Gerucht: Huawei wil HarmonyOS 2.0 uitbrengen voor bestaande telefoons

Huawei zou van plan zijn om het eigen besturingssysteem HarmonyOS 2.0 uit te brengen voor bestaande telefoons. Daaronder zijn telefoons met de soc van de Mate 30 Pro en P40, maar later ook die met de soc van de P30-serie.

De informatie komt uit China via een Weibo-post met de vermoedelijke roadmap, dus het ligt voor de hand dat het gaat om de Chinese uitvoeringen van de telefoons. Het is onbekend of dat in Europa ook gaat gebeuren, maar dat ligt niet voor de hand. Telefoons met de genoemde socs hebben in sommige gevallen Google-diensten, die niet draaien op HarmonyOS 2.0.

De eerste telefoons die HarmonyOS krijgen, draaien op de Kirin 9000-soc die in de Mate 40 zal zitten. Daarna volgt ondersteuning voor de Kirin 990 uit de P40-serie en Mate 30 Pro. Vervolgens komt er support voor de Kirin 820 uit de P40 Lite en als vierde de Kirin 980 uit de P30-serie en Mate 20-telefoons.

Huawei kondigde HarmonyOS 2.0 eerder deze maand aan. Vanaf december draait de bèta op telefoons, waarna de stabiele firmwares voor huidige telefoons volgend jaar pas zullen volgen. Er is niet bekend hoe de interface eruit zal zien en Huawei heeft niets bevestigd over ondersteunde telefoons.

Ondersteuning HarmonyOS volgens gerucht
Socs Telefoons met die socs
Eerste batch Kirin 9000 Mate 40
Second batch Kirin 990 5G Mate 30 Pro, P40, P40 Pro
Third batch Kirin 990 4G (deels), 985, 820 (deels) P40 Lite 5G
Fourth batch Kirin 980, 990 4G (deels), 820 (deels) P30, P30 Pro, Mate 20 Pro
Final batch Kirin 810, 710 (deels) P30 Lite

Door Arnoud Wokke

Redacteur

05-10-2020 • 17:21

263 Linkedin

Reacties (263)

263
245
52
0
0
168
Wijzig sortering
Ik juich dit alleen maar toe, al was het maar om die alleenheerschappij van Android eindelijk te doorbreken. Hopelijk komt dit ook naar Europa. Persoonlijk geef ik liever mijn data aan China dan aan Google. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut geen voorstander van wat China allemaal uitspookt – ik vind het echt een eng land –, maar voor een Europeaan lijkt me hier toch het "lesser of two evils"-principe van toepassing.

[Reactie gewijzigd door Mr777 op 5 oktober 2020 17:37]

Ik verbaas mij een beetje dat mensen dit roepen. Google heeft veel data ja, Chinese tegenhangers zoals Tencent, Wechat, Bytedance hebben dit precies hetzelfde. Alleen heeft de regering meer vingers in de pap. Maar om dan gewoon jouw gegevens liever over te dragen aan de Chinese CCP zelf dan een partij als Google welke alleen financiele doelen heeft versus eventuele doelen om op politieke schaal iets met je gegevens te doen lijkt mij nou niet echt gewenst.
Ik begrijp niet dat men hier op Tweakers denkt dat er een verschil is tussen de VS en China. China heeft direct invloed in al die bedrijven, de VS heeft indirect invloed. Dat er een man extra zit maakt toch totaal niks uit. Snowden was toch duidelijk. Daarnaast, al die hoge ex-NSA/CIA/insert an agency medewerkers gaan niet voor hun plezier bij deze bedrijven werken.

Wat mij betreft heeft @Mr777 zeker een punt. Laat mensen straks zelf maar kiezen bij wie hun gegevens terecht komen.
Facebook en Google staan niet in dienst van de VS, maar al als dit wel zo was dan no gliever een partij als de VS welke dichter bij onze waarden staat dan China.

Snowden heeft het wel een tikkeltje aangedikt/zijn berichtgeving is aangedikt. Maar jij denkt dat de Chinese intelligence industrie stilstaat? Tencent, Bytedance etc werken hier actief aan mee inclusief het Skynet surveillance netwerk (ja het heet echt zo).
In dienst van of niet in dienst van maakt hier toch niet uit. De Amerikaanse bedrijven hebben net zoveel honger naar data als de Chinese bedrijven. Bij de Amerikaanse kunnen ze er net zo makkelijk bij, als dat de Chinese overheid bij de Chinese bedrijven kan. Van de Amerikaanse overheid weten we dat er geheime rechtbanken zijn die geheime uitspraken kunnen doen. In China hebben ze dat wel overgeslagen, je geeft, punt. Dat moet hebben ze wel handig aangepakt, moet ik ze nageven.
Je bent neem ik aan op de hoogte van het Chinese puntensysteem. alles in de gaten houden wat burgers doen, bonus of strafpunten krijgen. Dat is rechtstreeks bepaald door de overheid.

De Amerikaanse overheid kan als het moet, met nadruk op moet wel aan data komen behalve als die gecodeerd is, lees bijv apple. coderen en vrijheid heb je als Amerikaans bedrijf nog. Denk je dat dat ook zo werkt in China.

In China heeft de overheid alle data in de USA kan men er toegang tot krijgen, een subtiel maar toch groot verschil.

Maar waar komt die naïviteit toch vandaan als het om China gaat.
Dat ik probeer aan te geven dat ze, achter de schermen, niet verschillen maakt mij naïef? Ik heb liefst beide niet of als het toch moet een Europees variant maar helaas.
De Amerikaanse overheid kan als het moet, met nadruk op moet wel aan data komen behalve als die gecodeerd is, lees bijv apple. coderen en vrijheid heb je als Amerikaans bedrijf nog. Denk je dat dat ook zo werkt in China.
Ik vermoed dat het ook daar niet zo strak geregeld is of niet zo strak gaat als jij het hier neerzet. Mocht dat toch het geval zijn, is een geheim rechtbank nou niet bepaald hoop gevend. Maar ik kan er naast zitten natuurlijk.
De VS dichter bij onze waarden? Ik dacht het niet. Dat lijkt alleen maar zo omdat we volop opgroeien met Amerikaanse TV shows en films. Maar als je eenmaal iets dieper kijkt dan zie je dat de verschillen veel groter zijn.

En in de VS heb je gewoon wetgeving die al heel veel data gewoon opvraagbaar maakt voor Amerikaanse inlichtingendiensten. Maar zelfs als dat niet kan, dan plaatsen ze wel eigen mensen in die bedrijven om iets gedaan te krijgen of dan kapen ze gewoon de infra van dat bedrijf. Denk maar aan de backdoors van Cisco of de tap op de onderzeese fiberkabel van Google.

[Reactie gewijzigd door Blokker_1999 op 5 oktober 2020 19:43]

De VS dichter bij onze waarden? Ik dacht het niet. Dat lijkt alleen maar zo omdat we volop opgroeien met Amerikaanse TV shows en films. Maar als je eenmaal iets dieper kijkt dan zie je dat de verschillen veel groter zijn.
Ben ik het niet mee eens, naast dat de witte amerikanen regelrecht vanuit Europe naar de VS zijn gereist om daar een gebied te koloniseren en dus de oorsprong van ozne culturen ook daarnaartoe hebben meegenomen zijn zaken als taal, gebruiken etc erg dich taan die van de onze terwijl die in China inherent heel anders is.
En in de VS heb je gewoon wetgeving die al heel veel data gewoon opvraagbaar maakt voor Amerikaanse inlichtingendiensten. Maar zelfs als dat niet kan, dan plaatsen ze wel eigen mensen in die bedrijven om iets gedaan te krijgen of dan kapen ze gewoon de infra van dat bedrijf. Denk maar aan de backdoors van Cisco of de tap op de onderzeese fiberkabel van Google.
Dat hebben zij in China ook....... Alleen zit de regering veel hechter vewerven in het bedrijfsleven.
naast dat de witte amerikanen regelrecht vanuit Europe naar de VS zijn gereist om daar een gebied te koloniseren en dus de oorsprong van ozne culturen ook daarnaartoe hebben meegenomen zijn zaken als taal, gebruiken etc erg dicht aan die van de onze terwijl die in China inherent heel anders is.
Ik vind dit een vreemd uitgangspunt voor vertrouwen. Neigt naar xenofobie.
Daarnaast, ook al 'stammen' de Amerikanen van de Europeanen, dat was het verleden, ze hebben de Europeanen er zelfs uitgeschopt. In hoeverre denk je dat ze nog een luisterend oor hebben voor Europa?
Hoezo is het benoemen van verschillen tussen cultuur xenofobisch? Dat is gewoon een inherent feit.

De zogenaamde white Americans hebben allen Europeaanse oorsprong en de huidige cultuur die er heerst stamt van het onze af, aangezien de natives zo goed als uitgeroeid zijn.
In het verleden kijken is geen feit.
Als er een afsplitsing plaatsvindt van o.a. normen en waarden worden verschillen groter, dit kan in 1 á 2 generaties tot meerdere generaties zijn.
Zouden we de Europeanen vertrouwen zoals Duitsland, Italië, Spanje als je naar een recenter verleden kijkt?
Zie je hoe een regering een volk kan veranderen in enkele jaren dan maakt het enige verschil waar de westerse beschaving de basis heeft en waar veel van de wet op is gebaseerd misschien dat verschil wat er is (als je migratie van andere culturen over de wereld en de invloed daarvan op de plaatselijke ideologie voor het gemak even wegstreept 8)7 )
Persoonlijk vindt ik politieke- en economische belangen erg lijken op elkaar. Het wantrouwen van veel landen zal omgekeerd ook gelden en juist de reden zijn om gegevens af te schermen. De oude koude oorlog heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe ijzeren gordijnen tussen verschillende grootmachten.
Tevens kan ik me niet voorstellen dat wanneer iemand op een ander net zit maar wel online op het www dat er dan geen informatie meer kan worden verzameld door zowel de servers in Amerika, China, Rusland of waar dan ook.
Draait tweakers ook op reclame inkomsten, en wat wil bijvoorbeeld google-analytics, cXense (Argentinië), Smartocto (Servië) eigenlijk weten op deze pagina?
In sommige opzichten wel, andere niet. Op bijvoorbeeld het gebied van klimaat en milieu gaan China en Europa meer gelijk op, maar cultureel gezien hebben we meer overeenkomsten met de VS.
Nee de hoogste directeur van Google is gaan werken voor de Amerikaanse defensie. Hoezo geen regering invloed? Amerikaanse bedrijven staan juist onder regering invloed.
Ik ben wel benieuwd op welke scholen in de VS dit gebeurt? Of dit?

[Reactie gewijzigd door Zarc.oh op 6 oktober 2020 09:16]

Anoniem: 143912
@Zarc.oh6 oktober 2020 11:52
Ik ben wel benieuwd op welke scholen in de VS dit gebeurt? Of dit?
Je bedoelt dat dit in de USA gebeurt https://www.businessinsid...ernational=true&r=US&IR=T
en op scholen in de USA gebeuren ook andere dingen zoals dit:
https://www.bbc.com/news/business-46507514
Ik begrijp niet dat men hier op Tweakers denkt dat er een verschil is tussen de VS en China.
Beide landen hebben hun onaangename kanten, maar dat jij niet begrijpt dat Tweakers denken dat de landen echt wel verschillend zijn.... vreemd verhaal.

Koop eens een ticket naar Washington en daarna Beijing en ga dan een dagje mensen op straat vertellen dat hun president, leider verantwoordelijk is voor de nodige akelige zaken. Voor die laatste reis: koop geen retourticket, totaal overbodig.
Moet je niet naar Washington trekken, trek eens naar redneck country in de VS en probeer het daar eens. En neen, een retourtje zal je ook niet snel nodig hebben.
Integendeel, ik zal weinig gewaardeerd worden. Maar in de VS is er ruimte voor vrijheid van mening. Ook in zogeheten 'redneck country'. Het zal je verbazen hoe ver je kan gaan totdat mensen gewelddadig worden.
Integendeel, ik zal weinig gewaardeerd worden. Maar in de VS is er ruimte voor vrijheid van mening. Ook in zogeheten 'redneck country'. Het zal je verbazen hoe ver je kan gaan totdat mensen gewelddadig worden.
Gezien de oplopende spanningen in de USA denk ik dat je stelling hoe ver je kan gaan voordat mensen gewelddadig worden toch al aardig onderuit gehaald is.
Ben benieuwd mocht je een gekleurde Amerikaan of Europeaan zijn en een paar rednecks de les gaan lezen, succes 8)7
Dat zijn excessen in een best groot land, natuurlijk zijn er risico's als je in de VS in het openbaar discussie voert. Maar het valt over het algemeen erg mee. Wel krijg je vaak situaties met in your face geschreeuw bij sommige types.. en ja dat is niet prettig.
Ik heb het dan ook niet over de buitenkant. Ik betwijfel of de Chinezen verschillen tov de Amerikanen, achter de schermen.
Anoniem: 143912
@Dedun5 oktober 2020 21:35
[...]


Beide landen hebben hun onaangename kanten, maar dat jij niet begrijpt dat Tweakers denken dat de landen echt wel verschillend zijn.... vreemd verhaal.

Koop eens een ticket naar Washington en daarna Beijing en ga dan een dagje mensen op straat vertellen dat hun president, leider verantwoordelijk is voor de nodige akelige zaken. Voor die laatste reis: koop geen retourticket, totaal overbodig.
Als dat de enig is wat wenst (over presidenten zeiken) dan geef ik je gelijk. China is niet de juiste plek als je prangende behoefte heb om met spandoeken op straat te lopen of openbaar wil spreken over politiek.
Een andere voorbeeld kan ook: koop eens een ticket naar Beijing en daarna Detroit, st Louis of schietgrage plek in de USA ga dan naar een vd gezellige schietgrage buurten daar. Voor die laatste reis hoeft je ook geen retourticket, totaal overbodig.
Nog andere voorbeeld kan ook: koop eens een ticket naar Beijing en daarna Alabama ga dan een abortus uitvoeren als arts. Voor die laatste reis hoeft je wellicht ook geen retourticket, totaal overbodig.
https://tpook.nl/2019/05/...-kan-99-jaar-cel-krijgen/
Zo heeft elk land wel iets.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 5 oktober 2020 21:54]

Zo heeft elk land wel iets.
Ten eerste, in een eerdere reactie maakte je er een punt van een verkeerde vergelijking te duiden (die ik zelf niet inzette). Nu vergelijk jij een weinig plezante situatie in een achterbuurt van een Amerikaanse stad met het gedrag van een totalitaire overheid.

"Zo heeft elk land wel iets" is vervolgens een absolute dooddoener. Ander voorbeeld: "Hitler vermoorde 6 miljard joden, zo heeft elke leider wel iets"
Anoniem: 143912
@Dedun5 oktober 2020 22:17
[...]


Ten eerste, in een eerdere reactie maakte je er een punt van een verkeerde vergelijking te duiden (die ik zelf niet inzette). Nu vergelijk jij een weinig plezante situatie in een achterbuurt van een Amerikaanse stad met het gedrag van een totalitaire overheid.

"Zo heeft elk land wel iets" is vervolgens een absolute dooddoener. Ander voorbeeld: "Hitler vermoorde 6 miljard joden, zo heeft elke leider wel iets"
Ten eerste, dit is een directe vergelijking om te duiden retour. Nu vergelijk jij een activiteit die wij normaal vinden maar wat in China gewoon niet getolereerd wordt.
Ten tweede: een terechte vergelijking om de relatieve veiligheid aan te halen waar wapenbezit gewoon verboden is met een gewelddadige olichargische overheid.
Ten derde: geen absolute dooddoener. Voorbeeld: "Hitler vermoorde 6 miljard joden, en dit afschuwelijke regime is ook veroordeeld.
Veroordelen net zo die achterlijke abortus situaties in de USA? kennelijk niet. Zo verdient China zeker kritiek in haar handelen, vaak niet minder maar zeker ook niet meer.
Anoniem: 143912
@Dedun5 oktober 2020 22:46
[qoute]
Ten eerste, dit is een directe vergelijking om te duiden retour. Nu vergelijk jij een activiteit die wij normaal vinden maar wat in China gewoon niet getolereerd wordt.
[/quote]
Jij ging van een vergelijking van overheden naar een wederom een dooddoener over slechte buurten in de VS. So what, die slechte buurten zijn een maatschappelijk erkend probleem in de VS maar hebben voor de rest niets te doen met het gedrag van genoemde overheden. Je verplaatst zelf de discussie van een vergelijking tussen overheden naar een non vergelijking van... slechte buurten? Alsof die er in China niet bestaan trouwens?


[...]

Het was geen vergelijking, je gaf aan dat het onveilig was in slechte buurten in de VS, niet meer niet minder. Je verlaat daarmee de discussie over de invloed van de staat over technologiebedrijven en hun data. En het is geen actief beleid in de VS om mensen te laten omkomen in achterbuurten in de VS (hoewel het er soms helaas op lijkt). China interneert of deporteert kritische mensen.


[...]


Praat toch geen onzin man. De Chinese overheid doet verschrikkelijk dingen, terwijl wij discussiëren. Dat doe je toch niet af met 'zo heeft ieder land wel iets'? .
Dat is helemaal geen dooddoener. Het is niet alleen slechte buurten in de USA maar ook de gehele rassenongelijkheid. Mensenrechten zijn rasgebonden en de hele legal system is rasgebonden. Hoe non vergelijking, hartstikke 100% relevante vergelijking wat precies de kern raakt en het lijkt niet alleen op maar dat is ook zo!
Kritiek is gewoon mogelijk tot op zekere hoogte.
https://www.dw.com/en/how...s-china-allow/av-49963322
Ik ben niet mee eens met de beperkingen en wij kennen andere maatstaven maar andere landen mogen gewoon beperkingen opleggen of je daar wel of niet mee eens bent.

En praat zelf toch geen onzin man. De USA overheid doet nog verschrikkelijker dingen, terwijl wij discussiëren. Dat is kennelijk geen issue ? vanwaar die selectieve interesse?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 6 oktober 2020 11:41]

China is niet de juiste plek als je prangende behoefte heb om met spandoeken op straat te lopen of openbaar wil spreken over politiek.
Wow meen je dit echt serieus ?
Komt er weer een met zn concentratiekampen, het zijn opvoedingskampen voor een behoorlijk achtergestelde bevolkinggroep die erg vatbaar was voor moslim terroristisch gedachtengoed...
Jij lijkt erg vatbaar te zijn voor Chinese staatspropaganda en een bepaalde blindheid voor de rechten van een mens.

Hoe blij je mag zijn dat je in een maatschappij mag leven, waarbij je je (afwijkende) mening mag laten horen heb je duidelijk niet door. Wie ben jij om te bepalen dat het goed is voor anderen om zonder tegenspraak in een opvoedingskamp opgesloten te worden? Ken je deze mensen wel? Weet je 100% zeker dat deze mensen een eerlijk proces hebben gehad? Of heb je niet door dat met al de eenvoud waarmee je deze situatie benaderd vergeet dat er ook gewoon goede, eerlijke, zelfs voor Chinese begrippen goed geïntegreerde, goed opgeleide mensen rücksichtslos zijn opgesloten door de Chinese staat?

Ik maak hier op geen enkele manier excuses voor de VS, jij maakt wel excuses voor een totalitair regime dat meer dan een miljoen mensen zonder proces, tegen hun wil interneert. En is jouw heilige gelijk dit nou waard? Ik hoop het niet voor je.
Denk "helaas" dat je, je meer zorgen moet maken om je eigen staat/land, dan om VS of China. Ik denk aan:
- Cashless society (alle valuta overdracht via een derde partij)
- Verplichte Corona app (natuurlijk zeggen ze NU nog dat hij niet verplicht is)
- Verplichtte vaccinatie (via Europesche wetgeving)
- Andere mening -> Social druk/cancel cultuur

Jongeren zien steeds meer in dat die telefoon niet meer je vriend is, maar een handig controle middel of je wel binnen de overheidslijntjes opereert. Ik bedoel als je nu een feestje wil, dan zullen je bezoekers toch hun mobieltje uit moeten zetten, als je niet wil dat het snel over is....... Even buiten beschouwing of je dat feestje nu wel of niet moet geven.
Altijd dat zelfde slappe smoesje van de 2 lesser evils, "niemand" hoort aan onze data te zitten en de eu zou moeten zeggen alle data van eu burgers dient in de eu opgeslagen te worden, punt. Wie zich hier niet aan houdt wordt al dan niet tijdelijk uit de eu markt gezet. Nee onze data wordt ter grabbel gegooid en dan moeten we het maar aan de VS geven beter dan aan china, mooi broodje aap verhaal..
Smoesje? je hebt helaas geen andere keus. Ik kan zoveel willen betreft mijn data maar de wereld is zo complex, zo groot etc dat het allemaal niet zo simpel is.
Altijd dat zelfde slappe smoesje van de 2 lesser evils, "niemand" hoort aan onze data te zitten en de eu zou moeten zeggen alle data van eu burgers dient in de eu opgeslagen te worden, punt. Wie zich hier niet aan houdt wordt al dan niet tijdelijk uit de eu markt gezet. Nee onze data wordt ter grabbel gegooid en dan moeten we het maar aan de VS geven beter dan aan china, mooi broodje aap verhaal..
We moeten helemaal niks. De volgens mij is het punt van de 1e poster dat hij helemaal niks heeft met China en misschien ook helemaal nooit naar toe gaat en je kunt ook niet uitgeleverd worden aan China terwijl dat bij de USA echt anders is. China kan jou hier helemaal niks maken maar de USA van alles.
Nogal wat mensen kijken makkelijk over gedwongen sterilisatie en concentratiekampen heen.
Of beginnen alleen al uit cognitieve dissonantie met Whataboutism.
Anoniem: 143912
@Baserk5 oktober 2020 23:09
Nogal wat mensen kijken makkelijk over gedwongen sterilisatie en concentratiekampen heen.
Of beginnen alleen al uit cognitieve dissonantie met Whataboutism.
Of beginnen alleen met selectief winkelen?
PS bedoel je deze gedwongen sterilisatie in Amerikaanse concentratiekampen langs de Mexicaanse grens? https://www.justsecurity....f-women-in-ice-detention/
Maar al te bekend mee al sik op Tweakers zo'n discussie aanga. Ik kan mijn klok er op gelijk zetten dat vanacht rond 01:00 een zekere user beginnend met de letter L en eindigt op Lee hier op gaat reageren met een boek aan whataboutisms en vaak nog incorrecte "feitjes" ook waar je nog makkelijker doorheen prikt dan een suikerspin.
Nog te vroeg voor L die komt pas na 23.00, of is dat 0:500 in Peking. Tja vroeg op staan dan heb je wat aan de 50 cent dag.
Anoniem: 143912
@bbob5 oktober 2020 23:13
23:00-01:00 dat zijn CIA kantoortijden.
bbobo1970 en Zeronine krijgen zeker dan dan rond deze tijden nieuwe propaganda instructies welke fake news gefabriceerd moeten worden
Het is die financiële drijfveer die ervoor heeft gezorgd dat westerse bedrijven er alles voor over hadden om hun winst ten koste van alles en iedereen te maximaliseren.
Men schuwde niks en niemand en kijk waar wij nu staan. Een internet vol reclame, televisies die de ene commercial na de andere uitspuwen en radio’s die meer advertenties dan muziek uitzenden.
Ik ben geen fan van China maar zeker geen fan van de huidige ontwikkelingen in de westerse wereld waar alles rondom advertenties lijkt te draaien.

De vijand van mijn vijand is mijn vriend.
Jij denkt dat dit in China anders is, dat bedrijven als Tencent en Bytedance anders zijn? Dat zijn letterlijk reuzen van hetzelfde formaat met dezelfde drijfveer om data te vergaren, heb je de straten in Beijing gezien? De zooi op TV. Datzelfde capitalisme leeft daar net zo hard.
Ga jij dat dan wel als je even je gmail opent?
Ga jij dat dan wel als je even je gmail opent?
Ik ga waar ik heen wil gaan...maar zal je vast meegeven dat Google onze economie/bedrijven kapot maakt en dat Chinese bedrijven producenten zijn van producten die wij consumeren...
Wechat en de producten van Tencent zijn vrijwel identiek aan het doel wat Google etc met zijn producten heeft.....Gebruik je Tiktok? dan gebruik je dus letterlijk een data vergarings tool vergelijkbaar met Snapchat maar dan eindigt jouw data voor verkoop binnen een bedrijf uit China in plaats van de VS.

De productie van hardware is allang zich aan het verplaatsen van landen buiten China om, China heeft zelf die technologie niet in handen, dat is namelijk Taiwan en deze opent fabrieken in landen als Thailand, Vietnam, India.
<knip> maar dan eindigt jouw data voor verkoop binnen een bedrijf uit China in plaats van de VS.
Dus dat maakt geen kont uit...één pot nat..
De productie van hardware is allang zich aan het verplaatsen van landen buiten China om, China heeft zelf die technologie niet in handen, dat is namelijk Taiwan en deze opent fabrieken in landen als Thailand, Vietnam, India.
Dit is een dwaling die ik niet snap... ja Taiwan met 23 miljoen inwoners is ook actief op de hardware-markt maar wil je zeggen dat dat een grote concurrent is van China? Welnee joh.. ik woon in China en neem aan dat dat niet het geval is... Japan ok...maar Taiwan
Dus dat maakt geen kont uit...één pot nat..
Alleen dat de VS veel dichter bij onze normen & waarden staat dan dat China dat doet.
Dit is een dwaling die ik niet snap... ja Taiwan met 23 miljoen inwoners is ook actief op de hardware-markt maar wil je zeggen dat dat een grote concurrent is van China? Welnee joh.. ik woon in China en neem aan dat dat niet het geval is... Japan ok...maar Taiwan
Toont maar aan hoe slecht je inzicht dan is. De grote tech manufacturers binnen CHina zijn Taiwanese entiteiten en hun fabricatie technologie is dus Taiwanees. Zij openen fabrieken in andere landen en kunnen net zo goed de fabrieken in China sluiten. Het gaat erom dat de knowhow, technieken, patenten (al maakt dit weinig uit binnen china :+ ) niet in handen van China is maar Taiwan. Taiwan zoekt wel weer een nieuwe wereld fabriek als het in China niet werkt waar zij dus nu al mee bezig zijn.
Nou ik geloof er weinig van...Voorbeeldje: Apple probeert zijn earpods ook al een tijdje, gedeeltelijk, in Vietnam te laten produceren. Komt niet vd grond omdat de produktie-aantallen en kwaliteit niet gewaarborgd zijn. China loopt mijlen voor en produceert op dit moment middels 3 grote Chinese bedrijven(Inventec, Luxshare-ICT en Goertek) alle Apple earpods, Dit gaat echt niet binnen 10 jaar veranderen. Overigens is Vietnam ook geen lieverdje, lees hierover op HRW/
Of je het gelooft of niet maakt mij weinig uit. De oorsprong van de grote tech fabrieken is niet te ontkennen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Foxconn
https://en.wikipedia.org/wiki/Pegatron
https://en.wikipedia.org/wiki/Quanta_Computer

Indicaties dat manufacturing verplaatst zal worden:

https://roboticsandautoma...ns%20outside%20of%20China.

https://economics.raboban...om-relocation-production/

https://www.forbes.com/si...-from-china/#46f5eaee50b8

Zijn nog vele bronnen meer, maar dit is een goed aanknopings punt.
Dit gaat over Foxconn... een beetje ‘cherry picking’... maar goed: Lees dit is...
https://9to5mac.com/2019/09/09/foxconns-legal-problem/

[Reactie gewijzigd door Pizzaballs op 6 oktober 2020 18:29]

Wat ik typte geld voor alle 3 van de grote manufacturers niet alleen Foxconn. Het artikel waar je naar linkt staat dar los van eigenlijk. Of eigenlijk ook weer niet, de juist hun technische IP's die zij bezitten laten zien dat het niet gaat om he tland waar de fabriek staat maar wie het bedrijf is dat de technologie bezit en waar zij zich kunnen vestigen. Het is dus geen homegrown technologie in bezit van China.
Anoniem: 143912
@Sn0wblind7 oktober 2020 22:15
Je bent 20 jaar out of date.
China bezit steeds meer IP en technologie
https://www.scmp.com/news...after-four-decades-us-top

Ook Japan deelt subsidies uit om productie terug te halen naar Japan maar hoeveel zoden zet het aan de dijk?Het is de vraag of Japanse bedrijven kan veroorloven om afscheid te nemen.
https://www.nytimes.com/2...ness/japan-onshoring.html

Aan de andere kant wil China ook hogerop klimmen in de waardeketen. Low value added jobs willen ze ook niet meer.
Patenten aanvragen staat niet gelijk aan meer kennis hebben.

Kwaliteit etc is ook een factor en de patenten worden pas geverifieerd als deze getoetst worden bij een conflict etc.

https://www.sciencedirect...abs/pii/S1043951X1500053X
Anoniem: 143912
@Sn0wblind9 oktober 2020 22:52
hoe verhoudt jouw link met wat je wilt zeggen? Alleen de abstract is toegankelijk
Dat je een hoop patenten kan aanvragen maar dat dit neits zegt over de daadwerkelijke kwaliteit en validiteit van de claims? Iets in de richting als onzin patenteren.

https://www.researchgate....and_the_role_of_the_state

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 9 oktober 2020 23:25]

zegt dus ook niks over de daadwerkelijke kwaliteit en validiteit van de van andere landen.
Daar gaan de papers over die het evalueren....
Anoniem: 143912
@Sn0wblind7 oktober 2020 22:04
[...]
Alleen dat de VS veel dichter bij onze normen & waarden staat dan dat China dat doet.
Welke normen & waarden van de USA is veel dichter bij onze normen & waarden?
Hoeveel normen & waarden is de USA dichter en verder? en hoeveel is China dichter en verder?
[...]

Toont maar aan hoe slecht je inzicht dan is. De grote tech manufacturers binnen CHina zijn Taiwanese entiteiten en hun fabricatie technologie is dus Taiwanees. Zij openen fabrieken in andere landen en kunnen net zo goed de fabrieken in China sluiten. Het gaat erom dat de knowhow, technieken, patenten (al maakt dit weinig uit binnen china :+ ) niet in handen van China is maar Taiwan. Taiwan zoekt wel weer een nieuwe wereld fabriek als het in China niet werkt waar zij dus nu al mee bezig zijn.
Toont maar aan hoe slecht jou inzicht dan is. Zo'n beetje alle grote tech manufacturers zitten in CHina zo ookTaiwanese, Amerikaanse, Erupese, en ook veel binnenlandse.
Elk bedrijf mag overal .wereld fabriek zoeken, doei.
Welke normen & waarden van de USA is veel dichter bij onze normen & waarden?
Hoeveel normen & waarden is de USA dichter en verder? en hoeveel is China dichter en verder?
Van basale zaken als taal structuur, talen zelf tot complexere zaken als sociale omgang, gedeelde oorsprong van cultuur, menselijk handelen, bedrijfsvoering etc. Dat je dit uberhaupt vraagt.
Toont maar aan hoe slecht jou inzicht dan is. Zo'n beetje alle grote tech manufacturers zitten in CHina zo ookTaiwanese, Amerikaanse, Erupese, en ook veel binnenlandse.
Elk bedrijf mag overal .wereld fabriek zoeken, doei.
Dat is het onderwerp niet. Het onderwerp is dat het geen chinese bedrijven zijn die de high tech manufacturing technologie bezit welke 90% van al onze gadgets produceren.
Anoniem: 143912
@Sn0wblind8 oktober 2020 12:16
[...]


Van basale zaken als taal structuur, talen zelf tot complexere zaken als sociale omgang, gedeelde oorsprong van cultuur, menselijk handelen, bedrijfsvoering etc. Dat je dit uberhaupt vraagt.


[...]


Dat is het onderwerp niet. Het onderwerp is dat het geen chinese bedrijven zijn die de high tech manufacturing technologie bezit welke 90% van al onze gadgets produceren.
taal structuur: taalstructuren zijn geen normen en ook geen waarden
talen zelf: zijn geen ook normen en ook geen waarden
gedeelde oorsprong van culturen zijn geen ook normen en ook geen waarden maar 'normen zijn sterk afhankelijk van iemands religieuze, culturele, sociale en maatschappelijke achtergrond.'
Je weet zelf niet een waar je over praat
https://www.normenenwaarden.org/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Normen_en_waarden

menselijk handelen: pardon? Dat is eerder andersom dus USA staat veel verder dan bij ons
bedrijfsvoering: pardon? Dat is eerder andersom dus USA staat veel verder dan bij ons
etc: Chinese etc. is juist dichter bij ons dan Amerikaanse etc.

en nee bedrijven van geen enkel land bezit die de high tech manufacturing technologie welke 90% van al onze gadgets produceren.
taal structuur: taalstructuren zijn geen normen en ook geen waarden
talen zelf: zijn geen ook normen en ook geen waarden
gedeelde oorsprong van culturen zijn geen ook normen en ook geen waarden maar 'normen zijn sterk afhankelijk van iemands religieuze, culturele, sociale en maatschappelijke achtergrond.'
Je weet zelf niet een waar je over praat
Het is een totaal plaatje ik benoemde van de kleine overeenkomsten tot de groten. Dat je het nie tbegrijpt is niet mijn probleem.

[quote]menselijk handelen: pardon? Dat is eerder andersom dus USA staat veel verder dan bij ons
bedrijfsvoering: pardon? Dat is eerder andersom dus USA staat veel verder dan bij ons
etc: Chinese etc. is juist dichter bij ons dan Amerikaanse etc.[/quote[
In het Nederlands aub. is Google translate kapot?
en nee bedrijven van geen enkel land bezit die de high tech manufacturing technologie welke 90% van al onze gadgets produceren.
Taiwan bezit het.
Anoniem: 143912
@Sn0wblind9 oktober 2020 22:56
[...]

Het is een totaal plaatje ik benoemde van de kleine overeenkomsten tot de groten. Dat je het nie tbegrijpt is niet mijn probleem.

[quote]menselijk handelen: pardon? Dat is eerder andersom dus USA staat veel verder dan bij ons
bedrijfsvoering: pardon? Dat is eerder andersom dus USA staat veel verder dan bij ons
etc: Chinese etc. is juist dichter bij ons dan Amerikaanse etc.[/quote[
In het Nederlands aub. is Google translate kapot?


[...]

Taiwan bezit het.
bewering is/was:
Alleen dat de VS veel dichter bij onze normen & waarden staat dan dat China dat doet.
en niet overeenkomsten
Van de kleine overeenkomsten tot de groten voor wat het niet is, is het nog steeds niet als je een hoop bij elkaar veegt.
En in het Nederlands aub, ga anders maar eerst je lagere school afmaken om te leren lezen en schrijven
En in het Nederlands aub, ga anders maar eerst je lagere school afmaken om te leren lezen en schrijven
Je valt in herhaling, alleen reageer je nogsteeds niet op het kernonderwerp en heb jij het over iets heel anders.

https://www.begrijpend-le...n/wat-is-begrijpend-lezen

Zeker teveel met je hoofd boven de frituur van je ouders gehangen.
[...]

Je valt in herhaling, alleen reageer je nogsteeds niet op het kernonderwerp en heb jij het over iets heel anders.

https://www.begrijpend-le...n/wat-is-begrijpend-lezen

Zeker teveel met je hoofd boven de frituur van je ouders gehangen.
Dit is al jouw bullshit retour.
Je bent nog steeds bezig met je lagere school om te leren lezen en schrijven zo te zien
Heb jij eens je Google translate achtige posts gelezen? Heb een archief aan gems van jou hand onderhand opgebouwd :+
Heb jij jouw eigen posts gelezen wat niet eens basisschool niveau is? Heb ook een archief aan gems van jou hand onderhand opgebouwd :+
Ah daar hebben we weer zo'n kopie post, je doet je afkomst wel eer aan, zelfs posts kopieer je :+
dit is al jouw shit retour
dat heet jouw bullshit retour
Is dat hoe ze dat noemen in China wanneer er weer eens wat gekopieerd wordt?
Is dat hoe ze dat noemen bij jou en je propagandabaas wanneer er weer jullie eigen bullshit retour komt?
Weer een kopie post, zo innoveer je nooit Leetje.
je valt in de herhaling maar het maakt niet uit hoe vaak je in herhaling valt. je krijt elke keer jouw shit gewoon terug
Over herhaling gesproken, wanneer komt die "shit" nou eens? Tot nu toe allemaal lege replies van je. Een reflectie van wat er in jouw hoofd zit. Ik koop wel een frituur pan voor je zodat je nuttig kan zijn in het leven.
je bent al helemaal overladen met shit. Je bent ondertussen net als een strontvlieg helemaal bedolven onder een berg stront.
Hahaha kijk de frietbakker triggered zijn :+

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 18 oktober 2020 12:47]

LOL ga zelf maar eerst terug om je lagere school af te ronden
Is je wumao uurtje weer aangebroken?
heb je weer nieuwe troll opdrachten gekregen van je CIA baas?
niet zo hoog als jij
Toch blijf je reageren er op tijdens je wumao uurtje,
Zo te zien heb ik je nog iets te hoog ingeschat. Je doet naast vakkenvullen zo te zien alleen maar troll werk
Heb je die "diss" moeten googlen? Je deed er wel lang over.
dat is niet nodig
Met jouw niveau waarschijnlijk wel.
is eerder nodig voor jouw niveau
is eerder nodig voor jouw niveau
Had je een kleine week nodig om op deze geniale reply te komen? Of hoopte je dat je nu stilletjes het laatste woord kon hebben?
ik heb belangrijkere deadlines te halen dan CIA trollen te entertainen
Zoals de frietpan schoonmaken voor sluitingstijd?
ik ken je frustraties met vakken vullen nu goed voorstellen
Ah dat is omdat jij in dat wereldje leeft natuurlijk. Dan ben je er wel bekend mee.
Nou ik heb geen ervaring mee maar kan me goed inbeelden in jouw tokkie wereldje
Nou ik heb geen ervaring mee maar kan me goed inbeelden in jouw tokkie wereldje
"Nou ik heb "er" geen ervaring mee. Moeilijk he Nederlands?
Ik heb geen moeite met Nederlands.
' ik heb geen ervaring mee' is grammaticaal prima
Dat is het niet, je mist het woordje "er", nu klink je als een net ingevlogen seizoens arbeider.
zonder 'er' is grammaticaal en taalkundig correct. Ga zelf maar eerst nederlands leren.
ja nederlands
Namen van landen schrijf je met een Hoofdletter.
Zinnen eindigen ook met een punt en beginnen ook met een hoofdletter.
Bravo, je kan dus toch iets!
Dat heeft geen informatieve waarde.
Kan dus zonder informatieverlies achterwege blijven.
Het kost alleen tijd in taalkundig correct te maken terwijl dat geen toegevoegde informatieve waarde biedt.
Je schrijfvaardigheid is soms zo slecht dat een zin niet eens leesbaar is. Dit gaat niet om typo's.
Je schrijfvaardigheid is soms zo ook slecht dat een zin niet eens leesbaar is. Dit gaat niet om typo's.
Kom maar op met een voorbeeld. Gedrochtje :Y)
ik heb pas een voorbeeld gegeven Gedrochtje
Bravo je hebt 1 spellings fout kunnen vinden versus de hodnerden van jijzelf! Wil je een snoepje cadeau? Maar wel uiteraard je eigen blijven ontkennen of niet?

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 15 december 2020 10:23]

Awww weer een kopie post!
Zo werkt het niet in de wereld, maar dat heb jij niet door als wereldvreemd ventje.
zo werkt het wel in de wereld, jij hebt dat pas niet door in jouw wereld knul.
Je kan wel veel roepen, maar je mist nogal het concept genaamd "Argumentatie".

Wat jij wel goed begrijpt is discussies "ontsporen".
Ah want ik kom ook met whataboutisms constant natuurlijk 8)7
Anoniem: 143912
@Sn0wblind2 januari 2021 23:17
Ah jij doet niks anders dan selectief winkelen
Ah ja zoals de oeigoeren kwestie vergelijken met mensen dat illigaal de grenzen passeren wat jij zo goed kan. Dan nog het lef hebben anderen van "selectief shoppen" te betichten 8)7
Anoniem: 143912
@Sn0wblind6 januari 2021 00:37
Ah ja zoals geen woord rept over in kooien opgesloten kinderen en steeds selectief blijft winkelen over mensen reeducation centres wat jij zo goed kan. Dan nog het lef hebben anderen van "whataboutisms " te betichten |:(
Bevestig het nog even, want je eigen volk opsluiten in "reeducation centers" (Wat overigens gewoon dwangarbeid is). Versus mensen die je land illigaal betreden vastzetten (ben het er verder mee eens dat de manier waarop inhumaan is) als hetzelfde bestempelen laat alleen maar zien dat er iets goed mis zit in dat hoofdje van je. Maar dat is dus niet de definitie van selectief winkelen. Als de VS ook eigen inwoners in kampen zou stoppen, dan zou je inderdaad een case hebben.
Anoniem: 143912
@Sn0wblind8 januari 2021 23:22
Bevestig zeker,trollen met onschuldige mensen opsluiten in kooien waar zelfs kinderen niet gespaard worden en black sites versus reeducation centers waarvan alle aantijgingen niet bewezen zijn laat alleen maar zien dat er iets goed mis zit in dat lege kop van jou, Je bent knettergek jij.
Overigens mochten de aantijgingen over de reeducation centers (gedeeltelijk) waar zijn dan ben ook mee eens dat dat vrijblijvender en humaner moet zijn. Maar er is nog niks bewezen.

Dat is zeker selectief winkelen ja.
Als de VS ook eigen inwoners in kampen zou stoppen, dan zou je inderdaad een case hebben.
Dus de karakter van de case wordt bepaald door de oorsprong van de mensen.
wat een klinkklare onzin
Kopie post, feiten weglaten en verschillen in de situatie niet durven te benoemen. Totaal mijn tijd niet waardig.
antwoord post op fantasien. Fabeltjeskrant als feiten presenteren, jij durft wel. Ook totaal mijn tijd niet waardig.
Het grote verschil is dat China het gebruikt voor politieke doeleinden en geen tegenspraak duld. Zie zakenman die voor jaren gevangenis ingaat omdat hij kritiek had op de grote leider.
Anoniem: 143912
@lighting_5 oktober 2020 21:52
Het grote verschil is dat China het gebruikt voor politieke doeleinden en geen tegenspraak duld. Zie zakenman die voor jaren gevangenis ingaat omdat hij kritiek had op de grote leider.
Die zakenman is niet door geheime data verzamelen van Huawei.
China is niet de juiste plek als je prangende behoefte heb om met spandoeken op straat te lopen of openbaar wil spreken over politiek.
Ieder zijn eigen prioriteit en zo heeft ieder land hun eigen straffen ook al zijn 'wij' helemaal niet mee eens.
Zo kan je in een ander land forse gevangenisstraffen krijgen voor belediging van Monarchie op Facebook. Dus Facebook werkt ook mee aan politiek doeleinden? En dit alles prima?
https://www.theguardian.c...-the-monarchy-on-facebook
Nog een andere voorbeeld: https://www.aljazeera.com...-in-jail-for-royal-insult

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 5 oktober 2020 21:55]

"Zo kan je in een ander land forse gevangenisstraffen krijgen voor belediging van Monarchie op Facebook." Ja en dat is bijna net zo raar als mensen in kampen stoppen. Je reageert hier op een Nederlands forum, en hier in NL mag je zeggen dat Alex een plofkop heeft. En over Bummibol mag je dat in zijn land niet zeggen. Dat maakt Bummibol-country en China akelige landen, Nederland niet. edit typo

[Reactie gewijzigd door theobril op 5 oktober 2020 22:15]

Anoniem: 143912
@theobril5 oktober 2020 22:22
"Zo kan je in een ander land forse gevangenisstraffen krijgen voor belediging van Monarchie op Facebook." Ja en dat is bijna net zo raar als mensen in kampen stoppen. Je reageert hier op een Nederlands forum, en hier in NL mag je zeggen dat Alex een plofkop heeft. En over Bummibol mag je dat in zijn land niet zeggen. Dat maakt Bummibol-country en China akelige landen, Nederland niet. edit typo
Je kunt 5 jaar de bak ingaan met beledigen van Wimlex.
https://www.nporadio1.nl/...iet-meer-van-deze-tijd-is

We reageren hier inderdaad op een Nederlands forum, en hier in NL mogen gewoon van alles zeggen over China en USA wat we willen.
In China bent mag je daar weer bepaalde dingen niet doen maar bepaalde dingen weer wel en ook in de USA. Nogal wiedes niet waar.
Wat is je probleem dan?
PS Als Bummibol-country en China akelige landen, vanwaar dan alle selectieve aandacht voor China. Dit artikel gaat helemaal niet over China of Bumibol.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 5 oktober 2020 23:13]

Je weet zelf dat de kans op 5 jaar haast 0 is. Dan moet je het bont maken. Hoevaak is willem alexander en maxima op tv wel belachelijk gemaakt.
Nee die chinese panda held van jou heeft tenen die reiken tot aan Nederland
Anoniem: 143912
@lighting_5 oktober 2020 23:19
Je weet zelf dat de kans op 5 jaar haast 0 is. Dan moet je het bont maken. Hoevaak is willem alexander en maxima op tv wel belachelijk gemaakt.
Nee die chinese panda held van jou heeft tenen die reiken tot aan Nederland
kritiek is toegestaan tot op een zekere hoogte
https://www.dw.com/en/how...s-china-allow/av-49963322
Over het algemeen het zo dat het uit den boze of niet gepast is in Aziatisch cultuur om met de draak uit te hangen hoewel ik van mening ben dat het wel moet kunnen, maar wie ben ik.
Zo spreken wij docenten aan met voornamen dat is ook uit den boze in oost Aziatische cultuur.
Jaja. En daarom is winnie de pooh van Chinese internet verdwenen. Wie probeer je voor de gek te houden?
Anoniem: 143912
@lighting_5 oktober 2020 23:28
nee hoor je kunt Pooh prima opzoeken op chinese internet
https://www.baidu.com/s?i...5&rsv_sug4=1391&rsv_sug=1

Je kunt ook Pooh pluche kopen bij Walmart supercenter
De cultuur in china is niet hetzelfde als dat in Japan, Zuid Korea, Singapore, Vietnam etc waar je wel vrij kan spreken. Dat is toch echt unieker aan dictaturen en minder vrije regimes

Dus om het op Aziatische cultuur te gooien gaat toch wel erg ver.
Volgens mij is Azie een heel groot continent. En Vietnam samen met China? denk van niet.
Volgens mij reageer je op de verkeerde?
Anoniem: 143912
@Traunuoc9 oktober 2020 22:50
China gaat niet samen met Vietnam?
Nederland gaat ook niet samen met Duitslan..
@Sn0wblind jij ook al een cia medewerker, leuk hier volgens llee zitten hier ondertussen al een dozijn cia medewerkers, toch klote als we ontmaskerd worden door zo een slimme vrouw als llee.

llee wordt je niet een beetje ziek van zo veel weerstand om maar in je eentje te vechten tegen al die cia medewerkers die het op jou voorzien hebben op tweakers, al hun anti china propaganda, zou toch wat hulp zoeken met nog wat 50 cents vrienden van je.

Sorry maar moet nu stoppen, wordt weer tijd voor de anonieme tweakers cia praatgroep, zie je straks wel @zeronine. 8)7
Anoniem: 143912
@bbob15 oktober 2020 00:20
ZeroNine en bbob1970 zijn zo te zien collega's van elkaar om propaganda te verspreiden. En naar verluid zijn er nog 10 andere collega's van hun actief.
bbob1970 wordt je zelf niet een beetje ziek van elke keer dat je fake news en propaganda gedebunked wordt? Alle fake news en propaganda van jou worden massaal doorheen geprikt.
Alle fake news en propaganda van jou worden massaal doorheen geprikt.
massaal, wow maar ik begrijp het hoor als je last hebt van een persoonlijkheidsstoornis en meerdere personen bent dan zie je jezelf natuurlijk snel als massaal.

Maar als ik gewoon even kijk naar de moderate van andere tweakers valt het mij op dat je toch heel vaak in de - komt. Maar laten we het er maar op houden dat alle cia tweakers hier jou massaal - tekens geven.

Maar 10 cia medewerkers, naar verluid uit de wandelgangen heb ik vernomen dat het er toch minimaal 1000 zijn. immers iedereen die commentaar heeft op jou is een cia medewerker en dat worden steeds meer en meer en meer tweakers.
Anoniem: 143912
@bbob17 oktober 2020 16:11
[...]

massaal, wow maar ik begrijp het hoor als je last hebt van een persoonlijkheidsstoornis en meerdere personen bent dan zie je jezelf natuurlijk snel als massaal.

Maar als ik gewoon even kijk naar de moderate van andere tweakers valt het mij op dat je toch heel vaak in de - komt. Maar laten we het er maar op houden dat alle cia tweakers hier jou massaal - tekens geven.

Maar 10 cia medewerkers, naar verluid uit de wandelgangen heb ik vernomen dat het er toch minimaal 1000 zijn. immers iedereen die commentaar heeft op jou is een cia medewerker en dat worden steeds meer en meer en meer tweakers.
ik heb geen persoonlijkheidsstoornis maar zo te zien heb jij problemen met tellen of je selectieve problemen wat is al eerder heb gemerkt.
Jij mag van alles kijken maar moderate is gewoon een gedrocht. Maar laten maar niet op houden dat alle cia tweakers hier mij massaal - tekens geven maar laten we het er maar op houden dat de moderatie biased is omdat die voor een hoop Tweakers uitgeschakeld is.

een citaat van jou:
zitten hier ondertussen al een dozijn cia medewerkers,
Dozijn =12 minus Zeronine en bbob1970 = 10 restant
Anoniem: 143912
@Sn0wblind7 oktober 2020 22:26
Vrij spreken in Vietnam en Singapore in 1 zin? LOL dan moet China daar toch ook echt bij horen.
Je kunt tot op zekere hoogte gewoon vrij spreken in China
https://www.dw.com/en/how...s-china-allow/av-49963322

De zogenaamde persvrijheid in Japan is nou net de verkeerde type persvrijheid:
https://en.wikipedia.org/wiki/Kisha_club
http://www.cfom.org.uk/20...-vision-of-media-freedom/
Vrijspreken in gesloten kringen kan net zoveel in China als in Japan.
Je kan gewoon de straat op als organisatie in de genoemde landen om je onvrede te uiten. Edge cases opzoeken uit opinie stukken doen daar niet aan af.
Anoniem: 143912
@Sn0wblind9 oktober 2020 22:48
Je kan ook gewoon de straat op als organisatie in China om je onvrede te uiten. geen Edge cases maar keiharde cijfers.
https://edition.cnn.com/2...rker-protest-trade-union/
http://www.chinadaily.com...4/09/content_17415767.htm
Dat is niet hetzelfde als tegen de politiek......

Wel beetje reeel blijven.
Anoniem: 143912
@Sn0wblind9 oktober 2020 23:02
Dat is niet hetzelfde als tegen de politiek......

Wel beetje reeel blijven.
1 dat is wel de straat op als organisatie in China om je onvrede te uiten.
2 in 'de genoemde landen' tegen de politiek is evenmin uit den boze
1 dat is wel de straat op als organisatie in China om je onvrede te uiten.
Dat is geen protest tegen de regering, daar ging het om. Ik bedoel dit kwam letterlijk uit jouw vingers in 1 van je eerdere posts "China is niet de juiste plek als je prangende behoefte heb om met spandoeken op straat te lopen of openbaar wil spreken over politiek."
2 in 'de genoemde landen' tegen de politiek is evenmin uit den boze
Niet liegen Lee,

Kleine selectie van protesten in Japan versus de politiek
https://www.bbc.com/news/av/world-asia-34101247
https://www.reuters.com/a...est-idUSKCN0QZ0C320150830
https://globalnews.ca/new...esters-japan-new-zealand/
https://www.bbc.com/news/av/world-asia-pacific-13740003
https://monitor.civicus.o...ng-reforms-anti-rape-law/
https://nvdatabase.swarth...-prime-minister-1959-1960

Bijvoorbeeld in VIetnam
https://learningenglish.v...r-in-vietnam/4447439.html
https://www.bbc.com/news/world-asia-44428971
https://www.scmp.com/news...am-set-aggravate-tensions

Of in Zuid Korea
https://www.dailysabah.co...-despite-covid-19-warning
[...]

Dat is geen protest tegen de regering, daar ging het om. Ik bedoel dit kwam letterlijk uit jouw vingers in 1 van je eerdere posts "China is niet de juiste plek als je prangende behoefte heb om met spandoeken op straat te lopen of openbaar wil spreken over politiek."
dat staat er niet, geen dingen lezen wat er niet staat svp Zeronine. Dit staat er:
Je kan gewoon de straat op als organisatie in de genoemde landen om je onvrede te uiten. Edge cases opzoeken uit opinie stukken doen daar niet aan af.
daarnaast heb ik eerder aangegeven dat je tot op zekere hoogte gewoon vrij spreken in China.
Dit is al letterlijk eerder gepost door mij:
China is niet de juiste plek als je prangende behoefte heb om met spandoeken op straat te lopen of openbaar wil spreken over politiek.
Je bent zelf een grote leugenaar Zeronine, ga zelf niet liegen

China net als in Vietnam:
https://www.dw.com/en/new...lls-over-china/a-16249130
https://www.scmp.com/news...damage-may-be-over-us100m

Vietnam en Singapore:
https://www.hrw.org/repor...on-and-assembly-singapore
https://www.hrw.org/world.../country-chapters/vietnam

Japan en Z Korea: geen commentaar geleverd over de civil liberties daar.
dat staat er niet, geen dingen lezen wat er niet staat svp Zeronine. Dit staat er:
Je kan gewoon de straat op als organisatie in de genoemde landen om je onvrede te uiten. Edge cases opzoeken uit opinie stukken doen daar niet aan af.
daarnaast heb ik eerder aangegeven dat je tot op zekere hoogte gewoon vrij spreken in China.
Dit is al letterlijk eerder gepost door mij:
Nou niet liegen ouwe patatbakker. Wat ik gequote heb uit 1 van jou eerdere reacties binnen dit draadje toont toch echt dat dit over protest jegens de regering ging en niet jegens private partijen.

https://imgur.com/Ns5JqQV
Lol protest in China aanhalen jegens de Japanse overheid. Dat is dus niet jegens de Chinese overheid. Naast dat China dit actief gepromoot heeft om onvrede af te buigen in eigen land naar een andere partij.

Iets wat jij ook in jouw posts altijd doet, afbuigen van het kernonderwerp, rat.
[...]
Nou niet liegen ouwe patatbakker. Wat ik gequote heb uit 1 van jou eerdere reacties binnen dit draadje toont toch echt dat dit over protest jegens de regering ging en niet jegens private partijen.

https://imgur.com/Ns5JqQV
Je ben zelf een leugenaar, ouwe CIA troll.
Ik heb zelf letterlijk gepost dat protest tot op zekere hoogte.in China mogelijk is maar dat je daar niet moet zijn als je prangende behoefte heb om met spandoeken op straat te lopen of in het openbaar politiek wil spreken. Zoe te zien moet je echt terug naar basisschool om te leren lezen. Dit ik heb ik gepost:
China is niet de juiste plek als je prangende behoefte heb om met spandoeken op straat te lopen of openbaar wil spreken over politiek.
[...]


Lol protest in China aanhalen jegens de Japanse overheid. Dat is dus niet jegens de Chinese overheid. Naast dat China dit actief gepromoot heeft om onvrede af te buigen in eigen land naar een andere partij.

Iets wat jij ook in jouw posts altijd doet, afbuigen van het kernonderwerp, rat.
LOL Protest Japan aanhalen jegens de Chinese overheid.. Dat is dus niet jegens de Vietnamese overheid. Naast dat Vietnam dit ook actief gepromoot heeft om onvrede af te buigen in eigen land naar een andere partij.
Jouw eigen redenering als een boemerang weer teruggestuurd en toch blijf je als een strontvlieg op een stuk stront vastgeplakt..
Je ben zelf een leugenaar, ouwe CIA troll.
Ik heb zelf letterlijk gepost dat protest tot op zekere hoogte.in China mogelijk is maar dat je daar niet moet zijn als je prangende behoefte heb om met spandoeken op straat te lopen of in het openbaar politiek wil spreken. Zoe te zien moet je echt terug naar basisschool om te leren lezen. Dit ik heb ik gepost:
Hoe ben ik een leugenaar als ik naar jouw eigen post refereer en er ook nog eens een screenshot van post? Weet je wel wat je typt ouwe wumao troll?
LOL Protest Japan aanhalen jegens de Chinese overheid.. Dat is dus niet jegens de Vietnamese overheid. Naast dat Vietnam dit ook actief gepromoot heeft om onvrede af te buigen in eigen land naar een andere partij.
Wat typ je allemaal, even opnieuw proberen, Je gaat van de hak op de tak zonder enige rode lijn je betoog.
Jouw eigen redenering als een boemerang weer teruggestuurd en toch blijf je als een strontvlieg op een stuk stront vastgeplakt..
Volgens mij is je boomerang kapot want hij werkt niet. Maar het is wel erg entertaining om te zien hoe jij keer op keer hapt. De gedachte van hoe jij achter je PC zit met een gezicht alsof je moet poepen elke keer binnen topic die gereletateerd zijn aan China zijn priceless. Keep it up buddy!
[...]

Hoe ben ik een leugenaar als ik naar jouw eigen post refereer en er ook nog eens een screenshot van post? Weet je wel wat je typt ouwe wumao troll?
Hoe ben ik dan een leugenaar? Ik heb al meerdere keren aangegeven dat protest tot op zekere hoogte.in China mogelijk is maar dat je daar niet moet zijn als je prangende behoefte heb om met spandoeken op straat te lopen of in het openbaar politiek wil spreken.
Dit is echt te zielig voor woorden ouwe CIA troll!
[...]

Wat typ je allemaal, even opnieuw proberen, Je gaat van de hak op de tak zonder enige rode lijn je betoog.


[...]

Volgens mij is je boomerang kapot want hij werkt niet. Maar het is wel erg entertaining om te zien hoe jij keer op keer hapt. De gedachte van hoe jij achter je PC zit met een gezicht alsof je moet poepen elke keer binnen topic die gereletateerd zijn aan China zijn priceless. Keep it up buddy!
Jonge je weet zelf niet eens waar je over hebt. Heb je zelf wel op je eigen links geklikt. Zo te zien niet dus. Je komt zelf met links met protesten in Vietnam tegen China en je krijgt links terug met protesten in China tegen Japan LOL
Nu ik alles van jou finaal de grond in heb geboord blijf je toch als een strontvlieg op een stuk stront kleven.
Hoe ben ik dan een leugenaar? Ik heb al meerdere keren aangegeven dat protest tot op zekere hoogte.in China mogelijk is maar dat je daar niet moet zijn als je prangende behoefte heb om met spandoeken op straat te lopen of in het openbaar politiek wil spreken.
Dit is echt te zielig voor woorden ouwe CIA troll!
Ik reageer toch echt op een ander stuk text waar ik een screenshot van gemaakt heb. Dat je moeite hebt met je eigen verhaal to volgen is niet het probleem van anderen.
Jonge je weet zelf niet eens waar je over hebt. Heb je zelf wel op je eigen links geklikt. Zo te zien niet dus. Je komt zelf met links met protesten in Vietnam tegen China en je krijgt links terug met protesten in China tegen Japan LOL
Nu ik alles van jou finaal de grond in heb geboord blijf je toch als een strontvlieg op een stuk stront kleven.
Ik heb het over protesten gericht op eigen politiek en hier ook naar gelinked. Rare definitie van in de grond boren heb jij ouwe frietbakker.
[...]

Ik reageer toch echt op een ander stuk text waar ik een screenshot van gemaakt heb. Dat je moeite hebt met je eigen verhaal to volgen is niet het probleem van anderen.
Ik heb al 3x toch echt hierop gereageerd met dezelfde stuk tekst geciteerd. Dat je helemaal achterlijk bent is niet het probleem van anderen.
[...]

Ik heb het over protesten gericht op eigen politiek en hier ook naar gelinked. Rare definitie van in de grond boren heb jij ouwe frietbakker.
Je komt aan met protest in Vietnam over China -> GEEN protesten gericht op eigen politiek!
Je hebt je eigen links niet eens gekeken
Hey weer een kopieer post en een ontkenning van een screenshot naar waar ik refereer.

Blinde frietbakker.

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 17 oktober 2020 15:36]

dezelfde post = dezelfde antwoord

als je toch niet eerst ga leren om lezen en te schrijven da dan je beter je krantenwijk afmaken of gaan vakkenvullen. Of betaalt je CIA baas meer?.
Te dom om te poepen, simpele wereld voor jou of niet. Als iemand niet pro china is, is het meteen cia 8)7.

We leven hier in Nederland, niet de VS.
Te dom om te poepen, simpele wereld voor jou of niet. Als iemand niet pro china is, is het meteen cia 8)7.

We leven hier in Nederland, niet de VS.
So heb jij sanitaire problemen thuis? Daar ziet het er wel naar uit. Als iemand jouw selectief winkelen en/of fabeltjes krant doorprikt is meteen pro China |:(

We leven hier in Nederland, niet China.
Jouw reactie history is alleen rondom china. Doorzichtiger kan niet dhr frietbakker.
Jouw reactie historie is grote mate CIA propaganda recyclen. Doorzichtiger kan niet dhr CIA troll
Niet liegen frietbakkertje, beide onze post geschiedenis is voor iedereen inzichtleijk.

Jou politiek geladen reacties rondom het onderwerp China (en dan laat ik posts puur over technologie en het product er uit).
https://imgur.com/djp0CDj

Dit was in het verleden zelfs erger nadat het op begon te vallen en er meerdere inclusief ikzelf jouw hierop hebben gewezen.

Versus mijn postgeschedenis in dezelfde range.
https://imgur.com/bHorQoU

Je bent hier dus alleen om de China troll uit te hangen, een zielig jochie wat vroeger getreiterd is en nu boos is op de witte maatschappij en je zit jezelf dus maar af te reageren op publieke fora. Daar zijn betere sites voor zoals Reddit, kan je misschien likeminded wumao trolletjes vinden. Je bent nogal makkelijk af te lezen.

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 23 oktober 2020 00:49]

Je bent zelf een vieze leugen meneer de CIA troll

Alleen de eerste pagina van jou postgeschiedenis zijn 46 vd 60 posts dus meer dan driekwart is China gerelateerd.
ZeroNine
Geregistreerd op 18 januari 2003, laatste wijziging 28 september 2020.


24-10-2020 Vermeende 3DMark-scores van AMD Radeon RX 6800XT verschijnen online 1 2 3 4 5 6 7 8 9 +4
24-10-2020 System76 brengt Linux-workstation met maximaal vier RTX Quadro-videokaarten uit 1 2 +1
23-10-2020 Intel heeft DG2-chip voor 'enthousiast'-gpu aangezet in lab 1 2 3 +1
23-10-2020 Gerucht: Huawei wil HarmonyOS 2.0 uitbrengen voor bestaande telefoons 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 +2
23-10-2020 Huawei kondigt Mate 40-smartphone op 22 oktober aan 1 2 3 4 0
Je bent hier dus voornamelijk om de CIA propaganda te recyclen,en CIA troll uit te hangen ... echt een zielig jochie. Ga zelf maar naar sites zoals Reddit om je propaganda te recyclen., kan je misschien likeminded CIA trolletjes vinden. Je bent nogal makkelijk af te lezen.
Alleen de eerste pagina van jou postgeschiedenis zijn 46 vd 60 posts dus meer dan driekwart is China gerelateerd.
Bewijs dan? Kom dan op met die screenshots waar dit uit zou blijken. Ben je op je teentjes getrapt frituurbakkertje? Gotcha
Je bent hier dus voornamelijk om de CIA propaganda te recyclen,en CIA troll uit te hangen ... echt een zielig jochie. Ga zelf maar naar sites zoals Reddit om je propaganda te recyclen., kan je misschien likeminded CIA trolletjes vinden. Je bent nogal makkelijk af te lezen.
Zelfs bij de Action vind je betere Chinese kopie rotzooi dan wat jij uitspuwt.

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 25 oktober 2020 00:58]

[...]


Bewijs dan? Kom dan op met die screenshots waar dit uit zou blijken. Ben je op je teentjes getrapt frituurbakkertje? Gotcha


[...]

Zelfs bij de Action vind je betere Chinese kopie rotzooi dan wat jij uitspuwt.
Hier is bewijs: https://ibb.co/ZfzdKBQ
Soso je bent tegenwoordig vakkenvuller dus bij de Action.
Errrm je haalt daar maar 4 topics aan waarvan 1 een lading reacties is binnen een discussie met jouw? Zelfs voor een brainwashed frietbakkers zoals jou snap je er weinig van. Oftewel maar 2 topics van de 5 dat China gerelateerd is? Open eens de hele lijst digibeet.
Zo te zien kom je echt niet verder dan vakkenvullen. Alleen al op de 1e pagina zie je al meteen 46 vd 60 posts dus meer dan driekwart is China gerelateerd zijn. Maar tellen is kennelijk iets te hoog gegrepen voor jou.
Fotos liegen niet, je kan je leugens blijven typen, eruit proberen te wurmen als een rat ui teen wetmarket liggende in Wuhan.

Maar het is toch echt evident dat de topics waar ik in actief ben voor het grootste gedeelte niks met China & politiek te maken heeft in tegenstelling tot jou. Wumao trolletje.

De laatste topics waar ik op gereageerd heb:
https://imgur.com/0UhJWis

De laatste topics waar jij op reageerde:
https://imgur.com/nIPiJSU

Je bent op de verkeerde site wumao patatbakker.
Hoe hard je ook wilt trollen screenshots liegen niet https://ibb.co/ZfzdKBQ
Je bent op de verkeerde site CIA troll vakkenvuller.
Dus 2 van de 5 topics waarvan de 2 topics betreft China reacties op jou zijn maakt mij tot een CIA troll, open anders eens de hele lijst zoals ik dat deed. Leugenaartje, niveautje CCP propeganda van jouw. Maar dat past dan ook wel bij je afkomst.
je echt moeite met tellen. het zijn 46 reacties
Knuppel, we hebben het hier over topics. De reacties zijn op jou. Jouw reactie geschiedenis is voor het overgrote gedeelte op topics betreft China. Als een echte wumao trolletje dat kwaad is op de witte man omdat je gepest bent als kind zijnde. Bij mij is het juist andersom, nog geen 10% van mijn postgeschedenis is op topics betreft China.
Beste knuppel we hebben het hier over reacties en jouw reactie geschiedenis is voor het overgrote gedeelte op topics betreft China. Als een echte CIA trolletje die steeds CIA propaganda herhaalt. Zo te zien kan je niet een rekenen ca driekwart van jouw reacties betreft anti China propaganda
Screenshots liegen niet, mijn postgeschiedenis gaat voor 90% over tech. Maar als je moeite met lezen en het onderscheiden van objecten hebt, wil ik je best wel geld sturen voor een brilletje, want nu begin ik je gewoon zielig te vinden.

Reacties tellen binnen 1 draadje wat allen reacties op jou onzin zijn staat niet gelijk aan postgeschiedenis uit losse onderwerpen. Maar dit laat maar wel weer zien wat voor rat je bent. Alles om te proberen een discussie naar je hand te zetten.
Screenshots liegen niet, ik heb een screenshot gemaakt jouw postgeschiedenis en voor rond driekwart van jouw reacties gaan over anti China propaganda. Tel maar na.. Maar als je moeite met tellen van reacties, wil ik je ook best wel een brilletje sturen, want nu begin ik je gewoon nog veel zieliger te vinden.

Reacties allemaal tellen ja en dat laat ook jouw enorme aantal onzin en fantasie berichten zien. Alles telt inderdaad. Maar dit laat maar wel weer zien wat voor strontvlieg jij bent die op een stuk stront blijft hijgen. Alles om te proberen te spinnen.
Screenshots liegen niet, ik heb een screenshot gemaakt jouw postgeschiedenis en voor rond driekwart van jouw reacties gaan over anti China propaganda. Tel maar na.. Maar als je moeite met tellen van reacties, wil ik je ook best wel een brilletje sturen, want nu begin ik je gewoon nog veel zieliger te vinden.
Dat heb je niet, je hebt de 5 laatste posts gepakt en daar de reacties van geteld. Ikheb screenshots van een groter bereik gemaakt en alleen de posts uitgelicht, reacties tellen op die posts is nogal onzinning want dat zijn reacties op reacties. Zoals langlopende conversaties met jou. Dat is niet hoe het werkt. Maar aangezien je laaggeletterd bent kan ik je dat vergeven.
\Reacties allemaal tellen ja en dat laat ook jouw enorme aantal onzin en fantasie berichten zien. Alles telt inderdaad. Maar dit laat maar wel weer zien wat voor strontvlieg jij bent die op een stuk stront blijft hijgen. Alles om te proberen te spinnen.
Altijd dat "nietes, jij doet dat" roepen als een klein kind wat gespest wordt door de boxe witte man.
na 2x klikken kun je al meteen zien inderdaad. het aantal reacties tellen geeft pas een goed beeld van het werkelijke aantal berichten alleen het aantal posts tellen is nogal onzinnig want dat een kreet lanceren is helemaal niet te vergelijken met het enorme aantal onzin waarmee jij aankomt bij sommige artikelen. Dat is niet hoe het werkt. Maar aangezien je laaggeletterd bent kan ik je dat ook wel vergeven.

En jij komt pas met "nietes, jij doet dat" roepen als een klein kind geobsedeerd met anti China propaganda
het aantal reacties tellen laat alleen maar zien hoelang die discussies/troll convo's met jou doorgaan. Maar goed, als je puur kijkt naar onderwerpen komt het jouw verhaaltje natuurlijk niet uit. En jij jezelf maar afvragen waarom meerdere Tweaker gebruikers jou met de nek aankijken. Maar zoals ik al zei, een rat doet alles om uit het nauw te komen he Lee? Ouwe patatbakker :+ . Hebben je ouders daar zo hard voor gewerkt als Chinese immigraten en dan komt er zo drol er uit voort. Maar ik ben je ouders dankbaar voor al die entertainment tijdens deze saaie Corona dagen.
het aantal reacties tellen laat alleen maar zien hoelang die discussies/troll convo's met jou doorgaan. Maar goed, als je puur kijkt naar onderwerpen komt het jouw verhaaltje natuurlijk niet uit. En jij jezelf maar afvragen waarom meerdere Tweaker gebruikers jou met de nek aankijken. Maar zoals ik al zei, een rat doet alles om uit het nauw te komen he Lee? Ouwe patatbakker :+ . Hebben je ouders daar zo hard voor gewerkt als Chinese immigraten en dan komt er zo drol er uit voort. Maar ik ben je ouders dankbaar voor al die entertainment tijdens deze saaie Corona dagen.
het aantal reacties tellen laat goed zie hoe zwaar een betaald topic weegt. Je kunt bij een groot aantal artikelen fire en forget troll convo's inschieten en de relatieve volume van tijd en berichten komt goed tot uitdrukking bij het vergelijken van het aantal reacties en dan komt jouw verhaaltje natuurlijk niet uit. En jij jezelf maar afvragen waarom meerdere Tweakers gebruikers jou met de nek aankijken. Maar zoals ik al zei, je blijft een strontvlieg die op een stuk stront blijft hijgen
Ouwe vakkenvuller, krijg je niet genoeg betaald en probeer je nu bij te freelancen met troll opdrachten. Mijn ouders hebben geen problemen maar ik heb meer medelijden met jouw ouders die de allergrootste drol heeft voortgebracht. Jouw entertainment is niet echt vermakelijk maar meer om te huilen.
het aantal reacties tellen laat goed zie hoe zwaar een betaald topic weegt.
Het aantal reacties laat zien hoe lang hij blijft happen want de topics zijn reacties op jouw onzin. Laten wij er eens data bij pakken. Jouw gemiddelde reactie score is 0,1. Dat is dus hoe weinig waarde mensen op Tweakers hechten aan jouw posts.Waar ik dus op 0.7 zit.
En jij jezelf maar afvragen waarom meerdere Tweakers gebruikers jou met de nek aankijken. Maar zoals ik al zei, je blijft een strontvlieg die op een stuk stront blijft hijgen
Weer een kopie post, niveautje groep 3. Iets wat door je taalkundige vaardigheiden akelig stevig bevestigd wordt.
Ouwe vakkenvuller, krijg je niet genoeg betaald en probeer je nu bij te freelancen met troll opdrachten. Mijn ouders hebben geen problemen maar ik heb meer medelijden met jouw ouders die de allergrootste drol heeft voortgebracht. Jouw entertainment is niet echt vermakelijk maar meer om te huilen.
Hpa, hap, hap zit je buikje al vol van het constant happen? Je bent voorspelbaar en saai.
[quote]
[...]

Het aantal reacties laat zien hoe lang hij blijft happen want de topics zijn reacties op jouw onzin. Laten wij er eens data bij pakken. Jouw gemiddelde reactie score is 0,1. Dat is dus hoe weinig waarde mensen op Tweakers hechten aan jouw posts.Waar ik dus op 0.7 zit.
[quote]

Het aantal reacties laat zien hoe lang hij jij onzin blijft strooien en dat jouw onzin blijft debunken. Laten wij even jouw data debunken. Het gemiddelde score is een groot gedrocht. Als dat voor iedereen aanzet dan zakt jouw score tot wel 0. Dat is dus hoe weinig de score betekent.

[...]
Weer een kopie post, niveautje groep 3. Iets wat door je taalkundige vaardigheiden akelig stevig bevestigd wordt.


[...]

Hpa, hap, hap zit je buikje al vol van het constant happen? Je bent voorspelbaar en saai.
Dat heet al jouw shit retour
Het aantal reacties laat zien hoe lang hij jij onzin blijft strooien en dat jouw onzin blijft debunken. Laten wij even jouw data debunken. Het gemiddelde score is een groot gedrocht. Als dat voor iedereen aanzet dan zakt jouw score tot wel 0. Dat is dus hoe weinig de score betekent.
Leg eens uit hoe de gemiddelde score een "gedrocht" is?
Als dat voor iedereen aanzet dan zakt jouw score tot wel 0.
Nu in het Nederlands aub, je zit niet op QQ hier. "Als dat"? Als je dat? Het staat voor iedereen "aan" en is gewoon de gemiddelde score van al jouw posts en deze is extreem laag. Feit, kan jij niks aan veranderen ouwe ontkenner. Je valt harder door mand dan een goedkoop stuk prul val Aliexpress. Maar als verwacht probeer jij jezelf er weer uit te lullen.
Dat heet al jouw shit retour
Nee dat heet gewoon op zijn oud Hollands happen en dat doe je goed.
[...]

Leg eens uit hoe de gemiddelde score een "gedrocht" is?
Nou heel simpel de scores gaat natuurlijk alleen maar op als iedereen ook scores kan geven. Zo niet dan zijn de scores ook niks waard. Nogal wiedes.
[...]
Nu in het Nederlands aub, je zit niet op QQ hier. "Als dat"? Als je dat? Het staat voor iedereen "aan" en is gewoon de gemiddelde score van al jouw posts en deze is extreem laag. Feit, kan jij niks aan veranderen ouwe ontkenner. Je valt harder door mand dan een goedkoop stuk prul val Aliexpress. Maar als verwacht probeer jij jezelf er weer uit te lullen.
Nou jij eerst in het Nederlands aub met je taalkundige vaardigheiden, wat dat ook mag wezen. Wat zijn taalkundige vaardigheiden eigenlijk?
Iets wat door je taalkundige vaardigheiden akelig stevig bevestigd wordt.
Nou heel simpel de scores gaat natuurlijk alleen maar op als iedereen ook scores kan geven. Zo niet dan zijn de scores ook niks waard. Nogal wiedes.
Mensen kunnen scores toekennen aan discussies waar zijn geen deel aan uitmaken, daarnaast wordt het in de gaten gehouden door de moderators zelf waarvan ik zelf ooit deel uitmaakte. Dus nee je verhaal klopt niet en jouw mening is dus niet gewenst op Tweakers.net. Dit is overduidelijk uit de laagst mogelijke reactie score welke jij op dit moment mooi op je profiel hebt staan.
Nou jij eerst in het Nederlands aub met je taalkundige vaardigheiden, wat dat ook mag wezen. Wat zijn taalkundige vaardigheiden eigenlijk?
Draai maar weer om het feit heen dat je slecht bent in het vormen van een simpele zin.

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 3 december 2020 00:27]

[...]

Mensen kunnen scores toekennen aan discussies waar zijn geen deel aan uitmaken, daarnaast wordt het in de gaten gehouden door de moderators zelf waarvan ik zelf ooit deel uitmaakte. Dus nee je verhaal klopt niet en jouw mening is dus niet gewenst op Tweakers.net. Dit is overduidelijk uit de laagst mogelijke reactie score welke jij op dit moment mooi op je profiel hebt staan.
Niet waar niet iedereen kan scores toekennen aan discussies Dat is een grote leugen.Jouw verhaal klopt pas niet en nu val je echt finaal door de mand. Als onwelgevallige moderaties worden uitgezet dan kan je alle scores krijgen ja.. nogal wiedes.
[...]

Draai maar weer om het feit heen dat je slecht bent in het vormen van een simpele zin.
Wie de bal kaatst...
Ik zou zeggen jij smeekt hier wel om. Als we tijd hebben dan kunnen we wel tot aan je pensionering bezig zijn.
Niet waar niet iedereen kan scores toekennen aan discussies Dat is een grote leugen.Jouw verhaal klopt pas niet en nu val je echt finaal door de mand. Als onwelgevallige moderaties worden uitgezet dan kan je alle scores krijgen ja.. nogal wiedes.
Nee hoor, ik kan nu geen score toekennen aan jouw reacties want ik maak onderdeel uit van deze thread en jij kan het ook niet bij mij. Daarnaast worden moderaties ngosteeds gecontrolleerd door frontpage moderators. Ongeinformeerd kindje,
Wie de bal kaatst...
Ik zou zeggen jij smeekt hier wel om. Als we tijd hebben dan kunnen we wel tot aan je pensionering bezig zijn.
Ga je gang zou ik zo zeggen.
[...]


Nee hoor, ik kan nu geen score toekennen aan jouw reacties want ik maak onderdeel uit van deze thread en jij kan het ook niet bij mij. Daarnaast worden moderaties ngosteeds gecontrolleerd door frontpage moderators. Ongeinformeerd kindje,
Nou ik kan ook geen score toekennen aan jouw reacties in alle andere threads. Anders zou jij allang richting 0 zijn gegaan. 100% gedrocht dus.
[...]

Ga je gang zou ik zo zeggen.
zijn we al mee bezig
Nou ik kan ook geen score toekennen aan jouw reacties in alle andere threads. Anders zou jij allang richting 0 zijn gegaan. 100% gedrocht dus.[Nou ik kan ook geen score toekennen aan jouw reacties in alle andere threads. Anders zou jij allang richting 0 zijn gegaan. 100% gedrocht dus.
Waarom is het zo lastig voor jou om zaken alleen al te "begrijpen"?

Tuurlijk kan jij jezelf en discussie partner geen score toekennen. Andere gebruikers die hier geen deel van uitmaken kunnen dit wel als neutrale partij en zij hebben gesproken. Namelijk jouw post zijn gemiddeld een 0.1 waard versus mij 0.7. Wat is dat overigens voor wuamo taal "gedrocht".
Hahahaha kijk hem razen. Iemand proberen te beledigen en dan zo zielig onderuit gaan. Heb medelijden met je. Vraag het anders aan een mod hoe het moderatie systeem werkt. Test het anders zelf en probeer iemand een score buiten het draadje waar in jij actief bent te moderen, zal je zien dat het werkt :) .

Tenzij natuurlijk de hoofd moderators je moderatie rechten hebben ontnomen vanwege teveel mismoderatie infracties. Iets wat mij niet zou verbazen bij jou met je 0.1 score.
Oh ja joh? Nog meer?

[quote]Ik heb inderdaad getest en dat werkt inderdaad niet. Als het werkt dan zou jouw allang rond de 0 score zitten.[/quote[
Wat snap je niet? Dat je niet de reacties van jezelf kan boosten en die van je discussie partner niet kan downvoten? Dat is logisch toch? Jij kan wel van andere mensen de reacties modereren betreft discussies waar jij zelf op dat moment geen deel van uit maakt. Anderen die dus onze posts lezen geven onze posts een score. Jouw posts vinden zij dus gemiddeld een 0.1 waard. Als je het dan nog niet snapt moet je misschien maar een Tweakers frontpage moderator benaderen om het jouw uit te leggen.

Je bent ongewenst :+
Ja dat is ook wat ik zei
Wat is dan je punt?
Nee ik kan geen score geven aan andere mensen bij discussies waar jij zelf op dat moment geen deel van uit maakt. Anders zou jij en vele anderen allang rond de 0 zitten. Daarom is de hele moderatie ook niet voor niets de allergrootste onzin wat er is.
Weet je waarom je dat niet kan, omdat jouw mod status gedeactiveerd is, de reden moet jij zelf beter weten dan anderen, teveel mismoderaties? Misdragen? Het is de allergrootste onzin in jouw ogen omdat jij niet realiseerd dat jouw mening als ongewenst wordt beschouwd op Tweakers.net.

Jij bepaald niet wat noemenswaardige posts zijn op Tweakers, dat doet de gehele community en jij bent hierbij uitgesloten.

Modstatus van jou https://imgur.com/d4U6IQY

Mod status van mij https://imgur.com/a/OqGz5oQ
[...]

Wat is dan je punt?
Punt is dat jij en ik allebei zeggen dat je geen score kan geven op je eigen posts.
[...]

Weet je waarom je dat niet kan, omdat jouw mod status gedeactiveerd is, de reden moet jij zelf beter weten dan anderen, teveel mismoderaties? Misdragen? Het is de allergrootste onzin in jouw ogen omdat jij niet realiseerd dat jouw mening als ongewenst wordt beschouwd op Tweakers.net.

Jij bepaald niet wat noemenswaardige posts zijn op Tweakers, dat doet de gehele community en jij bent hierbij uitgesloten.

Modstatus van jou https://imgur.com/d4U6IQY

Mod status van mij https://imgur.com/a/OqGz5oQ
Ik weet dat mijn modstatus niet is geactiveerd. Daarom is de score ook de allergrootste onzin wat er is. Ik bepaal niet wat noemenswaardige posts zijn op Tweakers maar dat wordt gezamelijk bepaald. Nu dat selectief bepaald wordt is dat ook helemaal niks waard. Dit heeft een potestatief karakter en die kun je dus meteen naar de prullenbak verwijzen.
Punt is dat jij en ik allebei zeggen dat je geen score kan geven op je eigen posts.
Maar wat heeft dat ermee te maken dat jij een score van een 0.1 heeft? Het is een score dat buitenstaanders aan onze discussies aan jou hebben toegekend, niets meer niets minder.

[uoq]te/Ik weet dat mijn modstatus niet is geactiveerd. Daarom is de score ook de allergrootste onzin wat er is. Ik bepaal niet wat noemenswaardige posts zijn op Tweakers maar dat wordt gezamelijk bepaald. Nu dat selectief bepaald wordt is dat ook helemaal niks waard. Dit heeft een potestatief karakter en die kun je dus meteen naar de prullenbak verwijzen.[/quote]
Dit bekrachtigd helemaal niet jouw punt.
Dat heeft alles te maken dat het de allergrootste onzin is. Als iedereen scores kan geven dan zou jij allang richting de 0 staan en niet iedereen kan mij een score geven.
Ohja joh? Jij kan dus spreken voor anderen? Dezelfde mensen die jouw posts kunnen modereren kunnen ook die van mij modereren.
Dit bekrachtigt mijn punt wel.
Leer maar eerst Nederlands te schrijven: 'Dit bekrachtigt helemaal niet jouw punt.
Voltooid tegenwoordige tijd > Bekrachtigd
https://nl.wiktionary.org/wiki/bekrachtigen/vervoeging

Komisch hoe jij jezelf hierover aan het opwinden bent.
Wie beweert dat ik voor anderen kan spreken? De kans is groot dat dezelfde mensen die mij - modereren jou + modereren en als ik zou kunnen modereren is de kans ook groot voor tegengestelde score. Daarom is de score ook de allergrootste onzin wat er is nu dit maar eenzijdig is.
Alleen zijn de scores een gemiddelde van meerdere modererende mensen oftewel community driven. Dat is precies mijn punt. Jouw mening is afwijkend en als ongewenst verklaard op Tweakers. De reden mag je zelf uitvogelen.

Alleen jij hebt moeite met het accepteren dat maar bar weinig mensen jouw mening delen hier dus ga je roeptoeteren dat het niet eerlijk is. Boehoe :+
Ben jij nu een komiek geworden?
We praten hier over zaken die al "voltooid" zijn. Oftewel voltooid tegenwoordige tijd. Dan is het Bekrachtigd zoals je mooi kan lezen in mijn bron. Context Lee, context. Leer het.
De scores zijn een gemiddelde van meerdere modererende mensen en het komt voor dat een vaste prik groepje dezelfde figuren elkaar scores geven.
Heb je wel enig idee hoeveel mensen moderator rechten op Tweakers.net?

Daarnaast zijn er frontpage moderators die een oogje in het zeil houden en bias er uit proberen te filteren.

Nogmaals, blijkbaar vindt het gros dat jouw mening ongewenst is. Dat is nou eenmaal een feit, anders had je een hogere reactie score.
Waar staat het hulpwerkwoord in jouw onderstaande zin in voltooid tegenwoordige tijd? Leer grammatica ZeroNine !
Lees nogmaals de wiki page dat ik gepost heb |:(
Anoniem: 143912
@Sn0wblind2 januari 2021 23:28
[...]
Heb je wel enig idee hoeveel mensen moderator rechten op Tweakers.net?
nee
Daarnaast zijn er frontpage moderators die een oogje in het zeil houden en bias er uit proberen te filteren.

Nogmaals, blijkbaar vindt het gros dat jouw mening ongewenst is. Dat is nou eenmaal een feit, anders had je een hogere reactie score.
Nogmaals, blijkbaar word ik door een zeer select groep gestalkt en aangezien ik geen score kan teruggeven is dit ook het allergrootste onzin wat er is. Dat is nou eenmaal een feit, anders had jij en nog een aantal andere figuren al lang een score gehad van richting 0 en nog een zeer select aantal Tweakers (waar jij ook reacties had ingeschoten) zou anders een veel hogere score hebben gekregen.
[...]

Lees nogmaals de wiki page dat ik gepost heb |:(
yes gelezen en waar staat het jn jouw wiki

Vraag maar aan je kleuterjuf maar ik ook niet te beroerd om je van info te voorzien.
Voltooid tegenwoordige tijd: https://nl.wikipedia.org/wiki/Voltooid_tegenwoordige_tijd

'De voltooid tegenwoordige tijd (VTT of perfectum) is een tijd (tempus) die onder andere het perfectieve aspect uitdrukt. In de Nederlandse grammatica bestaat de voltooid tegenwoordige tijd uit een onderwerp, een hulpwerkwoord in de onvoltooid tegenwoordige tijd en een voltooid deelwoord.'
nee
In principe dus elke user tenzij jouw mod rechten zijn ontnomen door misbruik.
Nogmaals, blijkbaar word ik door een zeer select groep gestalkt en aangezien ik geen score kan teruggeven is dit ook het allergrootste onzin wat er is. Dat is nou eenmaal een feit, anders had jij en nog een aantal andere figuren al lang een score gehad van richting 0 en nog een zeer select aantal Tweakers (waar jij ook reacties had ingeschoten) zou anders een veel hogere score hebben gekregen.
Als je de moeite had genomen om je even snel in te lezen wist je dat elke user moderator status had tenzij misbruik.

"Het moderatiesysteem is open voor iedereen. Om deel te nemen aan het moderatiesysteem hoef je niets anders te doen dan in te loggen."

reviews: Tweakers moderatie faq

Maar ja, in dat slachtoffer rolletje van jou, van "boehoe een select groepje pest mij" kom natuurlijk niet in hoofd op dat je misschien wel helemaal buiten de boot vlt qua mening, normen & waarden welke je vaak genoeg geuit hebt op deze website. Reflecteer maar eens. Blijkbaar heb jij je zodanig misdragen op Tweakers.net dat jouw modrechten zijn afgenomen.
Vraag maar aan je kleuterjuf maar ik ook niet te beroerd om je van info te voorzien.
Voltooid tegenwoordige tijd: https://nl.wikipedia.org/wiki/Voltooid_tegenwoordige_tijd
"Maar ik ben ook niet te beroerd", nog niet bekomen van oud en nieuw? Met je kleuterjuf.
'De voltooid tegenwoordige tijd (VTT of perfectum) is een tijd (tempus) die onder andere het perfectieve aspect uitdrukt. In de Nederlandse grammatica bestaat de voltooid tegenwoordige tijd uit een onderwerp, een hulpwerkwoord in de onvoltooid tegenwoordige tijd en een voltooid deelwoord.'
Zin technisch was het niet de meest compelte zin maar het is een lopende conversatie verspreid over meerdere posts, de context was de VTT. Oftewel correct. Maar "weasel" lekker verder. De enige kwaliteit die jij bezit. :+

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 2 januari 2021 23:49]

Anoniem: 143912
@Sn0wblind6 januari 2021 00:51
[...]

In principe dus elke user tenzij jouw mod rechten zijn ontnomen door misbruik.


[...]

Als je de moeite had genomen om je even snel in te lezen wist je dat elke user moderator status had tenzij misbruik.

"Het moderatiesysteem is open voor iedereen. Om deel te nemen aan het moderatiesysteem hoef je niets anders te doen dan in te loggen."

reviews: Tweakers moderatie faq

Maar ja, in dat slachtoffer rolletje van jou, van "boehoe een select groepje pest mij" kom natuurlijk niet in hoofd op dat je misschien wel helemaal buiten de boot vlt qua mening, normen & waarden welke je vaak genoeg geuit hebt op deze website. Reflecteer maar eens. Blijkbaar heb jij je zodanig misdragen op Tweakers.net dat jouw modrechten zijn afgenomen.
Genoeg gereflecteerd en ik moet toch helaas constateren dat de moderatiescores grote onzin zijn
Door jou genoemde punten en link gaan alleen op als er inzichtelijk wordt gemaakt welke berichten het allemaal betreffen en mogelijkheid tot hoor en wederhoor en beroep op gelijke behandeling. Zelfs deze basisprincipes ontbreken derhalve is het geen eens een halve emmer lauwe pis waard.
[...]


"Maar ik ben ook niet te beroerd", nog niet bekomen van oud en nieuw? Met je kleuterjuf.


[...]

Zin technisch was het niet de meest compelte zin maar het is een lopende conversatie verspreid over meerdere posts, de context was de VTT. Oftewel correct. Maar "weasel" lekker verder. De enige kwaliteit die jij bezit. :+
wat is een 'compelte zin'?
En nee het is gewoon een enorme bullshit wat je in 4 berichten uitkraamt over dit (deel)onderwerp
Genoeg gereflecteerd en ik moet toch helaas constateren dat de moderatiescores grote onzin zijn
Door jou genoemde punten en link gaan alleen op als er inzichtelijk wordt gemaakt welke berichten het allemaal betreffen en mogelijkheid tot hoor en wederhoor en beroep op gelijke behandeling. Zelfs deze basisprincipes ontbreken derhalve is het geen eens een halve emmer lauwe pis waard.
Emmer lauwe pis is wat je hoort als jij met je hoofd aan het schudden bent. Het is een democratisch systeem waar buitenstaanders van een discussie allen kunnen modereren wat weer gechecked wordt door promods etc. Als jij je niet zou misdragen op Tweakers.net zou jij waarschijnlijk je mod rechten nog hebben. Alleen jij met je Calimero syndroom hebt moeite met dat te accepteren. Je hebt geen enige vorm van credibiliteit whatsoever. Vraag anders een mod en vraag waarom jou modrechten gedeactiveerd zijn en val anderen er niet mee lastig.
wat is een 'compelte zin'?
En nee het is gewoon een enorme bullshit wat je in 4 berichten uitkraamt over dit (deel)onderwerp
D'awww jij hebt mij zowaar betrapt op een type, bravo!
En nee het is gewoon een enorme bullshit
Hier nog eentje voor jou "en nee het is gewoon enorme bullshit" er hoeft geen "een" tussen. Voor iemand die zo hoog van de toren durft te blazen heb jij wel moeite met gewoon een zin te vormen. Eentje welke niet overkomt alsof je net overgevlogen bent vanuit China met 50 cent in je broekzak.

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 6 januari 2021 01:00]

Anoniem: 143912
@Sn0wblind8 januari 2021 23:09
[...]

Emmer lauwe pis is wat je hoort als jij met je hoofd aan het schudden bent. Het is een democratisch systeem waar buitenstaanders van een discussie allen kunnen modereren wat weer gechecked wordt door promods etc. Als jij je niet zou misdragen op Tweakers.net zou jij waarschijnlijk je mod rechten nog hebben. Alleen jij met je Calimero syndroom hebt moeite met dat te accepteren. Je hebt geen enige vorm van credibiliteit whatsoever. Vraag anders een mod en vraag waarom jou modrechten gedeactiveerd zijn en val anderen er niet mee lastig.
Dat is het dus niet en je bent in de war met wat er tussen jouw oren zit .. lauwe pis. Als dit niet zo'n totale onzin is zou de scores nog ergnes op slaan maar helaas is dit niet zo. Ok ik vraag aan een mod om aan te wijzen waar het probleem precies zit bij welke post van wanneer en met welke inhoud en ik vergelijk dan met de consistentie met andere posten
[...]

D'awww jij hebt mij zowaar betrapt op een type, bravo!


[...]

Hier nog eentje voor jou "en nee het is gewoon enorme bullshit" er hoeft geen "een" tussen. Voor iemand die zo hoog van de toren durft te blazen heb jij wel moeite met gewoon een zin te vormen. Eentje welke niet overkomt alsof je net overgevlogen bent vanuit China met 50 cent in je broekzak.
Er is niks mee met "en nee het is gewoon enorme bullshit" . Het is taalkundig correct Ga maar eerst aan je juf vragen hoe je correct moet spellen maar dergelijke ongeletterdheid zijn we al gewend aan Trump trollen zoals jij.
D'awwww weet een "Nee jij bent een idioot post". Je begint mij te vervelen. Spreek je wel weer in een ander topic.
Er is niks mee met "en nee het is gewoon enorme bullshit" . Het is taalkundig correct Ga maar eerst aan je juf vragen hoe je correct moet spellen maar dergelijke ongeletterdheid zijn we al gewend aan Trump trollen zoals jij.
Hahaha ik heb enorm veel kritiek op Trump, maar qua niveau kom jij goed in de buurt. Maar het toont wel goed aan dat jij denkt dat iedereen die tegen jou is meteen een Trump aanhanger is. Simpel wereldje in dat hoofdje van jouw. Chee seen ouwe.
D'awwww weet een "Nee jij bent een idioot post". Je begint mij te vervelen. Spreek je wel weer in een ander topic.
Jok begint mij nog veel eerder te vervelen.
[...]

Hahaha ik heb enorm veel kritiek op Trump, maar qua niveau kom jij goed in de buurt. Maar het toont wel goed aan dat jij denkt dat iedereen die tegen jou is meteen een Trump aanhanger is. Simpel wereldje in dat hoofdje van jouw. Chee seen ouwe.
Als dit jouw niveau is, dan heb ik tot aan je pensionering genoeg materiaal om te graven.
Nou nou, dat van die zakenman was wel wat genuanceerder dan alleen kritiek op de grote leider hoor, die man ging uiteindelijk de bak in vanwege fraude (maar natuurlijk willen amerikanen dan net doen alsof het alleen maar is omdat die kritiek had).
Zakenman in China de cel in... op 1,5 miljard Chinezen...

Gooi is een waxinelichtje naar de koets zou ik zeggen...ga s nadenken eerst...
O nee was alleen de houder 8)7 o voor jouw info hij heeft 2 jaar onterecht in de cel gezeten...

[Reactie gewijzigd door Pizzaballs op 5 oktober 2020 22:59]

Heb ik gezegd dat het in NL 100% goed gaat?
Nee. Ik zit liever hier dan in China.
Misschien moet je eens praten met de jongeren in Hong Kong.
Anoniem: 143912
@lighting_5 oktober 2020 23:42
Heb ik gezegd dat het in NL 100% goed gaat?
Nee. Ik zit liever hier dan in China.
Misschien moet je eens praten met de jongeren in Hong Kong.
We moeten helemaal niks en waarover moeten we dan praten met de jongeren in Hong Kong?
Zeg maar tegen met de jongeren in Hong Kong dezelfde streek uit te halen in de USA. Kans is dat je gewoon een kogel door je kop krijgt ipv van dat softe ingrijpen van HK police.
Je ontkent het gewoon.
Prima toch.
Anoniem: 143912
@lighting_6 oktober 2020 08:51
Je ontkent het gewoon.
Prima toch.
ontkent wat? Je weet zelf niet eens wat je typt.
ik vraag alleen wat je zelf beweert en daar kan je niet eens een antwoord op geven
Misschien moet jij is naar china...ik woon daar 70% vd tijd 8)7
Dat zegt niks. Als je pro china bent praat je alles goed. Als zelfs ruben zegt dat we moeten oppassen voor China.
Tsja, ik zou ook graag een extra OS hebben, als dat van niet-Amerikaanse makelij is, nog beter.

Maar een Chinees OS, gaat in de huidige markt, echt niet doorbreken in de VS.
Als het niet doorbreekt in de VS, gaat hij nooit in de buurt komen bij de huidige OSes qua app support.

Ik zie dit dus sowieso niet een werkbaar alternatief worden de komende jaren, behalve als je in China zit en toch al geen WhatsApp maar WeChat e.d. gebruikt, ook al zou dit voor een spotprijsje op de Europese markt te krijgen zijn. Heel misschien als ze app compatibiliteit met Android apps werkend krijgen, maar dat is bijna nooit echt goed zonder Google Play Services.

Uiteindelijk zijn apps essentieel, één van de vele redenen waarom Windows Phone nooit iets geworden is. Leuk dat je mooie en goed geprijsde telefoons hebt, met een slick uitziend OS, maar als je niet de apps die je wilt erop kan krijgen is dat een hele beperking.
sailfishOS heeft ook android-compatibiliteit en de meeste apps van android die ik installeer werken gewoon, slechts een enkele geeft problemen.
Google is een bedrijf.
China is een land.
Je geeft in feite hiermee aan dat je denkt dat het bedrijf Huawei gewoon een pukkel van China is.
Ik weet het niet, maar een (enigszins zelfstandig :X) bedrijf heeft nog enigszins dingen waar je ze op kunt afrekenen.
Een land niet.

Maar ik ben het absoluut eens dat concurrentie goed is.
Alleen als ontwikkelaar zul je weer meer werk hebben als je alle consumenten tevreden wil stellen. Of enkel voor de meest populaire OSjes zoals het geval bij de meeste apps, dan val je als consument ook weer uit de boot dus het is niet altijd beter.
Persoonlijk geef ik liever mijn data aan China dan aan Google.
En waarom dan precies? Heb je enig idee wat er met je gegevens kan gebeuren als het in handen komt van een regime dat geen tegenspraak duldt? Volgens mij heb je geen idee wat je hier roept.
Ik vrees dat de amerikanen nog veel meer weten van ons, en het ook gebruiken zonder toestemming. Ze zullen niet terugschrikken en zelfs Europese industrie schade toe brengen om hun eigen doelen te bereiken. Vergeet niet dat in Amerika bij economische studies de leuze telt: "economie is oorlog, en wij gaan die winnen". De tijd dat Amerika alles kon overheersen is weldra gedaan. Wat Trump deed versnelde dit alleen nog maar.
Persoonlijk geef ik liever mijn data aan China dan aan Google. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut geen voorstander van wat China allemaal uitspookt – ik vind het echt een eng land –, maar voor een Europeaan lijkt me hier toch het "lesser of two evils"-principe van toepassing.
Google verdient miljarden met gebruikersdata verzamelen en deze in te zetten voor diensten, maar ik kan ze niet beschuldigen van vergelijkbare of ergere dingen dan executies, interneringskampen, kidnapping, etc.

Waarom zie je China dan als de "lesser of two evils"? Omdat je al jaren geen nieuws hebt gevolgd? Ik snap het eerlijk gezegd niet.

[Reactie gewijzigd door Dedun op 5 oktober 2020 18:28]

Anoniem: 143912
@Dedun5 oktober 2020 21:43
[...]


Google verdient miljarden met gebruikersdata verzamelen en deze in te zetten voor diensten, maar ik kan ze niet beschuldigen van vergelijkbare of ergere dingen dan executies, interneringskampen, kidnapping, etc.
ik kan Huawei ook niet beschuldigen van vergelijkbare of ergere dingen dan executies, interneringskampen, kidnapping, landen illegaal binnenvallen etc.
Waarom zie je China dan als de "lesser of two evils"? Omdat je al jaren geen nieuws hebt gevolgd? Ik snap het eerlijk gezegd niet.
Heb jij al jaren geen nieuws hebt gevolgd? Ik snap het eerlijk gezegd ook niet. China heeft al meer dan 4 decennia geen oorlogen meer gevochten maar de USA is sinds WW2 non stop aan het oorlog voeren.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 5 oktober 2020 21:44]

ik kan Huawei ook niet beschuldigen van vergelijkbare of ergere dingen dan executies, interneringskampen, kidnapping, landen illegaal binnenvallen etc.
Ben ik de persoon die Google met China vergelijkt i.p.v. de VS met China? Nee, dus probeer dit bezwaar s.v.p. bij de oorspronkelijke schrijver.

Ik begreep overigens dat het Chinese volksleger grootaandeelhouder is van Huawei en dat het land absolute controle uitoefent op alle activiteiten binnen het land, dus ook over die van Huawei.
Anoniem: 143912
@Dedun5 oktober 2020 22:03
[...]


Ben ik de persoon die Google met China vergelijkt i.p.v. de VS met China? Nee, dus probeer dit bezwaar s.v.p. bij de oorspronkelijke schrijver.

Ik begreep overigens dat het Chinese volksleger grootaandeelhouder is van Huawei en dat het land absolute controle uitoefent op alle activiteiten binnen het land, dus ook over die van Huawei.
Dan ook een mooie aanvulling over Huawei. En China vergelijken met de USA.

Nou ik begrijp ook dat Amerikaanse overheidsinstituten grootaandeelhouders zijn van oa Alphabet, Apple, Facebook. Microsoft. De NSA heeft controle over al die data van deze bedrijven.
Wat je nu schrijft klopt absoluut niet. Er is natuurlijk een theoretische weg waarmee de Amerikaanse overheid de controle overneemt van genoemde bedrijven, maar die controlestrijd is zeer onwaarschijnlijk en zou op zijn minst gedeeltelijk of volledig in het oog van het publiek plaatsvinden. De Amerikaanse overheid is geen grootaandeelhouder van genoemde bedrijven. Hoe kom je daar bij?
Anoniem: 143912
@Dedun5 oktober 2020 22:31
Wat je nu schrijft klopt absoluut niet. Er is natuurlijk een theoretische weg waarmee de Amerikaanse overheid de controle overneemt van genoemde bedrijven, maar die controlestrijd is zeer onwaarschijnlijk en zou op zijn minst gedeeltelijk of volledig in het oog van het publiek plaatsvinden. De Amerikaanse overheid is geen grootaandeelhouder van genoemde bedrijven. Hoe kom je daar bij?
Klopt helemaal wel en helemaal geen theoretische weg. De Amerikaanse president regeert nu met executive orders. Op een of andere dag mag Google niks meer verkopen aan bepaalde klanten en zo kan een bedrijf gechanteerd worden om hun bezittingen voor een habbekrats van de hand te doen. Als gedeeltelijk of volledig in het oog van het publiek plaatsvindt dan is het ok? Dus als gedeeltelijk of volledig publiekelijk is aangekondigd de orders van Chinese overheid dan Huawei dan is alles ok?
Hoe kom jij dan daarbij het Chinese volksleger grootaandeelhouder is van Huawei ?
Klopt helemaal wel en helemaal geen theoretische weg. De Amerikaanse president regeert nu met executive orders.
Zo werkt het niet, zowel het congres als het hooggerechtshof kunnen interveniëren .
Op een of andere dag mag Google niks meer verkopen aan bepaalde klanten en zo kan een bedrijf gechanteerd worden om hun bezittingen voor een habbekrats van de hand te doen.
Dit werd gesteund door een goeddeels democratisch verkozen meerderheid in het congress.
Als gedeeltelijk of volledig in het oog van het publiek plaatsvindt dan is het ok?
Dus als gedeeltelijk of volledig publiekelijk is aangekondigd de orders van Chinese overheid dan Huawei dan is alles ok?
Dat zeg ik niet, maar het is nu sowieso niet het geval in de VS en indien dit zou gebeuren zou er dus ruimte zijn voor interventie, door congres, hooggerechtshof en uiteindelijk het electoraat. Die controlemechanismen kent China niet.
Hoe kom jij dan daarbij het Chinese volksleger grootaandeelhouder is van Huawei ?
Hier maakte ik een fout, het zijn andere bedrijven waar het volksleger aandeelhouder is en waarmee Huawei samenwerkt. Defacto ligt de volledige controle bij de communistische partij, m.a.w. de Chinese overheid.
Anoniem: 143912
@Dedun5 oktober 2020 23:03
[...]


Zo werkt het niet, zowel het congres als het hooggerechtshof kunnen interveniëren .
En laat Trump nu mensen in het het hooggerechtshof hebben gezet. Men een GOP gecontroleerde kan niemand hem tegenhouden.
terug on topic: De NSA heeft controle over al die data van deze bedrijven en de geheime rechtbanken geven vrijwel altijd akkoord.
[...]

Dit werd gesteund door een goeddeels democratisch verkozen meerderheid in het congress.


[...]


Dat zeg ik niet, maar het is nu sowieso niet het geval in de VS en indien dit zou gebeuren zou er dus ruimte zijn voor interventie, door congres, hooggerechtshof en uiteindelijk het electoraat. Die controlemechanismen kent China niet.


[...]

Hier maakte ik een fout, het zijn andere bedrijven waar het volksleger aandeelhouder is en waarmee Huawei samenwerkt. Defacto ligt de volledige controle bij de communistische partij, m.a.w. de Chinese overheid.
Dus? Chinese regering heeft ook steun van volkscongres. De Chinese president hoeft geen verkiezingscampagne te voeren maar hij moet nog wel campagne voeren voor steun voor zijn beleid. Die controlemechanismen van USA is bijna net zo zoek als bij China.

Amerikaanse overheidspensioenfondsen zijn grootaandeelhouders in Alphabet, Apple, Facebook. Microsoft.
De NSA heeft de controle over data bij deze bedrijven en de Chinese overheid zal ook vast wel controle hebben op de data bij Chinese techbedrijven.
En nee het interesseert communistische partij en de NSA geen moer hoeveel smartphones Apple of Huawei verkopen en of ze winst maken. Hoezo defacto controle?
Hier eindigt voor mij de discussie.

Je bent weer terug met het vertellen van onwaarheden over grootaandeelhouders bij besproken Amerikaanse bedrijven en de rol van de NSA.
Anoniem: 143912
@Dedun6 oktober 2020 12:37
Hier eindigt voor mij de discussie.

Je bent weer terug met het vertellen van onwaarheden over grootaandeelhouders bij besproken Amerikaanse bedrijven en de rol van de NSA.
Nou doei
Je bent zelf onwaarheden aan het vertellen over grootaandeelhouders bij Huawei de rol van de NSA.
Anoniem: 143912
@Sn0wblind5 oktober 2020 22:48
Verander het naar 70 jaar en je hebt opeens vietnam en korea op dat lijstje staan. China kan alleen nu niet meer doen zonder wraakacties van de rest van de wereld nog. Anders was Taiwan allang de pineut.
Dan kijken tegen die tijd wel.
Geen 70 jaar, maar 40 jaar geleden nog, de grens oorlog Vietnam - China. Je mag het uitzoeken op internet met beelden op youtube.
En nog een feit, een groot aantal chinese soldaten hebben meegevochten tijdens de koude oorlog in Vietnam.
Anoniem: 143912
@Traunuoc9 oktober 2020 22:59
Geen 70 jaar, maar 40 jaar geleden nog, de grens oorlog Vietnam - China. Je mag het uitzoeken op internet met beelden op youtube.
En nog een feit, een groot aantal chinese soldaten hebben meegevochten tijdens de koude oorlog in Vietnam.
Mijn bericht was/is:
Heb jij al jaren geen nieuws hebt gevolgd? Ik snap het eerlijk gezegd ook niet. China heeft al meer dan 4 decennia geen oorlogen meer gevochten maar de USA is sinds WW2 non stop aan het oorlog voeren.
wat mag ik opzoeken van jou?
Ik denk dat je wat meer onderzoek moet doen, als je denkt dat in de wedstrijd Google vs Chinese overheid Google de "lesser evil" is...
Voor mij is het interessant, want na Windows Phone was Android de mist van de twee kwaden waar ik uit kon kiezen. Android moet nog veel leren aangaande notificaties. Als je van mening bent dat dit al goed is geregeld in Android, dan moet ik je toch echt zeggen dat je niks beters kent.

Ben al aanraking geweest met Android 4, 5, 6, 7, 9, en 10. Ja, het is zeker verbeterd tussen de versies, maar dat betekent niet dat het goed is. Word allergisch van de iOS bekrompenheid, dus had geen keuze nadat mijn Windows Phone toestel het na 6 jaar opgaf.

Maar China zit erachter en dat is een reden tot zorg. Kan mezelf niet vinden in jouw mening dat China de "lesser of two evils" is. Want dat is echt niet het geval. Dat je van Google's datahonger behoorlijk moe word, daar kan ik je alleen maar gelijk in geven. Echter is China een (veel) groter probleem dan jij klaarblijkelijk denkt.

Expansie-drang is duidelijk aanwezig in China. En dat gaat over lijken. Ziet China jou (als in natie) als nuttig, dan is men vriendelijk. Echter betekent het niet dat ze je vrienden zijn. Verre daarvan zelfs. Maar met Trump aan het roer is de V.S. een vrijwel tandeloze tijger geworden en dat merk je echt al aan de toenemende conflicten met China. En dan bedoel ik niet alleen de versto9orde relaties tussen de de V.S. en China.

China is druk bezig met het vastleggen van resources in Afrika (terwijl ze deze ook in China hebben en/of kunnen ontginnen) en EurAzië met aanleg van wegen en infrastructuur, zodat ze op het eerste oog een enigzins vriendelijke internationale speler zijn. De infrastructuur maakt het echter ook makkelijker voor China om troepen te verplaatsen en ge-coordineerde acties te ondernemen, wanneer ze dat nodig achtten. Of wanneer je (als in natie) niet meer zo nuttig bent geworden in hun ogen.
Vind het altijd al interessant om te zien met wat de voorkeuren tussen China en US gecorreleerd zijn.
Voor de mensen die ff aan dit klein onderzoek mee willen doen, graag de volgende vragen beantwoorden:

1 Je data liever naar VS or China?
2 Hoe oud ben je?
3 (optioneel*) Woon of heb je gewoond in VS/China en zo ja welke?

Mijn hypothese is that de VS meer vertrouwd wordt door oudere mensen en meer wantrouwd wordt door jongere mensen. De 3e vraag is meer om outliers eruit te vissen.
Ben benieuwd of mijn hypothese klopt (en of ik uberhaupt reacties ga krijgen)

*Alles is optioneel natuurlijk, maar je snapt t idee
is gewoon een fork van Android met een ander probleem erachter. (Chinese overheid)
Ik kan je enthousiasme helaas niet delen.
Het is goed dat er competitie komt naast Google en Apple. Als er een bedrijf is dat het kan is het waarschijnlijk Huawei. Als de veiligheid van je persoonlijke data echter je prioriteit is dan zal je het moeten zoeken in kleinere alternatieven zoals /e/ en linux smartphones.
Wie zegt dat je persoonlijke data veiliger is met kleinere alternatieven?
microG is volledig open source, net zoals Linux. Dat de mobiele services open source zijn is een groot verschil met Apple en Google. Meer ogen van buitenaf op het product, grotere garantie dat er niets inzit dat je niet verwacht.
Als je helemaal zeker wilt zijn moet je zelf maar de broncode doornemen.
Meer competitie is meer keuze is beter voor de consument. Altijd. Zonder uitzonderingen.

Dit is dus goed.

Nu Europa nog. Men zou eens naar SailfishOS kunnen kijken. In Finland ontwikkeld. Werkt prima.
helemaal eens, ik gebruik Sailfish al 7 jaar op mijn Jolla en ben er nog niet op uitgekeken.
Wellicht dat ik eerdaags overschakel op de Sony experia X met sailfish die ik al heb liggen.
Als we nu allemaal niet zo bang doen door toch maar weer "veilig" voor een android kiezen kan sailfish een mooi alternatief zijn/worden.
veel mensen hebben geen idee hoe gemeen en gevaarlijk de chinese regering is. Zucht....
Tot op zekere hoogte wel maar het interesseert ze gewoon niet. Zoals zoveel dingen waar ze toch geen invloed op hebben.
Achja, de VR is minstens zo gemeen en gevaarlijk.. Overigens wie zegt dat er backdoors voor de chinese overheid in HarmonyOS zit? Heb je daar dan bewijzen voor? Je kunt het zo doorspitten want HarmonyOS is opensource.
Gemeen? Als ze maar geen bommen gooien zoals de Amerikanen dat doen.
Dit wordt weer een China bad, VS good topic

Next
Nee hoor. China bad, VS bad topic.
Ik gebruik waarschijnlijk Russisch aardgas. Ben ik nu Poetin-fan?
Veel keuze ook in aardgas...
Hoog-calorisch en laag-calorisch :) Nee hoor, is voor consumenten gelijkgeschakeld. Ik probeerde meer aan te geven dat ik qua gas geen keus heb, maar qua herkomst toetsenbord ook nauwelijks. En dat als je iets gebruikt, je het nog niets eens hoeft te zijn met het bestuur van het betreffende productieland.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee