Twitter test label waarmee maker van tweet laat zien een antwoord leuk te vinden

Twitter test een 'liked by author'-label. Daardoor moeten andere gebruikers onmiddellijk zien welke antwoorden leuk worden gevonden door de maker van een tweet. Het gaat vooralsnog om een beperkte test, zegt Twitter.

Twitter: liked by author. Bron: Techcrunch
Twitter: liked by author. Bron: Techcrunch

Twitter heeft de test tegen Techcrunch bevestigd nadat een redacteur van de site het label was tegengekomen. De site zegt dat de test in verschillende landen lijkt te lopen. Twitter houdt vaak tests met nieuwe functies en doet dat binnen een beperkte groep om te kijken wat het effect van een bepaalde toevoeging aan de site of app is.

Het label laat een rood hart zien met de toevoeging 'by author'. Het rode hart is in de interface van Twitter een teken van het 'liken' van een bepaalde tweet. De positie van het antwoord op de tweet lijkt niet te veranderen. Onder meer TikTok heeft een dergelijk label ook, zegt TechCrunch. Ook YouTube duidt aan welke reacties de maker van een video leuk vindt. Twitter zegt niet of en wanneer het label een functie wordt die voor elke gebruiker beschikbaar komt.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

16-05-2022 • 11:21

14

Reacties (14)

14
13
9
0
0
1
Wijzig sortering
Inderdaad niet zo heel innoverend, dit. Dit past goed in het stramien van Twitter de afgelopen jaren: kijk naar andere platformen (of je eigen 3rd party clients), neem features over, en verwijder ze als het toch niks blijkt.
"QUICK! Someone think of something 'new'! Our stock is going down!"
-- Twitter directie

;)

Ik vermoed eerder dat Twitter zich langzaam aanpast aan een veranderende markt. Dit heeft op andere platformen laten zien dat het 'werkt', dus wil Twitter ook zo een 'Me too!' label toevoegen. Want ik vermoed dat zo een label een heleboel meer likes produceert op die reply, wat weer meer traffic genereert, etc.
Heeft YouTube comments ook. Goede toevoeging om gedachtengangen van een thread te blijven volgen. Hoeft de maker ook niet steeds te retweeten.
Gewoon rechtstreeks gejat van Tiktok. Niks mis mee, maar Twitter hoeft niet te doen alsof dit nou zo vernieuwend is.
Ik zie nergens dat Twitter doet alsof dit zo vernieuwend is. Techcrunch kwam er achter en heeft vragen aan Twitter gesteld die dit daarna bevestigd heeft dat ze dit testen.

Verder best bijzonder dat je TikTok kiest als app waarvan dit gejat zou zijn. Zulke functies bestonden al jaren voordat TikTok of zelfs Musical.ly (vorige naam van TikTok) ook maar bestond.
Ging mij om de manier waarop het wordt weergegeven. Dit lijkt het meeste op hoe Tiktok het doet als badge. Dat Google+ het 10 jaar geleden had is niet relevant in de huidige social media landschap. Daar heb je een paar grote waar het om draait, waar de implementatie van Twitter het meest lijkt op die van Tiktok. Op YouTube is het minder opvallend en Facebook en Instagram hebben dit niet.
Eh, Instagram heeft het wel degelijk. Ik zie het hier gewoon in de webversie.

En het is misschien niet heel relevant wie er het eerst mee kwam, maar het is ook niet relevant wie het van wie gejat heeft, waar jij over begon.
Eh, TikTok? YouTube heeft dit ook al geruime tijd en heeft Facebook dit niet ook al heel lang? En volgens mij hadden Google+ en Identica dit jaren geleden ook al.
Het is gewoon gejat van de aloude forum softwares maar goed!
Omdat dit een tech website is én het over een mogelijk een toekomstige feature van Twitter. Maar hoort feedback aan de redactie niet in Geachte Redactie?
Stem op deze feature om het geven van feedback te simplificeren. (Geef een thumbs-up. (y))
Ook al is het nieuw an sich - het is toch nieuws al iets verandert?

En ook al is het idee dus gepikt/geleend - dat betekent niet dat het een slecht idee is. Het is wel moeilijk om iets wat zo beperkt is in functionaliteit (Twitter....) nog echt te vernieuwen.

Nieuws van morgen: "Twitter laat 141 tekens toe" :+

(en welke zot daar miljarden voor zou neerleggen is weer een ander verhaal... :9 )
Nieuws - s = Nieuw.
Nieuwe functionaliteit. :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.