Amazon kondigt eero Pro 6E-meshrouter aan met Wi-Fi 6E-ondersteuning

Amazon heeft twee nieuwe eero-meshrouters aangekondigd: de eero 6+ en de eero Pro 6E. Laatstgenoemde is de eerste Wi-Fi 6E-meshrouter van het bedrijf en heeft een maximale draadloze snelheid van 1,3Gbit/s. De eero 6+ is een goedkopere gigabitmeshrouter.

De eero Pro 6E krijgt een gigabitpoort en een 2,5-gigabitpoort. De meshrouter kan daarnaast de 6GHz-frequenties gebruiken binnen Wi-Fi 6E om een maximale draadloze snelheid van 1,3Gbit/s te halen. Het meshnetwerk zou maximaal 100 apparaten tegelijk ondersteunen en een enkele meshrouter biedt een bereik van maximaal 186 vierkante meter.

Een enkele eero Pro 6E is 14,2x13,8x5,1cm groot en heeft een 1GHz-dualcore-cpu, 1024MB geheugen en 4GB opslag. Eén eero Pro 6E kost omgerekend met btw 330 euro. Bundels met twee of drie routers kosten respectievelijk 550 euro en 771 euro, omgerekend met btw. Of en wanneer de meshrouters in Nederland en België beschikbaar komen, is niet duidelijk.

De eero 6+ ondersteunt in tegenstelling tot de Pro 6E geen 6GHz-frequenties en is volgens Amazons zijn goedkoopste gigabitmeshrouter. Deze heeft twee gigabitpoorten en kan een internetaansluiting bieden aan ruim 75 apparaten tegelijk. De eero 6+ heeft een bereik van 139 vierkante meter.

Eén eero 6+ meet 9,94x9,7x6,58cm en heeft dezelfde cpu- en opslagspecificaties als de eero Pro 6E, maar de helft minder geheugen. Een enkele eero 6+ kost 153 euro; bundels met twee of drie kosten 263 en 330 euro. Deze prijzen zijn omgerekend en inclusief btw.

Een vergelijking tussen de Amazon eero Pro 6E, de Pro 6 en de 6+, met twee meshrouters per platform

Door Hayte Hugo

Redacteur

24-03-2022 • 14:13

38 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (38)

38
38
19
0
0
17
Wijzig sortering
Lol, een router van amazon is toch wel het laatste dat ik in mijn huis zou willen hebben. Amazon bestaat enkel en alleen om geld te verdienen aan jouw informatie, koopgedrag en nu dus ook surfgedrag. Ze zijn hier niet exclusief in, maar ik zou mij hier niet prettig bij voelen.
Dat is wel grappig.. :)

Ik vind het geen probleem om een Amazon services te nemen. 8-)

Als ik echt totale privacy zou willen dan disconnect ik mezelf wel van het internet. :P
Er zit ook nogal wel wat verschil tussen compleet los van het internet, en het gebruiken van Amazon services. Dat zijn zo ongeveer de 2 uiteinden van het spectrum. :D
Dit... Er is een hoop voordeel te behalen door gewoon wat bedacht te zijn. Hoef je niet eens Amazon, Google enz volledig voor te vermijden als een soort digitale kluizenaar. Een hoop verborgen vinkjes, opties (bijv. niet inloggen op google play op je toestel maar apps installeren via Aurora Droid) die helemaal niet zo lastig zijn en een hoop tracking onmogelijk te maken.

Helemaal dark gaan kan je vergeten ja. Maar er zit een hele wereld tussenin.
Ik vind het sandboxen van de databoeren zoals Firefox dat optioneel doet ook wel een mooie oplossing. Moet alleen nog wel naar mobiel komen.
Het is op mobiel :) Ik gebruik het zelf op Android omdat je daar dan ook Dark Reader en uBlock origin kan gebruiken <3 . Verder niet een heel erg geweldige browser, hij is niet zo soepel als chrome en er is geen "pull to refresh" wat ik nogal mis. Ook vind ik het heel vervelend dat ze pro-functies in about:config uitgeschakeld hebben (niet alleen verborgen, je kan er echt niet bij). Niettemin gebruik ik het wel want ik vind het op performance na wel de beste browser.

Op iOS is het natuurlijk alleen maar een schilletje om Safari heen maar dat gaat nooit veranderen tot Apple hun ban op browsers intrekt.
Oh gelijk installeren zo :D ik vond als pro user de oude Firefox Mobile ook veel beter. Idd about:config is heel belangrijk om naar smaak aan te passen, waarom dat eruit is gehaald is mij een raadsel. Daarnaast had ik mijn dpi ook net zo hoog ingesteld dat de Firefox gui automatisch switchte naar desktop weergave, dus met tabs boven zichtbaar enz. Ja is niet touch vriendelijk, maar vond dat gewoon fijn zeer snel switchen tussen tabs.

Chrome is idd sneller, naar ondanks dat ik op Android zit ( ;( mis bb), probeer ik zo min mogelijk Google te gebruiken.
Onder het mom "ik heb niets te verbergen"

Wat zou je er van vinden als iemand jou en je gezin 24/7 volgt en precies noteert wat je aan het doen bent? En niet alleen dat, die data ook nog doorverkoopt aan allerlei louche bedrijven?
Je vergeet die andere producten van hun: Amazon Echo doet dat al, zelfde als Google Nest.
Die ken ik, daar reageren sommige mensen hetzelfde op.
Amazon bestaat enkel en alleen om geld te verdienen aan jouw informatie, koopgedrag en nu dus ook surfgedrag.
Dit is objectief onjuist.

Amazon verdiend in ieder geval ook geld met "tastbare" zaken als verkoop van spullen, het leveren van clouddiensten en het aanbieden van entertainmentdiensten.

Ze gebruiken daarbij zeker data van gebruikers, en waarschijnlijk niet altijd op de meest nette manier, maar dat ze "enkel en alleen" aan informatie geld verdienen is niet waar.
Alle diensten van amazon hebben als doel een profiel te maken van de gebruikers en op deze manier nog meer geld aan ze te verdienen. Streamingdiensten om te weten wat voor entertainment je leuk vind, verkoop om vervolgens passende producten aan te bieden en nu je browseractiviteit om nog een beter profiel van je op te kunnen stellen. Ja ze verdienen geld aan je aankopen, maar dat doen ze alleen omdat ze een enorm profiel hebben opgesteld om je zo effectief mogelijk te verleiden tot aankopen.
Dat is nogal stief gesteld. Het doel is om geld te verdienen, en het profiel is (vaak) een middel.

Ook denk ik dat zeker Amazon AWS echt niet om profielen draait. Dat is nogal een belangrijke bron van inkomsten.

[Ed.] Amazon is absoluut goed in het verwerken van data (nou ja, ze doen het heel veel), maar het is geen Google, waar jouw profiel zo ontzettend belangrijk is, omdat ze je als doelgroep aan iemand anders verkopen (Google Ads).

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 24 maart 2022 14:35]

Ach goed. tot nog toe zie ik op bol.com en amazon vooral aanbevelingen als: Koop kattenspeeltje! Wil je nog meer kattenspeeltjes en dan vooral precies dezelfde als je al hebt gekocht.

Dan doet McDonalds het slimmer. Je heb een hamburger gekocht, wil je misschien ook iets drinken? Niet je hebt een cola gekocht, wil je ook een andere frisdrank?

Weet niet wat ze met al die data doen maar tot nog toe lijkt het niet veel concreets op te leveren. Je krijgt zelfs niet een aanbeveling na het kopen van een wasmachine om ook een droger aan te schaffen.
Dit is natuurlijk wel een combinatie van n=1 en de aanname dat de data puur en alleen voor aanbevelingen is en verder helemaal niks.

Die data wordt natuurlijk gebruikt om überhaupt het assortiment te bepalen, de prijzen te bepalen, bepalen welke groepen welke promotie moeten krijgen. Vooral bij die laatste komt het n=1 naar boven, jij wilt die advertentie niet zien maar mensen die zoals jij zijn misschien wel. Dus jij zit in een groep met mensen waarin jij de voorloper bent, jij hebt namelijk al gekocht wat anderen misschien nog willen kopen.

Vergelijken met McDonalds is in mijn ogen ook een beetje nutteloos, totaal andere business en totaal andere logica. Als jij komt eten is het logisch dat je een drankje wilt, als jij kattenspeeltjes koopt zijn er werkelijk honderden items die jij misschien ook wilt hebben. Die worden overigens bij vrijwel iedere webshop ook aangeboden, net zoals McDonalds (alleen is de logica gok ik net iets slimmer dan die van onze trouwe gele vastgoedvriend ;)).
Dat je het niet ziet kan kritiek zijn, zeker, maar Amazon gaat volgens mij juist voor de 'scamwebsite uit de jaren 90' vibe. Dat zegt dus meer dat er meer focus moet zijn op design in plaats van alleen maar developers er tegenaan gooien en hopen dat er op goed geluk iets bruikbaars uit komt.

Dus ja, die data wordt gebruikt om te bepalen dat er überhaupt vraag was naar die kattenspeeltjes en dat daar geld te verdienen was, anders zou je zoeken op kattenspeeltjes en komt er alleen 'sorry, neem maar een hond'. Om te denken dat de advertenties het enige doel zijn is een beetje kortzichtig.

[Reactie gewijzigd door Globber op 24 maart 2022 17:39]

Tis zeker geen n=1. Alles wat je koopt zie je minimaal wekenlang als aanbeveling, terwijl de aankoop zelf ook getrackt is. Bijhorende accessoires e.d. zou slimmer zijn en nog iets kunnen opbrengen. Als ik een auto heb gekocht, ga ik er niet nog eentje kopen, maar kan best op ideeën gebracht worden voor bijhorende accessoires. Dit ben ik tot nu toe niet tegengekomen, behalve op de site zelf waar je iets koopt en die hebben meestal niet de slimste AI. Krijg de meest rare combinaties te zien. Waarschijnlijk van andere mensen die toevallig twee compleet verschillende dingen nodig hadden van één website.
Kort door de bocht en ongefundeerd. Als Amazon deze routers gebruikt om surfgedrag in kaart te brengen en aan zichzelf door te spelen begaan ze hier een grove inbreuk.

Amazon is niet vies van schimmige praktijken maar ik zie in dit geval eerder een relatie naar hun "beter goed gejat dan slecht verzonnen" praktijken, waarmee ze zelf producten uitbrengen en hun commerciële kracht gebruiken om de concurrentie van wie het product is afgekeken buitenspel wordt gezet.
Ah, je bedoelt dat ze nooit zo'n grove inbreuken zouden durven maken? Amazon neemt het echt niet zo nauw met data van zijn gebruikers. Als ze je ring data al zouden doorsturen naar derde partijen, denk je dan niet dat ze je surfgedrag durven gebruiken voor eigen doeleinden?
En toch is dat een andere gradatie.

Voor de Ring heb je reeds toegezegd dat je data wordt geüpload en geanalyseerd. Een access point is een apparaat wat niks anders doet dan data doorgeven. Als dit apparaat anders dan het blind verzenden en ontvangen van een stream van data deze data inhoudelijk zou analyseren en de resultaten aan derden doorstuurt, spreek je van een heel andere vorm van inbreuk en maken ze zichzelf tot een groter privacy-technisch kwaad dan een buitenechtelijk kind tussen Meta en de Chinese staat.
Gebeurt dat niet al met Amazon Alexa?
Lol, een router van amazon is toch wel het laatste dat ik in mijn huis zou willen hebben. Amazon bestaat enkel en alleen om geld te verdienen aan jouw informatie, koopgedrag en nu dus ook surfgedrag. Ze zijn hier niet exclusief in, maar ik zou mij hier niet prettig bij voelen.
Heb persoonlijk toch liever amazon dan Google.
Amazon probeert je direct producten/diensten te verkopen, terwijl bedrijven als Meta hun voeten vegen aan privacy wetten...
Ik zou me bij iedere keer dat ik een website van een concurrent niet kon bereiken gaan afvragen of deze niet in een "concurrenten-filter" van Amazon zit.
Amazon bestaat enkel en alleen om geld te verdienen aan jouw informatie, koopgedrag en nu dus ook surfgedrag.
Onzin amazon verkooptproducten en gebruiken een profiel om te verkopen.
Het hoofddoel van amazon is verkopen.
als ik zie dat amazon, enkele dagen na het kopen van een product mij een mail stuurt met " hey is dit exact zelfde product dat je net hebt gekocht wellicht iets voor jou?" dan hebben ze nog veel te leren over koopgedrag.
Neehoor, ze weten gewoon heel veel over de kwaliteit van het product wat je gekocht hebt :-)
En je denkt niet dat Amazon snapt dat men dat denkt en daarom heel goed gaat kijken wat deze routers precies doen? En du moment dat een of andere Youtuber met een paar miljoen volgers bekend maakt dat het ding spioneert, verkopen ze prompt geen een routertje meer.

Ik zeg dus niet dat het zeker niet zo is, maar ook niet dat het zeker zo is dat ze zoiets zouden doen. Ik zou het erg dom vinden, want je kunt er gewoon op wachten dat iemand dat gaat uitzoeken. En zo moeilijk is dat natuurlijk niet.

btw: ik hoef dat ding niet, want ik heb al spul in huis en ik ben ook niet van de Amazon fanclub.
Amazon bestaat enkel en alleen om geld te verdienen aan jouw informatie
Naast andere tech giganten zoals Facebook of Google is dit JUIST niet het geval bij Amazon. Natuurlijk gebruik ze informatie over koopgedrag voor hun eigen advertenties maar Amazon verdient het meeste geld met Services of andere tastbare zaken.
Mensen die Alexa al gebruiken zullen er geen twee keer over nadenken. :Y)
Blijf maar lekker buiten de deur. Naast dat ze al alles van je aankoopgedrag weten, weten ze hierna ook alles van je surfgedrag. No thank you, gtfo.
Ik koop echt wel eens iets van Amazon en elke keer weer vraag ik me af waar het vinkje heeft gestaan waar ik me direct lid heb gemaakt aan 3 weken lang geregeld een mail ontvangen over die bepaalde producten.

Interesse in zo'n router heb ik dan ook echt niet.

Moet wel typen dat ik eerder altijd een router had en soms ergens een accespoint. Maar heb nu bij meerdere een Mesh setje geinstalleerd en dat gaat niet alleen vele malen makkelijker het is ook een stuk sneller. Het apparaat is ook niet meer lomp maar lekker klein en voor de meesten zijn de 2 - 3 poorten ruim voldoende (anders doen ze toch vaak een mini switch van 5 - 8 poorten).

Deze kleine kastjes vind ik dan ook echt wel een vooruitgang. Ik had nog een tijdje gedacht dat het onhandig kan zijn als je geen andere antenne erop kunt aansluiten maar die situatie komt eigenlijk weinig voor en ik heb bemerkt door het plaatsen van een extra punt het bereik en snelheid veelal meer ten goede doet dan dat je als winst zou krijgen met een andere antenne.
Wat maakt dit nieuwswaardig? Omdat er zoveel routers worden aangekondigd elke week.
Er staan twee Wifi 6e routers in de pricewatch met een prijs erbij, goedkoopste is 599 euro. Nieuwe 6E routers zijn wel degelijk nieuwswaardig.
Eero heeft altijd goede mesh WiFi systemen geleverd, en nu nog steeds. Ik draai sinds een tijdje een Eero Pro 6 netwerk met 4 units in huis. Dit was een vervanger van de Netgear Orbi SXK80 kit, vooral omdat losse nieuwe nodes zo duur zijn van de Netgear Orbi.

Ik maak me niet zo druk om Amazon, zolang Eero lekker hun eigen ding kan doen blijft het wel okay. Denk dat het Amazon hier eerder te doen is voor wat ze nu extra krijgen, namelijk een set van devices die dienst kunnen doen als smart home systeem. Ze gaan nu zelfs Ring apparaten geschikt maken om als WiFi nodes gebruikt te kunnen worden icm Eero.

Overigens hangen de Eeros achter een VyOS router, dus als die dingen al iets doorsturen naar Amazon dan merk ik het snel genoeg.
Amazon maakt een profiel van je om je meer producten te verkopen. Google, Apple en Meta maken je profiel en verkopen dat dan aan de hoogste bieder. Of het nu andere landen, regeringen, politieke partijen of lobby groepen zijn, dat maakt ze geen zier uit. Dan liever Amazon die de data voor zichzelf houd en jou nog een keuze laat om over te gaan tot een aankoop.
Goed voor uw privacy en 100% gegarandeerd met zwakke ondersteuning!
Nu unifi nog... Een AP 6E Lite zou geweldig zijn <3

Helaas lopen die altijd een beetje achter. De gewone 6-Lite heeft ook een eewigheid geduurd. Puur consumentenspul als deze Eero heb ik niks aan.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 maart 2022 21:56]

1,3Gbit/s is toch niet echt bijzonder? Dat red je met een 4x4 AC wave 2 AP of router toch ook al op 5ghz? (WiFi 5+ zeg maar)
De Eero devices werken best fijn. Duidelijk voorbeeld van: je stelt het in en je hoeft er niet meer naar om te kijken.

Mijn kritiek is wel dat er niet genoeg pro opties zijn en dat je voor bepaalde features die je op de meeste routers gewoon kunt gebruiken dan een abonnement moet hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee