Xiaomi presenteert eerste humanoïde robot CyberOne

Xiaomi heeft zijn eerste humanoïde robot gepresenteerd, de CyberOne. Deze robot is 1,77 meter groot, heeft een armwijdte van 1,68 meter en weegt 52 kilogram. De CyberOne heeft een responstijd van 0,5ms, kan 1,5kilogram tillen en kan mensen, emoties en gebaren herkennen.

Xiaomi geeft niet alle details prijs over de CyberOne, maar het deelt wel mee dat de humanoïde robot beschikt over servomotoren van 500 gram die aan de scharnieren van de bovenste ledematen bevestigd zijn. Die kunnen 30Nm aan koppel genereren. De servomotoren aan het heupscharnier kunnen 300Nm genereren en samen zorgen ze ervoor dat de robot 22 graden aan bewegingsvrijheid heeft. Dankzij de motoren en een eigen ontwikkelde algoritme, kan de humanoïde van Xiaomi rechtop lopen maar het blijft onduidelijk of de robot zichzelf ook kan balanceren wanneer het een duw krijgt of op ongelijke oppervlakken moet lopen.

De CyberOne kan diepte en driedimensionale ruimtes waarnemen dankzij een eigen ontwikkelde Mi-Sense-module. De robot doet hiervoor ook beroep op artificiële intelligentie, maar Xiaomi geeft hierover ook geen verdere details. De humanoïde robot kan volgens de Chinese fabrikant menselijke emoties herkennen en maakt daarin 45 verdelingen. De robot kan ook individuele personen herkennen, gebaren en expressies en is in staat om 85 verschillende types omgevingsgeluid te onderscheiden.

Het is niet de eerste keer dat Xiaomi een robot presenteert. In de zomer van 2021 presenteerde het bedrijf immers de ‘CyberDog’. Volgens het bedrijf is deze humanoïde robot mechanisch gezien echter complexer. “Dit type robot heeft krachtigere motoren nodig die meer bewegingsvrijheid toelaten”, klinkt het. De algoritmes zouden volgens de Chinese fabrikant ook complexer zijn. Een enkel exemplaar van de CyberOne moet tussen de 600.000 en 700.000 Chinese yuan kosten. Dat is omgerekend ongeveer tussen de 86.000 en 100.000 euro.

Door Jay Stout

Redacteur

11-08-2022 • 20:01

133 Linkedin

Reacties (133)

Wijzig sortering
ik probeer me een doelgroep voor te stellen die zo belachelijk veel geld heeft om een veredelde chatbot met de mobiliteit van een 80-jarige te kopen, maar voorlopig lukt het niet :/
ik probeer me een doelgroep voor te stellen die zo belachelijk veel geld heeft om een veredelde chatbot met de mobiliteit van een 80-jarige te kopen, maar voorlopig lukt het niet :/
Tegen de tijd dat wij zelf 80 zijn en deze robot 40+ jaar verder ontwikkeld is en de vergrijzing is doorgeslagen... Dan is dit de vervanging in het verzorgingshuis om je te verzorgen, je aandacht te geven en 24/7 voor je klaar staat.

Wij zijn zelf de doelgroep.
Alleen over 40 jaar is de robot die je vandaag koopt niet meer doorontwikkeld. Hardwarematig heeft ie nog dezelfde (on)mogelijkheden.

Wat is de doelgroep vandaag voor deze robot? Zo begreep ik de vraag. Allicht zijn er mooie ideeën over war robots ooit allemaal kunnen gaan doen. Maar waarom zou iemand nu een ton betalen voor deze robot?
Maar die vraag is toch totaal irrelevant? De enige reden dat deze robot bestaat is juist vanwege de potentie in de toekomst. Wat doet het er dan doet dat hij nu een ton kost en niemand hem koopt?
Waarom dan überhaupt verkopen? Dan moet er een heel service apparaat achter etc.

Maar goed, ik wilde alleen de eerdere vraag verduidelijken. Ik snap best dat die apparaten het best ontwikkeld kunnen worden met gebruikers input. Etc. Alleen dit lijkt me nog een stadium te vroeg daarvoor.
Iedereen die geld voor wilt neer tellen voor deze robot, is toch prima. Daarnaast kan je een hoop in productie "Testen" (Shift right). Als die Robot het lab nooit verlaat. Dek je ook niet alle mogelijk scenarios.
De enige reden dat deze robot bestaat is juist vanwege de potentie in de toekomst.
Is dat wel zo?
Het lijkt er meer op dat deze robot bestaat om leuke presentaties te houden en naam te maken voor xiaomi, net als asimo dat deed voor honda.
Early adopters, enthousiastelingen, gimmicks voor beurzen enzo. Verwacht niet dat er een soort tesla-achtige fabriek gaat komen waar deze dingen van de band af rollen. Dit is vooralsnog gewoon handmatige assemblage en er zullen er misschien 1000 van verkocht worden. Maar inderdaad, het is een toekomstperspectief.

De galaxy fold had mega bezels, zowel binnenin als buiten, een niet extreme SoC en een prijskaartje van 2000+ euro. Geweldig?: nee. Vernieuwend?: Ja!

[Reactie gewijzigd door geerttttt op 12 augustus 2022 08:23]

Daarnaast is dit de eerste commerciele robot, kosten gaan wellicht in de toekomst omlaag en wat deze robot kan zal in de toekomst alleen maar verbeteren. Daarnaast zullen deze robots ook de hulpjes thuis vervangen, dit is niet zo gewoon in het Westen maar in China waar ik zit heel normaal. Ik heb zelf een voltijdse nanny en een schoonmaakster. Deze robot is nog net even te duur maar geef het 5 jaar en dan wordt die wel heel interessant.
Over 5 jaar is het echt - i.i.g. in thuissituaties - nog niet mogelijk een nanny/schoonmaakster te vervangen door een robot.
De ontwikkelingen in dit verband gaan véél langzamer.
Met een beetje AI en user customizing lijkt me niet ondenkbaar dat je binnen tien jaar voor een kwart van de prijs aardig in de buurt komt. Met een beetje geluk komt er vanuit het DIY circuit al wat mogelijkheden.
Persoonlijk wil ik zelf een home assistent op wielen bouwen.
Met een beetje AI en user customizing lijkt me niet ondenkbaar dat je binnen tien jaar voor een kwart van de prijs aardig in de buurt komt. Met een beetje geluk komt er vanuit het DIY circuit al wat mogelijkheden.
Persoonlijk wil ik zelf een home assistent op wielen bouwen.
Ik geloof er niks van.
In 1969 zei men dat verwacht werd dat we binnen een paar decenia op Mars zouden rondlopen.
En hoe vaak is niet al voorspeld dat we in huis nuttige huishoudrobots zouden hebben. We zijn tientallen jaren later dan die uitspraken nog niet verder dan een stofzuigrobot, die alleen werkt als er geen spullen op de vloer liggen.

Ja, het gaat komen. Maar het is nog héél ver weg.

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 26 augustus 2022 10:41]

Ontmenselijking. Nee dank u. Ik zou niet zo wel hoop op een technisch ding zetten.
Onzin.

Over 40 jaar is er helemaal geen vergrijzing meer, grijze mensen gaan dood.

https://www.cbs.nl/nl-nl/...olking/bevolkingspiramide

[Reactie gewijzigd door Yordi- op 12 augustus 2022 09:17]

Ik zou als ik was beter naar dat grafiekje kijken want je ziet het niet goed. In 2060 zijn er duidelijk nog meer ouderen voorspeld dan nu. Je ziet gewoon een toename in de groep 80+. En dat is logisch ook aangezien er steeds meer mensen bijkomen.
Er zijn straks te weinig mensen om voor ons te zorgen... er worden geen 10 kinderen per gezin meer gemaakt. Vaak maar 1 of max 2 en een paar uitschieters.
Als je de aanname doet dat er in 2070 mensen zoveel en zo vaak ouder worden dan nu, dan kun je toch ook aannemen dat "vergrijzing" relatief is. Oftewel, als men daadwerkelijk vaker langer leeft zijn ook meer mensen in staat langer te werken en heb je minder zorg nodig. Waarom zou je anders gemiddeld gezien langer leven?

Nu is het probleem dat de huidige grijzen uit het tijdperk komen waarin men het normaal achtte veel meer kinderen te krijgen dan nu. Tenzij straks helemaal niemand meer kinderen krijgt, wat ik niet verwacht, is het over 40/50 jaar veel beter gebalanceerd dan nu.
En dat is logisch ook aangezien er steeds meer mensen bijkomen.
Onzin. Er komen in nederland juist steeds minder mensen bij. Dat zie je duidelijk in de bevolkingspiramide. De gemiddelde hoeveelheid nieuwe mensen in nederland neemt al 55 jaar gestaag af.
Ik zou als ik was beter naar dat grafiekje kijken
Je moet denk ik eens gaan praten met de leraren van je middelbare school want die hebben je kennelijk nooit uitgelegd hoe je een bevolkingspiramide moet lezen. :)
Volgens mij leven er nu meer mensen in Nederland dan een jaar geleden. Afname van groei betekent niet dat er geen groei meer is. Dus over 40/50 jaar lopen er meer oudere mensen rond dan nu, volgens dat grafiekje. Helemaal omdat we gemiddeld nog ouder worden tegen die tijd.

Ik weet het, statistiek lezen is een kunst.
De bevolkingsgroei in nederland zit al een paar decennia op zo'n half procent op jaarbasis.
https://www.cbs.nl/nl-nl/...ing/bevolkingsgroei/groei

Tegelijkertijd hebben we een enorme bubbel aan ouderen (de babyboomer generatie) die richting 80 schuift.
Die bubbel was min of meer een eenmalig event. Als die mensen straks allemaal dood zijn dan hebben we opeens een veel lagere bevolkingsdichtheid.
volgens dat grafiekje.
Dat grafiekje is helemaal niet ontworpen om een goede inschatting te kunnen maken over de verhouding tussen jong en oud over 40 jaar. Alle toekomstige jonge aanwas in die grafiek is puur gokwerk en de enige relevante info over de sitatie over 40 jaar betreft de groep mensen die nu reeds al geboren zijn.
Wat je mischien nog zou kunnen denken om de grafiek te onderbouwen is dat er de komende 20 jaar een hele hoop 20-ers bijkomen. Dat kunnen dus enkel buitenlanders zijn en dan waarschijnlijk in de vorm van gastarbeid. Je ziet dan dat er in de periote +20 to +40 jaar er spontaan een bubble rond de 20e levensjaar ontstaat. Nou, ik kan je vertellen dat mensen niet op hun 20 geboren worden dus die moeten dan ergens anders vandaan komen. En waarschijnlijk komen ze dus om mee te helpen de bejaarden te verzorgen.
er is een film waarbij opa de robot overhaalt om in te breken, Robot and Frank. wat wel aardig is, is hoe de twee een band opbouwen. Een mens kan ook met een dier een hele sterke band opbouwen, dus ja daar is op den duur best een markt voor denk ik.
40+ jaar verder... als je ziet wat er dagelijks aan mind-blowing nieuwe A.I. bijkomt
(zie youtube channel ""Two Minute Papers" <<not affiliated in any way>>)

i.e. training virtual robots in virtual reality, en dan transplant de inference in een echte robot..
Dall-E (is alweer zwaar verouderd na 3 maanden)
FSD / Optimus Subprime (soon in theaters near you)
etc..

dan lijkt me dat de robots hun eigen space ship hebben gebouwd, en zo snel mogelijk gevlucht zijn naar onbekende bestemming... ons alleen latend in een oude schommelstoel aan het raam....

Tot ze zich verder ontwikkelen en met een plan komen....
Met name een proof of concept, misschien iets zoals rondleidingen geven in een gebouw of bestellingen opnemen op een terras (niet uitserveren, da's te zwaar :P ).
Zodat we met z'n alle nog minder menselijk contact kunnen hebben en nog meer banen kunnen schrappen, ja ik zie veel voordelen :9
Het verdwenen banen argument is al een zwak argument sinds het begin van de industriële revolutie. We hebben momenteel nou niet echt een tekort aan banen. Robots komen, als we daardoor banen kunnen schrappen dan juich ik dat toe.
Het automatiseren van arbeidsintensieve taken in de industrie heeft inderdaad nog steeds niet geleid tot het massaal werkloos worden van de arbeidersklasse.
Maar er zijn baantjes waarbij naast de pure arbeidstaken ook het menselijke contact belangrijk is. Het is goed voorstelbaar dat alle fysieke taken van bv. verplegers in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en bejaardentehuizen binnenkort 'uitbesteed' kunnen worden aan robots. Het is echter maar de vraag of de patiënten/ bewoners er erg van opknappen wanneer ze vrijwel geen menselijk contact meer hebben.
Ik heb een half jaar stage gelopen in een verpleeghuis en heb daar met eigen ogen gezien hoe ontzettend hard verpleging soms moet werken om bij alle mensen überhaupt aan de basisverzorging toe te komen. Ik weet zeker dat veel verpleegkundigen graag meer tijd zouden hebben om kwalitatief sociaal contact met patiënten en/of bewoners te hebben.

Je kunt het daarom ook anders zien. Als de robots een deel van deze basistaken over kunnen nemen, zullen de verplegers misschien meer tijd hebben om een praatje te maken.

(In de praktijk moeten we nog maar zien of dit ook daadwerkelijk gebeurt. Een ander realistisch scenario is namelijk dat er gewoon verplegers worden wegbezuinigd en dat de resterende verpleging het alsnog druk heeft.)

[Reactie gewijzigd door Zaanone op 12 augustus 2022 13:25]

Maar er zijn baantjes waarbij naast de pure arbeidstaken ook het menselijke contact belangrijk is. Het is goed voorstelbaar dat alle fysieke taken van bv. verplegers in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en bejaardentehuizen binnenkort 'uitbesteed' kunnen worden aan robots. Het is echter maar de vraag of de patiënten/ bewoners er erg van opknappen wanneer ze vrijwel geen menselijk contact meer hebben.
Daar wordt genoeg onderzoek naar gedaan, dat heet social robotics. Robots kunnen wel degelijk menselijk gedrag nabootsen en emoties oproepen bij mensen. De harde waarheid namelijk is dat er niet genoeg verplegers zijn om voldoende menselijk contact te hebben met de alsmaar groeiende populatie ouderen. Als robots verpleging daarin kunnen ondersteunen door een aantal simpele taken over te nemen of om zelfs als 'maatje' voor ouderen te dienen (dit gebeurt al) dan is dat een fantastische oplossing.
Dan geef je al precies aan waarom we niks te vrezen hebben van automatisering. Blijkbaar is er nog altijd behoefte aan menselijke krachten voor bepaalde werkzaamheden. De robots kunnen dan de fysieke dingen doen en de mensen hebben meer tijd voor de "menselijke" taken. Ipv dat ze snel snel iemand 5 minuten moeten verzorgen zouden ze door robotisering echt eens met iemand samen kunnen gaan zitten en een praatje maken.
Zodat we met z'n alle nog minder menselijk contact kunnen hebben en nog meer banen kunnen schrappen, ja ik zie veel voordelen
Zolang er nog grote personeelstekorten zijn lijkt je cynisme zn doel niet te treffen.
Doe mij dan maar zo’n QR menu dan een robot
Zo denk ik nu ook. Maar toch elke keer als ik dit soort reacties zie moet ik denken aan dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=TNwhIHqM60g (Laat zien hoe mensen over de mobiel dachten in 1998).
Met name een proof of concept
Honda had ASIMO al in 2000 of zoiets. En die liep als een iets minder berjaarde

[Reactie gewijzigd door ALittleTooLate op 11 augustus 2022 21:16]

Deze robot kan m.i. best een service-tray op wielen besturen waar de hele bestelling voor een flinke groep op past. Hoeft de robot alleen maar het bord van de tray te pakken en op tafel te zetten. En dat zal meestal wel wat minder wegen dan 1.5 kilo.
Raar hè? Ik vraag me ook in letterlijk elk Tweakers artikel over een POC weer af waarom proof of concepts nooit gebruikersklare, allesverbeterende producten zijn. Ik blijf het raar vinden.
er zijn genoeg proof of concepts waar mensen laaiend enthousiast over zijn, maar dit is geen POC meer, dit is een eindproduct dat een (heel hoge) verkoopsprijs heeft en dan heb je gewoon een doelgroep nodig om het rendabel aan te slijten, anders ben je als bedrijf fout bezig.
Als ik multi miljonair zou zijn, te veel vrije tijd, geen besef van ethiek, zou ik er eentje voor de grap halen denk ik
Zelfs dan kan je beter aankloppen bij Boston Dynamics
Waarom niet gewoon allebei? Deze neemt vriendelijk je jas aan bij de deur en laat je op een hartelijke manier weer uit.

[Reactie gewijzigd door djwice op 11 augustus 2022 21:26]

Als het goed geregend heeft, is de jas waarschijnlijk te zwaar ;)
Voegen we een extra exoskelet toe. Nog een mooie gadget om er bij te kopen. :*)
Dan zou ik eerder voor Spot gaan van Boston Dynamics, al heeft die zover ik weet geen 'chat' functie. Deze presentatie is vooral leuk om te showen waar ze mee bezig zijn en waar ze naar toe willen. Een bot die het huishouden GOED doet en ik geen huissleutel hoef te geven voor me is voor mij best wat geld waard. Zaken zoals een vaatwasser inruimen, stoffen en spullen terugleggen op 'hun plaats' is echter nog wat lastiger te maken dan een zuigrobot of een robot zoals Spot die veelal bestuurt wordt via een afstandsbediening of voorgeprogrammeerde route.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 11 augustus 2022 22:03]

Geen huissleutel, maar wel een altijd aanwezige en altijd meeluisterende Chinese robot in huis...
Google home wel goed? Chinezen niet te vertrouwen en Amerikanen wel? Is dit oke?
Min of meer....lijkt het er wel een beetje op, kreeg het gevoel een beetje.
Bij mij in huis vind je ook geen Assistant of Alexa, of dat soort snuisterijen.

Het gaat mij erom dat er de zorg was over de huissleutel toevertrouwen aan een schoonmaakster, maar dat daarvoor in de plaats een robot rondloopt die gecontroleerd wordt door een bedrijf in een jurisdictie met zeer twijfelachtige (of totaal afwezige) bescherming van de privacy van de gebruiker.
Dan zou ik de robot laten inbouwen in mijn RealDoll. :+
Wat heeft dit met ethisch besef te maken? :?
De doelgroep "kijk eens wat ik mij kan veroorloven ook al doe ik er niks mee" bestaat wel degelijk, verkijk je er niet op. Vroeger was dat kunst, nu is dat meer auto's, jachten, huizen, technologie.
Met die insteek hadden we nooit auto’s, boten of vliegtuigen gehad 😜
25 jaar geleden: welke idioot wilt nou de hele dag een telefoon op zak hebben. Zo’n groot ding, hele dag bereikbaar zijn? Nee, ik bel thuis wel.
Zo een geweldig stukje dit heel bijzonder om te zien.
Jij hebt het tijdperk van de dumbphone niet meegemaakt begrijp ik?
Die in je zak zat en waar je niet de hele dag naar keek ja. Had je hetzelfde interview in zakencentra gehouden dan waren er genoeg mensen die wel zo'n ding wilde hebben. Lees de krantenberichten over mobiel bellen rond 94/95/96 er maar op na. Het aantal mobiele gebruikers schoot toen omhoog.
Iedere ouder gunt het beste voor zijn en of haar kind(eten) en op dit moment wordt het steeds lastiger om rond te komen van het minimumloon (succes als je geen partner heb en een woning zoekt).
Het is mijn verwachting dat het gemiddelde opleidingsniveau daarom per generatie wat stijgt.

Ik denk dat dit soort robots als ze verder ontwikkeld zijn ook perfect veel van de banen over kan nemen die niemand wil doen en of niet genoeg betalen op leveren om een bestaan te kunnen onderhouden.
Ik denk dat dit soort robots als ze verder ontwikkeld zijn ook perfect veel van de banen over kan nemen die niemand wil doen en of niet genoeg betalen op leveren om een bestaan te kunnen onderhouden.
https://www.youtube.com/watch?v=T282C7cjWwg
Gezien de verwachtingen die wij als mensen kweken en de wereklijke snelheid van ontwikkelingen denk ik dat het nog een tijdje gaat duren voordat jouw voorspelling uitkomt.
Ik kan me er ook niet aan onttrekken dat die man op het podium die robot een bloem heeft gegeven, op laat komen, en dan roept: wow, you have a high EQ. Ik cringe enorm, haha
Ik ben zelf ander erg geintreseerd in humanoid robotics en HRI. Dit soort releases vind ik juist interessant. Helaas heb ik dan weer niet belachelijk veel geld (en vaak zijn ze ook niet makkelijk als particulier te kopen), maar ik weet wel dat er hele communities van robotica enthousiast is die dit soort robots graag zouden willen kopen ;).
Kan het huishoudelijke taken doen??
Als hij slechts 1,5 kilo kan tillen dan lijkt het me niet, dat is echt bizar weinig. Amper genoeg om een vaatwassen open te trekken, kan met water te vullen, etc.
Teckel uitlaten? Bier openen? Ouderavond bijwonen?
Haha, ouderavond bijwonen zie ik al helemaal een soort sketch voor me. Een klaslokaaltje vol robots en een robotdocent die het gaan hebben over de kinderen.
over de robot kinderen dan he, want goed voorbeeld doet volgen :+
Ja en tegen de tijd dat de robot klaar is heb jij de hypotheek volledig betaald.
nog belangrijker: Kan je er Doom op spelen?
Beter nog, kan die robot een beetje doom spelen? :P
Nog belangrijker: Will it blend?
Is die CO2 neutraal?
Die robot loopt alsof hij nodig naar het toilet moet ( olie aftappen ) }>

Maar even zonder flauwekul loopt de robot onnatuurlijk en tja qua uitzien, goed b.v. in Starwars of een of andere Sciencefiction serie. Het zal ook nog wel heel wat jaren duren eer ze zover zijn dat een robot alle bewegingen van een mens kan nabootsen. Dat ga je niet redden met enkele servomotoren maar misschien wel met duizenden servomotoren. Kijk maar eens hoe complex alleen al de menselijke spieren in elkaar zitten en laat staan gewrichten etc...
Maar moet je een robot willen die een kopie is van een mens? Als ie functioneel is, is het prima zat toch.
Xiaomi pretendeert dat het de 1ste humanoïde robot is maar dat is het nog verre van vind ik.
Maar het hoeft toch ook niet een 1 op 1 kopie te worden? Als die maar een hoop tkanr kan overnemen.
Inderdaad.. Ik hoef geen lopende robot die bloemenuitdeelt en selfies maakt, en er fancy uitziet, Doe mij nu eerst gewoon een lelijk apparaat, desnoods een "robot" die de laadkabel op mijn auto aansluit en weer eraf haalt als ie vol is. thats-it.
Is dit een echte live demo of gewoon een van te voren geprogrammeerde dialoog? Lijkt op het laatste.
Zeker aangezien de selfie die op de background verscheen overduidelijk niet de selfie was die zojuist genomen was.
Hoezo? Wat was er volgens jou overduidelijk aan dat het niet zo was?
Op de foto die wordt getoond lacht hij meer. En staat hij met zijn borst meer achter de arm van de robot.
Ja, en er zit meer ruimte tussen zijn hoofd en de robot dan op hoe het op het podium is.
pffrrrlt... Als je het niet eens aandurft om iets eenvoudigs om live een selfie te nemen is het geen demo.
Tuurlijk kan je net aan on-elegant op de foto komen of kan het technisch misgaan, maar dat maakt een demo extra krachtig als het wel werkt versus een nep saai toneelstukje...
Als je ziet wat andere humanoid robots kunnen lijkt Xiaomi zonder overdrijven 10 jaar achter te lopen.
Zelfs $100 speelgoed is meer indrukwekkend dan dit.
Ik ben altijd op zoek naar dat soort speelgoed en je hebt 100% ongelijk. Ik wou dat ik een speelgoed robot kon kopen die een fatsoenlijke bipedal movement heeft.
Ik vind 1,5 kg een beetje te weinig. Vooral voor dat geld. Bovendien vraag ik mij af hoeveel talen die robot kan spreken.
Persoonlijk vind ik dit echt bizar slecht. Kijk het filmpje eens zonder geluid. En als je het zou kunnen verstaan. Luisteren zonder te kijken. Ik ben de eerste (als jl het geld zou hebben) als er een beetje een decent robot zou zijn om hem te kopen maar dit gaat echt nergens over.
Dat ze dit durven te tonen zeg. Dit ziet er toch niet uit. Ik zou me schamen als ik dat zou moeten presenteren.
Ik zou me schamen als ik dat zou moeten presenteren.
Als jij zo'n ding kon maken dan was je denk ik trots geweest...
Vroeg shippen is altijd een mooie oefening maar zal wel bedoeld zijn om over een jaar of tien geriatrische patiënten te helpen…
En ook in andere markten kan een robot met menselijke ergonomie ingezet worden in voor mensen ontworpen werkomgevingen.
Early days maar dat was de Tesla Roadster ooit ook.
Ongelooflijk kansloos dit.

Je had jaren, echt járen geleden al van die kleine robotjes die hele dansje deden samen en die bewogen realistischer dan dit.

Dit is opgeschaald kinderspeelgoed van de Action.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee