Razer introduceert Xbox-controller Wolverine V2 Chroma

Razer kondigt de Wolverine V2 Chroma aan, een controller voor de Xbox Series X/S en pc. De controller is uitgerust met wat de fabrikant 'mecha tactile'-knoppen noemt. Daarnaast heeft de controller meer knoppen en functionaliteiten dan een standaard Xbox-controller.

De Wolverine V2 Chroma is gericht op Xbox, wat meteen is te zien aan het Xbox-logo dat voor op de controller prijkt. In 2017 bracht Razer ook al een speciale Xbox-controller uit. De Wolverine V2 is de opvolger van deze controller en daar is nu dus ook een Chroma-variant van beschikbaar, met wat extra functionaliteiten.

Volgens Razer hebben de mecha tactile-knoppen een snellere reactietijd dan de knoppen op een standaard Xbox-controller. Naast tactile-knoppen heeft de controller zes extra buttons. Twee gewone knoppen aan de bovenzijde en in totaal vier triggers aan de onderkant van de controller. Hier kunnen gebruikers naar eigen inzicht functies aan toekennen. Deze triggers aan de onderkant zagen we eerder ook al bij de Xbox Elite Controller.

De extra triggers is niet het enige dat Razer heeft afgekeken. De thumbsticks zijn ook verwisselbaar. Op die manier kunnen gebruikers hogere of lagere sticks op de controller zetten, afhankelijk van hun voorkeur of de game die ze op dat moment spelen. Tot slot mag de Razer Chroma RGB niet ontbreken.

Naast de comptabiliteit met Xbox Series X/S kan de controller ook voor gamen op pc gebruikt worden. De controller is alleen bedraad te gebruiken. Wel kan de usb-c-kabel worden losgekoppeld. De Wolverine V2 Chroma is per direct verkrijgbaar en kost 160 euro.

Door Robert Zomers

Redacteur

14-09-2021 • 20:51

44 Linkedin

Reacties (44)

Wijzig sortering
160 euro, dan had draadloos ook wel een optie mogen zijn.
Dat draadloze protocol is proprietary en Microsoft geeft het niet vrij voor fabrikanten. Alle draadloze controllers die je voor xbox vindt hebben een bordje van Microsoft erin, en als je als fabrikant iets customs wilt maken kun je geen draadloos aanbieden.

Daarom dus een kabel.
Daar is niks proprietary aan, Xbox maakt gewoon een software whitelist/blacklist.
en volgens mij is dit ook nog eens de prijs van de Xbox Box Elite 2, die heel wat functies en mogelijkheden meer heeft + first party support met de app van microsoft.

NIet dat ik deze perse beter vind, maar draadloos en al die opties extra versus deze met een draadje klinkt niet gelijk als een super deal.
Als deze niet kapot gaat voordat die uit de fabriek komt is deze in ieder geval al beter.

Ik snap dat Razer liever heeft dat je met draad speelt, maar je kan in ieder geval wel de optie geven om het draadloos te gebruiken. Maar dat is de Razer mark up prijs I guess
€160,- voor een controller welke niet eens draadloos aangesloten kan worden. Verder heb je prachtige RGB ledjes op je controller welke je batterijduur alleen maar teniet doen. Voor dit geld ga ik eerder voor de elite controller welke Microsoft nu aanbied.
Niet draadloos en batterijduur... Ik lees aardig wat problemen met de elite controller. Ik vind het een gaaf ding, maar ik wil het risico niet nemen voor dat geld.
eerste elite ben ik ook niet echt over te spreken, gekocht nadat me 360 pads onbruikbaar versleten waren en de accu pack's voor de wireless controllers nagenoeg unobtainium werden, en de xbox one pads hadden alle 3!! stickdrift na een jaar, dus de elite gekocht, die na 1 jaar stick drift kreeg >.< maar duur ding vast wel...1 jaar garantie T.T dood ge ergert op het ding toen mortal kombat 11 uit kwam, onmogelijk om een special move of combo te doen >.> tenzij naar boven er bij hoorde dan lukte het wel...

elite 2 bevalt tot nu toe en....doet het tot nu toe, ben wel gefopt door de 3 LED's op de voorkant waarvan ik dacht ahha battery indicator, handig, maar das dus een profile indicator...nog nooit gebruikt jammer dat hij niet 2 dingen kan doen >.>
dus de elite gekocht, die na 1 jaar stick drift kreeg >.< maar duur ding vast wel...1 jaar garantie T.T
1 jaar garantie? Beweren Microsoft of het verkooppunt dat?

Leuk en aardig, standaard heb je 2 jaar Europese garantie en in Nederland mag je van een degelijke levensduur uit gaan. Die Elite controller kan je makkelijk 3+ jaar garantie op claimen.

Een normale controller zou al een geschatte levensduur van 5+ jaar moeten hebben. Mijn NES, SNES, PSX, PS2 en PS3 controllers hebben dat overleefd (met duizenden uren speeltijd per jaar). Een Elite controller is duurder en 'beter' toch? Ik denk dat je daar wel 5 jaar garantie op kan krijgen.
dacht ik ook maar een controller is een slijtage item waarvan het zo lang mee gaat als verwacht mag worden (zelfde trukje als met de wasdrogers etc) alleen waar ze daar redelijker wijs van meerdere jaren uit gaan, gaan ze bij een controller uit van 1 jaar, of dit nu een prulletje is van 10 euro of een elite. en 12 maanden waren zowel microsoft nederland als de web winkel (coolblue).

tis nie zo dat als je een goedkope wasdroger koopt dat je maar er van uit mag gaan dat deze kort mee gaat en een dure lang mee gaat, is voor zover ik begrepen heb op basis van type apparaat.

[Reactie gewijzigd door anub1s17 op 15 september 2021 06:44]

Maakt dus niet uit dat ze van 1 jaar uit gaan, want je hebt 2 jaar garantie.
Die 2 jaar klinkt leuk maar op een autoband heb je ook geen 2 jaar garantie. Het is een slijtage artikel en daar kun je geen garantie op claimen.

Bij een wasmachine/droger lees je ook dat de garantie is op basis van particulier gebruik. Doe je dus 5 wasjes en droogjes per dag en na 2 jaar heb je een probleem zegt men dat dit geen particulier gebruik is maar bedrijfsmatig.

Een controller heeft nu eenmaal mechanische onderdelen die je tienduizenden keren beweegt waardoor er slijtage kan optreden. De enige manier om wel garantie te krijgen is dat je kan aantonen dat dit niet normaal is of dat men dit in een ontwerp bewust zo heeft gemaakt.

Vraag me trouwens af hoe het met de kwaliteit van de goedkope 30-50 euro controllers op ali zit, zijn die veel slechter of beter ?
Zo kun je van letterlijk alles wel claimen dat er geen 2 jaar garantie kan geven, maar dat is toch echt zo. Bedrijven proberen je gewoon te naaien, maar als je gewoon volhoudt op je garantie, krijg je het gewoon.


Mijn laptop waren ooit de scharnieren van afgebroken, binnen de 2 jaar. Aangemeld voor garantie, "ja maar meneer, dat is een slijtageonderdeel." En toen hebben ze zichzelf in de voet geschoten. "Dit is bij deze laptop wel vaker voorgekomen." Goed zo, dan is de reparatie gratis, aangezien het vaker gebeurt.
Er zijn idd voorbeelden dat je die 2 jaar niet kan claimen. Gaf al aan autoband of remschijf dat zijn duidelijk slijtage onderdelen.

Een scharnier lijkt me duidelijk geen slijtgageonderdeel, enige aan een laptop dat niet onder 2 jaar garantie val is de accu, dat is weer duidelijk een slijtage onderdeel.

35-40 jaar geleden waren er joysticks met ijzeren contactpunten, als je die vaak genoeg op en neer bewoog braken die gewoon af, slijtage. Zijn toen vervangen door schakelaars die veel langer meegingen.
Bij een joystick met kan ik me voorstellen dat een deel daarom ook als slijtage onderdeel gezien kan worden. Het wordt door sommigen bovengemiddeld gebruikt.

Bovengemiddeld is ook wat ik bij wasmachine aangaf. Gebruik je deze dagelijks 5x dan is dat geen normaal gebruik.

Als je een verslaafde gamer bent en dagelijks zeg 6 uur 7 dagen per week 365 dagen per jaar gebruik maakt is dat ook bovengemiddeld en treed er natuurlijk veel sneller slijtage op. Het zijn bewegende delen en die slijten.
https://www.consuwijzer.n...kocht-maar-kapot/garantie
Hoelang hebt u dan wettelijke garantie? Zo lang als u mag verwachten dat uw product meegaat. In onze wet staat namelijk dat een product moet bieden wat u ervan mag verwachten. Dat is per product anders. En dat kan korter of langer zijn dan 2 jaar. Het hangt af van alle eigenschappen van uw eigen product. Gaat uw product eerder kapot dan u mocht verwachten? En hebt u het normaal gebruikt? Dan hebt u volgens de wet recht op reparatie of vervanging.
Van een wasdroger mag je toch wel minimaal 5+ jaar van verwachten. Ongeacht prijs. Bij een wasdroger dat je voor 5 keer de gemiddelde prijs koopt mag je echt wel op 10 jaar rekenen.

Zoals je zegt, van een controller van 10 euro mag je geen 3+ jaar garantie verwachten en al blij zijn als je 2 jaar krijgt. Die Elite controller staat voor 175 euro in de pricewatch. Volgens mij valt een Elite controller in de high end markt van gamecontrollers. Daar mag je wettelijk een langere levensduur verwachten dan bij een normale controller.

Ga in dit geval er maar van uit dat je bij normaal gebruik gewoon 3+ jaar garantie hebt op je Xbox Elite controller en ik denk dat je de 5 jaar ook wel redt. Coolblue en Mircosoft poeieren je af.
hmmmm was goed te weten geweest jaartje of 2 terug :P

kreeg meer het idee dat een controller gewoon een controller is vooral sinds MS en coolblue alle 2 12 maanden zeiden, mja weer wat bij geleerd.

als me elite 2 het begeeft er gelijk werk van maken :P.

[Reactie gewijzigd door anub1s17 op 15 september 2021 17:24]

...een controller welke niet eens draadloos aangesloten kan worden. Verder heb je prachtige RGB ledjes op je controller welke je batterijduur alleen maar teniet doen.
Ik mag toch aannemen dat er geen sprake is van batterijduur in een controller die alleen bedraad werkt, wel?
Zo jammer dat er geen goed alternatief is voor de Elite controller. Ik heb de Elite1 nog en die begint het nu wel op te geven. Wel echt een geweldige controller.

De Elite2 lees ik alleen maar drama over en de Elite3 gaat er waarschijnlijk nog lang niet komen.

Snap echt niet dat al die aftermarket controllers bedraad zijn en dan zo'n prijs vragen..
Ik vind mijn elite 2 controller zeker niet minder dan mijn elite 1 controller van vroeger.
Ik heb nu een jaar de elite2 controller en heb er echt nog geen enkel probleem mee gehad, en ben een vrij intensieve gamer en speel voornamelijk shooters. Misschien dat ik geluk heb gehad want ik twijfelde zelf ook vanwege dezelfde verhalen die ik gelezen heb.

Maar laat ik het zo zeggen, voor het geld krijg je wel echt een hele fijne controller met een zeer uitgebreid arsenaal aan functies. Als ik nu een standaard Xbox controller in mijn handen heb voelt het net alsof ik weer opnieuw moet leren spelen 😅 Ik raad de elite2 absoluut aan.

En wat betreft de bedrade controllers, ik denk dat dat meer is voor de echte “sweaty” gamers die een zo laag mogelijke ms vertraging willen.

[Reactie gewijzigd door Dennis888 op 14 september 2021 22:37]

Voor het geld, vraag me af wat zo een controller nu echt zo duur maakt of zit er voor MS gewoon een goede marge op en bij gebrek aan concurrentie kan men een hoge prijs vragen ?
Kleinere doelgroep waardoor de productie stukken lager is dan bij normale controllers.
De keuze om de controller alleen bedraad te laten werken is dat hij minder weegt door het ontbreken van een accu en omdat bedraad technisch gezien sneller is dan wireless (dat laatste maakt naar mijn mening echter niet genoeg verschil, maar goed).

Zelf heb ik een Razer Wolverine Ultimate en dat vind ik echt een geweldige controller. Hij heeft alles wat de Elite 1 heeft maar dan beter imo. De knoppen op de achterkant zijn stevig en fijn in gebruik, naar mijn mening echt een stuk beter dan de raar gepositioneerde flippertjes aan de achterkant van de Elite 1.
MS levert geen license voor wireless buiten voor zijn eigen controllers. Daarom zie je geen aftermarket wireless ones.

Vuil truukje van MS :p
Oh wauw, dat is inderdaad wel een vuile streek van ze!

Zelf zou ik ook zeker liever een draadlose variant hebben gehad, ik heb een normale draadlose Xbox One controller voor de pc met zo'n USB stick en die heeft het voor mij altijd uitstekend gedaan.
Klopt niet. SCUF levert wel degelijk third party wireless controllers.

https://scufgaming.com/eu/xbox
Ik lees helaas voor Razer geen enkele reden om deze controller te verkiezen boven de Elite 2 controller van Microsoft zelf. Tevens als ik naar de foto's kijk dan vind ik de triggers aan de onderkant dramatisch geplaatst, dat heeft de elite beter gedaan dan.
Inderdaad, ik snap zo op het oog ook niet wat daar de gedachte achter is... Ziet er uit alsof je er specifiek naar toe moet reiken om ze te kunnen gebruiken, waar je bij de elite rustig je vingers er op kunt laten rusten. Dat lijkt me helemaal niet handig bij die Razer...
En dan is hij ook nog bijna net zo duur zónder draadloze functionaliteit? Doei Razer...

Hmm ik dacht heel even dat hij alleen zo duur was vanwege de RGB, maar de niet chroma editie heeft ook gelijk geen knoppen onderop de controller... alleen extra knoppen naast de trigger en bumper waar je er volgens mij ook niet handig bij kunt. Ik ben af en toe best blij met Razer producten (mijn Naga Trinity bv), maar die controllers van hun zouden qua hoe ze er uit zien zo van Trust af kunnen komen.
Alleen bedraad te gebruiken. Ik sla even over.
Dit voelt weer als vroeger, toen je al die crappy controllers had van Madcatz? Als er 1 console niet een 3rd party controller nodig heeft (bedraad nog wel) is het de Xbox wel. Ik vraag me echt af wie/wat de markt voor deze controller is.
Ik weet in ieder geval dat controllers zoals dit met knoppen op de achterkant populair zijn in FPS games zoals CoD.
Ik hoop echt dat er voor de ps5 een controller gaat uitkomen met backbuttons. Of dit nu 1st of 3rd party is maakt mij niet uit, maar dit is voor mij een groot gemis. Ik zie alleen aftermarket dualsense bij kleine partijen, wat er redelijk obscuur uitziet.

[Reactie gewijzigd door VySio op 15 september 2021 08:06]

Alleen interessant als er ook daadwerkelijk klauwen uitkomen. Niet door je handen natuurlijk :P
Wat heeft deze dan voor meerwaarde vergelijken met mijn Elite V2 controller? Dat zou ik dan wel is willen weten
O nee, weer de achterste knoppen in het midden. Dan toch maar eerst naar andere controllers kijken. 😭

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee