Dropbox kondigt beperkte gratis versie van eigen wachtwoordmanager aan

Dropbox heeft een beperkte gratis versie van zijn wachtwoordmanager Passwords aangekondigd. Gebruikers kunnen maximaal vijftig wachtwoorden opslaan en die synchroniseren op maximaal drie apparaten.

De gratis versie van Dropbox Passwords voor Basic-gebruikers komt in april, zegt Dropbox. Bij de release is het mogelijk om wachtwoorden op te slaan en te synchroniseren met eigen apparaten, in de toekomst wordt het ook mogelijk om wachtwoorden te delen met anderen.

De Passwords-functie is er sinds augustus vorig jaar en kwam tegelijk beschikbaar met diverse andere features. Destijds maakte Dropbox de back-upfunctie beschikbaar voor gratis gebruikers.

De timing van de aankondiging is saillant: een van de bekendste wachtwoordbeheerders, LastPass, beperkt vanaf dinsdag zijn gratis versie. Het bedrijf is vaag over het waarom van die stap, maar een factor kan zijn dat het bedrijf achter LastPass, LogMeIn, in augustus vorig jaar een andere eigenaar kreeg, schreef Tweakers in een Plus-artikel.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

16-03-2021 • 14:51

62 Linkedin

Reacties (62)

Wijzig sortering
Hmmmm... Ik weet niet of 50 wachtwoorden nog van deze tijd is. Bij bijna iedere website moet je een account aanmaken. Dan zijn de 50 wachtwoorden snel verbruikt.
Ik heb er volgens mijn LastPass security dashboard alleen al 1400 die at-risk zijn. Veelal websites die niet meer bestaan of accounts die ik niet meer gebruik, maar gezien dat maar zo'n 50% van het totaal is laat dat wel zien dat 50 wachtwoorden gewoon helemaal niks is.

Je zou toch hopen dat vrijwel iedereen met interesse in een wachtwoord manager gewoon een uniek wachtwoord heeft voor iedere site/dienst ondertussen
Hier moet ik even op reageren... 1400?! Wat in de fuck.. en dat is maar de helft. Dus 2800 wachtwoorden?
Dat is een account per 1,5 dag aanmaken, 10 jaar lang.. Of vanaf 1995 100 accounts per jaar aanmaken.. Hoe?
Haha echt he? Ik denk dat Oon misschien een typfout heeft gemaakt en 140 bedoelde?

Ik heb persoonlijk zo'n 170 entries in mijn privé vault van 1password staan, en dan nog eens iets van 50 entries in mijn werk vault (die dus niet gedeeld zijn met anderen).
Zonder al te veel info weg tegeven, het zijn er 1421
Wauw, dat zijn oprecht veel wachtwoorden zeg :o

Zijn dat echt grotendeels losse sites/diensten of maak je ook veel credentials aan voor andere doeleinden?

Niet dat dat mij iets aangaat hoor, maar ik ben wel erg nieuwsgierig :)

Edit: ik zie dat je hier al enigszins op in gaat in andere comments

[Reactie gewijzigd door JeroenB89 op 16 maart 2021 15:24]

Het zijn grotendeels gewoon echt wachtwoorden van losse accounts, ik denk dat er in totaal een kleine 300-400 wachtwoorden in staan die dubbel of niet van mij zijn (ik heb bijv. ook van een aantal familieleden het Google of KPN wachtwoord opgeslagen omdat ze mij bellen als ze die vergeten), de rest is gewoon van mij. De meeste nu een jaar of twee niet ingelogd, maar weggooien is zonde
ik heb bijv. ook van een aantal familieleden het Google of KPN wachtwoord opgeslagen omdat ze mij bellen als ze die vergeten
Is dit serieus? Dat soort zaken zijn toch persoonlijk zeker een Google account die ga je toch niet aan een familielid geven waardoor jij in principe in hun e-mail kan kijken?
Normaal gesproken niet nee, ik zou ook zeker niet zomaar een willekeurig familielid vertrouwen met toegang to mijn e-mail. Maar het gaat hier om bijv. mijn oma die haar Google-account alleen gebruikt voor back-ups, of mijn vader waarvan ik zijn zakelijke mailaccount ook beheer. Er zijn een aantal mensen waarvan ik wel toegang heb tot persoonlijke mails, maar daar blijf ik gewoon heel netjes vanaf omdat ik daar niks mee te maken heb.

Ik bied het verder ook niet als dienst aan ofzo, het is meer dat dit mensen zijn die bij mij komen als ze een nieuwe telefoon of laptop (nodig) hebben, en mij hun goedkeuring hebben gegeven voor het opslaan van die wachtwoorden.

Helemaal mooi zou zijn als ik ze zelf op een veilige manier de sleutel naar hun eigen wachtwoorden zou kunnen geven, maar daar is voor zover ik weet geen nette oplossing voor. Een USB-stick kunnen ze kwijtraken of (per ongeluk) overschrijven, en op een blaadje schrijven is net weer een stap in de vekeerde richting. Dus voor nu staan hun wachtwoorden veilig bij mij in LastPass, waar ik alleen gebruik van maak wanneer het nodig is om ze te helpen.
haha, ik ken het, ik ben ook de password manager van de familie :-)
2422 entries hier in 1password, en 300 in de trash. Ik gebruik 1password sinds januari 2008, of 12 jaar lang.

Het loopt snel op als developer met wachtwoorden voor servers en databases, maar het grootste deel zijn toch gewone accounts die ik heb gemaakt over de jaren heen.
Ik heb er 440 verzameld en ik gebruik pas sinds een aantal jaar een password manager. Daarvoor 'recyclde' ik m'n wachtwoorden en gebruikte ik veelal dezelfde.

Het tikt snel aan hoor, zeker met online bestellen. Bij iedere webshop maak ik wel even een accountje aan.
Ik vind het wel fijn dat veel websites ook de optie bieden om te bestellen zonder account te maken, dat scheelt al een hoop wachtwoorden.
Ja idd maar ik heb toch al een paar keer gehad dat ik er weer bestelde en weer alles in moest vullen. Bovendien heb je vaak een account nodig om de status van je pakketje te zien,
Met 1pass en Lastpass kan je toch een ID aanmaken ook? Dat ie al die velden van adres/naam etc automatisch voor je invult. Scheelt weer ;)
Steeds nieuwe trail accounts registeren zodra de trail verlopen is? :+

Vroeger ook wel eens een tijdje gedaan, alleen het nut om de inloggegevens van dat soort wegwerpaccounts te bewaren ontgaat mij inderdaad ook, registreerde ze toch vaak met een 10minuten adres :P En zelfs als ik ze mee zou tellen kom ik nog steeds niet in de buurt van de 2800

[Reactie gewijzigd door !mark op 16 maart 2021 15:18]

Ik heb inderdaad veel tijdelijke accounts en bijvoorbeeld gedeelde premium accounts die ik ooit op bugmenot gevonden heb in LastPass staan, maar dat zijn er hooguit 100-200 in totaal
off-topic:
Het is trial, niet trail. Te onthouden door te weten dat het gerelateerd is aan 'to try', en dus ook uitgesproken als tri-al (2 lettergrepen).

Heb nooit goed begrepen waarom zoveel mensen 'trail' schrijven, en of ze dan toch de uitspraak juist hebben, of ook denken dat het als 'trail' uitgesproken was.
:) goed dat je het zegt, ik was serieus aan het bedenken wat een trail-account was.

Zat al te denken aan een account wat z'n sporen niet na kan laten of juist wel nalaat of door een suffix toe te voegen aan de account naam via een speciale mailbox om zo geen spam te ontvangen etc.

Maar dat er trial werd bedoeld maakt alles ineens een stuk duidelijker 8)7

Ontopic: 50 is natuurlijk een demo aantal zodat je reden hebt om te upgraden wanneer je het serieus gaat gebruiken. Zoals alle services bij dropbox. Dus uiteraard veel te weinig, maar genoeg om mensen op het platform te krijgen.

[Reactie gewijzigd door cyble op 16 maart 2021 16:52]

Tja, hoe moet ik daar antwoord op geven? Gewoon, gebruik maken van het internet. Ik heb bij veel websites (waar toegestaan) meerdere accounts, en ik gebruik LastPass zo'n beetje sinds het begin (mijn eerste premium upgrade was net iets meer dan 9 jaar geleden).

Ik doe verder niet iets heel raars, ik heb gewoon heel veel accounts
Zo vreemd vind ik het niet. Ik heb er ook zo’n 1400 in 1Password staan. Deels zakelijk, deels privé.

Een limiet van 50 is natuurlijk te laag om serieus te gaan gebruiken, maar voldoende om de dienst uit te proberen. Vind je het prettig werken, dan kun je upgraden en voor de dienst gaan betalen.
Ik heb 548 unieke wachtwoorden in 1password. Is niet zo heel speciaal, dit zijn niet alle accounts. Ik sla alles op. Sommige gebruiken facebook / github login. Of zelfs zonder wachtwoord maar dan via een sms of mail link.
Even mijn vault er bij gepakt; 766 entries. Het grootste deel is van de auto-import uit m'n browser 5+ jaar geleden en die had toen al zo'n 5+ jaar aan wachtwoorden bijgehouden.

Denk niet alleen aan al je mail accounts, maar vooral al aan alle webshops waar je 1x iets besteld hebt, wachtwoorden voor ssh-keys (die tellen snel op als je niet alleen een desktop, maar ook een laptop, telefoon, werkomgeving, testomgeving, externe server, hobby server gebruikt), daemons laat draaien onder aparte accounts dus aparte inloggegevens voor dat account want die herbruik je niet na 5 gefrustreerde re-installs.
daemons laat draaien onder aparte accounts dus aparte inloggegevens voor dat account want die herbruik je niet na 5 gefrustreerde re-installs.
Ehm... nee... die draai je onder een no-login service-account. Geen password voor nodig.
Ik zit rond de 300 nu niet heel gek
Daar ben ik dus eens mee aan de slag gegaan. Wachtwoorden vanuit Keepass, Chrome en Edge naar Lastpass en toen maar eens even kijken wat er allemaal naar boven kwam. Tijdje terug meldde Chrome al dat 1 ww gelekt was tijdens een hack, dus die moest ik overal wijzigen. Maar het bewuste ww werd op nog wel meer plekken gebruikt. Goed om te checken of sites nog wel bestaan. Zo kwam ik sites tegen waar ik al 9 jaar niet meer had ingelogd en waarbij ik ook een zwak wachtwoord gebruikte.

Verder mooi opgeschoond en het security dashboard zegt dat ik bij de bovenste 12% zit. Uitdaging is ook nog om alle dubbel gebruikte wachtwoorden weg te werken. En idd worden ze ook wat meer cryptisch dan voorheen.
Voordat ik een password-manager gebruikte had ik een relatief eenvoudig standaard-wachtwoord voor accounts die niet belangrijk zijn. Dus sterke wachtwoorden voor belangrijke zaken en een wegwerp-wachtwoord voor onbelangrijke zaken. Zo was het aantal verschillende wachtwoorden redelijk beperkt.

Maar nu is het gewoon een klik op de "genereer wachtwoord" knop van de password-manager. Van veel accounts heb ik inmiddels geen idee hoe het wachtwoord eruit ziet. Een limiet van 50 wachtwoorden combineert wat raar met een password-manager.

[Reactie gewijzigd door Rannasha op 16 maart 2021 15:07]

Dat is ook het moment dat je naar plus of professional kan overstappen :)
Wat het extra cringy maakt is dat een dergelijke limitatie het hergebruiken van wachtwoorden juist weer in de hand werkt... wat een passwordmanager nou juist zou moeten voorkomen 8)7
Ach, willekeurige wachtwoorden gebruiken en de volgende keer je op die site moet zijn gewoon de wachtwoord vergeten functie gebruiken.
Haha, ja dat is natuurlijk ook een idee. Beetje omslachtig hoor, maar het kan natuurlijk wel :)
50 wachtwoorden is inderdaad op voordat je er erg in hebt. Als je met unieke wachtwoorden in een wachtwoordmanager werkt heb je er zo 200 anno nu.
exact, Ikzelf heb al over 200 wachtwoorden, {waaronder ook veel van forums enzo waar ik niet zo vaak meer opzit}

en elke site heeft natuurlijk een vrijwel uniek wachtwoord.
met 50 wachtwoorden kom je niet zover, want al voor KPN gaan er al snel 3-4 doorheen, waarvan 2 voor het inloggen in MYkpn 1 voor Online TV en mogelijk ook nog 1 voor de KEY van je antivirus.
Dropbox heeft mij net iets teveel datalekken gehad (2x zelf ervaren) om mijn wachtwoorden aan hen toe te durven vertrouwen. Ik heb nog wel een dropbox-account maar die gebruik ik alleen om iets te publiceren. Ik ga er bij hen al vanuit dat het gehackt is.

Er zijn m.i. ook echt voldoende alternatieven hiervoor zoals 1Password, BitWarden, Keepass XC, enz. Het voelt een beetje als Late to the party van Dropbox. Ben benieuwd wat hun businessmodel hierachter is.

[Reactie gewijzigd door Ferruginous Hwk op 16 maart 2021 15:19]

Gebruikers aan zich binden. Als je dit een tijdje gebruikt en het werkt goed en makkelijk, dan is het toch weer een stap om weg te gaan naar een andere aanbieder van cloud en/of pwd manager. Maakt het makkelijker om dan maar een betaald dropbox account te nemen.
Ik gebruik gewoon Keepass. Werkt uitstekend en is ook gratis.
Mocht je het niet zelf willen hosten is Bitwarden natuurlijk ook een uitstekende optie.
En mocht je het wel zelf willen hosten, dan is Bitwarden natuurlijk ook een uitstekende optie ;)
KeePass integreerde prima icm Dropbox op pc en iOS met een automatische backup naar mijn nas. Dus zelf hosten is niet nodig.
Het was meer een directe reactie op @Jordy_413 over Bitwarden puur wanneer je niet zelf wilt hosten, aangezien je het ook gewoon zelf kunt hosten.

Neemt overigens niet weg dat ik alsnog problemen heb met KeePass met synchronisatie via Dropbox. Ten eerste vind ik KeePass overigens enorm goed wanneer je het op een enkel apparaat gebruikt, maar het is gewoon niet gemaakt voor gebruik op meerdere apparaten (los van dat je het wel kunt doen natuurlijk). Maar dan nog moet je:
 • Hopen dat apparaat X, Y, en Z allemaal ondersteuning hebben voor je wachtwoordendatabase, en vooral iOS is daar een lastige in. Afhankelijk van of je KeePass, KeePassX, KeePassXC, of wat dan ook gebruikt kan iOS dit weer wel of niet gebruiken en is de app support bijzonder karig te noemen.
 • Je vertrouwen in Dropbox of een andere clouddienst plaatsen, wat ik uberhaupt al niet doe. Maar stel je dat wel doet, ook dan ben je weer afhankelijk van hoe goed het syncen werkt voor bepaalde apparaten. iOS weer als specifiek voorbeeld genomen hebben ze ondertussen wel wat dingen makkelijker gemaakt qua bestanden delen tussen apps, maar over het algemeen geldt (of gold tot nog niet lang geleden in ieder geval) dat de app die je erop gebruikt voor de database ook zelf ingebouwde ondersteuning moest hebben voor de clouddienst.
Al met al gedoe, waardoor ik voor de gemakkelijke uitweg van Bitwarden heb gekozen. Ja, ik moet ook maar vertrouwen op mijn (toegegeven, vooralsnog niet-bestaande) backupbeleid etc, maar ik weet in ieder geval dat ik me niet zorgen hoef te maken over bij wie ikzelf mijn data achterlaat, plus of ik met bepaalde edge cases kom te zitten vanwege bepaalde apparaten en app support.
Ik gebruik KeePass touch, deze heeft een Dropbox integratie dus ik heb geen Dropbox app nodig voor mijn iPhone. Thuis heb ik de NAS ingesteld om Dropbox te sync en dus alle pc’s kunnen er bij op het thuis netwerk. Op mijn travel laptop heb ik wel de Dropbox applicatie staan, maar ook dat gaat goed. Op de pc gebruik ik dan KeePass 2. Tot nog toe geen enkel probleem gehad met synchroniseren.

Voor mij is dit de meest ideale oplossing aangezien er op het werk alleen KeePass ondersteund wordt/is toegestaan, en Dropbox omdat ik nog geen applicatie gevonden heb die via onedrive werkt.
Online storage van Dropbox, Google Drive, OneDrive etc vertrouw ik niet zo met mijn wachtwoorden.

Ik heb goede ervaringen met een KeePass file die synct over WebDav (naar een NextCloud instantie). Zowel op PC als Android. Moest je NextCloud zelf niet willen hosten, dan kan je een (gratis) provider kiezen: https://nextcloud.com/providers/
1Password gebruik ik sinds kort. Ik kom van Lastpass (anno 2017), nadien Dashlane gebruikt. Dashlane is heel onvriendelijk en onoverzichtelijk en ze stoppen met de desktop applicatie; en de extensie werkt gewoon niet lekker. Ik ben heel erg blij dat ik de stap naar 1Password heb gemaakt. Het werkt abnormaal goed, en de functies zijn gewoon goed; alles werkt zoals het hoort.

Bitwarden heb ik ook geprobeerd maar dat werkte gewoon veel minder soepel op Windows dan 1Password. Was het voor mij niet waard om dat op te geven t.o.v selfhosted.

Je kan 1pass trial proberen, en nadien 2-weekjes laten rusten eens die afgelopen is. Nadien krijg je een 10$ voucher in de email waarmee je dus een jaar abbo kunt afsluiten voor 28$ dat is de prijs dubbel en dik waard.
Ook ik heb eerst met LastPass gewerkt en werk nu met 1Password.
Bij LastPass werd ik er dol van dat ik tientallen keren per dag mijn hoofdwachtwoord moest ingeven, zelfs binnen 1 browsersessie. Heb geen instelling gevonden om dat aan te passen.
1Password kun je actief houden tijdens een browsersessie, zonder dat telkens opnieuw om je hoofdwachtwoord wordt gevraagd, dus werkt veel prettiger.
idd, met de database op dropbox!

Maar wachtwoord delen, daar heb ik nou nooit behoefte aan gehad...
Kan in een gezinssituatie (of kantoor of gedeeld huishouden of soortgelijk) anders erg handig zijn.
Wij zouden echt niet zonder wachtwoord delen kunnen met opgroeiende kinderen! Dit is echt essentieel om toch bij bepaalde accounts te kunnen en om te helpen als er wat is.

Een andere use case zijn de accounts bij nutsbedrijven e.d.: die staan altijd op 1 naam en daar wil je als partner toch ook bij kunnen.

[Reactie gewijzigd door zordaz op 16 maart 2021 15:59]

Ja dat is het enige wat ik mis in KeePass, vooralsnog doe ik dat handmatig door de passwords in 3 verschillende vaults op te slaan (die ik wil delen dan).
Maar dit is dan toch ook een goed iets? Ik hoop altijd met dit soort aankondigingen/features dat mensen bewuster worden van hun wachtwoordgebruik/hoe makkelijk het is om gehacked te worden als je elke keer hetzelfde wachtwoord gebruikt of onvoorzichtig bent. Dropbox heeft een groot bereik dus dat is gunstig.
Krijg je dan extra hoeveelheid als je nieuwe gebruikers linkt? :D
Met 50 wachtwoorden lijkt me dit niet direct een geschikte kandidaat. Gebruikers die meer ww hebben, zijn waarschijnlijk al over naar LastPass / 1Password / Bitwarden en gebruikers die minder veeleisend zijn zullen waarschijnlijk de browsermogelijkheid gebruiken.

Ik zie de meerwaarde niet direct.
Voor mensen die geen password manager hebben kan het een eerste 'incentive' zijn, en die gaan misschien opwaarderen.
Tjah... Ik doe zelf gewoon Keepass, waarbij ik dan de database opsla in m'n Dropbox. Aparte database file voor werk en voor privé, met alle voordelen die Keepass me geeft. Keyfile (apart optioneel bestand dat vereist is om de database te ontsleutelen icm met m'n wachtwoord) heb ik op een USB staan die aan m'n sleutelhanger hangt.

Het is tegenwoordig iets minder leuk omdat het aantal gekoppelde apparaten bij een gratis Dropbox account een limiet van 3 heeft gekregen. Voor nu is dat m'n telefoon, m'n desktop en de laptop van werk, maar het werkt als een tierelier.
Zou NOOIT zoiets als Dropbox gebruiken voor mijn wachtwoorden. Ze claimen "Zero knowledge encryption" maar je kunt dat als gebruiker niet controleren. En de reputatie van Dropbox vind ik op dat gebied eerlijk gezegd niet geweldig.

Ben zelf zeer tevreden gebruiker van KeePassXC. Lees hier ook vaak over Bitwarden. Kan je in de default setup van Bitwarden (dus hosted bij hun) ook geautomatiseerd je password database backuppen?
Met andere woorden: in het theoretische scenario dat Bitwarden op een kwade dag down gaat, dat je nog wel bij je passwords kunt? Of vergt dat elke keer met de hand een export doen? (wat niet werkbaar is in mijn ervaring, backups moeten automatisch zonder over na te denken)
Ik heb er inmiddels ook over de 100 in Enpass staan. Laatst nog even alle wachtwoorden een tikkie gegeven daar waar ik dacht, mmmm, die gebruik ik een keer of 6 of combinaties daarvan. Dat geeft Enpass overigens ook allemaal keurig aan, nu alles minimaal 12 karakters of meer (sommige websites vinden nog steeds kortere wachtwoorden verplicht) en allemaal moeilijk gemaakt... Nu hopen dat ik dit nooit kwijtraak :-)
Werkt overigens ook prettig hoor dit programma, zowel mobiel als PC, mooi gesynct allemaal! Fijn!
Ik gebruik zelf Safe in Cloud, wel zonder 2FA. Maar is dat nog oke?
(Wel een sterk wachtwoord uiteraard. )

Ik heb ook gedacht aan andere Managers met 2FA. Alleen dat overzetten heb ik niet zoveel trek in :P
Bitwarden ken ik niet. Dus nee niet iedereen :P. Ik gebruik al menig jaren Keepass op de PC, Mobiel, Tablet etc. Werkt perfect (wat mij betreft).
Ik ben in, afgelopen ehm 15 jaar of zo, van KeepassX naar 1Password gegaan. Door hun licentie-gezwabber gaan kijken naar alternatief, Lastpass etc. bekeken en terecht gekomen bij Bitwarden. Die bevalt me eigenlijk prima - ik gebruik hierbij een yubikey als extra toegangsbeveiliging. Kantoorgenoten zijn ondertussen ook allemaal over naar Bitwarden.
Het aanbod van Dropbox is wel heel mager vergeleken met wat bv. Keepass en Bitwarden aanbieden voor dezelfde prijs (kostenloos).
Dat is hetzelfde als zeggen dat er geen andere browsers moeten zijn, want iedereen gebruikt toch Chrome 8)7
Meer concurrentie is alleen maar goed.
Firefox user hier, met LastPass Bitwarden ;)
Ik zie zelf geen voordelen voor mijn situatie voor bitwarden. Wel voor de Microsoft Authenticator met password manager. Maarja, 't is maar wat je nodig hebt hè.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee