Twitch komt met functie waarmee kijkers tegen betaling streamers kunnen promoten

Streamingplatform Twitch heeft een nieuwe functie onthuld waarmee kijkers het bedrijf kunnen betalen om hun favoriete streamer een 'boost' te geven op de site. Hoe meer kijkers betalen, hoe meer Twitch de streamer gaat aanbevelen op zijn site.

Met de functie kunnen kijkers met echt geld 'Boosts' kopen voor een streamer, zo werd in een livestream van Twitch zelf onthuld. De Boosts kunnen niet de hele stream door gekocht worden; kijkers krijgen op een willekeurig moment tijdens de stream tien minuten de tijd om gezamenlijk zoveel mogelijk Boosts te kopen voor de streamer. Hoe meer Boosts er gekocht worden, hoe langer de stream daarna wordt aanbevolen op de voorpagina van Twitch. Het geld dat kijkers aan deze 'Twitch Boost'-functie uitgeven, gaat volledig naar het platform.

Twitch-productmanager Jacob Rosok zegt in de stream over de functie: ''Boosts geven kijkers de mogelijkheid om als promotie zichtbaarheid te kopen voor hun favoriete streamers, en dergelijke posities op het platform komen met een prijs.'' Volgens Rosok moet deze functie een antwoord zijn op de veelgehoorde klacht dat het als kleine streamer lastig is om ontdekt te worden op het platform. De functie wordt binnen een paar weken eerst getest onder een kleine groep streamers.

In december werd Twitch Boost al getest, maar toen moesten de Boosts gekocht worden met kanaalpunten. Kijkers krijgen op Twitch kanaalpunten door de stream te kijken; hoe meer kijkuren ze hebben bij een streamer, hoe meer kanaalpunten ze bij die streamer krijgen. Die punten kunnen dan worden uitgegeven aan bepaalde beloningen, waaronder, tijdens de testperiode, Boosts. Het verschil is dus dat het kopen van Boosts nu wel echt geld gaat kosten.

Twitch is ook bezig met andere functies op het platform. Zo heeft het laatst nieuwe verificatie-opties toegevoegd tegen hate raids. Ook gaat het een methode ontwikkelen waarmee rechthebbenden het kunnen melden als streamers zonder toestemming hun muziek afspelen.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

01-10-2021 • 10:26

79 Linkedin

Reacties (79)

79
76
21
5
1
45
Wijzig sortering
Halfnaakte camgirls zijn zowat de populairste soort streamers op twitch. Deze feature lijkt perfect te zijn voor hen.
Ik heb meer respect voor echte camgirls dan voor het grut wat op Twitch zit (er zijn gelukkig zeker uitzonderingen natuurlijk).
twitch is toch die camgirl site waar ook soms games gestreamed worden?
Ik zie het al voor me dat we nu nóg meer gesmeek krijgen in filmpjes:

"Please like this video and subscribe to my channel. Don't forget to click the bell icon so you'll be notified when I upload a new video. Also support my Patreon page for exclusive content, follow me on Instagram, Snapchat, Tik Tok, Twitter, Facebook and please boost my channel so it will trend on the homepage!"

Ugh... ;(
Helaas wel de realiteit ben ik bang.
Dit gaat heel treurig worden. Denk ook aan de manier waarop sommigen geld gooien naar de creators. Nu kunnen ze geld gooien naar de creators EN geld gooien naar Twitch om hun creators te helpen.
Ik vraag me toch af of die mensen allemaal zo rijk zijn, te dom zijn om door te hebben dat ze echt geld aan het uitgeven zijn of op de een of andere manier onder sociale druk gezet worden.

De bedragen die ik op YouTube bij "super chats" voorbij zie komen... Soms letterlijk meer dan 100 dollar of euro om alleen even "Hoi" te zeggen
Het antwoord is alle drie of een combinatie van de drie.
Euhm. Dat geld gooien was sws al naar twitch. Die pakken 50% van de omzet namelijk. Dese boost functie zelfs 100% onder het motto, je betaald voor promotie.
Heeft Twitch OnlyFans promotie al verboden?
Lijkt mij niet, dat is haast de concurrentie tegenwoordig.
Je kan beter vragen wat Twitch niet verbiedt.
Klaarblijkelijk titty-streams…
Question : any possibility you simply don't watch? :Y)
Boosted channels kan je dus overslaan, net als kanalen waarbij je bijna instant een abo kado krijgt van zogenaamd een random viewer.
Ik ken een streamer die zijn door twitch verplichte advertenties gebruikt om subs voor zijn publiek te kopen.
Zo kan het ook.
Dan moet je tog wel heel wat ads runnnen wil je paar mensen een sub geven...
Hij geeft mensen subs zodats ze juist geen ads hoeven te kijken, en andere mensen in de stream doen dat ook :P.
Dan moet je tog wel heel wat ads runnnen wil je paar mensen een sub geven...
Valt mee, de payout voor ads is dan wel niet enorm maar als je op het niveau bent dat Twitch je contractueel verplicht om ads te runnen dan heb je heel wat viewers.
Dat valt toch mee op twitch?
Teminste op YouTube zie ik dat bij elk video en twitch zelden tot nooit.
Please use your boost in my Discord server.
Kanalen met bezoekers op het niveau dat je ze uit moet leggen hoe ze het kanaal/de creator kunnen ondersteunen produceren over het algemeen het soort 13 in een dozijn clickbait content waar ik zo ver mogelijk vandaan wil blijven.

Geen enkel probleem mee dus.
En als je zulke dingen nu gewoon niet zou zien als je een abonnement hebt op een service, maar bij YouTube zie je ook steeds vaker dat content creators zelf "reclame gaan roepen" door hun video's heen. Dat terwijl ik al premium heb. Als ik betaal voor de service als geheel, wil ik die onzin niet meer zien. Twitch heb ik als onderdeel van Amazon Prime, maar als ik dit gedoe zo lees, dan heb ik geeneens zin om te kijken hoe Twitch werkt.
Als ik een leuke stream heb gevonden wil ik liever niet TE veel kijkers. Heb je nog wat interactie, support ik ze liever anders.
Wat een walgelijk idee
Je komt dus niet meer bovenaan door veel kijkers te hebben, maar door als kijker veel te betalen aan Twitch. Aan de andere kant doet Google dit al jaren, dus heel vreemd is het niet. Maar het idee staat mij ook tegen.
Heb het idee dat het bar weinig gaat helpen voor de streamers, want des te meer viewers je hebt des te waarschijnlijker het is dat je ook een hoger 'boost niveau' gaat krijgen. Zijn genoeg gekken die er even duizenden euro's tegenaan gooien ook al heeft die streamer al gemiddeld duizenden viewers.

Als jij gemiddeld 5 viewers hebt zal je met zo'n boost weinig bereiken of je moet al een rijk haantje in je chat hebben die er honderden/duizenden euro's tegenaan gooit om jou hoger in de lijst te zetten.
Wel zal het effect voor al populaire streamers veel kleiner zijn want hoe populairder je al bent, hoe meer je al te zien bent in de aanbevelingen en andere lijstjes ook zonder dit systeem.
Natuurlijk staan de populaire streamers al veel op frontpage.
Maar de vraag alleen is of je als kleine streamer er wel tussenkomt met een klein aantal boosts als de grote streamers veel boosts krijgen
Als de duur van de boost alleen afhangt van t aantal boosts dan zou je dus met een klein aantal boost maar heel kort te zien zijn en de grote streamers met al hun boosts continue. Maar goed de hele mechaniek er achter is nog afwachten.
Dit dus.
En zoals ik het begrijp kan je als streamer jezelf niet boosten (wat ergens wel goed is). Alleen dan moet je als kleine streamer dus iemand hebben die je boost. Met veel followers heb je dat sneller dan met een beperkt aantal.
Je komt dus niet meer bovenaan door veel kijkers te hebben
Maar dat is nou juist het probleem voor beginnende streamers, die hebben in de zee van streamers geen goede mogelijkheden om gevonden te worden. Als de promotiemiddelen (frontpage, aanbevolen kanalen, etc,.) van Twitch grotendeels op basis van populariteit werken heeft dat een zelfversterkend effect.

En ja, natuurlijk kan Twitch deze algoritmes ook zonder betaling aanpassen om meer aandacht te geven aan kleinere streamers (en deels doen ze dat al lang door ook kleine streamers op de frontpage carousel te zetten) maar goed, kapitalisme enzo…
Maar dan maak je een ander account en promoot jezelf. Of geeft een goede vriend wat geld om het te doen. Genoeg manieren.

Maar ik hoop wel er een systeem inzit dat een dollar voor een streamer met 50 viewers meer weegt dan voor iemand met 5k viewers. Anders zal het alleen maar geld zijn voor Twitch want no way dat een kleine streamer boven de bedragen komt van een grotere.
Er zijn natuurlijk manieren om jezelf dan te boosten. Maar precies wat je zegt. Als de tijd op de frontpage gekoppeld is aan t aantal boosts en alleen daaraan gekoppeld dan ben je als kleine streamer waarschijnlijk een seconde te zien en dan ben je al weer weg.
Zoals meerdere keren aangehaald moet je dan als kleine streamer opboxen tegen de grote streamers die duizenden viewers hebben.
Volgens mij is dit niet helemaal correct.
kijkers krijgen op een willekeurig moment tijdens de stream tien minuten de tijd om gezamenlijk zoveel mogelijk Boosts te kopen voor de streamer. Hoe meer Boosts er gekocht worden, hoe langer de stream daarna wordt aanbevolen op de voorpagina van Twitch.
Je kunt dus niet "verliezen" van grotere streamers; wel zal de duur van de promotie korter zijn. Daar komt nog bij dat al populaire streamers minder baat hebben bij dit soort promotie aangezien zij al veel meer voorkomen op de frontpage en 'aanbevolen' lijstjes. Diminishing returns.
De frontpage heeft natuurlijk maar beperkte ruimte. Dus je zal ongetwijfeld genoeg boosts moeten hebben om er uberhaupt tussen te komen dan. Als er tientallen streamers zijn met veel kijkers die boosten dan staan die lang op de frontpage, als je dan als kleine streamer komt met 1 of 2 boosters dan ben je in no time weer van de frontpage als je er al op komt.
De precieze uitwerking zal het moeten uitwijzen maar of je als kleine streamer meer exposure krijgt?
De frontpage heeft natuurlijk maar beperkte ruimte. Dus je zal ongetwijfeld genoeg boosts moeten hebben om er uberhaupt tussen te komen dan.
Geen idee waar je dit vandaan haalt, maar nee. Zo is het absoluut niet aangekondigd, en dat zou ook nergens op slaan. Als je een boost-event krijgt is er ruimte. Deze boost-events vinden ook niet tegelijkertijd plaats voor iedereen mocht je dat denken. Vervolgens bepaalt de hoeveelheid opgehaald geld de duur (wellicht met een maximum). Het is natuurlijk ook niet alsof ze de gehele frontpage de gehele tijd aan boosts gaan wijden.
Er is wel degelijk aangekondigd dat het aantal boosts de tijdsduur bepaald.
Dus dan is het de vraag wat 1 boost waard is aan tijd. Is dit dynamisch of statisch?
Er is nogal veel onduidelijk aan de hele mechaniek.
Er zijn zoveel streamers en als je alle streamers een keer een kans wil geven op de frontpage te komen dan zal je er veel ruimte voor moeten reserveren of de tijd dat je er op komt is dusdanig kort dat er op die manier veel ruimte komt. Maar dan geldt weer hoeveel boost je er moet hebben om een fatsoenlijke tijd op de frontpage te staan.
Als jij de hele systematiek kan uitschrijven graag want bovenstaand artikel laat heel veel ruimte over voor diverse scenarios dus ik laat me graag voorlichten.

Zoals het er nu staat: hoe meer geld je betaald hoe langer je op de FP staat betekent dat grote streamers nog steeds altijd daar staan en kleine streamers kansloos zijn (tenzij hele dikke bankrekening). Er is maar 1 winnaar en dat is twitch.

[Reactie gewijzigd door Arjant2 op 1 oktober 2021 13:51]

Er is wel degelijk aangekondigd dat het aantal boosts de tijdsduur bepaald.
Dat zeg ik toch?
Vervolgens bepaalt de hoeveelheid opgehaald geld de duur
Lezen.
bovenstaand artikel laat heel veel ruimte over voor diverse scenarios
Eens. Maar waar de aankondiging in de gelinkte video geen ruimte voor laat is het idee dat je een boost-event krijgt, kijkers betalen, en er vervolgens niets gebeurt omdat grotere streamers meer opgehaald hebben. Dat zuig je gewoon uit je duim en is een volkomen belachelijk idee.
Wauw rustig aan maar hoor.
Belachelijk idee? Er staat letterlijk in het artikel het aantal boosts bepaald de duur.
Dus nogmaals is het dynamisch of statisch bepaald die duur? (Iets met lezen)
Als vooraf bepaald wordt dat 1 boost goed is voor x minuten op de fp dan heb je gelijk (alleen dat is practisch niet mogelijk want waar laat je al die streamers dan op je fp al die tijd als ze enorm geboost geworden). Als het echter dynamisch is waarbij gekeken wordt naar het aantal boosts in verhouding met andere kanalen die op dat moment geboost worden dan kan 1 boost bijvoorbeeld leiden tot 5 seconden exposure en weg ben je weer.
Dan nog het vraagstuk van een maximum tijd op de fp. Krijgen de kijkers dat te zien als max boost bereikt is en wordt dan het boosten stopgezet of gaat twitch gewoon 10 minuten lang binnen harken en heeft dat eigenlijk na een paar minuten al geen zin meer omdat max tijd op fp al verstreken is?
Zoveel vragen zijn er.
Tsja, ik vind het wel een slim idee, als mensen geld te veel hebben... Bovendien is promotie door een mens volgens mij nog altijd beter dan door een algoritme (als ik kijk wat voor troep er op de hoofdpagina's voorbijkomt, of het nu Twitch, YouTube, Netflix of wat dan ook is)
Hoe gaat Twitch hier onderscheid maken tussen "kijkers" en game ontwikkelaars?
Ze hopen waarschijnlijk dat de functie zo populair wordt dat je een hele sloot accounts nodig hebt om als bedrijf op te vallen tussen de natuurlijke boosts.
Nog meer soft po...euh hot tub thots op de frontpage. :P
Ik kijk blijkbaar de verkeerde streams, meeste wat ik kijk zijn DnD sessies.
En die mensen hebben op Twitter al aangegeven dat zij niet willen dat hun kijkers die functie gaan gebruiken.
Nog drie weken en dan begint Campaign 3! ;)
Ach joh, ze doen het only voor hun fans ;)
Ik snap Twitch wel, er valt veel geld te verdienen aan streamers met een grote fan-base. Toch vraag ik mij af of de ontwikkeling van features richting grote streamers op de lange termijn wel gunstig is.

Youtube is daarin een mooi voorbeeld. Het is de dag van vandaag uitermate lastig om als beginnende content-creator op youtube ooit nog zo groot te worden als de huidige grote kanalen. Maar grote kanalen waren ooit ook klein.

Dat geldt ook voor Twitch. Veel streamers die de dag van vandaag groot zijn, zijn ook klein begonnen. En er zit veel talent in die kleine streamers.
dat resulteert dus in grootgeworden streamers door te betalen.
Het zijn net Amerikaanse verkiezingen: degene met de meeste donaties komt het meest in beeld.

Wat mij betreft worden mensen groot omdat ze goed zijn, niet omdat ze geld hebben.
Elke keer denk ik "dieper kan Twitch toch niet zinken?", en elke keer verrassen ze me weer. Tja, marketing mensen en geld. Om de gebruiker en de streamer draait het al lang niet meer.
Natuurlijk niet want Amazon heeft niet voor niets voor net geen miljard gekocht. Dat geld moet echt wel 10x terugverdiend worden in zo'n kort mogelijke tijd.

Want it's all about the money.

De streamers en de kijkers zijn gewoon pinautomaten voor de aandeelhouders.
Straks gaan ze nog de Netflix kant op dat je perse een Twitch Prime (of zoiets) nodig hebt om een stream in HD of 4K te kunnen gaan kijken. |:(
breng ze niet op ideeën :'(
Ik zou het haast willen aanmoedigen, al was het maar zodat je misschien wel in fatsoenlijke kwaliteit kunt uploaden/streamen. De 1080P60 streams zijn nou ook niet altijd om over naar huis te schrijven wat kwaliteit betreft, maar dat zal zo mogelijk ook meer liggen aan de stream-setup van de streamer.
Dat ligt inderdaad 9 vd 10 keer aan de setup van de streamer of anders de internetverbinding.
Echter hoeft een stream wat mij betreft niet altijd perfect te zijn om toch goed te zijn qua content.
1080p60 is gewoon moeilijk binnen 6000 kbps.
Het is altijd streamer-focused, dus kan zeker situatie komen dat streamers 'prime streaming' gaan doen, waar slechts de prime of subbed mogen meekijken, zo goed als niveau van onlyfans :P

Veel van 'just chatting' dames hebben bv requests/shoutouts/chat achter de sub zitten, kleine stap meer om puur voor je subs te gaan streamer.
wie betaalt, bepaalt.

Dit gaat verder weinig zeggen over de inhoud/kwaliteit van een streamer, maar meer over de volgers van zo'n streamer: wat de gek ervoor geeft.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee