Netgears Orbi-meshsysteem met ondersteuning voor Wi-Fi 6E kost 1700 euro

Netgear maakt bekend dat de prijs van zijn nieuwe Orbi-generatie met router en twee satellieten 1700 euro is. Het Orbi Quad-band WiFi 6E Mesh Systeem biedt niet alleen ondersteuning voor verbindingen op 2,4GHz en 5GHz, maar ook voor 6GHz.

Het Orbi-systeem in de RBKE960-serie is Netgears eerste meshsysteem met ondersteuning voor Wi-Fi 6E. De toevoeging van de 6GHz-frequentieband moet netwerken minder gevoelig voor congestie maken. Het gaat om een vierbandig routersysteem, met doorvoersnelheden van 1,2Gbit/s, 2,4Gbit/s, 2,4Gbit/s en 4,8Gbit/s. Daarbij dient een band als Wi-Fi 6-meshbackhaul tussen de router en satellieten.

De Orbi AXE11000-router bevat een 10Gbit/s-ethernetpoort, een 2,5Gbit/s-variant en drie gigabit-lanpoorten. De satellieten hebben een 2,5Gbit/s-poort en drie gigabit-lan-interfaces. De Orbi draait op een quadcoreprocessor op 2,2GHz en heeft 1GB ram en 512MB flashgeheugen. Er zijn twaalf antennes geïntegreerd, waarmee volgens het Nederlandse persbericht een bereik van maximaal 600 vierkante meter bediend kan worden, terwijl op de Amerikaanse site een bereik van omgerekend 835 vierkante meter genoemd wordt.

Gebruikers kunnen een meshthuisnetwerk met WPA3-beveiliging opzetten, maar daarnaast ook een gastnetwerk, een netwerk specifiek voor Wi-Fi 6E-apparaten en een IoT-netwerk toevoegen. Dit laatste kan dan voor smarthomeapparaten dienen die nog WPA2 ondersteunen.

Netgear verkoopt het Orbi RBKE960-systeem met een router en twee satellieten voor 1700 euro. Naast de witte uitvoering verschijnt de bundel ook in het zwart.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

06-01-2022 • 17:32

100 Linkedin

Reacties (100)

100
97
57
1
0
33
Wijzig sortering
1700 euro voor dit soort huis tuin en keuken spul?

Vind het nogal veel geld...

Kun je volledige ubiquiti omgeving van bouwen man.
Exact en dat is waarschijnlijk ook een stuk stabieler.
Anoniem: 343919
@rdgut6 januari 2022 17:58
Ik ben het eens dat 1700 echt ontzettend veel geld is. Maar die Orbi systemen zijn volgens mij echt niet instabiel. Althans -anekdotisch bewijs natuurlijk - hier thuis is het een gigantische verbetering met wat ik voorheen had en de Wifi is in een halfjaar tijd niet een keer gedropt en overal 5 streepjes bereik. En het is echt plug & play.
Ik heb de WiFi 6 set vanaf het begin. Was wat instabiel paar weken tot het allemaal wel goed zat in de firmware. Jaar goed gedraaid ofzo tot de laatste firmware update.

Toen ontstond dit forum topic https://community.netgear...-16-Released/td-p/2141257

Een groot drama sindsdien. En die updates kan je niet uitzetten of terugdraaien zonder allemaal vage dingen te gaan doen.
Helaas ook echt consumenten spul. Hier een goedkoper RBK23 setje staan en je kunt niet eens de wifi uitzetten. Ook kun je heel mooi een percentage instellen qua zendvermogen, maar dan alleen voor de router en niet de satellieten. Ook zit er uiteraard dynamisch DNS ondersteuning in, maar dan alleen met accounts van netgear en no-ip, je kunt niet zelf eentje instellen.

En oh wee als je ondersteuning van Netgear nodig hebt, die doen daar namelijk niet aan zonder dat je er voor moet betalen. Je krijgt een paar maanden gratis ondersteuning maar dan zit je wel met een netgear account en geregistreerd product. Tweedehands (zelfs retoursproduct gekocht in de winkel) moet je nog maar zien wat je krijgt.

Het is qua wifi echt een heel fijn systeem, maar je moet niet veel meer willen dan plug & play.
En oh wee als je ondersteuning van Netgear nodig hebt
Niet alleen voor consumenten producten is het bagger, maar zeker ook voor zakelijke netwerk producten. Echter was mijn ervaring met support voor Netgear NASen weer heel anders, kennelijk geheel verschillende bedrijfsonderdelen...
Ik moet zeggen dat ik in het begin ook wat problemen heb gehad met mijn Rbk853. Maar als je via Facebook ondersteuning zoket komt het echt goed. Dan mail er iemand met je 9m vervolgens remote in te loggen en te bellen. Heb zo echt uren ondersteuning gehad. Zonder kosten,hoewel m'n eigen uren niet vergoed werden😉
Helaas ook echt consumenten spul. Hier een goedkoper RBK23 setje staan en je kunt niet eens de wifi uitzetten.
Je koopt een mesh wifi router, en je wilt de wifi kunnen uitzetten ? Ik snap hem niet.
Wellicht wil hij op sommige momenten alles offline hebben? Lijkt me als je veel IoT spul hebt ook onhandig, maar ieder zo z'n use cases.
1700 euro maar, volgens mij geen maar het is een smak geld voor welke snelheid.

Sta eerst eens stil bij het feit dat je eigen hardware die snelheid moet kunnen ondersteunen. Dus je laptop een externe usb adapter om meer dan 1gb snelheid te halen.

Dan vooruit 3 stuks maar met betonnen muur er tussen en hup snelheid naar beneden.

als je toch geld uitgeeft kun je voor je vaste apparatuur net zo goed vast kabel gaan aanleggen en wegwerken, die is altijd betrouwbaarder. Sowieso lijkt me dat ondanks een apart kanaal je de sats beter op een vast kabel kan aansluiten.

Uiteindelijk kun je voor veel minder een net zo goed werkend systeem neerzetten.

Voor 1700 euro had ik een B&O systeem verwacht.
"Sowieso lijkt me dat ondanks een apart kanaal je de sats beter op een vast kabel kan aansluiten."
Dan kan je net zo goed drie accesspoints neerzetten, scheelt je ~€1400,-
Dan heb je geen mesh en ben je telkens met de verkeerde accesspoint verbonden
Ik heb thuis een Ubiquiti netwerk met daarin 3 bedraadde accesspoints, technisch gezien geen mesh maar mijn verbinding is altijd optimaal. Hoe zou een mesh netwerk bijdragen aan het verbinden met het juiste accesspoint?
Plus dat je deze kan instellen dat ze automatisch naar het sterkste AP overschakelen... ik doe dat thuis toch met ubiquity en dat werkt beter dan enig mesh systeem. Dat kost je geen 1700€.
Je drie accesspoint ls moet wel samenwerken om een cliënt eraf te kicken bij weinig bereik. Dus hier is ook iets speciaals voor nodig. Waarschijnlijk kan ubiquiti dat ook
Wat er precies voor techniekjes voor nodig zijn weet ik niet, maar met Ubiquiti kan je wel zien welk apparaat met welk accesspoint verbonden is. Als ik door het huis en de tuin loop zie ik inderdaad dat het apparaat netjes overgaat van de ene naar de andere access point om het optimale bereik te geven dus hoe het ook werkt, het werkt prima ondanks dat het geen "mesh" is.
Niet. Nopjes, Nada Want een mesh netwerk heeft helemaal niets met de verbinding van jouw telefoon of laptop met je WiFi accespoint te make te maken. En dat is maar goed ook. Mesh is een 100% redundancy topologie is killing voor je WiFi airtime / prestaties. Wat je bij de media markt koop als zijnde mesh repeaters in nieuw marketing jasje.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 9 januari 2022 02:11]

Dat is *geen* functie van mesh. Dat is roaming, en wordt nog steeds gewoon door de client bepaald. AP’s kunnen dat, al dan niet centraal angestuurd, enigszins proberen te sturen door een client van een AP tebgooien, en de hoop dat de client dan een ‘beter’ AP kiest, maar dat had de client dus zelf al moeten doen, en doet dat ook als wifi netwerk en client goed zijn ingericht.

[Reactie gewijzigd door ijdod op 7 januari 2022 21:49]

Mesh is wat anders dan roaming. Mesh zorgt ervoor dat alle punten onderling draadloos kunnen communiceren via de route die het beste werkt. Uiteraard in het geval je geen gebruik maakt van bedrade accesspoints, maar wel in het geval je de accesspoints onderling draadloos laat communiceren (om zodoende de accesspoints te laten communiceren met de router). Roaming zorgt ervoor dat je telefoon op hetzelfde netwerk verbonden is met het punt met het sterkste signaal. Denk aan roaming met je mobiele telefoon op verschillende masten als je door je woonplaats beweegt of als je door het land reist. Dat staat los van of de backbone bekabeld of draadloos is. Dat werkt ook niet via het mesh-principe, al hebben sommige masten wel een draadloze verbinding met andere masten.

[Reactie gewijzigd door JT op 8 januari 2022 22:22]

Klopt dat werkt beter en goedkoper en als je dekking nog slecht is wat bij dikke muren kan gebeuren kun je 2 ap's per verdieping neerzetten.

1700 euro dan moet je wel 8)7 gehad hebben of geld te veel.
Edit: verkeerd gereply'd, "vriendelijk" op gewezen door terradrone...Is het ooit bij je opgekomen dat ik wellicht op de verkeerde antwoord voordat je besloot deze toon aan te slaan? :/ Inhoudelijk ga ik er niet eens op in want dan gaan we way off topic.

[Reactie gewijzigd door JT op 8 januari 2022 22:30]

Geen idee waarop je me denkt te verbeteren, en ondanks je kleuterschool uitleg zit je er nog naast ook.

"Mesh is wat anders dan roaming" Waaruit maak je op dat ik dit zou beweren? Bij het gebruik van een wired backbone waarop AP's actief zijn heeft een mesh kit geen enkele meerwaarde, bied hooguit wat redundancy (wat voor thuisgebruik redelijk onzinnig is) wegens een wireless 5ghz backhaul die parallel aan de bedrade infrastructuur werkt. Sommige mesh sets doen 802.11r, waarmee veel (legacy) clients weer niet mee overweg kunnen, daarmee vaak onbruikbaar. De wat luxere sets (niet persé mesh) werken met accesspoint controllers, die actief wireless clients naar een bepaalde ap kunnen "sturen".

"Denk aan roaming met je mobiele telefoon op verschillende masten als je door je woonplaats beweegt of als je door het land reist. Denk je dat al die palen ook werken via mesh? "
Hoe kom je hier nou weer bij? Ik weet niet eens wat je hier probeert te beweren?

Uitleg zodat je het een beetje begrijpt: ondanks dat het mobiele (3-4-5g) netwerk een fiber backbone kent, vaak met 10gbit optical links, zijn de wat meer geïsoleerde cell towers weldegelijk wireless aangestraald, meestal door microwave band 60ghz straalverbindingen (met elektronische solidstate stabilisatie op de tranceivers omwille van het zeer richtingsgevoelige karakter van een dermate hoogfrequent signaal, zeer high tech). Best kans dat hier een bepaalde redundancy in verwerkt is (sommige masten hebben zowel een microwave band link als fiber), waardoor het niet uitgesloten is dat traffic op de mobiele netwerken meerdere routes naar een client kan nemen.
Ik heb ze net allemaal verkocht en vervangen door Fritz. Het bereik was wel beter maar er werden regelmatig apparaten uit de verbinding gegooid. Hij was aangesloten op de Fritz aan glasvezel maar toen ik de kabel rechtstreeks in de Fritz deed ging de snelheid ineens omhoog van 400 mb/s naar de beloofde 1000. Nooit meer commentaar gehad van de pubers sindsdien.

Persoonlijke ervaring allemaal maar voor dit geld moet het echt super super super zijn lijkt me. Ze worden steeds duurder
Mee eens.

Ik heb nu sinds 2 weken mijn 2e set. Eerst een rbr23 (wifi5) en nu rbs353 (wifi6)

Nooit geen issues gehad, ondanks dat ze 'maar' een paar honderd euro per set waren
Klopt maar zoals ik een rbk50 thuis heb, is dat wel nog steeds een kleine 1300 euro goedkoper dan dit. 1700 euro geeft toch wel meer verwachtingen dan enkel stabiel. Echter.. misschien dat wij gewoon de kosten niet inzien en is die 6 GHz gewoon erg duur. Gezien dit de eerste is, is het nog maar even aanzien of Netgear hier redelijk is, of first users probeert te melken.
Nooit geen, dus altijd? ;)
Mja, 1700 is toch echt vééél geld voor een wifi systeem hoor. Zeker met maar twee acces points. Misschien als je twee heel drukke ruimtes van Wifi wil voorzien.. Maar anders zweer ik op mijn Ubiquity systeem, een fractie van de prijs, een meer accespoints voor dezelfde prijs, in elke hoek van het huis/tuin 100% verbinding.
Maar is dat te rechtvaardigen ?

Ik heb de m4 van TP link (160m2) 3 units +1x e4 en ook nergens last van, en dit kan mijn moeder ook gewoon instellen. en heeft rond de 140,- gekost (e4 marktplaats, 3x m3 99,- ziggo)
Mag ook wel want die betaalbare Orbi setup is gewoon ruk.
Laatst gekocht en echt spijt, en dat in een simpel huis met houtenvloeren en niks bijzonders.
Dacht dat Netgear kwaliteit maakte maar ik had het schijnbaar mis.
Ga weer terug naar mijn houtje touwtje TPLink stekker zender/ontvanger die ik slechts 1x per maand hoef te resetten.
En ten minste ook nog support voor VLAN's. Dat is echt een gemis vind ik, bizar dat het zelfs niet op een set van deze prijsklasse zit. Destijds (alweer bijna 6 jaar geleden) daarom uiteindelijk voor Ubiquiti gegaan. Was even een investering in het begin, maar daarna is het upgraden ook super makkelijk, gewoon de 'UFO' vervangen, de rest kan blijven zitten en wat herconfigureren in de controller. Ben inmiddels van de UAP > UAP-AC-Lite > U6-Lite gegaan.

Ja, er is volgens de handleiding van Netgear support voor VLAN bridging naar WAN, voor IPTV, maar ik bedoel echt VLAN-support aan WLAN/LAN zijde. Leuk die zogenaamde aparte SSID's voor bijvoorbeeld een IOT netwerk, maar zonder proper VLAN om dat netwerk ook echt gescheiden te houden (en niet alleen met een andere IP-range) heb je alsnog weinig aan.

[Reactie gewijzigd door dhrto op 6 januari 2022 23:15]

Volledig mee eens, maar als je een huis hebt die dergelijke dekking nodig heeft en er niet naar om wil hoeven kijken dan is een dergelijk kant en klaar systeem betaalbaar en wellicht wenselijk.
Dergelijke dekking.
Beetje groot huis met betonnen vloeren en muren wil zeggen dat je het systeem heel centraal moet plaatsen.
De sats moet je al met een kabel aansluiten want basisunit in het midden begane grond en dan betonnen vloer er tussen en de snelheid naar je sats zeker op 5 en 6 ghz zakt al snel weg. Dus toch weer kabels trekken.
Merk dat hier in huis al, veel beton, stenen muren en op 5ghz 2 kamers verder zakt het 5ghz signaal al heel snel weg. Zou per verdieping haast 2 units moeten ophangen en jawel met kabel verbinden.

Voor 1700 euro is dit niet meer betaalbaar te noemen en afhankelijk van je type huis en oppervlak is het maar de vraag hoe goed het echt werkt.

Voor dat geld kun je net zo goed kabels trekken en wegwerken. Met kabels weet je zeker dat je altijd een stabiel signaal en snelheid hebt.
Juist !
Sinds kort Mesh systeem van dit merk (De goedkopere RB350) en het is junk.
Kabels zijn de enige stabiele oplossing, de rest is maar hopen dat het goed gaat.
En met 1x een AP per verdieping kan je ook de wireless devices bedienen.

Het klinkt mooi, 1x een wifi naam die met je mee reist door het huis maar mijn ervaring is alles behalve positief.
En ja, ik ga alsnog kabels trekken en die set gaat alsnog terug.
Als je toch kabels trekt, ga echt gewoon voor Ubiquity.

Wij hadden in ons nieuwebouw huis echt 0 Wifi vanuit de garage met de Telenet router in bepaalde delen. Nu gewoon in de hal boven een Wifi 6 Lite gehangen, en nog één in de TV kast gemonteerd. Nog een tweedehands AX Lite in de garage en nu hebben we in elke hoek perfecte Wifi, je vergeet gewoon dat sommige mensen issues hebben met Wifi.

Die Cloudkey dingen mag je gerust negeren, in het begin leuk om te stats te checken, maar na een maand kijk je er nimeer naar. En je kan dat perfect op een PC draaien wanneer je het nodig hebt.

Voor de gein nog eens ingelogd:
Uptime van alle drie de accespoints: 77d
Uptime switches: 159d
en dat was voor updates.
Sorry, maar Ubiquity zegt me helemaal niks.
Neem aan een merk zoals Netgear, Linksys en dergelijke ?
Is het dan zo bijzonder ?

Ik ga cat 6 kabels trekken en wil zowel beneden als op de 1e verdieping een AP plaatsen.
Naar zolder ga ik bedraad met daar een switch want de users daar kunnen allemaal op kabel. Wellicht in de toekomst dat ik daar een AP erbij plaats maar mischien doet de AP op de 1e verdieping voldoende.
Praten hier over een oud huis uit 1953 en dus houten vloeren en geen spannende muren ofzo.

Dacht dat het met een mesh systeem een eitje zou zijn, nou niks is minder waar.
Ubiquiti Networks is inderdaad een network vendor. Ze opereren mn in de mkb / prosumer markt, met wat uitschieters naar boven. Voornamelijk bekend voor relatief high-end wifi features zonder meteen 3x de hoofdprijs te moeten betalen.

Praktisch gezien… bedraad heeft altijd de voorkeer. Wireless backhaul (wat een mesh is) is vooral makkelijk omdat je geen kabels hoeft te trekken. Dat heeft op een aantal vlakken echter ook nadelen…
Bedankt voor je reactie. Ga er zeker naar kijken.
Klaar met dit geklooi.
Het wordt ook in serieuze bedrijven en dergelijke gebruikt, in restaurans en binnenspeeltuinen heb ik ze ook al gezien.
Mijn probleem met redelijk wat andere systemen is inderdaad de wireless backbone, een kabel is zekerheid inbouwen in je netwerk.

Als er binnen een paar jaar Wifi 7 of whatever is, kan dan ik bijvoorbeeld in de woonkamer één nieuwe zetten, maar op andere plaatsen waar de eisen wat minder zijn laat je gewoon het oudere spul nog staan.

Behalve de Lite versies zijn ze ook allemaal waterdicht dacht ik, dus tijdens de tuin werken heb ik alvast een kabel naar achteren getrokken, en via POE hang ik er daar nog één aan mijn tuinhuis om de tuin te dekken.

Er zullen zeker nog andere merken zijn die dit evengoed kunnen, maar van Ubiquity kan ik alvast zeggen dat het echt goed en stabiel is. Nog een voetnoot, ik heb geen aandelen of werk bij Ubiquity :D
Bedankt voor de reactie.
Goedkoop is het niet maar dat was het tot nu toe sowieso niet en erger me nu kapot.
Zal er zeker naar kijken.
Dan nog heb je veel meer keuze voor VER onder de 1700 euro...

[Reactie gewijzigd door -Markster- op 6 januari 2022 19:26]

een 8 port switch van ubiquiti met 2.5 gb poorten is ook al 500 euro

https://store.ui.com/coll...s/switch-enterprise-8-poe

ben het verder wel met je eens hoor.

[Reactie gewijzigd door jimmy-chu op 6 januari 2022 19:28]

Ja maar deze netgear heeft slechts 1 2,5gbit poort. Dus niet echt te vergelijken.
en een 10 gb wan poort. maar dit gewoon erg nieuw voor thuis gebruik
Let wel op dat dat PoE is en die zijn altijd een stukje duurder.
Zo voor dat geld kan je rustig de overstap naar networking gear van Cisco of Aruba maken

Unifi of Omada + korte vakantie

Welke rock solid werkt.
1700 Euro... waar gaat het toch heen...
Het zijn 3 switches met een 10gb en 2.5 gb poort die zijn sws al duur met nog 3 accespoints met wifi 6 dus als je het zo bekijkt ga je wel richting deze prijs (op dit punt) maar dit is wel erg duur.

als je volgend jaar terug kijkt is dit allemaal niets meer waard
Mikrotik maakt al jaren een 10GbE switch voor ~140 euro, dat laat een slordige 200 euro per AP over waarmee je drie flinke APs kan kopen, houdt je nog ~180 euro over voor bijvoorbeeld een Edgerouter 4 en ben voor net iets over de helft klaar met een riant budget...
1700 is gewoon een belachelijke prijs hiervoor, als het de helft was zou het een 'redelijke' prijs zijn alleen zie ik de markt hiervoor niet echt, onwetende consumenten die bij de Mediamarkt een overijverige verkoper tegenkomen?
Ik zou denken dat de gemiddelde hobbyist/tweaker die 10GbE wilt niet dit soort peperduur consumentenspul koopt maar gewoon (semi)professioneel spul wat verrassend genoeg nog goedkoper is ook en meer opties heeft.
je vergeet als je muren openmaken en opnieuw stucen
Tja dan kan je een beter geprijst mesh setje kopen, of proberen niet een gaatje door de muur te boren met een sloophamer maar een betonboortje ;)
Doe dat achter de plint, eventueel in een hoek/achter een kast en er is geen probleem om in 5 minuten een gat te boren en het netjes af te werken, je moet dan immers maar 1 of 2 kabeltjes meer trekken dan met dit Orbi mesh setje.
Tijdje terug moest ik vanuit de kruipruimte 2 verdiepingen omhoog tot het plafond, over een verlaagd plafond en weer 2 verdiepingen naar beneden (don't ask, bewoner was er zeker van dat dit de makkelijkste manier was.....), uurtje werk inclusief een kwartier overleggen en koffie drinken :)

Als een uurtje werk te lang is kan je altijd iemand inhuren die het voor je doet natuurlijk.
Zeker met setjes als dit als 'alternatief', kijk maar wat Netgear er zelf voor prijs bij rekent (~2400 euro for the record) :')

[Reactie gewijzigd door RGAT op 6 januari 2022 23:23]

Er zijn in twaalf antennes geïntegreerd, waarmee volgens de fabrikant een bereik van maximaal 600 vierkante kilometer bediend kan worden.
Ik denk dat dit vierkante meter moet zijn, anders zou ik er niet naast gaan zitten :P

En, op de website staat 9000 square feet, volgens google ( ik ben geen rekenwonder, vandaar) zou dat neerkomen op 836M²! :)
Daar kwam ik ook op uit, maar Netgear noemde in het NL-persbericht 600 vierkante meter, dus ja. Rest is aangepast. Dank! :)
Zou kunnen vanwege regels over zendsterkte. Staat mij iets bij dat Europa wat dat betreft vrij streng is.
Dat, en hoewel dat soort cijfers meestal in het open veld zijn, kan het ook zijn dat ze in d VS rekening houden met de andere bouwstijl daar.
voor die prijzen verwacht ik tevens zaken zoals load balancing, ingebouwde NAS en andere soho datacenter functies zodat je op alle aangesloten hardware bijvoorbeeld proxmox clusters, kubernetes pods of docker kan laten draaien met de router als hub, dan wordt thuisnetwerken echt interessant.
volgens het Nederlandse persbericht een bereik van maximaal 600 vierkante meter bediend kan worden, terwijl op de Amerikaanse site een bereik van omgerekend 835 vierkante meter genoemd wordt.
dat komt omdat de amerikanen hogere vermogens mogen uitzenden en de volle spectrum mogen gebruiken.

[Reactie gewijzigd door bbstreams op 6 januari 2022 19:05]

Het spectrum heeft geen invloed op de oppervlakte. Vermogen ook niet, hard zenden zorgt dat je telefoon beter het signaal kan ontvange maar niet harder terug zendt. Ik zou eerder zeggen dat de bouwwijze meer invloed heeft. Sowieoso zijn die cijfertjes maar wat loze termen.

Voor de 6Ghz band hoef je hem niet te kopen als je 5ghz band goed beschikbaar is. We hebben maar een paar kanalen in de 6Ghz in Europa.
Voor die prijs zou ik wel een paar leuke Ruckus aps kunnen vinden 2de hands. R550, R650 zijn al wel te vinden en ook wifi6.
Wilde net zeggen. En Ruckus is ondanks de 'enterprise badge' echt niet moeilijk te installeren. Moet alleen een fatsoenlijke switch bij. En beamflex wat mooi is.

Met het gemak dat ik heb zal het nog wel even duren voordat ik mijn R510's ga vervangen.

[Reactie gewijzigd door prutser001 op 6 januari 2022 23:09]

Is dit geen overkill voor een gemiddeld huishouden? Toegeven, met één router haal ik de zolder niet, maar met een tweede OpenWRT router als access point, één SSID en fast transition kan ik zonder verstoring of wegvallen naar boven. Snelheid is ook prima. Waarom zou ik bijna een maandinkomen uitgeven aan een mesh setje?
Dit is dus zo’n set welke verkocht wordt aan mensen zonder netwerk kennis ofzo.

En er dan na een maand achter komt dat het niet werkt.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 6 januari 2022 19:40]

Of in de villas die wel een eenvoudig te beheren netwerk willen hebben maar niet in letterlijk elke kamerhoek een ap met bijhorende bekabeling willen ophangen.
Zelfs dan zul je met deze kit in de problemen komen, het is en blijft WiFi backhaul & netgear twijfelachtige stabiliteit de laatste jaren.
Dit is voor rijke mensen met een 10 Gbit glasvezel internet kabel naar hun villa.
Die geven 1700 euro fooi aan de pizzabezorger. En lopen elke week met een andere rollie om hun pols.
Dus 24.5 bij 24.5km? Dat is wel erg veel.
Waar blijft de concurrentie? Vorig jaar op de CES kondigde TP-link de X96 aan die, zo gok ik, voor een veel vriendelijker prijsje over de toonbank gaat.
Holy Moly.. wat een geld.. Ik wil iedereen toch ook echt nog eens wijzen op de Asus ZenWifi XT-8, die draaien hier probleemloos op volle snelheid en dat voor 1/4e van de prijs die NetGear vraagt.. dus tja.
Niet helemaal, de tegenhanger van die specifieke asus is de rbk850 serie. Die is nog steeds duurder maar wel maar 2x zo duur.

Asus moet nog met een alternatief komen voor de 960 serie van netgear. Die tegenhanger is wel aangekondigd maar ik verwacht dat die ook fors duurder dan jouw huidige setje.
Ik heb hier zelf 4 van die Orbi setjes gehad, van "goedkoop" tot overpriced, maar alles weer retour gedaan. Wat een rommel is dat zeg.
Satellieten wat weg valt, tot systeem niet bereikbaar. En de satellieten minder dan 5 meter uit elkaar.
Netgear gebeld, een techneut is er mee bezig geweest en die wist het ook niet..
Ik wil het niet weer.
Nu een Asus u88ax hangen en het hele huis heeft perfecte WIFI! EN stabiel! zelfs op zolder..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee