Ziggo komt met nieuwe versie van Mediabox Next-settopbox

Ziggo komt hoogstwaarschijnlijk op termijn met een nieuwe settopbox die dezelfde functionaliteit als de huidige Mediabox Next zal hebben. Veel details zijn nog onbekend, maar wel is duidelijk dat de provider onlangs een groep klanten heeft benaderd om het nieuwe kastje te testen.

Een woordvoerder van Ziggo kan nog niet veel zeggen, maar bevestigt wel dat het bedrijf een kleine groep klanten heeft benaderd met de vraag of ze het apparaat willen testen. In de berichten aan deze groep spreekt Ziggo over 'de vernieuwde Mediabox Next'. Geïnteresseerden die bericht hebben gekregen, kunnen zich aanmelden, waarna ze de nieuwe settopbox krijgen toegestuurd. Die krijgen ze in bruikleen en kunnen ze tot het einde van de zomer uitproberen, waarbij Ziggo feedback wil ontvangen. Gelet op deze testperiode zal de nieuwe settopbox waarschijnlijk op zijn vroegst in het najaar verschijnen, al is daar nog niets over bekendgemaakt.

Nadere details over de specificaties zijn nog niet bekend. De woordvoerder meldt dat nieuwe Mediabox Next een aantal andere hardwarecomponenten heeft, dat de verschillen met de huidige versie minimaal zijn en dat het nieuwe apparaat dezelfde functionaliteit als de bestaande 4k-settopbox heeft. Het is nog onbekend om welke afwijkende componenten het precies gaat en waarin het nieuwe kastje precies verschilt ten opzichte van de bestaande Mediabox Next.

Het zou kunnen dat de nieuwe versie aansluit bij de bestaande 4K Mini TV Box, een decoder die Ziggo's moederbedrijf Liberty Global met het bedrijf Commscope heeft ontwikkeld. Als het gaat om een kopie daarvan, betekent dat dat de nieuwe Mediabox Next een stuk kleiner en zuiniger zal zijn, inclusief passieve koeling en dus een afwezige ventilator. Het kastje zal dan wat meer gaan lijken op bijvoorbeeld de relatief compacte Arris VIP5202 die KPN gebruikt. Commscope nam Arris overigens in 2019 over.

Bij de introductie in de zomer van vorig jaar presenteerde Liberty Global de 4K Mini TV Box als 'het eerste volledige ip-apparaat'. Een wifi- of ethernetverbinding is voldoende; het apparaat heeft geen coaxkabelaansluiting. Het is onbekend of DVB-C daadwerkelijk afwezig zal zijn bij de nieuwe Mediabox Next. Als het nieuwe kastje is gebaseerd op de 4K Mini TV Box, zou het kunnen dat alleen de IPTV-techniek bruikbaar is. De 4K Mini TV Box is volgens Liberty Global ook van stroom te voorzien via een USB-aansluiting op een televisie. Onder meer UPC-klanten in Polen kunnen sinds vorig jaar al beschikken over dit kleine kastje.

Ziggo's huidige Mediabox Next

Door Joris Jansen

Redacteur

22-06-2021 • 07:26

282 Linkedin

Submitter: HyperioN

Reacties (282)

Wijzig sortering
Waar hebben we dit soort kastjes nu eigenlijk nog echt voor nodig? Het is technisch toch prima mogelijk om oplossingen te realiseren waarbij we zonder kastjes tv kunnen kijken? Of is het gewoon voornamelijk omdat klanten met een stukje hardware van leverancier A in huis minder snel geneigd zinniger te stappen naar leverancier B?
Persoonlijk zou ik in ieder geval graag de betreffende kastjes de deur uit hebben.


Oke, na het lezen van alle reacties, wordt het wat duidelijker.
Provider, (minder technische) klant, en de eigenaar van het het geen wat wordt uitgezonden (intellectueel eigendom) vinden het fijn als er een fysiek stukje hardware tussen zit. Alle drie met uitlopende redenen, maar welke wel allemaal door het kastje mogelijk gemaakt worden.

Maar waarom zou dit dan bijvoorbeeld niet met een insteek module in de tv of een extra stukje hardware bij/in het (standaard bijgeleverde) modem gerealiseerd kunnen worden?

[Reactie gewijzigd door OneGlory op 22 juni 2021 09:39]

Het is een stuk efficiënter om 3 kastjes met 1 a 2 firmware versies te ondersteunen dan het is om honderden verschillende tv's met duizenden verschillende firmware versies te ondersteunen. Vooral als de helpdesk op het apparaat kan inloggen om zelf een diagnose uit te voeren.

Stel je even voor hoe de helpdesk die digibete klant moet helpen met zijn Chinatech TV. Eerst moeten ze gaan uitzoeken wat voor merk en type het is, waarschijnlijk via de sticker op de achterkant (en natuurlijk is de tv met een muurbeugel opgehangen). Vervolgens is het hopen dat die tv (en die firmware versie) in hun documentatie staat zodat ze de klant door de menu's heen kunnen laten lopen. En vervolgens is het nog maar de vraag of de benodigde info op die tv beschikbaar is. En dan moet de klant de correcte info verbaal doorgeven.

Terwijl met zo'n kastje ze gewoon de info met 1 druk op de knop op hun scherm krijgen.
Je kunt ook als Ziggo (of welke andere provider dan ook die nu eigen apparatuur blokkeert) zeggen dat alleen de geleverde apparatuur ondersteund wordt door de helpdesk en andere apparatuur niet.
Dan hebben de mensen die keuze willen hun keuzevrijheid en is er een helder verhaal.
Mensen met eigen apparatuur weten vaak wel wat ze me bezig zijn, of hebben in hun omgeving wel iemand die weet hoe het werkt, en anders moeten ze gewoon terug switchen naar de apparatuur van de provider in geval van problemen.
Je wilt niet weten hoe vaak mensen opbellen omdat de WiFi van hun zelf gekochte router/access point niet sterk genoeg is..
Dat is een probleem dat net zo goed aanwezig is bij provider apparatuur, want die staat over het algemeen op dezelfde onhandige plek: de meterkast.
Er zijn niet voor niks wifi-versterkers, wifi repeaters, enz. beschikbaar bij de providers omdat het bereik door al die dikke muren en plafonds zo slecht is; met de (recente) nieuwbouw wordt het alleen maar erger door al die isolatiemaatregelen en warmtewerende beglazing daar nog bovenop.
Je vergeet dat klanten steeds hogere snelheden verwachten. Vroegah kwam wifi niet verder dan 5Mbit/s in de praktijk, tegenwoordig verwachten mensen de volledige 300-500Mbit/s wifi overal. Op 2.4GHz gaat dat gewoon niet lukken en bereik van 5GHz is een stuk minder waardoor je meerdere accesspoints nodig hebt. Bij elk commercieel gebouw (hotel, school, ziekenhuis, winkelcentrum, noem maar op) worden daar plannen voor gemaakt en hangen ze in verschillende ruimtes en gangen kwaliteits AP's.

Particulieren thuis verwachten echter een kastje van de provider in een meterkast of kelder en dat ding moet als een soort FM transponder maar dekking geven in het hele huis, tuin en daarbuiten. Ze staan er niet bij stil dat wifi tweeweg verkeer is en dat dit totaal niet realistisch is. Zeker in nieuwbouw lopen mensen constant tegen deze problemen aan omdat de provider overal maar wifi moet zien te toveren en het niets mag kosten. Zie daar waarom zoveel mensen ontevreden zijn over hun provider.
Vergeet ik niet hoor, maar de meesten zijn niet technisch op de hoogte en krijgen het ook niet helder uitgelegd door een provider. Juist door die verwachtingen die niet waar gemaakt worden krijg je veel gezeur en met simpelweg een korte uitleg waar wifi last van heeft (zware objecten, afstand, andere apparaten) los je al veel op.
Vertel mensen dat ze de beste ontvangst hebben wanneer er tussen hun mobiel en de wifi antenne geen andere dingen zitten, de magnetron uit staat en de afstand kleiner dan pakweg 5 meter is en je bent er.
Wat mij bijvoorbeeld (als meer technisch onderlegde gebruiker) erg heeft verbaasd is dat ik bij een snel internet abonnement een wifi router geleverd kreeg die draadloos niet in staat was deze snelheid daadwerkelijk te leveren, gek dan dat mensen gaan klagen? Of ga je dan zelf apparatuur aanschaffen om volledig gebruik van de verbinding te kunnen maken (wat ik dus heb gedaan)?
Nee, dat denk ik niet.
Alleen providers doen niet aan verwachtingsmanagement, daar zit t grote probleem.
Wel dikke advertenties 'nu 250 MB internet...nu 1 GB internet', zonder erbij te vermelden dat deze snelheden alleen bekabeld mogelijk zijn.
Een paar extra regeltjes in een advertentie zou dit op kunnen lossen.
Werkt u bekabeld, dan heeft u 1 Gb internet.
Werkt u op wifi, dan heeft u max 50 MB....blablabla...

Mensen worden overschat...abonnementen die totaal onnuttig zijn toch verkocht (hoge snelheden aan wifi only gebruikers)...tsja...dan vraag je erom...
Stem de abonnementen af; maak inderscheid tussen wifi only abonnementen en bekabelde abonnementen en je lost veel problemen en vragen op.
Je mist m'n punt. Misschien de comments waarop ik reageerde even lezen, voordat je het gaat hebben over signaalsterkte oid.
Uhm k snap je niet.
Als je doelt op professionele ap's vergelijken met consumentenspul wat niet eerlijk is dan geef ik je meteen gelijk.
Plaatsing van apparatuur heb ik bij kpn, youfone, telfort, ziggo en tweak meegemaakt en bij allemaal werd modem/router in de meterkast gezet en was de wifi alleen in de keuken, huiskamer en op het toilet goed vanwege eerder genoemde redenen.
Met powerline een verbinding met boven en zolder maken volstaat misschien voor een consument die alleen een beetje wil kunnen internetten en streamen, maar niet voor een wat zwaardere gebruiker.
Ík weet dat je netwerk in huis gewoon je eigen verantwoordelijkheid is en handel daar ook naar door het grondig op te lossen met bekabelde verbindingen en meerdere ap's. Maak dat als provider duidelijk bij afsluiten van het abonnement en je gaat echt veel gezeur voorkomen, dat ben ik van overtuigd.
Mijn punt was: Mensen bellen toch wel de klantenservice, ongeacht van wie de apparatuur is.

De persoon waarop ik commente was in de veronderstelling dat mensen met eigen apparatuur niet bellen, omdat ze snappen dat het niet van Ziggo is.
Aha, helder. Daar weet jij meer van met jouw werkervaring :)
Je wil niet weten hoe makkelijk het voor een klantenservice is om te zeggen dat eigen apparatuur wel mag, maar bij problemen is het eigen verantwoordelijkheid. "Sluit even ons modem aan, werkt het? Great, het is uw eigen probleem. Werkt het niet? Dan gaan we eens kijken wat we voor u kunnen doen"
Probleem is nog wel dat al die gebruikers nog wel met de ISP gaan bellen.
Dan kan je wel zeggen sorry dat is eigen apparatuur en niet van ons.. Maar dat zal de klant tevredenheid niet helpen. Dat zal dan ook mensen doen laten overstappen naar een ISP die de mensen wel helpt, of waarbij er wel wordt meegedacht naar een robuuste oplossing.

Er moet dus een middenweg zijn die daar wel in voorziet.

Vandaar dat o.a. Ziggo en KPN diensten in het leven hebben groepen om zo het WIFI in huis te verbeteren.
Ik denk dat dat een scenario is dat weinig voorkomt. De mensen die graag eigen apparatuur willen die snappen vrijwel allemaal wel hoe het werkt, en de mensen die dat niet willen die nemen gewoon een router van de provider zelf dat ondersteund is. Ik werk voor een provider die eigen apparatuur toestaat, en het scenario dat je schetst komt eigenlijk amper voor.
Ga eens in de sector werken. Merendeel van de "storingen" met internet gaat echt over wifi of wordt veroorzaakt door eigen routers en slecht ingestelde apparatuur. Als je klachtenfora en klanttevredenheidsonderzoeken gelooft valt bij de helft van de huishoudens dagelijks "het internet" weg. Lijnen zijn veel stabieler dan dat, problemen zitten heel vaak in huis.
Ik heb zelf bij Ziggo gewerkt, en het scenario wat To_Tall schetst komt bijzonder vaak voor.
Ziggo laat geen eigen STB's of Modems toe op hun netwerk dus dat lijkt me sterk.
We hadden het toch ook niet over modems? Het ging over routers.
Modems, routers, ik heb het over eigen apparatuur. Als je je eigen router wil gebruiken moet je nog steeds de modem/router van ziggo ertussen hebben. Dat is niet hetzelfde als zeggen "onze dienstverlening houdt op bij het AOP, of als je het modem/router van ons gebruikt, na het modem/router"

Om je modem in bridge te zetten moet je specifiek bellen, no way dat er mensen zijn die zo ver gaan om het modem in bridge te zetten om vervolgens een eigen router erachter te doen, en dan gaan klagen dat de wifi van hun zelfgekochte router het niet goed doet bij ziggo. Dat geloof ik niet, en komt bij ons als provider ook amper/niet voor.
Je hoefde een paar jaar geleden ook niet te bellen om een modem in bridge modus te zetten.

Ik heb 2 jaar op de klantenservice gewerkt, en er waren absoluut mensen die bellen voor problemen met hun eigen gekochte routers. Signaal is te zwak, bladiebla.

Er bellen zelfs mensen dat de TV niet aan gaat. Letterlijk de TV, niet de box, niet sneeuwbeeld, nee. Echt de TV die niet aangaat.


Nogmaals, er zijn absoluut mensen die gewoon de klantenservice bellen voor apparatuur waarvoor de provider niet verantwoordelijk is.
Dat houd je altijd. Daar gaat het toestaan van apparatuur die alleen door enthousiast gebruikers gebruikt wordt, niets aan veranderen
Oke, wat is je punt nu dan? Want het ging er toch juist om dat de "gemiddelde" gebruiker het verschil toch niet gaat snappen, en dat het voor Ziggo dan alleen maar moeilijker gaat worden om ondersteuning te bieden?
het gaat mij erom dat ziggo geen ondersteuning -hoeft- te bieden. Ze doen alsof het technisch onmogelijk is, en als dat niet zo is dat het een supportnachtmerrie is. Dat is het niet, anders zouden we het bij de provider waar ik werk ook niet doen. Het comment waarop ik reageer stelt dat het supporttechnisch niet te doen is om eigen STB's, modems, routers etc toe te laten omdat mensen dan bellen dat shit niet werkt terwijl het niet bij ziggo ligt. Ik vind dat 1, geen reden om het dan maar te verbieden, en 2, denk ik dat dat allemaal reuze meevalt. Vroeger kon het allemaal prima, en in andere landen kan het nog steeds prima. Zelfs bij kabelproviders van LibertyGlobal

[Reactie gewijzigd door WCA op 22 juni 2021 16:19]

Bij welke provider werk je dan als ik vragen mag?
Euh....nou....ik heb na 1 dag het modem proberen gelijk aan de lijn gehangen om t kreng in bridge te zetten...
Meerdere problemen met t ding 'out of the box'...
1: hotspots stonden standaard aan...op dezelfde freq als de wifi! Hij zat het signaal gewoon weg te drukken
2: na uitschakelen hotspot tergend langzame wifi met superslecht bereik en zeer veel disconnects met mijn apparatuur.

Dus ja....gelijk naar bridge (want geen andere optie met die brakke zooi) en zelf de boel inregelen met een goede wifi router erachter.

De modems van ziggo zijn/waren nou niet echt goede apparaten...maar vanwege t beleid kun je niet zonder.
Ziggo zou ook goede modems kunnen leveren, maar dat zal een kosten-baten verhaal zijn.
Blijkbaar levert t meer op om brakke modems te leveren en een helpdesk de mensen (vriendelijk en goed bedoelt, dat wel) t bos in te sturen dan om de daadwerkelijke issues op te lossen...
Niet per se waar:
De Ziggo GO app is er voor Android TV (ook Apple TV) dus in feite heb je dan je eigen STB waarop je Ziggo TV en alle series en dergelijke kunt kijken.
Ik heb een Nividia Shield met die app, dus feitelijk een Mediabox Next van een ander merk, als je het zo bekijkt :-)
Ziggo Go is qua kwaliteit ver uit de buurt van een echte STB though (niet dat dat technisch onhaalbaar is om die kwaliteit gelijk te trekken, maar op dit moment is het nog niet echt een vervanging)
Dat zou kunnen, maar Ziggo staat wel degelijk apparaten van andere merken toe, waarbij zij ook niet exact weten wat je hebt en toch support op de app leveren. Dat bedoelde ik.
Overigens kijk ik Series on demand met die app en ik merk geen slechtere kwaliteit. Ik heb de Mediabox Next inmiddels opgeruimd. Scheelt weer een apparaat :-)
Ik denk dat dat een scenario is dat weinig voorkomt
Denk dat je daar in vergist, Ziggo is niet voor niets naar de rechter gestapt om te proberen te voorkomen dat mensen vrije modem keuze krijgen, ze zien de bui al hangen dat nog meer mensen gaan bellen die ze niet kunnen helpen, me alle gevolgen dien @To_Tall al opnoemt

[Reactie gewijzigd door Sinester op 22 juni 2021 16:35]

Ik denk dat dat meevalt.

Je krijgt bij Ziggo een modemrouter geleverd, de ConnectBox.
Als je een eigen modem wilt, dan wordt het een Fritzbox met kabelmodem erin. Die kost ongeveer 200 euro. Dat gaan de 'normale mensen' echt niet komen, enkel de Tweakers.

Voor wat betreft een Mediabox: daarvoor is wel degelijk een alternatief ook.
Ziggo heeft voor Android TV namelijk de Ziggo Go app, waardoor mijn Nvidia Shield effectief ook een Mediabox Next is geworden met enkel een netwerkaansluiting.
En voor de TV, heeft Ziggo gewoon DVB-C. Dat is ook een allang bestaande standaard die ook gewoon altijd werkt er waar ook niet zoveel vragen over zullen komen. Ja, het signaal kan misschien eens slecht zijn, maar dan volgen toch de standaardstappen (hoe is uw AOP, heeft u een versterker etc).
Welnee, Ziggo snijd bochtjes af en houdt zich niet aan afgesproken standaarden. Daarom werkt het alleen op hun eigen apparatuur en alleen voor huis tuin en keuken toepassingen. Zodra iemand iets wil met IPv6 of VPN tunnels is hij/zij zuur, want dat werkt niet goed.
dat hebben wij ook wel gemerkt. die gare Connectboxen zowel van Arris en Compal zijn echt draken als het gaat om fatsoenlijk werken. heb meerdere modems gehad. en heb even een lijstje gemaakt met ervaring met snelheden via onze 10Gbps VPN server

EPC 3928 doet via VPN 226/24 (250/25)
Tecnicolor TC7210 doet via VPN 352/38 (400/40)
Connectbox Arris doet via VPN 15/12 (600/40)
Connectbox Compal doet via VPN 8/3 (600/40)
UBEE 1318 doet via VPN 424/38 (600/40)
Dat vind ik altijd vrij overdreven, ik krijg perfecte service. Het helpt als je zelf respectvol omgaat met de medewerker, maar dat is overal zo. Ik zie nogal vaak dat mensen wel snappen dat je beleefd moet zijn tegen een ober, maar een helpdesk medewerker is dan weer teveel gevraagd.

Als je snapt hoe ze werken (verplichte scripts die hun werk een stuk efficiënter maken), en daar niet te moeilijk over doet dan helpen ze daarna eigenlijk altijd perfect. Helpt misschien wel dat ik (meestal) alleen bel als ik weet dat het probleem bij Ziggo ligt omdat ik de andere componenten even uitschakel.
Niet altijd... ik ben namelijk vaak slecht behandeld geweest door Ziggo.
Voorbeeld;
Toen ik meldde dat de decoder defect was.. moest er eerst een monteur komen.. Ja defect aldus monteur.
Die monteur gaf zelf al toe dat het inplannen van hem onnodig was... sterker nog.. vooral omdat binnen paar minuten lopen een vodafoneziggo winkel aanwezig is.
Hangt misschien ook van de regio af, ik zit in het oude quicknet/multikabel gebied. 2 keer defect modem gehad in de afgelopen 22 jaar. Eerste keer kwam er een monteur langs, bleek een bliksem inslag te zijn, ik had het gat in de zijkant niet gezien :) Tweede keer stuurde ze na een half uur online proberen een nieuw modem op, kan zijn dat dit door de Corona maatregelen kwam (een winkel zit hier niet in de buurt, maar ik neem eigenlijk niet aan dat ze daar modems hebben (?)). In 22 jaar nog geen 10 keer problemen gehad denk ik en eigenlijk elke keer prima opgelost, zelfs de ene keer dat ik het zelf veroorzaakt had (konijn had de netwerkkabel kaal geknaagd en dat had ik niet gezien). Misschien heb ik geluk gehad, maar het is gelukkig niet voor iedereen ellende.
Bij Ziggo hangt het ook erg af welke medewerker je aan de telefoon krijgt heb ik vaak het idee

Ik heb ooit gebeld dat me Mediabox XL heel traag was en wel eens uitviel.
De Medewerker zocht me gegevens op en het was meteen dan stuur ik je de nieuwe Mediabox Next op, en ik zie ook dat je modem verouderd is, daar zullen we ook een nieuwe van sturen.

Prima service dus, maar ik hoor ook wel eens hele andere verhalen
Precies wat ik bedoel, want anders is het eind inderdaad zoek.
Verantwoordelijkheid van een provider houdt ergens op; nu alleen nog maar het juiste punt bepalen en vastleggen.
De wifi van een Ziggo router is juist erg zwak ...
Dan krijg je iedere keer de discussie met zo'n klant waarom zijn apparatuur niet wordt ondersteund, en die discussie wordt dan nogmaals gevoerd met de manager, waarna de klant dreigt met opzeggen en de discussie voor een derde keer wordt gevoerd met het exit-team. En als komt natuurlijk ruimschoots op social media te staan.
Bij het afsluiten van een abonnement een acceptatievraag van maken en opgenomen in de AV dan is er niks aan de hand. Mensen houden van duidelijk en eenduidig.
Dat werkt juridisch, maar maakt het aantal zeurende klanten niet minder lijkt me.
Je hebt gelijk; het aantal zeurende klanten wordt er niet minder van, maar je kunt gesprekken over niet functionerend internet makkelijker snel weer naar het gescripte stappenplan terug leiden.
Met eigen apparatuur is de kans op niet functionerend internet namelijk niet wezenlijk groter, omdat je ook achter de provider-router je eigen routers in serie kunt aansluiten namelijk met allemaal eigen ssid's en conflicterende kanalen.

Met een duidelijke melding over het gebruik van eigen apparatuur die je moet accorderen voordat je het abonnement kunt afsluiten, maak je het wel duidelijk aan klanten wat ze kunnen verwachten bij problemen en dat is dat ze eerst moeten proberen of de problemen blijven bestaan bij gebruik van door de provider beschikbaar gestelde apparatuur.
Ik denk dat je er teveel met een 'tweakers-bril' naar kijkt. Als je nu een TV+Internet-abo bij KPN afsluit (en ik denk dat het bij Ziggo ook zo zal werken) komt er een KPN-monteur een KPN-modem/router, KPN-WiFi-versterkers en een KPN-tv-box aansluiten.

Voor niet-Tweakers is dat ronduit ideaal. Alles werkt dan gewoon, zonder dat ze zelf van alles uit moeten zoeken en op moeten zoeken. Zij zullen (in de meeste gevallen) ook geen extra zomaar routers gaan aansluiten lijkt me.

Gaat er na een tijd toch iets mis, dan bel je de klantenservice en die kan dan vrij makkelijk en gericht hulp verlenen omdat alles KPN is (waar ze voldoende documentatie en kennis over hebben).

Ga je als KPN zijnde nu een abonnement aanbieden waar de gebruiker bijvoorbeeld zelf een modem/router moet regelen (zonder gratis monteur), dan loop je binnen no-time tegen problemen aan. Dit abonnement moet goedkoper zijn dan de versie mét modem/router en monteur. Deze budgetoptie wordt vervolgens vaak aangevraagd door mensen die gewoon goedkoop uit willen zijn (niet per se 'Tweakers'). Vervolgens werkt het niet. De mensen gaan bellen en zeiken en houden zo de klantenservice bezig (wat geld kost) en gaan lopen zeiken op social media (wat omzet drukt).

Die 'fastfood'-strategie van KPN en Ziggo is in dat opzicht zo gek nog niet.
Oke dus als ik alle bovenstaande berichten lees, is het dus vooral voor ziggo zelf een uitkomst, en niet voor ons als klant.

“ jij bent het product “
Voor jou als klant heeft het het voordeel dat je je eigen apparatuur kan gebruiken en duidelijkheid in het geval van optredende internetproblemen. Jouw problemen worden opgelost en als je je eigen apparatuur wenst te gebruiken dan zorg je er zelf voor dat dat werkt.
Mensen die weten waar ze mee bezig zijn kosten vaak de meeste tijd bij de helpdesk. Een onwetende die gewoon je instructies opvolgt is makkelijker te helpen.
Je hebt er inderdaad een groep bij die gerust 4 routers in serie plaatsen met allemaal wifi aan, met allemaal hun eigen ssid en de zelfde kanalen in gebruik, die dan klagen waarom hun internet het niet doet, of traag werkt (door die geneste nat-over-nat die ze veroorzaakt hebben). Ja, die mensen kosten je tijd om ze duidelijk te maken dat jouw verantwoordelijkheid als provider ophoudt na eigen apparatuur, maar die mensen kosten waarschijnlijk bij elke partij met tijd dan normaal...
Mensen die denken te weten waar ze mee bezig zijn kosten vaak de meeste tijd bij de helpdesk.
Gefixt voor je :)
Maak die apps standaard... dan is het heel simpel:
AndroidTV app
Apple TV app
Chromecast
Airplay
Android
iOS/iPadOS
Dan is het qua onderhoud best simpel.
Wat een absolute onzin. Met deze excuses probeerden providers in de vorige eeuw ook mensen te overtuigen dat enkel zij telefoons mochten maken en verkopen.

Als we naar dit soort onzin hadden geluisterd hadden we nooit ofte nimmer smartphones gehad, gelukkig hebben we dit soort verhalen indertijd genegeerd. Er zijn gewoon goede standaarden opgesteld waar fabrikanten zich aan houden, met als resultaat telefoons vol innovatie (veel meer dan de luie hebberige incompetente klant-hatende providers ooit hadden kunnen en willen brengen) die op elk netwerk werken. Heb jij ooit gegoogled "werkt deze telefoon wel op het T-Mobile netwerk"? Nee, natuurlijk niet. Tenzij je echt moeite doet om Amerikaanse of Chinese telefoons te importeren moet je op frequentiebanden letten, maar als je in een normale (web)winkel wat koopt werkt het gewoon.

Helaas geloven mensen dit soort onzinverhalen die jij nu ophangt wel als het aankomt op TV-bakjes. Er is geen enkele reden waarom alle functies van die rommel niet gewoon via een open standaard kan (DVB-C is er, maar Ziggo saboteert dat actief) maar alsnog wordt er gedaan alsof providers, historisch lui en incompetent wanneer het aankomt op het maken van consumentenelektronica, de enigen zijn die daarvoor een goed werkend product kunnen maken.

I don't buy it for a second. Ik zou heel graag zien wat een Apple of een Logitech zou kunnen afleveren wanneer providers even een halve seconde zouden ophouden met de DVB-C standaard keihard te saboteren door het extreem moeilijk te maken om te gebruiken.
Ja, het is een stuk efficienter om een paar kastjes te onderhouden, monteurs en een helpdesk ervoor te moeten hebben en overal waar je de services hebt (Ziggo Go, mediabox etc. etc.) te moeten splitsen wat wel/niet gebruikt mag worden.

Je kunt je afvragen waarom Netflix en Disney+ (om er een paar te noemen) wél al die honderden tv's en apparaten kunnen ondersteunen zonder om te vallen van slechte kwaliteit. We hebben Ziggo Go, wat niets meer is dan een uitgeklede app, wat in feite al doet wat de mediabox doet, het wordt alleen nog teveel gefilterd op wat we 'mogen' zien.

Waar denk ik de discussie meer over zou moeten gaan, is hoelang we nog het traditionele 'TV kijken' gaan behouden. Streamingdiensten worden steeds populairder, TV programma's zijn online terug te zien en steeds meer huishoudens hebben een apparaat om lekker op te streamen. De nieuwe mediabox lijkt me daarom meer een krampachtige manier om vast te houden aan de oude manier van TV kijken.
Je verlegt de aansluiting van DVB-C naar HDMI. De kans op compatibiliteitsproblemen blijft.

Misschien dat HDMI minder probleem oplevert dan DVB-C?

Maar die apparaten kosten wel geld. En moeten ook ondersteund worden.

Zelfs als HDMI makkelijker compatible is dan DVB-C ben ik niet direct overtuigd dat ondersteuning hier een doorslaggevend argument is.
Het is een stuk efficiënter om 3 kastjes met 1 a 2 firmware versies te ondersteunen dan het is om honderden verschillende tv's met duizenden verschillende firmware versies te ondersteunen.
En juist daarvoor is er Android TV, wat Ziggo dan ook ondersteunt. Voor de TV's zonder Android TV zijn er mediaspelers met Android TV in verschillende prijsklassen.
Helaas niet voor mijn android TV TV... of moet je hem eerst ergens downloaden?
Je kan de APK sideloaden, van wat ik begrijp. Schijnt goed te werken. Wel is het irritant dat Ziggo nog niet alle toestellen ondersteunt.
ahh... thnx voor de tip.
Hij doet het inderdaad :)
Heb namelijk sinds maand of wat een android TV TV... dus wist niet dat het zo makkelijk was.
CI+ is een standaard er zijn geen firmware updates nodig.
TV leveranciers regelen verder de nodige upgrades dat gedoe met die kastjes was alleen nuttig voor oude TVs
Ik heb op mijn slaapkamer een curved TV, die geen CI+ slot heeft... dus dan moet je niet alleen daarop richten.
Het is een stuk efficiënter om 3 kastjes met 1 a 2 firmware versies te ondersteunen dan het is om honderden verschillende tv's met duizenden verschillende firmware versies te ondersteunen. Vooral als de helpdesk op het apparaat kan inloggen om zelf een diagnose uit te voeren.

Stel je even voor hoe de helpdesk die digibete klant moet helpen met zijn Chinatech TV. Eerst moeten ze gaan uitzoeken wat voor merk en type het is, waarschijnlijk via de sticker op de achterkant (en natuurlijk is de tv met een muurbeugel opgehangen). Vervolgens is het hopen dat die tv (en die firmware versie) in hun documentatie staat zodat ze de klant door de menu's heen kunnen laten lopen. En vervolgens is het nog maar de vraag of de benodigde info op die tv beschikbaar is. En dan moet de klant de correcte info verbaal doorgeven.

Terwijl met zo'n kastje ze gewoon de info met 1 druk op de knop op hun scherm krijgen.
Waarom weer een extra kastje voor tv als het IP-only is?
Maak software voor tvOS en Android TV, en geef klanten de keuze tussen een Apple TV of een Nvidia Shield met support, of op je eigen device zonder support. Dat is beter dan weer een kastje met een proprietary OS en software en een chipset die net te krap bemeten is voor z'n taken.
Sinds wanneer onderhoudt Ziggo's voor klanten de televisietoestellen? :) Ziggo ondersteund ook prima CI+ modules, maar nooit direct de televisies. Het enige wat dan "ondersteund" wordt is de instructie hoe de CI+ module te installeren en in te stellen. Maar doordat veel fabrikanten hun eigen schil hebben voor veel modellen van hun televisies (laten we dat even OS noemen), hoeft een Ziggo ook alleen de instructie per OS te hebben. Ik vind zeggen dat Ziggo vele televisies moet ondersteunen daarom lichtelijk overdreven. Ziggo komt echt niet langs als de TV fysiek defect is.
Het is een stuk efficiënter om 3 kastjes met 1 a 2 firmware versies te ondersteunen dan het is om honderden verschillende tv's met duizenden verschillende firmware versies te ondersteunen. Vooral als de helpdesk op het apparaat kan inloggen om zelf een diagnose uit te voeren.
Efficiënter voor Ziggo ja, niet zozeer voor de klant. Kan ik als klant dan ook de energiekosten van zo'n extra kastje vergoed kunnen krijgen? Dat moet op jaarbasis toch echt in de tientallen Euro's lopen, als je een beetje verstokt tv-kijker bent.
Dus in het kader van efficiëntie bij Ziggo, worden de klanten op kosten gejaagd. Hoe vaak bel je in een mensenleven nou de helpdeks van een internet/tv-provider? Ik de afgelopen 30 jaar misschien 2-3 keer. Dan weet ik wel wat efficiënter is hoor, maar dat is niet dat kastje!
Stel je even voor hoe de helpdesk die digibete klant moet helpen met zijn Chinatech TV
Een digibete klant wandelt naar de BCC en koopt daar de eerste de beste tv die er leuk uitziet, en dat is er meestal wel eentje van een bekend merk. Het aantal mensen met obscure no-name tv's is relatief klein, om speciaal daarvoor een assortiment settopboxen te handhaven en door te ontwikkelen lijkt me commercieel niet heel interessant.
Daarbij: Chinatech TV's en goedkope no-names draaien toch heel vaak op Androd TV? Lijkt me minder een issue dan een A-merk met z'n eigen smart-tv-platform in vele versies...
Eerst moeten ze gaan uitzoeken wat voor merk en type het is, waarschijnlijk via de sticker op de achterkant
Nou ben ik geen helpdeskmedewerker bij Ziggo, maar ik kan me toch bijna niet voorstellen dat bij de communicatie tussen tv (smartcard) en Ziggo server geen info over de gebruikte hardware wordt uitgewisseld.
20 jaar op de winkel vloer gestaan…..Volledig mee eens ;) 👍🏻😌
Ps klantenservice Vodafone ziggo is wel dweilen met de kraan open otw: diep triest
Er zijn twee redenen. DRM is er eentje van, door alles in een eigen kastje te stoppen heeft de provider (en tevens de zenders) de controle op wat jij kunt opnemen en doorspoelen. Opnames zomaar ergens anders opslaan is vaak niet mogelijk en vooral de commerciële zenders vinden het fijn dat je eerst de reclames moet zien voor je een programma kunt kijken, zij leven immers van die reclames en hebben altijd al een probleem met videorecorders en ander gemak gehad.

Het tweede is support. TV is zoveel meer geworden dan doelloos zappen en kent nu honderden extra functies. Er zijn nog genoeg mensen die voor elke scheet die ze niet begrijpen naar de provider bellen. Door die eigen kastjes is de interface voor alle klanten gelijk en kunnen ze de klant helpen met "klik hier" en "toets daar". Dat is een stuk lastiger als elke klant een eigen toestel gebruikt met telkens een afwijkende interface en instellingen etc. Zie hiervoor ook de eigen modem discussie die hier regelmatig op duikt.
DRM is geborgd in de HDMI keten met de DHCP standaard er is geen enkele legitieme reden voor een kabelaar om daar een schepje bovenop te doen.
De smart tv is vaak beter in die extra functies dat de settop box die vaak jaren achterloopt.
DRM is er ook op een Android TV app, dus daar heb je geen box/kastje voor nodig.
Wie wat mag kijken controleer je in de middleware nite met DRM.
Opnames opslaan gebeurd niet op de box maar via NPVR (Network Personal Video Recorder).
Kortom in the "cloud" van je TV aanbieder.

Support: Ziggo heeft net als KPN een Android TV app die support heeft en waarvan de interface op iedere Android TV gelijk is. Het zou mij niet verbazen als deze Media Next box gewoon een Android box is met een Ziggo Launcher app.

Overigens denk ik dat ISP/TV aanbieders graag zichtbaarheid hebben. Dat is UI en afstandbediening, dus plek in de woonkamer eigenlijk. Dat bezoek aan de afstandbediening kan zien wat je ISP is zeg maar :)
Ten eerste : het enige wat een klant nodig heeft is een TV met HDMI ingang. Kastje erop aansluiten, klaar. Een eigen kastje levert daarnaast voordelen op voor de support. Als je meerdere kastjes ondersteunt moet je daar ook support op geven en lang niet iedere Ziggo abonnee is een tweaker.

Daarnaast is er zoiets als intellectueel eigendom. Men wil voorkomen dat uitgezonden series en films op internet belanden. Daarvoor zijn twee technieken, HDCP en een boxje met DRM erop.

Dus er zijn genoeg redenen om een boxje mee te leveren.
Of 100en tv's met apps ondersteunen of 3 decoders. Vanuit dat oogpunt is het best logisch.
Gewoon CI+ op4K gaan ondersteunen.
Dan heb je nog steeds kabel tv nodig en daar stappen sommige providers al vanaf wanneer er glasvezel ligt. Het beste zou zijn dat de TV vanuit het OS gewoon native IPTV kan laten zien. Nu heb je op TV's ook al vaak 2 tuners aanwezig, 1 analoog en 1 digitaal. Voeg daar nou een tuner voor IPTV aan toe, kies je provider, log in en kijk TV via de native tuner van je TV.

Ter verduidelijking, ik bedoel dus niet de apps die de providers beschikbaar stellen vanuit de verschillende app stores, maar gewoon op de tv zelf.

[Reactie gewijzigd door JEROENrgfgf op 22 juni 2021 08:50]

Daar schiet je als kabel-provider natuurlijk weinig mee op - dan ben je weer afhankelijk van een leverancier en zal er altijd een (significante) klantenset zijn die niet mee wil...

Met een eigen kastje kan Ziggo precies leveren aan de klant wat ze willen met een standaard interface: richting de gebruiker een afstandsbediening en richting de TV een HDMI ingang. Beide zijn enorm laagdrempelig. Verander je die, dan krijg je stress. Bedienen kan vast met een app of met gebaren - niet handig. En een interface naar de TV kan uiteraard met een CI+ module, of met een TV die native IPTV praat, maar wie heeft zo'n ding nou al in huis? En ondersteunt zo'n CI+ TV dan ook de mogelijkheden die Ziggo wil bieden (eigen kanalen met HBO-series, DTV, etc?).
mijn ervaring met veel mensen is dat een hdmi ingang kiezen juist drempelverhogend werkt. Bij opa/oma kpn maar opgezegd omdat het zo moeilijk werkt met de lossen decoder via hdmi. Nu gewoon op de ingebouwde tuner de vrije zenders via DVB-T2 en een afstandsbediening met 5 knoppen.
Want het is moeilijk om van de tweede afstandsbediening af te blijven en de televisie gewoon op HDMI1 te laten staan..?
Ja, als je de 80 gepasseerd bent wel.
Bovendien is de afstandsbediening van de TV nog nodig om de TV aan te doen (aangezien de Humax van mijn moeder geen HDMI-CEC ondersteund).
Het is onvoorstelbaar maar waar. Mijn oude moedertje had een zilverkleurige tv met een zilverkleurige afstandbediening en een zwarte Humax decoder met een zwarte afstandbediening. Ze kreeg het iedere keer voor elkaar om de verkeerde ab te gebruiken voor het verkeerde apparaat en aangezien dat niet lekker werkte drukte ze zo hard op (willekeurige) knoppen dat de ab's letterlijk naar de knoppen gingen.
Soms zat ze hele avonden alleen naar NPO1 te kijken omdat ze geen ander kanaal kon kiezen.
Iets om over na te denken, wat kunnen wij later allemaal niet (meer) als 80plus tweakers.
Niks veranderen omdat mensen stress kunnen krijgen is volgens mij nog nooit een goede reden geweest om geen verbeteringen door te voeren. Een CI slot zit volgens mij standaard op héél veel TV's, dus ik begrijp jouw opmerking niet helemaal van wie dat nou in huis heeft. Volgens mij bijna iedereen? Als je bedoelde of mijn voorstel al bestond, waarschijnlijk niet maar het was ook slechts een gedachtespinsel.

Voor de oplossing die ik voor ogen heb, heb je alleen een internetkabel nodig die je in je tv prikt (of gewoon WiFi) . Geen extra media box, geen extra afstandsbediening, geen extra snoeren. Gewoon een internet op je tv waardoor je op de IPTV-tuner van je tv in kan loggen bij je provider en zo al je zenders kunt kijken. Volgens mij kun je nu via de ZiggoGO app ook gewoon de Ziggo gerelateerde zenders kijken dus ik zie niet in waarom dit via de IPTV-tuner niet zou kunnen. Je hebt wel gelijk dat je dan afhankelijk bent van tv-fabrikanten hoe ze dit gaan implementeren, maar als je nu een CI-module gebruikt ben je dat in principe ook.
Ja en goed voor de omzet om voor iedere extra tv een nieuwe smardcard of box te kunnen verhuren...

Raar he, maar ik verlang terug naar het gewone analoge signaal...geen gezeik, splitter ertussen en klaar.
En kastjes met apps die niet bijgewerkt worden? Gewoon weg ermee :)))
Ja dat snap ik ook niet, IPTV schijnt een standaard te zijn, maar als je er dingen over opzoekt (bijvoorbeeld alternatieve software) kom je eigenlijk alleen maar uit op het illegaal heruitzenden van streams en die bekijken.

Waarom de kodi tv plugin niet gewoon (bijvoorbeeld) tmobile iptv kan ontvangen is me niet helemaal duidelijk. Kan me ook niet voorstellen dat iedere provider echt een volledig eigen systeem bouwt zonder standaarden.
Technisch gezien ondersteunt CI+ 2.0 ook gewoon IPTV, en dat allemaal over een USB-interface. Het is ongelooflijk interessante technologie die al enkele jaren bestaat, maar ik zie voorlopig nog geen enkele tv fabrikant of service provider die het ondersteunt.
Zit ik ook op te wachten, waarom is dat nog niet?
Of willen ze van die kastjes slijten...
Dat zou wel wat zijn ja 👍
Inderdaad maar ook Netflix ziet er op mijn 4K OLED veel beter uit dan via de nextbox
Genoeg tv's die helemaal geen CI+ ondersteuning hebben.
Nou valt ook wel mee, je kan als bedrijf zijnde ook kiezen voor support: Android TV, WebOS, Tizen.

Dan heb je de meeste TV's al te pakken.
Ik vind dat je gelijk hebt, alleen werkt het kastje altijd terwijl de combinatie met alle verschillende televisies een ondersteuningsuitdaging kan worden. Zeker met IP only zou het best een uitdaging worden om alle tv fabrikanten een app te laten ondersteunen.
Veel partijen kiezen daarom gewoon voor ondersteuning van Android tv, Tizen en WebOS. Dan heb je onderhand wel driekwart van de markt voorzien. De komende jaren gaan er waarschijnlijk wel een paar smart tv platformen verdwijnen. Feitelijk is een smart tv een hele grote smartphone/tablet aan het worden, ook daar heeft de OS strijd een winnaar opgeleverd.
Het zijn computers die ook DVB kanalen kunnen weergeven.... En dat doen ze allemaal prima en in de maximale beeldkwaliteit
Bij de settopboxen lukt dat niet zo best.
Of dat moet ook s een standaard worden...dat je in feite een 'kale kast' koopt zonder intelligentie, maar via een insteekmodule een processor etc kan toevoegen met t gewenste besturingssysteem van iedere fabrikant die je wilt. Scheelt ook onnodig tv's kopen als t ding weer s een keer na x jaar niet meer wordt ondersteund...modulair bouwen is zo gek nog niet...
Dat die kastjes nog bestaan is voornamelijk een marketing strategie.

Want de nachtmerrie van elke provider is dat zij niks meer worden dan een Nuts bedrijf voor internet en TV. Maar daar is dan niet al te veel aan te verdienen (want de markt drukt de prijzen) dus om toch goede winsten te behalen gaan ze snijden in kosten (zoveel mogelijk klanten de zelfde apparatuur = lagere ondersteuning kosten) EN willen ze meer zijn dan een kabel boer. Zo kun je dan via hun abonnementen afsluiten voor steaming diensten, films huren, sport zenders kopen (pay per view) etc.

En zo lang ze dit met hun eigen kastje kunnen doen hebben ze minder last van concurrenten als smart tv's of streaming devices / media players. Want ze bouwen vakkundig een muur om de content waar mensen nog geïnteresseerd in zijn (de tv kanalen die ze doorsturen). En een muur rond hun klanten (want die zitten 'vast' in de software van dat kastje) die ze vervolgens kunnen voorzien van allerlei 'bundels', aanbiedingen etc. En het zou me niks verbazen als je kijk gedrag ook flink monetized wordt

Valt dat marktvoordeel weg (de kastjes) Of staan er concurrenten op die wel die integratie zoeken) dan wordt het voor de KPN's en Ziggo's laster om hun winst te behouden.

[Reactie gewijzigd door MenN op 22 juni 2021 09:03]

Eens. Ik heb via Caiway rechtstreeks mijn coax naar te tv geprikt. Geen kastje geen extra afstandbediening en de smart functies speel ik vanaf de tv af. Heerlijk rustig rondom mijn tv nu.
Ik heb een nu een Mediabox next en daar ook bewust voor gekozen. De zapsnelheid en de algehele snelheid van de gebruikersinterface van mijn 2016 Samsung tv is echt om te huilen. Met die next heb ik daar geen last van en kan razendsnel zappen. Ook mijn meest gebruikte apps (Netflix, YouTube) draaien er lekker snel op, zodat ik ook niet meer naar de interface van mijn Samsung tv hoef.
Vind de terugkijk / 'opname'-functie ook goed werken en gebruik het vaak. Met een ci module werkt dat volgens mij minder goed (moet dan via dat trage menu met de 'rode' knop).

Heb de next verder gewoon achter mijn tv 'geplakt' met tie-wraps, zodat je hem niet ziet. Ik vind het vooralsnog ideaal.
Die nieuwe next ziet er een stuk kleiner uit, dus nog handiger om weg te werken achter je tv.

Waar nog ideale zou zijn is om via internet te kijken, zoals de Chromecast met Google tv of Android tv. Ik gebruik dat eerste op de tv op de slaapkamer en dat werkt bijna net zo goed als de Next, behalve dat het slechts 720p is. Als dat verhoogd wordt is de next imo niet meer nodig.

[Reactie gewijzigd door Palomar op 22 juni 2021 09:39]

Zelf heb ik een CI+ module in de tv zitten. Geeft ook een goed beeld en ik bespaar hiermee weer een HDMI poort. Opnemen is alleen minder succesvol via een USB schijf aan de tv, maar daar hebben we de Ziggo App weer voor. (welke ook werkend te krijgen is in de webbrowser van je TV)
Zelf heb ik een CI+ module in de tv zitten. Geeft ook een goed beeld en ik bespaar hiermee weer een HDMI poort. Opnemen is alleen minder succesvol via een USB schijf aan de tv, maar daar hebben we de Ziggo App weer voor. (welke ook werkend te krijgen is in de webbrowser van je TV)
opnemen in de ziggo go app is alleen mogelijk als je tv compleet mediabox xl (next upgrade) of tv max mediabox xl hebt
zonder mediabox xl of next in je abonnement woord opnemen in ziggo go niet ondersteund
Anoniem: 435630
@OneGlory22 juni 2021 13:10
Inderdaad, snap het ook niet. Wij hebben alleen internet en daarnaast een los tv abonnement bij Canal digitaal, gewoon met een app op Webos. Dit moet Ziggo toch ook kunnen.
Bestaat al voor Android tv en Apple tv.
Via de browser Ziggo go en smartphone app.

[Reactie gewijzigd door Vage_Karel op 25 juni 2021 12:39]

Uiteindelijk zal alles OFDM worden oftewel alleen internet en iptv.
Dus iptv kastjes of iptv in de toekomstige tv's ingebouwd, dat gaat wereldwijd.
Nu is bij Ziggo 1 OFDM kanaal in gebruik voor docsis 3.1 giganet abonnementen naast de gewone gebundelde 48mbit x32 kanaals docsis 3.0 beiden kunnen ruim 1000 mbit alleen niet elke regio kan dat nu nog bieden, erg kostbaar en veel werk om alles te upgraden.
In nieuwe wijken leggen ze al loze leidingen aan om glas naar het grijze kastje om de hoek te laten gaan.
Waarom niet gelijk glas naar elk huis nou omdat wij dat uiteindelijk met ze allen moeten ophoesten en velen onder ons een prijsverhoging van 2 euro al reden vinden om over te stappen gaat het stap voor stap.
De upstream gaat binnenkort fors omhoog eerst de analoge diensten geheel opruimen.
Meer HD en 4K zenders komen er ook aan.
Ik zou veel liever een app op mijn LG installeren. Waarom maken ze die niet?
Teveel verschillende merken tv's, als je pech hebt stop de fabrikant ineens met aanbieden van de tv-store van een bepaalde serie (lees na x aantal jaar), dus teveel gedoe voor Ziggo.

Met een extern kastje kunnen ze alle tv's bedienen.
Voor Android TV is er wel een app beschikbaar. Die werkt overigens alleen maar als je zelf op het Ziggo netwerk aangesloten zit. Je kan niet via een ander netwerk kijken, wat met de mobiele app wel mogelijk is.
Wil je dan uitleggen hoe je dit hebt gedaan? Want ik heb het net getest met de nieuwe Chromecast (met Google TV) maar deze kan niet met Ziggo hotspot netwerk (Wifispots) verbinden. Enrollment via de app filtert automatisch al hotspot netwerken weg en als je handmatig kiest moet je een wachtwoord ingeven (dat er niet is omdat je een certificaat dient te gebruiken).

[Reactie gewijzigd door robertwebbe op 22 juni 2021 14:59]

Oh ... Ik heb een miibox die een connectie maakt met de wifispot van Ziggo. Ik gebruik hiervoor de inloggegevens van mijn schoonouders. Deze kun je gewoon vinden onder mijn ziggo.

Ik heb hier geen certificaat voor nodig gehad :?
Dit ja!

Ik heb zelf nog een box waar UPC op staat. Omdat ik nooit tv kijk wil ik er geen geld/moeite in stoppen. Maar de laatste tijd kijk ik wat meer F1 en voetbal. De kwaliteit op m'n 4k tv is dan best belabberd via die box, maar wel mooier als ik via de Ziggo Go app cast.

Een Ziggo Go app in de LG store zou mij echt gelukkig maken, maar dat gaan ze natuurlijk niet doen omdat mensen geld neerleggen voor dit soort laatste boxjes.
Voor jou en @Hengst ik zou of nu een Nvidia Shield kopen of wachten op de Chromecast met Google TV.
Als je dat aan die LG hangt ben je weer helemaal up to date, WebOS is mooi. Echter te dungezaait en veel werk om te maken en deployen in de store.

Overigens als er UPC opstaat dan hoop ik niet voor je dat je naar SD signaal zit te kijken op een 4K tv :)
En dat is waarom je dus graag wil dat er maar 1 of 2 TV-Ossen zouden bestaan, zodat men niet voor elke tv weer een nieuwe app moet maken.
Nog een box die je als klant niet van ze zult krijgen :+
Hou de CI+ module er wel in.

Dat het volledig IP based is biedt wel voordelen, heb niet overal coax.

[Reactie gewijzigd door pOZORjED op 22 juni 2021 07:34]

Feit dat je de next box alleen met de duurste abbonementen kunt krijgen is best raar. De Horizon box is wel zo verouderd en onbruikbaar dat het gewoon schandalig is.

Heb zelf de Next geregeld in de tijd dat je hem zonder bijbetaling kon krijgen (toen hij net beschikbaar was) maar ben nu net geswitched naar KPN (glas) en tevreden over de box van hun!
Voor zo ver ik heb begrepen van een medewerker van Ziggo was de vraag naar de Next box zo groot dat ze de box nadat die initieel door iedereen te bestellen was alleen voor het duurste abonnement beschikbaar hebben gemaakt.

Blijkbaar hadden ze niet voorzien hoeveel mensen van dat afgrijselijke Horizon ding af wilden.
Ik snap niet waarom iedereen zo klaagt over die Horizon box. Als je hem aanzet kan je je aankleden, ontbijt maken, tas pakken, hond uitlaten en een vreemde taal leren en als je terugkomt kan je direct TV kijken.
Als je de eerste keer de setup uitvoert of het kastje een reset geeft, dan heb je zelfs de mogelijkheid om een extra taal (of meer afhankelijk van je skillset) te leren. In de meeste gevallen gaat het mis en doet hij vervolgens alle stappen wederom opnieuw.

Het blijft mij verbazen waarom ze dit kastje nog mogen uitgeven. Niet alleen omdat het langzaam is, maar puur voor het verbruik alleen al. Er zit een standby/Eco functie in, maar ze raden die af als je inderdaad het apparaat niet nog langzamer wilt maken.

Uiteindelijk is het niet verwonderlijk, er zit een oude Intel proc in en het geheel is toch wel ~10 jaar oud. Voor tegenwoordig computerspul is dat echt obsolete. Het ergste is nog dat je er nog altijd dik voor betaald, zowel voor je abo. als ook je energiekosten.

Dan stap je toch gewoon over hoor ik je denken. Nou nee, DSL is hier enorm langzaam, glasvezel is er nog (steeds) niet en 4G/5G is niet geschikt als je veel verbruikt. Gelukkig kan je nog altijd je eigen apparatuur gebruiken, maar zelfs je eigen smartcard kan je niet meer kosteloos (her)gebruiken.

Dit kastje zal waarschijnlijk de Horizon Mini vervangen die Ziggo een tijdje heeft aangeboden voor op de slaapkamer bijvoorbeeld. Al had ik liever gezien dat ze elke gebruiker die TV afneemt, deze krijgt i.p.v. de oude Horizon box. Dat scheelt ook weer in onze klimaatdoelen. :)
Niet alleen dat, maar ieder half jaar kun je weer even op vakantie ook! Want door de slechte koeling raken componenten gemakkelijk oververhit en kun je dan dus weer een nieuwe bestellen. Binnen 2 weken in huis, echt! En dan heb je hem binnen een uurtje zeer zeker onwaarschijnlijk wel geïnstalleerd, meestal niet meer dan 3x opnieuw beginnen.

Sneue bedoening ;(
En het is niet alleen bij ons zo, de meeste buren hebben hier Ziggo bij gebrek aan goede DSL verbinding hier in de straat. Er gaat bijna geen maand voorbij of ik hoor wel weer een verhaal van iemand die weer eens een nieuwe Mediabox krijgt... :z
Daar ben ik ook tegenaan gelopen. Kon geen Next box krijgen met mijn abo. Toe heb ik gevraagd op een Horizonbox die wel vlot zou werken,niet heel heet zou worden en niet vast zou lopen. Waarop de medewerker mij een Next box heeft toegestuurd (voor 50 cent per maand extra), terwijl ik 6 maanden 50% korting kreeg als ik voor een jaar zou vastzetten (ben al een tijdje klant).
Next is wereldwijd een succes de fabrikant kan niet meer leveren en vergeet de chip tekorten niet.
Dat is niet raar, dat is commercieel gezien slim. Kunnen alle refurbished boxen naar de overige klanten en wil je een beter box moet je een duurder TV pakket nemen.
In dit geval is dat best raar. Ik had voorheen het "midden" abonnement en kreeg toen een Next, kon gewoon zonder bijbetaling. Wat een ervaring was het TV kijken opeens geworden. Uiteindelijk zijn wij overgestapt op een NLziet abonnement door het weinige kijken, maar ik zou nu zeker niet meer terugkeren naar Ziggo door o.a. deze actie. Die Horizon box is één van de meest afschuwelijke producten die ik ooit heb gebruikt qua gebruiksgemak en snelheid. De enige reden dat ze ermee wegkomen is dat mensen niet beter weten.

Het is vooral gek omdat het duurste abonnement wat ze hebben allerlei extra dingen biedt die geen enkele consument nodig heeft. Hogere snelheid? Echt niet nodig. Extra zenders? Lang niet iedereen wil die. Je moet dan dus 20 euro per maand extra betalen voor een 4K box, terwijl er amper nog in 4K wordt uitgezonden. Het grootste voordeel van dat apparaat is vooral dat het wél gewoon werkt.

En het is natuurlijk ook niet zo dat Ziggo een hele goedkope provider is waardoor je het "op de koop toe" moet nemen. Al met al: ik was een hele tevreden Ziggo gebruiker, maar ik begrijp hun strategie voor geen meter.
Duurste abonnement een jaar nemen en vervolgens terugzetten naar de goedkopere, hierbij mag je de next kast houden.
Duurste abonnement een jaar nemen en vervolgens terugzetten naar de goedkopere, hierbij mag je de next kast houden.
Euh, nee ...
Ik mocht hem gewoon terugsturen, met overduidelijk vermeld
"vergeet de afstandsbediening niet"
Euh, ja... Zelf ook gewoon voor elkaar gekregen. Bij het afsluiten van de goedkopere abbo aangeven dat je de next box wil houden.. Stukje onderhandelen.
Daar is best een verschil tussen
"mag hem houden" en "na wat onderhandelen"

Onderhandelen is samen concessies doen over een bepaald item, ik wilde niet onderhandelen, want dat betekend meestal dat je nog een jaar extra een contract hebt, en ik ga tussen nu en december over naar glas.
Volgens mij is dit niet meer dacht ik, vanwege het tekorten aan Nextboxen.
Nee niet meer, ik moest hem gewoon terug sturen.
Waar bij je dan ook nog eens 6 maanden voor half geld krijgt :)
Klopt, een half jaar geleden van Max terug naar Complete kon in de Next box houden (alhoewel ik vrijwel altijd via de Ziggo App om mijn Android TV kijk).
Of dit nu nog zo is ?
De horizon box is met z’n cloud update… te pruimen. Werkt nu best vlot, maar is nog wel een verwarmingselementje.

Dit komende van iemand die net overgestapt is naar de concurrent :)

[Reactie gewijzigd door A64_Luuk op 22 juni 2021 07:45]

Dat verwarmingselement is toch achterhaald. Standbyverbruik van veel, niet te rechtvaardigen energieverbruik en dat in één miljoen huishoudens… het zou verboden moeten worden :+
Als ik me niet vergis: dat is het ook. De originele horizon box voldoet niet aan de normen voor wat een apparaat in standby uit het stopcontact mag trekken als ik me niet vergis.
Hij heeft een 'eco-stand' waarin hij wel voldoet. Die was echter voor de update voor niemand die thuis graag een enigszins werkbare situatie realiseert een overweging waard.

Hoe het na 'de update' met stand-by standen zit weet ik eigenlijk niet.
Nou ja, m'n kat was er in de winter altijd wel blij mee _O-


Ik minder.
Hier net gewijzigd van kpn naar tmobile en hun box is kleiner en de interface is sneller. En dat voor €10 minder pm, kpn mag hub LG lcd tv’tjes van mij houden 8-)
En toch heb ik recent mijn abonnement naar beneden geschroefd, zonder dat ik de Next hoefde terug te sturen. Ik heb wel een jaar lang een hoger abonnement moeten nemen (en zo dus uiteindelijk de box zelf moeten betalen indirect).
Ik verbaas me er ook over dat ze zeggen dat downgraden en next houden niet meer werkt. Het werd door moderators op de Ziggo community twee maanden geleden nog bevestigd dat je zelf in mijnZiggo al na 1 maand je abbo terug kan zetten naar een waarbij je de next kan houden. Complete + next oid.
Misschien kan iemand met een next en uitgebreid abbo eens kijken of die optie er is in mijnZiggo.

[Reactie gewijzigd door ustinov op 22 juni 2021 22:21]

+/- een jaar geleden kon dat niet, maar sinds een paar maanden heb ik zelf een downgrade gedaan en stond online gewoon dat ik de next mocht houden. Volgens mij betaal je wel 0.50 toeslag p/m.
Gezien de toenemende concurrentie van glasvezel is het inderdaad raar dat Ziggo hun klanten dwingt om het duurste abonnementen te nemen. Zeker nu F1 verdwijnt bij Ziggo en er volgend jaar hier glasvezel wordt aangelegd weet ik in ieder geval zeker dat ik niet naar een duurder abonnement over zal stappen: dat jaar, misschien anderhalf, zing ik wel uit met mijn Humax en CI.
Anoniem: 14842
@Tortelli22 juni 2021 09:10
Het is hoe dan ook al bizar dat Ziggo zo lang bezig is met een simpel TV kastje.

Ik heb al jaren een Mibox en een Mibox 4k: Android TV kastjes. Alles draait er soepel op, geen ventilator en stroomverbruik verwaarloosbaar. Waarom Ziggo dan zo lang bezig moet zijn om een IPtv kastje te maken wat een beetje stabiel draait snap ik niet.

Enige wat ik kan verzinnen is dat 99% van de ontwikkeltijd gaat zitten in het dicht timmeren van het OS en de applicaties. Waarom dat dan weer nodig is snap ik ook al niet: ik kijk gewoon prima Ziggo op mijn Android TV box via de Horizon app, nog een van de betere apps ook.

Uiteraard ondersteunen ze geen 4k op dat platform, maar dat is alleen maar omdat ze hun eigen kastjes met bijbehorend abonnement willen pushen. De kostprijs van zo'n kastje is nog geen 40 euro, binnen een jaar maakt Ziggo al winst op de hardware verhoor. Triest.

Denk dat Ziggo dit niet heel lang meer vol kan houden. Als er meer mensen de beschikking krijgen over _alleen_ een internet verbinding, zonder koppelverkoop van TV zijn er straks genoeg mogelijkheden om elders je TV af te nemen. Als het mij meer dan 1 euro opleverde had ik mijn TV abo al lang opgezegd...
Die oude horizonbox gebruikt zoveel energie dat je bij wijze van net zo goed je abbo kunt upgraden voor 12 maanden om de next te verkrijgen. Bij downgraden mag je de next houden.
Dit was in het begin niet zo. Toen kon je nog als betalende klant een Mediabox Next aanvragen ter vervanging van die verschrikkelijke Horizon box.
Ik ben op zich ook tevreden over de mediabox next als het op tv kijken en opnemen gaat. Maar voor de streaming diensten grijp ik altijd de Shield tv. Netflix op de mediabox next loopt op de een of andere manier nooit vloeiend en hapert bij snelle scenes.
Horizon is na update vorige week bruikbaarder en responsiever dan ooit moet ik bekennen.
Heb begrepen dat er een update kwam, maar ik heb zelf al 1,5-2 jaar de Next in gebruik gehad (tot 2 weken geleden).
Ik ben van de waardeloze horizon box op de CI+ module overgestapt, maar dat was ook nog steeds niet je van het. Wel een stuk beter.

Nu gebruik ik alleen nog maar de Android TV app op mijn Shield TV en dat is gewoon eindelijk wat je minimaal zou mogen verwachten.
Hier gebruiken ook meestal de app op de Shield. Voordeel is dat je makkelijk kunt schakelen tussen tv kijken en bijvoorbeeld een youtube filmpje.

Bij een voetbalwedstrijd gebruik ik nu wel de ziggo box vanwege de vertraging. Dat lijkt me dus ook gelijk het nadeel van zo'n box zonder coax.
Wat is er moeilijk aan CI+?
Niets, maar je krijgt nog steeds een trage Ziggo UI voorgeschoteld die net niet helemaal lekker werkt in vergelijking met de rest van de UI's op mijn TV.

Op mijn LG B6 was het gewoon een wereld van verschil of je Netflix wat super snel werkt gebruikt of de CI+ interface van Ziggo.
Huh met CI+ krijg je de interface van je TV en daar heeft ziggo niets mee van doen.
Ik weet niet of we het hier over het zelfde hebben, maar ik doel dan op het interactieve deel. De red button functie van CI+.
Volgens mij valt dingen terug kijken daar ook onder.

Voor gewoon TV heb je inderdaad geen andere interface/
Oh, ja dat is idd rete langzaam omdat er een videostream opgezet moet worden.
Een beetje wat ik dacht, na bijna 10 jaar horizon (overigens maar zelden aangestaan) ben ik er wel een beetje klaar mee. Laatste update maakt hoe het had moeten zijn bij introductie. Nu wordt begin juli glasvezel aangesloten :), dus een andere box van Ziggo ga ik niet meer krijgen
Dat is de officiële versie. Zowel mensen in mijn omgeving als ikzelf hebben zonder problemen de Next kunnen ontvangen zonder het duurste abo. Kwestie van 1 telefoontje. En wat een verademing is het itt de Horizon.
Volgens TotaalTV doen ze dat niet meer en reserveren ze deze voor nieuwe klanten. Dit komt mede door de chip te korten en ook doordat er natuurlijk iets te veel mensen hebben geklaagd over de oude..
De 'hoi ik wil opzeggen, tenzij..' truc werkt bij Ziggo altijd uitstekend. Triest dat het zo moet bij een bedrijf waar je al 10+ jaar klant bent, maar is wel de realiteit.
Jammer dat je gedownvote wordt, want inderdaad ga ik ook altijd naar deze afdeling en dan krijg je opeens korting of andere eerlijke/goede oplossing. Er zit dan wel een verlenging aan vast, maar tussentijds opzeggen heeft toch geen zin aan gebrek aan alternatief, wat Ziggo ook wel weet.
dan ga je er vanuit dat die box je toestaat naar meerdere tv's te streamen,waarschijnlijker is dat je per tv een box moet hebben
Dat lijkt me wel ja. Naar meerdere tv’s zou lange HDMI kabels opleveren. 🤣
Ik heb geen utp bij de tv. Ik hou het wel bij de oude DVR (die van voor Horizon)
Wat een enorm vaag "nieuws"bericht. Het kastje is gelijk maar toch helemaal anders?

Dat is wel een enorm verschil dat er tov de huidige Next, waar 6 DBV-C decoders inzitten hier er geen inzit. Dat is een 100procent omschakeling naar IPTV wat voor een kabel provider een grote verandering is. Dat zou in de toekomst kunnen betekenen dat de DBV-C streams stoppen en je dus niet meer de kabel direct op je TV kunt aansluiten en op die manier tv kunt kijken en altijd een kastje (of app. op je tv) nodig hebt.
Snap dat wel vanuit Ziggo zodat de inkomsten met decoder verhuur stijgen en de kastjes door ontbreken van de DBV-C componenten een stuk goedkoper is.
Een groot nadeel van DVB-C blijft wel dat je overal nog steeds coax nodig hebt. Genoeg huizen waar bv een bovenverdieping geen coax heeft of niet op de plaatsen waar je een tv toestel wil plaatsen. Momenteel kunnen we met mediaspelers en smart tv's zowat alles streamen van netflix tot youtube tot disney en volgend jaar veel sport via viaplay omdat die alles opkopen.

Streamen kun je op elke broodrooster die wifi heeft tot in elke kamer waar je wifi hebt. Ik zie eerlijk gezegd geen enkel verschil tussen live tv via viaplay of live tv van NPO, RTL, VRT etc. Zelfs terugspoelen en terugkijken is in veel gevallen al IPTV, lokaal opnemen gebeurt ook al bijna nergens meer. Dan zie ik het nut niet meer in van die coax aansluitingen overal, tv is niets anders dan een continu streamingdienst waarbij je van stream verandert als je zapt naar een ander kanaal. Wellicht dat providers straks met goede apps komen voor alle gangbare schermen en dat we dan alsnog van alle kastjes en modules verlost zijn.
je vergeet dat je dankzij die coax het ongecodeerde basispakket wel overal kan bekijken in je huis, waar in deze versie je waarschijnlijk een kastje per tv nodig hebt
Zolang ze dat bieden ja, dat hangt van de provider af. Niets staat de provider in de weg om het ongecodeerde pakket weg te doen en enkel gecodeerd aan te bieden. Analoog is ook al weg intussen.
Er staat wel degelijk wat in de weg om dat te doen: de providers zijn wettelijk verplicht om de NPO vrij door te geven. Het ongecodeerde pakket inperken zou wel een optie zijn, momenteel zitten er bij Ziggo ook het sportkanaal en wat commerciële zenders in SD in.
Het lukt mij anders niet om bij een IPTV provider zomaar de NPO te ontvangen ongecodeerd dus dat lijkt me sterk. Wellicht dat dat een vereiste is indien DVB-C of DVB-T2 gebruikt wordt. Zodra Ziggo DVB-C en analoog allebei zou laten vallen en enkel IPTV aan biedt kunnen ze hier ook niet aan voldoen, net als andere IPTV providers.
Of een app op je tv. Geen kastjes meer. Of heb je voor Netflix ook een kastje.
Ik ben anders heel blij met mijn coax kabel en geen extra kastjes. Opnemen gaat hier via een SSD aangesloten aan de tv.
Tijdens het EK weer aardig verschil gemerkt tussen ons Coax signaal en de buurtgenoten met IPTV. Bij ons ging de juich-toeter al terwijl bij de buren de goal nog gemaakt moest worden...
Het zou ziggo tevens de mogelijkheid geven internet los te koppelen van het tv abonnement en daardoor meer op prijs te concurreren, wat nu pertinent niet kan en alle concurrenten wel doen. Is de hoofdreden dat ik ben overgestapt.

[Reactie gewijzigd door A64_Luuk op 22 juni 2021 07:48]

Dat doen ze officieel al, ze bieden sinds kort internet only aan, overigens krijg je dan nog wel kabel tv signaal maar je betaald er niet voor.
Natuurlijk betaal je er wel voor, die abonnementen zijn inderdaad iets goedkoper maar zijn ook weer niet concurrerend. Als ze er echt niets voor zouden rekenen, kan het veel goedkoper en trek je een hele horde mensen aan die voor een duppie op de eerste rang willen zitten, beetje internet "en bij Ziggo is je TV signaal gratis", alleen kan dat voor Ziggo niet uit.

[Reactie gewijzigd door A64_Luuk op 22 juni 2021 14:09]

Nou TV is blijkbaar niet zoveel waard. Het TV signaal kan wel uit alleen zijn ze te lui om een een filter tussen te stoppen want dan moet er telkens een monteur worden gestuurd en dat kost meer geld dan het signaal er op te laten staan.
Lui? Serieus?
Of omdat een filter aanbrengen of weghalen geld kost en het netwerk minder betrouwbaar maakt en de doelgroep relatief klein is en weinig wil betalen.
Dure filter voor de andere betalers.
Alle kosten komen bij de consument, providers zijn geen liefdadigheidsinstellingen.
Winst marges dun, investeringen mega hoog.
voorbeeld:
Een Horizon mediabox gemaakt door Samsung koste ruim 385 euro zover ik weet en in de begintijd nog meer heb ik me laten vertellen, bestel er maar een paar miljoen.
Netwerk minder betrouwbaar ? Leg is uit dan... En die "dure filters" kosten een paar euro per stuk dus dat zal wel meevallen. In Belgie zijn ze trouwens al tientallen jaren in gebruik.
Filters springen er uit zichzelf op en af zeker.
Wat zit je nou dom te ouwehoeren? Jij zegt dat het netwerk er onbetrouwbaar door wordt maar kan geen voorbeeld geven. Ik geef toch zelf al aan dat het ziggo alleen om de centen draait.
Jammer van je houding hier, wil het graag uitleggen voor de mede tweakers maar laat het even hierbij.
En van HFC en Ziggo weet je verder weinig aan je reactie te zien.
Kijk is naar jezelf vage gast. Je roept maar wat, wordt vervolgens geconfronteerd met je eigen gedrag, gaat niet in op de daadwerkelijke reactie maar wel er tegen in gaan. Je hebt letterlijk nog niks nuttigs gezegd. Maar blijf vooral in je eigen bubbel hangen.
Wederom is je reactie jammer.
Je bent iedergeval geen engineer/technician binnen het HFC netwerk.
Dan hadden we het over de nieuwe technieken kunnen hebben die in de pijplijn zitten zoals OFDM, of de stap van qam naar iptv de komende jaren binnen HFC.
Ci+ module/decoder/smartcard met DVB-C gaan binnen 5 a 10 jaar verdwijnen omdat uiteindelijk alles OFDM gaat worden.
Dit is mijn toffe bubbel en verdien me brood er ook nog mee.
Succes met jouw bubbel.
Ik heb nooit gezegd dat ik werk binnen het HFC netwerk maar jij doet dat zeker ook niet. Een paar termen er tegen aan gooien kan ik ook hoor. Maar als je beweerd dat een simpel filter wat bij de buren al jaren in gebruik is om TV en internet te filteren (een stukje RF gebied) hier problemen geeft moet je ook kunnen uitleggen waarom. Aangezien je dat niet schijnt te kunnen neem ik je niet serieus.
Precies die gebieden gaan geregeld op schop vanwege externe(nieuwe) verstoring zoals DAB+ waardoor het niet die paar euro kost maar veel meer zoals een engineer met ze bus op pad sturen voor een(ander) filter.
Vervolgens gaat een klant verhuizen en nieuwe bewoner wil alle diensten, filter weer weg enz.
Daarom smartcards of provider decoders omdat ze op afstand te controleren zijn.
Hoe meer handelingen hoe meer kans op fouten hoe onbetrouwbaarder het netwerk, de analoge afschakeling maakt het HFC betrouwbaarder puur vanwege de vereenvoudiging
DAB+ valt niet eens in dezelfde range als waar het filter op moet functioneren en elke handeling in een netwerk kan problemen opleveren als je fouten maakt. Daarom heb je zoiets als procedures. Nogmaals Telenet, het Liberty zusje in Vlaanderen doet dit al jaren. Een echt goede technische reden heb ik nog niet gehoord van je.
In deze discussie pas ik verder, bedankt voor alle je technische info en succes met je filter in Vlaanderen.
Dat lijkt me inderdaad het beste. DAB+ loopt van 175-230 Mhz. DTV loopt bij Ziggo vanaf 200 Mhz tot 600 Mhz, effectief 250-600 op dit moment. Daarboven zitten docsis downlinkstreams. Zodra analoge FM radio uit is (87,5-108 mhz) worden filters geplaatst die uplink verkeer mogelijk maken tot 200 Mhz in 1 richting. Een filter om DTV te blokkeren (200-600 mhz) is geen enkel probleem behalve dat je de monteurs er voor op pad moet sturen om het ding er fysiek tussen te schroeven, puur een geld kwestie zoals ik aangaf. Trouwens dat is ook simpel op te lossen door het FTC pakket weer te gaan coderen.

Ziggo is vreselijk misleidend, ineens komen ze met een Internet only abonnement waar mensen al jaren om vragen. Altijd was het antwoord dat het technisch niet mogelijk was omdat de docsis en dvb-c streams door elkaar zaten en dat was technische gezien waar, en was er dus sprake van verplichte koppelverkoop. Nu kan het ineens wel maar worden er alsnog geen filters geplaatst en dus krijgen die mensen alsnog het FTC (free to cable) TV signaal. Om het nog lachwekkender te maken, voor een paar euro bieden ze aan om kabel-TV er bij te nemen dus eigenlijk wat iedereen met internet only toch al gaat krijgen als je geen filter plaatst.

[Reactie gewijzigd door Terrestrial op 27 juni 2021 11:25]

Kijk nu kan je wel informatief zijn.
Je komt een eind zal er aan toevoegen dat er in een aantal gebieden clones in 132-218 MHz frequenties zitten de rest is vrij.
114-122 MHz kerkradio 1 en 2.
250-538 MHz dtv.
546-586 MHz VOD.
594 MHz buiten gebruik.
602-850 MHz Docsis down stream.
860-1000 MHz OFDM kanaal down stream voor giganet.
Later nog een OFDM kanaal tot 1218 MHz.
Nog veel later zal alles OFDM worden ook de upstream.
Ik was altijd al informatief volgens mij.

Basisfreq 164 mhz voor HE Zevenaar (Gelderland) 43142
NIEUWE FREQ 474 mhz met code 05555 of 04444 of 06666 voor zakelijk.

110 en 112 mhz burst signaal
116.00 mhz
124.00 mhz
132.00 mhz
140.00 mhz
148.00 mhz
156.00 mhz -> stream 2074
164.00 mhz -> stream 2105
172.00 mhz
180.00 mhz
186.00 mhz
194.00 mhz
202.00 mhz
210.00 mhz
218.00 mhz
226.00 mhz
234.00 mhz
242.00 mhz
250.00 mHz -> stream 2075
258.00 mhz
266.00 mhz -> stream 205
274.00 mhz -> stream 2049
282.00 mhz -> stream 2050
290.00 mhz -> stream 2112
298.00 mhz -> stream 2061
306.00 mhz -> stream 2071
314.00 mhz -> stream 2106
322.00 mhz -> stream 2076
330.00 mnz -> stream 2059
338.00 mhz -> stream 2069
346,00 mhz -> stream 2054
354.00 mhz -> stream 2064
362.00 mhz -> strean 2102
370.00 mhz -> stream 2062
378.00 mhz -> stream 2063
386.00 mhz -> stream 2098
394.00 mhz -> stream 2099
402.00 mhz -> stream 2056
410.00 mhz -> stream 2055
418.00 mhz -> stream 2107
426.00 mhz -> stream 2073
434.00 mhz -> stream 2097
442.00 mhz -> stream 2066
450.00 mhz -> stream 2100
458.00 mhz -> stream 2101
466.00 mhz -> stream 2074 (Kopie van 156 mhz)
kan 21 474.00 mhz -> stream 2105 (Kopie van 164 mhz) (SR6900-64QAM)
kan 22 482.00 mhz -> stream 2103
kan 23 490.00 mhz -> stream 2051
kan 24 498.00 mhz -> stream 2052
kan 25 506.00 mhz -> stream 2053
kan 26 514.00 mhz -> stream 2070
kan 27 522.00 mhz -> stream 2060
kan 28 530.00 mhz -> stream 2067
kan 29 538.00 mhz -> stream 2068
kan 30 546.00 mhz
kan 31 554.00 mhz
kan 32 562.00 mhz VOD stream
kan 33 570.00 mhz VOD stream
kan 34 578.00 mhz VOD stream
kan 35 586.00 mhz VOD stream
kan 36 594.00 mhz VOD stream
kan 37 602.00 mhz Internet Downstream 1
kan 38 610.00 mhz Internet Downstream 2
kan 39 618.00 mhz Internet Downstream 3
kan 40 626.00 mhz Internet Downstream 4
kan 41 634.00 mhz Internet Downstream 5
kan 42 642.00 mhz Internet Downstream 6
kan 43 650.00 mhz Internet Downstream 7
kan 44 658.00 mhz Internet Downstream 8
kan 45 666.00 mhz Internet Downstream 9
kan 46 674.00 mhz Internet Downstream 10
kan 47 682.00 mhz Internet Downstream 11
kan 48 690.00 mhz Internet Downstream 12
kan 49 698.00 mhz Internet Downstream 13
kan 50 706.00 mhz Internet Downstream 14
kan 51 714.00 mhz Internet Downstream 15
kan 52 722.00 mhz Internet Downstream 16
kan 53 730.00 mhz Internet Downstream 17
kan 54 738.00 mhz Internet Downstream 18
kan 55 746.00 mhz Internet Downstream 19
kan 56 754.00 mhz Internet Downstream 20
kan 57 762.00 mhz Internet Downstream 21
kan 58 770.00 mhz Internet Downstream 22
kan 59 778.00 mhz Internet Downstream 23
kan 60 786.00 mhz Internet Downstream 24
kan 61 794.00 mhz Internet Downstream 25
kan 62 802.00 mhz Internet Downstream 26
kan 63 810.00 mhz Internet Downstream 27
kan 64 818.00 mhz Internet Downstream 28
kan 65 826.00 mhz Internet Downstream 29
kan 66 834.00 mhz Internet Downstream 30
kan 67 842.00 mhz Internet Downstream 31
kan 68 850.00 mhz Internet Downstream 32
kan 69 858.00 mhz

Totaal:

38 DVB-C digitale streams (en div dubbele)
5 DVB-C VOD streams
32 Internet downstreams
9 lege frequenties voor DVB-C uitbreiding

7 x 50 Mbit = 350 Mbit / gemiddeld 7 Mbit voor HD zender = ruimte voor +-50 HD zenders.

[Reactie gewijzigd door Terrestrial op 27 juni 2021 14:36]

Dit is de laatste versie van Gelderland.

114.00 RESERVED Telemetry | Kerkradio 4 DSR
122.00 RESERVED Telemetry | Kerkradio 2 4 DSR
130.00 FREE 4 DSR
138.00 FREE 4 DSR
146.00 FREE 4 DSR
156.00 CLONE TS 38 [2074] (CLONE) 4 DSR
164.00 CLONE TS 32 [2105] (CLONE) 5
172.00 GAP Reserved (6 MHz slot) 4 P2000
178.00 FREE 5
186.00 FREE 5
194.00 FREE 5
202.00 FREE 5
210.00 FREE 2 T-DAB
218.00 FREE 2 T-DAB
226.00 FREE 2 T-DAB
234.00 FREE 5
242.00 FREE 5
250.00 DTV TS 39 [2075] 5
258.00 B2B B2B local insert 5
266.00 DTV TS 101 [101] 5
274.00 DTV TS 01 [2049] 5
282.00 DTV TS 02 [2050] 5
290.00 DTV TS 14 [2112] 5
298.00 DTV TS 13 [2061] 5
306.00 DTV TS 23 [2071] 5
314.00 DTV TS 33 [2106] 5
322.00 DTV TS 40 [2076] 5
330.00 DTV TS 11 [2059] 5
338.00 DTV TS 21 [2069] 5
346.00 DTV TS 06 [2054] 5
354.00 DTV TS 17 [2064] 5
362.00 DTV TS 29 [2102] 5
370.00 DTV TS 15 [2062] 5
378.00 DTV TS 16 [2063] 5 T2000M
386.00 DTV TS 25 [2098] 5 T2000M
394.00 DTV TS 26 [2099] 4 T2000F
402.00 DTV TS 08 [2056] 5
410.00 DTV TS 07 [2055] 5
418.00 DTV TS 34 [2107] 5
426.00 DTV TS 37 [2073] 5
434.00 DTV TS 24 [2097] 5 HAM
442.00 DTV TS 18 [2066] 5 HAM
450.00 DTV TS 27 [2100] 5 CDMA
458.00 DTV TS 28 [2101] 5 CDMA
466.00 DTV TS 38 [2074] 5
474.00 DTV TS 32 [2105] 5
482.00 DTV TS 30 [2103] 3 DVB-TH
490.00 DTV TS 03 [2051] 3 DVB-TH
498.00 DTV TS 04 [2052] 5
506.00 DTV TS 05 [2053] 5
514.00 DTV TS 22 [2070] 5
522.00 DTV TS 12 [2060] 5
530.00 DTV TS 19 [2067] 3 DVB-TH
538.00 DTV TS 20 [2068] 5
546.00 RESERVED Reserved VOD 1 5
554.00 RESERVED Reserved VOD 2 3 DVB-TH
562.00 VOD HRZ VOD 1 5
570.00 VOD HRZ VOD 2 3 DVB-TH
578.00 VOD HRZ VOD 3 5
586.00 VOD HRZ VOD 4 5
594.00 VOD HRZ VOD 5 Buiten gebruik gesteld
602.00 DOCSIS ED 01 5
610.00 DOCSIS ED 02 5
618.00 DOCSIS ED 03 5
626.00 DOCSIS ED 04 5
634.00 DOCSIS ED 05 5
642.00 DOCSIS ED 06 3 DVB-TH
650.00 DOCSIS ED 07 5
658.00 DOCSIS ED 08 5
666.00 DOCSIS ED 09 5
674.00 DOCSIS ED 10 5
682.00 DOCSIS ED 11 5
690.00 DOCSIS ED 12 5
698.00 DOCSIS ED 13 5
706.00 DOCSIS ED 14 5
714.00 DOCSIS ED 15 5
722.00 DOCSIS ED 16 5
730.00 DOCSIS ED 17 3 DVB-TH
738.00 DOCSIS ED 18 5
746.00 DOCSIS ED 19 5
754.00 DOCSIS ED 20 3 DVB-TH
762.00 DOCSIS ED 21 5
770.00 DOCSIS ED 22 3 DVB-TH
778.00 DOCSIS ED 23 5
786.00 DOCSIS ED 24 3 DVB-TH
794.00 DOCSIS ED 25 1 LTE DL
802.00 DOCSIS ED 26 1 LTE DL
810.00 DOCSIS ED 27 1 LTE DL
818.00 DOCSIS ED 28 1 LTE DL
826.00 DOCSIS ED 29 5
834.00 DOCSIS ED 30 3 LTE UL
842.00 DOCSIS ED 31 3 LTE UL
850.00 DOCSIS ED 32 3 LTE UL
858.00 FREE 3 LTE UL
Wat betekenen die cijfers 1-5 in jou lijst? En leg is uit waarom er technisch gezien geen (sper) filter geplaatst zou kunnen worden om 200-600 Mhz te blokkeren, daar ging de discussie eigenlijk over.?

Kijk ik kan genoeg commentaar leveren waarom ik vind dat Ziggo er een puinhoop van maakt. Allereerst zouden ze geen rekening moeten houden met stoor signalen, neem p2000, c2000, dab, dvb-t2, cdma, 4/5g, etc. letterlijk het hele spectrum wordt intensief gebruikt, dan hoef je er niks meer op te zetten. Het behoort een gesloten netwerk te zijn. Ten tweede waarom zetten er geen extra DVB-C muxen aan, ruimte zat vanaf 200 mhz. Jij hebt dan 1 freq voor B2B insert, die kende ik dan niet. Een paar maanden terug was die 594 Mhz hier nog in gebruik, mijn lijst is van jan/feb 2021.
waarom zouden ze dat doen, ze vangen nu op elke aansluiting 16 euro voor tv, mensen de kans geven om over te gaan op iptv (van een ander) zou ze paar miljoen maal 16 euro pm kosten
Omdat er genoeg mensen zijn die naar de concurrent stappen omdat ze geen tv kijken en die 16 euro zien als "Ziggo belasting". Als dat eraf kan kan Ziggo weer concurrerend worden. Overstappers leveren 0 euro op, die zijn ze immers kwijt.
Moet er wel iets zijn om naar over te stappen…
We zitten niet uit vrije wil bij ziggo hè. ;)
Als iemand die met gbit bij tweak zit, ik zou wel open staan voor een echt goede iptv oplossing, waar ook UHD mee te bekijken is.
Volgens mij hebben ze vooral kosten aan de COAX. Vergeet niet dat ze al goede bekabeling meeleveren en dagelijks telefoontjes krijgen over slecht/geen beeld.

De COAX kan er niet uit, maar door het uitschakelen van de analoge zenders is er al meer ruimte beschikbaar voor snelheidsverhoging. Als ze iedereen zouden overzetten op IPTV/VOD, dan zijn ze ook stukken flexibel zoals het schrappen van dure DVB-C tuners die ze nu nodig hebben.

4K gaat volgens de berichten prima over DVB-C, maar zoals gezegd niet zonder een goede tuner.
Bij Telenet is deze ook al een tijdje in testfase ik ben er zeer tevreden over. Het kastje maakt geen geluid meer en reageert supersnel. Tevens zijn apps zoals Netflix perfect geïntegreerd.
Kan je er ook lokale mediabestanden mee afspelen? Zoals films en muziek?
Geen geluid meer, bedoel je alleen de fan, of is de coil whine (piep) in standby ook weg?
(Heeft nu mss niet iedereen last van, maar die van mn ouders wel en anderen ook).
Ik hoor echt helemaal niets meer uit dat ding komen. Dus dat zal ook opgelost zijn.
Zet dat spul nou gewoon open voor 4k tv via CI modules. Ik wil helemaal geen extra kastje, wat mogelijk ook nog meer stroom verbruikt en na x jaar weer op de vuilnisbelt komt.
voornaamste plus voor ziggo is dat als ze van coax afgaan het door het huis heen verspreiden van het ongecodeerde pakket ook lastiger wordt
Juist daar lijkt het om te draaien... maar ik denk dat ze zich enorm gaan vergissen over hoe dit gaat lopen.
Ik heb momenteel een next 4k box en zou deze wel willen, hopelijk maakt ie ook wat minder geluid de huidige resoneert best veel namelijk.
Als het gaat om een kopie daarvan, betekent dat dat de nieuwe Mediabox Next een stuk kleiner en zuiniger zal zijn, inclusief passieve koeling en dus een afwezige ventilator.
De huidige Mediabox Next heeft ook al geen koeling.

Edit: wel dus, maar alleen voor noodgevallen

[Reactie gewijzigd door r03n_d op 22 juni 2021 10:30]

daar zit zeker wel een ventilator in..
Ik heb hem het afgelopen jaar nog nooit aan horen slaan. Maar ik lees net dat er voor noodgevallen inderdaad een fan in zit. I stand corrected (beter lezen voortaan..).
Klopt inderdaad. Ik krijg nu een swap (moet wel via monteur, doe maar duur Ziggo!) omdat de ventilator sinds enkele weken constant voor de volle snelheid draait. Ik had vantevoren ook nooit gemerkt dat er een fan in zat maar het zit er zeker.
Heeft ie wel, zit een klein 30mm ventilatortje in.
Staat gelukkig meestal uit, maar soms kan je deze horen
Enige verbazing na het lezen van dit artikel. Termen als "hoogstwaarschijnlijk"; "Een woordvoerder van Ziggo kan nog niet veel zeggen"; "Nadere details over de specificaties zijn nog niet bekend" en "Het zou kunnen"
worden gebruik. Inderdaad nogal een vaag artikel
Apple TV heeft nu ook de mogelijkheid een provider op te geven in het menu. Een Belgische provider heeft dit al. Wellicht is dit ook een manier om goede IPTV weer te geven voor Ziggo.
Het Apple TV kastje kan alles aan!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee