Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Ziggo beperkt aanbod Mediabox Next, updatet XL-box voor 'vergelijkbare ervaring'

Ziggo is gestopt met de levering van de Mediabox Next aan TV Complete-klanten. Alleen bij TV Max- met minimaal Internet Complete wordt het kastje nog geleverd. Daarnaast krijgt de Mediabox XL volgend jaar een update om klanten een 'vergelijkbare kijkervaring' voor te schotelen.

Woordvoerder Hans den Heijer licht aan Tweakers toe dat de beperking van de levering van de Mediabox Next afgelopen maandag is ingegaan. Voorheen werd de 4k-settopbox ook bij TV Complete-pakketten geleverd. Volgens de woordvoerder is deze stap het gevolg van de populariteit van de Mediabox Next. Hij spreekt van een 'groot succes' en dat de uitrol van de 4k-settopbox sneller is gegaan dan verwacht. "Om de Mediabox Next te kunnen blijven leveren en te voorkomen dat er in deze fase onnodig mediaboxen worden geruild, hebben we ervoor gekozen om de Mediabox Next voorlopig alleen nog aan te bieden in combinatie met een pakket met TV Max en minimaal Internet Complete." Dit betekent dat klanten die voor een TV Complete-abonnement kiezen, een Mediabox XL krijgen.

Om de Mediabox XL min of meer op hetzelfde niveau als de Mediabox Next krijgen, komt Ziggo naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar met een update voor de Mediabox XL. Deze update zit momenteel nog in een testfase. Volgens Den Heijer is die update bedoeld om klanten zoveel mogelijk de kijkervaring van de Mediabox Next te bieden. Daarbij noemt hij vooral de cloudfuncties en het eenvoudiger opnemen van programma's; die functies zouden na de update vergelijkbaar met deze functies van de Mediabox Next moeten zijn. Den Heijer kon nog geen nadere informatie geven over andere functionaliteit die wellicht ook naar de Mediabox XL wordt overgeheveld, zoals de ondersteuning van 4k en hdr. In hoeverre de functionaliteiten van de Mediabox Next zijn door te voeren bij de Mediabox XL zal moeten blijken; de twee decoders hebben afwijkende hardware.

Ook op zakelijk vlak is sprake van een wijziging. Daar wordt de Mediabox Next alleen nog aangeboden bij een zakelijk pakket met TV Complete en minimaal Internet Complete. Klanten die het zakelijke Internet Start-pakket met TV Complete afnemen, krijgen sinds maandag de Mediabox XL. Voorheen kregen zij ook de Mediabox Next. De zakelijke klanten die nu toch de Mediabox XL krijgen, kunnen volgend jaar ook de update tegemoet zien.

Ziggo begon in juni met de levering van de Mediabox Next aan nieuwe klanten. Daarvan zijn er volgens Den Heijer inmiddels zo'n 300.000 geleverd. De Mediabox Next ondersteunt onder meer hdr en een 4k-weergave bij bronmateriaal in deze resolutie, bijvoorbeeld via de standaard aanwezige apps van Netflix, Videoland en YouTube. Ook is het kastje kleiner en zuiniger dan de Mediabox XL. Tweakers schreef een review van de Mediabox Next.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joris Jansen

Nieuwsredacteur

01-10-2019 • 11:18

350 Linkedin

Submitter: Hotsoup

Reacties (350)

-13500345+1179+217+30Ongemodereerd119
Wijzig sortering
Oftwel anders geformuleerd:
Ziggo komt tot de conclusie dat hun Mediabox XL massaal word omgeruild voor een Mediabox Next. Om te zorgen dat er niet een heel magazijn vol met ongebruikte Mediabox XL's blijft liggen gaan ze dus deze stappen zetten.

In principe logisch, maar geeft wel aan hoe ruk de Mediabox XL is als zoveel mensen willen wisselen.
"Ruk" komt nog niet in de buurt. Het is een schande dat zo'n apparaat is ontwikkeld en aan zo'n grote groep gebruikers is geleverd. Helaas komen semi monopolisten als Ziggo hier mee weg, maar het is eigenlijk jammer dat de consument hier zijn ongenoegen niet in daden heeft kunnen omzetten. In de meeste andere bedrijfstakken zou zo'n product tot een faillissement leiden. Is het niet door lage verkopen dan wel de service die ze achteraf moeten leveren op zo'n ondeuglijk product.
Dit! Exact dit. Ontzettend blij met de Mediabox Next. Een ware verademing ten opzichte van de Mediabox XL. Dat was een draak van een apparaat. Performance issues die ook met Ziggo support niet op te lossen zijn, traagheid bij het zappen, vastlopers, you name it, de Mediabox XL heeft het.

De Mediabox XL is een hele dure, blazende stoeptegel.
Of andersom. Men komt erachter dat er onoverkomelijke problemen zijn met de next (deze chip zal bijvoorbeeld nooit HDR op youtube kunnen weergeven) en men staakt de productie met de huidige chip. Er komt een next v2 maar dat duurt nog een tijdje. De horizon wordt pas in eerste helft 2020 gereed gemaakt voor de cloud. VOor die tijd zou je toch wel voldoende nexten kunnen producteren/ uitleveren met de huidige specs. Nee ik ga ervanuit dat er een nieuwe next komt en die heeft wat ontwikkeltijd nodig.
Of men heeft problemen met de opnames en afspelen in de cloud en daardoor willen ze het uitleveren van de Next wat vertragen, denk dat dat ook de reden is waarom de Mediabox een test periode van een half jaar heeft. Vermoed dat dan de conclusie toch gaat zijn dat het niet werkt, maar wel 6 maanden de tijd gehad om het opname platform te upgraden.
Dat zou ook kunnen inderdaad. In ieder geval geloof ik weinig van het verhaal van de woordvoerder.
Ik weet uit het Ziggo Next topic dat er problemen zijn met de opnames en het weer opvragen ervan, ik heb ze zelf nog niet ervaren. Kan me voorstellen dat 300k gebruikers extra in een korte periode meer is dan met verwacht had en dat er nu gewoon een tekort aan zowel server capaciteit als Next boxen.
De enige reden dat ik een nieuw jaarabonnement heb afgesloten, en heb gekozen voor de volle mep, is om m/n laggende mediabox (welke ik daardoor zo min mogelijk gebruikte) te vervangen met een product dat niet lagged. Het is eigenlijk schandalig dat zoiets me onder de streep geld kost omdat het bedrijf van wie ik een dienst afneem mij een wanproduct levert.
Toen het nieuws kwam dat de mediabox next beschikbaar was heb ik ook onmiddellijk de xl box omgeruild. Wat een waardeloos stuk kachel was dat apparaat zeg...
Helemaal mee eens. Enige nadeel is wel dat het nu een stuk kouder is in mijn huis (ik stook niet in mijn flatje). :+
mensen verwachten dat ze 4K kunnen kijken :) en dat is ook een probleem
Je weet niet hoe goed het ding zou kunnen presteren bij degelijke Firmware, maar ik ben inderdaad erg blij (tijdig) te hebben kunnen overstappen naar de Next...

Verder is Ziggo concurrentie-technisch gezien niet zo heel gek aan het doen: KPN levert zijn 4K-boxjes ook enkel bij het duurste abonnement...
Ze mogen ze wel naar mij sturen ik weet we een leuk expirimentje met al die harde schijven die er in zitten.
De data die er op staat is niet versleuteld.
Het gaat me niet om de data maar gewoon om de schijven die er in zitten. lijkt me wel grappig om een een mass storage raid van te maken.

Heb nog een mooi systeem nodig voor opslag dus als ze ze toch weggooien...
Klinkt leuk, maar die schijven zijn vrees ik niet al te snel of groot. Je kunt beter een tweedehands drive kopen. 4 TB nieuw is tegenwoordig geloof ik maar 100 EUR.

Ik vind forensics interessanter. Te meer omdat mensen die dingen ook als modem gebruiken (of hebben gebruikt). Maar ik neem aan dat er ook data op een flash geheugen staat, en dan kom je aan het solderen.
turrlijk zijn ze niet super groot (ik dacht 640GB) en snel zullen ze ook niet zijn en gok een mbtje of 60 a 80ps.

Maar het kost lang niet zo veel als eenzelfde systeem met moderne schijven.
Haal een oude rack mount van ebay voor een paar honderd euro en je heb een zeer capabel opslag systeem met volledige redundancy voor veel minder geld per GB en VEEL hogere snelheden.

Plus het is een leuk projectje.

Ik zoek al jaren nar een goed systeem met bakken opslag en full redundancy maar die prijzen die ze vragen ga ik er gewoon echt niet voor betalen dus werk helaas nog altijd met usb drives wat toch wel een behoorlijk log systeem is voor backups.
plus dat als ik nu wat verwijder ik het van beide drives af moet halen anders staat het er na een sync weer op.
Zelf bouwen. Moeilijk is het niet, en ZFS maakt het nog makkelijker.

Wat betreft redundancy, is inderdaad duur, maar offline storage is goedkoop (je betaald dan alleen als je de backup nodig hebt per GB). Daarom alleen belangrijke data.

Je hebt gelijk dat je op eBay (e.a. websites) goedkoop, leuke, en snelle servers kunt kopen.
Het is hun eigen schuld. Ze moeten uberhaupt ophouden met het leveren van dit soort kastjes. Dan heb je dit soort problemen niet. Ze beloven al meer dan anderhalf jaar een ziggo go app voor apple tv en android tv, maar die is er nog steeds niet. Ze blijven blijkbaar liever klungelen met hun eigen rommel, allemaal ten koste van de klant.
Ik heb het even doorberekend, uitgaande van 3 miljoen klanten, met een gebruik van 12 uur per dag:

Horizon 56 Watt = 245KW/U per jaar
Nieuwe box 11 Watt = 48 KW/U per jaar

Dat is dus ruwweg 200 KW/U per jaar, een gemiddeld gezin verbruikt 3500 KW/U per jaar, met andere woorden 3 miljoen gezinnen kunnen zonder enige moeite ruim 5% stroomverbruik besparen, niet alleen goed voor het milleu, maar ook nog eens voor de bankrekening, eigenlijk zou de minister gewoon dit soort bedrijven op het matje moeten roepen.
Er is is voor zo ver ik weet al wetgeving waarmee het maximale stroomverbruik in Stand-by voor dit soort apparatuur niet hoger mag zijn dan 0.5 watt.

Echter zal het verbruik van de Horizon box in de stand Laag Stand-by waarschijnlijk net daaronder blijven; ondanks dat deze stand in de praktijk eigenlijk onbruikbaar is (opstarttijd van 5min, geplande opnames tijdens stand-by tijd kan die niet voor uit stand-by komen) waardoor mensen vrijwel altijd zullen kiezen voor een andere instelling waardoor het verbruik in stand-by al 30-50 watt is.

In een tijd waarin milieu zo belangrijk wordt geacht; gloeilampen niet meer verkocht mogen worden en vervuilende auto's geweerd worden zou er bij deze wetgeving inderdaad ook wel eens naar het verbruik in de gekeken mogen worden. In ieder geval zal Ziggo en de fabrikant zich helemaal kapot moeten schamen voor dit wanproduct; vooral Ziggo zelf gezien ze na al die jaren waarin dit probleem bekend er eigenlijk nog steeds geen definitieve oplossing voor is.

[Reactie gewijzigd door !mark op 1 oktober 2019 21:41]

Je bedoelt kWh, niet kW per uur!
vergelijkbare kijkervaring.....

Dus hij is mysterieus ineens :

- 10x zo snel zonder nieuwe cpu.
- 4k capable.
- verbruikt 30 watt minder.

wat een flapperds dat ze denken dat ze je dat aan kunnen smeren en dat allemaal om weer eens geld te besparen.
Net als dat na tich jaar docsis 3.1 nog steeds niet ingevoerd is.

ben blij dat ik voor 20 euro minder bijna een gigabit up en down heb. die upload is een verademing.
Hij is bezweken onder de updates, maar was technisch heel slecht, in iedere geval de 2e box. Ik heb er een paar gehad, ze deden het soms een paar dagen, en dan vielen ze uit. Zowel coax als wifi.

Nu de Next en 2e Next (is gewoon een zelfde) geen enkel probleem meer.

De tuner van deze Next is veel beter, heb dit ook wel eens gezien met Phillips en Sony, nieuwe Sony tv tuner was gewoon waardeloos.
Zelfde hier.

Ik neem voor 31 euro in de maand Gigabit up/down af bij Tweak. TV kijken doe ik op m'n NVidia Shield via NLZiet. Prima werkende AndroidTV app en sinds kort ook full hd.

En zelf vind ik ruim 60 euro per maand voor een fatsoenlijke box en 250/25 internet al te veel (en nu dus nog meer, omdat de Next bij het 'goedkope' abbo niet meer kan).

Dus voor mij is dit bericht verder ook minder relevant, behalve dat ik m'n ouders gelukkig al aan een Mediabox Next heb geholpen (voor hun is Ziggo verder gewoon de beste keuze ivm meerdere tv's )

Maar het is en blijft gewoon belachelijk dat Ziggo nu consumenten die niet zo veel kunnen/willen betalen blijft opzadelen met een oude meukbox die qua kWh verbruik op jaarbasis significant bijdraagt aan de energierekening
Ja ik heb een systeem mey een 9900k gekocht en maakte me zorgen over de energie rekening doordat het systeem 2x zoveel stroom gebruikt.

Maar ben een modem van 12 watt, een slurpende horizon media box en coax versterker armer en mijn verbruik is ongeveer gelijk op jaarbasis!

Ziggo internet en tv net versterker gebruikt gewoon ruim 500 kwh per jaar. Belachelijk en als je weet dat tv en internet via glas maar 150 kwh is.
Ja, het klinkt als weer een loze belofte. Net zoals de apple tv ziggo go app. Nu hebben ze zichzelf in de voet geschoten: problemen met levering kastjes, terwijl ze nog geen alternatieve app hebben.
Dus net op tijd besteld voor mijn vader met het goedkopere abonnement. De Ziggo Next is echt geweldig, zo goed dat die Horizon gewoon troep is. De Ziggo Next ziet ook automatisch je merk van je TV en werkt gewoon goed, zelfs met je soundbar. 1 knop op alles aan te zetten dus én de soundbar én TV én de Ziggo Next. Dit werkt zo goed, dat ik geschokt was hoe goed dit werkte in tegenstelling tot de ellende van de Horizon. De Horizon is daarbij echt zo slecht en wordt heet, maakt herrie, langzaam etc en de Next is gewoon geweldig. Maar ja product is weer te goed en wederom mogen de goedkopere betalende klanten met de Horizon troep van Ziggo blijven zitten, daarvoor worden ze bedankt.
Maar dit is al jaren aan de hand, vroeger kreeg je nog pakketten gratis zoals Film 1, dat werkte te goed, dus afschaffen maar. Ooit kreeg je gratis producten, half jaar abonnementen voor 50%, smartcard kreeg je gratis en kostte niets maar ik heb laatst hier twintig stuks door kunnen knippen omdat je niets meer mee kan want die zijn nu € 1,65 per maand ofwel had een besparing kunnen opleveren van per maand € 33,00!! ofwel per jaar bijna € 500,00 kost als je 20 smartcard nu afneemt terwijl de kaarten vroeger maar € 10,00 per stuk kostte eenmalig!!! en vaak nog gratis kreeg.
Alles wat te goed is bij Ziggo wordt doodleuk gewoon afgeschaft. HBO, Film 5, diverse Amerikaanse zenders, SyFy, etc worden zo eruit gegooid. Alternatieven zijn er bijna niet dus je bent letterlijk aan Ziggo overgeleverd. KPN vind ik geen waardig alternatief gezien TV (nog) geen Internet bandbreedte kost bij Ziggo en satelliet is ook geen waardig alternatief.
Gelukkig, ik heb hem ook vorige week besteld. Ben erg benieuwd! Hij moet nog wel binnen komen, ze hebben me eerst een vervangende XL box gestuurd die ik blijkbaar aan moet sluiten voordat ze de Next gaan leveren. Hopelijk gaat dat nog goed dan
Ik geloof dat Ziggo de reden dat mensen massaal die Mediabox Next willen hebben niet helemaal snapt. Dat is niet omdat die 'zoveel beter' is, dat is omdat die Mediabox XL (en de Horizon box al helemaal!) een gedrocht van een product is dat geen enkel weldenkend bedrijf zou moeten leveren. Dit is dan ook een hele, hele slechte zaak.

[Reactie gewijzigd door Smuey op 1 oktober 2019 11:26]

Klopt helemaal! Ik had dat gedrocht van een mediabox XL standaard altijd uit staan (met de echte powerknop achterop, anders verwarmde ik alsnog de halve straat ermee). Ik keek altijd tv via de CI+ module in de tv zelf, en als je dan ECHT heel nodig de terugkijk of opneem functies van de box nodig had zette ik hem aan.

Nu met de mediabox next is het echt een wereld van verschil, zelfs netflix en youtube, wat ik eerst via de ingebouwde app van de tv deed, werkt super snel en goed.

Werkelijk een schande dat ziggo andere klanten zoals ik, met het middelste pakket, geen fatsoenlijke mediabox geeft.
Als je de box niet gebruikt kan je deze beter terug sturen. Dat scheelt namelijk ook op je maandelijks abbo. Ik geloof dat ik er €1.50 oid mee bespaar per maand. Is niet veel, maar als je de zooi toch niet gebruikt hoef ik het ook niet in huis. Nu kijk ik ook bijna geen tv (alleen F1 ga ik echt voor zitten)
Als je nu een abonnement hebt met de mediabox XL, en je stuurt gewoon de box terug loop je het risico dat dit wordt geinterpreteerd als zijnde opzegging abonnement. Als je hem toch niet gebruikt kun je beter bellen over omzetting naar een ander abonnement.
Als je nu een abonnement hebt met de mediabox XL, en je stuurt gewoon de box terug loop je het risico dat dit wordt geinterpreteerd als zijnde opzegging abonnement.
Lijkt me sterk. Je neemt nog steeds 3 diensten af, tv via CI+.

Wel zou ik het terugsturen regelen via de site of een supportmedewerker.
Let op dat dit je ook juist extra geld kan gaan kosten, ipv dat je geld bespaart!
Je wijzigt hiermee je abonnement, waardoor eventuele lopende abonnementskortingen komen te vervallen. Zelf meegemaakt met een Humax decoder die ik gratis in bruikleen had, en die ik terugstuurde omdat hij toch niet gebruikt werd...
Uiteindelijk gelukkig wel netjes opgelost door de helpdesk, maar best wel raar dat je op deze manier "bestraft" kan worden. Denk je netjes te zijn door iets wat je gratis te leen hebt gekregen weer naar de eigenaar terug te sturen als je het niet meer nodig hebt, en dan moet je vervolgens extra gaan betalen...

[Reactie gewijzigd door Fony op 1 oktober 2019 16:20]

Ziggo bellen, ze kunnen dienst niet garanderen die op de site staat (spoelen, opnames die weigeren en het abrupt stoppen van pause) of Ziggo levert je een next box, of annuleerde aansluiting vanwege gebrekkige dienstverlening. Binnen week lag er een next in de bus
Grappig. Kosteloos? Ik weiger namelijk pertinent om extra te betalen voor een service die standaard zou moeten zijn, gezien het bedrag wat je per maand betaald.

EDIT: Contact gehad met Ziggo. Het scheelt me bijna 12 euro per maand. Echter, ik mag de Mediabox niet zomaar inleveren. Ik moet dan gelijk ook terug naar TV Start in plaats van Interactieve TV. Op zich geen enkel probleem, want mijn 4K tv heeft een dubbele tuner (dus opnemen via de een en kijken via de ander) en genoeg apps (RTL XL, NPO, maar ook de beschikking over Hbbtv) om dat verlies op te vangen. Maar ik krijg dan ook maar 6 zenders in HD. Nou ja.. 1080i. Ik moet er niet aan denken om op 65" naar SD te kijken.

*betaalt dus maar gewoon teveel voor een bakje waar hij niets mee doet*

[Reactie gewijzigd door Frituurman op 2 oktober 2019 08:30]

Ooit een Humax gevraagd omdat ik wilde kunnen opnemen, toen vertelden ze me dat dat geld ging kosten, waarop ik zei dat ik zou overstappen op glasvezel. Opeens was de Humax gratis.

Dit is ongeveer 5 jaar geleden, maar ik denk dat het nog steeds beleid is: standaard niet aanbieden, geld vragen als de klant erom vraagt, gratis geven als een klant ontevreden is.
Ziggo kennende wel ja. Begin dit jaar bij ze opgezegd vanwege nonstop problemen en dan kom je bij afdeling vereninjekont.
Inderdaad, blij dat ik de Next op tijd geregeld heb. Kost 20 Euro maar die heb je er aan energiebesparing al in 2 maanden uit. Hoe komen ze erbij te suggereren dat de XL een 'vergelijkbare ervaring' zou kunnen bieden? De hardware is totaal anders opgebouwd en zal nooit die vloeiende snelle bediening kunnen bieden!
Reken je jezelf niet rijk? € 20 bij € 0,23 / kWh in twee maanden? Dat is een gemiddeld verbruik van 59 W. Lijkt me wat veel.
Dat is exact wat de XL inderdaad verbruikte. 60W ! Het kreng. De Next gebruikt slechts een fractie daarvan en standby zelfs minder dan 1W. Als je die 60W doorrekent naar alle NL Ziggo abonnementen, dan kun je je zelfs de impact op de klimaatdoelstellingen bedenken!

[Reactie gewijzigd door vandenbel op 1 oktober 2019 13:42]

Ik dacht eerst dat het bij wijze van spreken was maar dit is echt gek. Daarom nog ff een berekening om het op een rijtje zetten want dit valt echt onder wanbeleid!

Uitgaande van 60 Watt continue/gemiddeld?

60w per uur = 0,06 kWh
x 24 uur = 1,44 kWh per dag
x 31 dagen = 44,64 kWh per maand
bij €0,23 dus €10,28 in de maand of meer dan € 120 in het jaar.
Dat is precies mijn maandtermijnbedrag dus dat kastje verbruikt dan 1/12 van het jaarverbruik. 8)7 8)7 8)7
Als deze gegevens kloppen mag die verantwoordelijke dat even uitleggen...
60W klopt in ieder geval, verderop in de discussie hebben ze het zelfs over 100W, maar dat zal niet kloppen. Kun je nagaan over alle Ziggo gebruikers met de XL wat een totale energieconsumptie dat is. De XL is bovendien niet echt op standby te zetten, dan doet hij er bijna drie minuten over om op te starten en dat doet niemand.
Achja, misschien is je woonkamer ook wat warmer van al dat energieverbruik. Scheelt weer in het gasverbruik. Theoretisch gezien 8)7
Andere goeie besparing: gewoon je abo downgraden, er een goeie, onverslijtbare 2e hand HUMAX decoder met HDD voor in de plaats zetten en de Horizon box retour doen zodat ze die op een plek kunnen verstoppen waar de zon niet schijnt. Scheelt niet veel qua electra kosten, maar wel aan abo kosten.
Download met al die streaming diensten toch niet zoveel meer dus met dan 50 mbit is niet echt nodig en tv kijken, tsjah..
Ik had zo'n HDD voordat ik de 'XL' had. Geen vergelijk met de Next. Systemen met hard-disks gebruiken veel te veel energie en echt...de Next is een heel andere ervaring. Voorbeeld: voice-control die het ook echt (snel) doet. 400 uur aan (4k) opnames, onbeperkte kanalen die tegelijkertijd kunnen opnemen, afspelen van 'opnames' vanaf andere platforms zoals mobiele telefoon en tablet, ook buitens huis. Om maar een paar voordelen te noemen. Gaat je allemaal niet lukken met een HDD. Had ik al gezegd dat de Next Snel is? Zeer snel!

[Reactie gewijzigd door vandenbel op 1 oktober 2019 13:14]

moet je al wel een smartcard hebben die werkt :)
Dat kan denk ik prima...
zolang ze alle fancy ui er uit gooien en gewoon plat simpele text/grafische dingen tonen.
En de oplossing is zo makkelijk! Breng gewoon de Apple TV en Android TV app uit! Dan kan iedereen gewoon zonder kastje Ziggo kijken met een snelle en goede interface (tenzij je een oude Android TV hebt, maar dan kun je het oplossen met een Shield).
Daar is geen geld aan te verdienen voor ze. Waarschijnlijk dezelfde reden dat KPN het ook niet heeft en zelfs geen AirPlay aanbiedt op de iOS-apps.
Daar is geen geld aan te verdienen voor ze. Waarschijnlijk dezelfde reden dat KPN het ook niet heeft en zelfs geen AirPlay aanbiedt op de iOS-apps.
Hun verdienmodel gaat uit van verkoop en verhuur van kastjes.

Misschien was dat vroeger slim, toen alles nog DVB-C was, maar nu, in het 100% IP tijdperk, is dat oliedom. Eigen kastjes is eigen hardware (die verstuurd moet worden) plus eigen firmware plus eigen software plus helpdesk support plus ...

Ik ken niemand die een Horizon / Mediabox XL heeft en nooit problemen heeft gehad. Elke box heeft minstens een telefoontje naar de helpdesk gekost. Dat is vrij prijzig!

Vergeet eigen kastjes,richt je op software en diensten, maak die perfect, en je hebt veel minder problemen. Minder inkomsten uit verkoop en verhuur van kastjes, maar geen hardware selectie, inkoop, firmware ontwikkeling, ..., meer, en veel minder kosten aan support. Ik denk dat dit onder de streep positief uitpakt! Alleen het switchen van providers wordt zo een stuk simpeler. Het is mogelijk een provider lock in mechanisme...
[...]
Ik ken niemand die een Horizon / Mediabox XL heeft en nooit problemen heeft gehad. Elke box heeft minstens een telefoontje naar de helpdesk gekost. Dat is vrij prijzig!
Nog nooit problemen mee gehad. Al 5 jaar Ziggo. Maar goed erg anekdotisch dit natuurlijk. Vervelender vind ik dat de kwaliteit van de streams soms zo slecht is en dat een HBO pakket bij Ziggo niet het gehele HBO oeuvre beslaat (waar is 'Oz' bijvoorbeeld?).
Als de kwaliteit van de streams slecht is, dan heb jij ook een probleem! Heb je een versie met intern kabelmodem (naast hjet modem in je meterkast)? Mogelijk is of het interne modem niet goed of de coax bekabeling naar je mediabox niet goed waardoor je niet de bitrate haalt die voor de betreffende stream nodig is. Misschien toch eens met de helpdesk bellen!
Ondertussen loopt iedereen te klagen over het milieu en verspilling en komen bedrijven nog steeds hier mee weg.
Laten we niet overdrijven. KPN heeft gewoon wel een app die je kastje vervangt. Voor Samsung TVs al uit, LG komt er geloof ik aan.
Ziggo heeft ook een app en gek genoeg zag ik de "Cast" icoontje en was heel eventjes blij. Dan druk ik erop en staat er dat deze programma/zender casten niet toestaat :')
Dat weet ik niet precies, maar ik reageerde op jou en indirect op diegene boven jou waarin jullie allebei aan de kaak stellen dat er geen apps zijn om de setopbox te vervangen.

Die zijn er namelijk wel. Maar ik weet niet waarom ik op -1 x 4 sta...
Dat is dan niet Ziggo's fout, ziggo heeft een contract afgesloten met RTL, SBS etc en als zij eisen dat ze niet willen dat het gecast wordt. Dan kan je Ziggo daar lastig op afrekenen.
In het verleden lostte ik dat op door op m'n telefoon op een browser in te loggen bij ziggo en dan het scherm te casten naar de Chromecast of Smart tv. Via de website kun (kon) je alles kijken en terugkijken.
Ik weet niet of dat nog steeds werkt.
Wellicht omdat de zenders willen dat je via NLziet cast omdat ze daar meer verdienen dan bij Ziggo.

Maar dat is net als de -dit mag niet vooruitgespoeld worden- in ReplayTV niet de beslissing van Ziggo.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 1 oktober 2019 17:39]

Een goede gebruikerservaring valt altijd geld aan te verdienen. Wanneer je bekend staat hierom zullen er altijd mensen overstappen naar Ziggo. Ik snap wel dat Ziggo bang is dat niet-abonnees ook TV kunnen gaan kijken via hun app, maar dat gebeurd nu ook al via de smartphone en iPhone app. Via een Apple TV of Android Tv zouden er wat makkelijker Tv abonnementen gedeeld kunnen worden, maar de vraag is hoe groot die groep is tegenover de groep die er bij komt. Over het algemeen steun ik liever een bedrijf waar mijn ervaring als klant belangrijker is dan iedere euro eruit te persen.
KPN heeft gewoon een iTV app in de Appstore van Samsung staan die je kastje vervangt. LG komt er ook aan geloof ik.
Dat is natuurlijk veel minder interessant en doeltreffend dan simpelweg Chromecast en AppleTV ondersteuning. Zat mensen die geen smartTV hebben of het onzin vinden om er dik meer geld aan uit te geven terwijl ze voor 30 een dongle hebben of toch al een AppleTV hebben. :P

Als ze eindelijk werkelijk eens voor WebOS een app uitbrengen, ik moet het eerst nog zien gebeuren want dat beloven ze ook al een tijdje, dan zal ik er wel blij mee zijn ALS die app goed werkt (ik heb het vage idee dat kanaalwisselen minder makkelijk gaat zijn).

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 1 oktober 2019 15:26]

Android TV, chromecast ondersteunt geen apps op deze manier...
Dat is natuurlijk een ongefundeerde uitspraak. Daar is juist extra geld aan te verdienen! Die kastjes kosten meer dan een App. Je denkt toch werkelijk niet dat Ziggo je gemiddeld genomen minder gaat laten betalen doordat je op een andere manier TV kijkt? Dan gaan die prijzen gewoon omhoog of wordt het business model langzaam aangepast. Dit is al vaker gebeurd. Of was je ook in de veronderstelling dat je minder ging betalen toen Ziggo aankondigde analoge TV uit te faseren? ;)
Abbo geld is niet genoeg bedoel je.
Gebruik daarom ook gewoon ziggo go i.c.m. een klein desktopje aan de tv, speelt tenminste alles af.
Ik sluit m'n laptop wel eens aan op de tv, en kan zo Ziggo Go kijken, maar gebruikersvriendelijk is dat niet. En vanuit de klant bekeken laat Ziggo veel steken vallen.
Ik gebruik dit toetsenbord + touchpad als afstandsbediening, moet zeggen dat het erg prettig werkt.

https://minitoetsenbord.n...ini-toetsenbord-touchpad/

Het zou het afmaken als die ene gast zijn kodi addon mag publiceren ;(
En de oplossing is zo makkelijk! Breng gewoon de Apple TV en Android TV app uit! Dan kan iedereen gewoon zonder kastje Ziggo kijken met een snelle en goede interface (tenzij je een oude Android TV hebt, maar dan kun je het oplossen met een Shield).
Helemaal mee eens!
Zodra ze met een Apple TV App komen met al hun kanelen erin ben ik in notime Ziggo klant.
Ook het toestaan van een KODI add-in (of het zelf aan bieden ervan) zou een mooi alternatief zijn.

Er is iemand die een opzet gemaakt had, maar dit is door Ziggo afgeschoten zoals op het forum te lezen is : Ziggo Go add-on voor Kodi
Wat jij zegt komt neer op Ziggo opdoeken.
Live televisie van Ziggo belast het internet netwerk niet omdat het nooit over internet protocol gaat, ook niet dat van Ziggo zelf.

Perfecte situatie zou zijn als we allemaal televisie via de kabel binnen krijgen en een 50mbit internet via deze kabel als back-up voor je andere internet verbindingen Glas/4G/5G.

Het is de vraag of er nu bedrijven gaan komen die deze oplossing gaan aanbieden met dezelfde service die we gewend zijn van Ziggo. Mogelijk gaat Ziggo ook deze oplossing aanbieden als het kabel netwerk ooit open gesteld worden voor concurrentie.
De (oude) app is er gewoon... zal best een reden zijn dat ze deze niet voor NL uitbrengen.
vast iets met geld..
Ziggo is echt het resultaat van een falende markt zonder echte concurrentie. Hufterig bedrijf met hufterig dure diensten op hufterig slechte producten :( .

Moet je straks eens zien hoe zij zich uit de naad zullen werken met lagere prijzen, betere pruducten en fatsoenlijke service als de kabel eindelijk ook wordt open gegooid! Ben nu al niet benieuwd naar de kutsmoes die zij zullen hebben als dat allemaal opeens wél mogelijk blijkt door concurrentie.

Zelden zo'n goed voorbeeld van falende privatisering gezien (kabelnetwerken).
Enig idee wanneer dit "open" gezet wordt?
Lees er al diverse jaren over, maar volgens mij zit t behoorlijk vast...?
Volgens mij is het eventjes verzand in juridische strijd, maar iedereen die het een beetje van afstand bekijkt ziet dat hier onmiskenbaar een monopolie is, daar waar KPN gewoon concurrenten op haar netwerk moet toelaten.

Ik hou dat op stilte voor de storm want als het een keer open wordt gegooid dan gaat er nogal wat veranderen schat ik zo in. Ook bij KPN met het uitmelken van de oude koper kabels.

Onze overheid had nooit die netwerken uit handen mogen geven maar dit moeten samenvoegen tot 1 landelijk dekkend glasnetwerk waar iedereen - ook in de buitengebieden - tegen normale gebruikerskosten op kon en dit door dienstenleveranciers moeten financieren. Dat had miljarden opgeleverd met een hogere kwaliteit tegen voor de gebruikers veel lagere kosten!

[Reactie gewijzigd door Yev op 1 oktober 2019 12:44]

Dat is ook de reden waarom je een glasaansluiting wil. Het is niet persé goedkoper dan Ziggo maar je hebt tenminste nog keus uit verschillende aanbieders.
Ook niet overal. Ik kan echt maar 1 aanbieder kiezen.
Ik heb al jaren Ziggo en ik herken jouw punten beslist niet.
Ziggo, met tv en internet is gewoon concurrerend met andere aanbieders. De mediabox XL heb ik maar een maand in huis gehad. Daarvoor maakte ik gebruik van een eigen hd ontvanger/recorder.
De Mediabox XL is een matig en sterk verouderd product. Toen ik daar over klaagde kwam een monteur een paar dagen later een mediabox Next installeren. De mediabox Next was toen al wel aangekondigd, maar de testfase moest officieel nog beginnen. De oude mediabox XL moest ik nog even houden totdat zou blijken dat de nieuwe mediabox Next ingevoerd zou worden.

De internetverbinding (ik heb nu zakelijk, 500 mbit) is prima. De beloofde snelheden haal ik altijd met gemak. Meestal zit ik er bijna 10% boven. Alleen de upload is eigenlijk niet snel genoeg voor mij. De downtime is nagenoeg nul.

Dat de kabel niet open is, kan je Ziggo niet verwijten. Dit is een politieke beslissing geweest. Ziggo heeft zijn infrastructuur ook niet op het openstellen van de kabel ingericht. Aanpassen van de infrastructuur kost nu eenmaal tijd en en geld. Dat Ziggo niet alles op alles zet om concurrenten toe te laten is te begrijpen.

Voor de goede orde, ik werk niet voor Ziggo en ik heb er (behalve als klant) geen enkele binding mee.
En hier herken ik mij dan weer volledig in. Mocht helaas nog niet meedoen aan de testperiode maar kreeg hem op de eerste dag dat ze hem gingen uitdelen. De Next is prima. Maar de Horizon was dan ook gewoon slecht.

Ook de internetsnelheid haal ik tot op de beloofde mb nauwkeurig, ook de up.

De laatste storing kan ik mij echt niet herinneren. Krijg elke paar jaar gratis een nieuwe box en/of modem. 15 jaar geleden had de helpdesk nog een boel te verbeteren maar dat is al jaren prima op orde.

Niks te klagen en kan me vaak niet voorstellen dat de ervaringen echt zo waardeloos zijn als ik hier wel eens lees.
IDat de kabel niet open is, kan je Ziggo niet verwijten. Dit is een politieke beslissing geweest. Ziggo heeft zijn infrastructuur ook niet op het openstellen van de kabel ingericht. Aanpassen van de infrastructuur kost nu eenmaal tijd en en geld. Dat Ziggo niet alles op alles zet om concurrenten toe te laten is te begrijpen.
Er is geen politieke beslissing die behaalde dat Ziggo de kabel niet open mag gooien. Ziggo verzet zich daar actief toe en dat is hun recht. Ziggo kan elk moment de kabel open gooien indien ze dat willen. Ziggo moet de kabel open gooien indien ACM dat beslist en rechtspraak die beslissing rechtsgeldig verklaard na het verzet dat Ziggo zal voeren.

BTW mijn ervaring met Ziggo is dat het belabberd is, na de initieele contracts periode weer beeindigt en ipv een (toen) 50/5 weer lekker naar 11/1 via ADSL2 gegaan omdat dat tenminste stabiel was. Mijn buren hebben dezelfde klachten, maar namen het voorlief.

Een paar jaar nadat ik mijn abonnement beindigt had heeft Ziggo uiteindelijk nieuwe kabels getrokken, echter alleen naar actieve abonnees. MAW Ziggo zou ook weer ellende worden indien ik (een IMHO veels te duur) abonnement zou afnemen.
Ziggo hoefde zijn kabelnet nooit eerder open te stellen en waarom zouden ze dat dan doen?
Om concurrenten gebruik te laten maken van hun netwerk? Als bedrijf investeer ik ook niet graag in de infrastructuur waar anderen dan voor een prikkie op mee kunnen liften.

Dat de infrastructuur niet overal even goed is, heeft deels historische achtergronden. Het netwerk van Ziggo was ooit een samenraapsel van allerhande lokale en regionale kabelnetwerken die echt uitsluitend voor TV (als centrale antenne) werden aangelegd. Inmiddels zijn al die netwerkjes gefuseerd, opgekocht en weer samen gegaan. Uiteindelijk zijn ongeveer alle coax netwerken onder Ziggo komen te vallen.

Van een aantal oude netwerken waren er een aantal van bedenkelijke kwaliteit. Dat kan je Ziggo niet verwijten. Dat verwijt moet naar de gemeente of het bedrijf wat de oorspronkelijke kabel heeft aangelegd.
Ziggo heeft alle aangekochte netwerken inmiddels wel gemoderniseerd en het hoofdnetwerk is grotendeels glasvezel geworden.
De mensen in de gebieden met slechte kabels hebben inderdaad een tijd lang een standaard tarief moeten betalen voor een dienst die het standaard niveau niet haalde. Bij KPN gebeurt dat overigens nog steeds. Dan betaal je inderdaad veel voor weinig. Jij hebt kennelijk de pech dat je in een gebied woont waar de oorspronkelijke infrastructuur gewoon niet meer aan de eisen van de tijd voldoet. Ziggo kan onmogelijk direct na de overname beginnen met nieuwe kabels leggen. Het duurt bijvoorbeeld al twee jaar voordat je daarvoor alle vergunningen binnen hebt. Inmiddels is het netwerk min of meer landelijk netjes op orde. Als reactie daarop heeft de ACM ook besloten dat Ziggo ook (net als KPN) andere providers tot het netwerk moet toelaten. Ziggo probeert dat natuurlijk te vertragen, maar halverwege volgend jaar moet je toch een contract met een andere provider dan Ziggo kunnen afsluiten om via de kabels van Ziggo te kunnen internetten.

Op dit moment kan je niet meer zeggen dat Ziggo duur is. De pakketten zijn wat prijs betreft gewoon concurrerend met de andere aanbieders. Je kan slechte ervaringen met een bedrijf hebben, maar dat betekend niet gelijk dat het bedrijf slecht is. Ik heb zelf prima ervaringen met Ziggo, maar dat wil evenmin zeggen dat het bedrijf top is. Het is gewoon een bedrijf wat winst wil maken. Ze hebben echter geen absoluut monopolie, dus kwaliteit en prijs moeten vergelijkbaar zijn met de concurrenten. De winst moet dan vooral komen uit efficiënte bedrijfsvoering en besparingen.
ik heb ook zakelijk, maar ik heb een dag zonder tv gezeten toen ik van de MediaBox XL naar de Next overstapte omdat er aan hun zijde iets aangepast moest worden, geen idee wat, daar wou de medewerker geen uitspraak over doen, ik weet alleen dat ik nu een ander IP adres heb.

downtime.. tja weinig storingen, maar echt wel vaak geplande downtime.. afgelopen 8 maanden wel al 5x !! vooraf aangekondigde werkzaamheden soms al vanaf 20:00 en een andere keer tot wel 10:00 sochtends..

We zijn u niet graag tot last. Zelfs niet voor het onderhoud van het netwerk. Onze monteurs werken daarom zoveel mogelijk 's nachts. En binnenkort is het zover.

Wat we doen, wanneer en waarom
Op x oktober 2019 werken we de hele dag in de buurt van <mijn straat> te <woonplaats> aan onderhoud van het netwerk. We vervangen dan bijvoorbeeld oude kabels. verdere bla bla
Wat een onzin allemaal!

Als je Ziggo crimineel gedrag verwijt, moet je niet hier op dit forum zijn, maar moet je een aanklacht bij de rechter dumpen.

Ziggo is een normaal bedrijf (geen monopolist). Ze maken winst, maar dat doen de concurrenten (waaronder KPN) ook. De ellende van UPC in de regio Amsterdam was voor een groot deel terug te voeren op het slecht functionerende netwerk wat door de gemeente Amsterdam zelf ooit is aangelegd. In omliggende gemeenten was dat al een heel stuk beter. Ziggo heeft het inmiddels ook netjes onder controle.
Wat betreft het openstellen van het net: Jij stelt je huis toch ook niet tegen een kostendekkende vergoeding open voor daklozen of asielzoekers? Als het niet moet, waarom zou je dat dan doen?

Ik heb nu het duurste abonnement en dat wordt door de baas betaald. Voorheen had ik een goedkoper abonnement, maar eigenlijk heb ik altijd al iets meer snelheid gekregen dan beloofd. Dat was zelfs al vanaf het begin, toen Casema het netwerk van de gemeente overnam. De gemeente hier had echter ooit veel te dikke kabels in de grond gestopt voor de centrale antenne. Hoewel het internet toen nog uitgevonden moest worden zijn de kabels tussen huis en wijkkast nog steeds ruim voldoende. In december ga ik zelfs over naar een proef met Docis 3.1, met 1 Gbit/s voor zowel up als down. Dat kan gewoon met de kabel die hier al sinds 1973 ligt. Delen van het netwerk zijn overigens nog vijf jaar ouder en ook die kunnen nog wel een tijdje mee.
Als je Ziggo crimineel gedrag verwijt, moet je niet hier op dit forum zijn, maar moet je een aanklacht bij de rechter dumpen.
Ik moet helemaal niks!
Ziggo is een normaal bedrijf (geen monopolist). Ze maken winst, maar dat doen de concurrenten (waaronder KPN) ook. De ellende van UPC in de regio Amsterdam was voor een groot deel terug te voeren op het slecht functionerende netwerk wat door de gemeente Amsterdam zelf ooit is aangelegd. In omliggende gemeenten was dat al een heel stuk beter. Ziggo heeft het inmiddels ook netjes onder controle.
Ziggo is alles behalve een normaal bedrijf aangezien het gespecialiseerd is in het opereren in markten waar weinig of geen concurrentie bestaat. Om over het gedrag van haar voorgangers die tot Ziggo leidden maar te zwijgen.
Wat betreft het openstellen van het net: Jij stelt je huis toch ook niet tegen een kostendekkende vergoeding open voor daklozen of asielzoekers? Als het niet moet, waarom zou je dat dan doen?
Mijn huis is geen bedrijf. Bovendien begeven huizen zich in een open markt van beschikbare woningen. En Asielzoekers hebben hier vrijwel niks te zoeken, op een Belg of Duitser die politiek wordt vervolgd, na.
In december ga ik zelfs over naar een proef met Docis 3.1, met 1 Gbit/s voor zowel up als down. Dat kan gewoon met de kabel die hier al sinds 1973 ligt. Delen van het netwerk zijn overigens nog vijf jaar ouder en ook die kunnen nog wel een tijdje mee.
Het is de vraag of mee kunnen gaan door telkens upgrades te verrichten op de (midden)lange termijn niet duurder is dan direct op glas over te schakelen. Die incrementele upgrades zie je vooral in slecht concurrerende markten, waar de hoofdprijs voor het minimale kan worden gevraagd. Net zoals die Mediabox Next die gewoon een vervanging voor al 10 jaar verlopen hardware is, maar waar Ziggo ook weer de hoofdprijs voor durft te vragen. Hardware die in China waarschijnlijk onder de €10 ligt!

Nogmaals, we zullen zien als de kabel ook eindelijk wordt opengebroken. Kijken of zij dan nog met dat gedrag/prijsstelling durven weg te komen.
De reden dat ik gewoon 2 CI modules heb en geen mediabox, zit ik niet met een extra afstandsbediening en al dat geneuzel. Mis ik iets? Kijk ik het wel terug via Ziggo Go. :)
Ci module en een humax voor op te nemen,werkt voor mij prima... :)
humax is echt traag apparaat en werkt ook nog eens niet door het tvmeubel heen. 2 dagen gehad en meteen terug gestuurd.
Ik heb de Humax iHDR-5200c kan ik niet traag noemen....
Toppertje
Helemaal in combinatie met shield tv voor wat niet vis HUMAX kan.

Volgens mij altijd een betere experience dan welke box Ziggo ook neerzet
Het is hier al meer gezegd, Ziggo moet gewoon een app maken voor Android TV (voor je Nvidia Shield), tvOS (Apple TV) en WebOS (LG), en ChromeCast & AirPlay niet blokkeren op hun iOS & Android apps, dan geven ze hun klanten een veel betere kijkervaring!
Ik kan mijn TV, Home-Cinema en Mediabox met 1 klik via de Ziggo remote aanzetten.
Alles is bedienbaar met die ene afstandsbediening.
Extra? Ik bedien juist alles vanaf de zapper van Ziggo, soundbar en tv gaan allemaal via HDMI CEC.
wel jammer dat ziggo go de kwaliteit van een aardappel heeft (tenminste, voor mij dan)
Is dat met next niet hetzelfde als je opneemt in de cloud. Netflix en youtube kunnen gewoon 4k leveren als stream. Is de server van ziggo dus eigenlijk te zwak voor de traffic van data
Ziggo kan het wel leveren maar ze willen geen hoge resoluties leveren omdat het bandbreedte kost. Ze verhogen elk jaar het abonnements geld met als reden dat de diesntverlening en de snelheid omhooggegaan is echter vermelden er niet bij dat de content gewoon in de oude lage resolutie blijft.

Het geld ook voor het 4K kastje. Je krijgt niet ineens 4K content, het kastje doet gewoon aan upscaling van de content. En dan is het de vraag, is je upscaler van je TV beter of net zo goed als die van het kastje of niet.

Netflix levert overigens geen 4K, ze gebruiken slimme compressie op de delen van het scherm die minder belangrijk zijn. Doen ze ook al bij de gewone full HD content.
Klopt, draait op 576p, heel soms op 720p. Niet te doen op een 55" tv en daarmee geen goed alternatief.
Helaas is er nog steeds geen Android TV versie van de app, want dan loopt Ziggo al het geld mis dat ze binnenharken met hun extra kastjes.
En ook geen Apple TV app. Ze zijn de app nu al 18 maanden aan het testen en nog steeds niet gereleased. Ik weet wel zeker dat als de app ooit beschikbaar komt, hij max SD+ aankan en geen 720 of hoger.

Ondertussen blijft Ziggo de prijzen verhogen en de kwaliteit van hun netwerk holt achteruit. Gisteren ook weer de hele avond traag tot geen internet beschikbaar.

Ik zet tegenwoordig vaker mijn WiFi uit dan aan op bijvoorbeeld mijn iPhone om te kunnen internetten. En nee, het ligt niet aan m’n modems/routers of toestellen. Gewoon aan de bagger kwaliteit van Ziggo. Lang leve unlimited 4G internet van Tele2.
Leuke claim:
En nee, het ligt niet aan m’n modems/routers of toestellen. Gewoon aan de bagger kwaliteit van Ziggo. Lang leve unlimited 4G internet van Tele2.
Bewijs eens dat het zo is. Want ik heb helemaal nergens last van met Ziggo.
Nou Typhone, omdat jij nergens last van hebt zal ik je dan maar even een korte bloemlezing geven van mijn Ziggo-soap.

Toen ik 6 jaar geleden hier kwam wonen was Ziggo nog niet gefuseerd met UPC (laat staan Vodafone). Internet en TV functioneerde toen best goed.

Na fusie met UPC begonnen de problemen. Snelheid werd minder en regelmatig (aantal keer per week) had ik last van 'wel verbonden, geen internet'. Ziggo gaf eerst, net zoals in mijn vorige woning in een andere grote stad (waar ik op het dieptepunt een week zonder internet heb gezeten), de schuld aan mijn apparatuur: "ik denk dat het probleem aan uw computer ligt meneer, want ik zie geen storing in het systeem staan". Opvallend natuurlijk dat altijd al mijn apparaten tegelijk geen verbinding meer hadden en vervolgens ineens allemaal tegelijk weer allemaal wél weer verbinding. Om vervolgens weer het fantastische advies om 'even een minuut de stekker uit uw modem te halen' te krijgen. Hoevaak ik dat intussen al heb gedaan....

Problemen hielden aan, monteurs langsgeweest, modems/routers enz. allemaal gecheckt en dat werkte allemaal prima. Zelfs de boel na lang aandringen laten vervangen, zelfs kabels en de hele rotzooi die je maar kan bedenken ALLES is vervangen maar connectie is nog steeds ellendig. Zowel vast als bedraad. Heel misschien ligt het dan niet aan mij, maar toch aan Ziggo.

Ik heb Google Home Mini's thuis staan, hoevaak deze per week mijn "hey google" beantwoorden met "I'm sorry, but I can't reach the internet right now" is niet meer op 1 hand te tellen.

En ja, je hebt helemaal gelijk dat Tele2 niet zaligmakend is. Maar het is schrijnend dat anno 2019 ik mijn iPhone vaker als hotspot moet inzetten, dan dat ik gebruik kan maken van mijn dure Ziggo internet verbinding.

Dus ja, voor mij is het wél "lang leve unlimited Tele2 4G internet". Daar heb ik namelijk meer aan, dan aan die lachwekkende "Ziggo Power Promise".
Wat is de reactie van de afdeling retentie wanneer je dit aangeeft? Van die problemen is een historie bekend. Bij mij was het ook niet allemaal hosanna met Ziggo in den beginne maar ik heb gewoon vanaf het AOP alles vervangen en opnieuw getrokken qua kabels en sindsdien geen centje pijn. Wel allemaal KOKA 9TS kabels. Internet van Ziggo gebruik ik niet met hun eigen hardware maar zelf Ubiquiti spul in gebruik.
Geen idee wat voor kabels ik heb, zo technisch ben ik op dit gebied niet, maar het zouden 'de beste' moeten zijn. Ik kan echter kant kant op, want dit zit bij mijn huur in en de verhuurder wil niet overstappen. Net als bij mn vorige woning, waar er geen andere keuze was dan Ziggo.

En nu heb ik het alleen nog maar over het internet gehad, TV is niet veel beter. En dan heb ik het over de beeldkwaliteit, laat staan het lachwekkende trage interactieve TV, waar je €1,29 mag/mocht dokken om het RTL Nieuws terug te kijken :')
Ja de kabels zijn slechts een deel van het geheel: splitters, versterkers (retourgeschikt j/n) etc spelen ook allemaal een rol. Evenals de connectoren waarmee alles aangesloten wordt. Ik fix hobbymatig wel eens problemen op Ziggo gebied bij mensen en vrijwel altijd is het met de juiste Hirschmann spullen opgelost. Enige uitzondering bij mijn automonteur waarbij het internet kuren bleef vertonen. Ook daar bleek uiteindelijk het Ziggo signaal niet de boosdoener te zijn.
Is dat niet omgekeerd hetzelfde?
Bagger kwaliteit van Ziggo lijkt me tamelijk algemeen. Of levert Ziggo mij 'andere kwaliteit' dan andere Ziggo gebruikers? Wat heeft hij voor modem/router en andere toestellen in huis? Daar ben ik wel eens benieuwd naar. Evenals de 'zogenaamde problemen' die er telkens optreden. Valt internet weg? Blijft TV wel? Slecht signaal? Slechte kanalen? Support niet afdoende? Uitvallende apparatuur? Wat is het precies wat Ziggo verkeerd doet? Storingen van Tele2 ooit gezien? Lang leve 'unlimited 4G internet' van Tele2... maar getuige de storingschecker is daar vaak zat wat mis.

[Reactie gewijzigd door Typhone op 1 oktober 2019 14:13]

Is dat goed of slecht?
Is Ziggo GO beschikbaar via een CI-module? Of moet je daarvoor een media box hebben.
Nee niet via CI module,was het maar waar.
Wel hoor. Gewoon op de rode knop op afstandsbediening drukken!
Ja das geen Ziggo go...….films en series
Zo redeneerde ik ook en had dezelfde opzet. Je kunt alleen niet "replay" streamen vanaf Ziggo Go naar Apple TV / Chromecast. En ik ga met een 50" TV voor m'n neus niet op m'n tabletje zitten kijken.

Dus hier in huis is er ook zo'n onding XL gekomen. Traag, warm, favorieten lastig in te stellen. Niet volledig compatibel met m'n Logitech Elite AB.
Ik geloof dat Ziggo de reden dat mensen massaal die Mediabox Next willen hebben niet helemaal snapt. Dat is niet omdat die 'zoveel beter' is, dat is omdat die Mediabox XL (en de Horizon box al helemaal!) een gedrocht van een product is dat geen enkel weldenkend bedrijf zou moeten leveren. Dit is dan ook een hele, hele slechte zaak.
Maar even advocaat van de duivel: Als ze op de mediabox xl goede firmware zetten zijn dan 9 van de 10 irritaties niet gewoon opgelost? Blijft het stroomverbruik over.

(Niet dat ik enthousiast wordt van een toekomstige firmware over 6 maanden, ik wacht al 1.5 jaar op de android tv app).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 1 oktober 2019 13:26]

Sja, dan blijft de vraag, waarom is dat dan niet al lang en breed gedaan? Het is nou niet bepaald zo dat deze problemen nieuw zijn en de betreffende apparaten zijn al een flinke tijd beschikbaar. Als dat echt mogelijk zou zijn, dan waren deze problemen al lang opgelost.

Nee, ik geloof absoluut niet dat een software-fix de problemen met de Horizon- en Media-XL boxen kan oplossen. Daar komt ook nog bij, wat voor functies gaan er dan overgezet worden? 4K en HDR zullen het niet worden, want de hardware kan dat simpelweg niet. Daar gaat geen softwareupdate verandering in brengen.
Persoonlijk denk ik dat het in theorie prima mogelijk is, maar twijfel ik aan de kunde van Ziggo om dat voor elkaar te krijgen.
Je slaat de spijker op zijn kop, ik gebruik nu weer gewoon de TV (voor zover ik überhaupt tv kijk) om het signaal om te zetten en de snelheid is een verademing.
"(voor zover ik überhaupt tv kijk)"

Ja, ik wou al zeggen: normaal als het op Tweakers over tv-kijken gaat, dan reageert het gros dat ze toch geen tv (meer) kijken :+
Zo ben ik een gebruiker van de Horizon box van het eerste uur en misschien heb ik geluk maar ik heb echt geen problemen onder vonden in al die tijd dat ik de box gebruik. Ik kon eerder een Next krijgen maar blijf voorlopig liever bij mijn huidige box. Bij locale opnames kan ik reclames door spoelen, bij de cloud opnames zoals bij de Next niet, dan het verhaal over stroom verbruik dit is hoger, maar ik gebruik de Horizon box ook als modem en wireless router, als je het stroom verbruik van de Next op tel bij modem en wireless router dan scheelt dat niet zo veel meer.
Op de next kun je opnames gewoon doorspoelen. Dat kan alleen niet bin replay tv. Maar dat is een restrictie van de meeste kanalen want op sommige mag het wel (npo) en andere weer niet
Zag van de week het interne bericht langskomen.

Zover ik begreep willen ze dus die Mediabox XL etc. hetzelfde laten werken als de Next.
Of ze de klant begrijpen, geen idee. Maar ze begrijpen dat de Next duidelijk beter is maar willen er niet te veel bestellen uiteraard.
Inderdaad... De Horizon box was voor mij de enige reden om over te stappen. Vooral omdat ze me hem destijds door de strot geduwd hebben als voorwaarde voor een 'aanbieding', met de belofte dat de oude super simpele Cisco decoder waar ik 0 klachten over had gewoon zou blijven werken, en ik de Horizon binnen 2 weken zou kunnen terugsturen als ik niet tevreden was. Een week later en de Cisco werd moedwillig van het netwerk getrapt en was het ineens 'beleid' dat ze die onmogelijk meer wilden activeren.

Their loss, nu neem ik al jaren bij KPN voor een vorstelijk bedrag TV en internet af, en is het merk Ziggo voor mij voortaan besmet. Terwijl ik verder over de kwaliteit van de diensten zelf helemaal niet ontevreden was.
Ik had begrepen dat de Next ook een gedrocht is ,maar dan kwa beeldkwaliteit.
Dus die sla ik ook over.
Dit is zeker een slechte zaak. Die mediabox XL is idd een gedrocht van een apparaat. Zowel bij ons als bij mijn moeder hebben we er al 2 gehad die met gebrekkige functionaliteit zijn teruggestuurd. Gelukkig hebben we nog op tijd een Next kunnen regelen.
Collega is hierom overgestapt naar KPN, hij was de XL beu.

Zou ook leuk zijn als Ziggo ook eens aan gaat geven wanneer ze met 4K gaan beginnen, hun studio met bijbehorende apparatuur is daar geschikt voor dus Formule 1 kan sowieso al in 4K.
Nu nog nieuwe XL's uitleveren is onbegrijpelijk. Wat denken ze daar?

En dan op een niveau brengen van de Next met een software update? WTF!?
Als jij een bedrijf hebt en je hebt nog voor 1 miljoen €uro aan onkosten op de plank liggen, wat zou jij daarmee doen?
Blijkbaar verdampt de winst dit jaar door al die XL kosten en retouren (opslag kost ook geld).
Dan liever die dingen uitleveren i.p.v. meer kosten maken met het produceren van Next modellen.

Ik heb de XL geretourneerd en de routermodem.
Gebruik CI+ en de oude Ubee modem.

[Reactie gewijzigd door DJMaze op 2 oktober 2019 09:44]

Hier ben ik het helemaal mee eens, Ik ben blij dat ik mijn Horizon box heb laten omruilen voor de Next.
De oude media box was luidruchtig had vaak storing, was ontzettend traag, had een afstandbediening die ik het liefst meteen het raam uit gooide en dan ben ik vast nog aan aantal problemen vergeten.

De next is een stuk beter maar ook hier zijn wel een aantal dingen die verbeterd kunnen worden.
Het makkelijker opnemen en de cloud functie werkt volgens mij nog niet helemaal zoals het hoort.
Mijn vriendin en ik kijken graag Expeditie Robinson en wij hebben dat opgenomen om op een later tijdstip te bekijken, de opname werd werkelijk om de 2 a 3 minuten onderbroken met de melding dat deze niet verder bekeken kon worden bla bla, dan starten wij de opname opnieuw en kozen voor verder kijken om na 3 minuten weer onderbroken te worden met de zelfde melding. Deze melding kwam zeker 8 a 9 keer en na die melding springt hij dan doodleuk op de zender waar het programma werd uitgezonden en daar was op dat moment eiland praat bezig dus we wisten gelijk wie er weg gestemd was 8)7
de week er op gebruikte wij de functie terug kijken en kregen wij het zelfde probleem weer. Uiterst vervelend. Verder ben ik redelijk te spreken over de Next.
Precies dit! "onnodig mediaboxen worden geruild" geeft wel aan dat ze de consument totaal niet begrijpen. Alleen de stroom consumptie zou al reden moeten zijn om hem te ruilen. Voor mij in iedere geval een extra reden om helemaal te stoppen met TV van Ziggo.
Echt zo Smuey, voor mij tijd om over te stappen naar een alternatief.
het is volgens mij een redelijk krachtig apparaat dat ideaal zou zijn voor een custom OS zoals libreelec en emulators.
Plus als je Next wilt kan moet een nieuwe abbo aan gaan met activatiekosten.
Ze ruilen het niet zomaar om.
Horizon box is idd een gedrocht had die van mij in mijn oude huis na een maand geretouneerd.
De mediabox is dezelfde box als de horizon.. allen de naam is gewijzigd
Zeer zeker, wij hebben namelijk ook een tweede xl box en daar gaat het volledig mis. Deze kast staat niet onafhankelijk op het netwerk maar zit met een aparte kabel in de achterwerk van de hoofdbox. De meest rampzalige constructie die er is. Iedere dag moet de 2e kast opnieuw aangemeld worden, enige dat Ziggo doet is een monteur sturen, die dan gewoon weer de 2e kast opnieuw instelt of de kasten verwisselen, en dat is dus geen oplossing want de volgende dag is het weer raak. Wij krijgen nu Glasvezel in de straat en ik ga dan gewoon overstappen naar een andere provider.
Ja, je haalt de woorden uit me mond want ik denk er precies hetzelfde over. De vorige box was gewoon 1 groot drama met zowel vastlopers als internet problemen dus lijkt me logisch dat mensen meteen voor de nieuwe Next box gaan.
Het zou zelfs gênant zijn als ze nu alle problemen van de mediaXL met een software-update kunnen verhelpen. Jaren lang hebben ze alle gebruikers laten ploeteren met dat ding. Ik had zelf toevallig een goede nadat een monteur er eens een laptop aan had gehangen, maar in mijn omgeving heel erg veel mensen die (nog steeds) dagelijks veel tijd weggooien met het wachten op de box.
Oef.. de hoeveelheid mensen die ik hier zie die zo graag de next wil, als je een beetje oog voor detail heb zal het je gigantisch tegenvallen.

De Next is een ramp, ja hij is sneller, reactie lekker vlot, maar de kwaliteit van het beeld is echt minder dan de XL, al helemaal met terug kijken (de cloud) de vervelende sharpening filter, de kwaliteit verlies tijdens terug kijken, sync issues met geluid ga zo maar door.

Na 3 seconde de Next te hebben gehad en gezien wilde ik direct terug naar de XL, en heb ik ook gedaan.
https://www.youtube.com/watch?v=J_qLCAh0RI8 (als je wilt zien wat het doet) ( FIFA heeft een claim erop gegooid.. filmpje niet meer te zien)

[Reactie gewijzigd door JinShepard op 2 oktober 2019 09:39]

Dus eigenlijk is het zo slecht met Ziggo gesteld dat ze nog niet eens een fatsoenlijke mediabox kunnen aanbieden voor hun klanten?

De mediabox XL maakt erg veel herrie en verbruikt ook nog eens onwijs veel stroom. Terugkijken is een drama en door de menu's gaan is helemaal een verschrikking. Ik begrijp dat de Next ook de nodige issues heeft, maar ik denk dat de meeste mensen die maar voor lief nemen. Want aan die XL ergeren zich veel meer mensen blijkbaar.
Probleem is meer.. zoals je leest, er meer mensen zijn die helemaal lyrische zijn omdat het sneller werkt, dat je niet soms 5 seconde moet wachten tot er wat gebeurd, en dat ze de beeld kwaliteit of geluid problemen maar voor lief nemen, en dat is zo slecht.. Zeker als ''tweaker'' kan je dat toch nooit accepteren?
Ik denk dat het de meeste mensen niet eens opvalt. Mijn schoonouders hebben ook de Next nu sinds paar weken en ik kan geen verschil merken met de mediabox XL. Behalve dat het een mooie compacte box is die lekker stil werkt, vlot is en geen haperingen vertoont.

Persoonlijk heb ik liever een mediabox waar de kwaliteit heel iets minder van is dan een die niet eens een normaal vloeiend beeld kan tonen. Of die zo veel kabaal maakt dat je contant het volume mag ophogen.
Uiteindelijk is het blijkbaar kiezen uit twee kwaden, maar als ik de keuze moet maken dan ga ik nog steeds liever voor de Next. Maar dit maakt Ziggo ook al onmogelijk, want ik ga mijn abbo absoluut niet verhogen. Zit zelfs te twijfelen om lekker over te stappen, alleen het probleem is dat er te weinig goede alternatieven zijn.
Dat probleem over te weinig alternatieven heb ik ook, vandaar Ziggo..

Mijn Next maakte btw wel herrie, flinke coil whine kwam eruit. Wat dat betreft is mijn XL zoveel beter dan de Next.

Onze onderburen hebben ook problemen met de next, vooral Sync issues.
Dit probleem is mij nog niet opgevallen bij m'n Next (maar ik kijk ook geen voetbal).
Kan ik mij niet helemaal vinden. Iedereen die ik ken met de Next is er super blij mee. Zelf had ik het idee dat het beeld op een 4K TV echt mooier is geworden dan de XL en hoor dat ook bekenden zeggen die nog een 1080 tv hebben.

En de snelheid is een verademing, zo had de XL gewoon moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 1 oktober 2019 17:29]

Ik ben blij dat je niet ziet wat ik zie, en ga er ook niet op letten want wellicht is het er wel en ga je het ook zien.
Dit had ik ook al opgemerkt en ik wil voorlopig helemaal geen Next, ook al omdat ik dan moet kijken via de cloud. Die paar watt aan elektriciteit interesseren me geen reet want mijn panelen hebben toch al een behoorlijke overproductie.
Ik zou de forum in de gate halen (af en toe) of er verbetering is https://community.ziggo.n...4/index55.html#post484117

Ik wacht af tot alles is opgelost, dan pas kan ik genieten ipv irriteren.
niks mis met de cloud hoor en was eerst ook een beetje terughoudend maar bevalt me prima. De Next box zelf is gewoon stukken sneller en zonder problemen en je kan de cloud opnames ook lekker makkelijk terug kijken op je tablet etc.
Sneller is niet beter als je kwaliteit inlevert, en de 1 is niet de ander, die ziet geen verspringing in scherpte tijdens scenes of zelfs resolutie.

Ben blij dat je geen issues heb of niet ziet, maar dat betekend niet dat ze er niet zien, getuigen ook van de letterlijk honderden klachten op de forum(s) van ziggo.
Tja, met de vorige box was het gewoon 1 groot drama hier! Heel veel vastlopers en traag reageren dus ik neem de bug op de Next box voor lief.
Ik ben blij dat we toch geupgrade hebben naar Compleet een aantal maand geleden. De Mediabox Next draait als een trein hier. Di e Mediabox XL moest ik bijna elke dag of om de dag opnieuw starten. TV-gids was altijd uit sync.
Ik zie @arjandijk162 zeggen dat hij 100W gebruikt? Mediabox Next of XL ?

Wel jammer dat Ziggo dit op deze manier kapot moet maken, zorg gewoon dat iedereen ongeacht abo een Mediabox Next krijgt zodat de gebruikerservaring top is en ze geneigd zijn te upgraden.

Off-topic: Ik vindt nog steeds wel r*k hoe ze hun Replay TV enzo doen, altijd 5-10minuten uit sync met het programma en vooruitspoelen mag niet ivm rechten op reclame bij sommige zender dus oppassen als je stukje terug spoelt. Heb wel het idee dat de interactieve TV-gids verbeterd is, ik zie minder vaak het verkeerde programma erbij staan.

[Reactie gewijzigd door ViperXL op 1 oktober 2019 11:32]

Wel jammer dat Ziggo dit op deze manier kapot moet maken, zorg gewoon dat iedereen ongeacht abo een Mediabox Next krijgt zodat de gebruikerservaring top is en ze geneigd zijn te upgraden.
Ze doen het andersom: mensen die nu klachten hebben krijgen het advies te upgraden (dus meer te gaan betalen) zodat ze de Next kunnen krijgen. Op die manier kunnen ze klanten extra geld uit de zak kloppen...
Top toch? Soort gijzeling. Tijd dat ACM Ziggo eindelijk een een schop onder de door aandeelhouders gestuurde reet geeft.
Dit dus: tijd dat ACM Ziggo dwingt de kabel open te stellen voor concurrenten.
De mediabox XL, degene die iedereen behalve met het duurste abbo krijgt.
Bij mij willen ze niet eens zon nieuwe mediabox geven

ondanks we al zo lang klant zijn

toch schandalig.
Gewoon even bellen en dreig om weg te gaan. Krijg je meteen een andere afdeling aan de lijn die kunnen dat zo aan je geven vermoed ik.
"Dan gaat u maar weg" was bij mij het antwoord. (Klant sinds de @Home tijd, dus al snel 20 jaar). Ik ga dus ook weg.
Raar. Toen ik aangaf te overwegen om weg te gaan (was ik ook echt van plan, ik test NLZiet momenteel) kreeg ik het aanbod om drie maanden 50% korting te krijgen, hoewel ik wel 20 euro voor de Next upgrade moest betalen. Netto is het dus iets meer dan 2 maanden 50% korting...

Waar ik overigens wel nijdig over ben is dat ik verplicht Ziggo internet moest nemen, omdat de Next dat nodig zou hebben voor IP-TV. Mijn argument was dat ik al gratis fiber heb (via m'n werkgever) en dat ik het niet nodig heb, maar Ziggo beweerde dat de Next niet zonder Ziggo internet zou werken.

Nou ik heb het getest, alle on-demand diensten van de Next (opnemen, ReplayTV, VOD) werken net zo goed over mijn third-party FTTH als over hun eigen coax.

Dit lijkt mij een gevalletje verboden koppelverkoop, of zie ik dat scheel?
Deze koppelverkoop is velen een doorn in het oog, maar alle kabelaars maken zich er schuldig aan helaas.
Zo heb je bij Ziggo TV 'verplicht' 'gratis' Ziggo sport en bij anderen 'verplicht' 'gratis' Fox voetbal.
Wel vind ik het verbazingwekkend om te zien hoe impopulair Ziggo telkens durft te zijn. Dat ze er mee weg komen heeft simpel te maken met het feit dat op heel veel plekken geen alternatief is. Gelukkig dat er steeds meer glasvezelinitiatieven komen zelfs van KPN
Ziggo heeft te weinig concurrentie. Dat maakt arrogant.
Binnenkort een glasvezel in mijn meterkast. 500/500 voor hetzelfde geld als 250/25 bij ziggo!!

Mooi vooruitzicht. Wij gaan vrijwel zeker weg bij ziggo.

Gebruik al jaren 2x Ci+, de horizonbox is niet mee te werken. T R O E P ! ! !


Eerlijk is eerlijk hier (bijna) geen storing/downtijd gehad in 15 jaar.

[Reactie gewijzigd door rleeraar op 1 oktober 2019 16:38]

Bij ons in Arnhem is glasvezel net aangesloten. De enige keuze aanbieder is KPN en de welkomstaanbieding compleet pakket met internet en TV is10 euro per maand hoger dan Ziggo, met minder snelheid en minder zenders.

Was voor mij wederom een teken dat Ziggo het best goed doet. Heb 10 jaar gewacht op vezel, maar nu we het eindelijke hebben blijven we dus lekker bij Ziggo.
Oh ok, in de prijsvergelijker op onze postcode €65,50 voor 500/500 en 87 HD en 148 sd zenders. Heb wel keuze uit 5 a 6 aanbieders.

https://vergelijken.kpnnetwerk.nl/overzicht
Dit is geen verboden koppelverkoop omdat je zelf al aangeeft dat het technisch lukt om via een third party lijn het product te gebruiken. Dat wordt blijkbaar niet tegengewerkt. Als bedrijf ben je vrij om te bepalen wat voor pakket je opstelt en wat dit moet kosten. Jij bent als klant vrij om die prijs te betalen en vervolgens maar een deel van de functionaliteit te gebruiken. In dit geval kan Ziggo ook zeggen, oke prima een pakket zonder internet met alleen tv kost 999 euro per maand. Daar is geen wet tegen.

Wat jij eigenlijk wil is dat Ziggo voor elke edge-case een pakket gaat aanbieden. In theorie een prima idee, los van de administratieve uitdaging. In de praktijk valt dit tegen. Ik had vanuit moreel perspectief exact dezelfde instelling bij het bepalen van prijzen van diensten van mijn eigen bedrijf. Echter met de tijd heb ik geleerd dat dit echt een kansloze manier van denken is.

Het eerste probleem is dat wanneer je alles uit elkaar trekt en overal losse prijzen aan hangt het voor de leek te ingewikkeld wordt. Die haken af, die krijgen information overload. De leek hoeft helemaal niet te weten dat hij internet nodig heeft om zijn mediabox te gebruiken, die wil gewoon tv kijken. Verder krijg je ook veel te veel abonnementen en dan is het weer lastig kiezen.

Tweede probleem is dat juist de mensen die gevoelig zijn voor dit soort uitsplitsingen vervolgens direct ook altijd het idee hebben dat ze ineens meer moeten betalen voor iets dat in hun ervaring minder waard is. Stel ik ben Ziggo en ik heb een DNS server, mailserver, tv dienst, internet dienst en een telefoon dienst. Die DNS server moet los op de factuur want als tweaker ook prima de DNS server van google gebruiken en kun jij ervoor kiezen om géén DNS functie van Ziggo af te nemen. Maar laten we even doen alsof jij dat niet voor elkaar krijgt. Door al die DDOS aanvallen kost die DNS server Ziggo dit jaar 4.50 per klant per maand. Vervolgens zetten we hem zo op de factuur en het internet voor 20,50. Wordt jij daar vrolijk van? Ik weet zeker van niet want het is een ongrijpbaar iets en het is ineens een relatief duur onderdeel van de dienst die je afneemt. Hadden we gewoon 'internet' 25,00 per maand op de factuur gezet dan was iedereen dolgelukkig.

Prijzen maken is helaas iets waar toch wel jaarlijks uren lang moet over brainstormen. Puur omdat iedereen anders denkt en eigenlijk altijd in zijn of haar eigen voordeel. Hoe goed je iets bedoelt, er is altijd iemand anders die er half-leeg tegenaan kijkt.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 1 oktober 2019 18:02]

Uitstekende uitleg (y)
Als je iedereen Ziggosport 'geeft' is het het goedkoper dan als elke consument kan kiezen.
'Veel kosten' zit wel vaker in 'de aantallen'
Het lastige is alleen dat 'we' in dit geval het overlaten aan een commerciële partij. Je ziet bijvoorbeeld ook met sommige zorgkosten die uit de klauw zijn gelopen sinds de liberalisering. Eigenlijk is het een schande dat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor geen uitgebreide kraamzorg 'want ik krijg toch geen kinderen'. De solidariteit is helaas soms ver te zoeken.
Als iedereen verplicht basiskosten betaalt is het behapbaar... dat was het idee bij de zorgkosten, maar het pakt helaas toch anders uit voor veel uitzonderingen die erg duur kunnen uitpakken. Ik pleit niet voor een communistisch systeem hoor maar een beetje meer 'van ons allen' mag wel. Er zijn landen waar ze 'gratis' iedereen telefoon en internet hebben gegeven, net als water en riolering. Of 'we' dat met internet en TV ook (hadden) moeten doen weet ik niet, maar meer dan de helft van Nederland blijft nu zitten met een ergerlijke #◙!!*&!! box. Mensen die meer betalen 'krijgen' een nieuw iets minder slecht apparaat die trouwens nog steeds veel te veel stroom gebruikt en op die manier een te grote footprint zet op de wereld die van ons allen is O-) }> ;)

[Reactie gewijzigd door DeComponeur op 1 oktober 2019 15:03]

Ik zou het melding maken bij de ACM.
Lijkt me niet dat ze je mogen verplichten dit af te nemen.
Fout. Koppelverkoop is niet per definitie verboden. In dit geval is het toegestaan.
Per definitie inderdaad, maar in dit geval lijkt het wel aardig op koppelverkoop:
In een aantal gevallen is koppelverkoop in Nederland verboden op grond van de Mededingingswet (art. 24 ev.). Koppelverkoop is alleen verboden voor ondernemingen met een economische machtspositie. Om te bepalen of er sprake is van een economische machtspositie moet eerst de relevante markt afgebakend worden. Daarna moeten de volgende factoren bekeken worden:

- marktaandeel van de onderneming
- marktaandelen van de concurrenten
- andere omstandigheden die een voorsprong kunnen geven op de concurrenten zoals financiële reserves en technologische kennis
- toetredingsbelemmeringen tot de markt

Nu lijkt me een Next zonder Ziggo niet echt nuttig, maar volgens de letter der wet is het een koppelverkoop.
Het gaat niet om een Next zonder Ziggo. Het gaat erom Ziggo je mag verplichten om naast te betalen voor de TV dienst OOK mag verplichten om het transport van IP-TV (onderdeel van de Next dienst) via Ziggo in te kopen.

Het is alsof Netflix zegt: je mag wel een Netflix abonnement nemen voor 12 euro, maar je moet ook minimaal 50 megabit aan connectiviteit over fiber of dsl bij ons inkopen a 30 euro per maand.

De hamvraag is dus of Ziggo een machtspositie heeft op dit gebied. En ik denk dat de ACM hier wel bepaalde ideeën over heeft, gezien hun andere uitspraken over het openstellen van de kabel, etc.
Haha, ach so. Dat geintje hadden ze al eerder geflikt. Ziggo eiste ook doodleuk dat je kabeltelevisie afnam bij een internetabonnement.
Jep. En zo eisten ze heel lang dat je een analoog abonnement afnam als je alleen digitale tv keek. Toen hadden ze alleen het semi-geldige argument "wij kunnen geen digitale tv leveren als u niet de basisdienst afneemt". Dat was in zoverre nog te begrijpen dat ik zoiets had van "jullie probleem, filter analoog er maar voor mij uit ofzo maar kennelijk kwamen ze er mee weg. Nu blijkt dus gewoon dat hun IPTV deel van Next gewoon keurig over public internet werkt (note to self: als iemand hier echt over gaat klagen dan zou het zomaar kunnen zijn dat ze dat dicht gaan zetten).

Kijk, ik snap prima dat ze zeggen "als u Next IPTV kijkt over een andere internet provider dan kunnen we u niet helpen als er QOS issues zijn", maar keihard de bundel verplichten terwijl ze de enige kabelaanbieder zijn en terwijl ze hiermee feitelijk hun internet propositie er doorheen drukken ten nadele van andere IP only providers... Ik denk dat de ACM hier wel een mening over heeft...
Maar ze verplichten het ook niet. Er is een (digitaal) kabel abonnement van 18,70 en levert de FTC kanalen.
Als de klantenservice letterlijk zo heeft geformuleerd en jij hebt uit eigen tests anders bewezen zou ik hier zeker een melding van maken.
Vreemde ervaring. Mijn eigen ervaring en van allerlei mensen om mij heen is dat ze erg makkelijk zijn in kortingen etc.
Zelfs al bij simpele klachten zonder weg te willen gaan compenseren ze het regelmatig.

Ook het "Dan gaat u maar weg" is niet echt klant vriendelijk. Had zijn dag denk ik niet, en als zijn leidinggevende het heeft gehoord, zijn baan waarschijnlijk ook niet meer... Is echt een No-go als klantenservice.

[Reactie gewijzigd door Christoxz op 1 oktober 2019 11:46]

Mijn ervaring was ook altijd goed, eenmalige korting bij klachten etc. Nooit een probleem. Nieuwe mediabox alleen bij verlengen met 1 jaar.
Ik stap eind dit jaar over naar Caiway glasvezel.
Heeft de medewerker aan de lijn toch nog gelijk gekregen... :+
Die medewerker wordt niet betaald om gelijk te krijgen. Die wordt betaald om klanten binnen te houden.
Makkelijk met kortingen ja. Vervolgens nooit ontvangen. 3x achteraan gebeld, gebeurd niets. Gaat toch om een significant bedrag (zakelijke verbinding, zou 6 (!) maanden gratis krijgen i.v.m. storingen en overlast). Als ik nu bel voor storingen spreken ze me al na het aangeven van postcodegegevens zonder op te zoeken met m'n voornaam aan.

Weggaan is geen optie, of ik moet tevreden zijn met brak DSL lijntje (max 37 mbit, verderop in de straat zitten ze via een andere kast op grotere afstand van de centrale en kan er 100+ mbit).

Als er een bruikbaar alternatief beschikbaar komt ben ik weg bij Ziggo.
Ik werd ook afgewimpeld met dan stap je maar op dus heb nu glasvezel en pas als het al te laat is belde ze of ik het zeeker wist en og ik niet 9 maanden korting van 35 euro wou.
Dus had even snel uitgerekend en was zelfs met die korting nog 15 euro meer kwijt het eerste jaar dus heb ze bedankt en uitgelegd dat ze beter klanten tevreden kunnen houden. En dat het goedkoper is om standaard goedkoper te zijn dan me over een jaar weer een monteur te moeten sturen en nieuwe hardware en ze me korting moet geven.
Maar die constructie som bleek te ingewikkeld voor ze en verder als daar ga ik niet over wat vast ergens op een papiertje stond kwamen ze niet.
Ziggo is toch wel het minst efficiënte tech bedrijf dat ik ken zeker aangezien ze alleen nieuwe hardware uitgeven en het oude blijkbaar dus de container in gaat.
Tja, we zien hier maar één deel van het gesprek.
Klanten kunnen soms best onredelijk zijn aan de telefoon, alsof ze alles mogen en kunnen maken.

Loopt zoiets uit de hand, zou je bij mij ook snel de opmerking krijgen "U wilt geholpen worden, doe dan even normaal"
Waarschijnlijk geen glas voor de deur? Want hier weten ze bij Ziggo dondersgoed dat ik alleen kan kiezen uit een brakke ADSL van max 20... Ja meneer uw internet snelheid gaat toch drastisch naar beneden als u weggaat? Terwijl ik dat zelf niet eens had aangekaart. Maar kreeg dus geen aanbieding of wat dan ook. En hier geen glas liggen...
Jaren geleden (toen ik nog een tv had) heb ik dat ook eens met Ziggo gehad. Ook toen was het antwoord dat ik dan maar moest gaan.
Vervolgens overgestapt op glasvezel van Tweak en ik heb nog nooit zo'n goed besluit genomen. :)
Toevallig afgelopen zondag contact gehad met Ziggo via de opzeglijn. Betaalde namelijk 66 Eur p/mnd voor Ziggo complete met Mediabox XL zonder telefonie.

Dreigen weg te gaan was helemaal niet nodig. Simpelweg aangeven het contract te willen verlengen maar dan wel willen profiteren van dezelfde aanbieding als nieuwe klanten leverde mij de volgende deal op
- 1 jaar Ziggo complete a 66,50
- 3 maanden voor 39,95
- eenmalig 19,95 voor de Mediabox Next
- 3 maanden gratis fox sports NL + international ter compentatie van 4e maand 39,95 voor bestaande klanten.

Precies op tijd geweest zo te zien, gelukkig is de mediabox next al binnen

[Reactie gewijzigd door SquareOne op 1 oktober 2019 11:34]

Ik kan bevestigen dat mijn moeder precies dezelfde "deal" heeft gekregen nog geen 2 weken terug.
Ze wilde de Media Box Next. Heb gezegd dat ze even moest bellen omdat vanuit het MijnZiggo portaal ik dit wel kon regelen voor haar maar dat er aansluitkosten bij zaten.
Dus ze heeft gebeld en de beste meneer aan de telefoon kon de aansluitkosten (19,95) niet aanpassen maar wel 3 maanden korting geven. Ook prima!
Voor info, dreigen weg te gaan is altijd slim: ik heb die deal voor 6 maanden en betaal niks voor de next box, dus niet die 20 euro...

Altijd zogenaamd opzeggen en "een beetje twijfelen" als ze bellen...
En dat wil ik dus niet. Ik wil per maand op kunnen zeggen. Als jij je, waar dan ook, voor een jaar vast legt is er altijd vanalles mogelijk.
Je maakt afspraken voor het komende jaar, vrij overzichtelijk toch?
Als je per maand wilt kunnen opzeggen zal je altijd aan een hoger bedrag vastzitten, zelfs bij de meest flexibele providers.

Dat is best logisch, want ze moeten voor elke nieuwe abonnee toch administratieve en fysieke handelingen verrichten dus is het nou eenmaal duurder voor de provider om een klant aan te nemen die misschien maar kort blijft.
Je kunt bij je nieuwe abbo ook niet direct opzeggen
Dat klopt maar voor dat jaarabonnement heb ik wel een glasvezelaansluiting. Na een jaar kan ik weer weg bij Caiway en betaal ik niet meer voor de glasvezelaansluiting.
Vaak is het geen willen. De mensen achter de lijn (heb zelf vroeger eens bij zo'n callcenter gewerkt) hebben vaak niet eens de mogelijkheid tot. Wordt door de hoge piefjes besloten dat het niet meer nodig is, en dus onmogelijk gemaakt voor de werknemers.

Ik kreeg bij de eerste keer vragen direct een nieuwe box (zonder extra kosten of abo verlengen). Ik moet wel zeggen dat het toen net bekend was dat ze beschikbaar waren. Grote kans dat ze nu tekorten hebben en hierdoor ze niks of minder leveren.

Onnodig om dus ook te dreigen, boeide mij toendertijds ook echt geen hol :+ zet je vaak jezelf alleen maar voor schut.

Ander afdeling krijg je ook niet, ze zetten je gewoon door naar dezelfde afdeling (andere locatie soms). Krijg je gewoon een andere werknemer met dezelfde rechten aan de telefoon.

Het beste is gewoon je eigen situatie inschatten en kijken of een andere provider een betere oplossing kan bieden. Vaak niet, want er is overal wel iets om te zeuren.

[Reactie gewijzigd door soundvision op 1 oktober 2019 11:54]

“ Ik kreeg bij de eerste keer vragen direct een nieuwe box (zonder extra kosten of abo verlengen).”

Zou toch eens kijken. Heb van meerdere mensen gehoord die de box ook gratis en zonder verlenging dachten te krijgen, dat ze toch verlengd waren en Ziggo bij hoog en laag beweerde dat de klant dat echt zelf heeft moeten doen.
Dreigen is het verkeerde woord. Ik heb per eind dit jaar de keuze uit meerdere aanbieders. Tot nu toe was Ziggo de enige aanbieder van snel internet. Commercieel is het niet slim, 60 procent van het dorp stapt over.
Ik heb Ziggo opgezegd, traditionele televisie de deur gewezen en nu elders alleen een internetabonnementje wat voor 2 personen snel genoeg is. Ik betaal nu maandelijks < 50% van wat Ziggo me factureerde. De retentiemedewerker van Ziggo kon daar niets tegenover zetten. Logisch, doei Ziggo. :P

[Reactie gewijzigd door T-Rut op 1 oktober 2019 12:16]

Waar zit je nu dan?
Tele2
Nog net op tijd, want inmiddels wordt voor internet-only doorverwezen naar T-mobile, alwaar het weer net iets duurder is.

Online.nl was overigens ook een gegadigde, maar hun "webcare"-team heeft dat verprutst, door mij niet te antwoorden.

[Reactie gewijzigd door T-Rut op 1 oktober 2019 14:15]

heb ik al meerdere keren geprobeerd.
Had ik ook, zelfs nadat ik diverse keren had gebeld. Voor de lol overgestapt naar KPN, en dan bellen ze of ze nog iets voor je kan doen zodat je bij Ziggo blijft. Dan geven ze ineens wel een nieuwe mediabox.
Of je bent te laat of je abonnement voldoet niet aan de voorwaarden.. niks schandaligs aan.
Waarom niet? Ik heb onlangs nog voor mijn oom een nieuwe geregeld. Hij had een aantal maanden daarvoor zelfs nog een nieuwe Horizon Box gekregen, maar dat was geen enkel probleem.
Waarschijnlijk is hij ook akkoord gegaan met de prijsverhoging van €80/jaar.
Als je je oude abonnement houdt krijg je hem niet.
had ik ook, toen koos ik in het menu gelijk voor abbo opzeggen, kreeg iemand aan de lijn en 5 minuten later was het geregeld (hoefde ook de 20 euro aansluit kosten niet te betalen)
Oh wat ben ik blij dat ik nog steeds een werkende HDD-recorder met smart-card heb. Die soap van Ziggo blijft maar aanhouden.

"onnodig omruilen", hebben ze nu nog niet door waarom mensen die oude Mediaboxen massaal omruilen?
Vergeet ook niet de meerprijs per maand niet die de XL/Next met zich meebrengen. Als ik zou overstappen naar een dergelijk settop box, betaal ik €5,50 meer per maand dan ik nu betaal. Lijkt weinig, maar met 66 euro per jaar tikt dat toch aardig aan. Ik heb via Ziggo voor 5 tientjes 5,5 jaar geleden de Humax 5200c gekocht. De Horizon/XL is nu 4,5 jaar beschikbaar voor voormalig Ziggo klanten en daar heeft altijd die meerprijs aan gehangen. Dat is dus 297 euro aan huurprijs in die 4,5 jaar. Voor één enkele box. Ja, je krijgt ‘gratis’ een nieuwe als ie kapot gaat. Ik mis de extra features niet, zeker niet met de gedachte dat ik door niet over te stappen naar de Horizon Box met de fusie destijds bijna 300 euro en een hoop frustratie heb bespaard.

Heb je een andere abo combinatie, dan kan de meerprijs per maand voor een Next/XL zelfs oplopen tot €8,50 per maand.

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 1 oktober 2019 12:51]

Nou, je rekent toch verkeerd. De XL verstookt zo'n 60W continu, dus daar ben je zo'n 10 Euro per maand aan kwijt aan elektriciteit. De Next gebruikt slechts een fractie daarvan, standby zelfs minder dan 1W.
Maar daarmee is de Next nog steeds wel duurder dan mijn Humax. De Humax verbruikt 1W in eco-standby en maximaal 18W in gebruik (bij opname). De Next verbruikt zo'n 0,5W standby en 12W in gebruik. Dat verschil in verbruik scheelt op jaarbasis amper €5,-.

60W continu bij de XL is overigens ook wat overdreven, dat is wanneer hij volledig aan staat. In standby zit hij op c.a. 38W, nog steeds achterlijk veel, maar niet continu 60W. Overigens kan de XL wel gewoon <1W verbruiken in standby mode, alleen staan er dan enkele functies uit;
Wil je dat je Mediabox XL zo min mogelijk stroom verbruikt in stand-by? Kies dan voor 'Eco'. Let wel op, aan de Ecostand zitten een aantal nadelen:

Als je de Mediabox XL als modem gebruikt kun je niet internetten en bellen.
De Extra Mediabox XL werkt niet wanneer de Mediabox XL op stand-by staat.
Ingeplande opnames worden niet altijd opgeslagen, omdat de Mediabox XL niet alle updates van de Elektronische Programmagids (EPG) ontvangt.
Echter de grootste reden waarom mensen hem in de 38W standby mode laten, is omdat ze dan niet 15 sec moeten wachter eer dat er beeld is. Tja.. Want je kan natuurlijk wel gewoon het internet en telefonie blijven gebruiken van je Ziggo Modem/Router.
Daar heb je helemaal gelijk in, goede inhoudelijke reactie! Voor jouw casus Next versus je Humax hoef je het voor de kosten dan niet te toen. Wel met de XL. Overigens is de gebruikerservaring wel echt een hele andere. Ik zou echt niet meer terug willen, al moest ik 10 euro per maand meer betalen. Je zou het eens moeten proberen voor de aardigheid, in een electro-zaak of zo.. Voorbeeldje: naast dat je onbeperkt naast elkaar kanalen kunt opnemen en een goed en snel werkende voice-control, kun je 400 uur 'opnemen'. Ook heb ik de Next in 'Eco' stand staan en zelfs dan is hij binnen 6 tellen helemaal aan.

[Reactie gewijzigd door vandenbel op 1 oktober 2019 15:43]

Bijzonder, ik heb de Horizon echt (in bruikleen) gehad zonder meerprijs in de abbo, voor de Next betaal ik nu 50 cent per maand extra (en dat verdien ik al terug aan stroomkosten tov de Horizon).
Ook nog een humax liggen met ci+ kaart (waar de opnames nog af te halen zijn via FTP), waar ik ook nooit voor betaald heb.
Superblij met mijn Humax! Werkt perfect!
Yep, snel met zappen, opnames opnemen.. en als klap op de vuurpijl betaal je er niet maandelijks voor. Waarbij je tegenwoordig bij Ziggo opeens overal maandelijks voor betaalt.
hoeft niet hoor want je kan ook gewoon een ziggo kaart kopen voor je TV zonder huur abonnement.
Nieuwe kaarten kan je niet meer activeren toch? Of zit ik er nu naast.
jawel hoor. Je kan gewoon een Ci module halen en dan zo naar ziggo kijken met on demand ondersteuning etc
Nee je kunt alleen de CI+ modules huren voor €2,- per maand, zelf een kaart halen en laten activeren kan niet. Reeds geactiveerde smartcards die je al had voordat Ziggo op het huursysteem is overgestapt blijven vaak wel actief staa.
Ja man, ik heb zo'n gaar cisco ding. Ik heb nog nooit de eerste opname weggegooit; en die is uit 2011.
Ding is nog net zo traag als toen hij uit de doos kwam; maar werkt. En kost per maand niets.
Blij dat ik er vroeg bij was, voor mij (en het gros van de klanten denk ik) is het middelste alles-in-1 abonnement al meer dan voldoende.

Behoorlijk oneerlijke beslissing voor al die andere klanten met TV Complete die nu nog met die trage energieslurpende Horizon zitten, terwijl ik voor hetzelfde geld een lekker zuinig, snel Mediabox Next kastje heb.
Om die reden heb ik al een hele tijd geleden die box weggedaan en heb ik mijn kaartje gewoon in de TV zitten. Stukken sneller, geen vastlopers meer, geen tweede afstandsbediening, veel lager verbruik en... €5 korting per maand (nou ja, eigenlijk geen huur meer voor die box die €5 per maand kost)

Vraag is wel hoe lang Ziggo dit nog blijft ondersteunen, ze proberen je er al vanaf te praten met de melding dat interactieve TV niet gaat werken met een CI+ module in de TV, wat onzin is (ik kreeg die melding ook terwijl mijn regio altijd al Ziggo is geweest, voor UPC weet ik het niet), aangezien ik al een hele tijd op die manier TV kijk, op 2 TV's. En ook gewoon HBO enzo.
Wel onzin binnen Oud Ziggo gebied, geen onzin binnen Oud UPC. Als we het hebben over hetgeen Ziggo uitlevert vanzelfsprekend. Een geactiveerde Irdeto smartcard met Irdeto CI+ doet het ook prima in Oud UPC (met OD), maar dat is via Ziggo niet te regelen, die zadelen je op met een Nagravion setje voor je TV.

Even inhakend op volgende regel; "Woordvoerder Hans den Heijer licht aan Tweakers toe dat de beperking van de levering van de Mediabox Next afgelopen maandag is ingegaan."

De leveringen voor een 2e/3e Next in huis waren al eerder gestopt, weken geleden al. Is ook niet meer te bestellen.
Da's interessant. Enig idee waarom ze dan stug Nagravision kaartjes zonder OD in oud UPC blijven leveren ? Verhaal was altijd dat ze nog steeds twee head-ends in leven houden met twee verschillende crypto's.

Nu is er wel aan een Irdeto kaartjes te komen, kwestie van een tweede CI+ laten bestellen door bv. een familie lid die in voormalig Ziggo woont.
Ik verwacht dat ze dit doen (gedaan hebben) om extra onkosten te voorkomen. Als een oud UPC abonnee te horen krijgt dat ie middels een Irdeto oplossing wel meer mogelijkheden in huis kan halen, dan gaat ie daar natuurlijk voor. Nu is het, check op postcode en huisnummer, en dan kan men "deze" Ziggo apparatuur in huis krijgen.

Een Irdeto decoder/recorder met geactiveerde Irdeto smartcard, doet het ook prima in Oud UPC gebied, waarvan akte ;)
Blijft bizar, je zou toch verwachten dat EEN leverancier van CI+ modules ook voordelen heeft qua prijs en makkelijker is voor de helpdesk etc.

Andere kant, ik heb absoluut geen behoefte aan OD diensten van UPC.

Vermoed trouwens wel dat Sony Android TVs (nog steeds) moeite hebben met Nagravision CI+ kaartjes itt Irdeto. Mijn eigen TV (2017 model) loopt af en toe vast, ws omdat de communicatie met de CAM hapert.
Ik vermoed dat Ziggo huiverig is om de CI+ in je TV te ondersteunen omdat het moeilijker is om support te leveren op duizenden modellen TV's dan op hun eigen kastjes.
Denk eerder dat het makkelijker is dan die bevroevende XL box.
Iets wat wel werkt hoef je niet te ondersteunen.
Toen ik nog bij Ziggo zat hebben we ook Ci+ genomen ipv die graf box. Wat een verademing was dat. :) Geen enorm stroomverbruik, razendsnel en zelfs meer kunnen terugkijken onder de rode knop zonder te betalen dan met die box kon. Beter in alle opzichten.

Nu kastjes van KPN, die zijn prima en supersnel - dus geen directe noodzaak meer voor CI+.
Ik ben het er mee eens dat het wat oneerlijk is, maar als er leveringsproblemen zijn dan is iets nog altijd beter dan niets. Het blijft een gehuurde box. Maar wie echt persé de Next wil en niet in het criterium valt, je kan natuurlijk ook één maand upgraden naar het abonnement dat wel de Next levert, en gelijk weer je maar je gewenste abonnement bijstellen.

Toch vind ik de Next een downgrade op een belangrijk gebied; opnames. Omdat hij geen interne opslag heeft kijk je Replay TV kwaliteit. En dat is van beduidend mindere kwaliteit dan het digitale kabel signaal. Woon je in voormalig Ziggo gebied, vraag dan om een CI+ module of de ‘Mediabox’ (volgens mij een Humax 5300c). Hierbij krijg je een smartcard die je weer kan steken in de uitstekende Humax 5200c/5400c kan steken, die voor een habbekrats tweedehands te vinden zijn. Je mist wat functies zoals replay TV, het 4K kanaal, diverse apps, maar settop box is wel een stuk rapper dan de XL én de Next.
Dat is stiekem ook wel een beetje een probleem natuurlijk: Je bent afhankelijk van de rotzooi die Ziggo levert. Je kunt niet meer zelf een knappe decoder oid aanschaffen en Ziggo koopt gewoon de goedkoopste troep die ze maar kunnen vinden in omdat ze toch íets moeten leveren.
Dan neem je de CL+ CI+ module en stopt de kaart in je knappe humax

[Reactie gewijzigd door T.C op 1 oktober 2019 13:47]

Nouja, de Humax 5300c die je bij TV Start krijgt is absoluut geen goedkope troep, een hele fijne decoder. Hij mist alleen wel een opslag functionaliteit. Maar voor de gewone TV kijker die niet te veel poespas wil zou ik absoluut die decoder aanraden.

Woon je in fUPC gebied, dan weet ik eerlijk gezegd niet welke decoder je krijgt bij, ik vermoed een aangepaste 5300c.
Het is wel even zuur inderdaad.
Maar aan de andere kant, als je nu pas wakker wordt is het schijnbaar nooit echt urgent geweest. Want de nieuwsberichten en positieve reacties zijn toch wel duidelijk aanwezig geweest.

Ik lees helaas nergens wat de reden was dat ze nu deze beperking hebben opgeworpen. Teveel kastjes, te duur voor ze ?, netwerkproblemen ?, cloud opslag problemen ? enzenz...

Jammer dat ze het op deze manier doen en niet eerst dan de XL op orde brengen met de release van de softwareupdate. want de "naar verwachting eerste helft van volgend jaar" is echt een garantie van 0.0 en wel erg breed.

Persoonlijk had trouwens al een smart stopcontact gebruikt voor de TV installatie en Horizon box. Die schakelde ik dan tijdens mijn werkdagen en snachts volledig uit.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True