ASRock maakt mini-pc's met Ryzen 4000U-apu's en 2,5Gbit/s-ethernetpoort

ASRock maakt een serie mini-pc's met Ryzen 4000U-laptopprocessors en een 2,5Gbit/s-ethernetaansluiting. Er verschijnen modellen met vier, zes en acht cores. Het krachtigste model wordt uitgerust met de Ryzen 7 4800U-octacore.

ASRock heeft drie modellen in de 4X4 BOX-4000-serie op zijn website gezet. Het gaat om de BOX-4800U, BOX-4500U en BOX-4300U. De naamgeving verwijst naar de AMD Ryzen 4000U-processors die erin zitten. Het gaat respectievelijk om een Ryzen 7, 5 en 3 met acht, zes en vier cores. Dit zijn 15W-processors die voornamelijk in laptops worden gebruikt.

De kleine kastjes hebben afmetingen van 110x117,5x47,85mm en kunnen vier 4k-schermen tegelijk aansturen. Dat kan via een hdmi 2.0-aansluiting, een displayport 1.2a-poort en twee usb-c-poorten met displayport alt-mode. De mini-pc's hebben twee ethernetaansluitingen, waarvan één 2,5Gbit/s-poort.

In de barebones passen twee sodimms voor maximaal 64GB ddr4-3200. Er is ruimte voor een m2-ssd van maximaal het 2280-formaat en een 2,5"-ssd of -hdd. Wanneer de 4X4 BOX-4000-pc's uitkomen en wat ze kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

08-09-2020 • 21:05

92 Linkedin

Reacties (92)

92
92
46
2
0
33
Wijzig sortering
Iemand die ervaring heeft met Asrock Dash Remote Management via LAN port?
Werkt dat een beetje goed?
Lijkt mij wel een interessante zakelijke optie.

"DASH LAN is able to perform “Out-of-band management” and allows a system administrator to :
- Remote Log In
- Remote Control (KVM)
- Remote Troubleshooting
- Remote MIS management without desk visiting
- Remote Firmware/Software Management"

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 8 september 2020 21:49]

Ik wist ook niet wat DASH was. Het lijkt een soort IPMI also-ran. Het protocol is al vrij oud en dit is de eerste keer dat ik me kan herinneren dat ik het tegenkom.

Meer informatie over de standaard zelf: https://www.dmtf.org/standards/dash

AMD lijkt er flink op in te zetten: https://developer.amd.com/tools-for-dmtf-dash/
Heb afgelopen jaren meerdere Asrock moederborden voorbij zien komen met een typeaanduiding eindigend op -DASH, Veelal Intel B-series borden en een enkel Q-series bord,zeker al vanaf Sandy Bridge.
Niets nieuws, en voor de doorsnee gebruiker ook totaal niet interessant.
Niets nieuws, en voor de doorsnee gebruiker ook totaal niet interessant.
Maar voor de doorsnee tweaker kan het nog wel eens een doorslaggevend koopargument zijn. Ik had er nog nooit van gehoord en vind het wel interessant. Maar hoe het bij het artikel aansluit? Ook vaak AsRock?
Kan een mooi servertje zijn! Zelf erg blij met mijn NUC home servertje. Flink krachtig voor zijn grootte en eenvoud en erg zuinig.
Gewoon eens uit nieuwsgierigheid: waar gebruiken jullie anno 2020 nog een homeserver voor?

Ik had "vroegah" ook een linux server staan voor die massa's mp3s, gedownloade films, games en de gedeelde bestanden met gezinsleden.

Maar tegenwoordig stream je muziek en films via online aanbieders. Steam of console voorzien in game wensen, ook uit de cloud. Bestanden van mijn werk staan op de Office/Onedrive omgeving van mijn werkgever. Voor bestanden die ik wil delen met mijn gezinsleden is er een gemeenschappelijke dropbox. De eigen administratie staat lokaal in een encrypted volume dat af en toe eens wordt gebackuped naar een externe harddrive.

Dus voor mij persoonlijk is er geen use case meer voor een thuisserver. Ik ben wel benieuwd in welke gevallen dat nog wel geldt.
Zelf heb ik om bij te blijven in mijn werk qua kennis een Linux server draaien waar meerdere servers (Domino, Connections) op draaien. Daarnaast staat op dezelfde server 8TB aan bestanden waarvan het handig is dat ik er overal vandaan bij kan, heb ik een persoonlijk blog erop draaien, Plex server en zo nog wat dingen. Theoretisch kan dat ook allemaal op servers in de cloud, maar dan ben ik aanzienlijk meer geld kwijt.
8 TB aan data voor een huishouden, is veel. Afgezien van die data, is een clouddienst denk ik het overwegen waard. Immers schrijf je de hardware van zo'n Linux server na een tijdje ook af. Je zou ook kunnen denken aan cold storage.
Dat valt toch tegen is mijn ervaring.

Voor een paar TB storage betaal je per maand best een aardig bedrag. Als ik dat afzet tegen de HP micro server die ik 8 jaar geleden heb gekocht. 1x de schijven vervangen. Totaal ongeveer 1000 euro aan hardware uitgegeven, nog een keer 1000 euro aan stroom over een looptijd van 8 jaar. 250 euro per jaar voor 5TB aan bruikbare storage, met alle vrijheid om te doen en laten wat je wil. Dat huur je niet bij een cloud dienst voor die prijs met die vrijheid.

Waar ik zelf verder altijd nat op ga is de upload snelheid van de provider. Heb wel is timemachine backups proberen te maken op remote storage. Dan moet je veel geduld hebben met een standaard ziggo pakketje 250/25. Dat wordt voor mij pas interessant als de glasvezel tot aan de voordeur ligt.
Omdat daar alles op staat verder ipv op de laptop
Hier draait ie een dubbele functie. Enerzijds, en primair, is het een sandbox om voor mij een hele boel dingen te testen (linux, docker, proxy, etc). Als web developer is dit erg handig en heeft me al meermaals tot bruikbare inzichten geholpen.

Anderzijds, secundair, is het ook als hobby leuk om het allemaal draaiende te krijgen, houden en om de infrastructuur in huis in te richten.
Wat er vandaag op de thuisserver draait
 • samba shares voor Apple TimeMachine (4 computers)
 • network share die als standaard target ingesteld is voor (papier) scanner
 • network share met muziek (spotify en andere streaming diensten missen nogal wat oude en niche muziek)
 • network shares voor computers waar het moeilijk is de diskspace te upgraden (Mac's)
 • ZFS met raidz zodat er toch een zeker bescherming is tegen disk failure
Draait voorlopig op FreeNAS, maar ik ben aan het onderzoeken of ESXi met FreeNAS + Ubuntu/Rancher (voor docker) + Windows de moeite is als upgrade. Dan zou ik de use-cases uitbreiden met
 • docker containers voor "smart home": node-red, timescaledb, dashboard
 • plex met 4K content ("cloud" server is handig voor 1080p, geen idee of het 4K trekt)
 • windows gaming via Steam In-Home streaming (sta in wachtrij voor shadow.tech, als dat ook retro gaming ondersteund dan stream ik het allemaal met plezier)
Ik heb lang getwijfeld of een thuisserver de dag van vandaag nog de moeite is. Bijna alles kan moeiteloos met cloud/steaming providers. Alleen voor TimeMachine is er geen "cloud" oplossing naar mijn weten. En toen de shuggable 8TB disks vorige jaar afgeprijsd stonden tijdens een Amazon promo gaf dat de doorslag ;)
Niet zozeer storage, meer voor toepassingen is het plan met een ASRock x300: https://fleet.linuxserver.io/
Dit.
Ik draai freenas op esxi en via RDM geef ik m'n schijven door aan freenas.
Freenas maakt er dan een raid van export als NFS en die NFS gebruik ik als datastore voor m'n esxi.
Enige nadeel is dat de NFS niet altijd opnieuw gemount wordt bij een reboot ):.

En om aan te geven wat ik dan draai op m'n home server:
 • shares voor films en series. Het argument dat je alles tegenwoordig kan streamen gaat niet meer op want er zijn zoveel streaming diensten met elks Hun eigen aanbod... Je kan moeilijk Disney+, netflix, prime, en alle andere tesamen afnemen want dan betaal je je blauw.
 • shares voor m'n backups
 • pfSense als router. De mogelijkheden zijn enorm tov een kant en klaar bakje.
 • confluence voor m'n lan party
 • unifi controller
 • teamspeak (ja zomaar voor de leut en de lan party)
 • als labo voor m'n werk
De kosten om dit in de cloud te zetten is gewoon gigiantisxh veel hoger.

Jeezes wat een kut editor voor op mobiel.
Via Nvidia Shadowplay neem ik video's op van spellen die ik speel. Gewoon voor mijzelf, niet voor YouTube ofzo.

Ik neem op in 4K 60 fps, met hoge bit rate (en later ook HDR, met de nieuwe Nvidia kaarten) en dan heb je snel behoorlijk grote bestanden. Zit nu aan ongeveer 4TB aan opgenomen beeldmateriaal.

Ik wil dit een beetje degelijk redundant opslaan, op een NAS in RAID (verbonden met mijn computer via 10GB NIC), en backups in offline opslag en in de cloud.

De NAS beheert dat allemaal, gewoon een normale computer (gewoon consumenten hardware, geen 'echte' server hardware).
Alleen beetje weinig ruimte voor schijven. Al wordt externe storage met USB 3.2 misschien wel een optie.
Ik heb hier een NUC met een OWC Thunderbay draaien via usb-c thunderbolt 3. Draait als een tierelier😄
Maar die NUC heeft dan ook thunderbolt. Jammer dat dit “bakje” dat niet heeft.
En inderdaad OWC thunderbay , doet hier ook zijn werk :9
Alleen beetje weinig ruimte voor schijven. Al wordt externe storage met USB 3.2 misschien wel een optie.
iSCSI verbinding met een NAS in de meterkast?
Kan je daar wat meer over vertellen?
Kan je daar wat meer over vertellen?
Je kunt een NAS, bijvoorbeeld een Synology of een QNAP, neerzetten waar je een LUN op aanmaakt.
Dat is een blok data van een zelf te kiezen aantal GB (of TB, wat je wilt).
Vervolgens maak je op die NAS ook een target aan, waarmee een PC of server kan connecten.
Op de PC of server maak je vervolgens een verbinding met de naam of het IP adres van de NAS en selecteer je de eerder gemaakte target.
Nu zie je op de PC of de server een extra "lokale schijf".
De data staat op de NAS, maar voor de PC of server is die blok data een lokale schijf geworden.
Ik heb een Intel NUC6 en een ASrock DeskMini 310. Beide draaien Proxmox (KVM virtualisatie) in cluster. Makkelijk om VM's aan te maken en back-ups van te nemen. Locale NVMe storage en backup naar Synology NAS. VM's voor NextCloud, Pi-hole, FreePBX, Zabbix, Folding at Home.

Had eerst de NUC en toen ik een Proxmox node extra wou zocht ik een alternatief.De DeskMini is een ietje groter kastje maar er past onder andere een standaard boxed fan in. En dat vind ik toch beter voor koeling dan het klein "laptop" ventilatortje in de NUC want daar verzamelt zich nogal snel stof in.

[Reactie gewijzigd door lebeno op 9 september 2020 13:53]

Erg mooi zulke kleine kastjes. Ideaal voor op kantoor. Gaming heb ik mijn vraagtekens bij. En wonderlijk hoe ze de koeling voor elkaar krijgen.

Uiteraard afhankelijk van de prijzen, maar ik zie wel toekomst in dergelijke systemen.
En wonderlijk hoe ze de koeling voor elkaar krijgen.
Hoezo? Het is gewoon een klein moederbord met een CPU waar een koeler op zit. De koeler zal even groot of groter zijn dan één die er in laptops zitten. De lucht kan er veel makkelijker in en uit dan bij een laptop En aangezien dit gewoon 15 Watts CPU's zijn die het, voor zover ik gezien heb, zeer goed doen in laptops, vind ik er niks wonderbaarlijks aan dat deze kastjes goed koel zouden blijven.

Het is natuurlijk altijd afwachten of het echt goed gekoeld wordt, maar het lijkt mij makkelijker dan een laptop.
Gaming op deze CPU's gaat prima, geen 4K nee, en je zult alleen de simpelere games op 1080p op hoge details kunnen spelen. Maar op 720p met wat mindere details speel je prima moderne zwaardere games. Zo zonder losse videokaart vindt ik dat helemaal prima.
Vind het ook zeer mooie dingen. Wat ik alleen niet snap is waarom er 2 display poorten achterop en 2 display poorten voorop zitten.... Dan heb je altijd een kabel aan de voorkant uit je doosje steken als je USB-c gebruikt

[Reactie gewijzigd door sygys op 9 september 2020 09:44]

Erg mooi zulke kleine kastjes. Ideaal voor op kantoor. Gaming heb ik mijn vraagtekens bij. En wonderlijk hoe ze de koeling voor elkaar krijgen.

Uiteraard afhankelijk van de prijzen, maar ik zie wel toekomst in dergelijke systemen.
Ik heb een wat oudere ASRock die in de afgelopen 5+ jaar al aardig wat stof heeft verzameld, waardoor de koeling minder goed verloopt.
Het resultaat is een flink roterende fan die behoorlijk hoorbaar is.
Natuurlijk is het een kwestie van even flink wat lucht langs de koelribben blazen zodat er weer goed gekoeld wordt, maar het is wel een dingetje.
Misschien eens denken aan onderhoud? Even openmaken, fan(s) schoonmaken, koelpasta vervangen. En dat 1x per jaar ofzo.
Misschien eens denken aan onderhoud? Even openmaken, fan(s) schoonmaken, koelpasta vervangen. En dat 1x per jaar ofzo.
Ik typte toch ook:
Natuurlijk is het een kwestie van even flink wat lucht langs de koelribben blazen zodat er weer goed gekoeld wordt, maar het is wel een dingetje.
Dat las ik alsof je hem langs buiten schoon blaast (en dus stof er in blaast) :)
Tssk... Nooit geweten dat een fan roteert ;)
Erg mooi zulke kleine kastjes.
Vergeet de externe PSUI niet...
Met twee ethernetpoorten en max. 64 Gb is het een mooie alles in één voor en een pfsense en een homeservertje onder vmWare of Proxmox.
Ik vraag me af of esxi goed draait. Vmware esxi is nogal nukkig als het om supported hardware gaat. Het draaien ervan op een Intel nuc was al een uitdaging vanwege 1 missende driver.
Probeer eens een. Nuc7 i7 of i5
Daar installeert heb ik zonder problemen esx 6.7 op kunnen installeren
pricewatch: Intel NUC Kit NUC7I7DNHE

Hij is iets andes uitgerust als de standaard modellen , maar kan 64GB Ram aan ..
De i7 variant maakt iest meer geluid, de fan, maar voor de rest draait het als een tierelier.
Ik heb ze onder windows 2019 draaien met hyper-v ,ondersteunt zelfs de Qnap usb-2.5Gbit adapter (met windows 10driver dat dan weer wel).

Hopelijk komt hier nog eens een nieuwe generatie van uit
Probeer eens een. Nuc7 i7 of i5
Daar installeert heb ik zonder problemen esx 6.7 op kunnen installeren
Dat is alweer een ouder beestje.
Op de NUC10 moet je een alternatieve driver gebruiken.
Het werkt uiteindelijk wel, maar je moet wel wat extra moeite doen.
Dat klopt, maar er is geen nieuwere in dezelfde vormfactor, zo ja dan ga ik meteen upgraden.
Op deze NUC7 worden de drivers voor het bedrade netwerk direct ondersteund door Windows server 2016/2019
Dat klopt, maar er is geen nieuwere in dezelfde vormfactor, zo ja dan ga ik meteen upgraden.
De NUC10 is net zo groot/klein als de NUC7, zover ik weet.
Ja dat probleem ken ik hoewel het me uiteindelijk gelukt is om zelfs op een DN2820FYKH nog VMware 6 werkend te krijgen. Maar proxmox is een stuk minder eenkennig dan VMware dus nu nog afwachten wat de prijs wordt.
Dan kun je ook nog voor https://xcp-ng.org/ kiezen
Anoniem: 435630
@fre0n9 september 2020 07:56
Heb je hier ervaring mee? Ken het eigenlijk helemaal niet en ben wel benieuwd.
Ik gebruik t thuis op enkele rackservertjes. Voorheen veel de licensed citrix gebruikt. Dit doet er niet voor onder. Alles werkt incl HA en live migrations
Jammer dat ze niet gevoed kunnen worden via USB-C. Ik zou dit graag als persoonlijke werkstations gebruiken in ons bedrijf. Dan zou je met een stekker alles aan kunnen sluiten op een dock met LAN, HDMI en voeding. Jammer dat hier nog geen mini-pcs voor zijn. Lijkt mij niet het moeilijkste
Waarom zou je dit aan willen sluiten op een dock? Volgens mij zitten alle poorten er al op...
Die vraag heb ik ook. Dit ding is zo klein dat je hem zelfs achter een monitor kan plakken. Dit zijn eigenlijk tegenhangers van een Intel nuc.
LAN, HDMI, usb voor toetsenbord en muis zit hier al op. Door de ssd snel te starten.
(ook @SunnieNL) We hebben nu NUC's, maar ik zou graag iedere medewerker een eigen mini-pc geven die ze overal kunnen inpluggen op een 34" scherm, waarbij alles in één keer is aangesloten.

Flexplekken met medewerker-eigen PC's waarbij er totaal geen behoefte is aan laptops met een eigen scherm. Dat is mijn use-case. Maar ik ben één van de weinige met deze behoefte kennelijk.
Snap die usecase nog steeds niet. Wat levert het voor voordeel op voor de gebruiker tov een laptop of de vaste nucs die jullie nu hebben?
En is het echt een probleem voor die gebruikers om 3 a 4 kabels in te pluggen?
laptop is trager / duurder.
Laptops kun je meenemen en in de kantine tijdens koffieoverleg gebruiken.

In een vergaderzaal.

Bij thuiswerken.

Ik snap óók het voordeel niet om alleen dat kastje te gebruiken. Maar goed, iedere situatie is anders.
Laptop kun je laten vallen onder weg naar de kantine of vergader kamer
En de kantine is om pauze te houden , is goed tegen burn-outs
Oh ik zie kantines ook als een prima alternatief voor overleglocatie met vaak betere koffie dan uit de automaat op de afdeling.

Ik zei al, iedere situatie is anders.
2, voeding en usb-c , Zo heb ik het draaien hier op een usb-c monitor met de rest daar ingeplugd.
Netwerk, tobo en muis
Er zijn zat bedrijven die dat doen. Gewoon iedereen dezelfde nuc geven. oplader, toetsenbord muis en scherm laten zitten. nuc mee nemen.
Waarom zou je iedereen een nuc moeten geven? Dit is echt een lompe oplossing. Als je flex werkplekken hebt is het de bedoeljng dat je juist overal kan zitten. Je gaat me toch niet vertellen dat jullie dit overal mee zouden slepen. Wanneer je naar huis gaat even afkoppelen?

Een laptop begrijp ik nog, vooral wanneer met usb-c gemak. Maar een NUC 8)7 8)7 rare oplossing. En heb geen bedrijven gezien die NUC's overal mee naar toe slepen.

Bij ons in bedrijf (6000 man) overal is een scherm met een dock en twee schermen verbonden via een usb-c naar de laptop. Dus je koppelt binnen to time jr laptop rn gast ergens anders verder. Er gaan ook gesprekken langs om keyboard en muis op de tafels te doen. Maar dit ivm hygiëne gaat hem niet worden denk ik.

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 9 september 2020 05:41]

Er gaan ook gesprekken langs om keyboard en muis op de tafels te doen. Maar dit ivm hygiëne gaat hem niet worden denk ik.
Werken ze de hele dag met het toetsenbord en touchpad van de laptop?

Ik zou dan iedereen zijn eigen toetsenbord en muis geven..
Op het moment wel. En sommige vragen een extra toetsenbord en muis en nemen die dan zelf mee, gaan ze zelf akkoord mee.

Voor ons was wel het gedachte (flexwerkplekken) dus snel afkoppelen en ergens anders kunnen zitten. Muis en keyboard meezuilen is dat ook niet echt comfortabel. Maar we gaan polls houden en vragen of mensen inderdaad een muis en toetsenbord mee willen zuilen. Al maak je de term flexibele werkplekken niet meer waar.
Muis en keyboard meezuilen is dat ook niet echt comfortabel.
Laptop toetsenbord en muis zijn IMO gewoon ongezond en minder productief.. toch?
Dit heb ik werkelijk nog nooit gehoord.
waarbij alles in één keer is aangesloten.
Ah, dan zou power over USB-C inderdaad fijn zijn. Maar twee kabels in plaats van een aansluiten lukt ook prima hoor.
Don't quote me on this, maar USB-C heeft een voltage van 5 Volt. Als je een print met een step-up (voor 12 Volt ) en een step-down voor 3.3 Volt nog bij zon klein kastje in moet drukken wordt dat wel moeilijk volgens mij. Als je kijkt naar de nieuwe moederbordstandaard, waar dus wel die step-downs in zitten(de voeding levert alleen 12 Volt voor efficientie), zie je dat de borden een stukje groter worden hierdoor. Dit plus de warmte die dit veroorzaakt denk ik dat het nog niet zo makkelijk is.
Nee middels USB Power Delivery kan ook 12V en zelfs 20V geleverd worden over een USB C stekker, vandaar ook dat veel laptops tegenwoordig opladen via USB C. In feite is dit gewoon een laptop maar dan zonder toetsenbord en beeldscherm.
daar klopt werkelijk niets van. USB power delivery bestaat al een hele tijd, laptops gebruiken het al jaren, en het 100W profiel doet 20V@5A! (gewoon over USB-C dus)
Hele mooie box.
Ben zelf ook wel gecharmeerd van de Asus variant.

Dit zijn hele mooie alles in één pc's. Ook leuk voor thuiswerken met drie beeldschermen.
Maar mijn laptop met tripple 4k monitor dock (USB) doet het ook prima, maar een XPS13 van een aantal jaar oud en dan drie displays door USB proppen gaat goed, maar natuurlijk niet in verhouding met echte poorten direct op de mini-pc
Je linkt naar een Intel-model, Asus heeft ook een AMD model.
Zelf overweeg ik de aanschaf van de PN50 van Asus, maar nu begin ik te twijfelen. Vooralsnog heeft de PN50 twee (tijdelijke) nadelen: de eerste reviews geven aan dat 3200Mhz geheugen niet altijd goed werkt en de prijzen zijn in Nederland nog hoog (fors hoger dan de adviesprijs). Ben benieuwd naar een vergelijking tussen de BOX-4500U en de PN50 met 4500U.
Ik heb dit weekend een PN50 voor m'n pa geïnstalleerd met een reepje 3200MHz DDR4 van Crucial. Works like a charm.

Hangt doodstil achter de monitor op de VESA.
Klinkt goed! De problemen lijken zich eerder voor te doen bij 16GB of meer (volgens mij is 32 de max), maar reviews zijn nog een beetje schaars. Welke SSD heb je er in geprikt?
Ah, ja ik heb er 8 in gedaan. Is voor z'n beetje Office applicaties dikke prima. Als SSD heb ik een Kingston A2000 gebruikt.
Voor een compacte PC een mooier alternatief (qua uiterlijk) al moeten mensen die een servertje van plan zijn zich bedenken dat de Asus geen dubbele NIC heeft.
Mooi klein, maar bij dit soort introducties laten de beelden vrijwel nooit iets zien van het bijbehorende voedingsblok, wat ik wel wat misleidend vind. Ik zou het knap vinden als er een fabrikant komt die de voeding ook mooi integreert in het kastje zelf, zoals Apple met de Mac Mini.
De oude NUC voeding was iig een simpel klein ding. De laatste die ze erbij doen ziet eruit als een AliExpress ding van 3 euro helaas. Maar het kan zeker wel klein :)
Grote vraag is altijd: passen er 15mm hoge 2.5" hard drives in?
Ja goede vraag, anders wordt het een schijf van max 2TB. En er past maar 1x 2.5'' drive in trouwens.

[Reactie gewijzigd door WhatTheFuck op 9 september 2020 11:25]

Het design gaat alweer een tijdje mee (op zich niks mis mee), mijn Beebox uit 2016 had al hetzelfde uiterlijk.
https://tweakers.net/pric...b-bb-zwart/specificaties/

V.w.b. prestaties wel een gigantische sprong voorwaarts natuurlijk!

[Reactie gewijzigd door HuisRocker op 8 september 2020 21:14]

Ik ben fan van de ingebouwde 2,5Gbit/s-ethernetpoort ...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee