich hiervan bewust is. Hij moet alleen nog oppassen met dat laten blijken, want die 2 kunnen hem op dit moment gewoon overboord gooien. Niet meer als X op een of andere manier direct de hardware kan aansturen zonder tussenliggend, technisch overbodig ecosysteem dat de baas speelt.
Als je de frontend als een applicatie beschouwd zou je zelfs kunnen zeggen dat Android en iOS (vrijwel) geen functionaliteit direct aan de gebruiker bieden. Slechts aan de apps die worden meegeleverd met het OS.

Het OS biedt bijvoorbeeld APIs aan om geluid af te spelen of om iets op het scherm te laten zien. Een app spreekt die API aan. De gebruiker spreekt de app aan.

iOS en Android zijn die APIs. Niet de interactieve schilletjes.

Een OS is echt heel wat anders dan een (standaard) applicatie.

Op een Android toestel of iPhone kan je zover ik weet niet direct de hardware aansturen. Alles gaat via APIs. Dit is in de praktijk niet anders dan een pc waar Windows, Linux of MacOS op draait. Een stuk software kan niet direct zonder tussenkomst van het OS bij de hardware.
Op een Android toestel of iPhone kan je zover ik weet niet direct de hardware aansturen.
Dat klopt en dat heb je te danken aan 1 van die 2. Computers kunnen dat van nature wel.

Android en iOS hoeven geen besturingsystemen te zijn om te doen wat ze doen. Dat kan een programma ook. Daar zitten ze alleen niet op te wachten want dan heeft niemand ze nodig. Een ARM-kernel, waar de basisfunctionaliteit voor een smartphone uit komt is het enige wat nodig is. De rest is programmatuur.

[Reactie gewijzigd door blorf op 25 juli 2024 12:00]

En wat is Facebook dan? Want die kent de zelfde functies.
Facebook is ook een beerput net als Twitter. In Amerika is twitter ook al overwegend een roeptoeter plek voor conservatieve Amerikanen aan het worden. Net als dat op Facebook mensen ook graag hun niet genuanceerde, kortzichtige mening en het liefst nog zonder enige kennis van zaken over van alles en nog wat willen plaatsen.

Geef mij maar kleinschalige communities op GoT, Lemmy o.i.d. Veel persoonlijker en mensen respecteren elkaar meer (hangt natuurlijk af welke instance je pakt :+ )
Anoniem: 1883242 @meowmofo26 augustus 2023 11:40
Focus op geld (verdienen) though, no doubt, business, advertisement, etc.
Qliques die dezelfde rommel consumeren makkelijk benaderen.

"het internet" dus, vanalles wat. Net als facebook en andere commerciële brede platformen.

Zo "werken" mensen nou eenmaal.
Soort van hook/hijack op het grote brein, de "samenhang" is het streven van manipulators/influencers.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1883242 op 25 juli 2024 12:00]

Zie het gewoon als een hobby project van Elon Musk. Mensen moeten dingen niet zo serieus nemen. Het is zijn speeltje. Duur speeltje dat wel. Het succes er van zal van hem afhangen. Ik wens hem veel succes. Als hij zich maar aan de wet blijft houden.
Waar wil je op focussen, enkel berichtjes met een zeer beperkte maximale lengte? Lijkt mij juist logisch en een goed idee om gewoon zoveel mogelijk in één platform te proppen om zo tenminste structureel geld te kunnen verdienen.

D'r is een reden dat supermarkten ook de slager, bakker etc grotendeels vervangen hebben. Of de mediamarkt de witgoed, electronica en audio winkels, of Amazon de losse webwinkels etc etc. Alles lekker makkelijk bij elkaar, makkelijk voor de consument en de aanbieder.

Tuurlijk, als je ooit naar iets ambachtelijks of zeer specifieks opzoek bent (en het kan/wil betalen) ga je naar een speciaalzaak, maar dat is voor 90% van de mensen niet van toepassing. Vacatures kunnen net zo goed op Twitter als op Randstad.nl.
X moet een soort verzameling van functionaliteiten worden in 1 app.. Het heeft nu nog maar 1 functionaliteit en dat is wat voorheen Twitter heette. Dus van alles wat en nergens goed in, daar zijn we nog lang niet. Beetje voorbarig om die conclusie te trekken.

Ik zie nog weinigen echt vertrekken van Twitter sinds de naamsverandering. De enige app die ik zelf zie als een goede concurrent is Bluesky, maar dan moet het haast maken
Net als LinkedIn al is. Ik zoe het probleem niet. Dit soort netwerken kunnen in principe allemaal hetzelfde.
Ik zie een beetje de richting van X. Als je kan solliciteren via X, is het dan niet als LinkedIn vervangen? Of op z'n minst een alternatief.
Linkedin zijn ook je zakelijke relaties. Je hebt ook Indeed. Tenzij X significant goedkoper is kan het wat worden maar een vervanger van Linkedin/Indeed denk ik niet.

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 25 juli 2024 12:00]

Ja totdat de tijdlijn kwam en recruiters e.d. foto's van hun pasgeboren baby gingen plaatsen, toen was ik na Facebook ook klaar met LinkedIn.
klopt. Maar Linkedin is handige platform als je werk zoekt of gevonden wilt worden. Zoals ZZPérs.
Dat zie ik op X niet snel gebeuren.
Mwa ik heb afgelopen jaren best wat freelance opdrachten via Twitter gekregen hoor. Vrijwel via elk social medium kan je werk vinden of opdrachten vinden.

Ook via mijn YouTube kanaal al een paar opdrachten gehad afgelopen jaren.

Het enige verschil met LinkedIn is alleen dat je niet hele dagen geterroriseerd wordt door recruiters met wenslijsten van hier tot Tokyo. .
Dat gebeurt inderdaad sporadisch, echter kun je zo'n persoon direct uit je LinkedIn-relaties schoppen, ook als het een like betreft.
Musk had het altijd over dat X een 'alles app' zou worden.Weinig experts die daar heil in zien (en reguleerders al helemaal niet). Apps als WeChat en Line gaan een beetje die kant op, al kunnen die nog lang niet alles, maar die lopen al tegen de beperkingen op. Op een gegeven moment wordt het gewoon onhandig en moet je door teveel menu's om bij de gewenste functionaliteit te komen. Dan wordt je main app niets meer dan een launcher naar allemaal diensten en een launcher is nou net iets waar gebruikers niet op zitten te wachten (die bied het OS zelf immers al).

De voordelen zijn een bepaalde mate van integratie, die je ook ziet tussen de verschillende diensten van Meta (bijv. je Instagram volgers meenemen naar Threads, de koppeling van je Facebook connecties met de spin-off Messenger, etc.). Vanuit bedrijfsperspectief krijg je met meerdere aanvullende diensten een beter profiel van je gebruikers en daar zit de waarde voor iemand als Musk.
Het verschil met Meta is dat bij Meta je nog verschillende apps hebt met elk zijn 'specialiteit'. Zo kan je als gebruiker wel facebook installeren, maar niet instagram.

Het voormalige twitter wil alles bundelen in 1 app, waardoor het uiteindelijk onwerkbaar wordt.

Meta heeft het met zijn diversiteit (en diverse apps) veel beter georganiseerd dan Musk.
Daar zit de waarde van Zuckerberg.
Meta en goed georganiseerd in 1 zin?
Ooit al eens Business Manager beheerd?
We zien ook dat het gewoon zeer moeilijk is om een dienst te vervangen als het al zo diepgeworteld zit, zie Reddit en X zelf recent. Buiten het feit dat ik denk dat veel bedrijven niet graag hun vacatures gaan plaatsen op X met de huidige koers onder Musk.
Er is een nieuwe CEO Linda Yaccarino die de koers bepaalt en PR doet. Musk is verantwoordelijk voor het technisch gedeelte. Dus Linda Yaccarino gaat haar relaties bellen/benaderen.
Zo naïef dat het schattig is. Musk bepaald praktisch alles, Yaccarino is geïnstalleerd als CEO om mensen (en vooral adverteerders) het idee te geven dat het niet slechts Musk's speeltje is.

En Musk verantwoordelijk voor het technische gedeelte? Sure, maar dat wil niet zeggen dat hij er verstand van heeft.
Linda Yaccarino bepaalt de koers van een bedrijf waarvan Musk eigenaar is.
Zou er iemand op de wereld dit geloven?

Ze is de secretaresse die het vernederende werk mag uitvoeren: relaties benaderen.

[Reactie gewijzigd door poehee op 25 juli 2024 12:00]

LinkedIn is nuttig omdat je het juist niet wilt gebruiken als social media platform (alhoewel zat dat wel proberen). Voor vele zijn het puur zakelijke connecties, en daar ligt de kracht.

Twitter zou straks alles moeten kunnen (als Musk z'n zin krijgt). Dus ga je dan met je profiel waarop je alles doet ook soliciteren? Er is al genoeg drama rond werkgevers die facebook en instagram profielen opzoeken, en ik heb geen zin om meerdere accounts te beheren want dan moet je straks een zakelijk Twitter profiel hebben waar verder niks op staat (weer verdacht).
Ik zie een beetje de richting van X. Als je kan solliciteren via X, is het dan niet als LinkedIn vervangen? Of op z'n minst een alternatief.
Nee, je kan gewoon naar een bedrijf.
Want je hoeft niet door 80.000 vacatures van dominante recruiters te scrollen ;)
En LinkedIn is in de tussentijd het nieuwe Facebook geworden.

Niet echt een zakelijke app meer in mijn optiek.
Is 100% afhankelijk van hoe jij het gebruikt en met wie je verbind.

1: niet bedrijven/groepen/technologien volgen. dit heeft 0 nut behalve vaag laten zien wat je interessant vind (en dat laat je al zien met je werk geschiedenis)
2. alleen connecties maken met mensen met wie je direct heb samengewerkt binnen een bedrijf. dat jij als programmeur verbind met iemand in HR draagt niet echt veel bij.
3. niet verbinden met iemand van school tenzij je met deze direct samengewerkt hebt of nog met elkaar direct omgaat

met deze 3 regels heb je in ieder geval veeel minder sociale spam.
Idd veel onzinnige niet zakelijke posts, en verder voornamelijk shameless self promotion over hoe iedereen zijn/haar werk het beste aan het doen is.
Heeft te maken met wie je gelinkt bent
Jezus, je hebt het nogal met "de boomers" he?
Misschien moeten jullie luie gen-Z'ers een ophouden met mateloos generaliseren.

mijn generalisatie is om een punt te maken en moet niet serieus genomen worden
Als er nou ergens geen probleem mee is, het vinden van vacatures. In je favoriete zoekmachine de naam van het bedrijf intikken al dan niet met het woord "vacature" erbij. Meer de vraag welk bedrijf geen vacatures heeft. Of je krijgt ongevraagd reclame hoe fantastisch het is om bij bedrijf X te werken. Of het staat op een vel papier in een raam bij een bedrijfje. Onderweg kan je ook nog vacatures tegenkomen op een bedrijfsbus.

Zwabberend gedoe met X. Was eerst een uniek platform met een sterke merknaam. Nu vlees noch vis, helemaal met dit soort onzinnige "features".
Dit is eigenlijk de eerste stap die ik tot nu toe kan begrijpen. Musk wil graag een allesomvattende app bouwen en dit idee past er prima in. Fijn om nu eens wat visie en daadkracht te zien. Zelfs Trump was even terug op X.
How hard X ook kan gaan floppen... ze hebben de naam (en domeinnaam, logo, etc) van Twitter nog achter de hand om door te verkopen voor een recordbedrag aan een willekeurige investeerder die het ziet zitten om de nostalgische klassieke Twitter 'terug' te brengen.
JA, dit kan onderdeel van het plan zijn.
Stap 1: Neem de twitter user base.
maak: X-pay, X-twitter, X-gaming, X-mobile, X-etcetc

Nu splits je het op -wellicht zelfs gedwongen door anti trust- en hebt:
  • X-pay met 300 miljoen gebruikers
  • X-twitter met 300 miljoen gebruikers
  • X-gaming met 300 miljoen gebruikers
  • X-mobile met 300 miljoen gebruikers
  • X-etcetc met 300 miljoen gebruikers
Dat is (in elk geval in Europa) illegaal. De Europese Digital Markets Act staat het niet toe zomaar gegevens van het ene naar het andere platform over te zetten. Je mag dus niet zomaar een dienst in gebruik nemen en anderen daar automatisch lid van laten worden. Bij afsplitsing geldt hetzelfde.
Bedoel je als ik een app met rekenen&taal met 1 biljoen gebruikers splits naar 2 apps. Taal-app en Reken-app dan hebben deze beide 0 gebruikers? Lijkt me heel erg sterk.
https://www.vpngids.nl/privacy/wetgeving/digital-market-act/ is een goede uitleg en dan het stuk "Verplichtingen van de wet inzake digitale markten". Het geldt voor "grote digitale afnemers". X valt daaronder.

[Reactie gewijzigd door mOrPhie op 25 juli 2024 12:00]

De term is schijnbaar gatekeepers. :X
https://eur-lex.europa.eu...T/?uri=CELEX%3A32022R1925

Kun je daar de paragraaf aanwijzen?
Volgens mij valthet niet onder DMA.

"Poortwachters mogen hun aanwijzing niet ontwijken door hun kernplatformdiensten kunstmatig te segmenteren, te verdelen, onder te verdelen, te fragmenteren of te splitsen om de in deze verordening vastgelegde kwantitatieve drempels te omzeilen."

Volgens mij is dat om te voorkomen dat ze 20 'X' platformen maken met elk minder dan 45 miljoen dagelijkse gebruikers. De enige zaken die ik mbt splitsing zie zijn in deze context.
De Poortwachters mogen zichzelf niet opsplitsen om onder de 45Miljoen per dag te komen.
Ze mogen ook bij een splitsing geen overeenkomsten meenemen. Maar ze kunnen wel gewoon iedereen een account laten houden op elk gesplitste app. (Zoals ik het lees, ik heb niet alles gelezen uiteraard het is nogal een lap text)

Een Chat GPT (Die deze DMA kent) zegt:

"Als een bedrijf ervoor kiest om zichzelf te splitsen in meerdere afzonderlijke bedrijven, waarbij elk van die nieuwe bedrijven meer dan 45 miljoen dagelijkse gebruikers heeft, zou de DMA op zichzelf niet noodzakelijk de bevoegdheid hebben om dit specifieke proces te voorkomen. De DMA richt zich meer op het reguleren van het gedrag van gatekeepers en het waarborgen van eerlijke concurrentie en toegang voor andere spelers in de digitale sector.
"
X, het voormalige Twitter
Hoelang blijven we dit roepen?

[Reactie gewijzigd door moonlander op 25 juli 2024 12:00]

Tot het weer Twitter heet.
Dat gaat een succes worden, kan niet anders. ;)
X - the platform formally known as twitter
Beetje als Prince, die was op een geven moment ook niet meer te volgen…

Maar mag ook een weekje of liever een maand zonder berichten over/van/voor X formerly known as Twitter voorstellen, gewoon negeren en dan 1x per maand een lijst met brain farts van Musk? 🤨

[Reactie gewijzigd door mjl op 25 juli 2024 12:00]

Je moet zaken en prive gescheiden houden anders ben je nooit klaar met werk. Dus je gebruikt twix voor zaken of prive.
Misschien kan X voorheen Twitter (blijkt al wat voor merknaam dit is als werkelijk elk platform dit erbij moet plaatsen :+ ) een team vrijmaken om is te gaan ontwikkelen aan een nieuw concept van hun logo.

[Reactie gewijzigd door Orgel op 25 juli 2024 12:00]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.