'Huawei zal 60 procent minder smartphones produceren in 2021'

Elektronicafabrikant Huawei zou toeleveranciers van smartphoneonderdelen hebben laten weten dat het bedrijf dit jaar 70 à 80 miljoen smartphones zal produceren. Dat is 60% minder dan in 2020 toen Huawei 189 miljoen mobiele apparaten verkocht.

Reden voor deze terugval is volgens de Japanse zakenkrant Nikkei Asia het handelsverbod dat werd uitgevaardigd door de voormalige Amerikaans president Donald Trump. Trump beschuldigde de Chinese elektronicafabrikant ervan samen te werken met de Chinese overheid en persoonsgegevens over te dragen aan de Chinese staatsveiligheid. Het management van Huawei en woordvoerders van de Chinese overheid hebben dit echter altijd formeel ontkend.

Er werd vanuit China gehoopt dat de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden het handelsverbod zou opheffen, maar dat lijkt niet te gebeuren. Zo verklaarde de Gina Raimondo, één van de kandidaten voor de post van afgevaardigde voor de Amerikaanse Commissie van Economische Zaken, dat ze voorlopig geen reden ziet om de zwarte lijst van bedrijven aan te passen.

Huawei kan door het handelsverbod geen onderdelen inkopen die nodig zijn voor de productie van smartphones die 5G ondersteunen. Voor smartphones die 4G ondersteunen kan Huawei vooralsnog wel onderdelen aankopen en importeren. Door het handelsverbod is Huawei sinds 2020 niet langer het grootste smarthphonebedrijf ter wereld, die eer moet het bedrijf nu overlaten aan het Zuid-Koreaanse Samsung.

Om verdere economische schade te vermijden kijkt het Chinese bedrijf naar alternatieve industrieën waar ze technologieën voor kunnen inzetten en ontwikkelen. Zo zou Huawei nagaan of ze artificiële intelligentie kunnen inzetten in Chinese varkensbedrijven om de productie en efficiëntie te verhogen.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is deze industrietak een zoveelste voorbeeld waaruit blijkt dat ict-technologie traditionele industrieën kan ondersteunen. Vorige maand werd ook al bekend dat Huawei zich zal inzetten om de Chinese mijnbouw digitaal te ondersteunen. Volgens CEO Ren Zhengfei moeten de inspanningen en technologie van Huawei zorgen voor minder werkkrachten, een hogere productiviteit en verhoogde veiligheid.”

Door Jay Stout

Redacteur

19-02-2021 • 18:24

68 Linkedin

Reacties (68)

68
55
18
1
0
16
Wijzig sortering
Ik kan me de vele reacties hier nog wel herinneren hoe de Amerikaanse maatregelen averechts zouden werken en hoe Huawei er alleen maar sterker door zou worden doordat ze daardoor minder afhankelijk van Amerikaanse soft/hardware boeren zouden zijn en meer zouden investeren in eigen ontwikkeling(en)

Nu is het nog steeds een beetje korte termijn maar het tegendeel begint nu wel aardig zichtbaar te worden.
Is nog wel echt korte termijn ja, we spreken over een jaar of zo.
Ik weet niet de toekomst van Huawei gaat zijn, maar dat China nog meer zelf gaat (proberen te) doen, lijkt me vrij zeker.
Kan goed zijn dat er over 10 jaar de helft van de chip fabrieken in China staat met eigen CPU designs etc.
We worden al sterk voorbij gestreefd op gebied van EV's en batterijen. Helft van de EV's komt uit/zit in China. Dit jaar komen er heel wat nieuwe Chinese merken naar Europa. BMW IX3 komt uit China, ook Tesla levert Model 3 uit China of gaat dat doen.
Ik weet niet de toekomst van Huawei gaat zijn, maar dat China nog meer zelf gaat (proberen te) doen, lijkt me vrij zeker.
Nu kom ik met regelmaat in China (afin, voor Corona) en elke Chinees die ik tegenkwam wilde toch echt wel graag Google Earth etc gebruiken. Een Gmail address (ook als het niet altijd werkt) is zeer gewild. Ik weet wel dat veel tweakers een hekel hebben aan Google maar het simpele feit is dat Google zijn zaakjes gewoon prima voor elkaar heeft en dat voor de meeste mensen de mogelijke nadelen niet belangrijk genoeg zijn.

Daarnaast, Chinezen lachen zich dood als je zegt dat je je daarover zorgen maakt. Ze leven in een land waar privacy NIET in de grondwet staat en ook niet bestaat.

Tesla gaat in China overigens alleen voor de lokale markt produceren.
Tesla gaat in China overigens alleen voor de lokale markt produceren.
Primair, maar ze worden ook al naar Europa verscheept [1]. Het is een afstemming van vraag/aanbod. Wanneer er productie overschot is in China en er een productie tekort is in Europa dan zullen ze zeker wel modellen vanuit China naar Europa sturen.

[1]: https://www.forbes.com/si...odel-3-arrives-in-europe/
Waarom lieg je openlijk?

Artikel 40, grondwet van de volksrepubliek China:
The freedom and privacy of correspondence of citizens of the People's Republic of China are protected by law.
law in China hahahahaha
zoals t de regering uitkomt, zo is daar de wet...

ik kom er regelmatig, en mn vrouw komt er vandaan.

er lijkt een vorm van democratie te zijn als facade.
er lijkt een vorm van wet te zijn,.. maar dan,..
als t er op aan komt,.. zero privacy
Anoniem: 143912
@bolight20 februari 2021 16:15
law in China hahahahaha
zoals t de regering uitkomt, zo is daar de wet...

ik kom er regelmatig, en mn vrouw komt er vandaan.

er lijkt een vorm van democratie te zijn als facade.
er lijkt een vorm van wet te zijn,.. maar dan,..
als t er op aan komt,.. zero privacy
De Chinezen kijken wat anders tegen privacy aan:
https://www.businessinsid...ernational=true&r=US&IR=T

Maar daar heb je ook wat andere zaken WEL wat wij hier NIET hebben.
Ja, op papier ....
Mensenrechten worden daar ook NIET geschonden toch ??

Hoe naief moet je zijn om te denken dat de mensen daar daadwerkelijk privacy hebben ?
Ja, op papier ....
Mensenrechten worden daar ook NIET geschonden toch ??

Hoe naief moet je zijn om te denken dat de mensen daar daadwerkelijk privacy hebben ?
Worden mensenrechten elders ook NIET geschonden toch ??
Niet de aandacht afleiden en als een kind gaan wijzen.
We hebben het over China.
Dat het elders ook gebeurd doet niks af aan het feit.
Anders kan je hier in NL ook geen discussie meer voeren.
We hebben helemaal niet over China. We hebben over 'Huawei zal 60 procent minder smartphones produceren in 2021'
Dus ook niet meer zaken erbij halen. Als er meer zaken erbij worden gehaald dan doet wat elders gebeurt zeker wel af aan het feit.
We kunnen in NL zeker discussies voeren en je kunt zelfs discussies over steeds meer zaken gaan voeren.
Hoeveel privacy denk je dat wij hebben in Nederland?
Beduidend meer als in China ....
and you proved my point again haha XD
Nee hier hebben we het wel? Niet doen of we het hier allemaal wel hebben? Hier wordt Google door de strot geduwd?
Ik weet niet waar je het precies over hebt. Ik had het namelijk over de claim dat privacy 'NIET in de grondwet staat en niet bestaat'. Dat beschrijft een land waar er nergens überhaupt gedacht wordt aan privacy. Waar je dus ook niet bij het maken van wetgeving, ook al is het op papier, iets moet zeggen over privacy. Dat is dus feitelijk niet het geval.

Dat het in de praktijk gatenkaas is dat geloof ik best, ik ga echter niet mee in onwaarheden want het is wel degelijk een grondwettelijk recht in China en dus wel iets waar Chinezen op termijn steeds meer naar kunnen wijzen (en ook zullen doen) zodra het land zich verder ontwikkelt.
Je hebt gelijk dat het in de grondwet staat en dat is prima om er iemand over aan te spreken, maar het is wel handig zijn om dan ook even te zeggen dat je gelooft dat het gatenkaas is. Anders krijg je dit soort reacties. Overigens is er weinig twijfel over mogelijk dat China een dictatuur is. De rechtstaat bestaat bijvoorbeeld daar niet. 99% van de strafrechtzaken leiden tot een winst voor de overheid. Ze hebben een één partijenstelsel (formeel bekend in China als een meer-partijenstaat onder het leiderschap van de Communistische Partij van China (CCP)). Dat die partijen eigenlijk ook helemaal niets te zeggen hebben tegenover de CCP blijkt ook wel uit de stemming over het verwijderen van de termijnlimieten die de president had (voor (2958), tegen (2), niet gestemd (4). Waarschijnlijk zijn de twee tegenstemmers XI Jingping en zijn vrouw zelf, maar dat is niet met zekerheid te zeggen aangezien China de transparantie niet heeft om mensen achter de stemmen openbaar te maken. Dat die privacywet niets betekend blijkt ook wel uit het sociaal kredietsysteem. Je kan de regering daar ook helemaal niet op aanspreken. In de rechtszaal maak je geen kans. Als je via de rechter de overheid niet kunt dwingen aan zijn eigen wetten te houden is het over en uit. Daarom zijn ze hier ook één van de drie in de trias politica en ligt de EU zo overhoop met Polen bijvoorbeeld. Voor een abstracte grondwet is de rechtstaat nog belangrijker want die definieert bijvoorbeeld het woord privacy.

[Reactie gewijzigd door ADR3 op 20 februari 2021 00:00]

Hou toch op, je kunt gewoon zelfs via een API aanspreken tegen BKR, kleine moeite om aan te vragen..

Je kijkt teveel TV
Dat is juist het mooie van democratie dat er ook weleens iemand zit op een plaats die jij liever niet ziet maar een meerderheid wel gekozen heeft en over x aantal jaar kan het weer anders zijn
In Zwitserland werkt de democratie gewoon prima hoor.
Succes met de emigratie !
Of succes met onze juweeltjes als Trump en Rutte juweeltjes wegwerken en competente bestuurders krijgen
Klopt, het is nog steeds korte termijn. En op de korte termijn kun je niet terugvallen op eigen ontwikkelingen.
In een intern bericht is het personeel van Huawei vorig jaar al gewaarschuwd voor slechte tijden. Ik heb via-via een pdf-je van het bericht ingezien en de toon is wel heel typisch, zeker voor ons westerlingen. Er werd keihard gezegd dat iedereen die niet bovengemiddeld presteert maar beter weg kan gaan om het bedrijf te redden.
Je moet echt wel in termijnen van 5 jaar of langer denken hoor , voordat je alles inhouse kan maken.
Nu is de vraag of Huawei aankomende jaren nog steeds de steun van de Chinese overheid blijft krijgen. Daar is het heel simpel. Als de overheid je steunt, dan bereik je de top en blijf je daar. Er wordt zoveel reclame gemaakt, dat je er gewoon niet omheen kan.
Dat is waar, en voor de CCP maakt het ook geen bal uit welk merk er groot wordt en welke niet. Ik denk ook wel dat als bijvoorbeeld Xiaomi ze beter uit komt omdat dat beter ligt in het westen, ze die gewoon meer gaan steunen. Het is voor hen immers lood of oud ijzer welk merkje er op de export spullen staat.
Die steun gaat gewoon over naar Xiaomi, nu afwachten tot er ook voor dat bedrijf handelsbeperkingen gaan gelden.
Zie ook hoe Huawei's "compleet in house ontwikkelde" HarmonyOS gewoon een rebrand is van Android :')

https://arstechnica.com/g...d-killer-is-just-android/

Echter, het gevaar is niet echt geweken. Huawei heeft wel de middelen om zo'n operatie op touw te zetten. En voor hun netwerkswitch OS hebben ze VZIW ook wel meer ontwikkeling gedaan.
Die rebrand zorgt er wel voor dat Google (lees VS) geen toegang meer heeft. Google verliest veel geld doordat de Google services niet meer worden gebruikt.
Natuurlijk is het op basis van Android. Windows phone was geweldig en meer systemen maar doen het niet omdat app ontwikkelaars niet heel veel systemen willen. Een eigen nieuw besturingssysteem zal door app gebrek falen. Op Android gebied beginnen is juist slim. App ontwikkelaars zijn bereid apps te leveren en zo kan je markt veroveren en wanneer je groot genoeg bent kan je eisen stellen. Apple zou als het nu zou beginnen niet aanslaan bij de ontwikkelaars?
Het falen van Windows Mobile had met meer dingen te maken. Ik denk niet dat het duopolie van iOS en Android op lange termijn zal blijven bestaan.

Immers is Google zelf ook al bezig met een Android alternatief, Fuchsia.

De developers zijn wel een probleem maar dat kan je oplossen met financiële voordelen. Microsoft had dat er niet voor over, Huawei wellicht wel. Ik denk dat hun slechte naam ze eerder een probleem op zal leveren ook de Europese markt.
Denk dat de slechte naam wel meevalt. Teveel mensen zijn Google en alles gewend en veranderen daarom moeilijk. Als ze het goed doen zijn er zeker kansen in de game en app leveranciers? Goede en eerlijke voorwaarden kunnen heel veel app ontwikkelaars over de streep trekken. Hebben ze eenmaal genoeg klanten net als Apple en Google dan pas kan je veranderen en lopen app ontwikkelaars minder gauw weg?
Ja maar zijn de voorwaarden van Huawei dan zoveel beter? Ze geven net als Google niet veel om privacy. En van hun telefoons kan je niet eens meer de bootrom unlocken zodat je er een andere firmware op kan installeren (met play services!)

Als ze echt hard op privacy in zouden spelen dan zou ik er wel wat in zien maar momenteel zijn ze gewoon net zo als Google maar dan zonder alles wat Google gebruikt.
Het zijn prima telefoons ik heb een P30 Pro ik had mijn telefoon gekocht tijdens de aankomen sancties een goede prijs kreeg zelfs een speaker cadeau.
Ik ga denk ik een Xiaomi halen dit jaar als ik geen Huawei kan vinden

[Reactie gewijzigd door Hentailord op 19 februari 2021 21:14]

Xiaomi wordt ook al aangevallen door de VS (met dezelfde drogreden als tegen Huawei (samenwerking met het leger van China etc). Zonder bewijs en zelfs dan nog... bedoel de VS misbruiken Google, MS, zelfs VS hardware chips makers (Huawei mag geen google, MS (windows voor hun laptops) en zelfs chips met VS patenten gebruiken!). Dus VS bedrijven werken in dat optiek al samen met de Amerikaanse regering tegen concurrentie, vrij simpel (dus erg hypocriet en daar bestaan er dus wel harde bewijzen voor).

Ben zelf wel Xiaomi fan maar nu moet je blijkbaar ook 2x gaan nadenken op de langere termijn. Schandalig dat het politieke & economische spel tussen die landen ons hier in Europa ook raakt. Maar daar hoor je weinig over politiek gezien, die (de EU) varen graag mee met de VS, helemaal NL.

[Reactie gewijzigd door Plugin op 20 februari 2021 00:25]

In de eerste helft van 2020 heeft Huawei $ 64 miljard omgezet. Daarbij is de omzet ongeveer als volgt verdeeld:
Simple math reveals that more than half of Huawei’s income comes from phones, tablets, and wearables, among other mobile devices, while the carrier business that is the main reason for the trade ban in the United States brings only 35% of the pie.
Het ligt voor de hand dat de omzet uit smartphones, tablets, wearables en andere mobiele devices voor minstens de helft uit telefoons bestaat. Dat zou betekenen dat de terugval in omzet door telefoons minimaal omzet er voor het gehele Huawei-concern veroorzaakt. En dat is nog exclusief de zeer forse terugval bij de carrier-activiteiten. In absolute getallen gaat het om tientallen miljarden dollars over heel 2020.
Anoniem: 258387
19 februari 2021 18:57
Jammer, ik ben uitermate tevreden over mijn Huawei en maak me meer zorgen over al die app makers die allerhande toestemmingen willen en naarmate ze langer bestaan met meer eisen komen.
Jammer, ik ben uitermate tevreden over mijn Huawei en maak me meer zorgen over al die app makers die allerhande toestemmingen willen en naarmate ze langer bestaan met meer eisen komen.
Maar die kan je zien en de makers van de app erop aanspreken. Kijg je dan niet te horen wat je wilt kan de de app verwijderen. Wat de firmware van Huawei doet zal je nooit precies weten. Ze hebben toegang gegeven tot een paar versies, maar nooit van de versies waar de meeste problemen over waren. Juist dat maakt dat vele mensen, landen en bedrijven Huawei niet willen gebruiken. Ik ook.

Als ik moet kiezen wie mijn data kan zien, kies is voor landen de een volksvertegenwoordiging hebben. Noem me ouderwets.
Je kan helemaal niet kiezen wie je data ziet. Jouw data is allang in China gekocht van facebook, misschien met een paar tussenpersonen of gewoon direct, als de Chinese overheid wat van jou wil weten. data is helemaal niet beveiligd in een land of eigendom van een land, ik snap niet dat mensen dat denken.
Als we iets gekleerd hebben van de laatste twee jaar is dat je veel meer op moet passen voor de invloed van facebook en twitter, en een paar andere platforms, dan voor 1 chinees merk terwijl we ook nog Xiaomi en een aantal anderen hebben. De hele ellende kwam niet van de Huawei smartphones maar van de onderdelen in 4G en 5G met onbewezen spyware erin. Het feit dat de smartphones de nek omgedraaid is heeft helemaal niks met het regime in China te maken maar met de handelsoorlog tussen de US en China. Ik vind het ook jammer. Mijnp20pro is een van de fijnste telefoons die ik gehad heb tot nu toe.

[Reactie gewijzigd door tw_gotcha op 19 februari 2021 20:30]

Toch leuk om te lezen dat de Amerikaanse overheid de Chinese innovatie op een aparte manier stimuleert.
Dan trap je alle Amerikaanse bedrijven als Apple het land toch uit ? China is ondanks alle ellende ( ellende als geboortebeperkingen en slavenarbeid dat in Westerse landen net zo goed voorkomt ), een van de weinige overheden waar grote belasting ontwijkende en graaiende bedrijven respect voor hebben.

[Reactie gewijzigd door BlueBird022 op 19 februari 2021 20:19]

Je bedoelt day de overheid net zo hard mee aan het graaien is.
Nee, grote belasting ontwijkende graai bedrijven kosten de samenleving miljarden.
Zitten anders vele CCP partij leden binnen het bedrijfsleven welke keihard graaien.
Ja, dat zijn schijnheilige en neppe CCP leden die zich nooit zouden mogen manifesteren als iemand die voor totaal eerlijke verdeling van alles is.
Alleen is er niemand binnen China voor een totaal eerlijke verdeling van alles.
Dan misbruiken ze de dus de idealen van het linkse om er zelf van te kunnen profiteren. Heel jammer weer.
China is al heel lang alleen nog maar op papier communistisch. Het idee van iedereen gelijk, samen delen is er nooit echt geweest. Het is een van de hardvochtigste kapitalistische maatschappijen ter wereld die zelfs Amerika overtreft.

Wat ze nog wel uit het communisme overhouden is de centrale planning. Al was dat niet zozeer ideologisch communisme maar meer iets dat uit de implementatie voortkwam. De 5-jaren plannen vind je in de boeken van Karl Marx niet terug, het was meer iets dat eruit voortkwam toen er staten om de ideologie gebouwd werden.

Maar het is niets nieuws dat een land zich op die manier verkeerd voordoet. Denk ook aan de "Deutsche Demokratische Republik" :') Heel democratisch ging het er daar aan toe, iedereen stemde op de enige keuze die ze hadden ;) Of Nazi duitsland, noemde zich nationaal "socialistisch".

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 20 februari 2021 00:05]

Dan zou je eens kunnen kijken naar een onterecht veroordeelde donkere Amerikaan ... Die onterecht in de gevangenis zit en volgens de wet slavenarbeid zou mogen verrichten ; )

Amerika is als een soort ****** - nadelig voor een gezonde en rechtvaardige wereld.
Veel mensen in Nederland werken voor een schandalig salaris waarmee het eigenlijk onmogelijk is om van te kunnen leven. Dat is dan eigenlijk toch gewoon slavenarbeid?
En pure interesse, wanneer is het salaris zo laag dat het onmogelijk is om van te leven? Zelf heb ik nogal lang als vakkenvuller bij de AH gewerkt, dat was volgens mij niet heel veel boven het minimum, maar ik leef nog, dus eigenlijk ben ik het bewijs dat het toch wel mogelijk is om van te leven. Voor de goede orde: Toen was ik al in de dertig en ik woonde al zelfstandig, dus geen vakantiebaantje. Nee ik had geen 4 kinderen, en geen auto, anders was het misschien wel krapjes geworden ja. Maar dan had ik mijzelf ook wel een beetje dom gevonden, om een crappy baan te hebben en te denken dat ik daarmee toch een compleet gezin kon onderhouden. Maar slavenarbeid? "onmogelijk om te leven"? Enlighten me.
Probeer maar eens een huis te kopen van een minimum loon. Ja je kan huren maar dan betaal je meer, ondanks de belachelijke hoge prijzen van koopwoningen (ivm met de lage rente). Laat staan met een partner (zonder inkomen) en/of kids, dan lachen de banken je helemaal uit (maar die zijn 'gelukkig' zo belangrijk (jij als minimum verdiener dus totaal niet (zelfs wanneer degene erg zuinig en voorzichtig is met zijn weinige geld) en wanneer ze (de banken) in de problemen raken door een groot gokspel met geld in overvloed in goede tijden zeg maar, dat die, zonder probleem door de overheid gered worden!). Die gaan waarschijnlijk nog maar al te graag dezelfde weg volgen, geen 1 lesje geleerd. Geloof zelf dat zwervers die het minste in de ogen van mensen zijn de grootste zijn met hoe ze zijn van binnen (mja geld rules the world).

[Reactie gewijzigd door Plugin op 20 februari 2021 01:07]

Tuurlijk, het is net hoe het gedefinieerd is. De vorm die we sinds een paar honderd jaar Illegale slavenarbeid noemen zuil je hier niet veel meer vinden, dat hoop ik tenminste.
Maar de legale vorm grootschalig. Ongeveer een miljoen (!) nederlanders leven momenteel onder de armoedegrens. Een groot gedeelte van deze groep heeft niet de capaciteit of middelen om te studeren zodat ze andere mogelijkheden creëren voor zichzelf. Velen zijn hierdoor overgegeven aan de grillen van grote multinationals, flexcontracten en valse zzp constructies. Denk aan de pakketjes bezorger die eigenlijk net zijn brandstof kosten kan betalen of allerlei van dat soort beroepen. Hebben die mensen een echte keuze? Het antwoord is: Nee, ze zijn de slaaf van de grote spelers, zonder stokslagen, maar door een financiële wurggreep.
" slavenarbeid dat in Westerse landen net zo goed voorkomt"
Weet je toevallig waar ik een slaaf kan scoren? Ik heb altijd al een slaaf willen hebben, gewoon voor de leuk en de afwas, maar Jumbo, Cool Blue, Wehkamp, IKEA, allemaal reageren ze raar als ik vraag wanneer ze in het assortiment komen.
Je kunt bij UWV proberen een dwangarbeider te scoren
http://www.overlevingsgid...egratie/dwangarbeid2.html
Dwangarbeider en slaaf hebben grote overlap qua functionaliteiten, maar zijn toch echt verschillende objects. Link was dwangarbeid, betreffende mensen waren geen slaaf

[Reactie gewijzigd door theobril op 21 februari 2021 21:38]

Dwangarbeider en slaaf hebben grote overlap qua functionaliteiten, maar zijn toch echt verschillende objects. Link was dwangarbeid, betreffende mensen waren geen slaaf
Slavenarbeid en slaaf hebben ook grote overlap qua in betekenis, maar zijn toch echt verschillende objects. Zo heeft de poster waar jij op reageert over slavenarbeid en NIET over slaven. Je zou bij UWV via een personeelsadvertentie kunnen proberen om slavenarbeid te scoren maar geen slaaf!.

https://nl.wiktionary.org/wiki/slavenarbeid
zie 2e definitie:
zware, slecht betaalde arbeid

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 22 februari 2021 00:00]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee