Broncode en interne documenten van Twitch zijn mogelijk gelekt op 4chan

De broncode van gamestreamingdienst Twitch lijkt gelekt te zijn. Een anoniem iemand heeft een torrent op 4chan gezet met daarin bestanden met broncode voor de dienst, maar ook van interne documentatie van het bedrijf zoals hoeveel streamers hebben verdiend.

Iemand heeft de torrent gelekt op boards /g/ en /t/, schrijven verschillende beveiligingsonderzoekers. De anonieme gebruiker van het platform heeft die gelekt onder de hashtag #twitchleaks, die inmiddels ook veelvuldig op andere sociale media rondgaat. De leaker zegt met het lek 'meer ontregeling en concurrentie in de online videostreamingdiensten' te krijgen omdat hij de bestaande communities op Twitch niet meer leuk vindt. Twitch heeft nog niet erkend dat de data inderdaad gelekt is.

De torrent bevat 128GB aan informatie over het platform. Bronnen hebben aan Video Games Chronicle bevestigd dat de informatie in de dump authentiek is. Er is echter nog geen analyse van de databestanden gedaan. Het zou in de dump gaan om zowel de huidige als oude broncode. Die zou tot aan het ontstaan van Twitch zijn terug te voeren. De broncode zou ook voor de mobiele- en consoleclients van Twitch zijn. Naast de broncode zijn sdk's en interne AWS-configuraties gelekt, en tools die de beveiligingsafdeling van het bedrijf gebruikt. Er zou ook interne informatie zijn gelekt, waaronder rapportages met hoeveel streamers in 2019 op het platform hebben verdiend.

Het is niet bekend of er ook wachtwoorden van gebruikers zijn gestolen. Die geruchten gaan wel rond, maar zijn op dit moment niet geverifieerd. In de documenten zitten ook aanwijzingen dat Twitch werkt aan een concurrent voor Steam. Dat zou de werktitel Vapour hebben.

Door Tijs Hofmans

Redacteur

06-10-2021 • 13:12

110 Linkedin

Submitter: Freeaqingme

Reacties (110)

Wijzig sortering
Belangrijk om hier te melden is dat het er dus op lijkt dat er geen gegevens van gebruikers gelekt lijken te zijn. Geen bankgegevens, telefoonnummers, emailadressen of wachtwoorden. Dat gezegd hebbende, er is geen garantie dat dit de hele dataset is, dus het is waarschijnlijk geen slecht idee om alsnog je wachtwoord te wijzigen en 2FA toe te voegen aan je twitch account als je dat nog niet hebt.
De titel van de torrent is 'twitch-leaks-part-one'. Meestal noem je iets niet 'part one' als er geen 'part two' of meer parts zijn.
Op de 4chan /g/ thread werd al aangekondigd dat maandag "part 2" komt.
Klopt het dat je bij Twitch geen 2FA kan inschakelen zonder je telefoonnummer op te geven?
nummer kan je wel weer verwijderen achteraf
Wel? Als ik wil aanpassen linken ze naar Authy en die gebruik ik niet eens :')
Ik heb nog geen manier kunnen vinden om het te doen zonder een telefoonnummer, dus volgens mij is het inderdaad verplicht. Helaas, zeg ik er zelf ook meteen bij.
Ik heb het via een authenthicator lopen...
Maar om die optie in te kunnen schakelen moet je eerst je telefoonnummer invoeren.
Je hoeft geen telefoon op te geven voor 2FA, Twitch gebruikt Authy als een 2FA
Je moét een mobiel nummer opgeven om zo een SMS te ontvangen als je 2FA aanzet.

Eens je mobiel nummer op deze manier geverifieerd is kan je daarna kiezen om 2FA via een app te doen (Authy, Google, MS, ...). Je mobiel nummer wordt dan een backup voor de 2FA, primair wordt de app dan gebruikt.

Stel je geen app in, dan blijft je mobiel nummer als 2de factor.
Ik heb het net ingesteld (blijkbaar had ik dat nog niet), Na het invoeren van mijn SMS en een SMS-code te onvangen is Twitch automatisch aan mijn Authy App toegevoegd. Dit is dus niet iets wat je moet aanzetten indien je Authy al geinstalleerd hebt.
Dan is dat veranderd, ik heb authy gekoppeld zonder dat ik een telefoonnummer heb opgegeven bij Twitch.
Ik heb 2FA al een tijd gekoppeld en toen was een email als verificatie voldoende
helaas moet je een telefoonnummer invoeren on 2FA te activeren..
Nee hoor, ik heb 2FA via email =).
Misschien niet zo veilig als via een telefoon maar ik geef een bedrijf als Twitch liever niet ook nog m'n telefoonnummer, en via mail is goed genoeg voor een dienst als Twitch voor mij.

EDIT: Correctie; ik zat in de war met een email die je krijgt als je inlogt op een 'nieuw' apparaat. Functioneel gezien hetzelfde als 2FA, ze sturen je een code op, maar niet bij iedere inlog poging.
Waarom ze dit ook niet toestaan voor daadwerkelijk 2FA, geen idee.

[Reactie gewijzigd door Daemos op 6 oktober 2021 15:03]

twitch schrijft op reddit dat niet onverstandig de 2fa opnieuw te koppelen; men heeft namelijk de sleutels om dit te decrypten

//edit; 2fa met teleoon(nummer) is ook niet super veilig; dat kan men spoofen, en nu die DB op straat ligt [..] idem voor authorisatie via app - de (decrypt)sleutel zit als t goed is in die 120gb file (of volgt volgende week)

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 6 oktober 2021 14:55]

Sowieso is het nogal jammer dat ze een telefoonnummer vereisen. Voor veel mensen is een telefoonnummer veel unieker, en ook nog eens voor een langere tijd, dan andere persoonsgegevens. Hierdoor word het dus oa makkelijker om mensen te koppelen tussen verschillende datasets.
You’ve got to be kidding. |:(

Heb je een link van die post voor me?
Ik kan daarin niet vinden dat de 2fa decyptie sleutels ook gelekt zijn. staat dat daar echt ergens? Dit is namelijk een veel groter issue dan.
Oh dat wist ik niet, thanks!
Dit zijn de schermen die ik krijg als ik 2FA wil instellen:

(plaatjes staan andersom, daarom nummers erbij)
https://i.imgur.com/wgIzxSz.png


Wellicht is er iets veranderd.. maar gewoon 2FA instellen lijkt niet mogelijk.

[Reactie gewijzigd door bilbob op 6 oktober 2021 14:51]

Mijn excuses!
Ik had voor ik reageerde net ingelogd op Twitch om m'n password te veranderen en toen kreeg ik een code via mail toegestuurd. Ik dacht dat dit vanwege 2FA was, maar dit was omdat Twitch m'n pc als 'nieuw apparaat' zag om wat voor reden dan ook. Had ik niet door totdat ik na het lezen van je reactie het mailtje nog eens opzocht en doorlas ipv de code blind kopiëren/plakken.

M'n oorspronkelijke reactie gelijk aangepast.
En als je streamer bent je streamid's te veranderen ;)
wordt automagisch gedaan bij een password reset.

Ook alle 3rd party services moet je opnieuw linken doordat authorisaties komen te vervallen.
Dat het niet publiek gemaakt is, wil nog niet zeggen dat het niet in de dataset is die in handen van de kwaadwillende hacker is, natuurlijk. Of verkocht gaat worden aan andere kwaadwillenden.

Dus inderdaad je gegevens veranderen, denk ook aan gelinkte accounts, je Amazon gegevens, etc.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 6 oktober 2021 13:19]

Als je je wachtwoord wijzigt veranderd ook je streamkey dus voor de streamers: ff een nieuwe in SLOBS, OBS of andere streamersoftware zetten.

edit: Meestal is opnieuw inloggen al voldoende.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 6 oktober 2021 15:08]

Aangezien het de hele geschiedenis van de broncode is (en dus niet alleen wat er nu live is) lijkt het me logisch als het om een inbraak in bijvoorbeeld een intern Git systeem is. Daar sla je meestal geen gebruikersgegevens in op.
Volgens dit bericht ook encrypted passwords:
https://www.reddit.com/r/...ite_data_has_been_leaked/
From the quick research I can do, the leak data is easily discoverable. The biggest thing here that would apply to most people would be the leak of encrypted passwords. To be safe, I would recommend changing your password immediately.

[Reactie gewijzigd door Cyw00d op 6 oktober 2021 13:43]

In deze torrent zitten geen passwords van gebruikers maar wie weet wat er in part 2 komt.
"would". Je bron gokt.
Het is lastig om zoiets te verifiëren maar dacht ergens gelezen te hebben dat ze dat soort data wel hebben maar dit bewust niet gelekt hebben.
Hoewel ik dit “stelen” vind hoop ik dat er iemand een twitch 2.0 mee kan maken.

Helaas zit het vol met hottub streams en meer entertainers dan gamers. Dus een nieuwe twitch waar we weer “net als vroegâh” gewoon naar gamende gamers kunnen kijken en niet naar decolletés zou tof zijn.

Het moet haast wel een (ex) werknemer geweest zijn denk ik zo. Kan mij niet voorstellen dat een gewone hacker dit allemaal bij elkaar raapt?
Er is blijkbaar behoefte aan, en ook op een nieuw platform zal dit gebeuren mocht Twitch omvallen. Het levert geld op voor het platform en voor de streamer :)
En dat is het hele hypocriete bullshit ervan. 'Sexualisatie van vrouwen moet stoppen' staat precies haaks op dit hele principe, helemaal als het bijna een promo is van elke goed betaalde om dit ook maar te gaan doen, niet alleen op Twitch, youtube, tiktok en instagram zijn precies zo. De wereld van extremen is zojuist een stapje verder gegaan.
Die wereld van extremen is gewoon een natuurlijk concept dat heet supernormal stimulus. Waarbij dieren (waaronder ook mensen) juist meer affiniteit hebben met dingen die buitengewoon zijn en excessiever zijn dan het 'normale'.

Vrouwen met een grote decolleté die dit ook laten zien trekken nou eenmaal meer aandacht omdat wij van nature meer interesse hebben in extremere dingen. Misschien niet heel relevant, maar pornografische films van de jaren 90-00's waren toch wel een stuk extremer dan wat je nu op OnlyFans kan vinden omdat dit meer aandacht trok toentertijd. Nu kan je alles vinden op internet als het gaat om vieze filmpjes. Van wat je op Twitch vind, tot gare Duitse kelders.

Het is nou eenmaal hoe de mens in elkaar zit, je kan er helaas niks aan doen. Sex sells.
Genoeg alternatieven die werken op kleine schaal. Gebruik zelf Owncast. Kan ik zelf in mijn eigen bubbel leven in plaats te hoeven voldoen aan Twitch's T&S en de dubbele standaard die zij erop na houden.
Als je hier een Twitch 2.0 mee maakt ben je wel ontzettend dom bezig. Je kunt echt helemaal niets hier mee zonder kapot gemaakt te worden door een team van Amazon advocaten.

Zelfde als met gelekte source van een spel, als je ook maar iets maakt wat er op lijkt als of het die code gebruikt staat er een advocaat op de stoep met een bedrijf dat de boel komt doorlichten.

En als dit een ex werknemer geweest is dan kan die heeft die ook zijn leven vaarwel gezegd, die word ook compleet kapot gemaakt in de rechtbank door Amazon. Domste wat je kunt doen, bij je werkgever de boel slopen als je vertrekt. Ze kunnen je genoeg maken.
Raar dat ik niet verplicht word om naar decolletés te kijken. Misschien gewoon een andere streamer opzetten eens je uitgekeken bent?
Ik wordt ook niet verplicht? Kan je mij aangeven welke zin dat impliceert want dat was nimmer de bedoeling.

Wat ik aangeef is dat als ik een game zoek en een stream aanklik er een grote kans is dat er ineens een dame in schaarse kleding voorbij komt. Meestal zijn dit de eerste hits omdat die de meeste viewers hebben.

Er is een markt en er is een publiek maar ik zou liever een “games only” platform hebben met de focus op games en gameplay en niet op decolletés en entertainment value van de streamer.

Net zoals we keuze hebben in restaurants en supermarkten zou ik gewoon graag “de keuze” hebben.

Niks meer niks minder.

[Reactie gewijzigd door DarkMagician op 6 oktober 2021 14:57]

Omdat je blijkbaar twitch 1.0 niet kan bekijken zonder decolletés te zien.

Het is raar als ik nu door de top 10 van kanalen kijk zie ik er 1 met wat vrouwen: just chatting en zelfs daar geen decolletés te bespuren.

Moet toch iets zijn in je instellingen of vroeger kijkgedrag ;-)

En geen hot tub te bespeuren hoor.
Ik wou net zeggen, ik heb laatst geprobeerd om ze te vinden, maar moest echt lang zoeken om iets te vinden. En zelfs dat viel nog tegen. En dan nog, vraag en aanbod, ik denk dat die "just chatting" categorie een geniale toevoeging is geweest in de wereld waardoor Twitch is gegaan van "game/nerd streamplatform" naar "het streamingplatform".
Who cares ? Wie verplicht je om daarnaar te kijken?

De claim was dat je gene keuze hebt en dat er amper nog galmng te zien is en dat is onzin. Je moet zoeken naar dergelijek content.
Maakt ook niet uit maar je doet alsof het er niet is of amper te vinden is terwijl je ermee wordt doodgegooid in sommige categorieën. De hele ASMR categorie is belachelijk en hoort niet op een gaming platform.

Verder is er zat pure gaming te zien op Twitch hoor, daar heb je helemaal gelijk in.
Twitch is dan ook een streaming platform , en ja de schaarsgeklede dames die de simps achter zillen willen hebben zitten daar ook op maar er is meer dan genoeg gaming content om daar nooit naar te moeten kijken als je niet wil.
De hele ASMR categorie is belachelijk en hoort niet op een gaming platform.
Dat is jouw mening, niet een regel. Daarnaast host Twitch misschien wel voornamelijk nog games, maar het is geen gaming platform.
Het probleem zit hem denk ik in je premise dat Twitch een gaming platform is.

Een simpel kijkje op de https://www.twitch.tv/p/nl-nl/about/ about pagina toont aan dat dit niet zo is.
Dat is gewoon volgens de Twitch regels..
Maar dan klik je toch op een andere stream ipv dat je per se degene moet kijken met de meeste kijkers als dat toevallig een dame is met een iets te laag decolleté? Dat kun je notabene al vantevoren zien in de thumbnail.
Tegenwoordig kijk ik enkel nog af- en toe een stream van Asmongold op Twitch, maar vermaak mij momenteel prima op Youtube met de talloze (Japanse) Vtubers die zich niet bezighouden met zichzelf (gedeeltelijk) bloot te geven.

Wat voorbeelden:
EN Vtuber: https://www.youtube.com/watch?v=x34H0PZ2R9U
JP Vtuber: https://www.youtube.com/watch?v=xPygfVPEnz8

Wat ik nog schrijnender vind op Twitch is dat de kijkers veel geld opsturen om aandacht van deze schaars geklede streamers te krijgen... Als ik al überhaupt geld besteed aan een streamer moet deze op zijn minst vermakelijk zijn.
Je hoeft er niet naar te kijken?
Bizar. Toch heel interessant om te zien hoeveel streamers betaald krijgen door Twitch. Op Twitter worden screenshots gedeeld waar deze gegevens op staan.. We hebben het over miljoenen en dat staat ook nog eens los van donaties, sponsoren en merchandise.
Dat ze veel betaald krijgen mij best, maar dat de helft van die mensen bijna zit te smeken voor meer "subs" en dergelijke alsof ze niet genoeg verdienen vindt ik wel schandalig.
Wat ik nog sneuer vind isdat ze niet erkennen dat ze geluk hebben en op het juiste moment zijn ingestapt of door de juiste, al bekende streamer, gepromote zijn.
Ze denken en dat ze zulk zwaar werk doen wat echt miljoenen verdiend hoort te verdienen..
Je hoort mij niet zeggen dat het niet zwaar is maar het is niet zo zwaar dat je daar zoveel voor betaald hoort te krijgen.
Ik misgun het ze ook echt niet maar dat gejank van ze over hoe speciaal ze zijn en hoe zwaar het is wat ze doen is gewoon misplaatsts en idiotisch en een dikke middelvinger naar mensen die ander werk doen.

[Reactie gewijzigd door NosferatuX op 6 oktober 2021 14:26]

Vergeet niet dat zij wel degelijk een 'moeilijke' job hebben, 'relevant blijven'.

Ze hebben nu een gigantisch momentum om even flink te harken, maar genoeg 'grote' namen uit het verleden zijn nu niets meer dan een 5-10k views met misschien 2-3k subs op z'n best.

Dit is de Y2K scenario, maar dan voor 'contentcreators'.
Ik zeg toch dat je mij niet hoort zeggen dat het niet zwaar is. Het is echter niet zwaarder dan andere banen waar je 2500 bruto mee verdiend. Sterker nog, 9 uur per dag 5 dagen per week staand popie jopie moeten doen tegen een lopende band aan klanten waar je relevant tegen moet blijven is echt wel wat zwaarder lijkt mij dan elke week 6 uurtjes per dag online zijn. Dat vergt geestelijk ook echt heel veel, ook als je niet lekker in je vel zit moet je vrolijk blijven doen tegen "chat" maar dat is dus idem dito met andere banen en nog even wat meer.

En ja dit zijn creators die op het juiste moment zijn begonnen en geboost door de juiste al bekende creator.
Dit erkennen ze echter niet en wijten het volledig aan de zwaarte van hun baan en hoe moeilijk ze het hebben. Dat is gewoon dikke BS. Diegene die daar eerlijk voor uit komen, dat ze gewoon geluk hebben zijn op een handje te tellen.

[Reactie gewijzigd door NosferatuX op 6 oktober 2021 14:45]

Zwaar is relatief, daarom noem ik het ook 'moeilijk'.

Natuurlijk zit er rotzooi tussen, niets anders dan een reguliere werkvloer, verschil alleen dat zij wat meer 'zichtbaar' zijn dan die randjes-aflopers in normale baantjes.

Welke 'geholpen aan een ban door pappy/familie/geld', zal dat ooit toegeven en daar naar leven? Weinig anders dan zulke 'gebooste' mensen.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 6 oktober 2021 14:48]

2-3k subscribers x 5 euro per maand waarvan Twitch standaard 50% van int is alsnog minimaal €5500-7500,- per maand wat ze even binnenharken. Daar reken je donaties, merchandise dat ze wellicht verkopen en OnlyFans of andere zaken niet eens mee.

Denk dat ze weinig te klagen hebben als dat het inkomen is wat ze krijgen.
Tja ik neem aan dat je een beetje sarcastisch bent? Want uit deze gelekte gegevens is het dus duidelijk dat je in principe maar 2 jaar relevant hoeft te blijven. 1 jaar om op te blazen en het 2e jaar verdien je al miljoenen.
Als je met een paar miljoen nog niet met pensioen zou kunnen heb je wel een heel bizarre levensstijl aangenomen.

Houd er ook rekening mee dat zelfs die grote namen uit het verleden dus nog steeds een goeie 10k per maand verdienen als ze nog maar 2000 subs hebben.
Top 1000 van een internationaal platform, leuk voor die mensen, maar er zijn er nog aanzienlijk meer die het met aanzienlijk minder moeten doen.
Hier kan ik ook slecht tegen inderdaad. De meeste hebben nog geen dag in hun leven echt gewerkt, ze hebben vaak nog niet eens een school afgemaakt.
Toch zijn ze er zelf heilig van overtuigd dat na schooltijd streamen en toevallig een keer geluk hebben gehad dat ze bekend zijn geworden gelijk staat als hard ervoor te hebben gewerkt / werken.

Ik heb van verschillende grote streamers wel eens zn video bekeken waarin ze hun dag beschrijven en het is pijnlijk om te zien hoe de helft van hun "taken" die ze beschrijven gewoon dingen zijn die elk ander persoon die van 9-5 werkt daarna nog in zn vrije tijd doet / probeert te doen.

Tuurlijk ben ik jaloers, ik zou mijn dagen ook wel willen besteden aan lekker een uur of 10 opstaan, ff gaan sporten, daarna paar uur gamen / streamen en dan nog op enkele dagen wat videocalls af te ronden voor sponsordeals enz. Het verschil is alleen dat ik (en sommige andere streamers) wel gewoon zou toegeven dat je een lucky sob bent.
Wat is genoeg? Ze zijn er om geld te verdienen. Niets meer, niets minder.
Het is een vorm van bedelen. Mensen moeten het zelf weten, maar als iemand 8 cijfertjes of meer op zijn of haar bankrekening heeft staan. Dan is bedelen voor meer centen eigenlijk een vorm van misbruik. Beetje de mentaal zwakkere personen uitbuiten voor eigen gewin.
Beetje de mentaal zwakkere personen uitbuiten voor eigen gewin
Zo werkt zo'n beetje de hele wereld, zelfs loondienst.
Nuance. Betalen voor werk prima. Maar op een gegeven moment komt moraal ook om de hoek kijken.

Mijn baas manipuleert mij niet om zijn bankrekening een beetje meer te spekken. Loondienst betekend niet direct uitbuiting.
Dus vragen voor meer loon is een vorm van misbruik?
Ze zijn er om geld te verdienen, maar mensen geven geld en subs onder de aanname dat de streamer net rondkomt iedere maand en dat zijn dat beetje extra geven die het het waard maakt om te streamen op Twitch. Geen enkele streamer heeft aangegeven hoeveel ze eigenlijk verdienen om deze schijn voor te houden.

Een beetje alsof er na een (betaalde) musical naderhand een donatiepot staat voor de acteurs, en dat je er later achter komt dat ze (significant) rijker zijn dan jijzelf.
mensen geven geld en subs onder de aanname dat de streamer net rondkomt iedere maand en dat zijn dat beetje extra geven die het het waard maakt om te streamen op Twitch
Heb je hier een bron voor?
Geen enkele streamer heeft aangegeven hoeveel ze eigenlijk verdienen om deze schijn voor te houden.
Meerdere streamers waaronder CoHHCarnage geven regelmatig aan dat men hun Twitch Prime beter aan een kleinere streamer kunnen geven. Andere streamers laten zien hoeveel subs ze hebben. Van daaruit kan een gebruiker prima zelf rekenen.
De hoop van velen is denk ik ook dat er door deze leaks eindelijk eens een bezem door de website gaat en de simps die zo hun zuurverdiende geld weggeven aan nep-celebrities.
Waarom zou dat gebeuren gebaseerd op deze lekken? Simp geld voor pornoactrices 'gamer girls' levert Twitch ook geld op. Verder is Twitch niet beursgenoteerd, dus is er ook geen hogere hand waar ze zich iets van aan hoeven te trekken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 oktober 2021 13:27]

Ding is echter dat de meeste 'gamer girls' in het lijstje niet eens in de top tien staan. Verbaasd mij eigenlijk eerder dat xQcOW op plek twee staat. Die kerel is zwaar toxic met zijn fanbase en heeft een tijdlang geld binnengeharkt door live te gaan met online gokken.
Dat gokken is een serieus probleem op twitch. Casino's werden gepromoot die totaal geen controle uitoefende op hun spelers. M.a.w genoeg cases gezien waar minderjarige de CC van hun ouders trokken, leegspeelde en het casino geen fuck gaf.

Ook de reputatie van de casino's die grotendeels gepromoot werden hadden lak aan enig jurisdictie. spelers niet uitbetaald, accounts zonder opgaaf op slot gegooid. De stap naar affiliate links verbannen was al iets in de goede richting.
Ding is echter dat de meeste 'gamer girls' in het lijstje niet eens in de top tien staan.
Een top 10 zegt niets. Als 11-10.000 'badwatermeisjes' zijn, dan kunnen die meer opleveren dan de top 10 bij elkaar.

Geld is geld, en er is niets dat Twitch motiveert om iets te wijzigen aan diens inkomstenbronnen. Het is niet alsof zij moeten reageren op publieke schok of verbazing, mits het geld maar binnen blijfst stormen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 oktober 2021 13:35]

Twitch is al geruime tijd niet alleen een platform voor het streamen van games. Just Chatting is nog steeds één van de meest populaire categorieën op het platform voor een reden. Het kan mij echt een worst wezen dat mensen geld uitgeven aan vrouwen die zelf beslissen wat zij doen met hun lichaam. Ik zou, als ik in hun schoenen zou staan, hetzelfde doen. Het is lucratief, gemakkelijk, maar neemt wel risico's met zich mee dat je een 'fan' tegenkomt op straat met rare bedoelingen. Zijn zat verhalen van fans die niet met hun zweethandjes van dames afblijven.

En stel dat 11-10.000 alleen maar vrouwen zijn die pootjebaden in een bikini, waarom moet dat voor jou een probleem zijn? Mensen geven vaak genoeg geld uit aan onzin. Maar het wordt pas problematisch als het gebeurt in excessen. Zoals 2000 dollar doneren in de maand aan je favoriete streamer en dan je huur niet kunnen betalen. Maar dat kun je ook zeggen van mensen die duizenden dollars in de maand uitgeven aan andere dingen.
Ik zou, als ik in hun schoenen zou staan, hetzelfde doen. Het is lucratief, gemakkelijk, maar neemt wel risico's met zich mee dat je een 'fan' tegenkomt op straat met rare bedoelingen. Zijn zat verhalen van fans die niet met hun zweethandjes van dames afblijven.
Vergelijkbare risico's voor mensen die spellen streamen ('SWATting' was een tijdje in de mode, wat in de VS je leven kan kosten).
En stel dat 11-10.000 alleen maar vrouwen zijn die pootjebaden in een bikini, waarom moet dat voor jou een probleem zijn?
Even beter lezen. Ik zie er geen probleem in waar anderen hun geld aan uitgeven. Het enige waar ik commentaar op gaf was op het idee waarom Twitch zou stoppen met de softporn het barely clothed just chatting deel van hun site. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 oktober 2021 13:57]

Het moederbedrijf van Twitch, Amazon, heeft wel degelijk een beursnotering, en vanuit Amazon word er ongetwijfeld wel verwacht dat Twitch winst maakt en niet geld kost.
Een belangrijk element om mee te nemen is dat streamers de nieuwe vorm van reclame is en dus moet je daar ook rekening mee houden.

Bijvoorbeeld amazons nieuw spel en hoe streamers het gepushed hebben
Waarom?Is only fans of voetbal dan beter? Als mensen geld wilen "weggeven" doen ze dat hoor.
*knip*
Admin-edit:Het is absoluut niet de bedoeling om de gelekte data hier op Tweakers te delen.


Gezien er hoeveel mensne naar die top kijken lijkt me redelijk normaal?

[Reactie gewijzigd door Santford op 6 oktober 2021 15:34]

Zoals het nu staat is letterlijk alles wat Twitch aan technologie heeft ontwikkeld, toekomstige plannen en strategie plus interne informatie over hun financiën (en uitbetalingen) op straat komen te liggen. Dit zal de basis vormen voor meerdere rechtzaken over inkomsten zodra mensen uitspraken van Twitch gaat vergelijken met deze papieren realiteit.

Dit is enorm.

EDIT: Aangezien de hack is aangekondigd met #TwitchDoBetter suggereert dat dat er een verband is tussen de hack en de aanhoudende klachten over de lakse manier waarop Twitch omgaat met zogenaamde Hate Raids

[Reactie gewijzigd door Risce op 6 oktober 2021 14:27]

De hack is verschrikkelijk ziek. Zo 900+ milioen aan waarde op straat geflikkerd met de boodschap dat het "anders" moet.
Omdat dit enige manier is waarop Twitch naar haar community zal gaan luisteren. We hebben met alle streamers vaak zat aandacht gevraagd voor bepaalde dingen waar telkens weer niets uit kwam. Om maar twee voorbeelden te noemen: Twitch heeft na anderhalf jaar nog steeds geen oplossing tegen de DMCA claims verzonnen van muziek, en de welbekende hottub streams en ASMR oorlikken laten ze toe, ondanks dat het softcore porn is.
Hoe kwalijk je hun beleid ook vind, geeft je dat niet het recht om met twee gestrekte benen op Twitch in te vliegen. Los nog van alle onoverzichtelijke en onvoorspelbare secundaire gevolgen voor andere ‘onschuldige’ streamers, medewerkers, viewers e.d.

Twitch hoeft niet te luisteren naar hun community. Het is voor hun bestwil natuurlijk niet verstandig. Maar om ze dan keihard illegaal aan te pakken? Nee…
Zouden we nu eindelijk duidelijkheid krijgen wat er met Dr Disrespect is gebeurd? :)
Dr. Disrespect gaat Twitch aanklagen. zegt hij tenminste op zijn Youtube :).
Ja, heb het gezien. Maar het zou een mooie scoop zijn als in de gelekte documenten meer achtergrond te vinden is over deze zaak. De oorzaak van zijn verbanning is nog altijd niet bekend gemaakt.
waaronder rapportages met hoeveel streamers in 2019 op het platform hebben verdiend.
Erger. Ook 2020 and 2021 tot aan vorige maand aan toe.
Bij de 1e berichtgevingen op internet over deze hack werd ook meteen de motivatie door de "hackers" er bij gegeven. Vreemd dat dit niet in het Tweakers artikel terug te vinden is.

Ik quote: "The user posted a 125GB torrent link to 4chan on Wednesday, stating that the leak was intended to “foster more disruption and competition in the online video streaming space” because “their community is a disgusting toxic cesspool”.”
zwaardere straffen werken over het algemeen heel slecht als preventie
Boos op wie? En waarom?
Wat wel leuk is om te zien (en te lezen is in een Reddit thread) is dat de Golden Kappa enkel door bepaalde users kan worden weggegeven. Terwijl er altijd veel speculatie was hoe je dit kon krijgen.
Wat ik niet snap, hoe hebben ze dit ongemerkt allemaal binnen kunnen halen? Zijn er geen monitoringssytemen actief die het merken als een (of meerdere) verbinding(en) ineens wel heel veel data downloaden? (Buiten gewone video & livestream content ofc). Of heb ik nu een te idealistisch beeld van beveiliging & monitoring achter de schermen?
Het is niet alsof er ergens op een openstaand poortje ingelogd wordt. Hacken is skilled werk. Iets in elkaar craften waarmee je toegang verkrijgt. En dan moet je de ruim 120GB aan data nog eens wegsluizen. Petje af.
Maar dat bedoel ik juist, een paar MB zal niet opvallen, maar een upload van uiteindelijk 120 Gb moet toch ergens wel wat vlaggetjes triggeren zou je denken
Je kunt heel veel doen om detectie juist te voorkomen. Of wellicht was de missie gewoon in & out. Maandag was het gejat. Dus dit is echt in een nacht gedaan. 120GB aan data kan ook gewoon in een kwartiertje overgezet zijn.
Hangt er echt vanaf hoe jij dit doet..en er geen bugs optreden bijvoorbeeld. Wij weten immers niet hoe dit gedaan is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee