Panasonic kondigt volledige 2022-line-up met oled- en lcd-televisies aan

Panasonic heeft zijn volledige 2022-line-up met oled- en lcd-televisies aangekondigd. Het bedrijf komt met vijf nieuwe oledtelevisies en verschillende lcd-tv's met schermdiagonalen van 42 tot 77". Prijzen en releasedata zijn nog niet bekend.

Panasonic deelde eerder al details over zijn hoogst gepositioneerde oled-tv voor dit jaar, de LZ2000. Het bedrijf onthult nu ook zijn andere 2022-oledmodellen in een persbericht. Het bedrijf komt dit jaar bijvoorbeeld ook met een LZ1500. De LZ2000 en LZ1500 krijgen volgens Panasonic een 'Master OLED Pro'-paneel, waarvan Panasonic claimt dat de kleurweergave beter is.

De LZ1500 wordt geleverd met een schermdiagonaal van maximaal 65", terwijl de LZ2000 ook beschikbaar komt als 77"-model. De Panasonic LZ2000 moet daarbij een beter geïntegreerd geluidssysteem bieden met speakers die naar voren, opzij en naar boven zijn gericht.

De Panasonic LZ2000

Verder komt de fabrikant met nog drie andere oledtelevisies. De LZ1000 krijgt een 'Master OLED'-paneel en komt beschikbaar in 55"- en 65"-varianten. De LZ980 en LZ800 krijgen een regulier oledpaneel en worden geleverd met schermdiagonalen van 65", 55", 48" en 42". Alle televisies in Panasonics oledline-up krijgen HDMI 2.1-aansluitingen en ondersteuning voor HDR10+ en Dolby Vision.

Er komt ook ondersteuning voor een filmmakersmodus, een Netflix Adaptive Calibrated-modus en Dolby Vision IQ. De oledmodellen bieden allemaal 4k120-ondersteuning en een variabele refreshrate. Panasonic introduceert een Game Control Board-functie. Dat is een overlay waarin gebruikers gemakkelijk gaming-gerelateerde instellingen kunnen wijzigen.

Panasonics Core LED-serie met lcd-tv's bestaat uit een LX940 en LX800. Beide modellen komen beschikbaar met schermdiagonalen van 43" tot 87". De LX940 zou een betere soc voor beeldverwerking krijgen. Ook deze tv's krijgen 4k120-ondersteuning via HDMI 2.1 en een variabele refreshrate. Ook de panelen verschillen onderling, waarin de hoger gepositioneerde modellen een hogere helderheid halen.

De 2022-line-up van Panasonic

Door Daan van Monsjou

Redacteur

12-05-2022 • 15:31

61 Linkedin

Reacties (61)

61
61
27
1
0
33
Wijzig sortering
Verschillen ten opzichte van de vorige lijn is één, maar wat zijn de USP's van deze modellen ten opzichte van de concurrentie?
Eén ding wat me opvalt is dat de Panasonic tv's zowel Dolby Vision als HDR10+ ondersteunen. Bij Samsung is dat alleen HDR10+ en bij LG alleen Dolby Vision, als ik even snel in de Pricewatch vergelijk.
Dan hoop ik dat de kijkhoek beter is dan deze TX-40EXW735, als ik daar 1 stap opzij doe, dan heb ik een nagenoeg wit beeld, onbegrijpelijk dat ze zoiets hebben gemaakt.

Om maar niet te praten over de interface van de recorder (opname programma's) is nog niets veranderd als 10 jaar geleden, gelijk als mijn video-recorder uit die tijd, slow-motion hebben ze nog nooit van gehoord, mijn Samsung van 9 jaar oud UE40F7000 heeft een slow-motion van 1/32
Is er echt een vraag naar slow-motion onder de consument? U bent namelijk de eerste die ik hier over hoor. Lijkt me dan ook dat bedrijven echt wel marktonderzoek doen, en waarschijnlijk is er te weinig vraag naar.
Ook de OLED tv's van Philips ondersteunen beide formaten.
Betrouwbaarheid en kleurechtheid zijn bij Panasonic bovengemiddeld in orde. Heeft een zeer laag uitvalpercentage.

Daarnaast heeft Panasonic vooralsnog een fysieke aan/uit toets en in veel gevallen een draaibare voet. Dat zal vast niet ineens veranderd zijn.

Myhomescreen is wel wat beperkter qua apps voor de Nederlandse markt.
Deze generatie wordt niet meer gebouwd door Panasonic, dus over betrouwbaarheid zou ik niks noemen..
Betrouwbaarheid wordt veel meer bepaald door ontwerpen, onderdelen selectie en kwaliteitscontrole dan door de specifieke fabriek waar iets vandaan komt. Ik mag aannemen dat Panasonic daar wel eisen aan stelt.
Correct, deze OLED generatie wordt niet meer door Panasonic zelf gemaakt. Ik heb de 65" JZ1500 want ik heb een high end surround installatie en het geluid van de OLED is gewoon zijn geld niet waard. Ze zouden dit beter als optie doen zoals mijn vorige tv de Pioneer KRP-500. Pioneer heeft destijds ook de fabricatie uit handen gegeven met gevolg dat er enorm veel reclamatie's zijn geweest waardoor zelfs Pioneer uit deze markt is moeten uitstappen.
Hebben deze dan Samsung of LG OLED panelen?
LG is de enige die OLED-panelen fabriceert, dus het zijn altijd LG-panelen.
Niet meer, aangezien Samsung nu volop inzet op QD-OLED panelen.
Als het QD-OLEDs waren zouden ze het wel hebben aangegeven. Lijkt me een USP waar je mee wilt adverteren.
Enige die W-OLED maakt, Samsung maakt nu Quantom Dot panelen. Voor zover ik weet zijn dit LG Display panelen en heeft vooralsnog alleen Sony een QD-OLED (en Samsung uiteraard)
Enige die W-OLED maakt
Er staat toch nergens dat het W-OLED betreft? En W-OLED en QD-OLED vallen beide onder de naam die wel genoemd wordt, OLED, dus geeft geen uitsluitsel.

Hoewel waarschijnlijk(er) dat het W-OLED is omdat we inderdaad enkel van Sony zeker weten dat die een order heeft geplaatst.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 mei 2022 17:06]

Dat en ook dat Samsung nog maar een vrij kleine productie heeft. Panasonic zou mogelijk in één topmodel een paneel van Samsung kunnen stoppen, maar als het om een complete televisielijn gaat dan weet je dat voorlopig alleen LG dat kan.
Je mag wel goed opletten in de tabel bij de LZ1500.. de kleine letters roepen eigenlijk dat de 42 en 48 inch terug vallen naar lager modellen (oled paneel van de lz980 en geluid van de lz940). Vraag me af waarom je dan een 42/48 inch lz1500 zou kopen als de waarschijnlijk goedkopere lz980 precies hetzelfde (of eigenlijk meer, gezien het geluid) levert.
Dat snap ik ook niet zo goed. Overigens wel hetzelfde geluid van de lz980 toch?
Dat is super jammer..want ik ben in de markt voor een 48...

De TX-48JZT1506 heeft wel het "Master OLED" scherm. De vraag is dan...is de 2021 Master OLED beter dan de 2022 OLED?
wel fijn dat zowel 42" en 48" beschikbaar gaat worden voor de mensen die niet perse een lel van een tv in hun huiskamer willen hebben.
Willen op zich wel, had ik de ruimte ervoor gehad, maar die is er gewoon niet, zowel in maximale kijkafstand als de breedte waar de tv zou komen te hangen. 48" is echt de max wat hier mooi past.
Mooi formaat voor op het toilet :+
De persoon die de voet vorm geeft krijgt bij Panasonic nog steeds geen hoog salaris zo te zien… :+
Panasonics Core LED-serie met lcd-tv's bestaat uit een LX940 en LX800. Beide modellen komen beschikbaar met schermdiagonalen van 43" tot 87". Op de foto gaan de LED tv's maar tot 75 inch
Is dat een typo??? Had graag een 87 inch paneel gehad

[Reactie gewijzigd door EMR77 op 12 mei 2022 16:31]

Anoniem: 562971
12 mei 2022 16:52
🤔

Panasonic laat zijn tv's vanaf volgend jaar door externe partner produceren

en

Panasonic stopt ook met productie van lcd-panelen voor automotive en industrie

Ik heb begrepen dat ze helemaal gestopt waren met de productie van TV's maar ze laten ze dus door anderen in elkaar schroeven.
Dat was vroeger door Vestel en nu door TCL.
Niet alleen Vestel, ook TPV. Te herkennen aan "Made in Poland". Ik weet niet zeker of TCL ook nog steeds een fabriek in Polen heeft, maar normaalgesproken wees dat bij Panasonic altijd op TPV.

De duurdere modellen kwamen wel nog gewoon bij Panasonic Tsjechie vandaan. Nu dus niet meer.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 14 mei 2022 00:16]

Als het goed is gaat TCL nu de tv’s in elkaar zetten en daardoor kunnen ze beter concurreren qua prijzen.
Ben benieuwd wat dat betekent voor de kwaliteit. Panasonic staat voor mij altijd synoniem aan erg goede bouwkwaliteit. Alles wat ik van Panasonic heb gehad was niet kapot te krijgen. Zelfde geldt voor Sony. Met oa Philips en LG had ik die ervaringen niet.
Je moet toch altijd maar geluk hebben. Alle fabrikanten maken maandagochtendmodellen. Ikzelf heb qua levensduur geen geweldige ervaring met Sony vaio laptops. Prachtige maar kwetsbare apparaten. Met Panasonic heb ik geen ervaring.

Maar wat betreft TCL/Panasonic zou ik helaas verwachten dat ze van top of the line naar meer gemiddelde kwaliteit gaan. De prijsreductie moet ergens vandaan komen…
Statistisch gesproken zijn persoonlijke ervaringen met hooguit een paar exemplaren van een stuk electronica gewoon compleet irrelevant.
Beetje popiejopietaal "gewooon compleet irrelevant".

Opzich heb je gelijk als je zegt dat anecdotisch bewijs niet statistisch significant is. Toch klopt het wel met de verhalen die je onder reparateurs ook hoort. Die krijgen niet alleen in absolute aantallen maar ook in relatieve aantallen bijzonder weinig Panasonic te zien.

Alleen jammer dat die statistiek in dit geval niet relevant meer zal zijn omdat Panasonic niet meer de fabrikant is.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 14 mei 2022 00:14]

Ze doen nog wel ontwerp en ik mag hopen ook kwaliteitscontrole. Lijkt me een beetje voorbarig om er vanuit te gaan dat hun producten dan slechter worden.
Ik ben benieuwd waar ik dat terug kan vinden, want dat is tamelijk ongebruikelijk. Althans het ontwerp. Dat Panasonic bepaalde kwaliteitseisen stelt en controleert is logisch, maar dat de gehaald worden betekent niet dat het product ook echt even goed is als hun eigen producten. Voor zover hun producten van Kong Wah, Vestel en TPV kwamen, heb ik nooit kwaliteitsverschillen kunnen vaststellen tussen een OEM met Panasonicmerkje en een OEM met generiek merkje - terwijl ze vast wel aan de eisen van Panasonic voldeden.

Als jij televisies bestelt bij een OEM, dan verzorgen die doorgaans ook het technisch deel van het ontwerp. Jij geeft als besteller de specificaties op en het gewenste uiterlijk. Het is veel te duur en omslachtig om een eigen ontwerpstaf erop na te houden en bij de OEM alleen de productiecapaciteit in te huren. In het verleden is dat wel gedaan in joint-ventures en na overnames (CBRT, Wega en TPVision worstelden allemaal met interne taakverdeling bijvoorbeeld en Thomson had een fors kwaliteitsprobleem ondanks de voormalige ontwerpafdeling van Saba, om maar eens wat te noemen). Ik bedoel dat constructies zoals jij in dit geval vermoed, eigenlijk altijd doodbloeden (dus er blijft 1 ontwerpafdeling over) of tot (kwaliteits)problemen leiden.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 14 mei 2022 19:31]

Zou graag wel een 77" willen hebben, maar dat heeft LG gewoon beter voor elkaar om die ook in C reeks te hebben. Dan heb je iig een betaalbaar scherm.
LZ2000 met die speaker grill is niet van deze tijd.. Als je dat soort tv's koopt hebben de meesten wel een andere audio oplossing.
Netflix Adaptive Calibrated was voorheen op de Sony TVs geen success. Het is ook een beetje apart als de content via Dolby Vision ook al informatie meegeeft over de helderheid.
Vind dit soort 'beeldverbeteraars' sowieso geen succes. Zo vind ik Dolby Vision onnatuurlijk ogen, komt op mij over als de THX hype van vroegah...
Eens, sinds ik rtings heb gevonden kan ik direct kalibratie data vinden voor een groot aantal TVs en monitoren. Ik wil niks anders dan echte kleuren. Al die "verbeteraars" maken 10% heel mooi, maar 90% is slechter. Zo wordt grijs vaak gewoon zwart, huidskleuren erg rood of geel. Het is vaak gewoon niet mooi.
Anoniem: 562971
@MazDaMan197012 mei 2022 17:45
Of de 'filmstand' snap niet dat mensen dat beige/gelige beeld mooi vinden :X
Vaak is dat niet gelig, maar gewoon accuraat wit. De standaard stand is vaak veel te koel.
Anoniem: 562971
@Jeroenneman12 mei 2022 21:49
Gelig/bruin kan het niet echt thuis brengen 🤔
Dat mag, ik vind het juist fijn kijken.
Vind ik persoonlijk ook niet mooi, zelf stel ik het altijd zo in dat het tussen koel en warm in zit, dat vind ik het meest natuurlijk ogen.
Warm2 of vergelijkbaar is wat de filmmakers als referentie standaard gebruiken. Net zoals in de bioscoop.
Vraagt een half uurtje gewenning en daarna weet je niet beter.
Anoniem: 562971
@Corrigan12 mei 2022 22:21
Het is een Sony AG9 en ik kan er niet aan wennen, Sorry 🫤
Geef het eens een uurtje met een goede film. Daarna vind je het eerste beeld vast veel te blauw. :P
Ik had eerst ook hetzelfde gevoel, het beeld is zo veel ontspannender (LG OLED).
Heb je een OLED of LCD? HDR op een LCD vind ik sowieso vrij matig. Ja ze hebben de helderheid voor HDR, maar je moet eindelijk al minimaal mini-led hebben om enigszins goed HDR weer te geven. Op OLED vind ik HDR echt een gigantische verbetering.
Hoezo was dat geen succes? Werkt hier perfect.
Idem hier! 110% tevreden met onze 55A89.
Ik heb me dan vergist. Als ik er nu naar zoek lijkt het een set instellingen te triggeren, niet zoals ik dacht een soort dolby vision alternatief.
Mooi dat ze HomeScreen blijven gebruiken i.p.v. dat het allemaal Android wordt.
Ik zou het fijn vinden om een OS te hebben zonder al die reclame. Tizen OS was oke, totdat Samsung reclames ging introduceren. WebOS heeft het tegenwoordig ook van wat ik gehoord heb. Android TV, van Google, de koning in advertenties... Ik heb Android TV gebruikt en het is eigenlijk verschrikkelijk slecht voor wat je (of beter gezegd, ik) er mee wil doen. Er is zo veel troep op de home pagina dat je niet weg kan halen. Ik vind WebOS en Tizen makkelijker in gebruik met de dock (zoals MacOS of Latte Dock op een computer).
Dan zet je toch een andere launcher op je android tv? Dat is het mooie van Android TV :+
Heb ik gedaan op de shield én de Philips Oled. _/-\o_

WebOS is een drama.... heb dat nu, 1x en nooit weer :X
Wat is daar het probleem mee? Ik heb WebOS op een CX en daar ben ik juist heel erg over te spreken.
TV die automatisch overspringt op HMDI kanalen (heb geen HDMI aangesloten) ipv de smart tv. Tijdens films soms wel 4 of 5 keer. Een volledige cycle helpt soms, maar niet altijd. Maar ook springt die soms automatisch naar de Canal Digitaal-app omdat die dat als "tv-zenders" ziet. Dat wordt bloedirritant na een tijdje.

Daarbij vind ik het nu ook niet heel snel allemaal. Plus dat niet alle apps beschikbaar zijn of toch echt achter lopen op de Android TV versies.

Plus de "reclame" voor allerlei diensten die je niet hebt.

De magic remote is erg fijn trouwens. Maakt bedienen een stuk makkelijker zeker op websites. Dus er zitten zeker ook voordelen aan. Maar ik vond Android TV toch echt fijner...
Heb zelf een G1 met WebOS 6. Heb wel gehoord dat WebOS5 veel fijner was. Heeft jouw tv misschien nog WebOS5?
Dan zet je toch een andere launcher op je android tv?
Ik wist niet dat dat kon! Ik zelf heb geen Android TV, maar dat is goed om te weten. Android TV is fijn qua hoeveelheid apps, zoals SmartTubeNext, iets dat niet bestaat (voor zover ik weet) op WebOS en TizenOS.
Het mooie van HomeScreen is dat het wat achterhaald oogt. Maar ik vind het lekker clean. Vraag me af of advertenties hierin technisch wel mogelijk zouden zijn... :) Panasonic zou eerder helemaal overgaan op Android maar dat gaat blijkbaar niet door.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee