Minisforum Neptune HX99G-mini-pc met Ryzen 9 6900HX is nu te koop voor 1179 euro

Minisforum is de Europese verkoop van de Neptune HX99G gestart. Deze heeft een AMD Ryzen 9 6900HX-cpu met RX6600M-gpu en is een geüpgradede versie van de HX90G. De mini-pc heeft een adviesprijs van 1179 euro en de leveringen starten eind februari.

Voor die prijs krijgen consumenten een bareboneversie. Kopers kunnen ook voor versies met 16GB of 32GB DDR5-Sodimm-geheugen en een M.2 2280-ssd van 512GB of 1TB kiezen. De mini-pc kost dan maximaal 1599 euro. Prijzen zijn inclusief bezorgkosten. De eerste pc's worden eind februari vanuit Hongkong verzonden, waarna het nog 16 tot 23 dagen duurt voordat de computer in de EU is.

De Neptune HX99G werd in november aangekondigd en is een verbeterde versie van de HX90G, waar Tweakers eind vorig jaar een review over schreef. De twee pc's delen dan ook de behuizing. De HX99G ondersteunt wifi en bluetooth, heeft een 2,5Gbit/s-ethernetpoort, twee HDMI-poorten, twee USB 4-poorten en twee DisplayPort-poorten. Verder zijn er vier USB 3.2-poorten, waarvan één Type-C. De behuizing is 205x203x69,3mm groot en weegt 1,21kg.

Door Hayte Hugo

Redacteur

13-01-2023 • 11:54

74 Linkedin

Reacties (71)

71
71
59
1
0
8
Wijzig sortering
Wat ik me afvraag, hoe geruisloos is het systeem? Ik heb een NUC onder mijn TV liggen, maar als ik daar een leuk spel op start, dan lijkt het of er een F-35 in de kast ligt...

[Reactie gewijzigd door ElCondor op 13 januari 2023 14:59]

Ik denk dat het best vies tegenvalt. De ruimte is gigantisch klein natuurlijk, dus je hebt (te) weinig ruimte voor degelijke koeling / warmte afvoer.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 13 januari 2023 12:19]

Ik heb de HX90 met Ryzen 9 en die is fluisterstil. Alleen bij een koude start hoor je hem heel even, maar na het fabrikantlogo wordt-ie stil en hoor je hem niet meer, zelfs niet bij zware taken. Ook blaast-ie zelfs met de zwaarste taken koude lucht, dus geen warmteproblemen. Als de HX99G net zo is (en dat zou best kunnen gezien het vergelijkbare ontwerp), dan valt het dus echt niet vies tegen; precies het tegenovergestelde juist.

Edit: ik draai er openSUSE Tumbleweed op.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 13 januari 2023 17:16]

Uhm je hoort m wel als je een 3D game speelt. Zodra je uit de game bent, wordt ie weer stil.
Ik hoor hem niet in 3D-games.
Hou er wel rekening mee dat dat de vorige versie is. ;)
Zeker :) als je foto's van de koeling bekijkt lijkt die wel goed op orde, in een laptop is de heatsink vaak kleiner en ook een traditionele fan erop. Valt nog even af te wachten hoe tests zullen zijn.
Als de koeling gelijk blijft, de CPU en GPU (voornamelijk de warmtebronnen in een PC) wel meer verbruiken, wordt de boel wel warmen en heb je dus meer / betere koeling nog. DUs meer geluid is dan ook wel inherent, tenzij de koeling natuurlijk ook gelimiteerd wordt, maar dan krijg je wellicht onwenselijke temperaturen. ;)
De ruimte is juist gigantisch groot, het gaat van laptop naar mini formaat en dat betekent dat er een flink stuk extra koeling mogelijk is (en ook ingebouwd is in het geval van de HX90/HX99G).

In een mini pc als deze wil je uiteraard geen desktop CPU en desktop GPU hebben, dan ga je het geluid zeker wel merken. Echter in deze mini pc zit super zuinige hardware, met koeling welke een stuk groter is dan in een laptop.
Ik denk dat het best wel meevalt, de vorige die tweakers gereviewed heeft was best stil -> review: Gamen op een mini-pc? - Minisforum Neptune HX90G met 5900HX en RX 6600M
Ook under load? Ik zit op werk, dus kan de video even niet checken, maar ik zal thuis eens kijken.
Kheb nog een kerst bonus :D
Conclusie uit die test:

Tijdens het gamen gaan beide ventilators wel aan, waarbij die voor de gpu met 1800rpm wat harder draait. Doordat de cpu juist minder zwaar wordt belast in deze test, draait die niet sneller dan een dikke 1100rpm, waardoor de totale geluidsproductie met 28dB nog altijd ruim binnen de perken blijft.
Speakers wat stiller zetten? 8)7
Wat ik heb gedaan met mijn cheap NUC (Celeron), is het draadje van de fan losgekoppeld. Er kan niet veel gebeuren, er staat toch een temp limit op de CPU mocht hij heet worden.

Ook even de turbo boost uitgeschakeld door power op 99% max te zetten.

Alleen met erg lange sustained loads op CPU + GPU throttled het systeem.

Met Parsec naar mijn Game PC en ik kan er gewoon 60fps op gamen ook met controllers.
Hmmm, er hangt een i7 bij mij in en die wil ik toch liever niet zo oververhitten.
Fan profile heb ik al op silent staan, maar je kunt het ding niet in de kamer aan hebben staan idlen, want dan hoor je toch nog geregeld de fan uprampen in de kast.
Ik heb hem nu maar uit staan met WoL actief.
Tsja, je moet ook bedenken dat een CPU in de huiskamer 99% van de tijd niets aan het doen is. Decoderen en encoderen gaat via de special videochip en Windows, Youtube en Parsec nemen vrijwel geen cpu-cycles in beslag. Dus, tenzij je games of zware emulators gaat draaien, ben je zonder fan gewoon prima af. Mijn CPU heeft een max van 105c en met dit gebruik gaat hij nooit boven 80c.
Ik heb, net als @TheVivaldi een HX90, en die is inderdaad fluisterstil. Enige verschil tussen zijn versie en de mijne is dat ik er Fedora op draai, maar dat is dan ook alles.

Als ik de machine vol belast met een aantal virtuele machines hoor je hem nog niet, ondanks dat de CPU load dan tegen de 95% aan loopt. Dat belooft wat voor de HX99G
Ja, ik draai er openSUSE Tumbleweed op, inderdaad net iets anders dan Fedora, maar wel beide Linux.
Ik heb de HX90G. Een andere Tweaker en ik hebben er een review over geschreven. Hij is erg stil.
Een typische NUC (die "oude" van 10x10cm) hebben een héél kleine fan, die maakt inderdaad een enorm storend geluid.
Deze minisforum is 20x20cm, waar dus een normale fan van 120mm in zou passen. Het hoeft dus geen vreselijk geluid te maken. Ik heb geen minisforum, maar wel een andere case van 20x20 met een 5700G in dat hoor je niet, tenzij onder load. Zelfs onder load is het geen F16/F35, maar gewoon een ventilator die wat meer druk zet.
Eens de NUC eol is, komt hier geen NUC meer binnen.
Wie ontwerpt dit? Ik kan me niet voorstellen dat men 4-5 jaar heeft gestudeerd om product ontwerper te worden en dan dit zo een goed idee vond?
Zo uitbundig vind ik het ontwerp eigenlijk niet. Wat stoort je eraan?
Overdaad aan vormpjes hoekjes gleufjes en wat al niet meer. Soort Toyota CRH maar dan in computer vorm.

Beauty is in the eye of the beholder... jaja
Bijna alle PC-componenten zijn hier tegenwoordig ten prooi aan gevallen. Waar vroeger gaming een klein aandeel had in PC's bouwen (vandaar dat je alles zelf moest modden, of 'tweaken'), is het tegenwoordig meer andersom. Niet-gamers kopen nauwelijks tot geen PC's meer, dat is allemaal verschoven naar telefoons, tablets, en laptops.

Ben zelf ook totaal geen fan van de schreeuwerige stijl, het is inderdaad het equivalent van wat jij zegt.
Mja hier in het westen zijn we de laatste +/-15 jaar nogal sterk beginnen geloven dat hardware en gaming respectabele, serieuze hobbies zijn voor respectabele, serieuze mensen. En als gevolg daarvan zijn de Apple-normen over hoe hardware en gaming moet gedaan worden normatief geworden voor tech en gaming in het algemeen. Hardware moet minimalistisch zijn en games moeten (minstens impliciet) bepaald politiek wakker narratief pushen. Dan krijg je van die reacties zoals "Wie ontwerpt dit?"

In Oost-Azië daarentegen zie je dat hardware, gaming en andere dingen die tot nerd-cultuur behoren of oorspronkelijk behoorden in de marginaliteit gelaten worden. Niet economisch uiteraard, maar in de zin van dat men aanvaardt dat het hobbies zijn is voor een bepaald mensentype ten aanzien waarvan je niet echt de middenklassenormen kan hanteren. Meest bekende voorbeeld daarvan is waarschijnlijk Akihabara.

Hardware, gaming, manga, anime, J-pop-, C-pop, K-pop etc. worden in Oost-Azië gewoon gezien als een zaak van "dwangmatige consumenten meer geven van wat ze tot nu toe wilden." 10-jarige kinderen met C-cup borsten in anime? Maak er dan 8-jarige kinderen met D-cup borsten van. Gamers willen veel knallen met heel de tijd explosies overal? Doe dan meer knallen en maak de explosies explosiever. Extreme performance voor tweakers? Geef ze dan eXtreme Ultra Giga performance met net hetzelfde maar grotere getallen. Oh en meer lichtjes en het moet er uitzien alsof het naar energiedrankjes ruikt. Die tegenstelling tussen Oost-Aziatische iteratie (fandom dat vast zit in consumptiepatronen) versus Westerse (r)evolutie (gaming-pers en intellectuelen) is overigens wat aan de basis lag van gamergate.

Dus ja, "Wie ontwerpt dit?" is een vraag die enkel westerlingen zichzelf kunnen stellen. Dit is ontworpen op basis van 20+ jaar oude stereotypes over wat een tweaker mooi vindt en wat hem interesseert qua hardware-ontwerp, en in de landen die deze producten maken is dat precies hoe je het hoort te doen.

[Reactie gewijzigd door EmbarrassedBit op 13 januari 2023 13:01]

En ondanks je sarcasme vind ik het als westerse klant toch ook best een mooi kastje. 8-)
Het werkt, dus. :Y)
Ik zie het probleem niet, integendeel. Ik ben blij dat er toch af en toe nog eens iemand durft afwijken van de eenheidsworst die we gewoonlijk krijgen. Uiteraard vind niet iedereen dit mooi, maar ik heb liever een paar producten die ik mooi vind en een heleboel die ik misschien zelfs afzichtelijk vind dan allemaal dezelfde ontwerpen waar je bijna in de instellingen moet gaan kijken om te weten wat je vasthebt.
Waarom is dit geen goed idee? Deze computer is kleiner dan reguliere mini PCs met een ITX moederbord. Het gebruik van laptoponderdelen die sterk presteren is hier een slimme keuze om het formaat extra te verkleinen. Daarnaast koelt het veel beter en is het veel stiller dan een laptop doordat het dikker is dan een laptop en dus grotere heatsinks in kunnen.

Het ontwerp over het algemeen is hier erg netjes. Wat moeten ze anders doen volgens jou? Een laptop maken?
Het moet vooral verkopen. R&D zal het wel OK bevonden hebben alvorens dit te willen introduceren. Ik zelf persoonlijk vind het een spuuglelijk ding ogen, maar dat is mijn mening en die mag ik hopelijk toch wel geven zonder iemand naar mijn keelgat gesprongen krijgen :).
Stevig aan de prijs wel. Zijn laptops met deze specificaties net zo duur? Dan zou ik eerder daarvoor gaan, dan heb je tenminste iets wat beter mee te nemen is dan dit. Dit lijkt mij namelijk lastiger mee te nemen dan een laptop om een of andere reden en je hoeft geen scherm mee te nemen omdat die er al in zit.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 13 januari 2023 12:16]

Laptops zijn een andere doelgroep denk ik.
Ik vermoed dat dit meer is gericht op kantoormedewerkers die een kleine vaste pc nodig hebben, en geen laptop willen.

Overigens ook een leuk apparaatje als home server, maar wel erg aan de prijs.
Ik werk vanuit huis en ben freelancer en ik heb juist mijn laptop verruild voor een Minisforum HX90. En ik gebruik hem ook voor allerlei andere zaken, zoals gaming en andere dingen die niks met werk te maken hebben. En mijn vader heeft zijn grote kast ingeruild voor een mini-pc van MSI (hoewel-ie ook nog een laptop heeft voor op de bank). Is dus echt niet alleen voor kantoormedewerkers.
Ik denk dat als je een pc wilt om te gamen, je deze beter kunt overslaan. CPU is heel krachtig, GPU niet zo, dus voor gaming zijn er betere opties (zoals die mini-pc van MSI).

Voor thuiswerken lijkt deze mij juist super geschikt omdat er een erg krachtige CPU in zit, en je dus veel kunt multitasken zonder dat je pc traag wordt.

Maar goed, gamen zal uiteraard kunnen op dit apparaat, maar voor de gemiddelde consument zijn er betere opties. (jij gebruikt hem ook voor werk zoals je net zegt, dus val je in de groep die ik net beschreef)
Geen idee waar jij "de gemiddelde consument" op baseert. Maar volgens de steam-survey speelt 67,5% van de gamers op 1080p, met een processor van twee generaties terug en is de 1060GTX de meest gebruikte gpu. Dus daarvoor is dit apparaat zware overkill.

De gemiddelde thuiswerker heb ik geen cijfers van gezien, maar als ik zo om me heen kijk hebben die aan een pc die maar 1/3 van dit ding kost ook al meer dan genoeg.
De groep die jij beschreef was kantoormedewerkers. Ik werk freelance vanuit huis, dus ik er is geen kantoor dat mij een computer levert of waaraan ik verantwoording hoef af te leggen.

En ik game prima op mijn HX90, zelfs met hoge instellingen in diverse games. Geen traagheid te bespeuren.
Yep, same here. HX90 (non-G, ik zit niet te wachten op een discrete GPU) achterop de VESA mount van de 32" 4K-monitor, draadloze deskset, en hop, instant all-in-one zonder zooi op m'n bureau. Dik tevreden mee en veel finer dan een laptop.
De Gserie lijkt geen VESA mount te ondersteunen, of stond dat van de non-g ook niet in de specs?
Bij de HX90 zat een VESA mounting plate. Zo te zien zit die er bij de -G versies er inderdaad niet bij.
Als kantoormedewerker heb je toch niet perse een kleine vaste pc nodig? Je kunt de laptop ook prima op externe apparatuur (monitor(s), toetsenbord e.d.) aansluiten.
Niet iedereen betaald graag VAA en of zit niet in de job omschrijving dat ze dit nodig hebben.
Mijn vorige werkgever had kleine HP Z2 workstations voor ons. Werkte perfect, en eerlijk gezegd vond ik het een stuk fijner dan elke dag een laptop mee sjouwen. We konden er via Remote Desktop op vanuit thuis, mits we met de VPN waren verbonden. Voor degene die dit niet wilden op hun persoonlijke pc, was er een optie om een laptop mee naar huis te nemen waarmee je naar de zaak kon VPN-en
Persoonlijk denk ik dat dit apparaatje niet zo goed past als homeserver, helemaal als je hem headless (zonder scherm aangesloten) draait:
- De 6600M GPU is dan meteen al zinloos. Stel dat je hem als mediaservertje gebruikt en transcoding nodig hebt dan kan de in de CPU geïntegreerde 680M GPU dit net zo goed af.
- De CPU lijkt me zwaar overkill voor een home/hobby-server, die gaat zeer waarschijnlijk voornamelijk uit zijn neus lopen vreten.
- Een server heeft baat bij veel RAM. DDR4 is prima, liefst >32GB voor alle VMs/containers/services die je waarschijnlijk parallel zult draaien.

Kortom, niet een hele goede match denk ik :) Ik zou dan eerder naar een (AMD) NUC kijken die door bijv. Intel, ASRock en Asus worden aangeboden, of afhankelijk van je behoefte misschien zelfs een Raspberry-Pi achtige bordjes. (Zelf heb ik een Asus PN50 die uitstekend bevalt, trekt gemiddeld 5-7W!)
In de small formfactor markt heb je niet zo veel high end keus. 1 Intel mini pc in die prijs klasse naar mijn weten. Ik vind t wel een goeie zaak, als je ruimte wil besparen op je buro en je hebt power nodig is dit een goede keus. In MKB passen wij in ieder geval veel mini pc's toe. (intel nuc, Dell optiplex sff, HP elitedesks.

Bij Dell en HP heb je wel keus in de high end maar dan betaal je een stuk meer als voor deze machine. Ik vind t een positieve toevoeging in ieder geval.
Morefine heeft de opvolger van mijn S500+ voorzien van deze CPU, maar zonder 6600M GPU. Dat scheelt voor de 32GB ram + 512GB ssd versie 270 euro in het voordeel van de Morefine. Dus die GPU hiervan zal een fors deel van de meerkosten op zich nemen.
Heb een HP Omen met 6800H/6650X/16GB/16" 1080p144hz op de kop getikt voor 1030 Euro. Vind die HX99 enorm duur voor wat het is.

Ja, het is kleiner dan een 60+ L Desktop. Maar je kan ook een SAMA im01 (of the afgeleide naam in Europe) kopen en dat is een 20L chassis. Kan je alles insteken en upgraden zonder problemen ( en VEEL stiller).

En de mensen dat echt klein willen gaan, kunnen voor een ITX 4L chassis gaan, met een ITX 6600, waar je later veel meer herverkoop waarde hebt. En dat is iets dat veel mensen vergeten. Een desktop kan je makkelijk herverkopen voor een goede prijs, want je kant het verkopen in delen. Een laptop of compacte deskified laptop zoals dat, verkoopt veel minder makkelijk, want mensen willen X exact, en als het zo niet is, dan beginnen ze prijzen te drukken als "compensatie". Neem daar nog eens bij, dat de market veel kleiner zijn.

Ik had een 5L Chassis, met een compacted (en stille) 600W voeding, en 10CM ribben cable for the PCIe 4.0. Heeft me langere geduurd om te verkopen, dan ik de desktop had. En dat was met een 60% lagere prijs, ondanks maar 5 maand oud. De MB, CPU, Geheugen, dat vliegden de eerste maand buiten, de GPU na een maand of 2. Een Deskmini 3L PC, zelfde probleem, duurder enorm lang ondanks dat de prijs 50% lager was en de hardware zo goed als nieuw ( en 1 jaar oud ).

Laptops ... och man, die dingen duren LAAAAANG om te verkopen of je moet enorme in de prijs zakken, dat je zegt, zijn ze niet beschaamd voor die prijzen te vragen. Dat is het probleem met gespecialiseerde hardware. Verkoopt veel minder makkelijk en vaak tegen lagere prijzen. Ik heb men les geleerd, geen gespecialiseerde hardware meer of het moet goedkoop gekocht zijn en waar je kan zeggen, tja, als het niet verkoopt, doet me geen pijn.

Deze HX99 is hetzelfde... Je kan niet upgraden buiten storage en geheugen. Gevolg is, wil je sneller GPU? Nee, je moet de volledige unit verkopen. Sneller CPU, zelfde issue. Dan moet je iemand vinden dat die combinatie wilt van CPU en GPU. En het kan snel gaan... Koper: "O, waarom zou ik een 8Core kopen als ik een 14 Core kan kopen met die GPU". Prijs is te hoog, lagere of geen deal.

Als je echt een compact system wil voor een HTPC, koop een 150 Euro NUC van Intel, en dat kan ook alles aan. Wilt je een gaming PC, get a compact Desktop!

[Reactie gewijzigd door ArconX op 13 januari 2023 12:33]

Er is de officiële prijs, en dan de echte prijs met korting (die als promo of introductieprijs wordt voorgesteld).

Ik heb de voorganger HX90G vorige maand in barebone versie gekocht aan de introductieprijs van €799.
Hiervoor krijg je het equivalent van een AMD Ryzen 5700 CPU en RX 6600 GPU, inclusief mobo, mini-behuizing en voeding.

Lijkt me nog steeds een heel goede deal, niet veel duurder dan de afzonderlijke desktop componenten. En hiervoor krijg je een echte mini-PC die krachtig en stil is.

Dit werkstation staat altijd aan, idle verbruikt ligt onder 20 Watt, ongeveer 30 watt lager dan het X99 systeem dat de deur uitgaat. Op jaarbasis minstens 250 kWh of ongeveer 100 Euro besparing.
Wat zijn de use cases voor z'n systeem kan iemand mij dat uitleggen?
Een compact werkstation waarop je ook kunt gamen.
De HX90G heeft bij mij een 8 jaar oud X99 werkstation vervangen.
Heb nu in een veel kleiner volume een veel krachtigere oplossing - en de HX90G staat netjes achter mijn schermen in plaats van op de grond.
Genoeg, zeker bij bedrijven. Zelf wil ik ook geen grote kast meer, de nieuwe intel NUC 13 extreme vind ik bv al veel te groot, die is al 2x zo groot als de NUC 12 extreme die ik al eigenlijk te groot vind.
Handig voor als je op of onder je bureau geen ruimte voor een volledige tower hebt.
Dan zet je er zo'n apparaatje op en dan heb je een volledige PC, en voor het grootste deel van de software zul je het verschil niet eens merken.

Ik heb zelf eens gewerkt met een elitboxje van HP, en dat werkt allemaal toppie.
(en dan wordt hij nog een maand bij de douane gegijzeld gehouden)
Mijn HX90G werd vorige maand in 5 dagen geleverd. Maandag besteld, zaterdag geleverd.
Grote kans dat hij dan uit het magazijn in Duitsland kwam, anders gaat dat nooit zó snel.
Oei, dit is wel heel veel duurder dan de voorganger HX90G, die kon je als barebone (met korting) voor 749 euro krijgen dacht ik. Voor de versie met 16GB, 256 GB en W11 was het rond 1000 euro Maar die is "Ausverkauft". ;(.

Als ik op de link in het artikel klik krijg ik trouwens een prijs van 959 euro voor de barebone te zien.

[Reactie gewijzigd door Jelbo940 op 13 januari 2023 12:57]

Deze was volgens mij tijdje terug ook in de voorverkoop goedkoper aan te kopen. En ze stunten wel vaker, dus gewoon daarop wachten.
Hoe zit het met import/btw bij zo'n aanschaf?
Als je 'm bestelt bij hun komt die uit het magazijn in Duitsland. Geen import kosten. BTW is gewoon 21%
In de link staat ook nog een HX80G, die kan ook nog wel interessant worden, die wordt dan onder de HX90G geprijst dunkt me.
Voor onze woonkamer wil ik graag een minipc waar ik naast reguliere werk een spelletje op kan spelen en ook een wat simpelere video edit kunnen doen voor familie filmpjes.
Deze is te prijzig maar de HX90G voldoet denk ik prima ;)
1239voor topmedel nu.
Dan schaf ik toch liever een UM690 aan.
Die heeft een 680m,deze een rx6600m?
Dat zal wel behoorlijk uitmaken toch? Kost ook 2x meer.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee