EA polst mogelijk interesse in remakes van Dead Space 2 en 3 via enquête

EA lijkt de interesse in remakes van de tweede en derde Dead Space-games te polsen via een enquête die deze naar spelers van de recent uitgebrachte remake van de eerste Dead Space stuurt.

In de enquete die onder meer game-ontwikkelaar Dillon Rogers op Twitter deelt, wordt specifiek gevraagd naar de interesse in een 'soortgelijke remake' van Dead Space 2 en 3 als die van de eerste Dead Space. Het lijkt er dus op dat EA overweegt om de twee vervolgen ook op te poetsen. Als de uitgever hiertoe besluit is het nog maar de vraag welke studio aan deze opgepoetste games gaat werken, aangezien de ontwikkelaar van de eerste remake, Motive Studio, momenteel werkt aan een Iron Man-game. Deze game bevindt zich nog in een vroeg ontwikkelstadium.

De remake van de eerste Dead Space verscheen afgelopen januari voor de pc, Xbox Series-consoles en de PlayStation 5. De survivalhorrorgame kwam oorspronkelijk uit in 2008 voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de pc. De game ontving goede kritieken. Onder meer de review op Tweakers noemde de remake 'uitstekend geslaagd'. Officiële verkoopcijfers van de game zijn nog niet bekendgemaakt.

Dead Space Remake

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

26-02-2023 • 10:59

79 Linkedin

Reacties (79)

79
73
14
0
0
33
Wijzig sortering
Ik zou graag een poll zien van EA voor Tiberium Sun en RA2 (met uitbreidingen) met dezelfde treatment als de C&C en RA1 remake!
Doe mij maar C&C Generals met Zero Hour expansion. 1vs1vs1vs1vs1vs1 op Defcon map was geweldig!
Zero hour heeft nog een actieve community. Excal, Legionnaire en Dominator zijn wat grote YouTubers die ook regelmatig live-streamed en ffa hosten. Ook is er een jaarlijkse lan party waar zo’n 50 man op af komt uit heel Europa.
Wat was dat een fantastisch spel.
Hotter than the sun
Run through the sprinklers!
Ja heel graag! Man wat een heerlijke game
Mee eens , misschien zelfs een hele addon voor uitgebreide Scrin campaign langer dan 4 missies, of meer over hun afkomst
Van mij mogen ze C&C4 gewoon even compleet opnieuw doen. Die game verneukte de hele C&C serie zo enorm, laat ze maar gewoon doen alsof deel 4 nooit plaats heeft gevonden en het verhaal op pakken vanaf einde deel 3.
Begin aub met RA3, dat was de eerste stap de verkeerde kant op. Alleen al de *craft manier van klikken ;(
En @Tweakriez

Ra3 conceptueel prima, voelt als een proper sequel op ra2, maar die game mechanics, heeft echt iets te tryhard zitten doen om op war/starcraft te lijken. Micromanagement toevoegen aan een game dat het vrijwel alleen van de macro moet hebben. De manier waarop dit opgezet lijkt te zijn voor competitive online play, maar de uitbreiding Uprising had niet eens multiplayer. Dus zit je skirmisch te spelen met irritant micromanagement dat niet te doen is, maar weet je wie daar wel goed in is? AI! Die zitten echt constant nonstop overal die acties op te gooien, ook die generals-powers die van die point-click-superweapons zijn, waar er veel ste veel van zijn. Iedere 3 minuten zie je je Ore Collectors weer opgestofzuigerd worden... vreselijk ... speaking of Ore collectors, 5 meter heen en weer rijden noemen ze resource collection? pff..

Dus absoluut heel veel potentie in ra3, ook geweldige cutscene video's enzo. Maar het lijkt wel gemaakt te zijn door een team dat nog nooit eerder aan een C&C heeft gewerkt, zo van, hier heb je de concept art, hier heb je de c&c3 engine, succes!

C&C4 heb ik gek genoeg nog best even gespeeld, het sluit het verhaal (bijna) af, dus vooral interessant om te weten wat Kane nou gaat doen. Concept van die mobile war factories was heus wel dope, de grote fout is echter dat ze de rest basebuilding weg gelaten hebben. Waren die gigantische lopende fabrieken nou special units in een normale spelende C&C, dan was dat echt wel vet. Resource collection hadden ze al doodversimpeld in ra3, in c&c4 is tiberium een soort ... collectible? Dat iedere unit kan ronddragen en af en toe es spawned op de map? levert geen credits op maar een soort upgrade points? wtf is dat?

Dus net als Ra3, hoop coole ideeen, coole concepten, maar vreselijke executie.

Met de alpha/beta van Generals2 of gewoon C&C hoe die ook moest gaan heten, hebben ze zoveel haat over hun heen gekregen dat ze gelijk de stekker uit die game hebben getrokken. Dat was meer zoals C&C4 qua concept, losse squads beheren, geen basebuilding, lading MTX om units te unlocken etc. Fans hebben duidelijk laten horen dat ze daar helemaal niks van moesten hebben. En dan komen ze later alsnog met C&C4 met dat zelfde concept. EA luisterd niet :( Ze moeten es wat vaker van die polletjes doen.
RA3 vond ik al niet leuk meer.

C&C 3 en wrath of Kane dan weer wel.

Maar first things first. Laat men tibsun en RA2 met uitbreidingen eerst maar doen.
Mijn groepje RTS verslaafden is na Generals over gestapt op Supreme Commander. Sprituele opvolger van Total Anarchy, maar door de timing van release naar mijn mening de spirituele opvolger van de CnC series.

RA3 hebben we nog even gespeeld, maar de lol was er snel vanaf. CnC4 zijn we niet eens aan begonnen.

Zelf speel ik nog wel een SC2, maar ik ben gewoon slecht in dat super micro managen. CnC's macro management trok mij beter. Units kon je wel beetje micro-en, maar dat gedoe met skills e.d. meh. Grootschalig oorlogsvoeren is er niet bij, het is meer een soort Commando's maar dan met een beetje basebuilding.

EA krijgt veelal de schuld van het sterven van CnC. Maar zonder EA had RA2 nooit het levenslicht gezien en RA2 is toch wel het hoogtepunt van de CnC series. Westwood heeft er zelf een financieel potje van gemaakt heeft (EA heeft ze in principe een bailout gegeven, maar ook deels te danken aan piraterij, ik was bv 1 van de weinige met originele CD's) en tegen de tijd Generals het licht zag, waren ook de meeste originele ontwikkelaars vertrokken.

[Reactie gewijzigd door batjes op 27 februari 2023 11:58]

Absoluut, zonder EA's was Westwood gestorven halverwege de productie van RA2. Aan andere kant, dan zou C&C gestorven zijn met Tiberium Sun als laatste titel, geen verkeerde om achter te laten als hoogtepunt.

Maar ik heb zoo ziek veel uren in Ra2 en YR zitten, ook super actief in de modding community destijds, zou zonde zijn als dat allemaal niet had bestaan.

That said, het mag wel duidelijk zijn dat EA verder geen hol verstand heeft wat nou een goede C&C game maakt (zeker als je kijkt naar de cancelled projects). C&C3 en Kanes Wrath waren wel ok, maar Ra3 is bergafwaarts en C&C4 sloeg nergens op.
Zou echt geweldig zijn 🤤
splinternieuwe game in C&C met terug naar de roots, zou ik ook niet erg vinden. Nieuwe tussen filmpjes met acteurs etc...
Command en Conquer general zero hour PLZZZ of red alert 2
Command en Conquer general zero hour :+ Deze game koop ik gelijk.
Eh, moet zeggen dat die nog prima wegspelen gewoon zoals ze zijn
Voor Tiberium Sun en RA2 kun je wel al op deze manier, want naar het schijnt heeft EA die licentie gratis gemaakt
https://cnc-comm.com/tibe...nloads/the-game/installer

Maar mocht EA met de remakes komen van TS & RA2 wil ik die ook wel!
Enkel tiberium sun is gratis, red alert 2 niet.
Doe C&C Renegade maar dan met de huidige engines.
Done.

Wilde je verder nog iets? Een Renegade versie van Tiberian Sun ofzo?

Ook done.
De reden dat TS echt ver bovenaan staat voor mij is de custom servers en online games. Denk niet dat dat nu nog gebeurd :(
Volledig mee eens, als er spellen zijn die ik veel met anderen heb gespeeld, dan zijn het deze 2 wel.
Petroglyph heeft al wel eens een pol gehouden, met de vraag of mensen liever een Remake of een Remaster wilden voor Red alert 2, dit is al meer dan 2 jaar geleden, we hebben daarna niets meer van ze gehoord.

https://www.reddit.com/r/...d_alert_2_remasterremake/
Maar wel 2D/Isometrisch graag, kon niet wennen aan 3D navigatie zoals in C&C Generals.

*niet toegevoegd

[Reactie gewijzigd door GenomDalar1983 op 27 februari 2023 14:03]

Generals liet juist dat isometrische achter zich, ook de daar bijbehorende grid.

C&C3 en RA3 brachten het grid in ieder geval terug, als je niet aan de camera zit lijkt dit nog het meeste op de klassiek isometrische gameplay. Bij een remake zou ik er wel vanuit gaan dat dit 3d wordt, al is het alleen al om het feit dat de voxels die die games gebruiken praktisch niet te moderniseren zijn, dat zouden vrij snel 3d models worden, denk ik. Maar desondanks valt een 3d camera wel in te stellen als isometrisch, maar ik vermoed dat de doelgroep die dat waardeert te klein is.

Dus als je aan Generals wel kon wennen, dan lijkt iedere andere vorm van 3d mij ook geen probleem.
Sorry, ik was het woordje niet vergeten.
Helemaal mee eens! De remake van c&c 1 had meer commercieel succes dan verwacht, dus hopelijk kunnen ze Petroglyph ook zover krijgen.
Pff, dat zou voor mij een reden zijn om een propere computer te kopen om cc generals te spelen. Wat zonde dat daar nooit een echt mooi nieuw deel van is gekomen.
Tiberian Sun was een juweeltje. Wat mij betreft HET hoogte punt uit de C&C serie.
Graag een remake inderdaad. En dan kwalitatief vergelijkbaar met SC2 (blizzard).
Tiberium sun begon mijn online gaming mee, hadden toen een geweldige clan genaamd Niks.
prachtige tijden waren dat xD. Ik heb nog zelf gemaakte mapjes op mn pc staan voor Tiberium sun.

Over Dead space, ik had 2 en 3 graag als remake terug zien verschijnen als ze gewoon alle drie de games als een pakket zouden doen. never nooit ga ik de hoofdprijs betalen voor alle 3 die spellen. heb ze al gespeeld en de graphics van 3 zijn niet eens zo slecht. Dus i mijn ogen zou het alleen interessant zijn als je ze alle 3 voor 70 euro ofzo zou kunnen kopen
Tiberium Sun _/-\o_ Die heb ik vroeger echt doodgespeeld, maar dat spel werd op mijn pc toen der tijd altijd zo traag als de potjes groter en langer gingen duren

Moet wel zeggen de remake van RA1 is erg goed, maar als ik het spel speel valt het toch wel heel snel op dat het spel toch wel erg ouderwets aanvoelt, en meer als 1 potje zit er dan ook echt niet in
Heel graag. De Remake, met wat verandering, van Dead Space 1 is super goed gedaan. Alleen zou ik graag zien dat impossible in new game+ zat want het is niet te doen.
Maak gewoon een nieuw deel. Dan alleen goedkoop scoren.
Niet echt, zo oud zijn die games nou ook weer niet.
Speelde het destijds op de PC en met huidge videokaarten is het gewoon de settings opschroeven naar Max/Ultra.
Dead Space 2 en 3 hebben zelfs de vermaledijde microtransacties erin zitten dus de games zijn inderdaad helemaal bij de tijd, nouja, los van lootboxes dan.
Zowel Dead Space 1, 2 als 3 zijn ontworpen voor de Playstation 3. Daardoor verschillen ze grafisch weinig.

Vergelijk Dead Space 3 maar eens met de remake:
DS3 Original: https://youtu.be/Py0XZ4c8aBM
DS1 Remake: https://youtu.be/ACgADFL6iWs
Ik zou het wel een keer leuk vinden als er weer eens een nieuwe titel van iets zou komen, geen remake, geen nummertje 7 van titel x, gewoon iets nieuws :+
Dat klinkt wel leuk, maar met deel 3 hebben ze laten zien dat ze niet meer het talent hebben om een goede Dead Space game the ontwikkelen. Beter Dead Space 2 remaken.
De studio die dead space 3 heeft gemaakt is allang gesloten door EA.
De Dead Space 1 remake is ijzersterk, dus als ze dat niveau kunnen handhaven bij andere remakes ben ik voor. Het is grafisch gezien de beste game die ik ooit gespeeld heb. Ik heb alle sidemissions gedaan en alle extra loot gevonden en ben er uiteindelijk 20 uur mee bezig geweest. Dat is niet veel vergeleken met bijvoorbeeld cyberpunk 2077 (80+uur) maar wel meer dan de meeste singleplayer games. De originele deadspace 1 was ik na 10 uur wel klaar mee. Dead Space 3 is bij lange na niet zo goed, maar het is wel een hele leuke coop game.

[Reactie gewijzigd door StefanSL op 26 februari 2023 11:28]

Als ze de kwaliteit leveren die ze nu met de Dead Space Remake hebben laten zien (dus geen luie, easy cash-grab remasters dus), dan zijn er aardig wat EA klassiekers die ik graag een moderne re-release zou zien krijgen, zoals Jade Empire (Bioware), SSX3, Burnout 3, Def Jam FFNY, Timesplitters FP, NBA Street v3, Battlefield 3/4/Bad Company 2, etc.

Als we ook wat generaties terug zouden gaan, dan zou je zelfs kunnen denken aan klassiekers als Desert Strike, James Pond, Syndicate, SimCity 4, etc.

Ik denk dat het succes van Dead Space en Metroid Prime nu vooral laat zien dat velen van ons gewoon goede SP games willen, zonder al die onzin als GaaS, Season Passes, DLC, etc etc. Gewoon prima SP game, alle content inbegrepen, that’s it. Simpel.
Dead Space 1 was een ijzersterke game! Remake nog niet gespeeld (leeftijdkwestie :+ ?)
Los daarvan ben ik wel benieuwd naar nieuwe games, innovatieve ideeën of andere invalshoeken. Met remakes is dat lastig. Denk onder meer aan It takes two, Enter the Gungeon en Returnal.
Dead Space 2 en 3 waren nou niet een doorslaand succes. Ik zou ze persoonlijk echt respecteren als ze deze gelegenheid gebruiken om weer vanaf scratch te beginnen, waarbij Dead Space Remake als een reboot werkt. Dus wel een deel 2, maar dan geen remake. Gewoon iets nieuws en meer in de stijl van dit nieuwe origineel.
Deel 2 lag nog dicht tegen het origineel aan, deel 3 heb ik snel uitgezet en nooit meer gestart.
Deadspace hoort een claustrofobisch gevoel te geven, waarbij elk geluidje je doet opschrikken en achterom doet kijken. Dat gevoel ontbrak compleet bij deel 3 maar was echt nog wel aanwezig in deel 2.
het was minder eng dan 1 en 2 maar kan me stukken herinneren dat je door een sneeuwstorm loopt op een planeet en dat je weinig ziet en bevriest. dat vond ik toch wel spannend toen. 1 vond ik vooral eng omdat de besturing in mijn ogen crap waren en dat gecombineerd met de kleine ruimtes en mobs met regeneration die je nooit kon killen maar voor weg moest wezen.
Hier is een idee. Dead Space 4? Of moet er dan te ver out of the box nagedacht worden daar bij EA?

Heb liever als ze iets met de RA reeks doen. Er is daar echt een enorme animo voor. Jammer dat er nauwelijks nog leuke RTS games uitkomen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee