'Logitech brengt binnenkort MX Master 3S uit met stillere knoppen en 8k-sensor'

Logitech brengt binnenkort de MX Master 3S uit. Dat schrijft Winfuture. De muis krijgt naar verluidt een optische sensor van 8000dpi mee, in plaats van de 4000dpi van de reguliere Master 3. De knoppen zouden 90 procent minder geluid maken. De MX Master 3S moet 150 euro kosten.

Volgens Winfuture blijft het ontwerp tegenover de huidige MX Master 3 ongewijzigd, maar zal de ergonomische muis nu nog beter op een glazen oppervlak kunnen gebruikt worden dankzij de 8000dpi-sensor. Dankzij de Quiet Click-knoppen maakt de muis naar verluidt 90 procent minder geluid, maar het is niet duidelijk of alle knoppen minder geluid maken, dan wel de drie hoofdknoppen.

Dankzij de wijzigingen wordt de muis nu door Logitech omschreven als een Performance Wireless Mouse, terwijl zijn voorganger in de categorie ‘Advanced’ werd gepositioneerd. De MX Master 3S moet volgens WinFuture 150 euro kosten. Het is niet duidelijk wanneer de muis officieel aangekondigd zal worden.

Logitech bracht in 2019 de MX Master 3 Advanced Wireless Mouse uit. Die herbergde toen het 'snelste en stilte' scrolwiel van de fabrikant, de MagSpeed Scroll Wheel. De muis heeft een sensor met een gevoeligheid van maximaal 4000dpi. De muis werkte op een oplaadbare accu die volgens Logitech tot zeventig dagen meegaat.

Logitech MX Master 3S

Door Jay Stout

Redacteur

05-05-2022 • 22:37

126 Linkedin

Reacties (126)

Wijzig sortering
Ik benieuwd hoe snel deze nieuwe muis last krijgt van corrosie op de switches en de dubbele klik die volgen. Dit lijkt echt een probleem te zijn bij een aantal logitech muizen van de laatste jaren.
Niet alleen de laatste jaren.
Ben aan mijn derde MX Performance toe en zal binnenkort toch iets anders moeten kiezen.

Lees mijn korte review over het knopjes probleem sinds 2010.
Logitech Performance Mouse MX review door DJMaze

[Reactie gewijzigd door DJMaze op 5 mei 2022 23:13]

Zelfde probleem (gehad) met een MX Revolution meen ik dat het is (MX 5500 desktop set uit het jaar kruik). Paar maanden terug de micro switches vervangen (zoals @Nympho ook aangeeft). Voor ik meen nog geen €5 5 stuks besteld op AliExpress, en na een uurtje vloeken had ik ze er op gesoldeerd. Tip op dit vlak die ik natuurlijk niet gevolgd had: knip de pinnen van de oude switches af en doe ze daarna desolderen, hoef je ook niet die lange pinnen er helemaal doorheen te wurmen. Verder zaten er in ieder geval in de muis die ik heb 2 gaatjes in de microswitches, ideaal om een klein tangetje in te duwen. Als de muis / het PCB is vast geklemd dan met de ene hand met de soldeerbout de pinnetjes verwarmen en in de andere hand een tangetje om aan de microswitch te trekken / wiebelen. Dan zou het relatief eenvoudig moeten gaan. Nieuwe plaatsen is uiteraard een kwestie van microswitch er in doen en vast solderen, zou geen uitleg moeten behoeven.
ik heb al een hele oude mx master v1 van c.a. 6 jaar geleden en werkt nogsteeds, zoon nieuwe versie is dan ook wel iets waar ik naar uit kijk. Want ja hij is ook alweer 6 jaar oud en de batterij is niet meer 6 maanden+ 8)7
Hier al bijna 15 jaar de stamvader van de MX Anywhere: de VX Nano _/-\o_
Niet alleen Logitech; het is een probleem bij enorm veel muizen. Beknopte uitleg in tekst, en langere in de video: https://www.reddit.com/r/...ouse_companies_are_usingp

Ik zelf ga gewoon binnenkort m'n eigen switches solderen die wel gemaakt zijn voor moderne lage voltages en stromen. Is niet enorm lastig, en als je het een keer hebt gedaan, zorgt dat je de skills hebt om eindeloos met je muis te kunnen doen als je later weer switches moet vervangen.
Is dit alleen een issue voor draadloze muizen of gebruiken bedrade muizen ook de lagere voltages / stromen?

Mijn twee G5's werken nog prima alleen loopt het scroll wheel niet meer zo soepel.. is daar iets aan te doen?

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 6 mei 2022 09:37]

Ik heb meermaals het scroll wheel van mijn (vintage) mx 310 eruit gehaald en gewoon gereinigd.
Het probleem stelt hem wanneer er vuiligheid tussen de 'spaken' van het wieltje zit, dan weet de optische sensor niet meer accurraat dat er gescrolled werd.
Na 18 jaar (!) doet ie het nog steeds zonder problemen :-)
Het scroll wheel gaat hier fysiek stroef, misschien is dat ook een kwestie van vuil. Eens kijken of dat er makkelijk uit te halen is.
Is ind makkelijk te doen vaak, maar onthou, rubber niet cleanen met schoonmaakmiddelen, deze maken het rubber kleverig ;) Gewoon wat warm water gebruiken en goed drogen erna.
Is dit alleen een issue voor draadloze muizen of gebruiken bedrade muizen ook de lagere voltages / stromen?

Mijn twee G5's werken nog prima alleen loopt het scroll wheel niet meer zo soepel.. is daar iets aan te doen?
Beide. Alle moderne muizen zijn te efficiënt voor deze klassieke Omron switches.

En als je scrolwiel stroef loopt, is gewoon opbouw van vuil. Je kan vast een vloeistof opzoeken gemaakt voor het reinigen van randapparatuur, dat je tussen de kieren van je scrolwiel kan sprayen/druppelen. Of je maakt de muis open (zoals ik heb moeten doen), en verwijdert handmatig het vuil. Als je dit laatste doet, moet je misschien nieuwe mousepads kopen omdat de schroeven doorgaans onder deze pads zijn gemonteerd.

Overigens als je de muis open maakt, kan je er zelfs ook een vliegwiel van maken (net zoals Logitech MX muizen een toggle daarvoor hebben). Heb ik met mijn G600 gedaan door pinnetje weg te halen dat over de scrolwiel heen glijdt.
Is dat een wijdverbreid en gerapporteerd issue? Reden dat ik het vraag, is omdat dat precies is waar ik nu met mijn paar jaar oude Corsair Glaive last van heb (al een tijd, maar in vlagen), en ik deze muis overweeg als vervanger. Maar 150 euro is een best bedrag om daar weer last van te krijgen. Andere meningen zijn ook welkom, uiteraard.
De dubbelklik komt vaak, omdat er in de switches een dun koper plaatje (bol staand) wordt gebruikt en door veel klikken, kan dat recht komen (dubbelklik) te staan of zelfs "metaalmoeheid" (geen klik).
Slimste is gewoon de switches te vervangen door iemand die goed kan solderen. Minste kosten en geen grotere Ewaste berg :P en voornaamste, jij weer blij dat je favo muis goed werkt weer.
Zelf gedaan met 4 st Logitech G500s muizen, ik kan weer jaren vooruit met mijn favo muis.
Het kan nog simpeler. Je kan de koperen plaatjes in de switches weer rechtbuigen. Ik heb het onlangs ook gedaan bij een oude tweede hands G500. Uurtje werk ofzo. En hij doet alweer ruim een jaar uitstekend.
Op YouTube is hier een goede tutorial over.
Dat kan ook inderdaad, maar het plastic wat men gebruikt, wordt door de jaren vaak keihard en breekt dan snel als je dat plaatje van de switch probeert te halen, daarom heb ik juist, de hele switch vervangen, en er is dan een bijkomend voordeel, je kan veel betere switches en stillere plaatsen vaak.
Sterker, ik vervang al jaren de switches van mijn muizen. Ik verzamel alle afgedankte muizen in het hele huis (kinderen kopen vaak gewoon een nieuwe) en gebruik dan de switches van de rechterknop of een van de andere (niet-linker) knop. Die zijn vaak nauwelijks versleten. Zo kan ik ellenlang doen met een muis. Heel fijn, want ik wen aan een muis en vind het altijd erg vervelend als ik hetzelfde type niet weer kan kopen omdat de fabrikant dacht dat er nog wel iets stoms aan verbeterd kon worden...
Ik heb een Razer Ouroboros uit 2014. Hij ziet er niet meer uit maar gaat wel al meer dan 8 jaar mee. Ik heb er zelfs 8 jaar geleden met veel plezier (hindsight) 140 EUR voor betaald.
Dit dus, heb dat ook bij mijn G502...

Vergeten toe te voegen dat het om de wired HERO gaat.

[Reactie gewijzigd door Dragony op 7 mei 2022 13:01]

heb mijn g502 al jaren en werkt nog perfect. Super fijne muis, alleen de batterij is dogshit al vanaf dag 1 ... Als ie 2 dagen mee gaat heb je geluk.
Heb je 24/7 de lampjes aanstaan? Ik heb zelf ook een g502 lightspeed mijn batterij gaat bijna een maand mee met 6u/ dag gebruik. Zonder de RGB verlichting
Heb zelf de wired versie waarbij het probleem ontstaan is.
Dan ben je waarschijnlijk (net als ik) een aggresieve klikker :).
Ik heb 3 G502's (wel de oude bedrade) versleten waarvan 2x ditzelfde probleem (dubbelkliks). Eentje ging het scrollwiel van stuk, die heb ik onder garantie kunnen vervangen.
Nu heb ik een G903, die 2 jaar geleden ook weer ditzelfde probleem begon te vertonen.

Toen was ik het zat met elke keer een nieuwe muis kopen, de 903 was ook nog eens aanzienlijk duurder dan de 502's, zeker de draadloze. Ik heb toen de originele Chinese Omron switches vervangen voor dezelfde switches maar van Japanse makelij. Nooit meer problemen mee gehad. Ook heb ik vorig jaar de accu vervangen voor een met iets meer capaciteit, gaat nu rustig een paar weken mee.

Het schijnt dus dat hoewel de chinese switches 'rated' zijn voor meer klikken (30mil(?)) ze tegelijkertijd veel gevoeliger zijn voor (te) hard klikken. 1x een beetje te agressief klikken kan het probleem al veroorzaken. De Japanse zijn rated voor 10mil klikken geloof ik, maar zijn stukken robuuster.

Al met al dus zeker een aanrader om je muis nieuw leven in te blazen voor een paar tientjes. De meeste kosten zitten in nieuwe pads, die ga je niet kunnen hergebruiken. De switches kosten een paar euro per stuk.
Nu ik trouwens een keer aftermarket pads heb gebruikt, ga ik die de eerstvolgende keer dat ik een nieuwe muis nodig heb sowieso meteen er onder zetten, wat een wereld van verschil is dat.
Heb je misschien wat links voor me? (:

Heb zelf de HERO op dit moment. Heel vervelend dit allemaal, want CoD spelen is dus echt een hel soms met aimen en alles.
Oei, het is wat lang geleden, maar ik zal eens kijken of ik nog iets kan terugvinden.
Omron D2F-01
Accu
Muis pads
Ifixit guide accu vervangen.

Dit zijn de onderdelen die ik heb gebruikt, je zal zelf even moeten speuren naar de goedkoopste/snelste levering. Met de ifixit guide kom je een heel end, dan ben je ook bijna bij de switches. Er zijn vast nog gedetallieerdere guides te vinden voor het vervangen van de switches.
Ohja en ik heb de soldeerspullen kunnen lenen van iemand, die moet je ook maar net hebben natuurlijk.

Good luck!
Bedankt voor de tips en de links! Heel fijn!
Bedankt voor het melden, de reacties hierboven zijn echt verhelderend. Heb ook 3 Logitech muizen op die manier gedag gezegd om uiteindelijk het hele merk de rug maar toe te keren. Heb ook het idee dat gaming muizen net iets minder lag hebben dan deze Office range overigens.

Fijne muizen maar ze gingen mij te snel kapot. Nooit geweten dat het te repareren is.
Laatste jaren? Voor gamen koop ik al 10 jaar geen logi(tech) meer om die reden. Eerste double click issues dateren voor mij al zeker 15 jaar terug bij dat merk.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 mei 2022 07:53]

Ook gehad op mijn huidige G500s. Heb toen de switches open gemaakt en de contactjes schoon gemaakt, nu werkt hij al weer zeker 5 jaar probleemloos.
Dit was voor mij de reden om niet meer voor logitech te kiezen, na 2 muizen die net buiten de garantie problemen gingen geven en logitech die ook maar enige tegemoedkoming weigerde was ik er wel klaar mee.
Stillere muisknoppen en dan een mechanisch keyboard ernaast.... O-)
Hmm, ben dat probleem nog niet tegengekomen op mijn MX Ergo, en die heb ik nu al meer dan 2 jaar. Hij is in werkelijk alle opzichten nog precies als nieuw.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 6 mei 2022 12:17]

Ik heb dit zelfs met recente scheerapparaten.

Profit maximalisation.

Wanneer er geen groei in aankopen zijn, dan gaat men de productie goedkoper maken.
Kapitalistische innovatie.

[Reactie gewijzigd door Mayonaise op 6 mei 2022 13:14]

Heb toevallig net 2 weken terug in een Logitech vertical de verschrikkelijke Omron (China) switches vervangen door perfect goddelijke Omron (Japan) switches. Zijn de lichtste switches die je kunt krijgen.

Zware aanrader als je kunt solderen!! Werkt 100x beter. De oude hadden inderdaad gecorrodeerde contacten.
Ik hoop dat er ook een zwarte komt, maar dat zal vast.

Reden is dat Ik mijn MX master 3 na 6 maanden terug gebracht. Ik had de grijze en ondanks continue handen wassen door de pandemie was hij op de plek waar zacht materiaal zat het materiaal verkleurd. Wellicht is deze shell volledig hard plastic of een ander materiaal wat minder snel verkleurd?

Verder een hele fijne en betrouwbare muis.

[Reactie gewijzigd door brammetje1994 op 5 mei 2022 22:42]

Bijzondere winkel die jou een 6 maanden gebruikte muis laat retourneren vanwege slijtage.
Nee hoor. Als het een product betreft dat langer dan 6 maanden mee moet kunnen dan heb je gewoon recht op een vervangend product of je geld terug. Is een beetje hetzelfde als een monitor van 1500 euro die na enkele maanden al burn-in heeft, tegen die prijs mag je gewoon verwachten dat dat soort gebreken niet spelen.

Een muis die constant contact heeft met je handpalm moet gewoon tegen de olie in je huid kunnen. Slijtage na 10 jaar is prima, slijtage na 6 maanden voor een muis van 100 euro absoluut niet.
Voor een beetje verkleuring die de werking niet beïnvloed?? vind ik onzin om daarvoor garantie te gaan claimen. Wat mij betreft niet vergelijkbaar met burn in op een scherm.
Garantie?! Een winkelier moet binnen 6 maanden aantonen dat het jouw fout is, daarna moet jij dat. Correct me if I am wrong.
zonde, geeft je muis karakter :P
Ik hoop dat er ook een zwarte komt, maar dat zal vast.
Denk het wel, de bron laat ook afbeeldingen zien in het zwart.
https://winfuture.de/news,129463.html
Ik had de grijze en ondanks continue handen wassen door de pandemie was hij op de plek waar zacht materiaal zat het materiaal verkleurd
Heb mijne nu drie jaar, geen verkleuring te zien, word dagelijks gebruikt.
Wellicht gewoon pech (door eigen vetten/olien van je handen), of slechte kwaliteit of juist de zeep..?

[Reactie gewijzigd door Christoxz op 5 mei 2022 22:50]

Denk inderdaad eerder dat het juist door het handen wassen erger is geworden en dat de zeep de boosdoener was.
Ik heb een zwarte MX Master 3 en die is ook al op de ene plek glimmend van slijtage, en op de andere plek juist heel ruw van de olie van m'n huid. Ik gebruik 'm nooit met vieze handen, maar gewoon 12-16 uur per dag gebruik voor 2-3 jaar tijd kan die zachte rubberachtige coating niet tegen.

Mijn vader heeft een witte, en die ziet er na enkele weken al uit alsof hij in de modder heeft gelegen..
Fijn vond ik de muis juist helemaal niet. Het forceert je in een Palm grip en dat vindt mijn pols niet zo fijn. Mijn G pro wireless en zelfs een G305 wireless zijn veeeeel comfortabeler maar missen helaas veel nevenfuncties.
heeft mijn witte M650L(eft) ook last van.

Gaat dus vooral om de licht grijze zijkanten waar je duim en ringvinger tegen de muis aanliggen.
Was na een halve dag gebruik al zichtbaar.

[Reactie gewijzigd door Yucko op 6 mei 2022 10:46]

Gewoon wat Dusty schoonmaakmiddel er op sproeien. Minuut wachten, wat borstelen en met vochtige doek afnemen Beste vetoplosser op de markt voor schoonmaken. Lijkt wel wondermiddel.

[Reactie gewijzigd door gepebril op 6 mei 2022 20:28]

Dasty, bedoel je waarschijnlijk.
Ik heb de Mac versie van de Master 3 gehad en weer teruggestuurd. Mijn grootste irritatiepunt was dat de muis onder MacOS via Bluetooth niet herkend was als zijnde aanwijsapparaat (de muis doet het verder wel hoor). Op een Macbook is daardoor de touchpad niet uit te schakelen in het OS. Hier stoorde ik mij enorm aan. Hopelijk heeft Logitech/Apple dat ook eens gefixed, want het is best schandalig dat wanneer je een Mac versie koopt van een muis, waarvan je denkt een van goed merk, nog steeds niet als aanwijsapparaat herkend wordt en daarbij de horende functies krijgt. Een Apple muis via Bluetooth heeft die functies wel. Met een dongle werkt het wel naar behoren, maar via bluetooth dus niet.

Enneh Logitech, fix ook even die USB-C dongle voor jullie muizen waar al jaren om gevraagd wordt! Ik zie dat er weer een USB-A dongle bij zit namelijk.

[Reactie gewijzigd door Zeror op 6 mei 2022 09:18]

Welke functies mis je dan?
En waar kan je zien of de muis wordt herkend als aanwijsapparaat?
Als je de touchpad op een Macbook niet kunt uitschakelen met een Bluetooth muis aangesloten dan herkend MacOS je muis niet als volwaardig aanwijsapparaat. Checkbox is greyed out, dacht ik.
Ik gebruik de 2 thuis en de 3 op het werk en exclusief op macOS maar kan me (gelukkig) niet herkennen in jou problemen. Ook nu dat Logitech zijn nieuwe Options software heeft uitgebracht werkt alles naadloos hier
Dat is interessant, ik heb de gewone MX Master 3 (niet specifiek de Mac versie) en die werkt perfect op mijn Mac Mini. Zowel via de dongle als via Bluetooth wordt hij herkend als aanwijsapparaat, en alle functies werken zoals verwacht
Ook hier iemand die de muis met zowel Windows als Mac OS gebruikt, geen probleem met uitschakelen van TouchPad op een MBP 2012 waarop nu toch Monterey staat. Options werkt perfect.
Er is toch helemaal geen verschil tussen de Mac versie en de "gewone" MX Master 3? Alleen een andere kleur en het niet meeleveren van de dongle omdat het magische woord MAC op de doos staat. Totale marketing BS en een leuke kostenbesparing voor Logitech. Om dat nou schandalig te noemen gaat me een beetje te ver, alhoewel, van mij mag er voor iedereen die iets met marketing/reclame doet een aparte plaats in de hel gereserveerd worden ;)
Ik gebruik de MX Master 2S op MacOS en inderdaad wordt deze niet gezien als bluetooth muis in de instellingen. Ik heb geen flauw idee wat dat zou moeten toevoegen want mijn muis is perfect instelbaar via Logi Options. Ik gebruik mijn MacBook Pro zo'n 10 uur per dag zakelijk en privé en het komt zelden voor dat ik de software even moet herstarten omdat om onduidelijke reden bepaalde functies niet meer werken. Meestal is dat overigens dan alleen dat Mission Control plotseling niet meer werkt via F3 op mijn MX Keys toetsenbord.
Ik heb geen behoefte aan het uitschakelen van het trackpad omdat ik mijn MacBook altijd dichtgeklapt gebruik met 2 identieke schermen. Geen idee ook waarom je een trackpad zou willen uitschakelen.
Geen idee ook waarom je een trackpad zou willen uitschakelen.
Ik gebruik het toetsenbord van de Macbook en dus zit die trackpad in te weg.
Darn, net de Master 3 gehaald. :) Wel 1 van de beste muizen die ik ooit gehad heb moet ik zeggen. Maakt wat veel lawaai qua knoppen idd, maar past super in de hand en de batterij gaat super lang mee. Is ook weer binnen een mum van tijd via usb-c opgeladen. Ik was altijd tegen draadloze muizen, juist vanwege die momenten waar je nooit op zat te wachten qua batterijtjes wisselen.
Zolang de oplaadpoort maar niet op de onderkant zit, kan je hem ook nog gebruiken terwijl je aan het laden bent :+
Zijn er bedrijven die een muis zo slecht waardeloos/ontwerpen dan dat het opladen via de onderkant moet?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 mei 2022 07:37]

Blijkt een of ander bedrijf met een fruit logo te zijn.
Uiteraard. En voor zo een brilliante move moet je natuurlijk Apple heten.
Dat hangt van je definitie van waardeloos ontwerp af. De Magic Mouse heeft in ieder geval nergens een gat zitten dan je kan zien als 'ie op een bureau ligt, en daar lijken ze bewust voor te hebben gekozen. Is het de meest handige plek? Nee, maar je koopt een muis ook niet om 'm op te laden, maar om te gebruiken.

Ik heb de Logitech G502 Lightspeed en die heeft een vrij specifiek ingebouwde laadpoort die vrijwel alleen handig te bereiken is via de (micro-USB) kabel die Logitech er bij geeft. Andere kabels passen vaak niet. Dát is pas irritant.
Veel lawaai? Ik heb zowel de Master 1 als de 2s gehad, en vergeleken met die vind ik de 3 juist de stilste! Vergeleken met de andere muizen in mijn arsenaal, waaronder een Kensington Expert en een Logitech G502 is het ook de stilste van het stel. Een van de stilste muizen die ik ooit heb gehoord :P. Grappig om te zien hoe verschillende mensen dat ervaren :)
Stillere knoppen zou fijn zijn maar niet super nodig. Heb sinds een tijdje mijn MX Master vervangen met de Master 3.. Scroll wheel is echt een mega vooruitgang. 150 euro voor de 3S is wel beetje veel.
Precies 150 euro... voor een muis.. nee bedankt. :-)
Vermoedelijk is die met een maand of wat een stuk goedkoper.
Ik vind het knap hoe ze iets als een muis nog steeds kunnen verbeteren. Al is het iets simpels als een scrollwieltje. Eerst een scrol wieltje, daarna een scrolwieltje dat je mechanisch kunt ontgrendelen om grote lappen tekst door te vliegen... en ondertussen heb ik nu een scrolwiel dat elektronisch ontgrendeld ofzo. Ik weet niet hoe het werkt, voelt als elektromagnetisme, maar als ik nu de scrolwiel "flick" om snel door te scrollen, ontgrendeld hij automatisch totdat de snelheid er uit is. Automatisch ontgrendelen met snelheid dat deed die MX2 ook al van mij, maar m'n huidige MX3 is toch echt wel een ontwikkel stap verder.

Ja, heel betoog over een scrollwiel... maar als je dit nog nooit gebruikt heb, dan weet je ook niet wat je mist. zeker voor zo'n luie muiser als ik ben.
Ik heb ondertussen al jaren Logitech muizen die dat hebben. Enige waar ik het met enige regelmaat gebruikte was mijn eerste MX Master, maar dat was vooral omdat de mechanische vergrendeling bij die muis constant faalde (waren meer met dat probleem, hard erop slaan en hij deed het weer een tijdje normaal).

Nu in nieuwe Logitech muizen werkt het betrouwbaar, maar mijn muizen hebben altijd hun scroll wiel in de normale stand staan. Oftewel laten we het erop houden dat het persoonlijk is, want ik kan het dus gebruiken, maar doe het niet :).
De knoppen zouden 90 procent minder geluid maken.
Dat zou nice zijn! Inmiddels stoor ik me er niet maar aan met mijn MX3, maar toen ik hem net had was dat een grote minpunt.

150 EUR is wel een beetje aan de hoge kant, MX 3 heb ik in 2019 gekocht voor 100 EUR.
Terwijl nu alleen de sensor, knoppen & de nieuwe Logi Bolt connectie een upgrade zijn. Tuurlijk genoeg andere factoren die invloed hebben op de prijs, maar vind dit nog wel wat voor een 'upgrade' van de huidige MX Master 3

[Reactie gewijzigd door Christoxz op 5 mei 2022 23:09]

Als je een mx master 3 hebt dan ga je toch niet upgraden naar een 3s? Je gebruikt je muis tot ie op is en gaat dan eens verder kijken.
Als hij voor ~ 100 eur te halen was, had ik het zeker wel overwogen. Het is dan ook niet dat mijn oude muis stof zal lopen happen, daar vind ik wel een nieuwe plek voor, of maak ik iemand anders er mee blij.

Zou het inderdaad puur doen voor de stille knoppen, maar voor mij is dat het niet waard met deze prijs, het is dan ook geen must, want genoeg andere stille muizen beschikbaar, maar verder is de MX Master 3 een gigantisch fijne muis!

[Reactie gewijzigd door Christoxz op 5 mei 2022 23:10]

Mijn ervaring met Logitech is dat de prijs een aantal weken na de release al daalt. Op Amazon kan je het vaak een stuk goedkoper krijgen dan bij Logitech zelf.
Wat jij met je muis doet moet je zelf weten, maar Christoxz mag zijn huidige muis best vervangen toch?
Net zoals ik. Heb nog steeds mijn muis uit 2009, en werk er dagelijks mee. Laserled en faalt nooit. Zelfs jaren in tropen gebruikt.

Gaat om Trust MI-6970C Laser Mouse

[Reactie gewijzigd door gepebril op 6 mei 2022 20:37]

Het lijkt me zeker geen terechte vraag.

Hij kan de oude toch gewoon verkopen aan iemand die hem nodig heeft? Of weggeven aan iemand die hem nodig heeft. Beetje raar om aan te nemen dat hij hem linea recta in de prullenbak gooit. Niet dat het ons ook maar iets aangaat. Dat daar dan al een oordeel aan vast zit met een dwingend advies (je gebruikt je muis tot hij op is :( :( :( ) is volstrekt misplaatst.

Ikzelf heb alle upgrades gehad, van de mx revolution naar de mx master, master 2, master 2S en nu de 3. Puur uit nieuwsgierigheid en uit bewondering voor de bouwkwaliteit. Behalve de mx revolution (RIP :'() doen ze het allemaal nog en zijn ze nog in gebruik bij familie/vrienden die ze nodig hadden.

Dus ik zou adviseren; als je zin hebt dan doe eens een familielid of vriend een plezier en upgrade je muis! 8-) Ze gaan waarschijnlijk langer mee dan lagere kwaliteit muizen die ze anders misschien gekocht hadden ;)
Oh joh verkoop je echt je draadloze muis via marktplaats? Je moet de kopers dan vast van je afslaan voor die paar euro.

Even zonder grapjes.. de realiteit is dat veel muizen ergens in een kast belanden en eindigen in de kliko. Oké, misschien deze dan niet maar de meerderheid wel.

Tweakers schreef eerder een mooi stukje over ons recycle gedrag gericht op telefoons:
reviews: Er ligt nog goud in je la: we recyclen nauwelijks smartphones

[Reactie gewijzigd door RxTweak op 6 mei 2022 00:05]

Er wordt niet gezegd dat er niks gezegd mag worden wat aan zet tot duurzaam gebruik. Maar geen dwingend advies als je de achtergrond niet weet slaat gewoon nergens op.
Een dwingend advies? Dat is vooral je eigen interpretatie denk ik. Fijn dat er wel wat mag worden gezegd over duurzaam gebruik. Dat men dit kan waarderen is ook goed te zien aan de hoge moderatie score. :P
Nee joh, ik mik ze zo het weiland in door het raam van uit m'n mancave, muizen horen vrij in de natuur niet gevangen in een kamer :+
Wat boeit duurzaamheid? :+

Ik werk 12+ uur per dag met mijn muis, als ik voor 150 euro een beter versie kan krijgen dan is dat mij het geld wel waard. Op dit moment niet een overstap die ik ga maken, maar duurzaamheid is echt absoluut geen factor in die keuze.

Het is niet alsof de oude meteen op de vuilnisbelt komt te liggen, die gaat gewoon de kast in als reserve tot hij retro is.
Duurzaamheid boeit imo wel, maar in welke mate en ten koste van wat zal per persoon verschillen.

Fijn(er) kunnen werken is ook wat waard, 90% stiller staat mij wel aan. Gebruik nu nog de v1, moet zeggen dat ik die wel veel mooier vind dan die nieuwere.
Ik hoop dat deze muizen ook de draadloze lag-vrije verbinding krijgen zoals in de G serie muizen. In dat geval zou ik graag overstappen.

Behalve de lag vind ik deze muizen enorm fijn!
Lichtelijk unrelated, maar ik zou zo graag zien dat Logitech eens gamerversies van hun MX-lijn zit uitbrengen. De G700s voelde voor mij altijd als een gamingversie van de eerste MX Master, helaas was de batterijduur megaslecht.

Ik gebruik nu op werk de MX Vertical en zou echt een moord doen voor een gamingversie daarvan.
G604? Ik kom van een G700('s) af en vind het een prima muis. Freescroll, prima batterij duur, genoeg knoppen en bluetooth optie. Ik moest alleen helaas wel mij eerste na een paar maanden voor garantie sturen vanwege dubbelklikken.
De G604 is wat ik nu gebruik en ik ben er zeker niet ontevreden over. Ik vind hem echter wel minder ergonomisch dan de G700s, laat staan de MX Vertical. Verticale muizen zijn met mijn RSI wel echt heel erg chill.
@redactie typefout in de titel: MS ipv MX

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee