'Spotify zet Clubhouse-concurrent in app'

Spotify gaat zijn Clubhouse-concurrent Greenroom integreren in de app van de streamingdienst, zo zegt financieel persbureau Bloomberg. De functie zal daar Spotify Live heten en maakt het volgen van gesprekken mogelijk.

Greenroom is nu een aparte app, maar dat gaat voor de zomer veranderen, meldt Bloomberg. De functie gaat Spotify Live heten en maakt het volgen van livegesprekken mogelijk, zoals dat nu in Greenroom kan. Greenroom is de hernoemde versie van Locker Room, een concurrent voor het bekendere Clubhouse. Spotify nam het bedrijf achter Locker Room vorig jaar over.

Vermoedelijk wil Spotify met de stap de aandacht gaan vestigen op Greenroom. Dat is nu nog niet gebeurd. Het is na muziek en podcasts het derde audioformat dat in de app van Spotify te vinden zal zijn. Het Zweedse bedrijf heeft deals om voor gebruikers interessante gesprekken in de app te krijgen.

Na het initiële succes van Clubhouse begin vorig jaar kopieerden veel bedrijven het idee van live-audiogesprekken, waaraan gebruikers kunnen deelnemen. Het idee daarbij is dat enkele mensen spreken en de rest luistert, terwijl deelnemers in het publiek virtueel hun hand kunnen opsteken om ook iets te zeggen in het gesprek. De bekendste Clubhouse-alternatieven tot nu toe zijn Twitter Spaces en Discord Stage Channels. Ook onder meer Telegram, Microsofts LinkedIn en Facebook zijn bezig geweest met een live-audio-app.

Spotify Greenroom
Spotify Greenroom

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

24-03-2022 • 07:19

74

Reacties (74)

74
73
31
7
0
38
Wijzig sortering
Prima dat ze dit doen, maar please geef ons de optie om het uit te schakelen. Net als podcasts!
Bij mij is de emmer overgelopen nadat ik zelfs podcasts kreeg in mijn personalised playlists. Ik wil die zooi helemaal niet, ik ben er alleen voor de muziek.

Homepagina? Kijk eens wat voor leuke podcasts.
Zoekfunctie? Eerst podcasts.
En zelfs, app openen? Kijk eens wat voor leuke podcasts we vandaag hebben.

Ik ben overgestapt op Apple Music. Alhoewel de app ook niet super is en op mijn iPhone 8 nogal aan het stotteren gaat als ik andere dingen ook in de achtergrond heb, zijn de recommendations IMHO wel een stuk beter (geen random geyodel tussen elektronische muziek, hij lijkt verbanden te snappen), de officiële playlists zijn erg verfrissend en de ingebouwde radio kan ik dan weer wel waarderen.
Ook de apps die integreren met Apple Music zijn fijn, zo heb ik MusicHarbor om nieuwe releases in de gaten te houden en deze kan ik dan meteen openen.

Ik heb ook het idee dat de audiokwaliteit beter is dan Spotify, maar ik heb geen serieuze apparatuur en heb gehoorbeschadiging, dus dat kan onzin zijn.

Het enige wat ik nog mis is Spotify Connect maar dit geef ik graag op voor minder meuk in mijn muziek app.
Ik heb (al wat langer geleden, overigens) dezelfde overstap gemaakt. De geluidskwaliteit is inderdaad beter, niet alleen omdat AM tegenwoordig hogere kwaliteit en lossless aanbiedt, maar al langer vanwege de betere compressie van AAC versus OGG Vorbis van Spotify.

Ik kan ook beamen dat de recommendations beter zijn, uiteraard moet zich dat een aantal weken inleren (het overzetten van je playlists helpt al een hoop, maar ook deze gewoon een paar dagen op je computer laten streamen terwijl je niet luistert zodat het algorithm wat data heeft helpt daarbij). Ik haal toch een hoop nieuwe liedjes van mijn New Music Mix iedere week. Bij Spotify was ik wel eens bang om iemand een liedje te laten spelen op mijn telefoon, omdat ik dan wist dat ik die artiest of zelfs het genre vervolgens wekenlang in mijn Discover Weekly zag voorbij komen. Dat is bij Apple Music voor zover ik heb gezien niet het geval. Ik kan ook gerust een keer een willekeurig album of genre proeven zonder dat het dominant genoeg wordt om in mijn Discover te komen.

De App laat echter inderdaad nog wat te wensen over. Hij heeft ook voordelen, zoals fijne lyrics interface, maar toch zeker ook nadelen. Dat je playlists niet op "Last Added" kunt sorteren is wel vervelend, bijvoorbeeld. Dat je soms drie taps moet doen om naar een artiest- of album-pagina te gaan vanuit een liedje. Dat je geen regio kan kiezen voor je browse pagina, zodat het nutteloos is als je niet de mainstream Nederlandse muzieksmaak wilt, etc. Maar zo is op iedere app van iedere aanbieder wel iets op aan te merken, tbh.
Voor het snel naar een artiest/album gaan kwam ik gisteren tegen dat je op de artiestennaam kan tikken in de album interface; je krijgt dan de optie of je naar de artiest of het album wil gaan.

Ik ben wel vanaf 0 begonnen bij Apple Music, maar ik merk dat het al heel snel doorhad wat mijn muzieksmaak is. En inderdaad wat je zegt, als ik een keer een album niet leuk vind dan komt dat soort muziek ook niet terug, zonder dat ik het expliciet hoef te markeren. Apple Music lijkt dan te zien dat je er meteen weer weg bent.

Ik heb het idee dat Spotify dit vroeger beter deed als ik eerlijk ben. Misschien dat ze het algoritme hebben moeten optimaliseren vanwege meer gebruikers oid.
als ik de app open op android zie ik podcasts helemaal niet op het 1e scherm.

homepage:
- lijst met playlists + radios van artiesten
- recently played
- dan pas episodes for you (net na de fold)
- recently played

bij zoeken zie ik ook gewoon artiesten en liedjes eerst. als ik zoek op een podcast staan die bovenaan.
Het rare is dat ik van meer mensen hoor dat ze er helemaal geen last van hebben, zelfs op iOS. Het lijkt er bijna op alsof het een gefaseerde uitrol is of zo en ik een van de uitverkorene ben.
Ik zit zelf op iOS en ervaar vaak hetzelfde als jij. Het lijkt soms wel te verschillen per dag/week. Ik heb dagen dat ik helemaal geen muziek op mijn homepage heb en soms is het iets meer podcast dan muziek. Maar eigenlijk nooit meer muziek dan podcast. Serieus aan het overwegen over te stappen naar apple music!
Voor mij was het ook de hoofdreden om weg te gaan bij Spotify, podcasts overal.
Dan heb jij geluk zeker, zowel Windows desktop versie als android krijg ik het dagelijks als eerste toegeworpen.
Ben al die podcasts & andere meuk ook best wel beu, heb nog nooit een podcast geluisterd en ook absoluut de interesse niet in.
Heb ook dik een halfjaar lang (als doorsnee Hollander) dagelijks N.B. Turkse podcasts voorgeschoteld gekregen om me te begroeten i.p.v. muziek.
Geen idee waar dit op gebaseerd wordt maar ik luister zeker geen Turkse muziek |:(
Ik overweeg ook over te stappen op Apple Music, wat mij tegen houdt is het overzetten van mijn playlists. Zijn daar handige tools voor die ik wellicht nog niet ken?
Ik ben vanaf 0 begonnen, maar ik heb wel overwogen om alles over te zetten. Hiervoor wilde ik toen SongShift gaan gebruiken. Het lijkt erop dat hier een hele hoop apps voor zijn.
Om dezelfde reden de overstap gemaakt naar Deezer. Tot hiertoe erg tevreden . Bijkomend voordeel: zij betalen het dubbele van Spotify aan de rechtenhouders.
Werkt spotify nou beter op je iphone dan apple music? Dat is wel super grappig.
Reken er maar niet op, want dan hadden ze het wel verschillende losse applicaties gelaten. Sowieso hadden ze het allemaal uit elkaar mogen houden. Spotify Music, Spotify Podcasts (waarvan ik weet dat dit nooit een losse applicatie is geweest maar dat had het wel moeten zijn imo), Spotify Greenroom...

Ik vraag me ook altijd af wat de achterliggende gedachte is van die clutter creëren. Want zo voelt het, als extra clutter.

[Reactie gewijzigd door thomasv op 28 juli 2024 02:43]

Weer een hoop prul om de prijs weer de hoogte in te jagen. Lijkt wel disney s star. Kan je binnenkort een pak meer gaan betalen voor content waar je als muziek liefhebber totaal geen boodschap aan hebt. Een abonnement op een abonnement. 8)7
Het is niet om de prijs te verhogen, maar het heeft wel hetzelfde doel: meer winst.

Alleen doet Spotify het andersom: ze proberen hiermee hun kosten te verlagen, net zoals met podcasts: elke minuut die je naar clubhouse luistert, is een minuut waarin je geen muziek luistert. En voor muziek moet spotify royalties afdragen, voor clubhouse en podcasts niets.

[Reactie gewijzigd door kiang op 28 juli 2024 02:43]

En voor clubhouse moet spotify royalties afdragen
Ik denk dat je royalties voor muziek bedoeld, maar zo had ik er inderdaad nog nooit over nagedacht.
Klopt, 't is vroeg 8)7
Spotify heeft 200 miljoen dollar betaald voor een 3,5 jarig exclusiviteitscontract voor Joe Rogan's podcasts, dat noem ik niet "niets": https://www.protocol.com/...rogan-200-million-spotify
Dat is marketing om mensen aan te zetten podcasts te gaan luisteren: iemand exclusief binnenhalen betalen ze natuurlijk voor, maar het is niet representatief voor hoe Spotify met podcasts omgaat.

Maar bvba de Tweakers podcast? Daar betaalt spotify niets voor, als je die volgt is dat een uur per week dat je niet naar muziek luistert en Spotify dus amper kosten aan jou als abonnee heeft.
Voor podcasts niet? Hadden ze laatst die kerel waar zo'n controverse over was niet al miljoenen betaalt voor een contract?
Sterker nog: je kan zelfs als premium user ads voorgeschoteld krijgen bij podcasts, terwijl dat bij muziek niet het geval is. Ik weet niet hoe het zit met de verdeling van de inkomsten van die advertenties, maar ik heb een vermoeden dat deze niet exclusief naar de creator gaan. Dubbele winst dus: geen royalties en potentieel ad-revenue.
De standaard evolutie van it producten. Iets begint markt aandeel te krijgen. Daarna komen de wensen en gaan ze features toevoegen. Naar verloop van tijd komt er een concurrent die zich op 1 key feature en start de cyclus opnieuw
Weer een hoop prul om de prijs weer de hoogte in te jagen.
Het is al onderdeel van Spotify en het abo dat je nu hebt.
Net als podcasts!
Zo vervelend dat die bovenaan staan zelfs nog. Hele tijd worden ze gerecommend en doe er niks mee.
Niemand zal je verplichten om Greenhouse te gebruiken, net als podcasts.
Het wordt je natuurlijk nooit verplicht... Het wordt echter wel overal in die app gepusht.
Helemaal mee eens! Ik heb ooit eens op een vorige telefoon een aflevering van een podcast geprobeerd, na een paar minuten uitgezet omdat ik het niks vond, maar ik krijg de desbetreffende podcast nogsteeds overal door m'n strot geduwd in de Spotify app. Echt heel erg irritant.
En dat terwijl de CarPlay slap werkt in offline mode, de algoritmes steeds dezelfde tracks pushen waneer je zoekt in een stijl waar je normaal niet in zoekt, en het ding op mn iPod niet meer vooruit te branden is...

Wat is er gebeurd met die supercoole muziek app?
Precies. Erg veel last van vreemde muziek sinds ik een keer een Duits nummer zocht. Krijg het ook niet meer uit m’n aanbevelingen. Helaas is het alternatief Apple Music ook geen succes qua UI en beleving.
Anoniem: 715452 @THE_BASE24 maart 2022 09:46
Mocht je een Europees alternatief overwegen… Qobuz is echt alleen voor muziek, de features van de app zijn veel minder uitgebreid maar je hebt dus ook minder ongewenste functionaliteit.
Onlangs ook overgestapt op Qobuz om dezelfde ergernissen als die hierboven worden geschreven. Had ik veel eerder moeten doen, erg tevreden mee. Zeker in combinatie met Bandcamp voor de wat meer indie/obscure dingen. Over het algemeen een fijne app, en dito web-player. En waar ik ook heel lekker op ga, al die extra info bij de nummers, bijv. wie is de schrijver van het nummer, wie doet er mee op de achtergrond etc.
Ik heb toevallig gisteravond na het lezen van dit nieuws elders de overstap naar TIDAL gemaakt. Niet omdat dit me specifiek zo dwars zit, maar wel de druppel die de emmer deed overlopen.

Helaas ook daar niet bijzonder positief over... De UI is wel écht lekker simpel, op een niet vervelende manier. Maar nu al een hele hoop dingen tegen gekomen die gewoon niet werken. Lock ups in de iOS app, Javascript errors in desktop, als je muziek stopt omdat je bluetooth apparaat wordt overgenomen door een ander apparaat komt hij niet automatisch terug (irritant als je computer alleen een notificatie stuurt oid).

Het moet gewoon echt beter. Ik kan er echt niet bij dat een miljoenenbedrijf zo'n brak product aflevert.

[Reactie gewijzigd door Nilsepils op 28 juli 2024 02:43]

Tidal is goed de echte beleving is qobuz. Het paradijs voor audiofielen en muziek liefhebbers. Goedkoper dan het duurste tidal abonnement. De ziekte bij tidal heb je vaak dat er inhoud verdwijnt wat je hebt vast gepint op je account of t geen waar je naar luistert. Er is ook een beter spotify alternatief en dat is deezer.
Dat gebeurd ook bij een Spotify, maar ik vermoed dat het bij elk van de genoemde diensten gebeurd of kan gebeuren. Dat is het nadeel van die afspraken met uitgevers en het niet langer bezitten van "fysieke" media. Daar betaal je dan ook een stuk minder voor, op papier, de prijs die je betaald is het verliezen van beschikbaarheid.
Je kan ook Apple Music overwegen. Als je daar de stock app kut vindt werken of te bloated vindt of wat dan ook, dan kun je gewoon een alternatieve app gebruiken zoals bijvoorbeeld Marvis. (Sowieso een aanrader.)
En hoe zit het met Deezer dan? Heb je dat al geprobeerd?
Vergeet daarnaast ook Napster en YouTube Music niet al heeft die laatste niet de hoogste bitrate.
Die laatste heeft ook echt een draak van een app en mixt allerlei community uploads met daadwerkelijke officiële content, van alle muziekdiensten so far vind ik YTM echt de meest verrotte app hebben. :P
Pfff clutter and even more clutter! Een mobile app moet goed zijn in één bepaald iets is mij altijd uitgelegd, dat is het verschil tussen een desktop applicatie en een app. Maar Spotify gooit er steeds meer ruis in. Gelukkig staat 2FA (zonder fb) en HiFi ook nog steeds onderaan hun backlog 😉
Nooit over nagedacht, het ‘goed in één ding’, maar waar trek je dan de grens. Voor Spotify zit er natuurlijk niet zo veel verschil in of iets een podcast of een liedje is. (Toegegeven dat deze live gesprekken wel heel erg anders aanvoelen)

Netflix biedt ook films, series, concerten en documentaires aan, Google maps doet ook aan navigatie, enz, enz

Uiteraard zie je veel raakvlakken, maar het zijn toch echt andere dingen. Ik probeer zelf eigenlijk ook zo min mogelijk ‘een-functie-apps’ waar ook goede mobiele sites voor bestaan (zoals nieuws-sites, YouTube, enz)
Het is gewoon slecht app design om een App vol te gooien met functionaliteit die de gebruiker niet nodig heeft en/of wil gebruiken. Daarom deze filosofie. Je App heeft als doel "muziek draaien," dan wil je als gebruiker niet dat je overal Podcasts of Clubhouse functionaliteiten ziet, dat is clutter en onhandig.

Je noemt Netflix, die hebben inderdaad verschillende genres streaming video in hun aanbod, maar dat is nog steeds de primaire taak van Netflix: videos. Genres zijn geen afwijking van die taak. Maar wat Netflix nu wel heeft tegenwoordig is Mobile Games in hun aanbod. En nu is daarom de derde of vierde rij van de homepage steevast "Netflix Games" in plaats van relevante content. Ga ik die games ooit spelen? Nee. Is het relevant voor waar ik Netflix voor gebruik? Nee. Serveert Netflix mij die rij met games omdat ze denken dat het relevant is voor mij? Nee. Maar toch blijven ze het tonen, ook al is het clutter. Commercie boven gebruiksgemak.

Bij Spotify begon het ook met een dingetje, en nu weer een dingetje, en in de toekomst nog meer dingetjes. Allemaal clutter terwijl de gebruiker alleen maar een liedje wilt luisteren.
Ik snap je sentiment, maar even advocaat van de duivel:
Je App heeft als doel "muziek draaien,"...
Spotify ziet dat waarschijnlijk nu dus anders. De app heeft als (nieuw) doel om muziek en podcasts te kunnen luisteren. (en daarnaast ook allerlei alternatief spul als 'witte ruis, natuurgeluiden, enz'. Al valt dit wel heel erg weg tussen de rest van het aanbod).
dat is clutter en onhandig.
In de huidige opzet oogt het inderdaad rommelig, maar stel dat ze de podcastfunctionaliteit in een apart tabje zetten. (dus dat je bijvoorbeeld 'Muziek', 'Podcasts', 'Zoeken', 'Bibliotheek', als tabjes hebt). Dan is het probleem toch al een stuk minder en dan is het er ook geen 'rommel' meer, het is nu goed geordend en voor de mensen die wel van podcasts houden hoeven ze niet 'nog een app' te installeren (rommel op je telefoon met al die tig apps), dus dan is dat ook nog is handig.

Dit allemaal gezegd hebbende. Ik zou niet weten hoeveel mensen er gebruik maken van de podcastfunctionaliteit van Spotify. (of hoeveel mensen er überhaupt naar podcasts luisteren)
Je noemt Netflix, die hebben inderdaad verschillende genres streaming video in hun aanbod, maar dat is nog steeds de primaire taak van Netflix: videos. Genres zijn geen afwijking van die taak. Maar wat Netflix nu wel heeft tegenwoordig is Mobile Games in hun aanbod. En nu is daarom de derde of vierde rij van de homepage steevast "Netflix Games" in plaats van relevante content. Ga ik die games ooit spelen? Nee. Is het relevant voor waar ik Netflix voor gebruik? Nee. Serveert Netflix mij die rij met games omdat ze denken dat het relevant is voor mij? Nee.
let me fix that for you :
Serveert Netflix mij die rij met games omdat ze denken dat het relevant is voor mij? JA, is het relevant voor mij? : nee, stoor het mij : JA!
Zo heb ik het ook altijd mee gekregen. Je maakt losse apps per taak. Alles in één is vaak een slecht idee voor de UX.
(( Vooraf wil ik even stellen dat ik het ook zeer vervelend vindt dat de podcasts bij Spotify 'tussen de rest' gegooid zijn, en ik zit er ook niet op te wachten dat deze 'gesprek-functionaliteit' (waarvan ik niet eens wist dat het een ding was :) ) tussen de rest gegooid wordt ))

Voor iedere taak een aparte app vind ik niet per se een fijn idee. Ik heb al zo veel apps op m'n telefoon staan, en voor iedere taak een aparte app lijkt mij maar niks.

Een paar voorbeelden:
  • M'n bank-app: Ik vind het heel fijn dat ik voor zowel, m'n hypotheek, bankrekening en eventuele lenigingen in dezelfde app kan werken.
  • Netflix (e.d.) Ik kan zowel zowel films, series, documentaires of concerten in Netflix kijken (toegegeven. Deze vergelijking voelt misschien wat flauw)
  • M'n creditcard-app: Ik kan met m'n creditcard-app zowel goedkeuringen kan geven als dat ik naar m'n rekening kan kijken (en betalen)
  • Supermarkt-app: Ik met de Albert Heijn-app zowel kan zelfscannen, laten bezorgen, een boodschappenlijstje maken (en delen met m'n vrouw), en recepten zoeken.
Zo zijn er legio voorbeelden die ik alleen al voor mijn privégebruik zo oplepel en zo zijn er natuurlijk nog tig andere voorbeelden te bedenken. Ik zou er niet aan moeten denken dat ik voor al die taken allemaal losse apps nodig heb

Uiteraard: Voor sommige apps zou het fijn zijn als er een soort 'lite'-versie bestaat. Al-met-al staat en valt het voornamelijk met hoe het gepresenteerd wordt. Ik doe persoonlijk niks met podcasts (geen specifieke reden voor. Ik heb geen probleem met het mechanisme, maar ik doe er gewoon niks mee). Ik zou het dus dan ook fijner vinden als de podcastfunctionaliteit niet in m'n 'home' tabje staat in Spotify, maar (bijvoorbeeld) een apart tabje krijgt. Dan staat het mij niet in de weg, en voor de mensen die er wel op zitten te wachten is het wel gewoon aanwezig en scheelt het 'weer een app'.
Ik denk dat de Netflix-vergelijking op zich best aardig opgaat. Net als muziek, podcasts en ander gelul dingen zijn voor verschillende doelgroepen binnen Spotify, zijn films, series en docu's dat ook binnen Netflix.

Dat gezegd hebbende, de interface van Netflix vind ik nu ook niet echt om over naar huis te schrijven. Een degelijke index is er niet, dus het is een drama om te zien wat ze nu eigenlijk hebben, en om iets te vinden wat je wilt zien.
Anoniem: 294759 @xrfx24 maart 2022 16:37
Niet alleen ruis. Maar de primaire taak van de dienst lijkt naar mijn idee secundaire te zijn geworden. De beschikbaarheid is ook veranderd van multiplatform naar het 'mobile-first'-principe waarbij desktop volledig uitgekleed is en social steeds meer de overhand neemt, waar deze integratie ook een voorbeeld van is.

Ik durf een kleine voorspel te doen dat het niet lang meer zal duren totdat meer gebruikers Spotify vaarwel zullen zeggen als deze strategie aanblijft.
Hopelijk komt er een optie om dit soort niet-muziek functies uit te kunnen schakelen. Ik luister geen podcasts via Spotify en mijn Home pagina bestaat nog steeds voornamelijk uit aanbevelingen voor podcasts. Hetzelfde geldt hiervoor: ik zit hier niet op te wachten, en zou het het liefste uit kunnen schakelen/onzichtbaar kunnen maken.
Nog een optie die je waarschijnlijk niet kan uitschakelen wanneer je het niet gebruikt lol. Blij dat ik naar Tidal ben gegaan, alles werkt daar zoveel beter
Behalve helaas een equivalent van Spotify Connect. Gevolg is dat na enkele uren streamen naar mijn speakers de batterij plat is.
Dat is wel een gemis, maar m'n tidal frontpagina is nog nooit zo gevarieerd geweest als bij Spotify. Daar bleef ik steeds maar dezelfde recommendations tegen komen, ondanks dat ik naar superveel verschillende genres luister
Pfff clutter and even more clutter! Een mobile app moet goed zijn in één bepaald iets is mij altijd uitgelegd, dat is het verschil tussen een desktop applicatie en een app. Maar Spotify gooit er steeds meer ruis in. Gelukkig staat 2FA (zonder fb) en HiFi ook nog steeds onderaan hun backlog :?
hifi zit er al in, moet alleen server side worden aangezet
Het wordt nu toch wel een Frankenstein dienst. Alles in één app met toch die kwaliteit van Spotify, wie wil dat nu niet! Niemand dus... :(

Nu is hun verdien model ook niet bepaald optimaal, anders moeten zouden ze niet alles wat los en vast mbt audio en casting kopiëren. Al zal de concurrentie aangaan met andere partijen hier ook wel deel van uit maken, maar dan nog... Je maakt als bedrijf je app er niet populairder door.
Ik zou toch echt eerst prio geven aan een degelijke UI/UX. De komst van streaming is voor een muziekliefhebber als mezelf een ongelooflijke zegen geweest. Echter klaag al vanaf dag 1 van de vreselijke interface van Spotify.

De komst van podcasts hebben het alleen maar erger gemaakt en weer een extraatje er bij zal ook geen verbetering zijn.
God, nog meer troep en vervuiling. Ze hebben eeuwenoude bugs niet gefixt, maar doen wel dit soort irritante rotzooi in de app. Gelukkig ben ik al een tijdje afgestapt van streamingdiensten. Netflix en Spotify zijn van tech-disrupters in tech-monsters veranderd. Vreselijke trend dit.

[Reactie gewijzigd door Rhinosaur op 28 juli 2024 02:43]

Wanneer haalt Spoitify nu eindelijk eens die stomme muziek weg? Vreselijk irritant en het belemmert het kunnen luisteren naar gezwets van mensen die zichzelf enorm interessant vinden en zich graag horen praten en productplacement doen. Want dat is immers waar we allemaal beter van worden.

Als ik muziek wil luisteren ga ik wel youtube ads kijken.

[Reactie gewijzigd door Vrijdag op 28 juli 2024 02:43]

Voor 1 euro p/m (de Argentinië route) heb ik nu geen Youtube ads meer, nog nooit zoveel lol gehad van een Euro.
Dat roep ik nou ook altijd bij YT Vanced. Het is dat Google het gedoogd, maar eigenlijk kan het niet. Het is geen duurzame oplossing. Wanneer (het is geen als-opmerking) ze dat wensen, kunnen ze de stekker uit die methodes trekken en ben je weer gewezen op de dure Nederlandse route.
Vanced is ook recentelijk gestopt door stappen vanuit google. De app werkt voorlopig nog wel gewoon voor mensen die hem reeds geïnstalleerd hebben, maar het is kwestie van tijd voordat google server side dingen veranderd waardoor Vanced ook effectief niet meer werkt.

[Reactie gewijzigd door vix-ducis op 28 juli 2024 02:43]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.