Total War: Warhammer III komt later dit jaar uit

Creative Assembly heeft de komst van het strategiespel Total War: Warhammer III aangekondigd. Deze derde titel uit de strategiereeks met de fantasy-setting van de Warhammer-wereld als basis, komt ergens later dit jaar uit.

Op de al aanwezige Steam-pagina wordt nog geen exacte releasedatum genoemd, al staat daar wel 'late 2021'. Total War: Warhammer III is gesitueerd rondom de periode waarin Karl Franz heerste, waarbij Warhammer Fantasy Battles 8th Edition de primaire bron is, schrijft Creative Assembly in een faq. Deze derde titel in de reeks voegt het ijsbeerrijdende volk uit Kislev toe, die ook centraal staan in de cinematografische trailer. Daarnaast is de op China gebaseerde Grand Cathay-factie aanwezig. Ook de vier facties van Chaos Realm zijn aanwezig, te weten Khorne, Nurgle, Slaanesh en Tzeentch. Er zullen negen speelbare Legendary Lords aanwezig zijn, al zijn daar nog geen details over naar buiten gebracht.

Ontwikkelaar Creative Assembly zegt dat er nog steeds gewerkt wordt aan een gecombineerd speelveld voor spelers die de drie Warhammer-games uit de Total Wars-reeks in bezit hebben. Dit wordt een enorme map die voor deze eigenaren gratis beschikbaar komt als dlc. De ontwikkelaar geeft nog geen nadere details en zegt dat het zich nu op Total War: Warhammer III richt. Dat betekent waarschijnlijk dat deze gezamenlijk map pas na de release van de nieuwe Total War-game uitkomt.

Om gebruik te kunnen maken van dit gecombineerd speelveld, is het noodzakelijk dat de drie games uit de reeks zijn aangeschaft in dezelfde digitale winkel. Dit kan echter veranderen, aangezien Creative Assembly de hoop uitspreekt dat spelers ergens in de toekomst hun Epic Games Store- en Steam-accounts via Total War Access kunnen koppelen. De ontwikkelaar werkt hier aan met de betrokken partijen, maar zegt daar meteen bij deze functionaliteit niet te kunnen garanderen. Ook zegt de ontwikkelaar te hopen de eerdere twee Warhammer-games in de Epic Games Store te kunnen uitbrengen voordat Total War: Warhammer III uitkomt.

De Total War-reeks bestaat uit strategiegames met rts- en turn based-elementen die zich onder meer onderscheiden door grote legers die spelers kunnen besturen. Meestal richten de games zich op historische tijdperken en gebeurtenissen, maar de Warhammer-games vormen daarop een uitzondering met hun fantasy-setting. Sega kondigde eind 2012 al aan dat het een samenwerkingsverband had gesloten met Games Workshop, het bedrijf dat de rechten heeft op de Warhammer-franchise. Het originele Total War: Warhammer kwam in 2016 uit en deel twee volgde een jaar later.

Door Joris Jansen

Redacteur

03-02-2021 • 17:06

81 Linkedin

Reacties (81)

Wijzig sortering
Oh geweldig. Groot Total War fan hier. Heb deel 1 en 2 kapot gespeeld. Vooral Dwarves en High Elves zijn de favoriet.

Stiekem hoop ik ooit nog op een TW Star Wars, maar daar zitten wellicht te weinig factions in om een uitgebreid spel te maken.
Ik denk dat de facties niet het grootste probleem is om eerlijk te zijn (je kan ook verschillende kleine facties maken in de Outer Rim en voor Bounty Hunters etc.), maar meer de manier van oorlogvoering. Om Total War in een Scifi setting te laten werken moeten ze toch vrij veel dingen anders aanpakken en dat zie ik nog zo snel niet gebeuren om eerlijk te zijn, hoe graag ik het ook zou willen.
Ik denk dat de combat nog wel zou lukken. Stormtroopers hebben toch gewoon dezelfde accuracy als musketeers uit Napoleon/Empire. Daarnaast heb je in Star Wars ook melee units. En de grote robots kan je behandelen zoals de monsters uit Warhammer.

Combat op verschillende planeten zou je bvb kunnen organiseren zoals in empire.
Ik zou heel graag een nieuwe Empire willen hebben. Lekker over de hele wereld met handelsroutes.

Heb als TW fan niet zo veel met Warhammer.
Same. Of nog beter: voor een keer eens een WO 1 of WO 2 thema. Dat is nog nooit gedaan in Total War vorm en ik denk dat het best gaaf kan zijn.

Dat fantasy gedoe heb ik niks mee.
Ik heb zelf eerder het idee dat de total war formule zich niet goed leent voor WO 1 of WO 2 thema, tenzij je compleet voorbijgaat aan de realiteit van die oorlogen. Total war heeft zich altijd gericht op korte beslissende slagen met een hoge focus on micro van units en niet zozeer op de strategische aspecten en dat is gewoon niet de realiteit van beide wereldoorlogen. Als ze CA een spel laten maken over een van de twee wereldoorlogen dan lijkt het mij logischer om dit in een andere serie te zetten.

[Reactie gewijzigd door separhim op 3 februari 2021 20:03]

Waarom moeten spellen eigenlijk altijd een WO1- of WO2-thema hebben? Er zijn er al zo veel geweest dat ik ze niet meer kan tellen. Er zijn genoeg andere oorlogen geweest die voor de verandering ook wel eens zouden mogen worden verwerkt in een game.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 3 februari 2021 19:22]

Omdat ze relatief recent waren, en wereldoorlogen waren. Ik ben het met je eens omdat ik dit thema meer dan genoeg tegen ben gekomen.
Company of Heroes.
Oh, speelt men dat nog online? Zelf nooit gedaan eigenlijk. Ik weet niet eens meer waar ik de game heb liggen, niet meer aangeraakt sinds 'ie uitkwam en ik de campaign uitspeelde, heb zelfs niet eens de uitbreidingen er toen voor gekocht... slecht eigenlijk ja.. deel 2 staat ook nog steeds op de wachtlijst... *kuch* Dus ik sla je aanbod vriendelijk af :P
Haha zeker, ik speel het iedere dag met m'n vader. Maar ranked online is bijna onmogelijk aangezien je alleen maar speelt tegen mensen die het al 14 jaar doen.

Nooit multiplayer gedaan? Dat is het beste aan het spel :o
hoe zie je dat dan voor je. Het battle systeem in TW leent zich niet echt voor de twintigste eeuwse oorlogen. Misschien zou de US civil war nog een thema kunnen zijn voor TW, maar alles wat daarna kwam denk ik niet.
Ja, of Rome III of Napoleon II.
Precies! 1 van die 2 zou ik heel graag zien, persoonlijk vind ik Rome II nog steeds 1 van de beste maar je mist wel wat gave toevoegingen van latere Total Wars.
Ik denk dat je met Rome III wat moeilijker uit zou komen tov de games die al zijn uitgebracht, volgens mij hebben ze het verloop al een beetje compleet:

Total War: Rome (Republieke tijdperk en opkomst van het Romeinse rijk)
Total War: Rome II (Expansie/hoogtepunt)
Total War: Attila (Afbraak en neergang van het rijk)

Natuurlijk zou het wel nieuwe features/graphics/gameplay kunnen blazen in de games, heb laatst nog Rome 1 gespeeld en als je de andere games gewend bent is het toch wel aardig clunky geworden.
Des te meer reden om een massieve allesomvattende Rome game te maken, van het begin als kleine stadstaat die verwikkeld is in relatief kleine conflicten met de Etrusken en Samnieten tot de Punische oorlogen, de veroveringen van Iberia en Galia, de overgang van republiek naar keizerrijk, en dan alle fases af tussen Julius Caesar tot de ondergang van het West-Romeinse rijk. Lijkt me fantastisch!
Rome III lijkt me geweldig. Rome 2 was de enige game waar ik meer aan had dan geschiedenislessen en veel geleerd over de mensheid. In die periode werden helden geboren
Ik heb als Warhammer fan niet zoveel met TW...

Maakt dat uit? Nee, als dit niet jou ding is, dan heeft CA nog geen twee jaar geleden TW: Three Kingdoms uitgegeven en zal later dit jaar ook nog TW: Troy uitgeven.

Als Empire: TW dan je ding is, het is bijna 12 jaar oud, maar er zijn zat mods voor. Oa. graphics mods die het er beter uit laten zien...
Troy is toch allang uit? Alleen nog niet op Steam :)
If it ain't on Steam, it doesn't exist! ;-)
Hij was wel lekker gratis ;)
Zowel brittania, three kingdoms en troy hebben een weinig divers unit roster. Daarbij zijn brittania en troy sagas. Deze zijn over het algemeen kleiner en minder uitgebreid.

De laatste keer dat er een grote historische Total war is uitgebracht is 2015 atilla, wat een kopie was van Rome 2 2013.
Jop of starwars total war zou cool zijn.
Empire vond ik ook erg leuk. De naval battles waren een echt pluspunt voor mij.
Same, kon echt enorm genieten van empire en napoleon, de fantasy setting heb ik veel minder mee.
Nou inderdaad! Heb vele uren in Empire TW zitten. Maar als ik nu kijk naar alle features en graphics die je in moderne TW games hebt, zou ik die graag zien in een nieuwe Empire TW.
Waarom is dit de topcomment? De warhammer reeks is fantastisch.
Omdat tweakers comment sectie op chronologische volgorde staat, dus Skaninchen reageerde gewoon als eerst...
Klopt, was een beetje teleurgesteld en als eerste.
Ah ok, ja snap ik wel. Durf wel te wedden dat Empire of Medieval de volgende grote game gaat worden. :D
Nooit TW gespeeld en zeer weinig Warhammer. Maar ik blijf die wereld boeiend vinden... Mooie lore. Altijd bij een Games Workshop even binnenstappen en neuzen. Net als modeltreintjes, rc cars en meer van dat.. Er komt een dag dat ik oud en kreupel ben, en niet meer wil reizen enzo, en dán stort ik mij in deze wereld.

Ondertussen, mooie trailer. Waarom die kaart op het einde? Is dat de hint op de merge tussen deel 1, 2 en 3?
Die kaart op het einde is een sneak peak op een speelbare factie Cathay een soort ancient China factie.
Een hint naar de 6de speelbare faction, Cathay google maar naar Ogre Maneaters. Dan krijg je een indruk hoe ze eruit zien.
Vond Warhammer I en II echt tof om te spelen maar jammer dat unit formations gelimiteerd waren. Ik meen me geen toestanden als shield wall of loose formation te herinneren. Alhoewel dat weer goed gemaakt werd door magische/mythische figuren en wezens.

Heb Three Kingdoms ook zeer veel gespeeld. Troy iets minder gezien die ook wat kleiner is. Maar kijk toch liever uit maar een Medieval 3 of Empire 2 total war met hopelijk ook Naval warfare terug. Vond dat in shogun 2 best goed uitgewerkt eigenlijk.
Unit formations heb je mods voor. Maar save games werken alleen met exact dezelfde mods. Is er een mod die brak is in bestaande save game dan ben je het haasje.
Mooi, toevallig dit weekend weer deel 1 uit de kast getrokken. Nog steeds vermakelijk. Dacht deel 2 wel goedkoop op steam te kunnen kopen maar bleek nog €60 te zijn.

Wel vreemd dat ze weer voor Fantasy Battles 8th Edition hebben gekozen terwijl in de tabletop game dat al lang verleden tijd is. Helaas, alhoewel die nieuwe miniaturen zien er ook wel erg mooi uit en je hoeft nu niet zo'n belachelijk groot leger te hebben en te schilderen.
Zonder de DLCs is er niks aan, en dat zijn er nogal wat. Een paar zijn gratis, maar de rest niet. Wil je 1 +2 + alle DLCs dan heb je te maken met een dure grap.
Maar deel 1 & 2 heb je toch al lang? :P
Een Steam key voor TW:WH2 vind je wel voor 10-15€, en anders sales afwachten, staat dikwijls aan -75%, en alle DLC ouder dan een jaar staat ook vaak aan -50%. DLC is wel leuk om te hebben vooral voor de specifieke mechanics en de regiments of renow, maar absoluut niet noodzakelijk. Met de gratis DLC krijg je ook al uren spelplezier extra.

Ik ben zelf begonnen met deel 2 en daarna pas deel I bij gekocht, ook om dan de grote map (mortal empires) te kunnen spelen. Enkel vind m'n CPU het dan niet zo leuk meer en worden de turntimes toch echt wel lang. Door de game op een SSD te zetten scheelt het wel weer wat. De races, heroes en mechanics van deel 2 vind ik zowiezo veel leuker. Dus als je deel 1 al leuk vond, dan mis je wat zou ik zeggen, zeker kopen! :)

De meeste DLC wil je toch niet echt bij release kopen, vele komen vol met bugs die er na een paar maanden gelukkig wel uit gehaald worden.
Ik heb de 2e in een sale gekocht (20 euro toendertijd). Helaas niet zoveel gespeeld, ik denk dat ik het spel gewoon niet begrijp, ondanks dat ik de 'juiste' formaties gebruik raak ik nog veel van m'n wappies kwijt.
Wel vreemd dat ze weer voor Fantasy Battles 8th Edition hebben gekozen terwijl in de tabletop game dat al lang verleden tijd is. Helaas, alhoewel die nieuwe miniaturen zien er ook wel erg mooi uit en je hoeft nu niet zo'n belachelijk groot leger te hebben en te schilderen.
Games Workshop is bezig met een reboot van Fantasy. Ze hebben al wat concept art laten zien van Kislev, wat dus een volledige factie wordt in de nieuwe game. Het lijkt wel allemaal Forge World te worden, dus ik ben bang dat het wel erg duur wordt (en ben zelf ook niet zo'n van van resin. Vind plastic toch echt fijner werken). En het zal nog een paar jaar duren voordat het echt uitkomt, maar wel leuk om te weten dat ze er aan werken.
Leuk nieuwtje voor mij idd.
Heb hier nog een Bretonnia leger liggen.
Ik wou dat ik in de hobby zat toen Bretonnia nog een ding was. Wou graag wat van hun units kopen om te verven, maar ze zijn nu echt onbetaalbaar (als je ze al kan vinden). Je betaald al snel een paar honderd euro voor een 5 man knight unit.

Ik hoop dan ook dat ze ook Bretonnia opnieuw gaan maken en dat de kwaliteit vergelijkbaar is met wat ze tegenwoordig maken voor Age of Sigmar (want je kan denken wat je wil over de setting, maar de modellen zijn wel echt geweldig).
Ik wist niet dat ik hier een verhuisdoos vol had met waardevolle miniaturen. :*)
Misschien eens op marktplaats zetten. Veel is nog niet eens geschilderd.
Ergens niet raar dat ze veel waard zijn. Ze worden nu al een tijdje niet meer gemaakt natuurlijk en dankzij Total War zijn er toch redelijk wat nieuwe mensen de hobby ingekomen, die nooit de kans hebben gehad ze te kopen. Tomb Kings is volgens mij ook wel vrij gewild (maar dat weet ik niet helemaal zeker).
Ik blijf het echt een gemiste kans vinden dat ze deze serie van Total War: Warhammer niet Total Warhammer hebben genoemd :P
Waar ik altijd problemen mee heb is de AI. Die zijn niet zo slim en komen alleen aanvallen als je er bar slecht voor staat. Als ze nou die AI wat slimmer konden maken dan denk ik dat de ervaring ook zoveel beter van wordt.
Zijn ze dan niet juist slim? 8)7
Haha nee, doelde ook op gelijkwaardige kracht. Of zelfs iets krachtiger.
rome :totalwar en medieval 2 deden de city/empire building nog het best. helaas hebben ze het te versimpeld en lijkt het of ze het alleen erin doen omdat het maar moet en gaat het alleen maar om de battle simulator
Wat was er ingewikkeld(er) aan city building in Rome en Medieval 2 t.o.v. Warhammer 1 & 2 :?
In Rome en Medieval was het city building ook echt super simpel anders. Er was weinig aan. Het kwam altijd maar neer op dezelfde gebouwen overal spammen in dezelfde volgorde...
tuurlijk, en dat is nog steeds zo maar had daarbij wel meer het gevoel dat je een stad aan het groeien was.
Ik heb dat eigenlijk niet meer of minder ervaren in de latere games. Het enige verschil is dat je ook op de battle map de stad zag veranderen, maar ook daar was de nieuwheid vrij snel vanaf, aangezien alsnog alle steden vrijwel hetzelfde waren.

Ik mis wel de population mechanic. Het was wel heel cool dat je een aantal inwoners in je stad had, die ook echt afnam als je units in die stad maakte. Maar dat was eigenlijk ook niet meer dan een arbitrair nummer (dat tegenwoordig vervangen is met "growth" als het om upgraden van je steden gaat).
Heel vet! Ben benieuwd naar de Collector's edition :)
Total War Warhammer 2 is mijn meest gespeelde game op Steam, dus ik kijk al uit naar dit vervolg! Ik hoop wel dat ze het "spawnen" van Choas Warriors op de campaign map achterwege laten. Dat vond ik het irritante aan de Vortex Campaign.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee