Elgato komt met 1080p60-webcam, vernieuwde Stream Deck en XLR-audio-interface

Elgato heeft verschillende nieuwe producten aangekondigd tijdens een eigen evenement. Het bedrijf introduceert onder andere zijn eerste webcam voor streamers, en brengt een vernieuwde versie van zijn Stream Deck en een audio-interface voor XLR-microfoons uit.

Elgato's Facecam is een 1080p-webcam die beschikt over een Sony Starvis-sensor met een maximale framerate van 60fps, meldt het bedrijf in een blogpost. De brandpuntsafstand van deze webcam is equivalent aan fullframe 24mm. De lens bestaat uit acht elementen en heeft een diafragma van f/2,4. Gebruikers kunnen de Facecam op hun pc aansluiten via een USB 3.0-aansluiting type-C.

De webcam is volgens Elgato bedoeld voor streamers. Het bedrijf introduceert onder andere een Camera Hub-applicatie waarmee gebruikers de beeldinstellingen van hun Facecam kunnen aanpassen, zoals het contrast, de kijkhoek, de helderheid en de exposure. Deze instellingen worden opgeslagen op het geïntegreerde flashgeheugen van de camera. De webcam wordt geleverd met een montagebracket voor op monitoren, heeft geen geïntegreerde microfoon en krijgt een adviesprijs van 200 euro.

Naast de Facecam komt Elgato onder andere met een vernieuwde versie van de Stream Deck, die 150 euro gaat kosten. Dat apparaat bevat vijftien knoppen, die via de bijbehorende software bijvoorbeeld geprogrammeerd kunnen worden met shortcuts en macro's. De Stream Deck werkt met verschillende populaire applicaties, waaronder OBS Studio en de Adobe CC-softwaresuite.

De Stream Deck MK.2 is in grote lijnen gelijk aan de voorgaande variant, maar krijgt onder andere een vernieuwde standaard en een verwisselbare USB-C-kabel. De vorige Stream Deck had een geïntegreerde kabel. De nieuwe Stream Deck krijgt ook verwisselbare frontpanelen. Elgato gaat gekleurde varianten van dergelijke panelen verkopen voor 10 euro per stuk.

Het hardwarebedrijf introduceert ook een Wave XLR-audiointerface, waarop gebruikers een XLR-microfoon kunnen aansluiten. De interface is ontwikkeld in samenwerking met audiobedrijf Lewitt en biedt volgens Elgato 75dB aan gain. Daarvan is 23dB softwarematig, meldt YouTube-gebruiker Alpha Gaming in een hands-on. De interface zou voldoende gain moeten bieden voor veel dynamische microfoons. De Wave XLR biedt ook 48V phantom power. De interface is compatibel met de Wave Link-software, net als de eerder geïntroduceerde USB-microfoons van Elgato. De Wave XLR komt beschikbaar voor 170 euro.

Verder toont Elgato twee verschillende microfoonarmen, welteverstaan een regulier model en een low-profile-variant. Beide modellen krijgen een geïntegreerde kabelgoot en kosten 100 euro. Het bedrijf introduceert verder nog een Elgato Wall Mount voor 30 euro, waarmee gebruikers bijvoorbeeld verlichting, camera's of andere apparaten met een 1/4"-schroefdraad aan een muur kunnen monteren. Het bedrijf komt ook met een light strip extensions, waarmee gebruikers maximaal 10 meter aan rgb-ledstrips aan elkaar kunnen verbinden en aansturen via de software van Elgato.

Vlnr: de Elgato Wave XLR, Wave Mic Arm en Wall Mount

Door Daan van Monsjou

Redacteur

16-07-2021 • 15:02

45 Linkedin

Submitter: RubenSaurus

Reacties (45)

Wijzig sortering
Beeldkwaliteit ziet er erg slecht uit voor 200 euro. Veel witte reflectie spots op gezichten dus geen dynamic range. Lijkt meer op 720p dan een goede fullHD cam. Webcams worden steeds dikker wat voordelen zou moeten bieden maar eerlijk gezegd zie ik daar zeer weinig van terug.
Beeldkwaliteit ziet er erg slecht uit voor 200 euro
Tja, de specs zijn ook gewoon matig. Een 2 megapixel Starvis sensor met een F2.4 lens; Kijkend naar prijzen en beschikbaarheid kan je er vanuit gaan dat dit IMX307's zijn met een sensorformaat van 1/2.8".

Een M12 2.8mm lens (~24mm FF EQ) van F1.0 of lager heb je voor een tientje.

De "DOL-HDR" functie van de IMX307 voor een hoog dynamisch bereik zullen ze niet gebruiken, want dan haal je maximaal 30 fps en dit zal de SOC die de camera aanstuurd ook moeten ondersteunen.

Ter vergelijking, een CCTV met deze sensor en een lichtsterke lens kost je tussen de 40 en 100 euro, en daarmee kan je ook de gain ("ISO") en shutterspeeds aanpassen, enkel 60fps doen ze niet. De sensor zie je ook vaak terug in dashcams van rond de 100 euro.

Het grootste voordeel van deze webcam is dat hij uncompressed video over USB3 heen gooit ipv bijvoorbeeld MJPEG, wat nodig is bij USB2 webcams door de beperkte bandbreedte. Verder zou het me niet verbazen als hij op de lens na technisch hetzelfde is als de Razer Kiyo Pro (die overigens wel DOL-HDR ondersteund).

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 16 juli 2021 16:52]

Wat je krijgt voor 30 a 40 euro is veel minder goed dan dit. Je moet alleen weten hoe je het wél moet instellen :)

De sensor is kleiner, de pixels zijn kleiner waardoor je enorm slechte low light prestaties hebt.
Het signaal is gecomprimmeerd wat niet helpt en mogelijk artifacten kan tonen of de kleuren erg verlechterd.

Deze webcam is dé beste webcam op de markt. Harris Heller heeft er een video over gemaakt en laten zien wat deze webcam kan doen. Qua beeld kwaliteit is het een goede webcam. Geen enkele andere webcam evenaart deze anders dan de P513.

Wat mensen niet in gedachten houden is dat deze webcam voor streamers. Niet het kantoor mensje dat het voor meetings nodig heeft. Dit zijn voor mensen die wél willen spelen met sliders en knopjes. Deze webcam laat je ISO en Shutterspeed aanpassen. Puur door te toevoeging van ISO control heb je veel betere prestaties dan welke andere webcam, en door de uncompressed feed heb je veel betere greenscreen prestaties ook. Met de webcam heb je heen hotspots (Je weet wel, die witte plekken op je voor hoofd). Je hebt vrijwel matig tot geen korrels in low light situaties

Video Harris: https://www.youtube.com/watch?v=sy7XWagX9Hg

Wil je beter? Tja dan zal je een Camlink/Capturecard + DSLR moeten kopen.

[Reactie gewijzigd door Indentical op 16 juli 2021 16:09]

Anoniem: 14842
@Indentical16 juli 2021 16:38
Op het eind van de van de video geeft Harris zelf aan dat een 2e hands GoPro als webcam een beter beeld geeft...

Deze webcam de beste webcam noemen is toch wel wat vergezocht hoor. Mísschien eentje met goeie kwaliteit voor bepaalde streamers. Maar zelfs voor een streamer zijn dingen als een aanpasbare focus nog wel eens handig.
De meeste recente digicams, zoals de mirrorless van o.a. Canon, kun je gewoon via USB als webcam dienst laten doen.
Eens, Sony Alpha mirrorless kan je ook als cam gebruiken over USB, en een Sony A5000 heb je al voor 300 euro
Die A5000 is niet te gebruiken met een directe USB verbinding. De A51000 wel.
Goede tip, dat wist ik niet. A5100 heb ik getest ja
Dit kon ik in 2005 ook al met mijn Trust 4mp plastic rommelding van de kijkshop.

Als je een 'serieuze' webcam zoekt, moet je gewoon een digicamera kopen en niet een webcam. Zo simpel is het. Klinkt vreemd, maar dat is de werkelijkheid. :|
Dat is exact pijn punt, wil je echt fatsoenlijk beeld: koop een goede digicam
Het "Werkt" maar daar is ook alles mee gezegt. Je krijgt niet niet de volledige DSLR kwaliteit via de USB.
Het is enorm gecomprimeerd en de framerate is misschien 20ish FPS. Het is niet bruikbaar als alternatief, misschien als noodoplossing als je gebruikelijke camlink/camlink alternatief het niet meer doet en je moet wat. Ook hier heeft Harris Heller een video overgemaakt.

Zie hier: https://www.youtube.com/watch?v=1TEY6aMBFvo

Als streamer heb ik heel wat geprobeerd dat zowel kwaliteit bracht en makkelijk in gebruik was. Zo heb ik een GoPro en ene camlink achtig iets aangeschaft, de kwaliteit is er... maar enorm janky. als ik wat wilde aanpassen moest dat op de GoPro, dit zal voor camera's niet anders zijn. Het opzetten van een camera kost ook enorm veel tijd en moeite. Ga je naar een nadere setup? yep, dna moet het allemaal opnieuw gedaan worden. Voor een camera heb je een arm of tripod nodig, dat moet je ergens kwijt kunnen en niet iedereen kan dat. Een arm moet sterg genoeg zijn voor het gewicht van de camera (Niet zo lastig maargoed..) dat is makkelijk nogmaals 20 a 30 euro boven op de prijs van de camera.
Voor de camera heb je dus of een 20 euro elgato camlink alternatief nodig of een elgato camlink, makkelijk 130 a 150 euro.

Dit betekend dat wanneer jij een DSLR wilt gebruiken je al snel 400 a 500 euro verder bent en dan moet je nog tijd steken in het leren van de camera als je niet weet hoe het werkt. Daarnaast is het enigzins foutgevoelig en als t als het kaput gaat moet je dat oplossen en dat kan enorm gepriegel zijn.

Harris geeft aan dat een DSLR of een GoPRo betere kwaliteit geeft, en dat zal het blijven doen. Maar... hij geeft ook aan dat het veel jankier en veel meer tijd en moeite vergt dan een 200 euro webcam neer zetten en je bent klaar om te streamen. Dit een vna de beste webcams noemen is dus niet vergezocht. Dit is een webcam die gemaakt is als.... webcam. Niet een DSLR die als webcam gebruikt word of een Live Action Camera die als Webcam word gebruikt.

Makkelijk in gebruik of.... betere kwaliteit?

Houd er namelijk wel rekening mee dat je een klein vierkantje bent en je doorgaans streamed op 6000kbs Dat is niet heel veel. Het enige wat je voornamelijk overhoud aan zichtbare kwaliteit van een camera is de aanzienlijk betere DoF die je kan maken. maar als je een green screen gebruikt is dat ook niet heel belangrijk.
Harris Heller heeft er een video over gemaakt en laten zien wat deze webcam kan doen.
Het mooie van Harris Heller is altijd dat hij het tegenovergestelde doet van wat hij zijn kijkers aanbeveelt. Zelf heeft hij voor vele tienduizenden Euro's uitgegeven aan apparatuur maar hij raadt zijn kijkers altijd relatief goedkope spullen aan. Dat komt natuurlijk omdat vele tieners / scholieren hem als groot voorbeeld zien en die jongeren willen natuurlijk niet horen dat als je echt succesvol wilt zijn op YouTube of Twitch dat je dan een camera nodig hebt van wellicht duizenden Euro's. En dat dat is slechts het begin want je hebt veel meer nodig dan alleen een camera. Denk aan licht, microfoon, audio apparatuur, etc.

Ik zie voor de meeste streamers het nut niet van een dergelijke webcam. De camera in je telefoon is vaak minstens net zo goed en meestal beter. En als je echt serieus wilt streamen / video's maken om daar inkomsten uit te halen dan is het aan te raden om iets beters aan te schaffen. Van professionals wordt nu eenmaal een bepaalde kwaliteit verwacht. Als iemand een banketbakkerszaak wil beginnen dan koopt zo iemand ook niet voor honderd Euro een oventje in een consumenten electronica zaak. Dan gaat zo iemand ook voor professionele apparatuur.

En ja, ik ken de argumenten. "Het is niet perse nodig om hele dure apparatuur te gebruiken." of: "Het gaat om de content." Als je echter gewoon gaat browsen op YouTube dan worden allerlei filmpjes aan jou aangeraden. Probeer maar eens te kijken welke video's er met een relatief goedkope webcam zijn gemaakt. De kans is erg groot dat die filmpjes niet worden getoond. De lat ligt hoog bij YouTube en als je bezoekers wilt trekken dan moet niet alleen je content goed zijn maar ook de beeld- en geluidskwaliteit want anders haken mensen af.
Dat komt natuurlijk omdat vele tieners / scholieren hem als groot voorbeeld zien en die jongeren willen natuurlijk niet horen dat als je echt succesvol wilt zijn op YouTube of Twitch dat je dan een camera nodig hebt van wellicht duizenden Euro's.
Dat is wel een negatieve insteek. Kan het niet zo zijn dat hij gewoon kiest voor wat hij denkt dat het beste begin is voor zijn publiek? Op het moment dat iemand inziet dat er een upgrade nodig is, heeft deze de inzichten die je pas nodig hebt wanneer je voorbij je beginfase bent. Het is een beetje onzinnig om aan mensen die willen beginnen met streamen meteen duizenden euro's aan apparatuur aan te raden. Zeker wanneer ze niets anders willen dan een klein schermpje in een hoek.

Het belangrijkste om te slagen is ook niet je beeldkwaliteit. Het gaat erom dat mensen naar je willen kijken en je een beetje karakter hebt. Vervolgens kun je je platform uitbreiden door het verbeteren van de beeldkwaliteit. Maar in het begin? Gewoon slim omgaan met je telefoon en zorgen dat je inhoudelijk wat te brengen hebt.
@RaJitsu Volgens mij had ik dit al geadresseerd toen ik dit schreef: "En ja, ik ken de argumenten. "Het is niet perse nodig om hele dure apparatuur te gebruiken." of: "Het gaat om de content."

Punt is dat Harris Heller streamen en videos maken als beroep ziet. Hij ziet het niet als een hobby. De adviezen die hij dus ook geeft aan de bezoekers van zijn kanaal zijn allemaal bedoeld om beroepsmatig te gaan streamen.

Het is niet ongebruikelijk dat als je als (zelfstandig) ondernemer aan de slag gaat dat je dan een flinke investering doet in alles wat je nodig hebt om dat beroep uit te voeren. Een kapper koopt zijn schaar niet bij de Action, een timmerman koopt zijn schroevendraaier set niet bij de Kruidvat. Een banketbakker koopt zijn oven niet bij de Aldi.

Je ziet dan ook in vrijwel alle gevallen dat de mensen die professioneel streamen of video's maken en daar ook daadwerkelijk hun boterham mee kunnen verdienen, professionele apparatuur gebruiken. Harris Heller geeft ook ruiterlijk toe dat hij altijd zelf fors heeft geïnvesteerd in professionele apparatuur. Hij gaat er prat op dat zijn eerste echte microfoon bijna 2000 dollar heeft gekost en die gebruikt hij nog steeds. Hij raad echter zijn kijkers een USB microfoon van onder de 100 Euro aan. Hij snapt namelijk heel goed dat voor hemzelf het financieel gunstiger is om die microfoon van onder de 100 Euro aan te raden.

En natuurlijk heb je gelijk dat je meer succes zal hebben als zelf goed overkomt in je stream dan als je alleen maar hele dure apparatuur hebt. Het beste resultaat behaal je echter met zowel hele goede beeldkwaliteit als een hele goede presentatie. Het is een hele competitive markt en je zal echt op alle vlakken beter moeten zijn dan je concurrenten als je wilt dat je kanaal groeit.

Maar goed, je hoeft mij niet te geloven je kan ook zelf de proef op de som nemen. Ga even naar YouTube en zoek daar op een redelijk brede term zoals "makeup". Kijk even welke video's die aan jou worden voorgesteld zijn gemaakt met een webcam. Ik verwacht dat je er geen enkele op die manier zal vinden. Sterker nog, als je alleen maar de volgende voorgestelde video bekijkt dan kan je waarschijnlijk de rest van je leven YouTube video's blijven kijken over makeup zonder een webcam video tegen te komen. En nee, dat is geen toeval.
De adviezen die hij dus ook geeft aan de bezoekers van zijn kanaal zijn allemaal bedoeld om beroepsmatig te gaan streamen.
Dit is een aanname. Ik kijk zelden naar zijn video's, maar ze zijn wel eens naar boven gekomen toen ik wat info zocht over iets. Ik heb nooit de indruk gehad dat hij zich richt op professionele gebruikers.

Natuurlijk, als je succesvol genoeg bent, investeer je in betere gear. Maar dat betekent niet dat je dat ook aanraadt aan wat kids die willen beginnen met streamen.

Sowieso beginnen de meesten met een vrij beperkte setup. Dat hij dat kennelijk niet gedaan heeft, maakt niet dat zijn inzichten zouden zijn dat iedereen met een zware setup zou moeten beginnen en alleen uit commerciële overwegingen wat anders aanraadt.
Eén reviewer zegt niet zoveel. Ik weet ook niet welke hij allemaal getest heeft, maar ik zie op het kanaal de Dell Ultrasharp Webcam bijvoorbeeld niet getest.. Puur in dit segment vind ik de Dell Ultrasharp Webcam beter beeld geven.

En heb het idee dat https://www.tomshardware.com/reviews/elgato-facecam dat ook vind als ik de review zo lees.

Blijft natuurlijk een mening, maar het zo aannemen dat het de beste is en punt... is nogal gedurfd.
Harris wordt soms gesponsord door Elgato, dus zijn aanbevelingen zijn verre van objectief
Ik vind het ook een extreem dure webcam voor wat je krijgt. Vergelijkbaar met veel webcams van 30-40 euro in het kleurbereik en de algemene beeldkwaliteit, voor 200 euro kun je veel beter krijgen.

Ik heb zelf een Lenovo 500 FHD en het beeld daarvan ziet er een stuk beter uit, voor ongeveer een derde van de prijs..
Wil je het echt goed, gebruikte Nikon D5100 kopen, aangepaste firmware erop blazen zodat je van de 10 minuten beperking af bent, mini-HDMI kabel en een HDMI-USB capture stick. Ben je voor hetzelfde geld als deze klaar, maar heb je een veelvoud betere beeldkwaliteit.
Mijn exacte setup, maar dat geeft wel problemen met accuduur en ik heb nog moeite met het vinden van een goeie voeding.
Je hebt voor de Nikon een adapter die in de plek van de accu zet. Da's de Nikon EP 5A, al is er zat namaak die net zo goed werkt te vinden. Kun je m voor mobiel gebruik aan een beste powerbank hangen (eventueel).

https://www.amazon.de/gp/...tle_o04_s02?ie=UTF8&psc=1
Voor 22,50 heb je een 1080P webcam van Xiaomi: https://www.xiaomiproduct...webcam-1080p-full-hd.html

10x zo goedkoop en de kwaliteit doet echt niet veel onder voor deze kan ik uit eigen ervaring vertellen... Of anders gezegd.. zeker niet 10x zo slecht.

[Reactie gewijzigd door RobbieB op 16 juli 2021 15:31]

Zo werkt het natuurlijk nooit. Een Ferrari gaat ook niet 10x zo snel als een VW golf of zit 10x zo lekker. Bij Elgato betaal je voor het merk. Net zoals bij Apple. Alles wat hun hebben te koop hebben is van een ander merk voor een fractie van het geld te halen.
en de kwaliteit doet echt niet veel onder voor deze kan ik uit eigen ervaring vertellen...
Oh, jij hebt deze Elgato camera die net aangekondigd is al?
Leuke timing. Een Steam Deck en nu een Stream Deck.
De Stream Deck was er al hoor, dat is niet nieuw. :) Het is dus eerder andersom. ;)
Maar 200 euro voor een camera met een 1080p60 sensor, terwijl goedkoper webcams te krijgen zijn met een hogere resolutie. Nu weet ik even niet hoeveel FPS die doen, maar lijkt me dat je bij Elgato intussen dus ook voor het merk zelf betaald.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 16 juli 2021 15:18]

Hogere resolutie heb je - mijns inziens - zeer weinig aan op een webcam.
In ben meer geinteresseerd in de algemene beeldkwaliteit, zoals scherpte, ruis, kleur, witbalans. Hogere resolutie heeft een grote impact op ruis. Persoonlijk verkies ik minder ruis boven hogere resolutie.
Mbt videoconferencing heb je vaak genoeg aan 720p, aangezien de meeste dienst niet meer leveren dan dat. Enkele pro-diensten uitgezonderd.

Wil je je webcam gebruiken voor youtube etc, dan is 1080p vaak genoeg.

Elgato is zeker prijzig, maar ze hebben hun producten wel goed uitgedacht. De eerste reviews van deze webcam zien er vooralsnog prima uit.
Zelf hou ik het overigens bij m'n systeemcamera met een capture card of videoswitcher. De grotere sensor en betere lenzen halen mij voorlopig niet meer over een webcam te gebruiken.
Ik klikte op het artikel uit verwarring wat Elgato te maken had met de Steam Deck, inderdaad :+
Toevallig een tijdje terug een Streamdeck gekocht. Erg fijn voor ook niet streamers. De software werkt vrij makkelijk en je kan veel customizen.

Shortcuts zowel op toetsenbord als bureaublad kan hier best een hoop in opvangen, maar vind het visuele erg fijn, daarnaast is niet alles even makkelijk te regelen op die manier.

Ik zou iedereen aanraden om te kijken of een streamdeck wat voor ze kan betekenen, denk dat de meerderheid het niet interessant genoeg vind, maar ik geloof dat er zeker een groep is die of nog geen onderzoek heeft gedaan, of dit niet wilt doen i.v.m. dat het voor 'streamen' is, die hier best wel wat voordelen uit kan halen.
Kun je hier eens wat meer over vertellen? Waar gebruik je het concreet voor? Wat je zegt komt in de buurt van een idee dat ik ook had, maar toen ik concreet ging nadenken over waar ik het voor zou gebruiken, kon ik op niets komen dat niet ook gewoon in mijn startmenu of op de taakbalk kan...
Audio wisselen, verschillende audio muten, schermen aan/uitzetten (ik gebruik mijn laptop als PC, en als ik game wil ik mijn laptop scherm uithebben i.v.m. resource gebruik, laptop heeft hier een toetscombinatie voor om dit snel te veranderen, maar dat werkt weer niet op mijn toetsenbord), ik heb de windows key uitgezet op mijn toetsenbord, maar weer een knop op mijn streamdeck die wel windows locked.
Je kan folders maken, dus daar heb ik bijvoorbeeld een lijst met games in, waaronder de site jackbox.tv (wat gebruikt wordt voor een soort van quiz spel), die dus een website opent ipv exe bestanden voor de rest. Een knop om screenshots te maken en de unlocker van mijn externe HDD, die vreemdgenoeg niet naar mijn taakbalk gesleept kan worden.

Wat ik al zei, de meeste shortcuts kan je op andere manieren ook doen, maar nu zie je alles, en dat visuele vind ik wel erg fijn.

Verder zijn er nog veel meer toepassingen, en weet ik dat de nodige sim liefhebbers (flight, space, racing enz) streamdecks gebruiken voor de vele opties, maar volgens mij ook met video editing enz.
Daar noem je inderdaad wat dingen die ik niet zomaar in Windows wil regelen. Dank voor het antwoorden.
Unieke features van de FaceCam zijn wat mij betreft daarnaast:
- de compressievrije overdracht naar je computer (minder artefacten en minder processorbelasting, ten koste van beschikbare USB-bandbreedte)
- echte camera-instellingen (shutter speed etc.)
- volgens reviewers prima AI (voor belichting)
echte camera instellingen vind ik wel meevallen.
Shutter speed, wat handig is, maar realistisch gezien wil je toch 2*fps gebruiken. Verder valt juist heel weinig in te stellen, scherpstellen kan niet, aperture kan niet. Iso hoorde ik in een review dat op andere manier gebeurt/berekend wordt dan normaal in camera. En belichting meting dat je kan focussen op center is mogelijk beetje echte camera.
Maar voor streamer zal juist vaak standaard / constante belichting hebben en dat dus niet nodig hebben/willen.

Dat gezegd hebbende. Gezien de concurrentie en de prijzen, denk ik dat ze wel redelijk mooi product hebben neergezet voor de prijs. Echter zou ik liever 2e hands gaan zoeken voor camera die het kan. Maar kan wel zien voor mensen die gemak willen dat mooi product kan zijn
Wat ik altijd zwaar tegenvallen vind is dat Webcams vaak aardappelkwaliteit zijn terwijl een mobiele telefoon rearcam op 1080p beduidend fors beter beeld geeft, is dit een bewuste actie ofzo?

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 16 juli 2021 19:18]

Dat is precies de reden waarom ik mijn telefoon gebruik als webcam tijdens streamen. Het vreemde vind ik echter het volgende:

De telefoon kan 1080p 60fps video opnemen, maar wanneer ik heb als webcam gebruik zit ik vast aan 30fps. Ik gebruik Iriun webcam als software. Wat gaat er fout? Ik heb geen pakket kunnen vinden die wel 60fps biedt..
Vreemd dat een webcam voor streamers met een ingebouwde microfoon wordt geleverd. Bij die doelgroep verwacht je juist dat die toch een eigen audio oplossing zullen hebben.

/edit: En ik ben weer eens blind 8)7

[Reactie gewijzigd door SirBlade op 16 juli 2021 15:34]

De webcam heeft geen ingebouwde microfoon ;)
Deze webcam heeft dus idd geen microfoon.
Het heeft juist geen microfoon
In het artikel staat juist
heeft geen geïntegreerde microfoon
Helaas heeft deze webcam een vast focusgebied, waardoor niets echt scherp is. Moest het de helft van de prijs zijn kon je niet klagen.
Toevallig gisteren de review op Tom's Hardware gelezen van de Elgato Facecam. In het kort: beeldkwaliteit is goed, maar het is maar de vraag of je dat wel nodig hebt bij veel usecases omdat je vaak bij steaming platforms toch wel te maken krijgt met compressie. Daardoor is voor velen de vergelijking met goedkopere cams (in de review is een vergelijking met de C920 van Logitech wat ongeveer 1/3 kost tov de Facecam) niet zo heel groot. Ook lijkt de software nogal bewerkelijk en werkt de cam niet op elke computer even goed (bij de tester gaf de cam problemen op een desktop maar niet op een laptop).
Geen NDI ? Waarom zou je die cam nog kopen dan ?
Wellicht off-topic, maar toch:
Ik gebruik een Pixel 3 XL als webcam om te streamen. Deze kan 1080p in 60fps opnemen. Toch lijkt het niet mogelijk om deze als 60fps webcam te gebruiken.

Heeft iemand een duidelijk antwoord/reden waarom dit zo is? Of wellicht gebruik ik de verkeerde software.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee