EA brengt Apex Legends voor Nintendo Switch pas volgend jaar uit

EA gaat battle-royalegame Apex Legends pas volgend jaar uitbrengen voor de Nintendo Switch, waarmee de release een aantal maanden wordt uitgesteld. Het team dat aan de release werkt, heeft meer tijd nodig om de game te porten.

Dat zegt de uitgever in een update op zijn website. Er is meer tijd nodig om de port van Apex Legends voor de Nintendo Switch af te maken, nadat het team dat aan de ontwikkeling werkt met een achterstand te maken heeft gekregen. Daarom komt de game pas volgend jaar uit voor de Switch, maar een precieze releasedatum is er nog niet.

Aanvankelijk was EA van plan om de battle-royalegame in de herfst uit te brengen voor de Nintendo Switch, zo maakte het bedrijf in juni bekend. Toen liet de uitgever ook weten dat crossplay mogelijk wordt, waardoor gebruikers van de Switch ook kunnen samenspelen met andere platforms.

De geplande release op Steam gaat wel door: volgens EA is de releasedatum op 4 november gezet. Wie voorheen op Origin speelde, kan de progressie in de game meenemen naar de Steam-release.

Door RoD

Admin Mobile

24-10-2020 • 09:53

43 Linkedin

Reacties (43)

43
40
17
0
0
17
Wijzig sortering
Vraag me af hoeveel mensen dit daadwerkelijk dan nog op de Switch gaan spelen, wordt volgens mij best een beperkt publiek?
Mijn gedachte... Ik heb het idee dat het al vrij snel terugloopt qua spelers. Misschien krijgt het een boost, maar lijkt me stug
Ik kan niet spreken namens alle Switch gebruikers maar wat ik wel weet is dat de Switch een goede online FPS (Battle Royale) game mist. Apex zou, mits deze game op 60 fps draait en niet ontzettend slecht eruit ziet, wel een van de eerste kunnen worden.
60 FPS op een switch online multiplayer... Oei.

Ik speel veel fortnight op de switch en dat is echt soms te lelijk om aan te kijken. Alles heeft lage textures en soms is het of je naar doom 93 aan het kijken bent. En dat speelt op 30 FPS max.

Daarbij komt de extreem brakke wifi van de Nintendo switch die online spelen moeilijk maakt. Ik moet echt in een hoek van de kamer zitten om het signaal goed te vangen.

Volgens mij werkt apex ook gebaseerd op de unreal engine en dus zal het wel vergelijkbaar zijn op performance gebied.

Het voordeel is dan dat je bij de andere speler ingezet wordt. Als je fortnight speelt op de switch zit je tussen de tablets en telefoon spelers (tenzij je bewust een game joint van mensen die op Xbox of op PC spelen)
Voorbeelden van waar het wel op 60fps draait zijn Rogue Company en Paladins.

Weliswaar rond de 720p resolutie, maar als de developer er tijd in steekt om het te laten draaien kan het wel.

Ook Rocket League draait eigenlijk prima op de Switch (ik dacht met een Dynamische 900p)

Ik vind dit juist interessant want je ziet hier en daar ongelooflijk slecht geoptimaliseerde ports, ook goede ports en soms verassend goede ports (ook multiplatform single player games als the witcher 3). Dit zegt toch het een en ander over de ontwikkelaars.

[Reactie gewijzigd door Rageplay op 24 oktober 2020 12:17]

tja als je de resolutie enorm terug schroeft gaat je FPS automatisch omhoog. 2020 en 720p, ik ben weining onder de indruk.
Je hoeft ook helemaal niet onder de indruk te zijn, niemand die dat van je verwacht lijkt me.

Zoals ik het bekijk is het interessant te zien om hoe ze diezelfde PC/Xbox/PS4 games laten draaien op een relatief oude mobiele chipset, in een behuizing van tablet-formaat met maximaal 1/3 van het stroomverbruik van de andere consoles.
^ Soms, maar meestal juist niet bij BR games. Deze zijn over het algemeen juist extreem CPU-afhankelijk, zeker met wat settings van de Ultra setting afgehaald. Laat dit nou net een zwaktepunt van de Switch zijn. Apex Legends zal ook niet op 60fps draaien, dat durf ik wel met zekerheid te zeggen. Dat doet het namelijk ook niet (in ieder geval niet locked) op de Ps4, PS4 Pro, Xbox of Xbox One X (alleen als er bijna niemand in beeld is in de niet-stedelijke gebieden van de maps met de standaard FoV - let wel; de Ps4 versies lijken een stuk beter te draaien dan bv de Xbox One X versie).

Eerder genoemde games als Paladins, Rogue Company en Rocket League zijn zeer licht op de CPU - Apex Legends absoluut niet. Ook eerder hongerig voor hoge frequenties dan meerdere cores, dus ik ben zeer benieuwd hoe het wel gaat lopen op de Switch :p

[Reactie gewijzigd door Brutal1ty op 24 oktober 2020 18:50]

Je PS4/XBO kan je echter niet overal mee naar toe nemen.

Zie hier het voornaamste argument waarom een Switch port legitiem zal zijn.

Daarnaast is het boeiend om te zien hoe een 2015 SoC uit de ARM wereld titels van de PS360 generatie beter draait dan die generatie en titels van de PS4/XBO redelijk kan draaien on the go.
Tegenwoordig heb je game streaming diensten die best oké werken ook op mobiele hardware. De switch heeft zijn beste tijd gehad denk ik zelf . telefoon gaming is echt in opmars de afgelopen jaren wordt meer tijd en geld in gestopt dan switch. Ik heb een LG Velvet met dual screen en verbaas me hoe goed games draaien op mid range socks.

[Reactie gewijzigd door j1b2c3 op 26 oktober 2020 02:18]

Tegenwoordig heb je game streaming diensten die best oké werken ook op mobiele hardware.
Dat zal gerust, maar je blijft te maken hebben met latency en doch ook een hoge benodige internetverbinding hiervoor.
De switch heeft zijn beste tijd gehad denk ik zelf . telefoon gaming is echt in opmars de afgelopen jaren wordt meer tijd en geld in gestopt dan switch. Ik heb een LG Velvet met dual screen en verbaas me hoe goed games draaien op mid range socks.
Het probleem van telefoons is dat ze niet de optimalisatie kennen zoals op de Switch. Daarnaast zijn telefoons erg afhankelijk van consistente performance en batterijduur, meer dan de Switch. Mobiele hardware in het algemeen is gekend door beperkte bandbreedte op het geheugen en textuurgrootes, dit alles om zoveel mogelijk om de batterijduur te verlengen.

Daarom speelt de Switch games af die je op mobiel niet gauw zal zien, ofschoon de hardware het wel zou kunnen. Bij mobieltjes spelen echter andere zaken een grotere rol, naast het niet hebben van een low-level API.
Apex Legends draait op de Source Engine van Valve dus ik denk dat een stabiele 30 fps met 60 spelers geen probleem moet zijn. Zou fijn zijn als het 60 fps zal zijn maar dat betwijfel ik op de Switch. Dan erbij ligt de kwaliteit van je internet op de Switch uiteraard puur aan je eigen internet. Ik heb nooit problemen gehad met online spelen (CTR, Super Smash, Splatoon en Animal Crossing).

[Reactie gewijzigd door Dark Messiah op 24 oktober 2020 11:15]

Mijn router staat boven en de switch beneden dus het is te doen, maar het is algemeen bekend dat de switch mindere wifi heeft.
Misschien toch router verplaatsen voor betere wifi? Of een verloopstukje kopen voor de Switch zodat je een internet kabel kan gebruiken.
Ik heb nu mijn (Nintendo)switch op de 2.4ghz band gezet en niet op de 5ghz dan is het bereik wel iets beter maar downloads duren langer :) een stuk minder connection errors dan eerder.
Ik heb echt 0 (zero) problemen met wifi met mijn switch. Misschien dat de 2019 versie een betere wifi chip heeft? (afgelopen maand gekocht)
Zoals @Rageplay al aangeeft zijn er wel 60 fps games op de Switch maar zoals met alle third party Switch games kan je zien dat het echt van de ontwikkelaar afhangt.
Fornite is een interessante game want deze draaide (in het begin) op bijvoorbeeld de PS4 en XBOX consoles ook eerst op 30 fps. Ze draaien nu al een tijd op 60 fps.

Mijn punt is niet gelijk dat alles op 60 fps kan draaien op de Switch maar het zou wel fijn zijn bij Apex, deze game draait echt lekker een speelt echt vloeiend op de PS4.
Apex is gebouwd in de Source engine.
Interessant... Dat veranderd de hele zaak waar mijn betreft.
Apex is zover ik weet een gemodificeerde Source-engine game.
Als Assassins Creed 4 op de WiiU kon, kan Fortnite makkelijk. Meer een kwestie van slechte developers.
Dit is domweg hetzelfde als ''lazy devs'' zeggen. Je opmerking houdt ook geen stand:
 • Ass Creed en Fortnite zijn 2 verschillende games
 • Ze draaien op 2 verschillende spelmotoren
 • En kennen 2 verschillende scopes als het om de invulling van het spel gaat
Dat het 1 op een console kan draaien betekent niet dat een ander het ook kan. AssCreed 4 kon draaien op de Wii U omdat de Anvilnext Engine al met PS360 platformen ondersteund werd. Wii U is zeer vergelijkbaar met deze platformen, waardoor ondersteuning makkelijker is.

Unreal Engine 4 was destijds een echte nextgen engine voor DX11+ achtige hardware.

[Reactie gewijzigd door Redneckerz op 24 oktober 2020 19:29]

Het is dus gewoon fysiek mogelijk, ze kiezen zelf voor al die punten.
Ik heb geen idee wat je hiermee bedoelt.
Behalve je laatste punt, maar die is onjuist. Als een platform te veel verschilt van een ander, betekent het niet dat het niet kan, dat betekent dat het meer moeite en geld vergt.
Dat, en het gegeven dat de Wii U al te gedateerd was ten tijde van Fortnite's release (Juli 2017) en al door de Switch (Maart 2017) was opgevolgd. Heeft weinig met slechte devs te maken, het zou eerder een slecht idee zijn Fortnite te porten naar een console die en al opgevolgd is en geen goede verkoopcijfers kende destijds.

[Reactie gewijzigd door Redneckerz op 25 oktober 2020 13:10]

We vergeten Fortnite? Fortnite is in de essentie best een goede Battle Royale shooter.

[Reactie gewijzigd door Zeror op 24 oktober 2020 15:39]

Ja, behalve dat het een third person shooter is.
Ik heb online slechte ervaring met mijn switch. De WiFi is zeer instabiel. Op meerdere locaties en meerdere routers geprobeerd maar connectieverlies of traag internet komt regelmatig voor. Ik denk dat de Switch niet echt gemaakt is hiervoor..
Mits 60fps? Ik denk dat het meerendeel van de Switch gebruikers echt niet wakker ligt als het "maar" 30fps zou zijn. De meeste Switch gebruikers zijn casual genoeg dat zolang het maar speelbaar is, het wel gespeeld wordt.
Dat denk ik niet. Vrijwel alle Nintendo first party games zijn niet voor niets structureel 60fps. Er zijn hele communities die lijsten bijhouden van welke games 60fps kunnen draaien en er is een erg actief homebrew project wat draait om het overclocken en opkrikken van de fps van Switch games.
Ze maken het niet voor niets.
Dat dacht Nintendo ook met de Virtual Boy.
Nou ik wacht er op 😁. Speel de game paar keer per week nu op de ps4 maar elke keer de strijd om de tv thuis wordt ook vervelend 😉. Dit is een perfecte uitkomst!
Ik niet iig, mijn Switch is mij ontvallen aan mijn wederhelft die Animal Crossing herontdekt heeft.
Maar shooters op de Switch vind ik best fijn spelen. Door de motion controls, ook in de pro controller, kan ik net dat beetje extra nauwkeurigheid bereiken bij het richten. Het is altijd erg wennen als ik na een tijdje shooters op de Switch weer op de Xbox speel.
Momenteel is elke speler welkom. Het is momenteel een groot probleem, de playerbase. Als je ranked/competitive speelt, dan wordt de top van de wereld samengevoegd in een 'lobby' van 60 spelers met de subtop, waarbij de subtop uiteraard geen schijn van kans maakt. Dit hebben ze gedaan omdat er een tekort aan topspelers zijn en deze spelers anders heel erg lang moeten wachten totdat ze een match kunnen starten. Als er weer meer spelers bijkomen op wat hoger niveau, dan kan de subtop tegen elkaar spelen ipv tegen de top van de wereld. Ik erger me hier dood aan...
Gelukkig is er crossplay :)
Fortnite wordt wel redelijk op de switch gespeeld. Het haalt niet de cijfers van first party titles, en percentueel is het een klein aandeel van de fortnite playerbase, maar desalniettemin wil je ze er graag bij hebben. Het zijn niet de armste spelers, en de number 1 asset van elke Battle Royale game zijn andere spelers. Dus zoveel mogelijk mensen moeten erop kunnen. Als je PC buiten beschouwing laat, wordt Fortnite meer op mobile dan op console gespeeld. Ze rekenen de Switch echter tot mobile.

Echter weet ik niet of het voor Apex Legends ook gaat werken. Fortnite heeft natuurlijk een element van fun/speelsheid in videogamecraft dat goed zal vallen bij Nintendo publiek. Apex Legends is op dat vlak wat meer een mannelijke adolescent game dat zichzelf erg serieus neemt. Een kwart van de Fortnite players is vrouwelijk, ik vermoed dat dat bij Apex Legends veel lager ligt, omdat alweer, het een mannelijk adolescent publiek aanspreekt.

Maar het is wel een logische businesskeuze. Ik zie veel indicators om het wel te doen, en eigenlijk weinig om het niet te doen. Daarnaast geeft het blijk van goede technologie en deployment als je de Switch er zomaar bij kan pakken. Het is vrij makkelijk om voor een heavyweight console te ontwikkelen. Het vergt veel om het kunstje over te doen op een lightweight device.
De Switch heeft echt een grote userbase. Al maanden lang niet aan te slepen. Fortnite is third person en Apex een first person game (free to play) gaat zeker aanslaan.
Hangt dit ook samen met de mobiele versie? Neem aan dat de Switch ook onder mobile valt aangezien de aanpassingen vergelijkbaar zijn om het spel naar iOS en Android te brengen.

nieuws: EA werkt met Chinese partner aan mobiele versie Apex Legends
Er is niet echt een enkele mobiele versie. Een vergelijkbare title, Fortnite, heeft build targets specifiek voor iOS en Android. En misschien zijn beiden ook nog eens verder onderverdeeld. Dus de Switch versie heeft ook een apart build target.

Maar veel development werk voor de drie targets hoeft inderdaad maar 1x gedaan te worden. Zowel Switch, Android, en iOS (via MoltenVK) kunnen/moeten Vulkan draaien, wat waarschijnlijk de reden is dat een game van het grafische niveau van Fortnite redelijk goed werkt op die targets. Epic heeft uitgebreid gedocumenteerd hoe ze mobile zijn gegaan door een Vulkan implementatie te maken.

Echter ik ga ervanuit dat er 1 jaar na de Switch release, er meer en meer verschillen in de build targets zijn geslopen. Alle low hanging fruits in de eerste maanden, en diepere optimizaties per device in de maanden erna.
Er worden veel games uitgesteld voor de Nintendo Switch. Ik heb het idee dat alle ontwikkelaars wachten totdat de Switch Pro uitkomt. Dat zal wel in de lente gebeuren!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee