Purism kondigt twee Librem-powerbanks aan met capaciteit van 10.000 en 20.000mAh

Purism heeft twee powerbanks aangekondigd onder de Librem-naam. Het kleinere 10k-model heeft een capaciteit van 10.000mAh, terwijl de PowerBank 20k een capaciteit van 20.000mAh heeft. Het is voor het eerst dat Purism powerbanks aankondigt.

De Purism Librem PowerBank 10k krijgt twee USB-A-poorten en een enkele USB-C-poort. Deze powerbank kost 39 dollar. Omgerekend inclusief btw is dit 40 euro. De PowerBank 20k heeft één USB-A-poort en een USB-C-poort en kost omgerekend met btw 81 euro. Dit model heeft tevens een aan-uitknop en laadindicatorlampjes. Beide modellen zijn alleen te koop in het zwart.

Purism zegt de twee powerbanks te verkopen om kopers te kunnen 'beschermen' tegen 'niet-vertrouwde, publieke USB-oplaadpunten'. Omdat ze zowel USB-A- als USB-C-poorten hebben, zouden ze allerlei apparaten kunnen opladen, zoals smartphones, laptops en draadloze oordoppen. Beide powerbanks kunnen met de USB-C-poort worden opgeladen.

Over het maximale vermogen en hoelang het duurt voor de accu's zijn opgeladen, geeft Purism geen details. Beide PowerBanks zijn nu te bestellen, ook voor klanten buiten de Verenigde Staten. Deze klanten moeten echter hun PowerBank-bestelling bundelen met een Purism-laptop of -smartphone. Alleen een PowerBank verzenden kan wegens wetgeving niet, meldt Purism.

Boven het 20k-model, onder het 10k-model.

Door Hayte Hugo

Redacteur

28-07-2021 • 15:54

70 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (70)

70
64
34
5
1
20
Wijzig sortering
Oprechte vraag; dit is interessant omdat? Er liggen tig modellen bij de Hema, Kruidvat Actian en anders bij cool-blue enz. Dit is toch net zo commodity als LED-lampen en wc-papier? Is er iets speciaals / speifieks met dit merk?

[Reactie gewijzigd door Rataplan_ op 28 juli 2021 16:39]

Oprechte vraag; dit is interessant omdat? Er liggen tig modellen bij de Hema, Kruidvat Actian en anders bij cool-blue enz. Dit is toch net zo commodity als LED-lampen en wc-papier? Is er iets speciaals / speifieks met dit merk?
Het bedrijf Purism is bijzonder en dat blijkt niet uit artikel waardoor het nu lijkt op Max Havelaar koffie zonder te vertellen over de eerlijke prijzen voor de koffieboeren.

Purism is een bedrijf dat ethiek heel hoog in het vaandel heeft staan zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Dus geen biologische appels met vieze plekjes, maar super mooie appels die ook nog biologisch zijn. Purism probeert "het" op alle punten goed te doen, ze kiezen voor duurzame, materialen, menselijke salarissen en goede werkomstandigheden. Ze publiceren alle software en tekeningen en ontwerpen en zorgen dat hun systeem reparaarbaar zijn (dus geen wegwerprommel).

En dat alles zonder dat je op andere punten (zoals prestaties en uiterlijk) moet inleveren.

Het enige nadeel is, je raadt het al, dat er een fors prijskaartje aan vast zit.

Ze hebben bewust voor een niche gekozen en die is niet voor iedereen weggelegd.
Je moet het dus niet vergelijken met producten van de supermarkt want dat is een heel andere doelgroep. Denk meer aan een biologische winkel of een juwelier (uiterdaard zonder bloeddiamanten). Een lage prijs is niet de belangrijkste overweging voor de bezoekers van dat soort zaken.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 28 juli 2021 17:28]

Ik lees alleen niets over de repareerbaarheid van deze powerbanks, ook niet over het "kindslaafmijnwerker vriendelijk" zijn van de cellen die ze in deze accus gebruiken.
Fijn dat ze dit imago opgebouwd hebben en ze doen zeker veel om ons een (veiliger) alternatief te bieden op laptopgebied maar dit is m.i. gewoon een soort greenwash, in dit geval safewash argument om een nagenoeg standaard powerbank te verkopen.
De powerbanks zijn, denk ik, vooral bedoeld als accessoire bij hun smartphones en laptops. Dat zijn namelijk wel degelijk bijzondere producten. Ze zijn helemaal gericht op open source en privacy, en daarmee leveren ze (zeker op op smartphonegebied) een bijzonder product waar weinig alternatieven voor bestaan.

Deze powerbanks lijken me vooral leuk voor erbij, als je toch je telefoon of laptop al van hen hebt.

Of als je andere fabrikanten van powerbanks niet vertrouwt en die dus ook van een vertrouwde partij wilt kopen, omdat je toch je apparaat met usb ermee verbindt (en daarmee in principe gevoelig maakt voor malware die de powerbank ingebouwd zou kunnen hebben). ;)
Er moet wel iets heel specials mee zijn, want ze zijn 3x zo duur als de powerbanks die ik koop.
denk dat je de impact van het CE keur onderschat.
Als je dit in europa wil verkopen moet je CE keurmerk hebben. Aangezien jij ze persoonlijk importeert ben je zelf verantwoordelijk dat het product aan de wettelijke normen voldoet. In het ergste geval ontstaat er brand in je huis vanwege je goedkope powerbank, onderzoek toont aan dat dit door je powerbank komt die niet aan de wettelijk norm voldoet dan kan het maar zo zijn dat de verzekering niet gaat uitkeren.
Dit is maar een theoretisch scenario en volgens mij nog niet voorgekomen dat de verzekering niet uitkeerde, maar dat neemt niet weg dat je gewoon een extra risico neemt. Dan is 2 tientjes besparen voor iets wat zomaar tienduizenden euro's kost misschien niet de meest verstandige besparing ;)
Anker zijn bepaald geen rebadged aliexpress powerbanks
Het gaat anders even snel (of sneller) stuk als het spul van "mindere" merken. Hun support blijft ook gewoon domme vragen stellen tot je het maar opgeeft.

Het is wel extreem vervelend dat alles tegenwoordig een rebadge is van wat anders. Je weet niet meer waar het origineel / kwaliteit is. Voor kabels is het tegenwoordig Amazon > goedkoopste > stuk? niet tevreden? > Amazon betaalt terug > repeat
Een CE keurmerk wilt niks zeggen, dat kan iedereen. Jij als maker van een product zegt dat dit voldoet aan de Europese normen. Dat is een belofte op je heilige communie zieltje. Dat is wat CE wilt zeggen. Daar is ook geen controle op. Toch niet tot zolang er niks gebeurd. En dan nog dan moet jij nog de maker verantwoordelijk kunnen stellen. Als het een bedrijf is buiten de EU dan mag je dit al vergeten. En zelfs moesten ze in de EU actief zijn. Opdoeken en rebrand = problem solved.
Natuurlijk is die CE markering niet heilig, dat hebben die in de fik vliegende Samsung Note ook wel aangetoond. Dat is ook helemaal niet het punt, wat wel het geval is als jij ondeugdelijk elektrische apparaten in huis hebt je nog wel eens problemen kan hebben met de brandverzekering. Als het CE gekeurd is en het was in een goede staat (zoals die samsung note) treft jou als eigenaar geen blaam en zal de verzekering netjes vergoeden.
En als je iets uit China importeert is het de taak van de importeert is het de verantwoordelijkheid van de importeur dat het aan de geldende europese normen voldoet. Veroorzaakt het dan brand en ze komen erachter, dan kan je het moeilijk krijgen. Daarom moet je niet blind producten op prijs vergelijken tussen NL en CH.
slechts 3x? valt me tegen van aliexpress.

Ik zou daar trouwens nooit producten met accu's/batterijen kopen, mij te veel risico.
Dezelfde powerbanks van Anker, Baseus of Xiaomi worden ook hier verkocht, zou zeker niet alles van Ali zomaar kopen, maar er komen tegenwoordig ook gewoon echte A-merken uit China, en veel daar van is nog steeds een stuk goedkoper op Ali zonder tussenhandel.
Even offtopic, maar Baseus is inderdaad een fantastisch merk. Ik heb er jaren geleden airpod clones van gekocht, en ik was extreem onder de indruk. Tegenwoordig heb ik er een powerbank van, HDMI naar USB-C kabel, oplaadkabels, een charging brick, enz.

Echt hele goede kwaliteit tegen een fijn prijsje.
Baseus, maar ook Ugreen en Blitzwolf zit in die klasse.
hogere prijs dan de 13 in dozijn, maar wel steviger en 'eerlijker' in capaciteit

Apple kabels van die merken blijven vaak ook gewoon werken
Ik denk dat 75% een rebrand is van een Alibaba boer.
Hetzelfde geld voor zonnepanelen. Mensen die denken dat ze een 'Europees' zonnepaneel kopen worden behoorlijk genaaid.

Maar iedereen bang maken voor China is hip tegenwoordig. Bijna alle onderdelen van elektronica komen uit China of worden daar geassembleerd.
Hier kan je trouwens lezen en zien dat CE goedkeuring een farce is

Radar: Project Mandarijnennetje: een implantaat met booby traps [Video]

Het enige dat het CE merk doet is gedeeltelijk de verantwoording bij iemand/instantie leggen, maar voor de rest is het niets waard, want je recht hebben en krijgen zijn twee verschillende dingen.
Ah die aflevering herinner ik me nog.

Hoe dan ook, CE keurmerk of niet, iets wat duidelijk veel goedkoper is betekend dat er vroeger of later ergens (te drastisch) bezuinigd is/wordt en zeker bij brandbare producten zoals accu's is dat een risico wat ik niet wil nemen.
Zucht...

Dus alles dat goedkoop is is meteen slecht. Er zijn ook bedrijven die niet perse 60% winstmarge willen pakken op producten.

Er zit zeker rotzooi tussen, maar zeker niet alles dat goedkoop is is rotzooi. Een merk als Xiaomi streeft naar max 5% winstmarge, zo kan het ook.
Heel kort door de bocht, dus wat jij zegt als de Action Head & Shoulders in de aanbieding heeft voor een derde van de prijs koop je het ook niet, want het is niet te vertrouwen dat het zo goedkoop is.
Dubbel zucht... Head & shoulders ed ln dergelijke A-merken misschien niet, dat is dan gewoon een restpartij.

Ik heb het over cheap ripoffs/merkloze producten zoals over het algemeen de Action plastic troep die al stuk gaat als je er naar kijkt, de wegwerp maatschappij ten top.

En ik had ik het over potentieel gevaarlijke producten, neem bijvoorbeeld plastic speelgoed voor kinderen met kanker verwerkende weekmakers, voordat je nu wc papier ofzo als voorbeeld gaat noemen
Wat is dan het verschil als je een powerbank van bv Anker, Baseus of Xiaomi koopt op Ali, het is pressies dezelfde als die je bij BCC of Expert haalt, alleen is hij de helft tot twee derde goedkoper op Ali, daar je hem rechtstreeks van de fabriek koop.

Zoals ik zij, op Ali kan je gewoon Chinese A-merken kopen voor een heel stuk minder dan hier in NL
probeer je nu echt te trollen?

Je koopt geen anker voor 50-66% minder, het scheelt je misschien 33% voor bijvoorbeeld deze

maar dan komt er nog 21% btw bij, verzendtijd van tot 1 maand en een boel gedoe mocht je ooit garantie willen claimen.

En Chinese A-merken? Ik gok liever in een casino.
Bij de Hema en Action zit er vaak geen USB-PD of andere vormen van fast charging op. Dan wordt de powerbank al een stuk duurder.

Ik heb liever dat ik in 15 minuten mijn telefoon van 4 naar 50% laadt in de trein, dan dat ik constant opnieuw de powerbank eraan moet hangen omdat ik toevallig vergeten ben de telefoon in de nacht aan de lader te hangen :)
Ik kan het zo ook niet ontdekken. De capaciteit is niet heel bijzonder meer, de prijsstelling niet en afgaande op de plaatjes de omvang ook niet. En de rest is giswerk, of deze bv. sneller laadt weten we niet.
Bij Hema, Kruidvat en Action zou ik nu niet bepaald powerbanks kopen, just my 2 cents.

Maar Purism staat voor "eerlijk, kwaliteit, prestatie, open source, privacy". Een powerbank, tsja, waarom zou je dat daar kopen ... Voor de bovenstaande dingen. Maar als ze dus alleen leveren met een laptop bij, dan als ik ooit misschien eens een laptop/smartphone koop bij hun, who knows.
Ik had behoorlijk wat vraagtekens bij dit artikel. Ik begrijp ondertussen dat niet het product maar het merk 'interessant' is, omdat ze zich een Social Purpose Corporation noemen (bron, purei.sm).

Alhoewel ik niet weet hoe 'hard' zo'n contract is (volgens mij mogen ze 'gewoon' winst maken) stelt het wel wat eisen aan de hardware, software en aan de manier waarop het bedrijf met haar werknemers omgaat.

De claim van 'bescherming tegen niet-vertrouwde, publieke USB-oplaadpunten' is in elk geval niet onderscheidend t.o.v. andere powerbanks, en voelt voor mij aan als fearmongering. Ik neem ze er minder serieus door.
Het merk Purism focust zich ook heel erg op privacy en gebruik van open-source software
Zo draaien hun telefoons op PureOS Linux, hebben ze hardware kill switches en zijn de telefoons makkelijk te reparen
Voor echt die-hard Tweakers is het merk dus heel erg interessant
Ik moest het allemaal even Googlen aangezien ik er zelf nog nooit van had gehoord
Wat meer info over het merk had dus wel in het artikel gemogen
Wat meer info over het merk had dus wel in het artikel gemogen
Aan de ene kant heb je wel een punt daar Purism nog niet zo bekend is als bijv. Lenovo, maar aan de andere kant heeft Tweakers al vaker artikelen over Purism geschreven. In herhaling treden in ieder artikel is ook weer niet de bedoeling.
Even gezocht en dit is het eerste artikel op t.net dit jaar over Purism, waarin overigens niets wordt gezegd over sociale / milieu / privacy / wat dan ook voor bijkomende eigenschappen die de hoge prijs zouden verklaren. En er zijn in heel 2020 maar twee nieuwsartikelen over verschenen, waarin niets wordt vermeld over ‘bijkomende’ voordelen, behalve dat het bij een mini-pc zich richt op privacy.

Ik lees praktisch dagelijks alle nieuwskoppen op tweakers en veel nieuwsartikelen, ook op andere sites, maar had hier echt nog nooit van gehoord.
Met alle respect, maar 2020 is niet het enige jaar dat Tweakers over ze geschreven heeft - zie de zoekfunctie: https://tweakers.net/zoeken/?keyword=purism

Het kan best dat jij er nog nooit van had gehoord, maar ik zie hier ook regelmatig merken of namen van spellen die ik niet ken. Om dan steeds maar weer te gaan klagen over dat ik ze niet ken en het artikel daarom uitgebreider zou moeten zijn, heeft geen enkele zin, zeker als ik dan even ga zoeken en meerdere artikelen erover zie waaruit blijkt dat Tweakers al vaker over ze heeft geschreven.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 29 juli 2021 11:37]

Dat hoeft niet. Een echte tweaker zet zijn eigen dingen in elkaar en gooit er eventueel custom-software op.
Maar de reden hiervoor is erg vaak

- Het is goedkoper
- Softwarematige restricties omzeilen
- Privacy
- Gewoon omdat het kan, hobby.

9 van de 10 keer is het voor eigen gewin en niet zo zeer omdat het goed voor de wereld is 8-) .
Ik snap het ook niet. Dacht dat alles al redelijk duidelijk was na Tweakers Powerbank Review
Ze hadden idd wat meer op het merk mogen focussen. En natuurlijk mogen ze winst maken, en dan doen ze gezien de prijs die ze durven te vragen hopelijk ook.

Dergelijke 20 Ah modellen van kwaliteitsmerken als Anker en Belkin vind je voor de helft van de prijs. Bij andere niet onbekende merken als Xiaomi, Trust, Adata etc vind je ze al vanaf € 25.
Pure marketing.Openbare USB aansluitingen kan je niet altijd vertrouwen, gebruik dus een powerbank van merk X

(en zeker niet vergelijken met andere powerbanks.....)
Toch wel grappig: De accu's hebben een capaciteit van 10.000 mAh of 20.000 mAh. Dat is voor normale techneuten dan dus 10 Ah of 20 AH.
Maar voor de schrijver van dit stukje blijkbaar 10k mAh en 20k mAh... Het smijten met getallen met kilo's er in is soms wel handig maar er zijn gevallen dat het nog makkelijker kan: 10 Ah en 20 Ah is technisch beter verantwoord.

Voor de schrijvers: Besef waar de afkortingen voor staan en gebruik ze met mate.

[nog meer zeurmode] in het verleden werd het jaar 2000 ook als y2k geschreven. Of nog korten 2k. So-far-so-good. De jaren erna 2k1, 2k2 2k3 enzovoort. Maar ondertussen zie ik ook 2k21... Schrijf dan gewoon 2021, iets minder 'popie-jopie'.
Het gaat hier om powerbanks van het type 10k en 20k. Dat is nou eenmaal de naam die Purism aan ze geeft.
Nergens schrijft Hayte 10k mAh. Hij schrijft:
Het kleiner 10k-model heeft een capaciteit van 10.000mAh, terwijl de PowerBank 20k een capaciteit van 20.000mAh heeft
En dat is nog altijd veel meer nullen gebruiken dan nodig. Dit is hetzelfde als zeggen dat je 79000 gram weegt ipv 79kg. Hallo groenteboer, doet u mij 15000gram aardappelen.
Bij smartphone accu's wordt het sinds jaar en dag aangegeven in mAh; met alle nulletjes, nietwaar?
Bij powerbanks is het in mAh wel een lang getal, maar het vergelijkt goed met de capaciteit van smartphone accu's.
Als je pak suiker 3452 gram weegt dan geeft je dat inderdaad zo aan. Als je pak suiker 10kg weegt, dan ga je er niet 10.000gram op zetten.
Ach ja in de praktijk wordt bij lithium accu's die in electronische apparaten zitten de capaciteit dikwijls weergegeven in mAh, ook bij accu's groter dan 10000 mAh. Is dat minder mooi? Misschien.
Het is wel overzichtelijker bij het onderling vergelijken van apparaten als alles gewoon in mAh weergegeven staat, de opgegeven waarde is niet alleen voor tweakers en consorten bedoelt om af te lezen.

Misschien dat het weergeven met alle nulletjes bij powerbanks ook wel goed werkt in de verkoop van deze grote accu's; Kijk eens wat een grote accu, hij is 12000 mAh, wauw dat is 3x zo veel als de accu in mijn telefoon die 4000 mAh heeft. Simpelweg duidelijk voor iedereen.
Netjes afkorten op Ah ? Niet relevant.
Toegegeven, ik had niet verder gekeken dan dit stukje. Als de leverancier het zelf doet, dan is het inderdaad niet aan de schrijver van dit stukje, mijn excuses aan de schrijver.
Er zijn er "niet zoveel" die ook laptops 65w kunnen voeden via usb-pd zoals de Dell PW7018LC, als de 20k dit ook kan is het wel een goed alternatief. De Dell is 65Wh (13000mAh)
Mijn RBS 13" zuigt op max load meer dan dat. (100w met charging)

;)
Kan iemand meer duiding geven wat deze zo bijzonder maakt? Ik heb in 2015 ook een 10000mAh powerbank gekocht voor exact de zelfde prijs.
Purism is een bijzonder bedrijf dat unieke producten maakt (met name hun smartphone!). Alles open source, hardwarematige kill switches voor alle privacy-gevoelige onderdelen, verantwoord geproduceerd, etc. Daar staat wel een hoge prijs tegenover, dus ze richten zich niet op de koopjesjager.

Deze powerbank lijkt op zichzelf niet heel bijzonder, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die zoveel vertrouwen in het bedrijf Purism hebben, dat ze het niet erg vinden een wat duurdere powerbank te kopen als accessoire bij hun Librem smartphone.
Hey redactie,

Voor een merk als Apple, Xiaomi of Samsung is dit artikel misschien voldoende, omdat iedereen die merken kent
Maar dan is de vraag of het echt nieuwswaardig is

Bij dit merk heeft het wel heel wat meer uitleg nodig om het überhaupt interessant te maken
Ik heb nog nooit van Purism gehoord, en gezien de reacties ben ik niet de enige
Na wat Googlen kwam ik erachter dat Purism privacy en open-source software erg belangrijk vindt, en dat de telefoon dus ook draaien op PureOS Linux en ze hardware kill switches hebben
Dat verklaart ook de uitleg over onveilige USB-poorten
Voor de wat meer die-hard Tweakers is dit dus zeker een interessant merk, en dit artikel hoort dus ook zeker thuis op Tweakers
Maar het meerendeel van de Tweakers zal nog nooit van dit merk gehoord hebben, en dus totaal niet snappen waarom dit interessant is
Voor hen, mij inclusief, klinkt dit meer als 'random merk x lanceert een powerbank waar er al 10.000 varianten van te koop zijn bij de Action, HEMA, AliExpress en de MediaMarkt'

Wat meer uitleg over Purism was dus zeker op zijn plaats geweest hier
Misschien dat jullie zelfs een wat uitgebreider stuk aan Purism kunnen wijden gezien hun unieke waarden
Maar Tweakers heeft al veel vaker over Purism geschreven. Ze kunnen toch niet constant bij elk artikel in herhaling vallen?

Ik had tot vandaag ook nooit van NZXT gehoord, maar ik ga ook niet klagen bij dat artikel gezien de redactie volgens de zoekfunctie al vaker over ze heeft geschreven.

Dat jij de andere artikelen gemist hebt, zegt nog niet dat de meeste tweakers het merk niet kennen. De andere Purism-artikelen zijn door voldoende mensen gelezen en er zijn voldoende reacties geplaatst, dus er zijn ook voldoende tweakers die het werk wél kennen.
Aan de andere kant; van een tweaker mag je verwachten dat ie zelf wat onderzoek doet.
Vind je het niet interessant? Reageer dan niet en sla het artikel over.
Vind je het wel interessant, maar wil je graag wat meer info? Dan klik je op de links in het artikel en/of zoek je zelf verder.
Purism zegt de twee powerbanks te verkopen om kopers te kunnen 'beschermen' van 'niet-vertrouwde, publieke USB-oplaadpunten'.
Dus...net zoals alle andere USB powerbanks?
Als je gaat zoeken op purism, dan vind je manufactured in USA. Zoek je echter voor productie van deze powerbanks, dan hebben ze het nergens over manufacturing, alleen over assembly. Die vermelding alleen al zegt genoeg.
Dit zijn dus inderdaad letterlijk aliexpress banks met exact dezelfde cellen die ook gewoon in China zijn geproduceerd. Voor een 6x hogere prijs, want ze zijn in elkaar gezet door amerikanen nadat de onderdelen naar hun zijn verscheept.
Daarbij, de kwaliteit van "manufactured & assembled in the USA" producten is nooit wat geweest om over naar huis te schrijven.
Gewoon een Anker powerbank kopen dus. Snap dit artikel niet.
Dus... Een totaal oninteressant product. Is de opgegeven capaciteit ook de daadwerkelijke capaciteit?
Wat voor accucellen zitten er in de behuizing? Ondersteunen de modellen ook (vormen van) snelladen?
Waarom zitten er maar een luttele twee poorten op het zwaardere model?
En als klap op de vuurpijl: Wij kunnen deze dingen alleen bestellen als we ook even een laptop of smartphone bestellen. En dan mag je ook nog eens invoerrechten plus btw betalen.

Wat is het nut van dit artikel??
En als klap op de vuurpijl: Wij kunnen deze dingen alleen bestellen als we ook even een laptop of smartphone bestellen.
Daar kan Purism niks aan doen, daar hebben alle bedrijven last van. We zijn tegenwoordig bang voor batterijen die kortsluiten en ontbranden. Daarom moeten vligmaatschappijen batterijen behandelen als gevaarlijke goederen. Om die te versturen moet je formulieren invullen en een flink bedrag betalen. Daarmee wordt zo'n losse batterij zo duur dat het niet meer interessant is. Deze powerbanks waren toch al niet erg goedkoop.
Praktisch gezien komt het er op neer dat vliegmaatschappijen losse baterijen daarom weigeren te vervoeren.
Is dat wel zo? Want ik als ik een telefoon in, laten we zeggen, het VK bestel, dan wordt 'ie met accu en al vervoerd in het vliegtuig. Maar als ik bijv. de PinePhone wil bestellen, dan wordt de accu juist *los* geleverd in een tweede pakket.
Laatste keer dat ik de voorwaarden las, mocht je bij TPG oplaadbare batterijen, maar bijvoorbeeld ook 'chemische stoffen' zoals zuur niet zomaar versturen. Toch heb ik bijvoorbeeld van ING wel eens een weggeef-powerbankje gehad via TPG. En laatst nog een watermonster-kit opgestuurd gekregen (en gevuld teruggestuurd) waar een buisje met zuur bij gebruikt werd. Ali Expres en dergelijke sturen ook oplaadbare batterijen gewoon op. Ik denk dat het wat anders is als je een liter zwavelzuur laat bezorgen, maar bij consumentenspul wordt hier niet veel mee gedaan.
Theorie en praktijk. De post gaat niet ieder pakje openmaken om te kijken wat er in zit. Bij pakketjes van Ali zegt het etiket ook nog vaak iets heel anders dan er in zit. Ik weet overigens ook niet wat de regels precies zijn, die verschillen vast van land tot land en de postbedrijven en vliegtuigmaatschappijen zullen er een beetje tussen in schipperen (letterlijk en figuurlijk ;) ) en vooral aan hun eigen belang denken.
Eh, zoals je kunt zien heb ík het artikel ingediend. Ik ben net zo'n normaal lid als jij, dus ik word niet betaald, en de Tweakers-redactie dus ook niet.
Ja, er staat altijd ‘Submitter: xyz’ als er iemand is die het bronartikel heeft ingediend. Hayte Hugo heeft op basis van die inzending dan weer een Tweakers-artikel geschreven. Maar goed, als het dus maar duidelijk is dat er hier geen sprake is van reclame :)
Met alle respect, maar dat één tweaker een onderwerp voorstelt, verklaart niets.

Als het zo makkelijk was om je product voor het voetlicht te krijgen, zouden dagelijks nieuws moeten zien van allerlei obscure merken en producten, want er is altijd wel een fan van.

Als je de redactie mailt, staat er bij dat ze doodgegooid worden met suggesties en dat ze hopen dat er misschien ooit nog eens iemand tijd heeft om er een blik op te werpen.

Als er iets uitgekozen wordt uit die berg, betekent dat juist dat de redacteur er iets bijzonders aan vond. Maar dat blijkt verder nergens uit.
Ik ben niet per se fan van Purism - ik deel gewoon wat ik tegenkom op andere sites. Hoewel ik het wel goed vind wat Purism doet (ik ken ze al minstens een paar jaar), maar dat is niet hetzelfde als fan zijn.

En ja, er zijn wel vaker obscure merken/producten op Tweakers. Of merken die niet iedereen kent. Ik volg dagelijks Tweakers, maar ik had tot gisteren ook nog nooit gehoord van NZXT (toen is er een artikel over ze geplaatst). Datzelfde geldt voor de artikelen over Barinsta (gisteren), CISA (vandaag) en Nixxes (vandaag). En dan focus ik me alleen nog even op gisteren t/m de tijd van plaatsen van dit bericht. Maar ik ga ook niet bij alle artikelen waarvan ik de naam of maker niet ken klagen over dat het reclame is omdat ik ze niet ken.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 29 juli 2021 12:01]

Ik weet niet of jullie wel goed kijken, maar *ik* sta vermeld als indiener van dit artikel. Ik ben een doodnormaal lid van de Tweakers-gemeenschap, net als jullie, en er wordt dus niemand betaald. Zowel ik niet als de auteur niet.

cc @chinchan9

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 28 juli 2021 20:51]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee