Fractal Design brengt Meshify 2-behuizingen met afneembare bovenkant uit

Fractal Design brengt zijn Meshify 2-behuizingen uit. Het zijn varianten van de Define 7, maar dan met meer nadruk op airflow in plaats van stilte. Het paneel aan de bovenkant is los te halen, wat inbouwen van componenten makkelijker moet maken.

Volgens Fractal Design hebben de Meshify 2-behuizingen een stevige constructie en een veelzijdig ontwerp. De reguliere Meshify 2 heeft plaats voor moederborden van maximaal het eATX-formaat, terwijl in de XL-uitvoeringen ook SSI-CEB- en SSI-EEB-servermoederborden passen van maximaal 330x305mm.

De behuizingen zijn vergelijkbaar met de Define 7-behuizingen, maar bij de Meshify-serie ligt de nadruk op airflow. De voorkant bestaat uit een mesh-paneel dat lucht doorlaat. Achter het paneel zit een stoffilter dat verwijderd kan worden om de airflow verder te verhogen.

Het bovenste paneel van de behuizing is volledig los te halen, zodat de kast tijdens het inbouwen van componenten aan drie kanten te openen is. Het frontpaneel heeft drie USB-aansluitingen waaronder een USB 3.2 Gen 2 Type-C-variant.

In de kast is er ruimte voor in totaal negen 120mm- of 140mm-ventilatoren. Fractal Design levert drie van zijn Dynamic X2 GP-14-fans mee. Onder andere Tom's Hardware en Hexus hebben reviews van de nieuwe behuizing gepubliceerd.

Fractal Design biedt een variant van de Meshify 2 aan met gesloten zijpanelen voor een adviesprijs van 133 euro. Versies met een paneel van gehard glas kosten 143 euro en zijn verkrijgbaar met helder, lichtgetint en donkergetint glas. De grote Meshify 2 XL-uitvoering kost 182 euro en is verkrijgbaar met licht- en donkergetint glas.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

12-11-2020 • 08:49

71 Linkedin

Reacties (71)

Wijzig sortering
Ik ben heel blij met mijn Meshify C. Met een hoop casefans super stil en lekker compact. Ziet er ook super cool uit met 3 12cm RGB fans in de voorkant.

Stil? Ja, want je hebt een bak aan airflow zonder restrictie, dus kan je je fan RPM laag zetten en je zooi blijft toch lekker cool. Wel combineren met een goede GPU met een goede koeler en een goede CPU koeler, anders zit je hele tijd naar je GPU/CPU fans te luisteren.

Mocht je een GPU met coil whine hebben of gewoon uberhaupt een slechte/luide fan, dan kan je beter gaan voor een gedempte kast.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 12 november 2020 09:04]

Ik had zo graag gezien dat Fractal een Mini ITX / SFFPC versie van hun Meshify behuizingen had gemaakt, in plaats van het form over function (lees: airflow) ding genaamd Era.

Als je kijkt naar het succes van Coolermaster's NR200 zou dat ongetwijfeld een hit zijn voor Fractal.
Precies dit.
Als er een Meshify van ongeveer het formaat van de Era zou zijn, dan was ik verkocht
Juist, erg jammer. Hopelijk komt er later nog een mini itx versie uit. De NR200 is nauwelijks leverbaar en leveranciers stellen het continue uit. Dat en Fractal Design case's (naam zegt het al) zijn toch wat stijlvoller doorgaans.
Inderdaad een aanrader, ook super compact, makkelijk om mee te nemen naar een LAN Party
Bestaan die nog? Laatste keer dat ik ging moest ik nog een CRT meesjouwen :x

Hier ook een Meshify C sinds een paar weken, afwerking is gewoon prima, inbouwen ging ook goed. Heb voorin 2 14cm Noctua fans geplaatst die ik nog had en zo stil mogelijk gezet, kleur valt gelukkig niet op :p

Onder normaal gebruik is hij gewoon stil, heel soms hoor ik de CPU fan iets harder blazen alleen bij gamen hoor ik de GPU fans flink hun werk doen, hij is aan vervanging toe, dus maar eens kijken voor een stiller model. Denk het nadeel van een open kast :p
Wist je trouwens dat je dat geperforeerde (mesh) frontpaneel los kan halen om schoon te maken? Ik kwam hier helaas pas na een jaar achter |:(
Dat lijkt zo onduidelijk te zijn dat ze met een instructievideo kwamen :P. Ook al is het een hele makkelijke handeling.

[Reactie gewijzigd door Cilph op 12 november 2020 09:58]

Yup, onderste filter eruit schuiven, hand door gleuf steken en van achter het frontpaneel eruit klikken.
Kwam er ook toevallig achter omdat ik het in een video voorbij zag komen.
Precies dit indd, uit het filmpje gezien :P
Hahahah thanks! Ik ga straks gelijk eens schoonmaken.
Daarvoor heb ik een Prodigy M
Die is nog makkelijker.
Ik LAN nog zo frequent dat ik een side-system heb gebouwd met de FD Node 304. Past precies in de AH boodschappen tas!
Ik heb mijn main in een Node 304, gewoon van mijn bureau tillen en inderdaad in de big shopper!
Ja same here heb een Meshify C als main pc en die Prodigy M voor de 2e machine.
Zet dan alleen de gpu over omdst die in de main pc wrl een stuk sneller is.
Maar dan blijft de andere kast ook mooi kras vrij :)
Exact dit voor mij ook, zelfs de kast is hetzelfde. Voordeel dat ik hem naast de LAN ook thuis gebruik voor VR. Kunt hem makkelijk overal neerzetten en een headset op aansluiten.
Ik lan ook nog regelmatig. Maar heb ik heb alle kabels dubbel uitgevoerd. Ik moet alleen de pc even ontkoppelen en de muis en toetsenbord uit de usb-hub halen.

Verder heb ik een Corsair Graphite 380T, deze is uitermate geschikt als lan-pc. Maar helaas is deze kast EOL en is er niet echt een vervanger uitgekomen.
die heb ik gebouwd voor een vriend van me. Leuk ding, alleen hij heeft 2x 120mm AIO voor gpu en cpu. dan wordt het aardig lastig :p

deze kan denk ik als vervanger dienen:
pricewatch: Lian Li TU150 Window Zwart
Op zich ook een mooie kast. Maar persoonlijk heb ik liever een moederbord dat horizontaal geplaatst is en ook dat de voeding direct verbonden wordt met een voedingskabel en niet eerst nog intern in de kast wordt doorgelust. Maar oké ik geef toe, ik ben nogal veeleisend.

Hoe heb je het nog opgelost met de AIO water koelers? Zelf heb ik er alleen luchtkoelers in (zie mijn inventaris).
Een oplossing die at best 'OK' is. We hebben dmv lange schroeven de 2 radiators aan elkaar gemaakt met ervoor en erna een fan. Deze blaast uit de voorkant.
Top behuizing, jammer dat waterkoeling vrij gelimiteerd is met die case. Ik heb de S2 aangekocht omdat ik mijn AIO vanvoor wil en nog een triple fan grafische kaart kan installeren. Maar de S2 is zo groot. Ik hoop nog steeds op een case die ongeveer halverwege tussen de 2 is in lengte.
Ik zie eigenlijk weinig verschil met mijn Meshify S2. Bovendien is het merkwaardig dat men nog altijd een schuimfilter voor de voorkant gebruikt.
Laat dat nu net een van de verschillen zijn; de meshify 2 heeft een (verwijderbare) nylon filter.

Bron: https://youtu.be/qTW2KHGzbM0?t=200

[Reactie gewijzigd door emphy op 12 november 2020 09:19]

De Meshify 2 is eigenlijk een Define 7 met een nieuw mesh front panel. Het is zoals ook @emphy zegt inderdaad geen schuimfilter, maar een nylon filter. Verder heeft de nieuwe 2 ook veel meer opties om drives te installeren (tot 11 HDD worden ondersteund), is het top panel helemaal anders dan bij de S2, weegt de 2 meer (3L extra volume in de case), is het front panel makkelijker verwijderbaar, is er iets meer cable routing ruimte...

Het is wel zeker een update, maar dat betekent niet dat je S2 opeens een slechte case is :)

Persoonlijk vind ik het spijtig dat men eerst een grote versie heeft gemaakt. Ik kijk uit naar de naar Meshify omgebouwde Define 7 Compact die ik nu eigenlijk wel verwacht.
Helder. :) Achteraf heb ik wel spijt gehad van mijn Meshify S2 aankoop.

Er is minimale ruimte aan de bovenkant bij het moederbord, waarbij ik geen mogelijkheden heb tot het plaats van een radiateur met fans, zelfs niet een AIO. Dit wordt mede veroorzaakt door mijn 'hoge' geheugen. (Corsair Vengeance RGB PRO)
In de productsheet van de S2: (max 35mm motherboard component height)

Het lijkt er op dat dit probleem opgelost is bij de Meshify S2 XL variant, want op de foto's van de normale S2 zie ik ook totaal geen ruimte boven het moederbord.

Jammer, want de P500A van Phanteks is maar een tikkeltje (5CM hoger) in formaat.

Samengevat kasthoogte:

Meshify S2 = 47 cm
Meshify 2 = 47 cm
Meshify 2 XL = 68 cm

P500A = 50 cm
Als je dit zeker wilt weten voor de Meshify 2, zou je dit makkelijk al kunnen nakijken door ervaringen met de Define 7 op te zoeken. Gewoon hetzelfde chassis. Fractal vernoemt in ieder geval geen beperking voor de top config en één van de voorbeeldopstellingen in de manual is met een top radiator.

Fractal vernoemt max. 36mm hoogte voor het RAM geheugen in de manual (p.44) tenzij je een 120/240mm radiator gebruikt

[Reactie gewijzigd door JackAvery op 12 november 2020 20:15]

Ik was hier ook mee in de war.
Het enige verschil dat ik kon opmerken was dat de front panel van de S2 Vast hangt aan de case en de nieuwe Meshify 2 met een deurtje werkt op de voorkant van de case.
Nog belangrijker, Steve van Gamers Nexus heeft ook een review met benchmarks en kritiek op het technische ontwerp.

https://www.youtube.com/watch?v=qTW2KHGzbM0
Hij heeft kritiek, en noemt het niet de perfecte case. En wijst er met name op dat andere leveranciers inmiddels goede alternatieven bieden die vaak ook goedkoper zijn.

Wat ik er vooral uit haalde is dat hij aangaf dat Fractal Design blijkbaar ook luistert. De kritiek die hij eerder ook had gegeven over hoe de voorkant vast zit hebben ze wat hem betreft goed opgepakt.

Is hij super enthousiast? Nee, maar hij zegt ook letterlijk dat hij mensen geen negatief advies geeft. En zegt ook niet dat een andere case echt een veel betere keus zou zijn.
Niet vergeten dat hij zegt dat je beter een aftermarkt vertical GPU mount kan kopen want de bijgeleverde mount zet de GPU te dicht op het glas waardoor hij stikt.
Ik snap ook dat op twee gedachten hinken niet. Ik hoef niet zo'n kast waar ik ook tig drives ik kwijt kan. Ik heb liever dat ze die kosten besparen, en dat ze bijvoorbeeld die GPU Mount meeleveren.

Sterker waarom zou ik überhaupt een 3.5 inch disk in mijn kast willen. Een of twee M2 NVMe SSD's en eventueel een relatief goedkope SATA SSD voor veel opslag. De afgelopen dagen een shitload aan YouTube reviews bekeken, en er is bij Fractal Design steeds weer gedoe met die drive cages. Ja je kunt ze verwijderen, maar dat vind ik al zonde.
Wat is zijn kritiek nou precies volgens jou? Hij lijkt vrij positief te zijn. Zijn enige kritiek lijkt te zijn dat er andere goedkopere cases zijn. Ik ben persoonlijk in ieder geval met alle 3 FD (waarvan 1 meshify) cases die ik in handen heb gehad heel blij geweest.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 12 november 2020 09:01]

Ik snap niet waarom jij alle kritiek als negatief ervaart. Kijk de video maar eens, de kabelbinders, het plasticklepje om kabels weg te werken, de vertical GPU mount die de GPU laat stikken, er zijn nog genoeg verbeterpuntjes.

[Reactie gewijzigd door TechSupreme op 12 november 2020 09:07]

Omdat kritiek een negatief woord is?
Constructieve kritiek
Constructieve kritiek (ook wel "positieve" of "opbouwende" kritiek genoemd) is het gegrond en beargumenteerd geven van een mening over het werk van anderen, met als doel het helpen van die ander in het verbeteren van zijn werk. Een bijkomend effect is over het algemeen dat er een positieve omgeving wordt gecreëerd door de positieve grondhouding van de criticus.

Destructieve kritiek
Destructieve kritiek (ook wel "negatieve" of "afbrekende" kritiek genoemd) is het tegenovergestelde hiervan. Deze kritiek is vaak ongegrond en niet of slecht beargumenteerd. Het feit dat er een negatieve omgeving wordt gecreëerd kan hier zelfs een doel zijn

Ik snap dat als je tegenwoordig een beetje kritiek hebt dat je direct wordt weggezet als een hater of een fanboy waardoor het makkelijker wordt om het te negeren en te doen alsof er niks aan de hand is. Maar kritiek is goed, kritiek is gezond, leer er mee leven en het te accepteren.

[Reactie gewijzigd door TechSupreme op 12 november 2020 09:15]

Wellicht een idee om die termen voortaan dan ook te gebruiken in je reactie in plaats van gewoon algemeen 'kritiek', dan hoef je ook niet zo'n lange uitleg erachteraan te gooien.. Doe met deze constructieve kritiek wat je wilt ;)
Je mag toch kritiek hebben op een kast waar je een review van maak, en helemaal een expert als Gamers Nexus, maar blijkbaar mag dat niet ook als ze bijna €150,- kost voor de Meshify 2 Clear Tempered Glass.

Vind de Meshify 2 Clear Tempered Glass een mooie kast, had allen een stuk mooier gevonden als ze hem (buitenkant) hem van aluminium gemaakt hadden met Tempered Glass, en maakt hem lichter, en komt meer over als een premium kast, als hij grotendeels van aluminium gemaakt is, en vind dat plastic aan de voorkant rondom (zijkanten), erg goedkoop er uit zien, en ook dat de klepje om kabels weg te werken van plastic is, en voor mij is hij te groot LxWxH 542x240x474 mm, wil niet meer groter dan me Raijintek Thetis Window (Zilver), die LxWxH 360x210x366 mm is, en waar nog steeds een Standaart ATX MB in past, als je bovenin niet een dikkere radiator doe dan 30mm.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 12 november 2020 18:48]

De definitie van kritiek is "aanmerking op iemands optreden of daden". Niet per se negatief dus.
Echter heeft het woord "kritiek" in het dagelijks leven een negatieve lading.
Net zoals bijvoorbeeld de woorden: merkwaardig en ordinair. Woorden die in het normale dagelijks leven geassocieerd worden met iets negatiefs omdat ze praktisch altijd in die context worden gebruikt.
Ik ben ook heel blij met mijn Meshify C mini. usb c voor is wel handig bij deze nieuwe versie. De airflow van de kast is uitstekend, een 32 cm lange rtx3080 past er prima in. Een klein minpuntje qua ontwerp vind ik wel dat de bovenkant wederom een volledig luchtdoorlatend rooster is, waardoor een pilsje stallen op de kast toch wat meer risico oplevert.
Kan iemand mij de naam van de soundbox geven die in de foto's (foto 2 en 3) staan? Zien er best wel sick en strak uit zo op je bureau imo.

Dank je!
Op foto 2: adam a7x waarschijnlijk.
Foto 3: lijkt op Kef speaker design. Welke weet ik niet.
Adam A3x op foto 2 en de KEF X300A op foto 3!

Ik zou zelf de Presonus Eris E3.5 of E4.5 aanraden aangezien deze wat betaalbaarder zijn en te gebruiken zonder audio interface.
Ah ja de A3X inderdaad :). Ik zat te denken aan de A7X maar zie nu dat hij wel wat kleiner is dan gedacht.
Bedankt voor je extra advies @Cerla ! Ik ben een super amateur betreft geluid maar vind de boxjes wel echt super mooi. Zal zeker kijken naar de Presonus Eris E4.5. Vooral met de Desktop stands ziet het er heel goed uit.
Iemand idee of er nu een 280mm rad bovenin zou passen met high profile ram? In mijn Define R6 kan ik dit niet doen, omdat ram tegen de fans aan komt.
Voor mij hoeft er geen glas in. Maar ik kan dit ding wel waarderen.
dat frontpaneel is erg netjes. Strak maar niet saai. Laat ik het zo zeggen. als ik een nieuwe kast zou willen zou ik dit zeer zeker overwegen
Deze is ook te koop zonder glas.
Dan koop je toch een Nano C? Ook afneembare open bovenkant maar wat stiller en tamelijk ondoorzichtig. Fijn kastje, ik heb hem. RX580 heeft het weleens warm erin maar ik heb dan ook slechts twee 140mm Noiseblocker fans die een tamelijk laks profiel draaien.

Edit: bovenkant uiteraard niet zo afneembaar als bij deze kast.

[Reactie gewijzigd door MiesvanderLippe op 12 november 2020 09:17]

De meshify 2 heeft ook gewoon een versie zonder glas.
Dat heeft de Define 7 toch ook al?

O dat staat ook in de tekst... duh

Wel handig met inbouwen of vervangen van een CPU een verwijderbare bovenkant icm een radiator.

[Reactie gewijzigd door DennisD1973 op 12 november 2020 08:55]

Heb de Meshify nu in het wit, want dat vond ik toen mooi passen bij mijn zwartwitte Ikea-bureau. Echt een fijne kast, en makkelijk schoon te houden. Het ligt natuurlijk ook aan de rest van mijn componenten, maar de pc is ook zo stil dat ik meestal alleen het bubbelen van mijn (carbonated) water hoor. Doorgaans koop ik een nieuwe kast als ik mijn pc helemaal vervang, en Fractal blijft dan mijn eerste keus. Ik vind dat motiefje op de voorkant ook heel mooi. :)

[Reactie gewijzigd door Ik ben dus Luke op 12 november 2020 09:08]

Dat is goed nieuws :)
Ik bouw systemen voor klanten en dan is het erg fijn als je overal bij kunt :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee