Roblox klaagt populaire YouTuber aan voor terroriseren gameplatform

Roblox heeft een gebruiker aangeklaagd vanwege het 'terroriseren' van Roblox en zijn ontwikkelaars. De man, een YouTuber onder de naam Ruben Sim, zou onder meer terroristische dreigingen posten en andere gebruikers seksueel intimideren.

Roblox eist van Ruben Sim, wiens echte naam Benjamin Robert Simon is, onder meer een schadevergoeding van 1,5 miljoen dollar, een gebiedsverbod voor het hoofdkantoor van Roblox en het verwijderen van zijn accounts op sociale media. Hij is al een paar jaar verbannen van het platform, maar via hacks en andere accounts blijft hij actief. Hij maakt controversiële Roblox-content voor zijn YouTube-kanaal, dat op het moment van schrijven 766.000 abonnees telt. Simon heeft nog niet gereageerd op de aanklacht, meldt Polygon.

Simon heeft vijf aanklachten tegen zich gekregen. Ten eerste zou hij de Roblox-voorwaarden hebben geschonden door onder meer andere gebruikers via voicechat seksueel te intimideren, homofobische en racistische leuzen te opperen, een foto van Nazi-leider Adolf Hitler te posten en een poging te doen om een naaktfoto van zichzelf te posten. Ook zou hij zijn online volgers hebben aangespoord soortgelijk grensoverschrijdend gedrag te vertonen.

Daarnaast heeft hij volgens de advocaten van Roblox medewerkers op het platform lastiggevallen en gepest, en heeft hij meermaals zijn accountblokkade omzeild. Ook postte Simon volgens de aanklacht terroristische dreigingen tijdens de Roblox Developers Conference in oktober. Zo zou hij getweet hebben dat er een Islamitische extremist gespot was op het evenement. Door zijn nepmeldingen werd het evenement een tijd stilgelegd, wat Roblox meer dan 50.000 dollar zou hebben gekost.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

25-11-2021 • 14:18

68

Reacties (68)

68
64
33
2
0
14
Wijzig sortering
Een schadevergoeding van 50k snap ik maar hoe komen ze op de resterende 1.450000 dollar? Waarop zijn deze kosten gebaseerd?

[Reactie gewijzigd door marcovit op 22 juli 2024 15:24]

Het platform een slechte naam geven?
Het platform een slechte naam geven?
Dus als ik een slechte review plaats over een product /bedrijf ergens dan kunnen zij mij aanklagen omdat ik hun een slechte naam gaf? 8)7

Edit: knap dat dit een -1 wordt, sommige mensen lezen blijkbaar niet wat een -1 inhoudt.

[Reactie gewijzigd door marcovit op 22 juli 2024 15:24]

Op zich kan dat.

Als jij een review post en daarbij mensen ongefundeerd in hun eer aantast, dan kan je worden aangeklaagd voor smaad.

Een rechter zal dat wel in redelijkheid en billijkheid wegen, maar op zich hoor je je in het openbaar aan gedragsnormen te houden.

Als jij bvb. post over een restaurant. "de kip was halflauw en de wc's van het restaurant waren de smerigste ter wereld', dan zal jouw recht op meningsuiting voorgaan.

Maar als je iets zou plaatsen in de trant van 'de kip was halflauw en de kok is een pedofiel' dan kom je al heel snel in de gevarenzone (specifiek laster in dit geval (iets waarvan je weet dat het niet waar is)).
Wat is smaad
Smaad is het moedwillig zwartmaken van een ander en een zwaarder delict dan belediging. Dit zwartmaken kan geschieden via een geschrift (smaadschrift), of mondeling maar bijvoorbeeld ook op Facebook. Voor strafbaarheid van smaad is het vereist dat u anders dan uit noodzakelijke verdediging of uit goede trouw, iemand beschuldigt van iets, waarbij het niet eenvoudig vast te stellen is of deze feiten onwaar zijn. Zelfs wanneer u de waarheid aan het licht stelt, kan u strafbaar zijn.
Op smaad staat en maximale gevangenisstraf van zes maanden of een geldboete van de derde categorie. Pleegt u smaad via een geschrift (via teksten of afbeeldingen), dan is de maximale straf één jaar cel of een boete van de derde categorie.

Wat is laster
Laster is het moedwillig iemand beschuldigen van een onwaar feit. Het verschil tussen smaad en laster is dus dat het bij laster altijd gaat om beweerde feiten die niet waar zijn. Dus enkel wanneer u iemands goede naam aantast door onware feiten bent u strafbaar op grond van laster. Wanneer u de waarheid vertelt en iemands goede naam aantast, kan dit smaad zijn. Op het plegen van laster is een maximale straf gesteld van twee jaren gevangenisstraf of een boete van de vierde categorie.
Even een kleine kanttekening bij je overigens duidelijke en simpele uitleg: vrijheid van meningsuiting is een vertikaal recht, dwz de overheid jou niet mag belemmeren in het uiten van je mening omdat dit de rechtstaat en democratie zou aantasten.

Het is geen horizontaal recht, dwz dat een private partij zoals in dit geval Roblox wel degelijk het recht heeft om op haar platform regels en consequenties op te leggen over gedrag en uitingen die zij al dan niet acceptabel vinden.
Euhm, een slechte review achterlaten is heel iets anders dan een platform misbruiken voor het verspreiden van racistische, seksistische en andere ongewenste content?
racistische
Dit is mogelijk een strafbaar feit, ligt aan de omstandigheden. Overheid moet dan ingrijpen.
seksistische
Ligt aan context. Roblox kan zelf bepaalde insinuaties blokkeren maar dat betekent niet gelijk dat het seksistisch is.
andere ongewenste content
Daar wringt eerder de schoen. Je kunt er blijkbaar van alles op posten en ze lopen er achter de feiten aan.

Dat laatste maakt de aanklacht ook weer een lachertje.

Waar ze hem wel op kunnen pakken is het maken van een valse melding waardoor een evenement werd benadeeld.
Als jij op Facebook een post zet waarin jij een pretpark zwart maakt door te zeggen dat er een pedo werkt en het bereikt 766.000+ mensen (even uitgegaan van de hoeveelheid subscribers). En mensen denken van ew, daar ga ik niet meer naar toe met mijn kind. Dan loopt dat park mogelijk veel inkomsten mis die in principe direct toe te schrijven aan jou.

Al is dit wel een heel groot bedrag.
In Amerika zijn de hoge bedragen vooral toe te wijzen aan genoegdoening van immatriële schade zoals bijv imagoschade.
Het zijn vooral ook claims, maar zelden daadwerkelijk toegekend.
Immatriële schade moet je ook in de VS kunnen aantonen en dat is ontzettend moeilijk.
Wel als je leugens verspreid, of niet toegestane content en dat blijkt deze gast dus te toen. Dus daar mag de rechter wat over zeggen.

Vanaf hun kan gezien heel logisch. Mocht dit allemaal waar zijn dan zou die jongen echter meer wat hebben aan psychische begeleiding.
Nee, als je zelf zorgt voor slecht, illegale (racistisch, homofoob, seksuele intimidatie) content op hun platform, kunnen zij je aanklagen omdat jou content hun een slechte naam geeft.
Als je de moeite neemt om het artikel te lezen dan heeft hij voor vijf verschillende reden vijf aanklachten tegen zich gekregen (waarvan geen een aanklacht luidt “slechte review geplaatst”).
Simon heeft vijf aanklachten tegen zich gekregen. Ten eerste zou hij de Roblox-voorwaarden hebben geschonden door onder meer andere gebruikers via voicechat seksueel te intimideren, homofobische en racistische leuzen te opperen, een foto van Nazi-leider Adolf Hitler te posten en een poging te doen om een naaktfoto van zichzelf te posten. Ook zou hij zijn online volgers hebben aangespoord soortgelijk grensoverschrijdend gedrag te vertonen.

[Reactie gewijzigd door Fidesnl op 22 juli 2024 15:24]

Zoals je leest in het artikel, is het 'slechte naam geven' een onderdeel van deze persoon zijn acties. Als ik dit artikel mag geloven, is deze persoon ook daadwerkelijk bezig om Roblox, het personeel, hun doelen/marketing en de gebruikers op de meest ernstige manier(en) lastig te vallen.

Het lijkt mij dat een persoon als deze dan ook compleet de weg kwijt is in zijn leven, als dit zijn hoofddoel is en hier zijn tijd aan besteed.

Persoonlijk zou ik als Roblox niet eens een geld bedrag eisen, maar mentale hulp. Dat geld bedrag lijkt mij meer afschrikwekkend werken, dan daadwerkelijk het probleem op te lossen. Lijkt mij sterk dat dit bedrag boven water zal komen en de persoon in kwestie zal wellicht meer haat/wrok krijgen naar Roblox.

Psychische hulp (en een strafmaat) lijken mij meer toepasselijk.
Zoals je kan lezen gaat het niet om slechts een slechte review, maar om tal van acties tegen het bedrijf en platform over jaren heen.
Als je dat vele malen doet en daar racisme, seksuele intimidatie, terrorisme, en Nazisme aan toevoegd, dan kun je je wel voorstellen dat dat op een gegeven moment laster is en een bedrijf daardoor schade kan hebben.
Mmmm nee, een enkele review van jou gaat geen slechte naam opleveren. Nou ja, misschien als je echt een kunstenaar bent met het geschreven woord en de harten van de hele wereld weet te raken...

Dat naast het feit dat dit niets met een review te maken heeft maar met een jaren durende smeercampagne. Iets andere orde van grootte.
Aanklagen kan altijd.
Je bent op de hoogte wat Roblox is ? Ontwikkelaars kunnen daar spellen in maken die aangeboden worden aan (vooral minderjarige) spelers. Verboden materiaal gepubliceerd op een platform gericht op kinderen kan een bedrijf de kop kosten wanneer dat in de pers breed uitgemeten wordt.

Het is wat anders dan een negatieve review. Zelfs wanneer daar in opgeroepen wordt tot haatmisdrijven, of pornografisch materiaal wordt gepost is duidelijk dat dit door een derde partij wordt gedaan.

Als er echter niet tegen opgetreden wordt, wordt het platform er op aangekeken, omdat het al snel geassocieerd wordt met het platform (zie Facebook of Reddit). Hier is dat nog erger omdat het publiek kinderen zijn, en er betaalde diensten aan verbonden zijn.
Uit het originele document op Scribd (in het artikel hierboven gelinkt):

"Accordingly, Roblox seeks actual and punitive damages in this action of$1,650,000, attorneys’ fees, costs, interest, and injunctive relief barring Defendant Simon from engaging in similar unlawful and injurious activity."
Of het realistisch is, is een compleet andere vraag. Maar het lijkt er op dat ze dit als voorbeeld willen gebruiken om andere mensen er van af te laten zien hetzelfde te doen.

Benieuwd of dit door gaat en wat dit zou betekenen voor ongepast gedrag online. Waar wordt bij games straks de lijn getrokken bij ongepast gedrag en de daaropvolgende schade vergoedingen?
Uit het rechtsdocument zelf
Accordingly, Roblox seeks actual and punitive damages in this action of $1,650,000, attorneys’ fees, costs, interest, and injunctive relief barring Defendant Simon from engaging in similar unlawful and injurious activity
De nadruk ligt daarbij op 'punitive damages'. Volgens advocatenbureau Russel zijn punitive damages te omschrijven als"
Punitive damages impose punishment against a defendant in order to deter not only that defendant, but also others from engaging in similar conduct.
Het is dus een 'strafschade' of 'voorbeeldschade'.

Het is een concept dat wij in ons Nederlands rechtssysteem overigens niet kennen. Een rechtspersoon in Nederland kan geen strafschade eisen van een andere rechtspersoon. Alleen overheidsorganen kunnen hier een vorm van opleggen ('boetes').

[Reactie gewijzigd door Skyaero op 22 juli 2024 15:24]

Subscribers x2 dollar?

Ik vind het goed dat dit soort idioten aangepakt worden. Ze verzieken het voor iedereen, en brengen allerlei beïnvloedbare mensen op verkeerde ideeën.

Je staat vrij je mening te uiten.
Maar als de mensen bedreigt, bedriegt of dingen vertelt die niet waar zijn, dan horen daar wel consequenties bij.
Wellicht is het een geval van 1.5miljoen vragen en 50.000 krijgen? Als je 50.000 euro vraagt kun je er volgens mij vrijwel zeker er van zijn dat je geen 50.000 euro gaat krijgen.
Het blijft de Verenigde staten hé? Just because en een claim cultuur.
offtopic... maar bij het lezen van de titel dacht ik meteen, wat heeft Josh van LetsGameItOut nu allemaal weer gedaan. Hij probeert altijd het uiterste te halen uit games.
Hah! Ja. Letsgameitout is wel echt geniaal, in tegenstelling tot deze knurft.

Mijn zoon kijkt wel eens zijn video's.. en elke keer als ik mee kijk voel ik mij terplekke oud(er) worden.
Aanhakend (en idd iets off-topic) maar TheSpiffingBrit is daar ook een ster in. Die schept er ook een groot genoegen in op de algoritmes van YouTube zelf te (ge/mis)bruiken. Maar nooit iets kwaad in de zin, alles met een knipoog en kopje Yorkshire tea. Maar kan me voorstellen dat sommige bedrijven niet altijd blij met hem zijn.
Daar dacht ik inderdaad ook aan. Josh.... what have you done this time....
Ja maar hij valt niet echt een hele community lastig volgens mij.
Hij doet vaak met games waar verder niemand echt aam denkt om te zien hoe de game daar mee om gaat.
Ik vermaak me altijd wel met zijn videos.
De aangehaalde bron noemt de volledige naam van de beschuldigde. Dat doet Tweakers niet en hanteert eerst de handle van de aangeklaagde ("Ruben Sim"). Maar verderop in het artikel duikt zonder verduidelijking opeens zijn achternaam ("Simon") op.

Verwarrend!
Ruben sim is zijn YT kanaal. Ruben Simon is zijn eigen/echte naam.
Dit soort berichten zijn fantastisch om je 't gevoel te geven dat je oud begint te worden. Het eerste dat in mij op kwam bij het lezen hiervan is 'Wat is dat, een Roblox?'.
Het komt uit 2006, ik weet niet hoe oud je bent, maar je zou er van gehoord kunnen hebben.
Ik ben 34, maar ken t niet. Hoor kinderen er wel over praten, maar geen idee wat het is.
Het is blijkbaar een soort Minecraft maar dan met Lego.
.oisyn Moderator Devschuur® @JDx25 november 2021 16:03
Wat een ontzettend onjuiste omschrijving ;)

De lego was volgens mij de eerste insteek, maar daar heeft het momenteel in ieder geval weinig meer mee te maken. De enige link die het misschien nog heeft is hoe de standaard avatar eruit ziet; dat lijkt behoorlijk op een legopoppetje.

Het is ook niet "een soort minecraft". Roblox is niet eens een game. Het is een game platform, waarbij gebruikers hun eigen content (over het algemeen in de vorm van games, maar dat hoeft niet) kunnen creëren. Het platform biedt de mogelijkheid om gemakkelijk multiplayer games te maken waar gebruikers met hun eigen gecustomizete avatar aan kunnen meedoen, en een manier voor content creators om hun creaties te monetizen (in de vorm van game passes voor hun games, speciale items, etc).

Populair zijn enerzijds vooral de verschillende rollenspellen die mensen hebben gemaakt, waar behoorlijk wat dev-werk achter zit (Royale High, Welcome to Bloxburg, Adopt me, etc.), en anderzijds de obstacle courses ("obbies") die extreem simpel te maken zijn en waar het enige doel vaak is van A naar B bewegen zonder dood te gaan door bepaalde dingen aan te raken of ergens vanaf te vallen.

Hoop dat het zo een beetje duidelijk is, @xoniq ;)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 22 juli 2024 15:24]

Dank voor de uitleg. Ik ken het enkel van als mijn mentaal uitgedaagde (helaas geen grapje) neefjes op bezoek zijn geweest. Ik dacht dan ook dat het uitsluitend kinderspul was. Maar zij doen vooral "obbies", weer wat geleerd :).
Ah, vandaar "Blox". Zelf heb ik ook kinderen, maar die zijn 6 en 0,8. Dus die zijn ook nog niet zo ver. M'n zoon zit nu in het LEGO Jurassic World op de Switch enz.
6 is een prima leeftijd als je de parent controll aan zet. Anders moet je je kind er ver van weg houden.
.oisyn Moderator Devschuur® @loki50425 november 2021 16:08
Ik vind het op zich nog wel meevallen. Het is vooral de monetization waar ik een bloedhekel aan heb. Sommige games zijn behoorlijk fair, je hebt wat game passes of misschien wat zeldzame ingame items die alleen met Robux (de in-game currency) aan te schaffen zijn maar anderzijds prima te spelen zijn zonder een cent uit te geven, bij andere games moet je overal voor betalen en wordt je continu om de oren gegooid met weer nieuwe items die een gazillion diamonds kosten waar teringveel werk in komt te zitten om te grinden en waar men (de ouders dus) dus al snel de portemonne moeten trekken (ja ik kijk naar jou Royale High :r)
Gelukkig was mijn kind niet heel erg bezig met die in game aankopen. Maar de horror achtige games(zoals Piggy) vind ik niet echt geschikt voor een kind van 6.(maar wel een accurate beschrijving)

[Reactie gewijzigd door loki504 op 22 juli 2024 15:24]

Ik zal het eens downloaden om te kijken wat het is. Beoordelen of dat voor hen (als persoon) ook iets is, of juist niet.
Ach, in Adopt me had dochterlief twee weken lang zitten spelen om een vliegende unicorn te krijgen. Deze werd vervolgens door een vermetele scammer geruild tegen een regenboogparaplu. Huilen!!!!! Een zeer goede les dat je mensen op internet niet zomaar moet vertrouwen.
Het is niet zozeer een spel, meer een platform om je eigen spellen in te maken en de spellen van anderen in te spelen. Je kunt er Minecraft in namaken en dat is enigszins populair, maar het kan veel meer dan dat. Men heeft er alles van mini-GTA tot een treinsimulator in nagemaakt.
Grappig dat mensen wel op een link klikken over een (onbekend) bedrijf dat een youtubert aanklaagt, maar het (langdurig) down zijn van een week of drie terug blijkbaar genegeerd hebben ;)
Hoezo? Het is maar welke context je meer over wilt weten. Zoals een "T-Mobile Thuis" die down is, kan me niet al teveel boeien; ik gebruik het niet.

Dat Roblox down is, ik ken het niet, dus kan ik ook niet veel met die informatie of de reden daarvan.

De titel van dit bericht kietelt meer dan 1 specifiek iets; een YouTube die een game terroriseert, waar ik dan nieuwsgierig naar ben is:

- Wat 'terroriseert' ie dan bij een 'game' (platform)?
- Waarom klagen ze die YouTuber aan voor iets digitaals?
- Wat heeft ie dan gedaan wat wordt gezien als terroriseren?

Dus de context van het platform maakt me dan niet zoveel uit; ben wel benieuwd wat diegene dan doet, waarvan zulke gevolgen ontstaan. Het is niet altijd zo zwart-wit als jij het wilt schetsen.
Anoniem: 221563 @418O225 november 2021 14:30
Toch knap hoe we een game al 15 jaar kunnen vermijden. Zal vooral komen omdat we buiten de doelgroep vallen neem ik aan.
Ik val ook buiten de doelgroep. Maar mijn zus heeft jonge kinderen en die zijn wel de doelgroep. Dus wellicht ben ik dan de doelgroep-by-association? :) . Maar op die manier ken ik het in ieder geval.
Zo ken ik Paw Patrol :9
Geen idee, weet dat het een kinderserie over honden is.
Als je niet veel met kinderen omgaat, dan kan ik me prima voorstellen dat je het niet kent. Het is vooral populair onder leerlingen in de midden- en bovenbouw van de basisschool is mijn indruk.

Ik had er zelf wel eens van gehoord, maar pas afgelopen zomervakantie voor het eerst echt gezien bij een neefje.
Het komt toch regelmatig hier op de frontpage voorbij als nieuws.
Misschien als je kinderen hebt, hoorde er kort geleden voor het eerst van toen iemand een oude GPU kocht voor GTA V en zijn zoontje die Roblox speelt.
Als deze man pogingen deed om kinderen aan te zetten om naakt fotos te posten van henzelf en terroristisch(aanzetten tot geweld?) was dan lijkt mij criminele vervolging door het openbaar ministerie van de VS beter. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, ik weet niet hoe het daar precies werkt, maar het kunnen afkopen van pedofilie en terrorisme lijkt me geen goede zaak. Hopelijk volgt er nog criminele vervolging.
Klinkt een beetje als de zoveelste edgy puber, ik heb er een hoop gekend, ook allemaal met dit soort praktijken.
Het is allemaal ook erg kinderachtig, maarja, hij heeft er dan ook een verdienste van gemaakt zo te merken.
Als het nou gewoon een puber was die dit zou doen, dan had ik de boete een beetje onzinnig gevonden, maar er gaat bij mij wel een belletje rinkelen dat hij er inkomsten van krijgt (via Youtube).
Het is eigenlijk zijn 'bedrijf' dat hun bedrijf saboteert, en dan snap ik precies waarom ze hem aanklagen.

Toen ik wat jonger was, stond dit soort troep ook vaak in online servers, maar iedereen wist dat het gewoon jongeren waren die dachten stoer te zijn met controversiële onderwerpen te smijten.
goed zo, aanpakken deze gast.
Wetende dat Roblox veel door kinderen wordt gebruikt moeten dit soort bewuste acties aangepakt worden.
Weiger het YouTube kanaal op te zoeken, maar klinkt als een vervelend ventje :9
Vervelend voor communistisch China: https://www.youtube.com/watch?v=3FbVQ_bpc0o <- op die video afgaande, lijkt het erop doet hij juist goed werk doet :+

Roblox beweert veel, maar zal nog overtuigend bewijs moeten aandragen voor de beschuldigen aan het adres van Ruben Sim voor ik (en velen met mij) hun aantijgingen serieus ga nemen ;)

Wordt vervolgd :)

@kodak hieronder:

De diverse inhoudelijke gegeven voorbeelden zijn slechts woorden (beweringen): bewijs bestaat uit oa. de naaktfoto, de emails met daarin de racistische uitingen en seksuele intimidatie etc.... ;)

Uiteraard moet ook worden bewezen dat er niet met het bewijs geknoeid is.

Edit: mensen mogen ook graag alles uit hun contextuele verband trekken om zodoende hun "gelijk" kracht bij te zetten: iets dat in onze huidige maatschappij aan de orde van de dag is. Gelukkig hebben wij [nog steeds] rechters die alles zorgvuldig tegen elkaar afwegen.

[Reactie gewijzigd door John Stopman op 22 juli 2024 15:24]

Waarom neem je het niet zomaar serieus, terwijl er diverse inhoudelijke voorbeelden gegeven zijn?
Want opvallend genoeg ga je daar niet op in en komt ondertussen met een argument van maar hij doet ook vast iets wat wel bevalt, zonder dat in verhouding te zetten.

edit:
@John Stopman graag reageren in reacties, niet via edits.

Je reactie dat het slechts woorden zijn gaat niet op als er voorbeelden zijn. Door die te negeren, opzettelijk selectief wat anders te tonen wat niet om de beschuldiging gaat en alvast te doen alsof het niet serieus opgevat kan worden kom je met dooddoeners. Een beschulding serieus nemen is ook inhoudelijk een mening hebben hoe redelijk het kan zijn wat wel gegeven is. Het wil niet zeggen dat je het er dan mee eens moet zijn.

[Reactie gewijzigd door kodak op 22 juli 2024 15:24]

Het is uiteindelijk aan een rechter is ook een dooddoener. Je kwam zelf met een voorbeeld en daarbij een bewering de klachten niet serieus te kunnen opvatten. Daarbij stel je nu zelf dat er nog bewijs is, dus waarop baseer je dan dat je een ander alvast maar niet serieus kan nemen in plaats van er neutraal in te staan? Het is niet heel gepast om een ander alvast maar niet serieus te nemen terwijl die zeer serieus naar de rechter stapt en er moeite in steekt recht te halen.
Het is uiteindelijk aan een rechter is ook een dooddoener.
Dooddoener? Nee, zo werkt dat nu eenmaal: de rechter bevind zich aan het hoofdeinde van het hele proces en uiteindelijk is het de rechter en de mate waarin het bewijs overtuigend is (e.g. een weergave van de realiteit is), dat bepaalt wat waar is.
Je kwam zelf met een voorbeeld en daarbij een bewering de klachten niet serieus te kunnen opvatten.
We zien vanzelf wel wat waar is. Al wat wij hier zeggen is uiteindelijk slechts speculatie.
Daarbij stel je nu zelf dat er nog bewijs is, dus waarop baseer je dan dat je een ander alvast maar niet serieus kan nemen in plaats van er neutraal in te staan?
Ik schreef eerder dat één van zijn video's lijkt te getuigen van het tegenovergestelde van wat Roblox beweert. Ik heb echter niet gesteld dat dat zo 'is'.

'Lijkt' vs 'is'.

Mijn standpunt is in principe neutraal, en of het Roblox is die gelijk heeft, is aan de rechtsgang om te bepalen en niet onze speculaties.

En nogmaals: tot die tijd is Ruben Sim 'innocent until proven guilty'. (zoals het Amerikaanse recht stelt)

Edit:
quote: Tweakers
Daarnaast heeft hij volgens de advocaten [...] meermaals zijn accountblokkade omzeild
Dat heeft hij zeer zeker gedaan: een aantal van zijn filmpjes zijn daaraan gewijd ;)

[Reactie gewijzigd door John Stopman op 22 juli 2024 15:24]

Erg vreemd hoe je de bewijslast voor een eventuele veroordeling verward met een soort bewijslast alvorens een aantijging serieus te kunnen nemen.

Niemand zegt nu blind "meneer is schuldig" maar wel "dit zijn serieuze aanklachten die beoordeeld moeten worden in een strafrechtelijk proces".

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.