Amazon wil aanbod Nederlandse series en films op Prime Video uitbreiden

Amazon Studios heeft twee Nederlanders aangesteld voor de aankoop en productie van Nederlandse films en series. Amazon wil daarmee het aanbod van Prime Video uitbreiden voor de Nederlandstalige markt.

Amazon wil naar eigen zeggen het Nederlandse kijkerspubliek op Prime Video vergroten. Details over welke Nederlandse producties naar Prime Video komen, zijn nog niet bekend. Op de dienst staan al films en series uit Nederland, waaronder Zwartboek, Kruimeltje en Jiskefet. Ook maakte Amazon al nieuwe Nederlandse producties voor Prime Video, zoals comedyserie Trecx en oorlogsfilm De Oost.

Volgens Telecompaper had Prime Video begin dit jaar een marktaandeel van 7 procent in Nederland. Netflix staat op de eerste plaats met 43 procent en daarna volgen Videoland en Disney+ met respectievelijk 15 en 10 procent.

Streamingdiensten die in Europa actief zijn, moeten volgens Europese wetgeving minimaal 30 procent van hun eigen producties in Europa laten maken. Dat quotum werd in 2018 met een grote meerderheid aangenomen.

De twee nieuwe functies zijn Head of Originals The Netherlands en Head of Content Acquisition Benelux. Jacomien Nijhof krijgt eerstgenoemde functie. Zij was eerder als Hoofd Drama verantwoordelijk voor series van de Nederlandse omroep EO. De twee Nederlanders werken vanuit Amsterdam.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

07-09-2021 • 11:57

152 Linkedin

Reacties (152)

152
149
64
6
0
79
Wijzig sortering
Geen idee hoe het in Nederland is, maar ik krijg het als Vlaming op mijn heupen van de hopen Franstalige content of content met enkel Franstalige ondertiteling. Alles dan weer wel met een Nederlandstalige omschrijving.

Niet dat ik een notoire flamingant ben die begint te kotsen zodra hij wat Frans hoort of ziet, het is gewoon irritant, filter die er toch uit. Ik krijg toch ook geen content die met pakweg alleen Roemeense ondertitels beschikbaar is te zien?
Vond ik ook, en heb dan maar gebeld met de helpsdesk van Amazon. Zij hebben mijn account overgezet van Belgie naar Nederland en nu zie ik die Franstalige content niet meer. Ook huurvideo en koopvideo is nu voor mijn beschikbaar. Even contact opnemen met hun dus.
Apart dat je dat hebt inderdaad. Ik heb een amazon.de account, maar zie alleen Nederlands en de Engelstalige films en series zijn gewoon beschikbaar met NL ondertiteling. Wellicht zal het wel met de instellingen te maken hebben.
Amerikanen denken dat er in Belgie Frans wordt gesproken was de uitleg van de helpdesk. Daarom zoveel Frans materiaal.
Amerikanen denken dat er in Belgie Frans wordt gesproken was de uitleg van de helpdesk. Daarom zoveel Frans materiaal.
Ik heb het idee dat Amazon zich niet zo goed kan voorstellen hoe het is om meerdere talen te spreken. Als ik op mijn telefoon Amazon.de bezoek wordt de taal automatisch op Engels gezet en alle productomschrijving automatisch vertaal. Dat ik Nederlands ben, mijn telefoon op Engels is ingesteld maar ik beter Duits dan automatisch vertaald Duits kan lezen gaat er blijkbaar gewoon niet in. Waarschijnlijk ligt dat gebrek aan inlevingsvermogen op aan de versimplicatie dat iedere Belg alleen Frans kan.
Het maakt niet zoveel uit of je een .de of .nl account hebt, het aanbod hangt af van jouw locatie.
Weet je dat zeker, want volgens mij is dat niet zo. Als ik in Frankrijk ben heb ik ook nog steeds gewoon het Nederlandse aanbod. Volgens mij heeft het te maken met de locatie van je registratieadres (vandaar dat t0hnne naar Nederland was verhuisd).
Nou ja, dat bedoelde ik dus :P
Ik zag posters van 'De Oost' en ik kon 'm niet vinden op mijn Amazon account. Mijn account stond op Duitsland. Amazon heeft mij 'verhuisd' naar Nederland (waar ik ook echt was op dat moment) en ik kon de film kijken.
Hoe zit het op gebied van anime?
Het is echt ergerlijk dat zo goed als alle anime content enkel JP/FR voice en sub is.
Ik hoef geen NL subs, maar Engelse subs zou ik wel op prijs stellen.
Netflix heeft dit probleem ook een beetje, maar toch niet zo erg als op Amazon Prime.
Hier in Nederland ervaar ik dat probleem niet gezien Frans talige content niet wordt weergegeven hier tenzij je expliciet ernaar zoekt en er Engelse of Nederlandse ondertiteling beschikbaar is. Toevallig laatst nog geprobeerd maar volgens mij werkt Prime Video echt op basis van woonplaats van jouw Amazon account.

Op Netflix kan men namelijk Netflix op Engels talig zetten en dan zul je plotseling zo'n 10 keer zoveel content krijgen dan als deze op Nederlands talig staat(Zelfs per profiel en taal instelling heb je verschillend content). Content waar namelijk geen Nederlandse ondertiteling voor beschikbaar is zul je nooit zien als je Netflix in het Nederlands hebt staan.

Veel Anime, K-Drama's en Amerikaanse content ziet men enkel alleen als Netflix in het Engels staat.

Ik weet niet of er een manier is om in Prime Video dingen zo aan te passen dat je enkel content ziet wat in het Nederlands/Vlaams/Engels vertaald is te zien.

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 7 september 2021 16:22]

Ik ben juist heel erg blij dat er nog veel niet-Engelse content is. Prima om ook weer eens een andere taal te horen... Is goed voor je hersenen.
Maar niet voor content dat gewoon alleen de Franse dub versie is. Veel van die exclusief franstalige content is niet eens franstalig van origine. Vaak is het niet eens duidelijk in de interface welke versie ze hebben en moet je door hun zeer onhandige schermen om te vinden welke talen ze aanbieden.

Taal lijkt mij toch één van de belangrijkste factoren om op te kunnen filteren en mijn frans is zeker niet zo slecht maar ik ga heus geen uitsluitend frans gesproken film zonder ondertiteling zien.
Als het frans is nagesynchroniseerd ben ik het helemaal met je eens. En uiteraard is het prettig als je als gebruiker kunt filteren op taal en ondertiteling.
Filteren zou ideaal zijn maar dit lukt niet.
Ik weet niet of jij er ook zo bij denkt maar voor mij zijn niet Engelstalige films ook veel realistischer. Ik begrijp andere talen niet en kan dus niet horen of de conversaties natuurlijk zijn.
Fijn niet Engelse content, maar ik trek toch echt de lijn bij Frans gedubte Engelstalige films met alleen Franse ondertitels. Dat is wat we als Nederlandstalige Belgen krijgen aangeboden bij Prime.
Ik word er absoluut zot van met anime content op prime , netflix , crunchyroll,... Franse/Japanse ondertiteling en audio en niets anders voor al de klassiekers. Als je Frans niet zo goed is als dat van mij dan voelt illegaal downloaden of vpn gebruiken echt de enige manier voor anime content.

En om het soms nog dommer te maken voor sommige titels hadden ze een internationale versie dat later vervangen door een gelokaliseerde versie met enkel Japanse/Franse ondertiteling/audio.

Dus mocht er iemand anime kijken in Vlaanderen met Engelse/Nederlandse ondertiteling legaal , ik zou graag weten welk platform ik dan moet gebruiken.
Dus mocht er iemand anime kijken in Vlaanderen met Engelse/Nederlandse ondertiteling legaal , ik zou graag weten welk platform ik dan moet gebruiken.
Ik koop meestal de UK blu-ray release. Heb je Engelse ondertiteling. Ik woon wel niet in Vlaanderen, maar dat maakt in dit geval niet uit. Een goede anime winkel is archonia.com (Hasselt). Je moet wel opletten want ze hebben zowel US als UK blu-rays (staat duidelijk aangegeven). US blu-rays spelen normaal niet af in spelers voor de Europese markt.

Maar inderdaad. Zag dat Samurai Champloo op Netflix alleen Franse ondertiteling heeft (in Nederland!). Maar goed, ik heb deze serie gelukkig ook op UK blu-ray.
Al is mijn Amazon account in het Engels, toch krijg ik film omschrijvingen in het Nederlands, inclusief titels zoals 'Dodelijke Vakantie', 'Onder Invloed' en 'De Ware Bedoeling'.
Dat is omdat ze voor de nederlandstalige content alleen maar uitzendrechten hebben voor het nederlandstalig gebied, om het simpel te zeggen. En dan streeft het zijn doel nogal voorbij om de omschrijving naar het engels te vertalen.
Heb ik ook. De Franse series vind ik niet erg, maar wel dat je voor heel wat films en series enkel de gedubde versie kan afspelen (Frans) en niet eens de originele Engelstalige versie.
Ik heb al enkele keren contact gehad hierover maar krijg na een vraag (en antwoord) geen enkele oplossing.

Offtopic, maar ik vind het sowieso irritant dat .be websites vaak ook default de franstalige versie tonen. Als 60% van mijn publiek Nederlandstalig is, stel ik de default in op die andere 40%?? Welke logica is dat?
Laatst nog met de lokale bioscoop hier. Die is overgenomen door Pathé. Dus vanaf hun Nederlandstalige oude site linkt deze door naar ... jawel de franstalige versie van Pathé. Daar kun je dan zelf Nederlands kiezen. Niet dat de nederlandstalige helemaal Nederlands is hoor...
Amen. Vind het ook maar een boeltje zoals het nu is.
vind dit ook super irritant.
zeker omdat er geen filter is. anders kon je ze nog verbergen.
Ik ben weliswaar Nederlander maar ik ben hier stomverbaasd over. Echt een voorbeeld hoe Amazon in België de plank volledig heeft misgeslagen en totaal geen oog heeft voor de lokale omstandigheden. Ik hoop voor de Belgen dat Amazon dit spoedig oplost.
Dit is inderdaad een goed punt. De meerderheid van de belgen spreekt Nederlands EN mijn taalvoorkeur staat op Nederlands of Engels bij dit soort diensten.

Daarbij komt ook nog dat het zoeken naar content zeer slecht verloopt.
Netflix heeft dat veel beter geregeld, wat me zeer verbaasd van een bedrijf als Amazon.
Het meest rare is 'Mr Bean' in het Frans. En ik heb niet gevonden hoe ik hem gewoon in het Engels kan krijgen.
Echt niet te bekijken op die manier.
Same here, Ik heb amazon.de prime, maar ik krijg bijna enkel Franse content. Soms zelfs enkel gedubd in Frans, dit is echt het ergste dat er is... originele audio ontbreekt dan dus. Wanneer beseffen ze dat er +60% Nederlandstaligen zijn in België? 8)7 en wij graag zaken in originele staat kijken.

[Reactie gewijzigd door Xtreem1988 op 7 september 2021 23:19]

inderdaad een ware ramp, als 2 talige belg wonende in de brusselse rand ben ik verplicht gedubte films te kijken en dat is een ramp, na 3 films heb je alle stemmen gehoord en de films mankeren elke nuance, dat is een ware schande dat originele versies niet beschikbaar zijn in belgie.
als amazon zijnde moet dit absoluut aangepast worden maar helaas is het een grote muur waar je tegen loopt.
ik vraag niet om alle content in het nederlands te ondertitelen maar op zijn minst de aangeboden content in de originele taal aan te bieden, dat lijkt me geen quantumfysica om te realiseren.
de moeite die ze steken in al hun tracing en cookies om ons te bestoken met nutteloze reclame lijkt me complexer.
account "overzetten" is geen oplossing, als ze zich in een regio willen profileren moeten ze zich ernaar aanpassen.
ik veronderstel dat amerikanen in El Paso ook niet vooral Mexicaanse gesproken of gedubte content krijgen.
Voor de twijfelaars. Probeer eens een proef abbo, staat goede content op!

Spanning:
Goliath, Bosch, Home Coming,The Man in the High Castle, Hunters, The Looming Tower.
Comedy:
Upload, Forever.
Superhero's:
The Boys, Invincible.
Actie:
Jack Ryan, The Green Knight.

Hoor graag aanvulling op wat ik nog zou moeten kijken!
Zelf vind ik The Expanse een topper.
Nou The green knight onder actie plaatsen vind ik iets te veel eer voor deze film. Heb een hoop films gezien maar dit was een van de films die ik van ellende/verveling uit heb gezet. Ziet er mooi uit maar ongelofelijk saai.
Ben met je eens dat het geen actiefilm is, maar vond 'm eigenlijk veel mysterieuzer en intrigerender dan een random Marvel vechtpartij. Smaken verschillen ;)
Mr Robot al kijk ik via Amazon.de en weet niet of die beschikbaar is in Nederland

[Reactie gewijzigd door patviev op 7 september 2021 12:39]

Jexi is ook een aanrader, wordt Siri, Alexa etc. behoorlijk op de hak meegenomen.

Wat ik zelf niet zo geweldig vind zijn de vele Hindi en Russische films....vooral die laatste zijn tenenkrommend slecht met verhaallijn en acteren.
Al een oudje maar degene die Dexter nog niet hebben gezien, zeker doen. De eerste afleveringen gaan wellicht wat langzaam, maar werkelijk geweldig verloop.
Zonder een oordeel te geven:
 • Star Trek: Picard
 • Star Trek: Lower Decks (animated)
 • Masters of Sex
 • The Map of Tiny Perfect Things (film)
Mooi, valt die af, wil niet betalen voor wat ik niet kijk :+
Ach, voor €2,49 per maand vind ik het de moeite wel waard. The Boys, Invincible, Upload, Star Trek: Picard-Lower Decks, Good Omens, American Gods (al is die nu gecanceld), Bosch
Buiten de video dienst krijg je ook massa’s korting en ben je gerust dat je pakketje de volgende dag thuis is geleverd. Normaal mag je nog een paar weken wachten en betaal je meer. :Y)
Ik bestel niets bij Amazon dus dat maakt voor mij niet veel uit.
Zolang ze de andere content niet beperken maakt het mij weinig uit.
En ik moet zeggen, "De Oost" is best een prima film, wat ik niet had verwacht van een Nederlandse film.
"De Oost" wordt gebracht als een geschiedkundig verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen. Inclusief onderwijs pakket. Het begin is een aardige film maar daarna is het meer fantasy wat niets meer van doen heeft met de geschiedkundige waarheid. Het is ook mede gefinancierd door de Indonesische overheid.
Sluit ik me volledig bij aan.

Absoluut een interessante film maar het 'gebaseerd op ware gebeurtenissen' is er ongeveer halverwege wel af.
De sfeer die wordt opgebouwd strookt wel totaal met wat ik van ooggetuigen (ex- KNIL) zelf ooit eens vernomen heb.

Het einde is helemaal lachwekkend (wel vermakelijk overigens dus).
Sluit prima aan bij de Amerikaanse films dus wat betreft kwaliteit :9
Dan moet je nergens een abonnement nemen en pay-per-view films huren op Google film of Pathé thuis ;)
Naast een aanbod van eigen films heeft Amazon Prime ook een pay-per-view component voor sommige films en bieden ze ook films&series van andere aanbieders zoals Film1 en andere middels een aanvullend abonnement wat je kunt afsluiten binnen je Prime abbo.

Uiteindelijk, ik zit ook niet te wachten op meer NL content, maar wat Prime nu in het eigen aanbod heeft zitten is relatief mager als je het vergelijkt met een Netflix. Prime is dan wel ook weer goedkoper :)
Beetje een slecht argument, want op elke streaming service die je afneemt zal er altijd wel wat aanbod zijn dat je niet kijkt. Zo heb ik bijvoorbeeld Disney+, maar kijk ik eigenlijk nooit iets direct van Disney zelf (wel van hun andere studios). :+

Uiteraard kan je argument dan zijn dat je helemaal geen streaming services afneemt, maar om dan nog iets legaal te kunnen kijken worden de kosten best wel hoog (met hedendaagse prijzen van fysieke media, als je die al kan vinden).

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 7 september 2021 19:02]

Met Google film of Pathé thuis hoef je niet op zoek naar fysieke media ;) Redelijk betaalbaar voor de wat oudere films. Zelf heb ik overigens ook wel netflix en prime, maar eigenlijk vooral voor de series (en voor m'n vrouw :+ )
Als ik een film 'koop', dan moet die ook echt van mij zijn en niet afhankelijk van een platform dat op een dag niet meer bestaat.
Je hoeft niet te kopen, je kan op die platformen huren... Ik wil juist geen films kopen en helemaal niet op fysieke media, de meeste kijk ik toch maar één keer. Maar dat kan voor iedereen anders zijn natuurlijk. Gezien ik weinig films kijk zou ik wat dat betreft zonder abonnementsdienst kunnen en af en toe huren bij Google of Pathé.
Je hoeft niet te kopen, je kan op die platformen huren...
Gezien ik weinig films kijk zou ik wat dat betreft zonder abonnementsdienst kunnen en af en toe huren bij Google of Pathé.
Frequentie maakt het verschil, maar ook met hoeveel personen je van een streaming service gebruik maakt.
Koop u een iPad. iTunes hun aanbod is voor zo lang Apple bestaat. Terwijl het op de Google kant onzekere en magere zooi is dat ze eens de stekker er uit trekken. Je kan ook een film huren als je wil. Je hebt ook keuze in de kwaliteit van het werk wat de prijs bepaalt.
Ik wil er eentje, maar moet nog kiezen, Ziggo opgezegd onlangs ivm glasvezel.

Geld moet toch ergens vandaan komen, dus als geld nu naar NL producties gaat ipv Amerikaanse producties, dan maakt dat wel uit.

Daarnaast moet ik ook nog een mooie TV vinden die Netflix e.d. ondersteunt.

[Reactie gewijzigd door JDx op 7 september 2021 12:09]

Hoe staat jij dan tegenover producties die mogelijk niet in jouw straatje liggen? Zoals bijvoorbeeld peuter/kinder series, documentaires, zwijmel films, etc? Of gaat het jouw hoofdzakelijk om het land van oorsprong?
De andere streamingdiensten zijn ook lang niet zo winstgevend als ze doen geloven.

[Reactie gewijzigd door justmiketech op 8 september 2021 12:38]

Klopt, Netflix draait ook verlies, maar die prijs is een stuk realistischer.
Zou mooi zijn, want dat stuk mist nog wel.
Is hoe dan ook de minst gebruikte VOD dienst in huis, door het aanbod, maar goed, die 3,- per maand en gratis verzending, we mogen niet klagen.
Ik heb liever dat ze zich focussen op kwaliteit. Interface is matig, beeldkwaliteit is matig, (zelfs in 4k) en het aanbod is matig. Dan betaal ik toch liever wat meer, want ik irriteer me alleen maar bij het gebruik ervan.
Ach, ik bestel genoeg bij de webshop om alleen al daarvoor die 3,- per maand af te tikken.
Dus ik zie het als extra-tje.
Net als de games, zit niet heel vaak wat tussen, maar soms een leuke titel.
Dat is persoonlijk. Voor mij is het geen extraatje. Ik betaal voor prime video en dan verwacht ik er ook iets van. Amazon heb ik geen prime voor nodig, al gaat mijn voorkeur sowieso naar Nederlandse en lokale bedrijven
Wat verwacht je dan voor 2.99 per maand of te wel 35.88 als je niet deelt per jaar ?
Voor dat bedrag bieden ze meer dan genoeg, ik denk dat je de focus van "prime" moet afhalen.

Als er al 3-4 films/series tussen zitten per jaar is het al de moeite waard en die haal je wel per jaar.
( of je moet al zooooooo kieskeurig zijn en alleen de top bioscoop krakers wilt )
Daarom zeg ik ook dat ik liever wat meer betaal. Daarnaast voor één van de rijkste bedrijven ter wereld verwacht ik een fatsoenlijke dienst.
Maar mijn punt was dat ze zich beter eerst kunnen focussen en geld kunnen steken in de kwaliteit dan het aanbod Nederlandse films en series uit te breiden.
Je wilt toch eerste een goede kwalitatieve dienst of product hebben voordat je gaat uitbreiden.
Die 3-4 goede films die kijk ik niet graag omdat ik me irriteer aan de beeldkwaliteit en de algehele ervaring op mijn Oled tv.

[Reactie gewijzigd door Kvibe op 7 september 2021 14:10]

Je ergert je aan de slechte kwaliteit, of je raakt erdoor geïrriteerd.
Je irriteren is geen Nederlands.
En het wordt steeds meer gebruikt, waaraan ik me dan weer erger.
Ja serieus, ik raak daar heel erg door geïrriteerd.
Nee ik irriteer me aan de beeldkwaliteit net zo als ik me irriteer aan de Nederlandse taal en aan de mensen die zich irriteren over irritante irrelevante irritaties.
Ik sluit mij aan bij @Kvibe in de zin dat Prime Video geen extraatje is, voor mij is het de hele reden dat ik Prime heb. Ik bestel vrijwel nooit wat bij Amazon, dat doe ik zoveel mogelijk bij een NL bedrijf ook al is het een Bol.
De interface is om te janken. Amazon gebruikt zelfs het woord Klant in de interface : "Andere Klanten bekeken ook". Vond dat wel weer erg amazon-corporate, om je gebruikers gewoon klanten te noemen haha. Het aanbod was voor mij toch de aanvulling op het netflix aanbod.
Slachtoffers had mogelijk een beter woord geweest? Haha, jeetje waar je je druk om maakt. Zelf ben ik wel content met Amazon Prime zeker omdat het in mn bestaande 2/3€ abonnementje valt.
Je klanten gebruikers noemen is dan weer iets wat je vooral zou verwachten van een drugsdealer
Sommige series kunnen ook best verslavend zijn. :)
Of in een ziekenhuis. Want ergens, ik weet niet precies meer wanneer het er in was geslopen, maar opeens moest je dus overal KLANT gebruiken en het woord PATIENT mijden.
Zet voor de grap eens de ondertitels aan, dan zie je pas hoe matig het is. Bij sommige series en afleveringen is de vertaling voor Noors en Nederlands omgewisseld. Bij sommige series zit in alle afleveringen dezelfde fout - in Mr. Robot word Evil altijd vertaald als Euvel,
Wat ik nooit zo goed begrijp is de app ontwikkeling van zulke bedrijven. Die prime app is echt waardeloos.
Gooi er ff een paar miljoen tegen aan om die apps beter te maken. Je betaald 3 euro p/m dus het is ook echt niks. Maar ze kunnen er zoveel meer mee dan dat het nu is.

Het lijkt nu net of is die app ooit een keer ontwikkeld en nooit meer naar om gekeken.
Net als netflix, waarom niet gewoon de films eruit filteren die ik al een keer gezien heb. Of in ieder geval even met een sterretje tonen dat je die al gezien hebt. Hoe groter het bedrijf, hoe minder de functionaliteiten zijn.

OT: mooi dat ze het willen uitbreiden, dat kan nooit kwaad. Nu ben ik alleen geen fan van Nederlandse producties, maar een ander zal er vast blij mee zijn.
Ik vermoed dat Netflix dit doet om te maskeren dat er niet zoveel content is. Ik heb iig. het idee dat ik alles wat de moeite waard is wel gezien heb, maar inderdaad omdat ze alles laten zien in een willekeurige volgorde zal ik het nooit weten.
Andere dingen aan de Netflix app die waardeloos zijn:
1) Je kunt de app niet eenvoudig afsluiten vanuit het opstart scherm waar je profielen kiest. Je moet er eerst een kiezen en dan navigeren tot je uiteindelijk bij afsluiten bent.
2) De categorie indeling/volgorde is iedere dag anders zonder enige vorm van logica.
3) Netflix eigen producties staan prominent in lijstjes als "meestgekeken". Ik heb geen methode om het te verifieren, maar gezien de kwaliteit van veel van de producties lijkt het me sterk.
Ik vermoed dat Netflix dit doet om te maskeren dat er niet zoveel content is.
Dit. De Netflix interface geeft aanbevelingen per categorie, maar je ziet in elke categorie dezelfde films terugkomen. Wat er niet in de app te vinden is is gewoon een alfabetische lijst van alle films die ze hebben.
Een overzicht van alle films die nu op Netflix staan:
https://www.filmvandaag.n...tflix/alle-films?offset=1
Dat is het probleem, dit moet netflix toch zelf hebben in een overzicht... nu moet je weer externen erbij pakken.
Bedoel je dan dat Netflix weinig content heeft die voor jou interessant is? Stellen dat Netflix weinig content heeft maakt me dan wel nieuwsgierig naar je referentiekader :P
4) Netflix veranderd het plaatje van die serie/film om de haverklap. Maakt het extra lastig om snel te zien of je iets al gekeken hebt.
Ik vermoed dat Netflix dit doet om te maskeren dat er niet zoveel content is. Ik heb iig. het idee dat ik alles wat de moeite waard is wel gezien heb,
Kan het ook niet zijn dat je vast zit in de "bubbel"? Me moeder had een tijdje dat ze een aantal Japanse, Chinezen, Koreaanse films en series keek en toen vast zat in die bubbel. Toen klaagde ze bij mij ook dat Netflix weinig had. Tot ik zei van probeer eens even een week andere dingen te kijken en duimpjes te geven. Toen ging er weer een nieuwe wereld voor haar open.
Dat komt denk ik omdat ze een marketing "goeroe" in dienst hebben die uit het supermarktwezen komt en als principe heeft dat je mensen langs zoveel mogelijk schappen moet laten gaan voor ze bij de kassa komen. Dus is bv de Netflix interface zo bagger als wat en kun je rustig weer tijd verspillen aan iets wat je al gezien hebt, het gaat ze toch alleen maar om de schermtijd. Het zou mooi zijn als er ook wat IT minded mensen in de marketing komen die snappen dat er ook een doelgroep is die aangetrokken wordt door een werkbare interface en daarmee hun administratie gaan ordenen en aldus ook weer schermtijd besteden..
Mee eens.

Over Nederlandse producties ook… moet zeggen Nederlandse Oorlogfilms vind ik dan wel weer goed over het algemeen. Film De Oost ook aardig!
Zeker de app van de NPO weerhoud me gewoon om iets als NPO Plus te nemen. NPO met juist als onderscheidende dat het meer actualiteiten programma's heeft probeert eenzelfde recommendation/kijk-verder UI te maken als voor diensten als Netflix/Disney+.

Als je de website opent is er een 80% banner van een willekeurig programma, 3 rijen met items waar je geen interesse in hebt. Dan een rij met "kijk verder" van actualiteiten die niet langer relevant zijn om vervolgens pas je "programma's die je volgt" balk te vinden. Die balk bevat dan ook niet de laastste/volgende aflevering, daar moet je eerst voor klikken op het relevante programma.

Je merkt heel sterk dat er vanuit de basis geredeneerd is naar functionaliteiten die vergelijkbare apps hebben en dat repliceren, en niet vanuit een UX perspectief hoe een gebruiker de app waarschijnlijk wilt gebruiken.
Sterker nog, die "kijk verder" wijst naar de laatste 2 minuten van het journaal van 6 maanden geleden dat je hebt afgezet. En zo staan daar bij mij nog 10 programma's waar ik de aftiteling inderdaad niet van heb afgekeken..
Ik vind sowieso het app (en wat dat betreft de website) van Amazon erg matig, ik snap ook niet waarom mensen zo enthousiast zijn over die site. Doet me een beetje denken aan booking, heel chaotisch waardoor je het idee hebt je bij een bedrijf met 10 man bent beland die een website in elkaar hebben geknutseld.

En de Prime app is heel duidelijk gewoon gericht op geld verdienen en niet meer dan dat. Als je een abonnement hebt genomen en je opent de app is een van de eerste dingen die je ziet 'deze films heb je niet, maar je kunt ze wel huren!'. Ik vermoed dat dat heel opzettelijk daar staat, omdat ze weten dat ze mensen daarmee lekker maken voor een film en ze daarna die paar euro maar betalen.
Hierom gebruik ik de TV app van Apple, gewoon een serie of film zoeken, en dan opent die vanzelf de juiste streamdienst, en hoef ik niet te klooien in de ruk apps van Disney en Prime.
Veel gebruiksvriendelijker omdat alles op een plek staat, en als het niet beschikbaar is op een streamdienst kan ik het ook gewoon kopen of huren.
Prime genomen voor the Grand Tour maar sinds corona komt daar nog maar één aflevering per jaar van uit ofzo. Verder is het aanbod van documentaires nogal slecht in vergelijking met Netflix.
Zet je Clarksons Farm aan ;) Leuke serie!
of James May in Japan!
Vergeet niet The Great Escapists met Richard! Al was dat wel de minste van de drie. :P
Haha, die was wel heel erg slecht :P
Ja, die heb ik helaas echt af moeten zetten. Ik voelde me per minuut dommer worden. De mix had heel leuk kunnen zijn (Mythbusters meets Top Gear), maar dan had het niet in scene gezet moeten wezen.... althans een stuk minder.
Invincible is wel tof als je dat soort series leuk vind.
En The Boys als je Invincible goed vind.
Ze zijn sowieso gestopt met de Grand Tour als serie format. Het zijn nu enkel nog specials van 1x per jaar oid.
Heb het tijdelijk gehad, maar het aanbod is veel minder en in veel gevallen (films) gelijk aan Netflix, enige water nu nog komt wat me interesseerd is: Wheel of Time eind dit jaar en de Silmarrllion eind volgend jaar.
Ze hebben best een aantal goede series die niet op Netflix staan: Good Omens, The Boys, Upload om er een paar te noemen.
Invincible vond ik ook tof! En wat toffe series zoals Bosch (sterke crimi) en Tales from the Loop (toffe scifi) en vooral ook wat comedies die ik leuk vind.. En inmiddels ook prijswinnende films zoals The Sound of Metal.
American Gods kon ik ook wel waarderen via Prime.
Silmarrllion
Beetje verwachtingsmanagement; die LOTR serie is geen verfilming van The Silmarillion (maar men heeft er natuurlijk wel wat inspiratie uit gehaald)
we weten nog niet genoeg, over de serie, maar we weten wel dat ze uit die bron putten, ze noemen het een LoTR serei maar voor LoTR wat natuurlijk al niet veel zecht, dat zou alleen kunnen als ze het smeden dan de ringen verfilmen, maar de afbeelding die ze hebben gedeeld laat de 2 bomen zien, het is dus logischer om te stellen dat de silmarliion verfilmt wordt
die heb ik inderdaad gemist, dan ga ik er van uit dat dit: https://yourmoneygeek.com...he-rings-original-series/ Een intro betreft want die 2 bomen stonden er al lang niet meer in de second age.

[Reactie gewijzigd door Tirinium op 7 september 2021 15:12]

Zie lever dat ze aanbod wereldwijd gelijk trekken en minder geolocken. Heel irritant als je een serie of film vindt die op Prime moet staan en dan erachter komt dat die niet in NL te bekijken is.
is rechten kwestie he
Wellicht OT: Weet iemand het verschil kwa film aanbod tussen een account op amazon.de en amazon.nl? Ik heb nog een account op DE en krijg nog ontzettend veel mailtjes of het niet eens tijd wordt om over te stappen naar NL maar heb de stap nog niet genomen omdat het voor mij nog niet duidelijk is of het film aanbod anders is tussen de twee landen..
Het aanbod is hetzelfde. Echter een heleboel producten zijn in Duitsland goedkoper (zoals electronica en drogisterij artikelen) Voor mij een reden om bij Amazon.de te blijven ondanks dat Prime daar duurder is.
Geen interesse in NL content! Inhoudelijke en technische kwaliteit altijd slecht. Alleen het geluid al, je hoort het meteen.
Ik walg alleen al van de taal. Ik vind Nederlands mooie taal om te spreken maar verschrikkelijke taal voor een film, serie of liedje.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee