OnePlus brengt zijn eerste smartwatch begin volgend jaar uit

De eerste smartwatch van OnePlus komt begin 2021 uit, zegt ceo Pete Lau. Vorige week gaf hij al aan dat het bedrijf samenwerkt met Google aan verbeteringen voor Wear OS. OnePlus heeft het gebruik van dat besturingssysteem voor het horloge echter nog niet bevestigd.

Details over de smartwatch geeft de OnePlus-ceo niet, maar op Twitter bevestigt hij dat het product in het begin van volgend jaar uitkomt. Vorige week zei Lau in een interview dat OnePlus samenwerkt met Google aan verbeteringen voor besturingssysteem Wear OS en bevestigde hij dat het bedrijf aan een horloge werkt. De uitspraken van de ceo leken erop te wijzen dat de OnePlus-smartwatch op Wear OS draait, maar OnePlus zei vervolgens tegen 9to5google dat dit niet bevestigd is.

In augustus verschenen er al verwijzingen naar een OnePlus Watch bij een keuringsinstantie. Naast een modelnummer, W301GB, verklapt die registratie geen verdere details. OnePlus had rond 2015 al een horloge in ontwikkeling, maar die plannen werden geschrapt. Volgens 9to5google heeft de komende smartwatch net als eerdere prototypes een rond ontwerp.

In oktober deelde OnePlus deze schets van een prototype

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

23-12-2020 • 11:01

47 Linkedin

Reacties (47)

Wijzig sortering
Ben erg benieuwd. WearOS als serieuze concurrent van Apple watches kan wel wat aandacht gebruiken.

Als oneplus hier kan toepassen wat ze ooit en nu weer toepassen bij hun telefoons: scherp in prijs, clean design qua soft en hardware en veel standaard laten zou het wel eens een leuke product kunnen worden.
Ik ken de verkoop cijfers niet, maar als ik om mij heen kijk zie ik best veel ITers die de afgelopen jaren blind voor een OnePlus gingen ondanks het hogere prijssegment wat zij hanteerden. Zelf ben ik een fan van veel voor je geld krijgen dus toen mijn OnePlus bijna uit elkaar viel een Xiaomi geprobeerd, zelfde ervaring als je er een Custom Rom op knalt.

Nu OnePlus ook telefoons aanbied in het lagere en midden segment worden ze voor mij weer interessant.
Ik hoop dan ook dat zo'n Smartwatch niet in het prijs segment van een Apple watch komt.
Misschien in it-land, maar op straat, in winkels, het OV, etc. ben ik in de afgelopen jaren nog nooit iemand tegengekomen met een OnePlus.
Ik weet niet waarom dit negatief gemod word (retorische vraag) maar ik ken ook weinig mensen met een OnePlus. Mensen zonder enig verstand of belang in de techniek erachter kopen voor het zelfde geld veel liever een 'bekend' merk. Samsung en Apple doen niks voor niks de beste zaken. OnePlus was vroeger interessant vanwege de lage prijs, (na een slechte ervaring met de op6) koop ik liever een merk als Samsung of Sony. (Voor het zelfde bedrag).

[Reactie gewijzigd door D0gtag op 23 december 2020 12:23]

Meningen verschillen, was vroeger een pixel fan, heb Samsung eens gehad maar na 5 dagen retour, hou niet van dat zware schil. Sinds de OP6T niets anders dan Onelus gehad en moet zeggen dat qua snelheid nog geen ander phone in de buurt komt ( android). Enige minpuntje is hun camera maar dat komt wel steeds beter en beter. Dus in principe doet een OP niet onder voor een " bekende merk" in tegendeel, Oneplus is een beetje de referentie.
Afgezien van dxomark zie ik weinig reviewers stellig beweren dat de OP een goede camera heeft (de onpartijdigheid van dx0 Mark word al jaren in twijfel getrokken, buiten telefoon camera's om). Tussen de op6 en S10+ die ik zowat naast elkaar heb gehad zag ik weinig verschil in snelheid, zelfs nu twijfel ik of ik nog een ander toestel ga halen. Ik heb recent nog de s7+ in handen gehad (mijn oude toestel) en ik kan in dagelijks gebruik weinig merken van zijn leeftijd. Ik geloof dat de verschillen tussen de verschillende merken de afgelopen jaren zo goed als nihil zijn met de cpu kracht van de laatste jaren.

Dus het snelheids argument ook al is hij er wel is zo miniem dat dit voor de meeste mensen afgezien voor de power users niet of nauwelijks toe doen. De mening van de meesten hier zijn ook compleet niet relevant aan de mening van het grote publiek.

Je bent een beetje biased als je zegt dat OnePlus de referentie is want dat is het echt niet, dat is nog altijd Apple. (Ik ben verre van Apple fan) De meeste niet it//hardware fans mensen kennen OP niet. En OnePlus gaat nog een harde dobber hebben aan Xiaomi.
dxomark is geen goede bron nee.
Dit filmpje op YouTube laat wel goed verschil zien:
https://youtu.be/V40l25LUoEc
Ik ken dan weer redelijk wat mensen in mijn directe omgeving die wél een OnePlus-telefoon hebben.
Enkelen daarvan zitten in de IT, maar de meesten niet.

Ach ja, iets met je eigen bubble :)

Ben zelf ook nog steeds erg tevreden met m'n OP6, gaat echt nog als een trein en is zeker nog niet aan vervanging toe. Ergens ook wel jammer, want m'n inner nerd wil het liefst elke twee jaar een nieuwe telefoon, maar dat slaat eigenlijk ook weer nergens op.
Het is allemaal zo simpel mensen. Kijk eens naar de feiten !
En je kijkt dan dus naar de verkoopcijfers en het marktaandeel en dan zie je dat OP helemaal niet zo'n grote speler is, en zeker niet hier in NL. Hun grootste markt was altijd India.

Dus ik denk dat men gelijk heeft dat je die dingen hier nauwelijks ziet en dat de gemiddelde NL'er geen idee heeft wat OnePlus is.
Zo simpel is het nou ook weer niet.
OnePlus staat wel op pagina 1 van populaire smartphones op Coolblue, tussen Apple en Samsung. Dat zegt zachtjes iets over het sentiment bij de gewone consument.

Ook is OnePlus een relevante speler qua marktsegment wereldwijd.

Echter hoe de cijfers in Nederland zijn, kan ik niet vinden, jij?

[Reactie gewijzigd door Tuktop op 23 december 2020 14:00]

Klopt, maar naast Belsimpel zijn er niet veel andere ketens die ze verkopen dus dan is het al snel een populaire telefoon.
Maar nogmaals, de gemiddelde NL'er weet niet eens wat OnePlus is, en dat is toch echt wel de doorsnee consument, en niet de mensen die hier op Tweakers rondhangen.
Daarom noemde ik ook Coolblue als voorbeeld. Maargoed, we baseren ons allebei niet op feiten (verkoopcijfers in Nederland uit 2020) dus deze discussie is nogal zinloos. Wat ik zei: iets met een eigen bubble.
Bubble ?
Eens kijken bij jouw voorbeeld, Coolblue:

https://www.coolblue.nl/mobiele-telefoons/smartphones/top-10

Lijkt me een duidelijke zaak.
Zucht, niet in de top 10 omdat daar X modellen van Samsung en Apple in verschillende prijssegmenten staan. Als je in die link 1 stap teruggaat en gewoon de eerste pagina populaire smartphones bekijkt, staat de 8T ertussen.

Nogmaals, ik wil niet zeggen dat het enigszins te vergelijken is met Apple of Samsung, maar dat de gemiddelde consument nog nooit van OnePlus heeft gehoord, is echt overtrokken.
Nou, Als je kijkt naar de top 10 dan is het merendeel een midranger of budget, en in die segmenten vind je heel veel consumenten terug. Je ziet in die Top 10 niets terug van OnePlus en ik denk dat dit ook prima het beeld op straat refelecteerd.
De gemiddelde consument zijn de niet Tweakers, geeks en mensen die iets meer hebben met tech dan de rest. En ik denk echt wel dat 90% niet van OnePlus gehoord heeft of ook maar een model van OP kan noemen.
Populair is echter niet altijd verkoopcijfers, sortering op een webshop kan je niet hanteren als leidraad voor verkoopcijfers. Er zijn enorm veel punten waarop zo'n sortering gebaseerd is en verkoop is er zeker een van, het is echter niet de enige, customer retention is namelijk ook een interessante. Als jij op CB kijkt naar populaire toestellen en ziet, 'Hè, populair toestel maar daar heb ik nog nooit van gehoord, eens kijken', retained CB weer een klant die anders wegklikt omdat hij alle populaire modellen al wel gezien heeft.

Ander ding kan zomaar zijn dat de marges op een betreffend toestel groter zijn, het kan zomaar zijn dat een "model xyz" van het "merk x" meer oplevert om te verkopen dan toestellen van "merk y", als "xyz" dan net wat minder verkoopt dan de toestellen van merk y zou het zomaar kunnen dat deze volgens verkoopcijfers moet terugvallen naar de 2e pagina, dat wil je als verkoper niet omdat je marge hoger is op model xyz dus plemp je die gewoon weer naar boven op de sortering.

Dit is slechts een selectie voorbeelden van de redenen waarom een product daar terecht komt. Ikzelf geloof niet dat 'populaire toestellen' daadwerkelijk equivalent is met 'meest verkochte',

[Reactie gewijzigd door jelcon op 23 december 2020 14:27]

ah never mind. Precies wat jij ook zegt

[Reactie gewijzigd door HanH op 23 december 2020 21:57]

Hier in Belgie zijn er wat Oneplus fans :)
ben zelf maar een gewoon iemand van de straat, maar ook ik heb al ongeveer een jaar een OnePlus.... maar inderdaad, het is nog steeds Samsung en iPhone wat de klok slaat.
Hängt er ook van af waar je werkt. In onze firma is het Apple standaard geworden. Ook de IT dus.
Ben erg benieuwd. WearOS als serieuze concurrent van Apple watches kan wel wat aandacht gebruiken.
O, dus Tizen is geen serieuze concurrent? Op dit moment loopt WearOS achter op Tizen en is Tizen de enige serieuze concurrent van WatchOS.
Ik gebruik nu 3 jaar de Samsung Gear S3 Frontier met Tizen (OS)
Dit werkt naar mij gevoel prima, is lekker snel gaat 3 tot 4 dagen mee op de accu,
Scherp in prijs zijn ze alleen al lang niet meer. Of ze de horlogemarkt nu aan zullen gaan vallen betwijfel ik. De naam is al gevestigd.
Laat WearOS eerst Tizen maar eens bijbenen. Alvorens ze zich zouden kunnen richten op de Apple Watch. Vooral op Fitness gebied is het een schim t.o.v. beiden overigens, maar ze zouden toch op zijn minst de feature set van Tizen moeten evenaren, want dat is hun grootste concurrent. De Apple Watch concurreren ze immers slechts mee op iPhone en dat gevecht gaan ze nooit meer winnen nu Apple in verschillende prijsklassen Watches heeft.
veel standaard laten
Veel standaard laten? En stiekem toch core functionaliteit zoals decryptie custom maken? Nee, bij elk Tweakers artikel waarin/-onder Oneplus wordt geroemd om hun software hoort een grote kanttekening op zijn plaats.

nieuws: Android 11-update komt pas later naar OnePlus 7 en 7T
Het probleem in het artikel waar jij naar linkt gaat alleen over de HydrogenOS versie, niet OxygenOS.

Maar ik snap (en deel) je zorgen ook wel. Het is ten slotte een Chinees bedrijf.
dewinst zit hem niet in de hardware op deze drukke markt maar in de persoonlijke data die ze van je verzamelen.
Zolang Qualcomm geen nieuwe soc voor horloges uitbrengt gaat WearOS niet veel vooruit. Weet iemand of hier al nieuws over is? Loop zelf nog met een Huawei Watch 2 Classic. Prima dingetje om je volgende muziek nummer mee aan te zetten en je eerst volgende afspraak weer te geven. Het enige echt handige is google maps navigeren op je fiets, maar dat werkt ook zeker niet vlekkeloos. Het OS is soms vrij sluggish. Tot er een aantoonbaar snellere soc op de markt komt zou ik niemand WearOS aanraden.

Het enige voordeel van de WearOS horloges is ze eruit zien als echt mooie horloges waar de apple watch een vierkantje op een polsbandje is.

[Reactie gewijzigd door Leejjon op 23 december 2020 12:01]

Volgens mij is er met de 4100 serie en flinke verbetering gekomen qua processor voor een smartwatch. Nog maar weinig watches die daar mee gemaakt worden.
Heb ooit een lg watch r gehad, maar dat vond ik niks. Mijn huidige Amazfit GTR gaat super lang mee, maar mist voor mijn gevoel wel dingen en gewoon net niet wat ik wil.
Kijken wat deze gaat doen.
"Het enige voordeel van de WearOS horloges is ze eruit zien als echt mooie horloges waar de apple watch een vierkantje op een polsbandje is."

Maar wat o zo goed werkt met vele apps, zelf al diverse watches gehad maar probeer eens iets simpels als Shazam en zie hoe snel het werkt op een Apple Watch, of probeer eens een telefoontje aan te nemen als je je handen vol hebt.

Maar idd, het is vierkant en al 6 jaar hetzelfde design, maar dat zie ik juist als een sterk punt.
Nadeel van de Apple watches vind ik dat ze niet goed gaan met Android telefoons. Ik vind de telefoons van Apple gewoon te duur voor wat ik met een telefoon doe, maar een mooi en goed functionerend horloge heb ik wel meer geld voor over. Dus nu zal ik toch bij de Garmin Venu Sq of de FitBit Versa uitkomen, want het vierkante design is voor mij juist mooi
Sorry hoor... Maar de voorbeelden die jij noemt zijn nou niet echt baanbrekend.
Shazam kan ook op je telefoon, die je ook altijd bij je hebt.
En de telefoon aannemen met volle handen... Waarom zou je dat doen? Gewoon later even terugbellen. Altijd maar die drang om constant bereikbaar te zijn én direct te moeten reageren... Ik ben blij dat ik daar al vrij snel afstand van heb genomen. Dat geeft een hoop rust.
Shazam werkt overigens ook op WearOS. Alleen kan ik me geen moment bedenken wanneer je op je horloge naar de Shazam app gaat navigeren in plaats van je telefoon pakken. Telefoon aannemen kan ook met WearOS alleen dat heb ik zelf uit gezet omdat ik het niet gebruik.

[Reactie gewijzigd door Leejjon op 23 december 2020 13:24]

Ik heb nu de Mobvoi Ticwatch Pro 3 met de Snapdragon Wear 4100 en kan je vertellen dat smartwatches eindelijk functioneel zijn. Geen enkele hapering meer, vloeiende animaties en lange batterijduur van meerdere dagen ipv iedere avond opladen als je de avond uberhaupt kon halen, dat is wat smartwatches vanaf het begin al hadden moeten zijn.

Omdat Mobvoi zelf een FSTN display boven het normale display heeft (FSTN = wat o.a. rekenmachines hebben) gebruiken ze geen Snapdragon Wear 4100+ waarmee je een ultra-low power mode met meerdere kleuren hebt op hogere refresh rates waarmee je secondewijzer bijvoorbeeld kan zien. Dat is tenminste de theorie, er zijn naar mijn weten nog geen modellen met 4100+ SoCs op de markt.

Als je een nieuwe smartwatch zoekt moet je echt een Snapdragon Wear 4100 hebben voor de juiste ervaring.
Goed om te horen dat mijn zorg inmiddels verholpen is dan.
het ziet er meer uit als een UFO conspiracy :+
Dus dit ding komt begin volgend jaar uit. Laten we zeggen binnen een maand of drie...
En dan wil OnePlus nog niet zeggen op welk OS deze smartwatch draait? Dat geeft mij in ieder geval weinig vertrouwen. Waarom zou je dit nog verzwijgen?
Als ze met Google aan verbeteringen voor Wear OS werken dan lijkt me dat wel een veilige aanname
In het artikel staat dat het op Wear OS gaat draaien?
Tegenwoordig bouwt iedereen zijn eigen OS. Het is tijd dat Wear OS weer eens wat meer aandacht krijgt.
En als ze nu ook nog is 5G fixen op de OnePlus 8... Dan is het weer helemaal top met ze, voor nu baal ik een beetje. Wordt geadverteerd als een 5G telefoon, maar heb er nog geen moment van kunnen profiteren.

Desalniettemin hou ik deze smartwatch nauwlettend in de gaten.
Bij welke provider maak je gebruik? Bij T-Mobile moet deze in ieder geval werken.
Volgens mij is T-Mobile de enige provider die oneplus 5G ondersteund, omdat zij ook als enige deze telefoon officieel verkopen.
Ik ben ook sinds de Oneplus 6 (nu een 8) een die hard Oneplus fan. Ik heb zowat alles gehad door de jaren heen: Nokia's, Blackberry, iPhones, Windows Mobile Phone, HTC, Qtek, ... Mijn dochter heeft een Samsung, maar ik ben toch geen fan van al die rommel die ze over de default Android gooien...
Mijn smartwatch is een Samsung Galaxy Watch en ik ben er zeer tevreden over, maar ook daar weer die domme Bixby waar ik niets aan heb... Ik ben benieuwd!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee