Kopers van uitgebreide Flight Simulator-versie ontvangen niet alle extra content

Meerdere kopers van de Xbox-versie van Flight Simulator Premium Deluxe zeggen niet alle extra content te hebben ontvangen. De Premium Deluxe-variant zou met tien extra vliegtuigen en gedetailleerde vliegvelden moeten komen, maar kopers zeggen er slechts vijf te hebben gekregen.

Bij het vooruitbestellen van de Xbox-versie van Flight Simulator konden spelers kiezen uit drie versies: de standaardversie, Deluxe en Premium Deluxe. De Deluxe-versie zou als extraatje vijf vliegtuigen en vijf gedetailleerde vliegvelden bevatten, de Premium Deluxe-variant zou deze aantallen verdubbelen.

Op het Flight Simulator-forum en op Reddit zeggen kopers van die Premium Deluxe-variant echter slechts vijf vliegtuigen en vijf gedetailleerde vliegvelden te hebben gekregen. Ze hebben volgens de in-game marktplaats alleen de Premium-content gekregen; de vijf vliegtuigen en vliegvelden van de Deluxe-versie ontbreken dus. Willen ze die Deluxe-content vrijspelen, moeten ze deze content volgens de in-game marktplaats nog kopen, terwijl ze hier al voor hebben betaald.

Het is onduidelijk waar het probleem door wordt veroorzaakt, wanneer Microsoft het euvel verhelpt en hoeveel klanten er getroffen zijn. Tweakers heeft Microsoft vragen gesteld over de contentproblemen. Microsoft Flight Simulator verscheen dinsdag voor de Xbox Series-consoles, nadat het bijna een jaar geleden voor Windows uitkwam. De standaardconsoleversie kost 70 euro, de Deluxe-variant kost 90 euro en Premium Deluxe kost 120 euro. De standaardversie zit ook bij het Game Pass-abonnement.

Een review van de Windows-versie die Tweakers vorig jaar maakte.

Door Hayte Hugo

Redacteur

28-07-2021 • 10:20

49 Linkedin

Reacties (49)

49
43
28
2
0
5
Wijzig sortering
Storm in een glas water lijkt mij. Microsoft zal dit natuurlijk z.s.m. fixen. Die zullen dat heus zelf ook wel gemerkt hebben dat er bij uitrol van content iets niet goed ging.
Dit soort 'reddit says' nieuwsberichten zorgen alleen voor paniek, terwijl een bedrijf als Microsoft echt de Flight Simulator spelers tevreden wil houden. Zeker als je bedenkt dat het best een cash-cow voor hun is.

[Reactie gewijzigd door zzzzz op 28 juli 2021 10:30]

Wat moeten mensen dan? Microsoft heeft geen fatsoenlijke klantenservice kanalen voor hun gaming diensten... Moeten klanten dan maar gewoon hun verlies nemen?

Nee, klanten gaan de problemen bekend maken via de kanalen die ze hebben, Reddit, Twitter, Facebook etc. Dat is de realiteit waar we in leven omdat bedrijven zoals Microsoft zo onbereikbaar mogelijk gemaakt worden.
Flight Simulator heeft gewoon een site met info. Als het niet werkt kun je bovenaan een request openen: https://flightsimulator.zendesk.com/hc/en-us
Staat ook letterlijk als link in hun twitter: https://twitter.com/msfs_support
Dan hoef je er niet gelijk een nieuws artikel over te schrijven.
Dat hoeft nooit, bij geen enkel onderwerp. Dit is een puur vrijwillig concept om het te publiceren EN om het te lezen.

Het is gewoon relevante informatie voor mensen die de betreffende versie van FlightSim hebben dus ik snap niet zo goed waarom je hierover zou vallen...
Microsoft heeft geen fatsoenlijke klantenservice kanalen voor hun gaming diensten
Wil je bellen, chatten of mailen?
Succes om daar iets zinnigs uit te krijgen als je probleem iets lastiger is dan een simpele ja/nee vraag :)
Ik heb meerdere keren gebruik gemaakt van de Microsoft support. Ook de wat lastigere problemen worden wel snel opgepakt en ze proberen je in eerste instantie wel gewoon te helpen. Soms is er backoffice/2-3de lijns voor nodig, tja. Geen enkele frontoffice van een grote organisatie kan per direct elk probleem oppakken.
Toevallig afgelopen week telefonisch met Xbox/Microsoft gesproken omdat een maatje van me een error kreeg bij het upgraden van Gold naar Gamepass.

Werd daar echt goed geholpen en probleem was ook opgelost daarna.
Toen ik een jaarabbo Xbox gold wilde claimen ging er iets mis. Na contact opgenomen te hebben met Microsoft via de chat konden ze zo inzien waar het was misgegaan en corrigeren. Al met al was de code binnen een kwartier alsnog geactiveerd.

Dat is mijn enige ervaring hiermee tot nu toe, maar die viel me dus mee.
Dit is gewoon onzin. Heb meerdere keren gebruik gemaakt van hun helpdesk. Een keer werd mijn creditcard niet geaccepteerd door hun diensten om een vage reden, daardoor kon ik mijn Office 365 abo niet betalen. Werd zelfs netjes teruggebeld dat het probleem is verholpen, welke helpdesk doet dat?
Mijn ervaring is helaas anders dan. Ik heb een paar keer gebruik moeten maken van hun klantenservice en het duurde elke keer ontzettend lang voordat het probleem opgelost werd. Gelukkig was dit bij jou anders dan.
Heel leuk als je een telefoonnummer krijgt wat niet te bellen is. Ik woon in Israël en daar is geen chat beschikbaar, het telefoonnummer werkt niet, en als je vraagt om terug te bellen (via de website) krijg je na het invullen van je telefoonnummer de melding dat iets fout gegaan is. Dus hier is Microsoft totaal onbereikbaar. Alleen de zendesk is beschikbaar.

Daarnaast schijnt het probleem te zijn dat Microsoft niet helemaal snapt hoe het nu zit met de koppeling tussen de Microsoft Store en de in-game Flight Simulator Marketplace.

Ik heb zelf het issue en ben erg teleurgesteld in hoe Microsoft/Asobo dit issue oplost. Helemaal gezien het feit dat ditzelfde is gebeurd toen de PC versie uit kwam (volgens iemand op het flight simulator forum).
wel, gelukkig woont enigma gewoon in NL en niet in Israel.
Tja, ik denk dat het niet aan het land gebonden is: grote bedrijven doen er alles aan om niet bereikbaar te zijn. Helpdesks kosten veel geld.

De goede oplossing is: maak een ticket aan in ZenDesk en Microsoft stuurt een code via de Xbox app waarmee je de extra content kunt downloaden. Was bij mij binnen een paar dagen geregeld.
Kan je iets concreter zijn? Zelf ben ik altijd tevreden geweest over de xbox helpdesk in het verleden, maar jij beweert nu dat je "tegen een dichte deur aanloopt"?
Dat is precies mijn afdronk. Ik vind dit een kleine bug, die ongetwijfeld snel opgelost wordt. Werkelijk niets aan de hand lijkt mij. Ik denk dat je op een dag makkelijk ergere bugs in software kan vinden, als je even de bugtrackers naloopt.

Wat is dan de reden van dit "artikel". Is het reclame? Is het traffic verkrijgen? Is het gesponsord? Er is in ieder geval een review aangeplakt die weer views gaat pakken. Serieuze vragen. Wat is het doel van Tweakers eigenlijk? Een "artikel" als dit is toch geen constructieve bijdrage aan de Tweakers community?

Had het niet gewoon een bijzin kunnen zijn in een artikel over een Tweaker die iets moois in elkaar heeft getweaked in relatie tot MSFS?

"Tweaker haalt maximale uit oude videokaart in tijden van dalende, maar hoge videokaartprijzen" met daar in een screenshot van een FPS en een bijzin dat er ook een discussie loopt om extra content. Review erbij en klaar.
Hoe kom je bij zo'n Tweaker die het maximale eruit haalt? Stel de vraag ergens op het forum, of kondig een overclock wedstrijd aan. Verzin iets leuks :)
Idd, ik las deze titel als ze brengen extra dlc los uit terwijl de uitgebreide dure versies weinig krijg.
Dus wil je nu zeggen dat mensen op Reddit dit niet mogen verkondigen want paniek? Hoe moet MS dan erachter komen dat er een fout is begaan? En hoe weet de koper dan dat hij niet de enige is?

Niks mis met dit nieuwsbericht dus. Problemen mogen gerust aan de kaak gesteld worden.
Je kan MS toch een berichtje sturen? Of is dat gek?
Tegenwoordig vinden mensen het normaal gal te spuien via social media en verwachten ze dat bedrijven dit daar oppikken. Wellicht ook een fout van bedrijven zelf aangezien ze massaal kanalen als Twitter zijn gaan inzetten als verlengde van hun helpdesk.

Waar voorheen helpdesk medewerkers de gal over zich heen kregen, gebeurt dat nu publiekelijk.

Mij lijkt een berichtje aan Microsoft sturen het eerste wat je doet bij problemen, maar dat is voor veel mensen niet meer de gebruikelijke route.
Moet ik wel zeggen dat met sommige vedrijven herl lastig communiceren is.
Faq door, dan een bot, community forum e.d. Maar een mail sturen zit ergens weggestopt bijv. En bellen vergeet het maar.
Tegenwoordig vinden bedrijven het ook normaal om feedback via bijvoorbeeld mail totaal te negeren of zelfs niet te bieden.
Ja, precies. Probleem: stop het in Reddit, bij voorkeur op zeer verontwaardigde toon. Contact opnemen met de verkoper komt niet in ze op. Dit zijn gewoon foutjes, het is niet alsof MS de boel probeert te belazeren ofzo. Dat snapt toch iedereen wel?

En om er dan weer een heel artikel aan te wijden is helemaal onzin. Ik heb gisteren 3 dingen besteld bij Coolblue, maar ik heb er maar 2 gekregen! Jeetje! Ook artikelwaardig? Een beetje meer redactionele verantwoordelijkheid graag.
Dus wil je nu zeggen dat mensen op Reddit dit niet mogen verkondigen want paniek?
Nee, hij zegt dat het artikel paniek zaait, niet de mensen op Reddit.
Hoe dan? Het artikel verslaat gewoon wat er besproken wordt op Reddit aangaande een probleem met een premium pakket. Hoezo veroorzaakt het dan paniek? Eerder duidelijkheid toch?

Stel, er zit een Tweaker bij vandaag die ook zo’n pakket had aangeschaft en die leest dit artikel. Die raakt nu in paniek? Lijkt mij eerder dat hij denkt van “ah, het probleem is al bekend, dus het komt wel goed” zie de reacties maar.
Nouja, ik weet niet of ik het eens ben het 'paniekzaaien' te noemen, maar het ik vind het eerlijk gezegd ook wel overdreven om hier een artikel over te schrijven. Mijn reactie was meer om je erop te wijzen dat je zijn reactie sowieso verkeerd interpreteerde.
Ingame feedback, en alle programma’s hebben een helpdesk
Er ging wel meer mis bij de launch volgens mij. Het duurt wel 5 minuten om de game te starten en downloads gaan met kilobytes per seconde.
beiden zijn niet echt launch gerelateerd. Op pc is msfs al een tijd beschikbaar en is het opstarten en downloaden nog steeds zeer traag. (
Opstarten duurt inderdaad lang op de PC versie maar niet *zo* lang. De laadbalk is dan al helemaal vol, en dan duurt het nog meerdere minuten.
Downloads kwamen gisteren bij mij met 300-400mbps binnen toen ik de game om 17.30u startte.
Voorwaarde is natuurlijk wel dat je ondertussen niet ff gaat vliegen terwijl je de high-res wereld laat streamen van het internet, want dan geeft hij daar voorrang aan.
Ik was op de download aan het wachten in de marketplace. Leek erop dat de servers overbelast waren.
Komt vast wel goed. 1 vinkje goedzetten zal het wel oplossen.

Maar Ligt het aan mij of is er met pre-orderen steeds vaker iets mis.
Sinds wanneer is zo'n bug belangrijker nieuws dan dat MSFS nu de eerste grote flight sim is welke is uitgekomen voor een console (X-box)? Natuurlijk hoop ik dat dit zsm wordt verholpen, maar het niveau waarnaar Tweaker de afgelopen maanden afdaalt is ongekend...
Heb zelf het premium pakket niet gekocht, maar goede kans dat mijn gezin het wel willen hebben.

Onze Xbox Series X krijgt het ineens zwaar voor zijn kiezen nu mijn gezinsleden overal vliegritjes zitten te doen over de bij hun bekende gebieden.

Heb ze al google earth laten, zien maar helaas gingen ze daar niet voor.

Gamepass maakt hier meer stuk dan mij lief is :(

[Reactie gewijzigd door 2green op 28 juli 2021 13:41]

En dit is dus waarom je niet mee moet doen aan Pre-orders.
Er is steeds vaker wat, je betaald de hoofdprijs maar krijgt lang niet altijd waar voor je geld. Niet zelden zien we na release allerlei discounts en heb je dus al snel teveel betaald.
Bij de release van vrijwel iedere game komt het nauwelijks voor dat alles koek en ei is. Altijd wel wat issues, patches en updates en tegen de tijd dat het zo loopt als bedoeld ben je maanden verder.

Early adopten (zowel hard als software) is gekkenwerk vandaag de dag en zeker niet goed voor je knip en je bloeddruk.
Tsja, je moet voor alle extra's immers de Mega Premium Super Deluxe Ultimate Hyper Turbo versie kopen, dat weet iedereen toch?
Volgens mij heeft Microsoft een team die productnamen bedenkt die moeten uitblinken in nietszeggendheid....
Heb nergens op gelet maar ik heb de 'normale' Deluxe versie, en moest 20GB downloaden (Maar in-client zei die 40GB~, waarschijnlijk uncompressed)

Moet ik me ergens zorgen om maken qua content?

(Steam versie)

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 28 juli 2021 13:56]

Prachtig spel, gisteren al een paar uur mee aan de slag gegaan. Het enige probleem dat ik momenteel heb is dat de instructies in trainingen niet doorkomen, maar dat zal wel los komen neem ik aan.
Komt MS FS ook naar PS5?

edit: Nee

[Reactie gewijzigd door sokolum01 op 28 juli 2021 19:43]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee