Borderlands-spin-off Tiny Tina's Wonderlands krijgt crossplay op alle platforms

Tiny Tina's Wonderlands krijgt crossplay op alle platforms, waaronder de PlayStation-consoles. In vorige Borderlands-spellen was crossplay niet mogelijk. Dit is dus de eerste Borderlands-game waarin console- en pc-gamers samen kunnen spelen.

Gearbox-president Randy Pitchford schrijft in een tweet dat crossplay wordt ondersteund op alle platforms. In zijn bericht legt hij de nadruk op de PlayStation. In een later bericht vraagt Pitchford om begrip bij eventuele problemen met crossplay bij release. "We hebben grote inspanningen gedaan om crossplay mogelijk te maken en om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, maar dit is nieuw voor ons."

Vorig jaar zei Gearbox dat de PlayStation-versies van Borderlands 3 crossplay gingen ondersteunen. De ontwikkelaar moest die belofte toen toch intrekken op last van Sony. Wat de reden daarachter was, is nooit bekendgemaakt. Eerder bleek uit de rechtszaak tussen Epic Games en Apple dat Sony een deel van de omzet opeist als spelers crossplaygames voornamelijk op een PlayStation-console spelen. Het is mogelijk dat Gearbox en Borderlands-uitgever 2K Games daarom niet in zee zijn gegaan met Sony. Welke afspraken er zijn gemaakt om crossplay mogelijk te maken bij de PlayStation-versies van Tiny Tina's Wonderlands is niet bekend.

De Borderlands-spin-off komt 25 maart uit voor de Xbox- en PlayStation-consoles van de huidige en vorige generatie. Er komt ook een pc-versie naar Steam en de Epic Games Store. Tiny Tina's Wonderland bevat een verhaalcampagne en ondersteunt co-op tot maximaal vier spelers.

Door Loïs Franx

Redacteur

15-03-2022 • 10:07

40 Linkedin

Reacties (40)

40
40
17
2
0
22
Wijzig sortering
Maaaan hier heb ik zin in, zeker als ik die trailer zo zie :)

Alleen jammer dat ie op PC eerst naar Epic komt, maar afijn, genoeg anders te spelen voordat ie op Steam uitkomt
Alleen jammer dat ie op PC eerst naar Epic komt, maar afijn, genoeg anders te spelen voordat ie op Steam uitkomt
Borderlands 3 was gepatched en werd 50% afgeprijsd toen die naar Steam kwam. Is dus helemaal niet erg om te wachten. Gezien de buggy releases van 2K de laatste tijd mogen de EGS mensen van mij best beta testers zijn.
Zijn de dialogen en het verhaal al weer passable? Ik vond Borderlands 1, 2 en de pre-sequel leuk maar het verhaal in 3 schijnt gewoon beledigend slecht te zijn.
Nou, als je het verhaal van de pre-sequel leuk vond, dan vind je deel 3 ook wel leuk hoor. Ik vond het verhaal van de eerste game ook niets bijzonders. BL2 had een leuk, maar nog steeds vrij matig verhaal (maar wel erg leuke sfeer en vooral hele leuke dialogen). Ik vind de pre-sequel wel het slechtst, in alle opzichten. Ik vind BL3 dan wel weer best een leuk verhaal hebben, maar de dialogen zijn wel minder dan bij deeltje 2.

De dialogen bij deze game lijken me dan wel weer erg leuk, want de Tina DLC van BL2 was geweldig - wellicht voor mij zelfs het leukste van de hele game. Maar uiteindelijk vind ik de co-op beleving het leukst aan deze games. De constante actie en goede gameplay gaan voor mij voor het verhaal.

[Reactie gewijzigd door geeMc op 15 maart 2022 10:34]

Het verhaal op zich van 3 vind ik nog wel ok, al ben ik het absoluut niet eens met je dat TPS het slechtst zou zijn (vind het verhaal van hoe Jack Jack werd geweldig). Het probleem bij 3 zit vooral in bepaalde stukken en bepaalde karakters wat erg onlogisch was of de karakters die gewoon absoluut niet likable zijn (met het ergste stuk waar twee van die issues samen komen, zal hier geen spoilers plaatsen maar wie het gespeeld heeft weet vast wat ik bedoel, ben er nog salty over). Ook Tina vond ik trouwens veel slechter gedaan in 3 dan in 2 dus ik durf niet meteen mijn hand in het vuur te steken voor deze nieuwe game...
Jack in BL2 was evil maar charmant en grappig. De slechterikken (Calypso Twins) in BL3 zijn irritant, niets meer. Ze zijn niet slim, hebben geen interessante dialogen, er is geen relatie tussen de 'helden' en de Calypso Twins, ze zijn erg voorspelbaar en nogmaals: zo irritant. Ugh, krijg er nog weerzin van als ik eraan terug denk. Het gaf ook totaal geen voldoening toen het spel was uitgespeeld en ze verslagen waren. Dat is voor mij de reden dat BL3 de slechts in de reeks is.

Tina werd wat mij betreft inderdaad niet zo goed neergezet in BL3. Maar dat was naar mijn idee eigenlijk voor alle helden wel het geval. Om maar niet te vergeten dat ze er nog eventjes twee de nek omdraaien om het verhaal wat op te schudden. Roland's dood in deel twee heeft diepgaande gevolgen voor het verhaal, de dialogen en het avontuur. De gevallen helden in BL3 voegen eigenlijk niets toe aan het verhaal en de gebeurtenissen die volgen.

Oh en natuurlijk niet te vergeten: season pass voor alle BL3 DLC, en daarna nog een season pass voor nog wat DLC. Big nope.
Oh 3 kan inderdaad nog niet in de schaduw van 2 staan wat verhaal en antagonist betreft, dat klopt. Maar op zichzelf staand vond ik het verhaal in de basis nog best te pruimen. Ondanks de meh bad guys.
Vond het verhaal in BL3 vooral niks omdat jouw character er eigenlijk gewoon helemaal niet aan mee leek te doen. Eigenlijk sta je je tijdens elke cutscene wel af te vragen waarom je stil staat. Of ook maar iemand in de game doorheeft dat je er staat. (Was ook al een klein beetje een probleem in de oudere BL's maar hier is het wel heel erg)

Daarnaast ook bij heel veel quests dat je gewoon veels te veel op NPC's staat te wachten. Of ze moeten eerst 5 minuten staan praten of ze lopen tergend langzaam ergens heen. Zelfs als je de game al hebt gespeeld kan je niet doorlopen (als je precies weet wanneer je save/quit kan doen kan je nog iets tijd winnen, maar doe dat net iets te vroeg en je mag weer opnieuw wachten :D)
de pre-sequal is slecht maar dat komt gewoon omdat het verhaal niet super is. BL3 is slecht om veel anderen redenen. Erg woke pushing. Heel kinderachtige grappen alsof ze bedacht zijn door een 8 jarige. De main bad guys zijn knetter irritant. En niet op de goeie manier zoals handsome jack irritant was.

Het enige wat BL3 goed maakte waren de wapens. De rest was gewoon echt slecht. BL3 is sowieso het slechtste borderlands spel tot nu toe.

Het feit dat ze nu weer een deal hebben gemaakt met epic maakt het er niet beter op. Vraag me af waarom. willen ze geen negatieve user reviews hebben?
Als ik de trailer zo zie krijg ik vrij behoorlijk BL2/assault on dragon keep vibes, Mr. Torque zit er in, Tiny is jong en heeft ook de juiste stem etc..

Persoonlijk vind ik BL3 ook niet te pruimen, de voice acting, het script, bah... Ik heb de SP 1x gespeeld, en laatst nog een keer tot level 15 zodat ik de DLCs allemaal kon doen (Die ik stukken beter vond, vooral de krieg DLC was geweldig)

Aangezien ik toch wacht op de steam release kan ik best de kat uit de boom kijken, maar van de trailer krijg ik wel een goed gevoel :)
Ikzelf was na 2 achteraf gezien al klaar. Met heel veel.liefde 1 en vooral 2 gespeeld.
pre-sequal een aantal keer geprobeerd zonder, maar niet uitgespeeld.
Ik had met Just Cause iets soortgelijks. Na deel 1, 2 en 3 had ik blijkbaar gewoon mijn portie gehad.
Snap ik helemaal, TPS doet een paar hele toffe dingen kwa gameplay, maar sommige karakters zijn compleet onuitstaanbaar. Ik heb denk ik TPS ook maar een keer of 2 helemaal uitgespeeld, tegen minstens 8 complete runs door BL2 heen.

Just cause ben ik na 2 en 3 ook redelijk afgehaakt, ik heb volgens mij bij beide niet het verhaal uitgspeeld, maar wel eindeloos over de map gezworven en aangekloot, bij JC4 kon ik niet meer door het begin van het verhaal heen bijten :P (en het feit dat t allemaal niet heeeel smooth draaide op de X1 helpt ook niet)
Als je lol hebt van die d&d en nerd cultuur grappen dan wel. Volgens mij spel je ook hierin weer een door Tiny Tina georganiseerde versie van een op d&d lijkend spel. Met alle chaos die daar omheen ontstaat, figuurtjes wisselen als ze besluit een andere baas neer te zetten enzo.

Het spreekt mij erg aan.
Ach, het is geen hoogstaande literatuur qua verhaal, maar het is vermakelijk. Bij dit soort verhalen neem ik de eventuele plotholes of onlogische keuzes van bepaalde personages voor lief. Ik kijk ook wel eens series waarbij dit soort slordigheden voorkomen en tv series draaien om het verhaal, waar games ook gameplay als element hebben.
Klopt, is wat jammer.
Echter heb ik liever Epic dan bijvoorbeeld al die Rockstar meuk, plus dat er zo nu en dan nog wel een leuke game for free is op Epic...
Epic is echt de meest slechte launcher van die ik me voor de geest kan halen.
Ik verbaas me er altijd over.
Er zijn zoveel kleine 'wins' met minimale inspanning te halen in die interface. .

Hetzelfde heb ik met Spotify.
Rockstar gebruik ik ook niet :P eigenlijk is mijn regel, alleen steam, en als er volgens steam een 3rd party launcher nodig is, is dat ook een no-go, dus geen EA desktop, geen origin, geen bethesda launcher etc...
Maar dan niet zeuren dat Steam een monopoly heeft he ;)
Dat zal je mij niet horen doen :) GOG heb ik ook geen principieel bezwaar tegen overigens, maar praktisch kom ik toch elke keer weer bij steam uit.
Ik probeer eigenlijk alleen maar te kopen bij GOG. Geen DRM geneuzel.
In theorie wel, hoewel er de laatste tijd toch wat gedoe omheen geweest is. Ik geloof dat GOG een hitman titel verkocht die praktisch gezien "always online" was, en een 3rd party account nodig had, wat dus effectief wel DRM is. Ik geloof dat GOG deze titel inmiddels heeft gedelist, maar ook bij GOG mag je wel een klein beetje opletten.
Dat was zover ik begreep om de redactie van GOG heen gedaan. En dat is allemaal netjes opgelost vanuit GOG.
Dit is toch gewoon de dlc van bl2 alleen dan stand alone?
Nope. TTWL is een volledige game :) . Misschien denk je aan Tiny Tina's Assault on Dragon Keep. Dat was oorspronkelijk dlc voor BL 2 en is vorig jaar verschenen als losstaand spel. nieuws: Gearbox brengt standaloneversie van Borderlands 2-dlc Tiny Tina uit
Wel heel verwarrend. Dit spel heeft dus ook de Bl3 engine of een nog verder verbeterde?
Volgens mij gaat TTWL op dezelfde engine draaien als BL3.
Goede zaak! Mooie trend die hopelijk doorzet. Laat mensen lekker zelf bepalen welk apparaat ze willen kopen, zo ben je gelijk van een deel van de console war af. Ik vind het heerlijk om een potje CoD of BF met vrienden te kunnen spelen die op een ander apparaat spelen, zorgt er toch voor dat je gamekring wat groter wordt, vooral voor mensen die willen spelen met vrienden in plaats van randoms.
maar dat is dus niet zo. Want ze hebben weer een exclusiviteit deal gesloten met epic. Dus moet je weer voor een jaar of geforceerd het op epic kopen of wachten tot het op steam komt.
Ja dat is dan wel weer jammer, maar geeft nog steeds mogelijkheid om verschillende platforms met elkaar te verbinden (behalve dan Steam in dit geval). Maar voor de duidelijkheid, ik praat voornamelijk vanuit het oog van een console gamer (xbox en ps).
Heel veel zin in deze game. Ik hou ontzettend veel van de borderlands serie, maar de setting is daar wel een heel groot onderdeel van. Ben dus niet helemaal zeker of ik een hele game in de setting van dungeons and Dragons echt in mijn straatje past. Een dlc is leuk (zoals die van borderlands 2), maar een hele game is wellicht iets teveel voor mij.
De setting is alles wat borderlands maakt natuurlijk en de uitspraken van NPC en de speelbare characters.... Moet ik ook zeggen dat het verzamelen van toffe guns ook in mijn straatje past, dus deze wordt voor weer zeker een haler :)
Vind het mooi dat Crossplay steeds meer naar voren komt, ik weet nog in de tijd van Modern Warfarfe 2 en 3, had de game toen 3x gekocht (Xbox 360, PS3 en PC) om zo met verschillende vrienden te kunnen spelen. Op deze manier kun je, vooral met bepaalde main straim games, hem gewoon kopen voor het systeem van je keuze.
Lijkt me een leuke game ma toch even wachten voor een steam release
Ik dacht.. oogt Japans. Vervolgens komt er een of ander anime liedje. Gedachte bevestigd. :+
Het ziet er wel mooi uit. De stijl.
"een of ander anime liedje" = Gimme Chocolate van Babymetal. FYI :)
De eerste BL game waar ik weer niet warm voor loop. BL 1, 2, 3 en Pre-Sequel helemaal grijs gespeeld, maar dit voelt nu echt aan als been there, done that.

Convince me otherwise...
Is deze ook aan te raden als je nog nooit een Borderlands game gespeeld hebt?
nee dan kan je beter BL2 kopen. Die zou je nu relatief goedkoop kunnen krijgen met de grote dlc's.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee