Google verwijdert Android TV-browser Downloader uit Play Store door DMCA-verzoek

Google heeft de app Downloader verwijderd uit de Play Store. Deze app is een webbrowser met downloadfunctie. Downloader is offline gehaald omdat de browser gebruikt kon worden om illegale websites te openen.

De Play Store-versie van de gratis app was speciaal bedoeld voor Android TV-apparaten en had meer dan 5 miljoen actieve gebruikers, schrijft Ars Technica. Downloader kreeg meerdere DMCA-klachten van diverse Israëlische tv-bedrijven. In de melding van de schorsing die Google naar de ontwikkelaar heeft gestuurd, staat dat de app 'gebruikers toestaat om de website Sdarot te bekijken, die berucht is om het schenden van het auteursrecht'.

Sdarot is de grootste piraterijsite van Israël. De site is al meermaals aangeklaagd, maar staat op het moment van schrijven nog steeds online. In 2022 werd door een rechtbank in New York bepaald dat alle isp's in de VS Sdarot moesten blokkeren, tekent TorrentFreak op. Later werd dat bevel echter opgeschort.

Op Twitter laat de ontwikkelaar van Downloader weten de reden voor het DMCA-takedownverzoek 'absurd' te vinden. Hij stelt dat het oneerlijk is om een webbrowser de schuld te geven van het feit dat er illegale content op het internet staat. "Als het inladen van een website met illegale content genoeg is om de DMCA-wetgeving te schenden, moet elke browser in de Play Store verwijderd worden, inclusief Google Chrome." De ontwikkelaar heeft bezwaar gemaakt tegen de uitspraak, maar die werd 'binnen enkele minuten' door Google afgewezen.

De app, die in 2016 werd uitgebracht, heeft zijn populariteit voornamelijk te danken aan het feit dat het Android TV-gebruikers in staat stelt om bestanden van internet op de tv te downloaden. De browser kon onder meer gebruikt worden om SmartTubeNext mee te sideloaden, een soort YouTube Vanced voor Android TV.

Gebruikers die de app al geïnstalleerd hebben, kunnen deze nog steeds gebruiken. Ook is de app nog te downloaden in de Amazon Appstore en als apk beschikbaar op de Downloader-website.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

24-05-2023 • 15:51

93 Linkedin

Reacties (93)

93
93
47
3
0
42
Wijzig sortering
Goed om te weten dat we niet per ongeluk naar Sdarot, SmartTubeNext en YouTube Vanced moeten zoeken of gebruiken voor illegale content of zonder reklame bekijken van YouTube.
Of gewoon NoScript plugin installeren in Firefox of Chrome, ook nooit meer reclame op Youtube.
Nah, da's niks voor mij. YouTube in de browser. Tijdje gedaan hoor op die manier, maar (Re)Vanced en SmartTubeNext bieden zoveel betere ervaringen.
Inderdaad. Youtube Revanced en Kiwi Browser met Youtube extensions. Ik gebruik beide
Ik gebruik YouTube Premium, werkt prima op alle devices zonder enige geneuzel.
Bijkomend voordeel is: dit zorgt er voor dat de mensen die de video's maken waar ik van leer of waardoor ik ge-entertained wordt, daar ook een boterham van kunnen eten.
Wel zo eerlijk, vind ik zelf?
Louis Rossmann zegt dat hij nog liever heeft dat je zijn video's met adblock bekijkt en hem zelf een euro/dollar zou sturen dan dat je Premium zou nemen. Het bedrag wat hij daarvan ziet is gewoon zodanig laag dat hij er geen zak om geeft of hij't nu krijgt of niet.

Meer uitleg: https://www.youtube.com/watch?v=4Q3ZXQZZlcE
Dat snap ik wel (en daarom support ik mijn favoriete creators ook nog direct bv via Patreon); maar dat is natuurlijk niet te doen voor de tientallen anderen (ook soms 'random' incidentele video's, hoewel ik me probeer te beperken tot mijn subscriptions). Ads vind ik zonde van mijn tijd (en ik wil de kinderen er ook voor afschermen, alle beetjes helpen), dus dan is betalen voor ad-free the least-bad thing denk ik.
Ja of gewoon geen cent meer aan Youtube uitgeven, lekker Revanced gebruiken en dan alsnog je favoriete creators supporten via een Patreon. Youtube moet eens gaan leren dat het advertentiebeleid wat ze op dit moment voeren te aggresief is en averechts werkt. Het is van de zotte dat je soms 3!! advertenties moet wegkijken/skippen voordat je eindelijk eens aan de video kan beginnen.
De benodigde opslag voor youtube content stijgt exponentieel, en dus ook hun kosten. Het feit dat je nog zonder abbo maar alleen reclame kunt kijken is eigenlijk niet eens houdbaar.
Werkt minder goed en makkelijk
Waarom niet gewoon Ublock Origin?
Ja precies, ik kende SmartTubeNext niet. Ik gebruik altijd NewPipe (de fork met SponsorBlock!) op mijn telefoon maar die app is niet voor Android TV. Ga die nu proberen op mijn Fire TV :)

Een goed voorbeeld van het Streisand effect :')
Smartubenext gebruikt ook sponsor block :)
Ja maar ik vind NewPipe wel fijn op de een of andere manier. Ook omdat je bijvoorbeeld zoek historie bij kan houden zonder YouTube account.

Alleen voor Android TV is het niet geschikt.
Ik heb NewPipe op Chromecast met Android TV en werkt prima hoor. Wat werkt er in jouw geval niet?
Dat zijn nog eens tips. Ik bedoel eh, goed dat we nou weten dat we weg moeten blijven van dit soort apps en sites. :*)
Die gebruik ik ook, is er een reden waarom mensen andere applicaties gebruiken voor Youtube?
Ja natuurlijk!

- Geen reclame zonder te hoeven betalen voor dure abo's
- Download mogelijkheden (gebruik ik zelf niet, ik gebruik sowieso amper youtube maas als ik het gebruik wil ik wel alle mogelijkheden)
- Sponsorblock geintegreerd in de app (ook een must-have tegenwoordig)
- Geen login nodig om bookmarks/"subscriptions" e.d. bij te houden (kan gewoon lokaal in de app dus geen tracking van google)
- Minder tracking van google (en helemaal geen in de app zelf)
- GEEN SHORTS tiktok-achtige rotzooi! <3 <3
- Schone app visueel gezien
- Geen aanbevelingsalgoritmes en filterbubbels

Het is alleen jammer dat de makers van newpipe een bord voor hun kop hebben en weigeren de sponsorblock functionaliteit (die ze op een presenteerblaadje is aangeleverd) te integreren. Maargoed. De fork werkt wel aardig.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 mei 2023 17:43]

De vraag leek me meer waarom ze een andere dan newpipe zouden gebruiken ?
Dat was inderdaad wat ik bedoelde.
tja als newpipe niet werkt dan gebruik je toch gewoon invidious ??
+Afspelen zonder dat hij ermee kapt als je lockscreen aanzet(+bespaart ook nog eens data), omdat je niet nutteloos de video open moet houden om muziek te luisteren.
Ja ik gebruik het ook al heel lang, ik bedoelde te vragen waarom mensen andere applicaties dan Newpipe zouden gebruiken.
Jawel, ik gebruik de officiele met gewoon een abbo...prima toch?
NewPipe heeft native AndroidTV ondersteuning? Gewoon de apk via adb op je TV installeren en dan komt hij er gewoon tussen te staan, geen custom launchers ofzo nodig. Draait hier zo al lange tijd. Beetje clumsy besturing soms maar werkt aan zich prima.
Oh okee dat wist ik niet. Ik was aan het zoeken naar een specifieke versie. Ik zal het proberen, bedankt!
gewoon sideloaden, het werkt gewoon bij mij op android tv.
Goed om te weten dat we niet per ongeluk naar Sdarot, SmartTubeNext en YouTube Vanced moeten zoeken of gebruiken voor illegale content of zonder reklame bekijken van YouTube.
Welke van die drie staan in de Play Store? Net zoals Downloader is het antwoord: niet.

Downloader draait nog prima onder Android TV, m.b.v. sideloading. Net als andere applicaties.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 24 mei 2023 16:09]

Je moet ook niet zoeken naar YouTube Vanced maar naar YouTube Revanced:
https://www.reddit.com/r/...anager_guide_for_dummies/
Waarom niet gewoon Newpipe Sponsorblock?
Ik vind Newpipe wel een minder fijne app. Het doet ook geen Chromecast en dergelijke en wil bij vage DRM nog wel eens crashen.

Als het goed werkt voor jou is er niks mis mee, maar ik denk dat de Revanced app voor veel mensen een stuk beter zal werken.
Niet persé beter, maar met (Re)Vanced mis je iig niets van de ervaring die andere gebruikers hebben met de normale app. Het voegt alleen dingen toe. Newpipe is gewoon verouderde meuk, je bent letterlijk weer terug in de YouTube app uit 2014 als je die app opent. Iets meer functies, zoals downloads, maar echt niet voor iedereen ideaal meer, die interface.
Wat is er dan niet ideaal aan?

Ik neem aan dat Vanced geen Sponsorblock heeft trouwens?
Wat ik ervoor beschrijf is niet voor iedereen ideaal. Het is geen moderne app, al is geloof ik een complete rewrite aangekondigd.

Vanced heeft wel Sponsorblock! Het meeste wat NewPipe te bieden heeft, heeft Vanced (inmiddels Revanced) ook te bieden, maar dan met de laatste interface van de YouTube app. Maar zoals ik al eerder als voorbeeld gaf, downloads zijn dan weer iets dat NewPipe (toen ik het gebruikte) dan weer wel boodt maar iets dat niet in Vanced zit.
Oo okee, dank voor de vergelijking. Geen downloads zou wel een groot minpunt voor mij zijn.

Wat betreft die interfaces, ik zou niet echt weten wat dan het verschil is tussen Newpipe en Vanced. De Youtube-applicatie heb ik nog nooit gezien.
NewPipe haalt qua looks ook zijn inspiratie uit de officiële app, maar dan die van 10 jaar geleden (zie hier en hier). Opzich werkt dat gewoon, maar past het totaal niet bij de UI regels van vandaag de dag en valt dus enorm uit de toon binnen Android en in het algemeen voelt het flink gedateerd aan voor veel personen. Latere versies van de YouTube app zijn daarmee vergeleken extreem modern en uitgebreid (zie laatste twee designs, gebruikt in Vanced en Revanced). Daarom is vooral voor mensen die wél komen van de officiële app, de stap veel kleiner omdat de gepatchte app exact gelijk is.Sinds Revanced is het ook mogelijk om zelf je patches te kiezen en is ook de UI en functies flink aanpasbaar.

Maar als je downloads mist dan houdt het sowieso een beetje op! Vanced doet alleen clientside patches. Downloads zijn gedeeltelijk serverside geregeld, dus dat is daar gewoon geen ding. Ik geloof wel dat één van de patches nu downloads biedt, maar met de afhankelijkheid dat je NewPipe ook installeert (en dat de downloads dan dus via NewPipe gaan). Dat vind ik erg omslachtig.

Gaat trouwens ook allemaal om telefoons. Voor Android TV televisies zou ik beide absoluut afraden en SmartTubeNext gebruiken, die echt en alleen bedoeld is voor televisies.

[Reactie gewijzigd door crazyboy01 op 27 mei 2023 16:12]

OK dus als ik het goed begrijp is het enige voordeel van die interface dan voor mensen die een bepaalde interface gewend zijn, en dan makkelijker kunnen wennen aan Vanced dan aan Newpipe? Verder geen grote functionele verschillen? Ik gebruik die andere applicaties niet dus dat wennen zou voor mij dan niet relevant zijn. Wel goed dat Vanced via via een manier heeft om te downloaden, maar dan is Newpipe inderdaad simpeler.
Werkt deze downloader app ook op de shield?
Want daar zoek ik nog iets voor om HA te tonen.
Yep. Zeer goed zelfs. Geen idee of het voor HA werkt.
YouTube Vanced is dan ook gestopt naar mijn weten, dat is tegenwoordig juist Smart Tube Next

EDIT:
I stand corrected, dank @EnigmaNL en @Blokker_1999! :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 24 mei 2023 17:04]

Die twee staan helemaal los van elkaar. Smart Tube Next is een Android TV alternatief voor Youtube. Youtube Vanced was een adfree hack van de Youtube app voor telefoons.

Youtube Vanced is nu min of meer vervangen door Youtube Revanced.
Revanced extended tegenwoordig :-)
Nou ja, zonder reclame… Ik betaal voor YouTube Premium, dus ik heb al geen reclame, maar ik vind SmartTubeNext fijner vanwege de vele instellingen en ingebouwde SponsorBlock.
Dit is inderdaad absurd! In hoeverre scheelt Chrome dan met deze browser dat die wel is toegestaan?
In hoeverre scheelt Chrome dan met deze browser dat die wel is toegestaan?
Chrome in het algemeen is van Google. Chrome in het bijzonder draait officieel niet op Android TV. Daar zitten de verschillen in, die vanuit het perspectief van Google belangrijker zijn.

Vanuit het perspectief van de gebruiker is het uiteraard onzin. Gelukkig is sideloading altijd nog een optie. Zo kan je SmartTubeNext ook niet vinden in de Play Store. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 24 mei 2023 16:08]

Mar Chrome draait op miljarden devices die wel allemaal die website kunnen bezoeken. Dus due browser moet men dan ook om dezelfde reden weg halen, net als alle andere browsers. Dit lijkt nu vooral een eenvoudige manier voor Google om deze app weg te halen zodat sideloaden op Android TV weer wat moeilijker wordt.
Mar Chrome draait op miljarden devices die wel allemaal die website kunnen bezoeken. Dus due browser moet men dan ook om dezelfde reden weg halen, net als alle andere browsers.
Het is Google. Die hoeft zich niet consistent te gedragen, of zich betrouwbaar op te stellen. Er is een hele website opgezet om het tegenovergestelde aan te tonen.
Dit lijkt nu vooral een eenvoudige manier voor Google om deze app weg te halen zodat sideloaden op Android TV weer wat moeilijker wordt.
Volgens mij is sideloading van deze applicatie net zo moeilijk als dat het was toen de applicatie nog beschikbaar was in de Play Store.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 24 mei 2023 17:51]

Hoezo is dat een kwestie? Volgens mij precies waar ze je naar toe willen hebben. Zowel een OS als een browser hebben niet te bepalen wat legaal is, maar ze mogen van jou die autoriteit wel hebben?

[Reactie gewijzigd door blorf op 24 mei 2023 16:14]

Chrome is ook niet toegestaan. Het scheelt dus niets.
Dit moest haast wel een over ijverige medewerker van Google zijn, want dit is echt een belachelijke reden om apps te blokkeren....
Juist niet... Die takedown requests komen van externe partijen hè, lijkt eerder alsof Google het gewoon geautomatiseerd heeft om al die verzoeken in te willigen en er juist niet te veel medewerkers voor te hoeven betalen. Ook dat het bezwaar binnen enkele minuten afgewezen werd, dat doet niet echt vermoeden dat iemand er serieus naar gekeken heeft.
Nou, ik denk zeker wel dat hier naar gekeken is. Want hoe weten we dan dat ze veel requests uit Israel kregen om het te verwijderen?
We hebben het hier over de DMCA. Als het verzoek correct lijkt, wordt Google verantwoordelijk voor enige schade en aansprakelijk voor rechtszaken als ze besluiten de takedown te negeren. Dit is hoe de wetgeving is geschreven en daar kan Google weinig aan doen.

Het automatisch afwijzen van het protest ligt bij Google, maar ook daar denk ik niet dat ze de moeite zullen nemen om advocaten in te huren om die honderden verzoeken die ze per maand krijgen te beoordelen. Daar zit een conservatief algoritme achter, anders kun je geen apps aanbieden op die schaal.

De disbalans tussen copyrighthouder en vermeende overtreding is een groot probleem bij de DMCA. Technisch gezien is het "perjury" om te liegen bij zo'n verzoek, maar dat is erg lastig te bewijzen. Zolang je maar echt denkt dat je het recht hebt iets neer te halen, wordt bewijs van liegen al erg lastig.

Mediabedrijven maar ook bedrijven als Nintendo maken hier grootschalig misbruik van op zo'n beetje elk platform dat je kunt bedenken. Dit is niets nieuws en zoals altijd is er maar weinig wat Google redelijkerwijs kan doen hier.

Wat hier denk ik het grootste probleem is, is dat er geen redelijke manier is om apps te downloaden uit andere stores op veel TV's. Net als op iPhones kun je wel klooien met alternatieve downloads, maar is het voor de gebruiker ontzettend moeilijk gemaakt. Hopelijk zal de DMA daar wat aan veranderen.

[Reactie gewijzigd door GertMenkel op 24 mei 2023 18:06]

We hebben het hier over de DMCA. Als het verzoek correct lijkt, wordt Google verantwoordelijk voor enige schade en aansprakelijk voor rechtszaken als ze besluiten de takedown te negeren. Dit is hoe de wetgeving is geschreven en daar kan Google weinig aan doen.

Het automatisch afwijzen van het protest ligt bij Google, maar ook daar denk ik niet dat ze de moeite zullen nemen om advocaten in te huren om die honderden verzoeken die ze per maand krijgen te beoordelen. Daar zit een conservatief algoritme achter, anders kun je geen apps aanbieden op die schaal.
Per de DMCA moet Google niets beoordelen.
Google is doorgeefluik en basta.

Hoe een DMCA verwijderingsverzoek werkt is dat wanneer de rechthebbende aankaart dat er mogelijk inbreukmakende content op het platform staat, de platformhouder verplicht is die content binnen een aantal dagen te verwijderen en de vermeende inbreukmaker daarvan op de hoogte te stellen.

Als vervolgens de inbreukmaker daar bezwaar tegen maakt, is de platformhouder verplicht om de rechthebbende te addresseren en te laten weten dat er bezwaar is aangetekend en dat, tenzij de rechthebbende aan kan tonen juridische vervolgstappen ingezet te hebben tegen de vermeende inbreukmaker, zij de geplaatste content binnen een gegeven termijn weer vrij gaan geven.

Onderneemt de rechthebbende geen tegen-actie, dan wordt e.e.a. gezien als een onrechtmatig verwijderverzoek en is de rechthebbende jegens zowel de vermeende inbreukmaker als de platformhouder aansprakelijk voor gevolgschade; dwz. administratieve kosten; operatieve bedrijfskosten; inkomstenderving; etc.

Onderneemt de platformhouder niet tijdig actie in lijn met deze verwittigingsprocedures; of verzaken zij tijdig de content te verwijderen danwel terug beschikbaar te maken, dan is de platformhouder jegens de rechthebbende alswel/ofwel vermeende inbreukmaker aansprakelijk voor gevolgschade.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 24 mei 2023 23:01]

Dat valt uiteraard ook makkelijk te automatiseren...
Maar goed ik bedoel ook eigenlijk niet dat er helemaal niemand naar gekeken zal hebben, maar het zal niet zijn dat iemand hier nou zo hard over nagedacht heeft. Lijkt me het equivalent van een klantenservicemedewerker die een quotum te halen heeft en dus niet te lang over elke case nadenkt (als het niet toch echt al volledig geautomatiseerd is).
Oké, maar dan moeten ze Amazon ook aanschrijven om Silk-browser op Fire TV te verbieden. En Downloader in de Amazon Appstore. Of allemaal wel, of allemaal niet.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 24 mei 2023 17:21]

Nee want veel van die browsers hebben helemaal geen download functionaliteit.

Op een Android TV platform heb je buiten sideloaden ook niet echt veel aan een downloadfunctie. En dan bedoel ik voor de mainstream gebruiker, niet voor mensen zoals wij natuurlijk,. Er is niet eens een filebrowser standaard.

Maar dit is juist waarom mensen de downloader app gebruiken, omdat die die mogelijkheid wel heeft.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 mei 2023 17:40]

Welke “veel van die browsers”? Ik noem er - buiten Downloader om - maar een: Silk-browser, en die kan gewoon downloaden, in elk geval wel op mijn Fire Stick. Maar zoals ik al zei staat Downloader ook gewoon nog in de Amazon Appstore.
Serieuze vraag, als je een app al hebt en die wordt uit de store geweerd, kun je die dan nog steeds gebruiken? Of wordt het allemaal geblokkeerd en moet je een apk voor een app installeren?
Kan je gewoon gebruiken in tegenstelling tot wat Apple doet. Op iOS is je app ineens verdwenen.
De Play Protect optie binnen de Android TV Play Store instellingen beschermd je onder Android TV en blokkeert actief. Dit is eventueel uit te zetten (niet echt verstandig).
gelukkig is er voor apple ook al een tijdje een alternatief voor youtube het enige is dat apple's ToS verbiedt om illegale diensten te promoeten dus de app ondersteunt newpipe en invidious wel maar je moet wel even zelf in het settings menu duiken en daar een url en api key invullen (bijvoorbeeld van je eigen install).

https://github.com/yattee...Installation-Instructions (ook in appstore)

[Reactie gewijzigd door i-chat op 24 mei 2023 20:00]

Als er minder frisse zaken in een reeds geïnstalleerde Android TV app worden vastgesteld (of zo bepaald), dan kan deze idd actief geblokkeerd worden door Google. Een tijdje geleden nog meegemaakt met de Internet Speed Test app voor Android TV. Inmiddels is deze weer terug in de Play Store, dus er zal het e.e.a. zijn aangepast binnen die app.

Ik heb het dan over officieel door Google gecertificeerde Android/Google TV apparaten.
Zou jij me hier iets meer over kunnen vertellen? Ik had de app op de chromecast geinstalleerd en ineens werd de app verwijderd ofzoiets en het viel me op dat het "afluistericoon" licht de afgelopen weken ervoor de gehele tijd brandde op de remote ...leek op afluisteren dus?!!
Ik weet de reden niet, enkel dat de app op dat moment als niet veilig werd beschouwd door Google.
Ook is de app nog te downloaden in de Amazon Appstore en als apk beschikbaar op de Downloader-website.
https://www.aftvnews.com/downloader/
Ja, het enige lastige is dus dat het op Android TV behalve met deze tool een klein beetje omslachtig is om bestanden te downloaden voor installatie. Volgens mij ondersteunen andere browsers geen downloads (Firefox bijvoorbeeld), en een Google TV stick heeft geen USB-poort. Mijn oude Xiaomi-boxje had dat wel trouwens.
Je kunt de app Send to TV proberen (te vinden in de Google app stores).
Installeer een file browser en share de apk via smb. Is wel even wat werkn op te zetten maar werkt hier prima, ik heb 1 folder met apk’s om te sideloaden (F1TV bijv) file manager openen, bestand aanklikken installeren en klaar.
Download X-plore op de Chromecast / Android-TV en zet Wifi server aan in E-plore.
Nu kun je bv via je PC de bestanden naar bv Chromecast / Android-TV sturen door in een browser het ipadres in te vullen van je Chromecast. Je krijgt dan een soort bestandsbeheer te zien. Werkt zeer makkelijk en geen moeilijk gedoe.

In je browser vul je in: http://ip-adres-chromecast:1111
"Als het inladen van een website met illegale content genoeg is om de DMCA-wetgeving te schenden, moet elke browser in de Play Store verwijderd worden, inclusief Google Chrome." I mean, kinda true i guess haha.

Maar er zullen echt wel meer achterliggende redenen zijn dan alleen dit. Maar moet het gelijk overal verboden worden als het alleen Israëlische tv-bedrijven zijn?
Volgens mij is Chrome al niet te downloaden via de app store op Android TV.
Op mijn Android tv zit standaard een web browser geïnstalleerd, ik snap dit echt niet… dan open je de pagina op een laptop en stream je het naar je PC..
Bij mij zit die er niet op en ik kan die ook niet downloaden. Het doel van de browser op de tv zelf is downloaden van apk bestanden (althans voor de meesten).

[Reactie gewijzigd door Zapato op 24 mei 2023 18:45]

Nope, je kunt geen fatsoenlijke browser vinden voor androidtv.
Nou lekker dan. Gebruikte ik om apps te sideloaden maar nu zal ik dus een alternatief moeten zoeken.
Je kunt de APK toch op een USB stick zetten en installeren, vermits je Android TV dat laat toestaan?
Inderdaad, alsof ALLES wat we hiermee doen illegaal is...........
Dat is echt belachelijk want dit kun je met letterlijk elke browser doen...
Dus als we massaal takedown requesten doen voor alle browsers in de play store dan worden deze allemaal verwijderd? Dat zou lekker zijn. Hier zit meer achter, dat kan niet anders.
Gooi dan meteen maar Chrome, Firefox, Safari, en Edge uit de lucht, want daarmee kan je naar de Pirate Bay proxies.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 24 mei 2023 18:10]

Ik heb chrome van mijn android gsm verwijderd, ik gebruik nu kiwi browser.
Is sneller, heeft enorm veel handige extensies, en betaal sites weet hij ook vaak weer te geven.
Beetje offtopic, dat gaat totaal het punt voorbij. Kiwi kan er net zo goed uit, het gaat erom dat dit eigenlijk gewoon een browser is die o.a. APK bestanden kan binnenhalen, doorgaans gebruikt op Smart TV's waar browsen minder gebruikelijk is. Dat kan met iedere browser in de Play Store, dus dan mogen ze allemaal wel worden verwijderd.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee