Broncode teasersite Gearbox-game vermeldt Borderlands-spin-off 'Wonderlands'

In de broncode van de officiële teasersite voor een Borderlands-spin-off zijn referenties naar de naam 'Wonderlands' ontdekt. Gearbox Software kondigt de game waarschijnlijk op donderdag 10 juni aan tijdens het Summer Game Fest.

VideoGamesChronicle ontdekte de referenties naar 'Wonderlands' in broncode van de teaserwebsite BeChaoticGreat.com. Op die site wordt de onthulling van een 'nieuw avontuur van Gearbox en 2K' in het vooruitzicht gesteld. Tijdens de start van het Summer Game Fest 2021 kondigt ontwikkelaar Gearbox onder uitgever 2K Games een nieuwe game aan. Naast die presentatie staat er ook nog een E3-showcase voor het Amerikaanse bedrijf gepland. Gearbox houdt op zaterdag 12 juni om 23:00 Nederlandse tijd een eigen presentatie.

In mei hintte Gearbox-ceo Randy Pitchford al naar een mogelijke Borderlands-spin-off waar al 'jaren aan gewerkt' zou worden. 2K-moederbedrijf Take-Two bevestigde tevens dat er dit jaar nog een nieuwe Gearbox-franchise verschijnt. Later verschenen er geruchten omtrent een game genaamd 'Tiny Tina's Wonderlands'.

Vermoedelijk speelt het personage Tiny Tina een belangrijke rol in de aankomende Borderlands-spin-off. Ze komt al in meerdere Borderlands-games voor en stond zelfs centraal in de Tiny Tina's Assault on Dragon Keep-dlc voor Borderlands 2.

Borderlands' Tiny Tina (Gearbox Software)

Door Yannick Spinner

Redacteur

08-06-2021 • 12:50

26 Linkedin

Reacties (26)

26
26
19
1
0
7
Wijzig sortering
Mja, het is te hopen dat het rond de tijd van BL2 speelt, want wat ze in BL3 met een hoop karakters hebben gedaan valt bij mij compleet niet lekker. Maar ik ben bang dat die trein vertrokken is....
Inderdaad, en net Tina is een van de ergste maar mijn idee... Zo leuk als ze in 2 was, zo geforceerd en gemaakt komt het in 3 over.
Ik ben benieuwd maar de tijd dat Borderlands een blinde day 1 buy was voor mij is wel voorbij helaas.
Ik vond 2 al vreselijk. Borderlands 1 kwam over als een grimme post-apocolypse waar mensen gek waren geworden met een paar komedisch gekke karakters zoals Claptrap. In Borderlands 2 zat het vol met Handsome Jack. Marcus ging van een paar zinnen die wat out-of-line waren naar kompleet overboord en Tina was juist waar alles helemaal fout ging.

De trailers van de games zijn zo extreem verschillend in toon https://youtu.be/S3xVQE0JDio?t=147
maargoed juist 2 was een groot succes dus niet verbazingwekkend dat ze dan maar all-in gaan op wacky slapstick komedie.
Ik vond 2 al vreselijk. Borderlands 1 kwam over als een grimme post-apocolypse waar mensen gek waren geworden met een paar komedisch gekke karakters zoals Claptrap. In Borderlands 2 zat het vol met Handsome Jack. Marcus ging van een paar zinnen die wat out-of-line waren naar kompleet overboord en Tina was juist waar alles helemaal fout ging.
Het was al een beetje zo bij de DLC van deel één, maar die hadden het voordeel dat het DLC waren en dat ze dat gewoon goed hebben weten te verpakken. The Zombie Island of Dr. Ned heeft dat ook al, maar daarbij past het omdat het een slecht verhaal is dat Markus vertelt aan een stel kinderen. Het is een side story die er in feite niet toe doet, maak het vooral zo wacky als je wilt zou ik zeggen.

Maar goed, de overgang van BL1 -> BL2 was misschien sowieso wel moeilijker. Het is natuurlijk eigenlijk eigenlijk ook altijd maar "per ongeluk" geweest dat BL1 zo goed is ontvangen.
Ik vond 2 al vreselijk. Borderlands 1 kwam over als een grimme post-apocolypse waar mensen gek waren geworden met een paar komedisch gekke karakters zoals Claptrap. In Borderlands 2 zat het vol met Handsome Jack. Marcus ging van een paar zinnen die wat out-of-line waren naar kompleet overboord en Tina was juist waar alles helemaal fout ging.

De trailers van de games zijn zo extreem verschillend in toon https://youtu.be/S3xVQE0JDio?t=147
maargoed juist 2 was een groot succes dus niet verbazingwekkend dat ze dan maar all-in gaan op wacky slapstick komedie.
Borderlands 1 was leuk, maar ik vond Borderlands 2 juist de beste van allemaal, Handsome Jack was juist fantastisch, en maakte Borderlands 2 de beste Borderlands spel van allemaal, Borderlands 3 was ok, maar niet zo goed als Borderlands 2, en ging juist steeds meer politieke en andere rotzooi er in te gooien, grafisch en zo was natuurlijk Borderlands 3 beter, maar Storywise / Badguy is Handsome Jack van Borderlands 2 toch wel veruit het beste uit de hele serie.
Haar Bunkers & Badasses-DLC in Borderlands 2, Assault On Dragon Keep, was zó geniaal. Dat niveau mis ik wel in het hedendaags DLC-tijdperk. Niet alleen bij Borderlands 3, maar ook in het algemeen.
Het is nog wel redelijk hetzelfde karakter... maar een groot deel van de charme was dat ze tiny was; een gestoord kind. Een gestoorde volwassene daar zit de franchise al vol mee dus het werd meer van hetzelfde.
Dat leerde ik gelukkig na B2. dat we eens blindbuy voor mij nog, maar de eerste dingen in BL3 deden mij twijfelen. Ik heb het recentelijk toch gekocht in de aanbieding icm DLC, maar nieuw, nee dat niet.

Je ziet het vaker de eerste is vaak wat ' ingetogen' qua extreme ideeën, en vervolgens kijken ze wat wel en niet in de smaak val en gaan ze daar mee verder.

Het verhaal bv, dat is gesneuveld na deel 2. Maar het lootershooter is met factor 3 verhoogd.
Vooral hoe de hoofdschrijver van Borderlands 3 de logica van Ava zat te verdedigen nadat er kritiek op kwam.

Het is niet aan de schrijver om te bepalen of wij iets leuk moeten vinden of niet. We bepalen dat zelf wel, dank u.

Het verhaal in BL3 sloeg echt nergens op. Gelukkig was het nog altijd een fijn spel om te spelen, maar het verhaal is juist wat Borderlands 2 zo goed maakte.
Echt heel veel verhaal kan ik het ook niet noemen om eerlijk te zijn; Hyperion is slecht, Handsome Jack maakt het nog slechter, resistance wil Pandora redden van Hyperion. Handsome Jack deed het hem; een fantastisch geschreven bad guy en het wordt als speler echt een missie om hem om te leggen (zelfs na de 100e keer herspelen). the Pre-sequel vond ik tot nu toe nog wel het meest treffende qua verhaal, het is redelijk machtig om te zien hoe Handsome Jack langzaam omvormt tot een maniak. Met name als je de Claptastic Voyage DLC niet hebt gemist (de beste Borderlands content tot nu toe in mijn mening).

Maar de Handsome Jack koek is op... en dat merk je want in BL3 kregen we alleen maar oppervlakkige wezels welke meer irritant zijn dan hatelijk. Erg jammer. Helemaal na de Captain Lilith DLC die nog op de valreep uitgebracht was voor BL2; de bad guy daar is ook redelijk oppervlakkig maar voelt wel ten alle tijden als een enorme bedreiging. Dat gevoel heb je in BL3 echt helemaal niet. Ja in de Handsome Jackpot DLC want het casino zelf is redelijk bedrukkend... en dat is wederom dankzij Handsome Jack die zelfs na zijn dood nog steeds een betere vijand is dan de Twins.
Ze probeerden in 3 ook weer gebruik te maken van dezelfde trucs die in 2 zo goed werkten om je Jack echt te laten haten, maar dat werkt niet. In 2 als Jack B vermoordt, dat heeft echt impact en de reactie er op is gepast. In 3 lijken ze datzelfde weer te doen met M, maar buiten dat het veel slechter uitgevoerd is was het veel te duidelijk een poging om je kwaad te krijgen op de twins... Het gevolg was dat ik juist pissig werd op de devs, iets wat je juist niet wil. Het lag er veel te dik bovenop en was nergens voor nodig. En dan Ava inderdaad... Maar daar zijn genoeg woorden aan vuil gemaakt.
Het lag er veel te dik bovenop en was nergens voor nodig.
Wat dat betreft is de hele BL-reeks een goede graadmeter van hoe goed je dit kan verdragen. Er zijn ook veel mensen die dit gevoel al (gedeeltelijk) hadden bij BL2. Ze kiezen er steeds voor om heel erg in te zoomen op één (maar dan ook vrijwel uitsluitend één) van de belangrijkste karakteristieken van het verhaal of spel en dat op standje 11 te zetten.
Ik moet zeggen dat dat me niet eens is bijgebleven, ik kreeg het vooral van de bad guys op mn heupen, nog nooit eerder zo erg de behoefte gehad om de main vilain af te maken, zodat ze dr verdomde klep maar zou houden...

En dan wat ze inderdaad met Tina, Maja, Hammerlock etc... gehad gedaan kwa karakterontwikkeling... meh. En dan dat gezeik over of Fl4k genderneutraal was van te voren... het is een fictieve robot bounty hunter FFS...

De gameplay/gunplay was stukken beter, maar het hele verhaal was wel zo tenenkrommend slecht dat ik gewoon geen enkele zin heb het een 2e keer door te spelen, terwijl ik BL1, BL2 en TPS alledrie toch echt meerdere keren heb doorgespeeld ( ik denk bij elkaar minstens 12 runs)
Ik heb BL2 met mijn vriendin helemaal kapot gespeeld op de bank. Tot we moesten gaan grinden voor de beste wapens.

Hierna hadden we BL: pre-sequel geprobeerd maar die viel echt tegen. Ik weet niet eens waarom. Het voelde gewoon niet als daarvoor. Misschien waren we het stiekem al een beetje zat, misschien zaten er teveel veranderingen in.

BL3 is ons een beetje voorbij gegaan. Geen tijd en toch in het achterhoofd de gedachte dat presequel niet zo leuk was.

Misschien dat ik tegen de tijd dat deze uit is een nieuwe console heb en dat ik het weer een kans geef.
BL3, los van van het feit dat het verhaal pijnlijk gênant is, is een betere game dan de pre-sequel.

In de kern zit het goed, de gameplay zelf is ietsje beter dan die van BL2.
De uitbereidingen zijn beter te pruimen dan de game zelf. De Hammerlock dlc is zelfs 1 van de betere dlcs in de hele reeks.
Ik heb ook alles in BL1 en 2 gedaan, maar BL3 heb ik met tegenzin uitgespeeld (dat 'verhaal', bleehh), en ik was blij dat het voorbij was. Het zat 'm voor mij vooral in de constante maalstroom van epic loot. Onder elke kiezel lagen 20 epic wapens, het maakte het 'gear-hunten' zo triviaal, het maakte alle vijanden zo triviaal, ik realiseerde me toen heel rap waarom het eigenlijk echt een karige gameplay loop is met matige graphics en tenenkrommende karakters..
De Hammerlock dlc is zelfs 1 van de betere dlcs in de hele reeks.
Is dat die over die bruiloft? Want daar ben ik al tig keer aan begonnen maar ik kan maar niet aan de gang blijven, weet niet of t aan die nare vent in 'The Lodge' ligt of aan iets anders. Als die DLC zo goed wordt moet ik er misschien toch maar eens voor gaan zitten binnenkort.
Ik vond Hamerlock DLC persoonlijk wat meh. Mijn favoriet persoonlijk was Handsome Jack Casino, dan die wild west uitbreiding waarvan de naam me even ontschoten is en dan Hamerlock en als laatste die Krieg uitbreiding.
pre-sequel heeft de community patch nodig. De grootste faal is hoe weinig legendaries er droppen, de community patch repareert dat grote gemis.
ALRIGHT BOY, LET'S DO THIS! Ik kijk er nu al naar uit :D

Yeah, yeah, yeah. Party, party, party. Best day ever, party, party, party, SO MUCH PARTY *O*

[Reactie gewijzigd door Milo44 op 8 juni 2021 13:01]

Als Mr Torgue ook maar een entree maakt, want Tiny wilt graag BOOM dus dat gaat prima samen met EXPLOSIONS!
CRUMPETS!

Assault on Dragon's Keep was echt fantastisch, enorm van genoten, meer nog dan van de basis game. Met 3 nog niet heel ver, dus nog niet veel ervaring met haar rol in die game. Overall blijft 3 wel achter op de 1e twee games, so far.

Als het niveau van Dragon's Keep behouden kan worden, ben ik iig al voor!

https://www.youtube.com/watch?v=Nizn8B71bhE

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 8 juni 2021 13:51]

Balan Wonderlands :+
Half-Life 3 confirmed ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee