Nothing komt met zwarte versie Ear (2) en ruisonderdrukking voor Ear (stick)

Nothing introduceert een zwartkleurige versie van de Ear (2). De nieuwe variant van de oordoppen is vanaf 21 juli te koop voor 149 euro. Het bedrijf komt ook met een update die ruisonderdrukking toevoegt aan de Ear (stick)-oortjes en een geavanceerde equalizer toevoegt aan de Nothing X-app.

De zwartkleurige variant beschikt over hetzelfde ontwerp als de witte, semi-transparante versie van de Ear (2) die eerder dit jaar op de markt kwam en krijgt ook dezelfde specificaties mee. De oordoppen ondersteunen Hi-Res Audio van maximaal 24bit op 192KHz, zijn compatibel met de LHDC 5.0-codec en ondersteunen bluetooth multipoint. Hierdoor zijn ze met twee apparaten tegelijkertijd te gebruiken.

Nothing introduceert ook een firmware-update voor de Ear (stick)-oortjes die in het najaar van 2022 op de markt kwamen. De firmware voegt ruisonderdrukking toe aan de oordoppen. Deze functie kan via de Nothing X-app geactiveerd worden. Deze app is ook noodzakelijk om de nieuwe firmware te downloaden en te installeren.

Het bedrijf voegde ook een Advanced Equalizer-functie toe aan de Nothing X-app. Via deze equalizer met acht kanalen kunnen gebruikers van de Ear (2) en Ear (stick) het geluid van hun oordoppen verder personaliseren en aanpassen. De profielen die via de equalizer zijn aangemaakt, kunnen via een qr-code met andere Ear (2)-gebruikers gedeeld worden.

Zowel de firmware-update voor de Ear (stick), als de update voor de Nothing X-app, zijn per direct beschikbaar. De zwartkleurige versie van de Ear (2)-oordoppen is vanaf 21 juli te koop voor 149 euro.

Nothing (ear) black
Nothing (ear) blackNothing (ear) blackNothing (ear) black

Door Jay Stout

Redacteur

08-07-2023 • 11:05

28

Reacties (28)

28
28
22
0
0
1
Wijzig sortering
Achteraf ruisonderdrukking toevoegen? Heb je dan eerst teveel betaald voor opties die er wel inzaten maar je nog niet had of is het een soort light versie met marketing doeleinden?

[Reactie gewijzigd door gaskabouter op 22 juli 2024 18:32]

Zolang je microfoons hebt, en een goede chip, is ruisonderdrukking iets wat je met software toevoegt. Dat zat niet ‘verstopt’ in ongebruikte hardware die nu aangaat.

[Reactie gewijzigd door TheJoe op 22 juli 2024 18:32]

Kunnen we daarmee de vraag van gaskabouter antwoorden met: ja je hebt teveel betaald voor een feature die je initieel niet kunt gebruiken. Ze zouden de initiële prijs omlaag kunnen doen en daarna de feature in de vorm van additionele licentie kunnen verkopen bijvoorbeeld. Nu voelt het een beetje alsof je de software ontwikkeling voorfinanciert terwijl je niet weet wat het resultaat zal zijn
Dat schiet bij velen ook het verkeerde keelgat in, dan betaal je straks voor iets dat er eigenlijk al gewoon op zat maar niet aan stond.

De earphones nu voor een iets hogere prijs verkopen en straks "gratis" ANC beschikbaar maken is marketing technisch een beter verhaal dan nu de earphones nu 10 euro goedkoper aanbieden en achteraf 10 euro vragen voor een ANC licentie. Daarbij is wordt het een heel gedoe om die licenties te beheren, koppel je ze aan de hardware of aan de persoon. En hoe voorkom je dat mensen zonder te betalen de ANC update installeren.

Aan de andere kant is ANC dus wel iets wat ze gepland hebben maar nog niet voor de release klaar was. Als je nu stap je in op een belofte, maar uiteindelijk is er geen verplichting voor Nothing om ANC daadwerkelijk uit te rollen. En als ze het al activeren moet je ook maar afwachten of het voldoet aan je verwachtingen.

[Reactie gewijzigd door codeneos op 22 juli 2024 18:32]

Hangt echt af van hoe ze het presenteren hè. Je hebt totaal gelijk dat het echt een enorm “customer delight” is om een feature toe te voegen waar je niet extra voor betaald, en die eerder niet geadverteerd was. Zeker iets wat zo significant is als dit. Maar als ze dit hadden geadverteerd als “het komt” dan is het juist een feature die niet af was - niet geweldig.
Als deze nieuwe feature niet beloofd / beschikbaar was bij launch en er ook geen reclame voor gemaakt is, kan je niet zeggen dat je te veel betaald hebt.
Zolang je microfoons hebt, en een goede chip, is ruisonderdrukking iets wat je met software toevoegt. Dat zat niet ‘verstopt’ in ongebruikte hardware die nu aangaat.
Een paar goede MEMS-microfoons op dat formaat kosten een tiental centen en bijna iedereen gebruikt dezelfde chips in deze dingen.
Als je een product maakt dat meer dan 100 euro kost, kan je die microfoons er dus net zo goed gewoon in stoppen, of je ze nou gebruikt of niet, tenzij je een ontzettend schale fabrikant bent die op de verkeerde dingen bespaart.

Echter werd ik op deze site voor gek verklaard toen ik een vergelijkbaar argument maakte over de 3,5 mm jack in smartphones.

[Reactie gewijzigd door vliegendekat op 22 juli 2024 18:32]

Echter werd ik op deze site voor gek verklaard toen ik een vergelijkbaar argument maakte over de 3,5 mm jack in smartphones.
Dit heeft meer implicaties dan de kosten, gezien de ruimte die de connector inneemt.
Dit heeft meer implicaties dan de kosten, gezien de ruimte die de connector inneemt.
Onzin.
Als we het hebben over telefoons van maximaal 3,5 inch kan ik me daar iets bij voorstellen, maar 4 inch of groter, daarin is ruimte genoeg.
In de basis is noise cancelling weinig meer dan geluid meten, de golf inverteren en op het juiste volume door de doppen afspelen met zo min mogelijk lag. Speciale hardware is niet nodig. De chip in de doppen hoeft alleen maar efficient genoeg te zijn om dit te doen zonder de batterij leeg te trekken, plus een goede microfoon natuurlijk

Het is niet echt een hardware feature in die zin. Al zou je het wel met hardware kunnen doen

Ruis filtering is ook niet lastig. Je fourier transformeert het geluid, verwijdert de frequenties die continu dezelfde amplitude lijken te blijven en fourier transformeert terug. Dit is de basale vorm natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 22 juli 2024 18:32]

De vraag is of het hier wel om noise cancellation gaat alleen, ruisonderdrukking kan ook ‘gewoon’ een simpel digitaal filter zijn…

Edit: op de gelinkte pagina van de fabrikant hebben ze het over ‘noise reduction’ en niet ‘noise cancellation’. Dus ik denk inderdaad dat het niet veel meer is dan wat filtering van het geluid, ik zou er zelf dan ook niet al te veel van verwachten.

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 22 juli 2024 18:32]

De ANC feature op earbuds valt over het algemeen tegen in vergelijk met volwaardige overear headphones. Uiteindelijk zijn ze gewoon te klein en sluiten ze je oor ook niet goed genoeg af.

Het zal ook meer stroom verbruiken dus ik vraag me af hoe nuttig dit gaat zijn, maar goed leuk voor de marketing afdeling.
Ik deelde deze mening altijd en was altijd van mening dat in ear nooit in de buurt zou komen van over ear. En dit is in zekere zin ook waar maar en sony hun claim dat de anc van de wfxm3 hetzelfde zou zijn als die van de whxm2 klopt niet (bron https://tinyurl.com/3zad7ryw) Maar ben toch erg onder de indruk van de xm3 dopjes. In vergelijking tot mijn px7 s2.

[Reactie gewijzigd door Jelmer106 op 22 juli 2024 18:32]

De Apple pro EarPods zijn ook indrukwekkend. Ik had ook niets verwacht - blijkt dat ze zeker zo goed zijn als mijn Bose 700… in vliegtuig en op de fiets zelfs significant beter. Echt indrukwekkend.
Mijn WF-1000XM4 in ears met goed passende tips doen ook echt niet onder voor zowel de Airpods als de Bose QC
Hier dezelfde ervaring, maar dan met de Jabra Elite 85t oordopjes. Erg goede noise cancelling, zo goed dat ik mijn Sony WH-1000xm4 nauwelijks nog gebruik.
En bij de Jabra's is de hoeveelheid noise cancelling ook nog eens instelbaar itt bij de Sony, daar heb je wel een schuifje in de app maar daar kan je er alleen meer hearthrough bij'mixen'.
Ik heb een setje Jabra Elite 85t en de nieuwere Elite 7 pro oordopjes vergeleken. Bij die laatste werkte de noise cancelling een stuk minder goed. Ondanks dat ze compacter zijn heb ik de 85t gehouden.
Toen ik daarover belde met Jabra gaf men aan dat de noise cancelling bij de 7 pro alleen softwarematig gebeurde, de 85t heeft ook een eigen chip.
De Elite 75t heeft die niet, daarbij is later met een firmware update ook noise cancelling toegevoegd, maar die werkt een stuk minder dan bij de 85t. Bij Jabra voegt die chip dus wel wat toe.
Volgens mij is het meer het probleem dat die (stick) geen 'rubber' heeft in het dopje en dus niet altijd perfect afsluit in je oor, waardoor noisecanceling een tikje moeilijker is om uit te voeren (mic pakt zichzelf weer op als er geluid 'lekt' uit je oor).

Daarbij uit het vorige artikel erover:
De draadloze oordoppen lijken sterk op de Ear (1)-oortjes van het bedrijf maar hebben geen siliconen eartips en slechts beperkte noisecancellation

Dus ze hadden al een vorm van, nu alleen een betere versie.
Ruisonderdrukking kan ook enkel met software, sterker nog: als er over uitsluitend "noice cancellation" wordt gesproken moet je er vanuit gaan dat het softwarematig is. Daarom is er ook "active noice cancellation" (ANC) wat aanduidt dat er hardware aan boord is. Apparaten die daar dus echt hardware voor hebben (zoals extra mics) gebruiken dan ook altijd ANC als term en nooit NC.

Nothing noemt het bij de Ear Srick overigens "noice reduction", dus dit moet wel op softwarematig gaan. Anders noemden ze het wel ANC. Bij de Ear 2 noemen ze het dus wel ANC.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 22 juli 2024 18:32]

Ehm. Volgensmij is alle software noise cancelling ANC. NC zonder A is passieve geluidsdemping zoals isolatie materiaal.
Zwartkleurige oordopjes en wiite oordopjes. Beetje inconsistent :+

Ben benieuwd hoe de noise canceling zich houdt ten opzichte van de grote jongens.
En zwart is nog niet eens een kleur ook }>
Ik wacht wel totdat de elcheapo's noisecancelling heeft, overigens is ruisonderdrukking iets anders dan noisecancelling waar het hier om draait (geluidsonderdrukking).
Ooit eens bij de action voor een tientje battletron oordoppen gekocht, en die verbaasden me zo erg, gaan lang mee op 1 charge (rustig een volledige werkdag) en ze klinken ook nog eens goed (in vergelijking met de 100+ euro oordoppen die ik ervoor had (oa seinheiser en samsung). EN mochten ze kapot gaan/verliezen dan voel je dat niet in he portemonee. Inmiddels al 2 jaar in gebruik.
Lijkt op wat Jabra heeft gedaan bij de Elite 75t, daarbij is ook noise cancelling toegevoegd met een firmware update. Bij de 75t werkt deze wel een stuk minder dan bij de Elite 85t, naar het schijnt omdat deze ook een chip voor noise cancelling heeft.
dit doe mij denken aan hoorapparaten, een kleine markt die naar insiders zeggen allemaal daarom met de zelfde chip werken en waarvan de potentie (aantal kanalen) varieert door deze niet te activeren
windgeruis cancelen bij fietsen is heel lastig als de speaker niet diep genoeg in de gehoorgang zit en goed afdicht
weinig concurrentie en dus belachelijk hoge prijzen voor hoorapparaten, dus mogelijk dat straks die markt ook kan worden opengegooid door aangepaste earbuds met persoonlijke in-ear speakertjes
@JayStout Het W3C heeft in 2021 het Text and Data Mining Reservation Protocol gepubliceerd.

Uitbesteed aan https://www.edrlab.org/about/

Eindredactie:
Laurent Le Meur
Giulia Marangoni (Italian Publishers Association)

Log:
https://www.w3.org/community/tdmrep/

Er werken 45 mensen aan dit document. Waaronder Steven Watson en IJsbrand Jan Aalbersberg van het Nederlandse Elsevier. Wellicht kunnen die wat meer achtergrond geven, en weten die waarom Google los van dit initiatief wil opereren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.