OPPO haalt Duitse website leeg

OPPO heeft alle informatie over zijn telefoons en andere producten van de Duitse website gehaald. Er gaan al langer geruchten dat het Chinese bedrijf diverse Europese landen wil verlaten. Het bedrijf ontkent dat.

OPPO-telefoons zijn door een juridische strijd met Nokia al langer niet te koop in Duitsland, maar nu is alle productinformatie ook verdwenen van de site, meldt Android Police. Op de site staat alleen nog dat sommige van de nieuwere telefoons, zoals de vouwbare Find N2 Flip, niet in Duitsland te koop zullen zijn. Sites in Nederland en Frankrijk staan wel nog steeds vol met productinformatie over de smartphones van het merk.

Er gingen onlangs ook geruchten dat OPPO zijn vertrek uit Frankrijk voorbereidt. Frandroid meldde dat het contract met een derde partij voor het maken van marketingmaterialen niet verlengd wordt. Dat zou erop duiden dat OPPO deze zomer zou weggaan uit het land.

OPPO ontkent dat het Europese landen zou verlaten. "OPPO blijft zich inzetten voor alle bestaande Europese markten. We hadden een goede start in 2023 met succesvolle lanceringen van verschillende producten in Europa en hebben een line-up van aankomende producten voor de rest van het jaar. OPPO zal blijven doorgaan met het leveren van meer innovatieve producten en de beste service voor gebruikers in de toekomst."

Duitse website OPPO leeg, mei 2023
Duitse website OPPO leeg, mei 2023

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

17-05-2023 • 08:16

57

Reacties (57)

57
56
22
1
0
27
Wijzig sortering
Is dit vreemd of is er een patroon?, Vivo wilt niet naar Europa, Oppo trekt zich langzaam terug (ondanks ze dit ontkennen), Google Bard wordt voorlopig niet ge-released in Europa. Is dit door de DACT of door EU beleid? Of zie ik dit totaal verkeerd?

[Reactie gewijzigd door Shadowbox op 25 juli 2024 00:51]

Mooi! Goede ontwikkeling dit, bescherm en stimuleer Europese goederen maar.
Welke Europese goederen? Tot nu toe zie ik vooral Amerikaanse software en Aziatische hardware alle leuke dingen doen. Europa loopt op vele vlakken hoe langer hoe meer achter en in plaats van te innoveren en te concurreren wordt er alleen maar beschermd en met modder gegooid. Iets dat je in vele markten terug ziet, van automotive tot elektronica tot wijn tot noem alles maar op. Op lange termijn heeft de rest van de wereld Europa niet meer nodig buiten luxemerken voor de rijken en "authentieke" vakanties in onze antieke steden. Maar verder...
En ik ben zelfs bang dat dat niet lang stand houdt, Als je kijkt naar hoe topmerken als Balenciaga, Dolce & Gabbana, etc.. BMW, Maserati, etc.. hun vormgeving uitkiest. Is er weinig over van de klassiekers, over een aantal jaar en kan de gemiddelde AI met een beter ontwerp komen.

Qua Europees designers zit het in een "diverse design" om het divers te maken trend loop. maar stijl en klasse is ver te zoeken. (Behalve bij niche eigenwijze designers als bijvoorbeeld Pinin Farina)

Ook de antieke steden worden in een rap tempo gerecycled naar warmtepompen zonnepanelen parken.
Vind maar eens een bedrijf dat gespecialiseerd is in houtsnijwerken restaureren of plafondkusten en ornamenten. De ambacht is echt net zo snel aan het uitsterven als de het Saola ras dieren.

Ik denk dat de Aziaten heel goed gekeken hebben naar hoe de westerse wereld zo sterk is geworden. En ik vermoed dat ze ook goed opletten welke fouten niet te maken.
Welke Europese goederen? Tot nu toe zie ik vooral Amerikaanse software en Aziatische hardware alle leuke dingen doen. Europa loopt op vele vlakken hoe langer hoe meer achter en in plaats van te innoveren en te concurreren wordt er alleen maar beschermd en met modder gegooid.
Het is ook moeilijk concurreren met bedrijven die zich niet aan onze wetten hoeven te houden, minder consumentenbescherming hebben, weinig respect voor mensenrechten en dus geld verdienen op manieren die we ongewenst vinden. Door geen eisen te stellen aan buitenlandse bedrijven maken wet het onze eigen bedrijven moeilijk.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit heb gehoord van een bedrijf/dienst dat niet naar de EU wil komen vanwege onze wetgeving die ík mis. Typisch zijn het de clubs waar ik toch al ver vandaan probeer te blijven.
Sailfish OS van Jolla als OS, Fairphones, Nothing, Nokia (ja ja joint venture HMD) Gigaset.

Er is genoeg Europese keuze, alleen de grote besturingssystemen zijn van Google en Apple. Als je wilt, kun je heel goed europese goederen gebruiken.

Zeggen dat er in de automotive en elektronica business niet wordt geïnnoveerd door europa en dat er alleen maar modder wordt gegooid en beschermd wordt is natuurlijk veel te kortzichtig.

Veel innovaties worden juist door Europa gesubsidieerd, door onze universiteiten uitgevonden. Dat vervolgens het productie proces niet hier is, is inderdaad een probleem, maar dat zegt niet dat Europa het domste jongetje van de klas is.

Merken als ASML, Phillips, VW, Stellantis, Siemens, Withings, Deezer, Spotify is maar een greep uit de mooie Europese bedrijven
ASML wordt ook nog wel gekopieerd, wat @Shadowbox al zegt. Het verbaast me hoogstens dat je een Philips nog durft te noemen, het schoolvoorbeeld hoe een groot Europees electronicamerk zichzelf totaal kapot gemaakt heeft. Die hebben alles afgestoten behalve de ziekenhuisapparatuur en de scheerapparaten, al het andere onder de naam Philips is Chinees of overgenomen.

Autobedrijf VW heeft met sjoemelsoftware laten zien waar ze staan, Stellantis loopt nog maar is een van de vele autobedrijven die de komende jaren volledig onder de voet gelopen gaan worden door de Chinezen. De EU komt met steeds strengere regels voor auto's waar uitgerekend de baas van Stellantis tegen heeft geprotesteerd omdat ze het als bedrijf gewoon niet meer konden volgen. Ook Duitsland heeft dwars gelegen om hun autoindustrie te beschermen. Weet je nog hoe er hier in het begin gedacht werd over de eerste Japanse en Koreaanse wagens? Nu kijken we niet op als er een Nissan of Kia in het straatbeeld rijdt, hetzelfde gaat gebeuren met Lynk&Co's, BYD, MG etc, de dealers zijn er intussen al.

Withings is mij niet bekend, blijkbaar een fabrikant van smartwatches en healthcare maar een grote speler kan ik het niet noemen. Dan blijft enkel muziekstreaming over in je betoog en inderdaad, die lopen goed. Niet dat het bedrijven zijn met grote productiefaciliteiten, een Spotify heeft volgens Wikipedia nog geen 10.000 werknemers en is vooral een rechtenhandel. Al zie ik die binnen enkele jaren ook nog wel overgenomen worden. Mijn punt blijft staan dat we in Europa gewoon een probleem hebben en dat we op wereldschaal binnen tien, twintig jaar gewoon naar ome Xi mogen gaan luisteren. En we doen het zelf.
Lekker makkelijk om zo alle Europese bedrijvigheid naar te beneden te praten, je schiet een beetje door in je fatalisme. Waaruit blijkt dat de chinese automerken de Europese merken verdringen? Daarbij, hoe serieus kan ik iemand nemen met MG (=Chinees) als avatar..... dan weet ik al genoeg.
MG is sinds kort Chinees, het was Brits sinds 1924 en ik heb er nog eentje uit 2002 staan als hobby. Heb je ook nog een inhoudelijk argument op mijn reactie? Bij voorbaat dank :) .
Zoals ik ook zeg het is een greep uit de mooie bedrijven die we hebben. Om nu elk bedrijf naar beneden te halen is ook wel wat makkelijk, dat kan ik ook met hun Chinese concurrenten.

Feit is dat Volkswagen groep een innovatief en groot bedrijf is, Nokia is nog steeds een mooi bedrijf die inzet op telecommunicatieapparatuur en protocollen.

Welk chinees automerk is dan zo opkomend dat onze Europese merken onder de voet worden gelopen?

Daarnaast vind ik ook wel dat er een groot verschil zit tussen Zuid-Koreaanse, Japanse en Chinese goederen. We gaan niet naar ome XI luisteren, daarvoor is de oppositie veel te groot. Japan en zuid Korea zullen ook nooit naar ome XI luisteren.

Ik vind het sowieso wel eens frustrerend hoe negatief wij altijd over onze eigen goederen en bedrijven zijn. We halen alles naar beneden, het is allemaal passe geweest. Het grote China doet het zoveel beter.
Zoals ik ook zeg het is een greep uit de mooie bedrijven die we hebben. Om nu elk bedrijf naar beneden te halen is ook wel wat makkelijk, dat kan ik ook met hun Chinese concurrenten.

Feit is dat Volkswagen groep een innovatief en groot bedrijf is, Nokia is nog steeds een mooi bedrijf die inzet op telecommunicatieapparatuur en protocollen.

Welk chinees automerk is dan zo opkomend dat onze Europese merken onder de voet worden gelopen?

Daarnaast vind ik ook wel dat er een groot verschil zit tussen Zuid-Koreaanse, Japanse en Chinese goederen. We gaan niet naar ome XI luisteren, daarvoor is de oppositie veel te groot. Japan en zuid Korea zullen ook nooit naar ome XI luisteren.

Ik vind het sowieso wel eens frustrerend hoe negatief wij altijd over onze eigen goederen en bedrijven zijn. We halen alles naar beneden, het is allemaal passe geweest. Het grote China doet het zoveel beter.
We hoeven onszelf als Europa niet naar beneden te halen met wat we zeggen. We doen dat zelf met het verkopen van alles wat er is aan de hoogste bieder. Bedrijven, havens. Technologie door op universiteiten en hogescholen Chinese studenten te werven omdat je daar als opleidings instituut NU veel aan verdient. Maar je patent van straks blijkt opeens al gedeeld met de Chinezen. Hoe komt dat nou?

En als consumenten doen wij er aan mee door alleen nog te kopen wat het goedkoopste is.

Dat OPPO zich nu uit de markt terug trekt is een teken dat OPPO nu het hoofdmerk een belangrijker merk begint te worden toch eigenlijk geen grote winsten ziet in de Europese markt. We vragen veel garanties en support en willen voor een Chinees toestel ook zeker niet de prijs neerleggen die we voor andere hardware wel willen betalen. Je moet veel doen om enige marge te behalen. Als dan ook nog de patenten onder vuur komen, dan heeft men blijkbaar zoiets van "stik er maar in".

Bij dochtermerk One Plus zie je ook veranderingen. (prijsstelling etc).
En Carl Pei als voormalig medewerker en oprichter is alweer door naar "Nothing Phone" en de "Nothing buds" gooien ook alweer hoge ogen met een strategie zoals Oneplus die de eerste jaren had. (Goedkoop en best goed, maar ook niet teveel zeigen svp. voor dit geld!)

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 25 juli 2024 00:51]

ASML wordt ook nog wel gekopieerd
Als je dat denkt, heb je denk ik de complexiteit en de samenhang van de manufacturing, supply chain en intellectual property wat ASML maakt wat het is niet helemaal op het oog.
Ja zeker mee eens dat dit de situatie nu is maar deze trend is wel zorgwekkend.

Als China geen ASML meer nodig heeft, De rest van het lijstje hebben ze al niet meer nodig. En Samsung, Hyundai, Mazda etc etc volgen de trend omdat hun "Slimme: (AI gestuurde) Koelkasten, Telefoons, Autos enzovoort" niet matchen met de Europese wetgeving en omdat wij oorlogje spelen met hun partners wat dan?

China is al een tijdje Afrika aan het innoveren.

Ik vind het wel een zorgwekkend verhaal eigenlijk want ik denk dat als je even kijkt naar welke broek, sokken, telefoon, of deurklink er in je directe omgeving zich bevind, er Made in China op staat.
Ja als, ik wil het nog wel zien wanneer China verder is qua technieken dan hun westerse concurrenten. Ik verwacht namelijk niet dat die dag snel komt. Ook ASML zit niet stil, ook TSMC zit niet stil.

Samsung, Hyundai, Mazda zijn juist innovators, geen volgers in de meeste facetten, onderschat ook niet hoe gigantisch Samsung is. Deze bedrijven richten zich ook erg op de westerse markt. Een Huawei kan nog lang niet tippen aan Samsung.

Vergeet niet hoe westers Japan en Zuid korea zijn. Dat China het productie centrum is van de wereld lijkt ook Achters ons te liggen. Steeds meer landen zoals Vietnam, Thailand blijken steeds beter werk te leveren tegen dezelfde kosten. Ook Mexico is echt opkomend.

Daarnaast is er een wereldwijde opkomst van lokaal produceren. Hier is een grote trend in te zien.

Ik denk dat het wel wat mee valt.

Hierbij nog een interessant filmpje over de Economy van China, en hoe het eigenlijk niet houdbaar is:

https://www.youtube.com/watch?v=QSkKG5bthSA&t=740s
Ah goed filmpje wel,

Maar hiervan vermoed ik juist het ontstaan van het probleem:
Samsung, Hyundai, Mazda zijn juist innovators, geen volgers in de meeste facetten
EU wilt lader porten van telefoons standaardiseren, AI beperken, Crypto beperken, Van de lengte van een banaan tot de maten van een rioolbuis alles wordt beperkt/gestandariseerd. En waar beperkt wordt is er minder ruimte voor innovatie. Als deze bedrijven dan besluiten niet in lijn te willen staan met een kapot georganiseerde economie en een bibliotheek aan regelgeving. Dan zetten we onszelf aardig schaakmat en uit de markt aangezien er in Azië een drang is naar apartheid. Omdat daar iedereen een nummer is willen ze een coole andere telefoon, aparte schoenen of iets unieks.

Met regelgeving van onze locale gemeentes van hoe je huis geschilderd moet worden voor een buurtzicht bijvoorbeeld scoor je bij het hoger segment in bijvoorbeeld China al geen punten. En dit is natuurlijk allemaal voorbeeld en een hypothese.

Maar daarom vind ik het zorgwekkend want stel dat Apple deze trend gaat volgen om zo een statement te maken. Het Europese parlement is enorm traag met wet en regelgeving en als technologie bedrijven zich gaat terug trekken vanwegen regelgeving dan is de kans er gewoon dat we na de X aantal crisissen, een technologische crisis in gaan en een technologische achterstand oplopen van 3 jaar omdat het zolang duurt om een regelgeving concreet aan te passen (Brexit als benchmark genomen) want die schaal omvat de grote van het onderhandelen met meerdere multinationals.

Edit: Ook de energie consumptie per apparaat wordt gestandaardiseerd voor bijvoorbeeld beeldschermen etc.. belangrijk punt ook.

[Reactie gewijzigd door Shadowbox op 25 juli 2024 00:51]

Erg fijn dat alles gestandaardiseerd is , dat geklooi met Engelse maten moeren en bouten en aparte sleutels erbij. Wegwezen met die troep.
Je bedoelt dat bedrijf waarvan iedereen twintig jaar geleden een telefoon had en nu totaal uit het straatbeeld is verdwenen :) ? Nog een goed voorbeeld voor mijn argument inderdaad.
categorie: Smartphones

Ze maken er genoeg hoor. :)
Meeste is budget, dus niet perse interessant voor Tweakers, al had ik bijna een Nokia gekocht, omdat zij een van de enige zijn met Android One.
Nokia maakte in 2022 bijna 25 Miljard euro revenue. Ze zijn gestopt met telefoons maken, maar ze zijn een van de grootste leverancier voor telecom en internet service providers wereldwijd. Alleen Ericsson (ook EU) Cisco (US) en Huawei (China) komen in de buurt.

Zeker nadat Nokia Alcatel-Lucent (ook EU) overnamen.

[Reactie gewijzigd door JackBol op 25 juli 2024 00:51]

Als dit zo doorgaat veranderd Europa in een technologische derde wereld. Helemaal gezien Europese ontwikkelingen op deze vlakken vrijwel volledig afwezig zijn.
China wordt (geplande) vijand nr. 1 in de toekomst. Zouden dit de voorbereidingen al zijn?
Op Facebook beantwoorden ze vragen van gebruikers als volgt:
Wir arbeiten daran, die Angelegenheit zu klären und erwarten, dass wir bald zum regulären Betrieb zurückkehren.
Vrij vertaald: we werken eraan om alles weer in normale toestand terug te brengen. Misschien dus eerder een hack of een fout, dan het land verlaten. Of het social media-team is niet op de hoogte gebracht...?

Edit: overigens lijkt het volgens de Wayback Machine alsof de site er zo al langer uit ziet (misschien al sinds september, bijvoorbeeld 1 januari), maar misschien word ik door Javascript voor de gek gehouden?

[Reactie gewijzigd door sanderv op 25 juli 2024 00:51]

Klinkt eerder als marketingtaal om niet op de eigen website te zetten dat ze er mee stoppen.
Dat kan ook een standaard maintenance mode tekst zijn die getoond wordt wanneer ze iets offline trekken.
Ook de specifieke productpagaina van de Pad Air van 1 januari staat niet in het archief.

https://web.archive.org/w...accessories/oppo-pad-air/

Deze tablet was op 1 januari wel te koop volgens de pricewatch hier. Het lijkt dus geen JavaScript probleem te zijn, goed mogelijk dat de website al langer leeg was. Al is het mogelijk dat de url toch verschillend is tussen de Nederlandse en Duitse website.
Kan zijn, kan ook zijn dat de lagere regionen van het bedrijf zij die werken in de Duitse taal simpel weg nog niet verteld kan worden dat ze binnen kort allemaal fijn hun sollicitatie gesprek kennis weer eens kunnen toepassen.

Ik heb meer dan eens teams niet mogen vertellen wat er echt aan de hand was omdat het bedrijf liever niet had dat iedereen het schip zou verlaten, dit terwijl er achter de schermen grote veranderingen plaats vonden en een aantal mensen soms zelfs het hele team binnen kort waarschijnlijk niet meer voor het bedrijf zouden werken.
Het is niet fijn omdat te moeten doen maar van uit het oog punt van het bedrijf is het soms simpel weg nog niet duidelijk wat er precies zal gebeuren en is het dus zaak om te doen als of je neus bloed om geen paniek te zaaien. Ja de plannen zijn er al wel maar het is nog niet besloten en tot dat besluit gevallen is kan er nog van alles gebeuren dus mond houden.
Denk aan een situatie waar een team in een ander land uiteindelijk vervangen dient te worden door mijn nieuw op te zetten team. Ik kan dat aan niemand vertellen tot we op het punt zijn waar het nieuwe team het werk over kan nemen. Tot die tijd werken wij samen met het andere team, daarna komt het besluit van het management dat het werk verhuisd wordt van het originele team naar mijn team. Dan pas kan ik er over praten terwijl ik al van af de eerste dag wist dat dit waarschijnlijk zou gebeuren alleen het tijdstip waarop stond nog niet vast.
Fijne manier van werken en als je bij zoiets betrokken bent: goed in je achterhoofd houden dat ze evengoed morgen met jou hetzelfde doen 👍
Jup dat is me ook meer dan eens gebeurd dat hoort er gewoon bij. Ik ben naar India geweest met mensen van mijn team om het nieuwe team te trainen, ik heb een aantal maanden salaris gekregen om maar niet meer op te komen dagen omdat mijn positie niet langer bestond na de reorganisatie.

Het leuke verhaal hier van is dat tot op heden ik alleen maar meer ben gaan verdienen en aan leukere nieuwe uitdagingen heb mogen werken.

Zodra je denkt dat het bedrijf om je geeft dan ben je verloren. Zeker binnen grotere bedrijven geeft het bedrijf om geld en als het bedrijf het idee heeft dat het meer geld kan verdienen of minder kan verliezen door niet langer jouw salaris te hoeven betalen dan is het besluit makkelijk genomen.
Dat is dus ook de reden waarom ik mensen altijd aanraad om niet vast te houden aan een bedrijf als je er niet groeit. Die groei kan salaris zijn maar vaak ook bijvoorbeeld het leren van mensen waar je mee samen werkt dan wel trainingen etc... Als dat niet het geval is dan is het waarschijnlijk tijd om eens serieus rond te kijken. Tot die tijd kijk je gewoon af en toe eens rond om te zien of jouw inkomen nog past bij jouw skillset. Als je merkt dat jouw skillset flink beter betaald wordt bij andere dan kun je eens kijken of je daar ook kan groeien natuurlijk.
Wat raar. De www.oppo.com/de/ folder is dus bijna leeg terwijl www.oppo.com/it/ en www.oppo.com/nl/ gewoon alle producten weergeeft.
Ze hebben dan ook geen verkoopverbod in Nederland. Italië weet ik niet, maar lijkt me dat ze daar ook geen verbod hebben.
Dat was in het nieuwsartikel al letterlijk gemeld:
Sites in Nederland en Frankrijk staan wel nog steeds vol met productinformatie over de smartphones van het merk.
Vreemd dat ze niet kiezen om te betalen voor de arbeid van Nokia. Of zelf iets bedenken om er omheen te werken.
Ze hadden waarschijnlijk gedacht dat de Chinese manier van zaken doen ook hier van toepassing zou zijn. Stelen van IP zonder voor te betalen en ermee wegkomen.
Als je eerdere artikelen over deze zaak had gelezen had je geweten dat dit gaat om een conflict over hoogte van de prijs die Nokia vraagt voor zijn patenten nu dat het oude contract met Oppo voor het gebruik ervan verlopen was.

Je reactie is dus klinkklare onzin.
Dat zegt wat? Dat je de telefoonmarkt niet in de gaten houd? Oppo staat op plek 4 van de mobiele telefoon markt. Zeker geen kleine speler, en erg bekend, ook in Nederland. nieuws: IDC: smartphoneleveringen maakten vorig kwartaal grootste daling ooit....
In Nederland hebben ze een aandeel van 2 tot 3%. Het is een enorm kleine speler. Er zijn meer Pixels en Huawei toestellen in omloop dan Oppo toestellen.
Maar hoezo noemen ze zichzelf dan nummer 3 in NL? Tenminste dat zeggen ze vanuit OPPO NL
Ongefundeerd, ze kijken dan naar 1 maand in het jaar naar het aantal verscheepte toestellen. Dit is niet gelijk aan verkochte. De verkoop van deze verkochte toestellen vindt plaats over meerdere maanden.
Oppo en Oneplus, hebben allebei hetzelfde moedermerk. Enkel Oppo is bekend in China.
Enkel Oppo is bekend in China.
Zeg maar heel Azië, zelfs een aantal jaar terug in Zuid Oost Azië geweest. Elk winkelcentrum had gemiddeld meer Oppo en Vivo zaken dan Samsung of Apple.
Anoniem: 361276 @Finalchaos17 mei 2023 13:03
Heb nog nooit van Oppo of hun telefoons gehoord en dat zegt dus genoeg.
Met 40 duizend medewerkers een omzet van 37 Miljard en jaarlijks bijna 26 Miljoen telefoons verkocht begrijp ik dat je nog nooit van deze kleine startup hebt gehoord.
Ja, dat zegt vooral dat je de afgelopen jaren onder een steen hebt geleefd. :+

Wereldwijd is OPPO, bijvoorbeeld het afgelopen kwartaal, de nr. 4 smartphone leverancier.
Op Bali (indonesie) zit ongeveer op elke hoek een Oppo dealer met ernaast een Vivo of Samsung dealer
Dit bevestigt enkel mijn uitspraken.
Andere fabrikanten willen het betalen en daarnaast nog winst maken. Of hoeven niet te betalen, omdat ze een eigen oplossing hebben.

Blijkbaar gaan ze met de IP van Nokia geld verdienen in China. Want daar stimuleren ze zelfs om met gestolen IP winst te maken.
De laatste regel is totaal overbodig en beslist onvriendelijk. Niet iedereen heeft tijd om alles tot zich te nemen of zijn al zo lang lid dat ze ook de oude artikelen hebben gelezen of zijn het simpelweg vergeten.
Oppo heeft lange tijd betaald voor de licenties, maar liggen nu overhoop over de voorwaarden bij verlenging van de licentie. Gewoon gaan betalen lost de patentproblemen inderdaad op, maar Oppo kiest daar duidelijk niet voor en neemt vooralsnog de consequenties voor lief.
Europa is voor Oppo ook maar een kleine markt. Als de consequenties zich gaan uitbreiden tot India (is mogelijk) en China (onwaarschijnlijk) zal de opstelling van Oppo snel veranderen en zullen de onderhandelingen met Nokia heel snel opnieuw worden geopend. De positie van Oppo is dan uiteraard heel zwak.
Ik heb geen idee waar je uit afleidt dat Europe voor Oppo maar een kleine markt zou zijn. Europa heeft zo'n 750 miljoen inwoners (bron), die gemiddeld ook nog eens veel kapitaalkrachtiger zijn dan de gemiddelde inwoner van India. Europa is voor dure producten zoals smartphones daarom veel aantrekkelijk dan verreweg de meeste andere markten.
Je hebt helemaal gelijk, maar er zijn meer factoren die spelen dan alleen marktpotentieel.
Zo heeft Sony ook herhaaldelijk overwogen die smartphone markt (onder andere in Europa) te verlaten omdat ze een te klein marktaandeel hadden.
Sharp heeft de televisie markt in het verleden ook verlaten om soortgelijke redenen.

Wanneer je een markt (opnieuw) gaat benaderen die al verzadigd is dan kost het aanzienlijk meer om marktaandeel te verwerven.

Oppo heeft in Europa een marktaandeel van ongeveer 5 procent en zou klanten weg moeten krijgen bij Samsung (31%) of Apple (29%). Als de verwachting is dat dat meer gaat kosten dan dat het op gaat leveren dan kan het inderdaad zijn dat Zuid-Aziatische landen voor Oppo toch lucratiever zijn, zelfs al is de gemiddelde koopkracht in bepaalde gebieden (fors) lager.
Oppo heeft nooit veel energie gestoken in de Europese markt. Het markt aandeel is hier maar een kleine speler. Op de Chinese markt zijn ze marktleider. https://tweakers.net/nieu...smartphones-in-china.html. In India zijn ze ook een van de grote spelers. Dat zijn twee markten met elk meer dan een miljard inwoners. De Europese verkopen vallen daarbij echt in het niet.
De Europese koper kijkt ook iets kritischer naar wat men koopt. Men heeft vooral meer te besteden. In Europa kiest men vaker voor bekende merken (Apple, Samsung).
Vergeet OnePlus niet, is in Europa een bekender merk dan Oppo, maar valt ook onder Oppo (zustermerk) en dus onder BBK Electronics.
Andere cultuur waar ze daar niet zo moeilijk over doen. En Oppo heeft markten genoeg waar ze op die manier wel winsten kunnen maken, het is best goed mogelijk dat ze dan Europa gewoon verlaten.
Snap eerlijk gezegd niet zo goed waar ze mee bezig zijn bij Oppo dit jaar. Ik snap de focus op foldables en flip-phones, maar er is dit jaar geen enkel high-end antwoord op de Galaxy S23-serie buiten China; ze hebben ervoor gekozen om de Find X6 serie alleen in China uit te brengen. Wellicht willen ze OnePlus naar voren schuiven als internationaal merk, het blijft natuurlijk speculeren, maar ik had graag gezien dat de Find X6 serie over de hele wereld te koop is.

[Reactie gewijzigd door crankthisup op 25 juli 2024 00:51]

Zou ik toch wel jammer vinden, ben zeer tevreden over mijn OPPO Reno Z, alles mooi afgerond en geen grote lelijke camera eiland.
Oppo is een "goedkoper" alternatief op de smartphonemarkt.
Ook al goede dingen van gehoord.
De concurrentiestrijd is groot in smartphoneland, maar persoonlijk hoop ik dat zijn in Europe blijven.
Dat komt de prijsconcurrentie ten goede.
Ik zie het ook nog met xiaomi gebeuren.

Binnenkort kunnen we kiezen tussen een samsung van €2000 of een apple van €2000
als we iets high end willen of €1000 als we 3 jaar oude rommel van nokia willen met wat "feel good" saus wegens gerecycleerd door oorlogswezen of zo.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.