X wil Twitter Cards voor url's verwijderen uit interface

Socialemediaplatform X wil de kaarten voor url's die gebruikers delen verwijderen uit de interface. De stap moet gebruikers ertoe aanzetten om betere tweets te schrijven bij het delen van links op het platform.

Onder meer de kop en de eerste regels van een gelinkt artikel zijn daardoor na de wijziging niet langer zichtbaar op het platform, meldt Fortune. Eigenaar Elon Musk bevestigt de informatie. Volgens hem is het behalve een inhoudelijke ook een esthetische keuze.

De keuze moet de hoogte van tweets verminderen, waardoor meer tweets op een scherm passen. Een Card op X is ongeveer de hoogte van een tweet en soms zelf iets meer. Fortune merkt op dat voor media die afhankelijk zijn van verkeer vanaf X het aantal kliks door de stap mogelijk afneemt, omdat links minder opvallen.

Twitter Card op X

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

22-08-2023 • 21:03

95

Reacties (95)

95
91
37
4
0
28
Wijzig sortering
Grappig, veel websites hebben al jaren speciaal meta data in hun pagina's opgenomen conform de standaard die Twitter in het leven heeft geroepen.


Twitter is zeg maar de bedenker van de vcard voor webpagina's:
https://developer.twitter...tes/cards/overview/markup

Opmerkelijk dat Elon Musk dat nu weg wil gooien.

Ooit heb ik nog voor het Tridion 5.1 CMS - toen een Nederlandse partij - , heet nu SDL Web, speciale schema's en templates ontwikkeld die er voor zorgde dat elke pagina automatisch de juiste Twitter Card informatie kreeg, met informatie uit het artikel dat de content editor schreef.

Dat was nog voordat er OpenGraph (van Facebook) en microdata bestond.

@arnoudwokke Microdata is trouwens grotendeels door een Nederlander bedacht en uitgewerkt.
Dus dankzij die Nederlander zien we op internet sterretjes, aantal votes, prijzen, isbn nummers van boeken, auteurs etc in zoek resultaten.
Wellicht leuk om daar een interview / artikel mee te doen. Past in een van die eerdere reeksen.

[Reactie gewijzigd door djwice op 24 juli 2024 20:33]

Interessant, gaaf om te zien wat je krijgt als je deze pagina bvb. door de validator haalt:
https://validator.schema....jderen-uit-interface.html

Maar wie is dan die specifieke Nederlander? Op de about https://schema.org/docs/about.html worden namelijk maar 2 personen als 'founder' aangeduid: Iemand uit India (R.V. Guha) en ene Steve Macbeth, die misschien Nederlands zou kunnen zijn, maar de indruk die ik heb na wat snel ge-Google is dat hij Amerikaan is.
Ik zal het weer eens opzoeken, in de tijd was met name een man uit Amsterdam actief met schema wijzigen etc. lang geleden dat ik change requests naar schema.org stuurde ☺️ (lees 10 jaar of meer - de tijd dat een website nog een kruimelpad had en het nieuw was dat Google het kruimelpad van de pagina in het zoekresultaat liet zien als je microdata op orde was)

[Reactie gewijzigd door djwice op 24 juli 2024 20:33]

Anoniem: 58485 @djwice23 augustus 2023 10:19
Interessant!

Ik ben altijd terughoudend geweest met integratie van zulke adopties - en zie hier.
Dit heeft letterlijk meer dan 10j bestaan, dus beetje een vreemde reactie dat dit dan "verloren moeite" zou zijn.
Zal er ook wel mee te maken hebben dat de data/foto van de card gehost worden bij Twitter, wat de hosting kosten niet ten goede komt
Ik heb websites die door deze integraties en microdata integraties al sinds 2005 zonder enige html wijziging boven aan de zoekresultaten komen

Goed semantisch ontwerpen (drempelvrij / WCAG) en correcte meta data zorgt er voor dat bots, hulp tools en jouw gebruikers op jouw de website de juiste content sneller kunnen vinden dan bij anderen. En dat je minder bezoekers krijgt die eigenlijk ergens anders hadden willen uitkomen. Dat zorgt voor een hoge conversie (bezoeker heeft doel bereikt), dat zorgt voor hoge ranking, dat zorgt er voor dat jouw doelgroep de website blijft vinden, ook jaren later.

Tegenwoordig komt boven op die bovenstaande methoden nog: PWA (test met Googe Light House, haal alle tests groen) en A+ security in https://observatory.mozilla.org/ en https://www.ssllabs.com/ssltest/. Dan sta je simpelweg structureel boven aan.

Geen "magic", geen trucs om algoritmes te misleiden, dit zijn de structurele oplossingen omdat ze in lijn liggen met waar de algoritmes voor worden geoptimaliseerd: bezoeker met een zo'n hoog mogelijke waarschijnlijkheid, zo snel mogelijk op een veilige manier een dopamine shot geven. Waardoor de bezoeker steeds terug blijft keren voor meer.

[Reactie gewijzigd door djwice op 24 juli 2024 20:33]

Dit is toch gewoon om betaalende reclames meer op te laten vallen.
Nee, er was gecheckt wat adverteerders hier van vonden. Die vonden het niks maar Musk besloot het toch door te duwen.
“It’s something Elon wants. They were running it by advertisers, who didn’t like it, but it’s happening.”
https://fortune.com/2023/...link-shared-on-x-twitter/
Dat adverteerders het nu niet willen en dat het in de toekomst misschien onverstandig uitpakt zegt niks over de motivatie. Hij kan natuurlijk naar de pers natuurlijk moeilijk zeggen dat hij dit doet voor meer advertentie inkomsten. Daar maar een voor de gebruikers positieve reden verzinnen, in dit geval
een inhoudelijke ook een esthetische keuze
.
Maar de tijd zal leren of het ook gaat werken.
Je vergeet dat advertenties niet meer de enige inkomsten bron zijn dus als Elon dingen doorzet die ten goede komen aan de gebruikerservaring zullen meer mensen een abonnement nemen.
Er passen inderdaad waarschijnlijk zo ook meer reclames in beeld. En daarbij minder visuele promotie van de webpagina's waar 'gratis' naar werd verwezen, wat ten kosten ging van het tonen van de reclames die twitter/x verkocht.
The platform formally known as twitter blijft maar rare keuzes maken, we moeten dit bekijken vanuit een logisch perspectief, iets wat in lijn valt met de recente beslissingen.

Dit kost ze waarschijnlijk wat storage, data of wat anders. Laden van die cards of het ophalen van content kost ze waarschijnlijk gewoon te veel.

Niks estitisch of inhoudelijk.
Het is meer dat Musk graag alle content op X wilt hebben, zodat hij zijn procentje kan pakken.

"If you’re a journalist who wants more freedom to write and a higher income, then publish directly on this platform!"
https://twitter.com/elonmusk/status/1693756240260698550
Als journalist heb je eigenlijk niks meer op Twitter te zoeken. Musk is anti-pers en uit dat op allerlei manieren.

Of het nou eigenhandig individuele journalisten verwijderen is, of pest-gedrag zoals publieke omroepen als "staatsomroep" markeren of het vertragen van ongewelvallige nieuwssites, het is duidelijk dat hij totaal niet om de vrijheid van meningsuiting geeft, hoe hard hij dat ook roept.

Dan vind ik het vreemd van journalisten dat ze geen alternatieven voor het medium gaan zoeken. Het is hun aanwezigheid die het platform namelijk ook de waarde geeft die het heeft.
Tja, dat zijn de goeie voorbeelden op een rijtje. Maar ook dat gedoe met die duikboot of met Starlink in UA of de scheten app. Het is een manchild, en toevallig een rijke op het spectrum. (Al is meneer Zuckerberg dat ook.)

Nadat ik deze podcastaflevering beluisterde van De Volkskrant heb ik de hoop wel een beetje verloren...

https://open.spotify.com/...si=7jjQDscGRz2j7giLd8HgGw

Men vindt Mastodon te moeilijk, en Threads ziet men wel zitten. Ik trek dat slecht. Hoe kun je Threads nou zien zitten? Zijn deze mensen onder een steen blijven leven afgelopen jaren, dat ze niets weten over de recente schandalen van Facebook, WhatsApp, Instagram, enz. Er is een reden dat het Meta heet; en dat is niet alleen omdat Meta de toekomst zou zijn. Sterker nog, dat lijkt me meer een gezochte reden. Waar zagen we dit eerder? Google en Alphabet. Nu weer X. Van die nietszeggende namen die eigenlijk een woord zijn, of in dit geval zelfs een letter.

De naam Twitter heeft soul en body. Er is zelfs een werkwoord voor je bezighouden met Twitter; Tweeten.
In 2006 was "twitter" ook een nietszeggend woord. Een term voor wat een vogeltje doet.
Toen was er ook nog geen "soul en body" natuurlijk. Dat moet ontstaan.

Waarom zou ik van Hyves overstappen naar Facebook? Op Hyves was iedereen, en kon je je hele pagina versieren en kleuren zoals je zelf wilde. Facebook was grijs met blauw. Totaal geen persoonlijkheid of gevoel. Ik ben relatief laat van Hyves vertrokken, vooral omdat opeens iedereen op facebook zat.

Als nu de massa overstapt naar Threads, hoe stom dat ook mag zijn, volgt de ongewillige rest ook wel een keer.
Een publieke omroep is een staatsomroep. Dat we hier in (West) Europa de publieke omroepen vrijheid geven van de politiek, neemt niet weg dat het nog steeds een staatsomroep is.
Een publieke omroep is een omroep gefinancierd van publiek geld.
Een staatsomroep is een omroep die de boodschap van de staat verkondigd.
Nee, een publieke omroep en een staatsomroep zijn niet hetzelfde.

Publieke omroepen worden door publiek geld gefinancierd (dat kan een overheidssubsidie zijn, maar dat hoeft niet, in Nederland worden omroepen bijv. naast subsidie ook door ledenbijdrages en reclamegelden gefinancierd; in het VK wordt de BBC door kijk- en luistergeld gefinancierd en ontvangen ze geen verdere subsidie van de overheid). De staat stelt hooguit wettelijke kaders, maar heeft verder niks over de inhoud van de programmering te zeggen.

Bij een staatsomroep heeft de staat volledige redactionele zeggenschap; de omroep zendt uit namens de staat en de staat bepaalt de inhoud.

[Reactie gewijzigd door Tc99m op 24 juli 2024 20:33]

Een staatsomroep is een communicatiemiddel die door de overheid gefinancierd wordt en onze publieke omroep wordt... (primair) door de overheid gefinancierd. Het is door de overheid opgezet en wordt door de overheid in leven gehouden.

In het Engels is het wat duidelijker, Staatsomroep = state media en hier vallen onze publieke omroepen wel degelijk onder. Maar die hebben de nuance state-controlled danwel state-run media, waarbij de staat de omroep direct aanstuurd, wat wij vaak onder de term staatsomroep scharen.

Dat onze publieke omroep niet door de politiek gestuurd wordt, neemt niet weg dat het een communicatiekanaal is van onze overheid. Laat staatsomroep nou letterlijk inhouden: Een communicatiekanaal van de overheid.
Ook in het Engels noem je een publieke omroep een public broadcaster en niet state media, en ook in het Engels betekenen public broadcaster (of media, hoe je wil) en state media twee heel verschillende zaken.

In Nederland is de publieke omroep geen communicatiekanaal van de overheid, want het is geen staatsomroep (en nee, dat de omroep af en toe een persconferentie uitzendt, wil niet zeggen dat het een communicatiekanaal ván de overheid en dus staatsomroep is).

Wat ik in mijn eerdere reactie noem verzin ik ook niet zelf, dat is gewoon wat de definitie van publieke danwel staatsomroep feitelijk betekent, je kunt dit ook zelf gewoon opzoeken.
Public Service Broadcaster (PSB) in Engels Engels. Omvat ook commerciele kanalen met een utzendlicentie voor de public airwaves (Amerikaans). ITV, Channel 4, Channel 5 (Five, Five Live of hoe ze tegenwoordig ook heet), naast BBC 1 en 2, BBC Scotland, BBC Wales, enzovoorts.
Hoe kom je erbij dat de publieke omroep in NL niet door de overheid word gerund ?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Shula_Rijxman
Higher income? Wat een clown is die vent. De eerste twee betalingen waren hoog, de rest is ontzettend laag. Iedereeen klaagt er over, waarschijnlijk vanuit zijn eigen zak betaald voor de eerste twee, daarna krijgen mensen de echte revenue. In de tussen tijd heeft hij duizenden nieuwe abbonees gekregen voor twitter blue in de hoop dat die mensen ook geld verdienen.
Mensen denken nu ook onterecht dat ze meer geld verdienen omdat ze "impressions" verwarren met echte views.

Musk is aan het liegen over hoe veel de content van mensen gezien wordt, en heeft ze een fals beeld gegeven van hoeveel geld ze kunnen verdienen. Ik beeld me in dat hier een rechtzaak uit kan komen.
Je kan die dingen ook gewoon clientside in de browser laden, dus hoeft totaal geen storage of data te kosten zoals jij nu suggereert.
Die data moet nog steeds ergens vandaan komen, clientside heeft er niks mee te maken.
Het is toch weer een request (of meerdere) extra op een pagina waar Musk geen controle (lees: geen advertenties kan plaatsen). Storage wellicht niet zoveel (misschien hooguit een extra thumbnail), maar het gaat dus om dat verkeer naar de servers en het aantal requests.

Een tijdje geleden toen ze de boel ineens prive gingen maken, was daar volgens mij ook grotendeels de reden omdat er "zo veel" verkeer van website widgets en whatnot kwam (met als grappig bijeffect dat dit uiteindelijk resulteerde in een DOS, doordat al die widgets niet konden connecten, en gingen retryen om de paar seconden, wat Twitter platlegde).

Plus het afstoten van Google servers omdat dat teveel geld kost. Plus de performance problemen die meerdere keren zijn opgedoken door aanpassingen (geblokte users checken schijnt heel erg zwaar te zijn op het systeem, dat gaat ie dus ook afschaffen).

Dus Musk is weldegelijk steeds meer aan het problemen de server loads omlaag te krijgen. Dit zal ongetwijfeld meespelen in ook deze keuze die er nu gemaakt wordt.
Waarom staat er twitter in de titel en tweets in het bericht, zo heet het toch niet meer?
De metadata relevant aan dit artikel is nog steeds o.a. “twitter:title” tag enz. Dus nog steeds relevant voor zit draadje. En die cards zijn nog steeds Twitter Cards.
Volgens X wel hoor: https://developer.twitter...rds/overview/abouts-cards

Ik begrijp juist niet waarom zovelen zich ergeren aan de oude benamingen, terwijl X zelf nog lang niet klaar is met hun merkbenaming. Domein is nog het oude, dev docs is niets aan veranderd. Totdat zijzelf hun terminologie op orde hebben is er niets mis met tweets of Twitter cards.
De helft van Twitter verwijst nog steeds naar zichzelf als "Twitter" en naar berichten als "tweets", alsook de URL, die nog steeds gewoon twitter.com is.
En dan nog miljoenen bedrijven en websites en busjes die met het Twitter vogeltje prijken..
Jouw opmerking geeft wel duidelijk weer hoe onduidelijk momenteel de situatie rondom X is.
Voor je voorheen wist dat het platform Twitter werd genoemd, een bericht werd een tweet genoemd etc.
Maar nu is het X geworden en wat de naam voor 'Twitter Cards' is geworden geen idee...
Als X geen 'Twitter Cards' meer ondersteunt, dan kunnen we ze gewoon 'Twitter Cards' blijven noemen, naar het medium dat ze heeft geïntroduceerd. Mochten ze helemaal verdwijnen, dan is ex-cards nog een optie, maar dan hoeven we het er niet meer zo veel over te hebben.
X Cards, niet te moeilijk maken.
Hoe gaan ze videos noemen?
Anoniem: 1617016 @spokje23 augustus 2023 02:10
Ik moest lachen van deze comment thread, dank jullie :')
Lijkt mij belangrijke stap.
Weg van de oude term zodat er meer generieke termen voor terugkomen.

Hoe noem je de post voor een video? post
Hoe noem je de post voor audio? post
Hoe noem je de post voor een suf klein tekst bericht? tweet post

Weer een mega probleem opgelost.

[Reactie gewijzigd door MrMonkE op 24 juli 2024 20:33]

Er is lang gezegd: X (voorheen Twitter). Dat is nu wel genoeg geweest, als je het nu nog niet weet dan heb je onder een steen gelegen.
Ik ga dat ding echt geen X noemen hoor, tegen de tijd dat die naam aanslaat is het platform waarschijnlijk alweer dood.

Dus niks met weten of onder een steen leven te maken, maar gewoon weigeren om een lompe marketing move te accepteren.

Als je het over "X" hebt moet je altijd duidelijk maken wat je precies bedoelt, aangezien er meer dingen zo heten (en het ook gewoon rottig uitspreken is in casual conversation), meeste non-tweaker mensen die ik kennen noemen het gewoon Twitter, die hebben geen idee waarom er nou een X logo op de site staat. Niemand noemt het al X of Xeets of whatever in mijn omgeving en ik denk dat dit ook nooit gaat gebeuren.

Plus wat de rest aangeeft, Twitter heeft zelf die naamsverandering niet eens volledig doorgevoerd, nog tal van dingen (waaronder officiele documenten zoals user policies enzo) die nog steeds naar Twitter verwijzen.

Om duidelijk te zijn in nieuwsartikelen lijkt mij het juist raadzaam het nog voorlopig zo te blijven vernoemen.
Dus je accepteert geen naamswijzigingen? Als Microsoft iets koopt dan veranderen ze het product ook 90% van de overnames qua naam. Meta was voorheen ook Facebook, Oculus is daardoor ook verdwenen.

Musk heeft er voor gekozen om de naamswijziging in fases te voltrekken. Het domein is ook nog steeds twitter.com, maar op den duur zal het allemaal naar x.com verwijzen. Ik denk dat het in het geval van Twitter de juiste keuze is, aangezien het in één keer overgaan op een datum als 1 januari 2024 bijvoorbeeld voor een veel grotere shock had gezorgd.

De merknaam Twitter past blijkbaar niet in de visie die Musk heeft voor Twitter. Hij wilde al jaren een platform met de naam X beginnen, maar nu heeft hij die dus gewoon gekocht.
Dat zei ik niet. Ik zei ik ga dat ding geen X noemen.
Dus specifiek dit platform, puur omdat het debiel is.

Facebook de app en website heet nog steeds Facebook, bestaat dus nog steeds prima. En ik weet niet wat je bedoelt met dat Oculus is verdwenen, maar het bestaat zeker nog wel. De bedrijven erachter, wellicht, maar daar heb ik het niet over. Ik heb het over de voorkant, wat men ziet. Meerendeel van non-tweakers hebben geen idee dat het bedrijf achter Facebook tegenwoordig Meta heet. Omdat ze de namen aan de voorkant met rust laten, zoiets heeft naamsbekendheid na decennia.

Iets wat Musk dus doodleuk loopt weg te gooien.

Niet veel langer geleden lanceerde hij ook een website voor x.ai. Een van zijn tesla's heet een model X. En heeft nog een bedrijf dat SpaceX heet. Ik snap die fascinatie met de letter X echt niet en het wordt er heus niet duidelijk op voor de consument als je alles hetzelfde gaat zitten noemen.

Hoe dan ook, heb ik nog niemand, buitenom op het internet, het X of Xeets horen noemen. Het is nog gewoon Twitter in de volksmond en dat zal denk ik niet snel veranderen.
Ik vind jouw mening helemaal prima, maar je het verbaasd mij wel dat je nu al weet dat het platform waarschijnlijk dood is als men de naam over heeft genomen. Smiths werd Lays en Raider werd Twix en dat is vrij snel ingeburgerd. Als media blijven refereren naar een Twitter schiet het inderdaad niet op en een site als Tweakers heeft grotendeels de doelgroep die inmiddels wel weten wat er met socialmediaplatform X wordt bedoelt, daar is er maar één van.
Vind ik nogal een kromme vergelijking, want een Raider/Twix eten is geen algemene term "raideren" of "twixxen", maar tweeten en twitter is dat wel, dusver dat het zelfs in woordenboeken opgenomen wordt, en dat wordt weggegooid om het "X" te gaan noemen ...
Ach, het maakt niet uit. Ik zit zelf niet op dat rioolplatform (misschien een betere naam) en eet ook geen Twix meer. :)
Daar stoor ik mij ook aan...
De site zelf staat nog op twitter.com.
Mogen ze maar fixen voordat ze van de menigte kunnen verwachten dat ze de naam verandering accepteren.
Ik vermoed dat ie dit doet zodat mensen langer op de site zitten en meer tekst typen (unieke content genereren). Daar heb ik opzich geen probleem mee, maar hoe kan je vertrouwen dat wat iemand zegt over de inhoud van een URL nu de waarheid is?
Veel mensen klikken inderdaad niet door. Maar die "cards" lossen dat ook niet echt op. Die zijn vaak niet meer dan click-bait.
Het punt is bereikt dat ik afscheid neem van Twitter en nee, niet door deze wijziging maar door alle beslissingen die genomen zijn sinds de overname. Het zijn de grillen van de dag die regeren ipv een gestructureerde roadmap. Voor mij was de druppel het betaald maken van Tweetdeck. Het was top maar het is nu wel klaar.
Denk dat dit wel een goede ontwikkeling is. Focus op content ipv op marketingtrucs.
En de massas aan reclame voor scams, dropshipping, crypto en meer zal natuurlijk gewoon nog meer opvallen hier door..... marketingtrucs maar alleen als je betaald voor reclame.
Daar had ik nog niet aan gedacht. Die cards zijn nu eigenlijk een soort advertenties waar Twitter niet voor betaald krijgt. Je mag alleen maar opvallen als je betaalt, helemaal in lijn met de reacties van betalende abonnees die overal bovenaan staan ongeacht kwaliteit.

Voor Elon zelf lijkt het me ook mooi meegenomen dat het vooral de nieuwsmedia zijn die hierdoor worden getroffen, het is duidelijk dat hij daar niet veel mee op heeft.
Hoe kunnen we nu vertrouwen dat wat iemand zegt over de inhoud van een URL de waarheid is?
Dit maakt de site minder veilig.
Iedere website kan info cards maken. Sterker nog, iedere site kan info cards maken met het logo van sites die wel betrouwbaar zijn. Alle info komt uit tags in de HTML van de pagina.

Ik vind het weghalen van deze cards nogal onzin, maar qua veiligheid maakt het niet uit.
Als iemand een link plaatst naar "Youtube" en ik zie een info card met daarin de Youtube image en beschrijving van de video, gegenereerd door Twitter, dan mag ik vertrouwen dat de link ook echt naar Youtube gaat. Dat faken kost een hoop meer moeite dan simpelweg liegen in een stukje tekst.

Nu kan iemand zeggen "Klik hier om naar het filmpje te gaan" en ondertussen kom je op een scam site of porno.
De enige informatie die je als website niet kan kiezen in de info card is de hoofddomeinnaam (in dit geval "youtube.com" of "tweakers.net"). Je kunt vaak niet eens de mouse-over vertrouwen, omdat die op Twitter vaak via t.co loopt.

Het plaatje links van de URL komt uit een tag in de HTML van de pagina waarnaar verwezen wordt en kan het Youtube logo zijn, of de thumbnail van een echte video.

De titel ("How to enable free Youtube premium" of "RTX 5090 review") die in grote letters onder het domein staat, komt uit diezelfde HTML.

Hier valt nog veel meer mee te klooien, bijvoorbeeld door te doen alsof je een URL shortener gebruikt die stiekem niet redirect als de Twitter bot de URL komt checken. Daarvoor zul je een overtuigende shortener-service-naam voor moeten kiezen, maar ik denk dat je flink wat mensen met die extra stap kan overtuigen.

Alleen een linkje plaatsten kon al. Je kunt simpelweg de Twitter bot blokkeren als die probeert een card te genereren, dan wordt blijft alleen de link zichtbaar.

Nu zal die link momenteel nog altijd een volledige URL moeten bevatten tenzij je een shortener gebruikt, maar als iemand daar misbruik van wil maken, verandert er helemaal niks hier.
Waarom staat hét vogeltje ook nog op deze pagina?
:+
Omdat mensen anders denken dat ze met die knop de artikel afsluiten.
Zijn er dan al officiële logo’s beschikbaar die je op je website kunt gebruiken?
En die 3 X boven de reacties dan?
Het heet nu dus X. Maar hoe moet men de berichten dan noemen? Gewoon simpel X-jes? Of toch tweets, of berichten, of posts, of reacties?
Een Twix, want Twix is ooit door Mars bedacht en wie wil er naar Mars? Juist, Elon:)
https://nl.wikipedia.org/wiki/Twix
Voorheen Raiders!
Haha ja, die tijd heb ik ook nog meegemaakt:)
Simpele oplossing: dat hele X gewoon negeren vanaf nu. Twitter was ooit leuk. Musk helpt het grondig om zeep, dus we missen er niks meer aan door het vanaf nu gewoon te negeren.
X (of Twitter) is nog steeds erg belangrijk voor bepaalde groepen omdat het het enige social media platform is waar je niet gecensureerd wordt vanwege een onbedekte tepel. Er zijn veel adult content creators die alleen daar hun content kunnen tonen. Op Instagram worden ze vaak ook geband, zelfs als ze keurige berichten plaatsen.
In de Android app heet het nu post. Maar in die app is het nu best een bende met Nederlands en Engels door elkaar ...
In mijn balk staat https://twitter.com/home. Lijkt me dus nog gewoon Twitter te heten.
Zoals je het noemt? Je 'post' iets op X, een 'reactie' of een 'bericht', dat alles een koosnaampje moest krijgen, origineel had alles al gewoon een naam. Waarom moeten we met Twitter/X opeens zo moeilijk gaan doen, alsof we de originele namen opeens vergeten zijn?

Hoe heet bv een bericht op het forum? Mensen noemen het een 'post', maar onderaan een topic staat duidelijk 'plaats reactie', reactie, geen post. Wat staat er bij een bericht dat je wil plaatsen op X? 'Post'. Wat staat er onder zo'n 'post'? 'Reply'.Hoe heet de knop wat 'retweet' heette? Repost. Daar zijn de namen die je nodig hebt. Namen die we altijd hadden voor zulke dingen, Twitter, tweet, retweet, whatever, zijn er niet meer, nu weer terug naar de originele namen.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 24 juli 2024 20:33]

Volgensmij hadden ze "Posts" gekozen. Wat super dom is want je had een naam ("Tweet(s)") die zo bekend was dat ie in meerdere woordenboeken staat. En direct met het merk wordt geassocieerd.

Ik snap dat hij veel meer ervaring heeft met een bedrijf runnen dan ik, maar ik snap echt niet hoe dit beter is.
Niet oud, niet nieuw, maar eigengereid: Ik noem het kwetters!
Xjes was vroeger in de jeugd kusjes net als XX. Dus kortom, als je iemand een tweet wilt sturen, “ik stuur je wel een kusje”.
Xcrement heeft wel wat, dekt de lading in vele gevallen.
Zie er weinig meerwaarde van deze aanpassing, maar dat is mijn mening. Het is dat veel van de communitie, zoals Retroware en de Xbox Ambassadors daar nog opzitten, het platform bevalt mij nog goed, maar begin toch wel mensen te missen met en met.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.