Amazon toont eero 6- en eero Pro 6-meshrouters met Wi-Fi 6-ondersteuning

Amazon heeft de twee meshrouters eero 6 en eero Pro 6 aangekondigd. Het belangrijkste verschil ten opzichte van de reguliere eero-meshrouters, is dat de eero 6-routers ondersteuning hebben voor Wi-Fi 6. De Pro 6 heeft ondersteuning voor twee 5GHz-banden en een groter bereik.

Met de Wi-Fi 6-ondersteuning kunnen de meshrouters volgens Amazon snellere verbindingen leveren aan meerdere apparaten tegelijk. Beide routers moeten tegelijkertijd 75 apparaten van wifi kunnen voorzien. De routers krijgen ook ingebouwde Zigbee-smarthomehubs mee. Welke snelheden gebruikers kunnen verwachten van de routers, meldt Amazon niet. Volgens een vergelijkingspagina is een enkele eero Pro 6 geschikt voor 1Gbit/s-verbindingen, waar een eero 6-router geschikt is voor 900Mbps-verbindingen. Bij het gebruik van drie meshrouters, is de eero 6 volgens de pagina geschikt voor 500Mbps-verbindingen. De aanbevolen verbinding blijft bij drie Pro 6-routers een 1Gbit/s-verbinding.

Een eero 6-router moet een bereik geven van 139 vierkante meter. Wie twee eero 6-meshrouters en de eveneens nieuwe eero 6 mesh wifi extender koopt, mag een bereik verwachten van maximaal 289 vierkante meter. Met drie eero 6-routers en twee extenders, wordt een maximaal bereik genoemd van 465 vierkante meter. Een eero 6 Pro-router geeft een maximaal bereik van 186 m², twee eero 6 Pro-routers geeft 325 vierkante meter en drie eero 6 Pro-routers geeft maximaal 557 vierkante meter.

Beide eero 6-routers hebben 2x2 2,4GHz-antennes, de eero 6 heeft 2x2 5GHz-antennes. De eero 6 Pro heeft 2x2 antennes voor lage frequenties in de 5GHz-band en 4x4 antennes voor hoge frequenties in dezelfde band. De twee routers hebben daarnaast 4GB intern flashopslag en quadcore-processors. Bij de eero 6 heeft deze processor een kloksnelheid van 1,2 GHz, bij de Pro-variant is dit 1,4GHz. Het geheugen van de eero 6 is 512MB groot, die van de Pro is twee keer zo groot.

Beide routers hebben ondersteuning voor Bluetooth LE 5.0 en krijgen twee RJ-45-poorten mee. De eero 6 is 134,5x134,6x52,6mm groot, de Pro is 99,4x97x61,5mm groot. De meshrouters zijn backward compatible met de eerdere eero-routers en vereisen volgens Amazon een smartphone voor het installeren. Leveringen van de nieuwe routers starten later dit jaar, het is niet bekend of de routers ook naar België of Nederland komen.

One-pack Two-pack Three-pack
eero 6 134 euro 241 euro* 289 euro**
eero Pro 6 237 euro 414 euro 621 euro

Adviesprijzen zijn omgerekend inclusief btw. *De eero 6 two-pack is inclusief een extender. **De eero 6 three-pack is inclusief twee extenders.

Boven de eero 6-routers, onder de eero 6 Pro-routers.

Door Hayte Hugo

Redacteur

25-09-2020 • 10:34

36 Linkedin

Reacties (36)

36
36
15
1
0
21
Wijzig sortering
hoe kan je dit soort routers vergelijken met bijvoorbeeld een Unifi router etc. Die hebben een veel betere interface volgens mij en security. Met dit soort bedrijven asl Amazon, Google etc wil je dit soort routers liever niet in je netwerk of zit ik verkeerd??
UniFi Wi-Fi is prima maar hun routerproducten zijn op het moment een zooitje. Het is niet voor niks dat ze excuses hebben aangeboden over het groot aantal bugs. https://community.ui.com/...58-423c-89ee-d37c0b937d72 De UDM was te laat en is op de markt gebracht voor hij echt af was. Gebruikers worden nu gebruikt als beta-testers. De USG lijn is oud en wordt genegeerd op dit moment.

Sowieso willen ze mensen die dit soort producten kopen gewoon iets wat ze inpluggen zonder al te veel moeite. UniFi is meer voor MKB of de wat meer technische pro-sumer.

[Reactie gewijzigd door m3gA op 25 september 2020 10:49]

Ben het met je laatste zin deels eens, want daarvoor hebben ze dan ook AmpliFi. Zoal hierboven gezegd heb ik liever een netwerkboer die deze producten levert dan de grootgrutter die alles probeert te zijn
Ze hebben inderdaad de AmpliFi reeks maar je ziet dat de UDM-base toch een deels overlap heeft. Zie je ook hun huidige advertentieteksten

- Your one and only destination to find everything you need for your home and business networks
- Full-featured, easy-to-use networking devices for your home and business networks. Only from UniFi.
- Your one and only destination to find everything you need for your home and business networks.
- Whether you like to configure the network yourself or have it 'Plug&Play' ready - UniFi has the best solutions for you!
De UDM is een perfecte vervanger van de AirPort Extreme. Niet zo vreemd gezien Apple met de AirPorts gestopt is, er geen écht alternatief met die opzet was en de oprichters van Ubiquiti oud-Apple werknemers zijn. Ik bivakeer hevig in het Apple wereldje en voor ons ook de reden geweest om Ubiquiti spul aan te bieden aan klanten tvv de AirPort-lijn.

Maar zelfs dan zou ik zeggen dat AmpliFi makkelijker is voor je schoonouders dan Unifi om op te zetten. Het dingetje zit hem alleen in de prijskaartjes en ik denk dat Amazon dan weer gaat winnen..
Ik vind het zo ontzettend jammer dat Ubiquiti er bij de EdgeRouter-lijn die ik gebruik zo'n puinhoop van maakt. Het is de beste router die ik ooit voor een redelijk bedrag thuis heb ingezet, maar het niet kunnen upgraden naar EdgeOS 2.0.X door de UDP-packet reordering issues is echt ontzettend jammer. Dat heeft blijkbaar te maken met een fout in de netwerkkaart driver van Cavium voor nieuwere Linux-versies, waarover Cavium al een eeuwigheid doet om het op te lossen.

Daarnaast snap ik niet, waarom er nog geen versie van de Unifi Security Gateway is met een SFP-poort en een snellere SoC. Een keuze voor Cavium zou daarin momenteel minder handig zijn en Ubiquiti moet echt serieus gaan overwegen of zij verder moeten gaan met Cavium of een ander merk SoC in hun routers gaan steken.

[Reactie gewijzigd door daanb14 op 25 september 2020 11:13]

Na die post (volgens jou excuses) is het wederom doodstil !

Met pijn in het hart zie ik (en vele andere) hoe het momenteel compleet fout gaat bij UBNT :'(

Ik ben trouwens weeral bezig met een AP firmware update terug te rollen vanwege problemen (het lijkt erop alsof niets getest wordt).
Naar welke firmware ga je downgraden? Ik heb zo veel connection drops. Controller gedowngrade want versie 6 was zogenaamd stable. Weet niet wat er is gebeurd ben jaren super enthousiast geweest over unifi. Ben nu toch aan het kijken naar alternatief.
Als controller gebruik ik nog steeds 5.14.24 (onderdeel van UDM Pro 1.8.1-rc3).

Ik ben ook even aan het kijken geweest naar versie 6 maar heb bewust die stap niet gezet (teveel negatieve commentaar op het forum).
De beargumentatie dat Amazon en Google niet in je netwerk wil hebben is natuurlijk een beetje een achterhaald en een populair herhaald statement. Amazon en Google zijn zakelijk gezien grootte public cloud providers. Als zij de data van hun klanten zouden misbruiken is het zo over met hun public cloud diensten. Ze voldoen aan veel compliancy-standaarden. Nu is dit wel een consumentenproduct maar toch anders dan een smartspeaker oid.

Mbt tot Unify routers en APs waar ik even kort mee heb gestoeid dat het beheer ervan best goed was mits je voor hetzelfde systeem bleef gaan (Unify). Een mix resulteerde in verschillende beheerspakketten. Ik vond het grootste nadeel van de Unify APs dat je ze ideaal echt aan het plafond moest monteren wat ik persoonlijk er niet uit vond zien. Ik heb nu een TP-link deco 1xM9 - 4xM5 setup en ondanks dat ie wat tegenvalt qua beheer werkt het als een tierelier stabiel en de zaken die er wél inzitten ook erg goed (parental / QoS / antiVirus).
Je volgt toch neem ik aan de hele discussie dat eu data door google ook in USA wordt opgeslagen en dat dit feitelijk niet meer maar zou mogen na laatste EU rechterlijke uitspraak.

Je weet toch dat amazon met hun shop onder een vergrootglas liggen omdat ze data van verkopers op hun platform gebruiken voor eigen analyse. Hierop zie je dat ze ineens ook populaire producten aanbieden en bestaande leveranciers het nakijken hebben. Amazon heeft dus niet zo een goede reputatie bij het niet kijken naar data.
Dus jij denkt dat dat de data die Google bewaard in de Eemshaven (europe-west4) ook nog een keer in USA wordt opgeslagen? Nogmaals bij een smartspeaker oid kan ik me dat nog voorstellen maar data uit een router dat geloof ik niet omdat ze daar zelf meer mee hebben te verliezen dan te winnen.
Amazon heeft dus niet zo een goede reputatie bij het niet kijken naar data.
Ik denk dat ieder succesvol (internet)(Commercieel) bedrijf vandaag de dag data analyseert. Dat is inmiddels ook in onze sector gewoon een vak geworden. En eigenlijk is het toch ook niet zo'n heel groot verschil met hoe het 100 jaar geleden ging? Vroeger nam je waar met je ogen en gevoel en starte dan een business. Nu doe je dat gerichter met behulp van data. Daar is niks mis mee echter de manier waarop je de data vergaart natuurlijk wel en daar gaat het continue fout. Dus dat Amazon in haar eigen platform ziet dat er vaak naar koffiebonen merk X wordt gezocht en daarna beslist om die ook toe te voegen aan het assortiment is dan toch niet anders dan een groenteboer die bepaalde appels toevoegt aan zijn assortiment omdat er veel vraag is? Het wordt een ander verhaal als dat dan ver beneden een bepaalde prijs moet maar of daar nu al veel bewijs voor is? Klaarblijkelijk is het voor veel bedrijven toch interessant genoeg want veel bedrijven leveren direct via Amazon of gebruiken zelfs het volledige logistieke systeem van Amazon. Waarom? Omdat bijna niemand het beter kan en je dus niet zelf hier in hoeft te investeren en dus daarom tegen lagere kosten kan leveren.

[Reactie gewijzigd door InsanelyHack op 25 september 2020 11:22]

Je schrijft eerst
Als zij de data van hun klanten zouden misbruiken is het zo over met hun public cloud diensten.
om dan te schrijven:
Ik denk dat ieder succesvol (internet)(Commercieel) bedrijf vandaag de dag data analyseert. Dat is inmiddels ook in onze sector gewoon een vak geworden.
In het geval van amazon liggen ze onder vuur omdat ze de data van jou als verkoper op hun platform ge/misbruiken voor het nemen van hun eigen beslissingen. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan.

Net als dat bol.com in het verleden zag dat verkopers met bepaald product succesvol waren en dus sprong bol.com er ook zelf op om de verkoper uit de markt te drukken.

Dat soort praktijken valt voor mij onder misbruik van data van jou klanten lees aanbieders op jou platform.
Nee het is het onderscheid tussen public cloud zakelijk zoals GCP / AWS / Azure ed. Die data wordt echt niet bekeken door de cloud providers want anders hadden ze nooit die compliancies gekregen. Gebruik je gmail/outlook.com ed dan kan het wel eens anders zijn.
In het geval van amazon liggen ze onder vuur omdat ze de data van jou als verkoper op hun platform ge/misbruiken voor het nemen van hun eigen beslissingen. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan.
Helemaal mee eens. Ik denk helaas dat het nu eenmaal niet meer tegen is te houden. Retail 1.0 is over 2.0 is al achterhaald en retail 3.0 is denk de amazon / bol.com ed met direct daarachter de fabrikanten. De rest van de tussenhandel is denk ik achterhaald.

[Reactie gewijzigd door InsanelyHack op 25 september 2020 11:55]

Denken dat het niet misbruikt kan worden is erg naïef. Nee ze promoten het natuurlijk niet, maar reken maar dat de supercomputers van Amazon, Google, Microsoft alle data gebruiken om AI te trainen.

Is dat erg ? Daar komen we in de toekomst wanneer het te laat is wel achter.

[Reactie gewijzigd door whiner op 25 september 2020 12:04]

Ik maak onderscheid tussen data in een public cloud zoals AWS / GCP en Azure. In die omgevingen is het juist naïef te denken dat die data wordt misbruikt. In de andere SAAS achtige oplossingen zoals gmail ed is het een ander verhaal idd. Ik denk dat zon consumentenrouter in dit geval niet echt naar jouw data kijkt. Dat is ook niet de logische plek door de encryptie vandaag de dag op bijna iedere site en app. Wat wel kan is dat data zoals stabiliteit misschien wordt geüpload dat virus en malware definities uit de cloud komen en dat er misschien data wordt geüpload wanneer er een positive wordt ontdekt om een beeld te krijgen wat zich afspeelt.
Ik vind jouw post wel een beetje naif hoor door te stellen dat we maar gewoon netwerkprodukten van Google en Amazon moeten gebruiken. Twee bedrijven die alles inzetten om te kunnen profileren om deze om te zetten in keiharde dollars.

Maar goed, van mij mag je hoor. Maar bij mij komt het er niet in. Ik wil netwerkapparatuur met opensource software erop. Waarin ik op mijn vrije avond lekker kan rondstruinen in de code om te zien of alle data die ik genereer ook gewoon op de plekken belandt waarnaartoe ik ping via een normale route.
Ik kan je alles behalve Unifi aanraden qua user interface. daar heb ik zoveel ruzie mee gehad. In een eerdere versie gebruikten ze een obsolete versie van java, waardoor je werd gedwongen deze te installeren.
Het access punt werkt op zich verder prima. maar de software is drama
Zo te zien is het verschil dat die eero6 bluetooth en een smart home hub geïntegreerd heeft. En bediend kan worden door Alexa.

Maar inderdaad een bedrijf als Amazon en (zeker) Google wil ik niet in huis hebben.
Waarom heeft dan het gros van de mensen een Android telefoon.... ;)
Als je ze al op het device hebt, kun je ze het netwerk ook wel toevertrouwen.
Wat andere mensen doen / hebben maakt mij niet zoveel uit. Als die wel iets van Google willen hebben, dan is dat hun keuze. Niet de mijne. Het zal je weinig verbazen dat ik inderdaad geen Android in huis heb.
Met dit soort bedrijven asl Amazon, Google etc wil je dit soort routers liever niet in je netwerk of zit ik verkeerd??
Überhaupt wil ik geen bedrijven 'vrij' op het netwerk. Knooppunten in een (semi-)professioneel netwerk kan je beter zelf beheren. Apparaten die op afstand beheerd worden door een derde partij krijgen bij mij een eigen VLAN, en eventueel een internetverbinding via een uitgaande VPN.

Om de kosten te drukken kan je als tweaker bijvoorbeeld OpenWRT gebruiken. Een voordeel is dat je goedkoop aan goede hardware kan komen, mits je weet waar je moet zoeken. Dan heb je echter nog geen 802.11ax ('Wi-Fi 6'). 802.11ac ('Wi-Fi 5') is echter goed en goedkoop te implementeren, en ook (nog) vlot genoeg voor alledaagse toepassingen.

Een reden om geen apparaten beheerd door derde partijen vrij op het netwerk toe te staan is dat wanneer als het fout gaat er geen vingerwijzen is. Door segmentering is meteen duidelijk aan welke partij het ligt. Wanneer iets fout gaan kan het namelijk ook aan mij liggen, maar gek genoeg komt dat weinig voor. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 26 september 2020 17:38]

De tweaker misschien niet. Die wil ook minimaal 3 ethernet poorten op zijn router.

De gemiddelde consument, die wil een router die werkt zonder al te veel problemen. En dat lekker van je telefoon bedienen.
Geen idee heb hier tp link 1 indoor, 2 outdoor routers waarvan 1 in mesh. De mesh outdoor heeft geen vaste aansluiting dus pakt het signaal van andere outdoor.
In dat geval zal je snelheid sowieso halveren

Die 140 m2 moet je ook met korreltje zout nemen en hang specifiek af van jou situatie.
Heeft je huis veel beton stenen muren zal een 5 ghz signaal heel snel zwak worden.
Hou er rekening mee dat je per verdieping sowieso een unit nodig hebt.
Een beetje gewapende betonvloer in funest voor 5 ghz signaal, daar hou je weinig meer van over.

Die 75 apparaten klinkt leuk maar welke snelheid hoeveel tegelijk.
Voor mobiel wifi in huis is het leuk maar ik heb voor pc, gameconsole toch liever gewoon vast internet met een kabel.
Inderdaad... ik merk enorme verschillen tussen verschillende huizen waar ik reeds WIFI heb geinstalleerd... sommigen hebben haast zelfs een AP per kamer nodig !
inderdaad.
je moet een beetje oppassen met deze bedrijven voor je privacy en uiteindelijk veiligheid.
plus betalen ze geen belasting in Europa waardoor ze voor mij altijd op de 2e plaats komen.
De vorige versie van Eero is ook nooit officieel in NL verkrijgbaar geweest. Dus waarom zou deze versie wel in eens naar Europa komen?
Uitbreiding van je markt?
Ja, dat zou mooi zijn... Maar Eero heeft nog nooit een product buiten Amerika/Canada geleverd terwijl hier al meer dan 3 jaar om gevraagd wordt. En ook nu heeft Amazon (de nieuwe eigenaar) niks gezegd over levering buiten Amerika en als ze dat van plan zijn dan zal de afdeling communicatie dat maar wat graag willen vertellen....
Je kunt ze op Amazon.de bestellen dus zeker wel buiten US en Canada. Levering naar NL is niet mogelijk maar dan zijn andere wegen voor mocht je perse een eero willen.
Ik heb ooit 3 Google Wifi Mesh-routers gehad. Wat een drama was dat. Zelfs op 20 meter afstand konden ze elkaar niet vinden (slecht bereik). Uiteindelijk alle apparaten uitgezet en gewoon de standaard router van T-Mobile gebruikt, en verrassend genoeg is het bereik daarvan veel beter en stabieler. Benieuwd of de ervaringen met deze router straks anders gaan zijn, want het liefst stap ik over naar Mesh-routers.
Zelf de Google Wifi Mesh Router op dit moment nu 2 jaar in gebruik zonder enkel probleem. Op alle verdiepingen in het huis voldoende Mbps voor o.a. Teams video meetings en zelfs gaming zonder merkbare lag! Lijkt mij dan ook misschien eerder een defect basis station?
Krijgen deze ook ondersteuning voor HomeKit (zoals de huidige Eero)? Het is wel Amazon he. ;)
Interessant. Amazon zet vol in op Zigbee en wil hét SmartHome platform worden. Ze hebben de power om deze markt te winnen.
Doe mij maar gewoon een router met externe antennes. Die hebben een veel groter bereik uit mijn ervaring.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee