Microsoft toont Xbox Series S met prijs van 299 dollar - update

Microsoft brengt 10 november de Xbox Series X en S uit voor adviesprijzen van respectievelijk 499 en 299 dollar. Dat beweren meerdere Microsoft-insiders. Ook is de eerste afbeelding van een Xbox Series S verschenen.

Microsoft zou op 10 november een evenement houden waarbij het bedrijf de beide Xbox Series-consoles met hun prijzen zou presenteren. Microsoft toont de Xbox Series X al sinds eind vorig jaar, maar liet nog niets los over de prijs en er was ook nog niets officieel bekend over de Series S.

Microsoft-insider Brad Sams publiceert nu een afbeelding van deze instap-Xbox. Op die afbeelding is een witte, dunne console zichtbaar met een zwart rond rooster in het midden en een rooster aan de bovenzijde. Een schijflade voor optische discs is niet zichtbaar op de afbeeldingen. De console heeft een ander ontwerp dan de Xbox Series X, die de vorm van een toren heeft. Het design ligt meer in lijn met dat van de Xbox One.

In een fragment van een video die een andere Microsoft-insider, Twitter-gebruiker Walking Cat, toont, is te zien dat de Series S niet alleen smaller, maar rechtopstaand ook iets kleiner is dan de Series X. Aan het watermerk te zien komen de afbeelding van Sams en de video van Walking Cat uit dezelfde video.

Naast de prijs van 299 dollar voor de Series S, start Microsoft volgens Windows Central een Xbox All Access-programma, waarvoor gebruikers 25 dollar per maand betalen. De prijs van de Xbox Series X zou 499 dollar gaan bedragen, maar klanten zouden deze als alternatief voor 35 dollar per maand als onderdeel van Xbox All Access kunnen afnemen. De europrijzen zijn nog niet bekend.

Er gaan al langer geruchten dat Microsoft een Series S-variant van de next-gen console wil uitbrengen. De Series S zou een kleinere hoeveelheid ram, lagere kloksnelheden en minder gpu-rekenkracht ten opzichte van de Series X hebben. Mogelijk richt Microsoft zich met de mindere rekenkracht van de Series S op 1080p-gaming, met behoud van de overige voordelen van de next-gen console, zoals snel laden door gebruik van een ssd.

Update 09:50: Microsoft heeft de prijs van 299 dollar voor de Xbox Series S inmiddels bevestigd via een Tweet en zegt binnenkort meer bekend te maken over de console.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

08-09-2020 • 07:51

319 Linkedin

Reacties (319)

319
302
135
15
2
139
Wijzig sortering
512GB SSD zie ik. Logisch om de kosten te drukken en zo de console te verkopen voor $299. Mogelijk aan de kleine kant, tenzij games gemiddeld even groot blijven als de huidige generatie.
Ik heb mogen begrijpen dat op de ssd's de games kleiner gemaakt kunnen worden vanwege minder duplicate data? En dat daardoor ook grote van updates behoorlijk omlaag kan? En zou hier diezelfde custom 1TB SSD die microsoft eerder heeft laten zien bij de series x ook inpassen? is daarvan al bekend wat die gaat kosten.
Dat klopt inderdaad. Maar eerst zien dan geloven. Ik neem aan dat de textures voor next gen ook van hogere kwaliteit worden. Dus inderdaad minder dubbele textures, maar mogelijk wel hogere textures en andere grotere bestanden? Games worden mogelijk ook groter in ervaring, ik verwacht in ieder geval iets vernieuwends in de volgende generatie en verwacht dan toch grotere games. Ik ben benieuwd.

[Reactie gewijzigd door L23 op 8 september 2020 11:51]

Op zich draaide de one x al op 4k dus die textures hoeven waarschijnlijk niet heel veel beter. Maar we zullen zien inderdaad.
Dat is waar. Maar op mijn Xbox One S 512GB werden die 4K/XBOX textures niet gedownload. Dus met een Xbox Series S 512GB heb ik dan minder ruimte met dezelfde games (Xbox One games). Maar ik verwacht dat ik wel uit de voeten kan met 512GB.

[Reactie gewijzigd door L23 op 8 september 2020 12:12]

Maar een series s is ook weer niet gericht op 4k :)
Maar ja kan alle kanten op dus...
Dat is zover ik begrepen heb juist op de ps het geval.
Ms zet in op compressie techniek meen ik gelezen te hebben
Alleen Modern Warfare is al 200 haha
Is dat spel slecht geoptimaliseerd of zo? Volgens mij is die game een uitzondering. Red Dead Redemption 2 is op een Xbox One S net iets meer dan 100 GB.
Sommige updates zijn 60GB kansloos
Dat heb ik ook gehoord. Grote updates en vaak updates.
Hé de man van de klokken ;)
Naast wat @solideagle200 zegt hebben deze SSD's ingebouwde hardware compressie.
Waar baseer je dat op? Gokken kan iedereen. En AAA is geen maatstaaf voor hoe groot een game zal zijn.
Ik zag bij andere reacties staan dat men zich misschien zou richten op 1080p gaming, maar gezien de trailer zou de console dus 1440p tot 120fps aankunnen en 4k upscaling voor games. Wat ik toch erg knap vindt, helemaal voor een prijs van €299,-

Erg benieuwd naar reviews van de console.

Met de nieuwe kaarten van Nvidia op de stoep ben ik erg benieuwd wat de nieuwe consoles straks kunnen. Prijstechnisch verwacht ik dat de consoles vast een veel betere koop zijn dan de grafische kaarten, maar ik ben erg benieuwd naar het verschil in performance.
Gok er op 299 dat ze er misschien geld op toeleggen maar als je abbo van 20-25 euro per maand neemt men het zo verdiend.
Bij elke console release verdienen ze niets of maken ze zelfs verlies op de verkoop van de hardware. Pas na een bepaalde tijd als de hardware goedkoper wordt of men het productieproces kan verbeteren worden de kosten gedrukt en kan men winst maken op de hardware, maar het meest verdienen ze op games. Vooral in de eerste levensduur van de nieuwe consoles.

En inderdaad als men een abbo neemt scheelt dat weer, maar ik verwacht niet dan veel mensen die de Xbox Series S kopen ook een abbo neemt van €20-€25,-
En inderdaad als men een abbo neemt scheelt dat weer, maar ik verwacht niet dan veel mensen die de Xbox Series S kopen ook een abbo neemt van €20-€25,-
MS zal wel cijfers genoeg hebben hoeveel mensen dat wel doen. Ook al er geld bij moet en maar 10 of 20% een abbo neemt kan dat het verlies weer compenseren.

Met de data die ze nu hebben kunnen ze dat wel inschatten. Daarnaast nieuwe xbox betekend ook weer gebruikte die weer iemand anders koopt en wie weet neemt die goedkoop abbo.

doel is uiteindelijk zo veel mogelijk hardware wegzetten, inkomsten komen uit de diensten.
En inderdaad als men een abbo neemt scheelt dat weer, maar ik verwacht niet dan veel mensen die de Xbox Series S kopen ook een abbo neemt van €20-€25,-
Dat abbo is combi met gamepass ultimate. Dus de conse kost je dan nog de helft en na 2 jaar dacht ik is de console van jou. Zou niet in nederland komen 6 maanden geleden
Inmiddels heeft Xbox ook gereageerd op het nieuws:

https://twitter.com/Xbox/status/1303213264441024514

(Dank aan @Antigo voor het plaatsen hiervan in GoT)

Edit: En ondertussen is het officieel @Olaf
https://twitter.com/Xbox/...80576?ref_src=twsrc%5Etfw

[Reactie gewijzigd door Caayn op 8 september 2020 09:20]

Zalig die eerste tweet! Respect voor het Xbox team.
Ik snap niets van dat plaatje. Zou je het kunnen uitleggen? :)
Wat is de grap?

[Reactie gewijzigd door RodeStabilo op 8 september 2020 12:10]

thanks. die meme had ik duidelijk gemist :P
Vreemd, die S-serie. Kan me niet voorstellen dat dat een goed lopend product wordt. En met een introductieprijs van 500 dollar is de X versie ook niet heel gek geprijsd. Waarom dan ervoor kiezen om een gethrottlede next gen console te kopen?
Omdat 200 euro, het verschil zoals het hier waarschijnlijk zal zijn, voor een hoop mensen veel geld is
en als je toch geen 4K televiesie gaat kopen heb je genoeg aan de S-serie, en kan je voor het prijsverschil 3 games kopen. of meerdere goedkopere titels.
Maar je betaalt voor die games vervolgens wel altijd de hoofdprijs in de Store, ipv de afgeprijsde games die je in menig (online) winkel vindt.

Plus het feit dat je oude collectie ook nog gewoon werkt in de X.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 8 september 2020 08:28]

Je vergeet gewoon de doelgroep van dit soort consoles. Iemand die voor zijn kinderen niet veel geld (kan of wil) uitgeven en waarbij de kind voornamelijk free to play games speelt (Fortnite, Apex Legends, Warzone) is deze console een ideaal tussenweg. Het bevat alle next-gen technieken voor 1080p.

Vooral op tweakers zijn veel mensen geneigd om vanuit hun eigen referentiekader naar zaken te kijken. Vaak in aannames
- Iedereen die een next-gen console koopt is al in bezit van een current-gen console.
- Iedereen heeft een 4k TV en iedereen wilt toch het beste van het beste.
- Niemand gaat toch €70,- voor een digital game uitgeven als de fysieke game €55,- kost (en vergreet dus de grote aanbod van F2P games).
en zo kan ik nog wat aannames opnoemen. Dit is gewoon een slimme tactische zet van Microsoft. Zeker omdat deze ergens in 2021 mooi gebundeld zal worden met wat games en/of prijsdrop naar €250,-.
Nu ben je zelf aannames aan het maken ;). Ik voegde wat toe aan de opmerking dat je voor het prijsverschil extra games kunt kopen, namelijk: hou er rekening mee dat digitale games wel vaak duurder zijn. Ik geef helemaal geen oordeel over dat je beter een X kan kopen, zelfs mét het prijsverschil moet je behoorlijk wat games kopen om dat prijsverschil eruit te halen :). Of dat van toepassing is moet iedereen voor zichzelf bepalen.
De digital only consoles is voor winkels dan ook een probleem, want die zullen geen spellen aan consumenten met digital only consoles verkopen. Als daar nu eens een tussenweg in kwam. Dat je bijvoorbeeld de digital versie (aka downloadcode) nu eens met de zelfde afprijzing als de fysieke versie kunt kopen in jouw favoriete gamestore. Dan is iedereen weer blij, volgens mij.
De digital only consoles is voor winkels dan ook een probleem, want die zullen geen spellen aan consumenten met digital only consoles verkopen. Als daar nu eens een tussenweg in kwam. Dat je bijvoorbeeld de digital versie (aka downloadcode) nu eens met de zelfde afprijzing als de fysieke versie kunt kopen in jouw favoriete gamestore. Dan is iedereen weer blij, volgens mij.
Ik zie niet waarom winkels geen digital download codes kunen verkopen. Gebeurd nu ook genoeg met bijvoorbeeld Steam en Rockstar games. Zo kreeg ik van de Kerstman afgelopen jaar Red Dead Redemption 2, maar was een redeemable key in de Rockstar store/launcher.

Ook voor Nintendo games heb je tegenwoordig de optie; downloadcode of gamecard kopen. Helaas zijn beiden dan weer wel gelijk geprijsd.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 8 september 2020 09:44]

Via webshop van gamestores kan het vaak wel hoor, maar via de winkel ligt dat nog weleens anders.
Als een downloadcode via Bol.com verkocht kan worden, dat uiteindelijk in een fysiek doosje geleverd wordt, kan dat natuurlijk ook via fysieke shops.
Ja dat zou natuurlijk wel mooi zijn.
Ik zie in gameshops als game mania gewoon van die download kaartjes hangen met volledige games, dus zie het probleem niet.
Denk dat dit voor Microsoft/Xbox niet veel uitmaakt.
Ik was laatst in de Intertoys....
Lagen daar bij de "games" afdeling heelveel games, waarvan 90% PS4 games, tegenover 10% aan Xbox One games...
Mogelijk wordt PS4 ook meer verkocht in Nederland...
Maar dan denk ik dat die winkels er voor de Xbox niet wakker van liggen, die hadden toch al bijna geen Xbox games beschikbaar.
Alleen als je graag meteen bij release koopt... Als je wat meer geduld hebt zijn er hele goede deals in de online store. Bovendien heb je ook nog gamepass.
En nog betere deals fysiek, met meer keuze en 2e hands optie.
Dat dus. Afgelopen weekend mijn Xbox One X verkocht omdat ik er niks meer mee deed, maar vind het echt jammer dat ik alle games die ik online heb gekocht (en dat zijn er een hoop) niet aan de koper kon meegeven.

Als ik ooit nog een console koop zal ik altijd discs kopen.
Ik heb er helemaal geen verstand van, maar is het mogelijk om bij aanschaf nieuwe xbox een dummy email/ms account aan te maken en deze bij verkoop ook mee te geven aan de koper?
Zodat de nieuwe eigenaar de spellen krijgt?
Helaas niet. Je kunt het e-mailadres van je Microsoft account veranderen, maar ik gebruik mijn Microsoft account voor veel meer dan alleen mijn Xbox account. Dus dat is helaas geen optie. Als je alleen een Microsoft account hebt vanwege je Xbox is dat zeker een mogelijkheid, al vraag ik me af hoe de koper hier tegenover staat.

Denk dat je na een e-mail change namelijk nog wel op een of andere manier je wachtwoord kan resetten met je oude e-mailadres of iets dergelijks.
Ja, en gamertag kan die later aanpassen naar eigen wens. Alleen je betaalgegevens indien gekoppeld eruit halen en dat soort dingen. Plus e-mailadres aanmaken. Dan kan dat zeker, mits koper er voor open staat natuurlijk. Fysiek schijfje geeft iets meer vertrouwen dan dit, maar zeker markt voor.
In theorie kan dat...

Ik heb zelfs wel eens websites gezien die "goedkope" xbox titels digitaal verkocht.
Die bieden dan geen "download code" aan, maar een "microsoft account" waar dat spel al op geactiveerd is. Dan moet je dat account extra toevoegen aan je xbox om te kunnen spelen. (waardeloos naar mijn idee, maar heb het gezien)

Maar houd rekening mee dat niet alleen je games, maar ook je history van die games (saved data) in dat account ziet, of misschien andere geschiedenis van gegevens...
Er zijn mensen die bijvoorbeeld hun hele Steam account te koop gooien. Bijv 10.000 euro aan games voor 3.000 euro ofzo. In feite koop je dan gewoon zijn login. Zal vast wel tegen de regels zijn van Steam overigens.
Maar de digital purchase wordt gelijk gedeeld met mijn andere gezinsleden, dus 1 keer kopen is samen spelen digitaal. Voor beide zijn voor en nadelen.
Ik ga juist alleen nog maar voor digitaal, games verzamelen heeft nog nooit zo weinig ruimte gekost en alles wat ik speel en mijn zoon ook wil spelen kan hij gratis doen, online gamen met vrienden die geen console hebben en wel op bezoek zijn? Gewoon op twee consoles en gaan.
De devices zijn zo goedkop dat ik zonder veel twijfel er meerdere heb gekocht.
Valt mij toch tegen. Sinds die super sales ala steam nu ook op de xbox zijn ben je soms digitaal goedkoper uit. 80% korting soms. Plus je kan 2 xboxen aan elkaar ‘verbinden’ die beide het spel dan tegelijk kunnen spelen. Mijn broer woont ergens anders maar met de family sharing optie kan hij de games direct gratis downloaden die ik in de online winkel gekocht hebt en andersom.
Dat valt mee hoor. Bij Sony in ieder geval. Bij release zijn games vaak wel te duur (€70), maar ze hebben vaak goede sales.
Bij de xbox precies hetzelfde. Xbox heeft ongeveer 3x per jaar een sale (spring, summer, winter holidays) en daarnaast ook regelmatig een sale van een uitgever. Prijzen, zelfs van nieuwe games, dalen dan. Soms met 10 euro, maar regelmatig 50-60%.

Daarnaast heb je natuurlijk de gamepass, waar microsoft studie games direct op uitkomen. Betaal je voor de prijs van 3 games op disc en heb je het hele jaar plezier van nieuwe games en wat oudere games als ze niet van MS Studios zijn.
Dit is een Xbox artikel, wat Sony doet is natuurlijk niet zo relevant :). Mijn ervaring is dat games via de MS store altijd minstens zo duur zijn als via retail, maar meestal duurder. En dan moet je ook nog die sales in de gaten houden. Maar goed, digitaal heeft natuurlijk ook weer andere voordelen.

Maar even een steekproef.
Game - Store prijs - Retail prijs
Control - 59,99 - 39,99
Shadow of the Tomb Raider - niet verkrijgbaar (alleen definitive edition voor 59,99) - 24,99
GTA V - 29,99 - 25,99
RDR2 - 69,99 - 31,49

En zo kan ik nog wel even doorgaan...

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 8 september 2020 10:41]

Op zich doen Sony en Microsoft qua prijzen natuurlijk hetzelfde, een AAA-game is voor beide consoles (zeker bij launch) altijd de volle prijs (en minimaal 60 euro), na een paar weken zie je online de prijzen pas wat zakken. Dus hoezo Sony opeens niet zo relevant is, terwijl ze wel dezelfde praktijken er op na houden, is imo een beetje vreemd.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 8 september 2020 09:41]

Op zich doen Sony en Microsoft qua prijzen natuurlijk hetzelfde
Dat is jouw stelling. Ik weet het niet, ik heb geen ervaring met de Play Store :). Maar mijn ervaring met MS' store komt niet overeen met wat de poster boven mij schrijft, terwijl hij het over Sony heeft. Dus dan trek ik de conclusie dat Sony *niet* hetzelfde doet en dus niet echt relevant is voor dit artikel.

Niemand heeft overigens beweerd dat prijzen niet zakken. In mijn ervaring is dat echter maar minimaal en niets vergeleken met wat je via retail kan vinden via een goede prijsvergelijker. Sales zijn natuurlijk leuk maar zeer tijdelijk. Ik heb een steekproef gehouden in mijn vorige post voor de beeldvorming. Als Sony hetzelfde doet, dan vind ik de conclusie dat het wel meevalt niet erg terecht.
Dus hoezo Sony opeens niet zo relevant is, terwijl ze wel dezelfde praktijken er op na houden, is imo een beetje vreemd.
Geeft wat Sony doet garanties voor wat MS doet? Zo niet, dan is het niet relevant om te kijken naar wat Sony precies doet, ook lijkt dat op een bepaald moment hetzelfde :)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 8 september 2020 10:48]

Maar aangezien Sony en Microsoft op dit gebied hetzelfde doen, is het toch eigenlijk wel relevant? :P
Heb je mijn edit ook gezien? Als Sony hetzelfde doet, dan moet je bij Sony dus ook niet digitaal kopen ;)
games in de store kosten meestal bij release rond 70€ voor standaard versies, duurder dan je fysiek kan vinden idd
maar anderzijds kan je gamepass gebruiken en in de wekelijkse sales + de 3 tal jaarlijkse grote sales games gewoon kopen voor rond of onder de 20€
dat is in ieder geval het bedrag waar ik mij naar richt in sales.

na 6 maand is zo goed als elke game al bijna gehalveerd in prijs
Maar dan neem je de normale store prijs vs. de goedkoopste retail. Voor 15-20 euro heb je een gta V key, bij de legitieme key sellers. Voor 20 euro heb je rdr2. Laatst zelf AC unity voor 2 euro gekocht digitaal.

De store heeft de adviesprijzen, vergelijk dat dan met winkels die de adviesprijs hanteren als je een eerlijke vergelijk wilt. Of zoek dus echt de goedkoopste opties voor beiden.
Ik ben zelf meer een PS speler maar ook in de PlayStation store zijn games die in de budget bakken liggen in een winkel voor 15 euro digitaal te koop voor 59 euro. Online ben je vrijwel altijd veel duurder uit. Ik heb slechts een paar exclusieves op mijn Xbox one X en heb eigenlijk de online store noot bekeken, maar had al een vermoeden dat ook die te duur zou zijn
Zeker waar, maar regelmatig zijn er ook in de MS Store echt wel goede deals, waarbij soms de Platinum/Special/Ultimate versies tijdelijk goedkoper zijn dan de Standard Editions. Vorige week RDR2 Ultimate voor onder de 35 euro, GTA5 Platinum was onder de 20 euro, Forza H4 Ultimate 44,95 en zo is er elke week wel een leuk aanbod bij de Deals with Gold of van een specifieke uitgever.

Gewoon goed om ook in de gaten te houden en zoals met alles geldt: check your price. Als je op zoek bent naar een specifieke titel en je vindt hem ergens goedkoper, dan haal je hem lijkt mij daar :)

(ik koop zelf veel games digitaal "op voorraad", maar dan wel in de bonus ;))
Ik koop mijn games alleen maar digitaal op xbox.
Bij launch zijn top games in de winkel vaak 59,95 en in digital store op xbox 69,95.. .dat tientje kan er dan ook nog wel af.

Zelfde als je een telefoon gaat kopen van 600-700 euro maar betalen voor apps ho maar :+
Ik ben ook lui dus ik koop meestal ook gewoon online ;), en zoals ik al zei, aan digitaal zitten ook voordelen. Maar dat was natuurlijk niet het punt. Het punt dat gemaakt is is dat je voor de S gaat vanwege het budget, en dat je voor het prijsverschil dan games zou kunnen kopen. Terwijl, als je veel games koopt en op de knip let, de X op lange termijn zelfs weleens goedkoper zou kunnen zijn. Helemaal als je je games doorverkoopt, want dat kan met digitale versies niet.
Er is altijd wel een sale gaande in de Xbox Store.
Dan koop je games omdat ze in de aanbieding zijn. Niet iedereen doet dat, anderen willen gewoon een specifieke game kopen om te spelen. Als je nu bijvoorbeeld Red Dead Redemption 2 wil kopen ben je in de Store meer dan 2x zo duur uit als via retail.
Nog nooit zoveel geld bespaard als met digitale games.
Koop ze in buitenlandse stores met andere valuta en omdat ik maar 1 game voor mezelf en mijn zoon koop scheelt dat ook al.
De eerste kopers zijn de fanatieke gamers en die kopen de X; daarna komen de gezinnen en die kopen de goedkopere S versie. Zal een 10 jarige boeien of hij Fortnite of mindcraft in 1080P of 4K speelt.
Maar je digitale oude collectie werkt ook op de S, plus als je een S koopt vanwege de prijs kun je ook gewoon gamepass nemen en hoef je geen spellen los te kopen als je toch niet alles op launch day koopt.

De rest koop je dan in een sale die er ook regelmatig is.
In combinatie met gamepass en een oude (non-4K) TV is het een interessante budget optie. Als gamende Tweaker ben je waarschijnlijk niet de doelgroep. :)
Ieder zijn eigen behoeftes, zelf vind ik dit een geniale toevoeging. Ik koop i.p.v. een X een S voor de kleine, gooi er een gamepass account op en hij kan haren in mijn digitale bibliotheek van over 100 games en hij heeft een prima machine voor de komende jaren. Voor de meeste casual of niet veeleisende gamers is die S een lekker goedkope machine. Mensen als jij en ik kopen een X voor onszelf.

[Reactie gewijzigd door Groningerkoek op 8 september 2020 12:12]

Is natuurlijk wel een klein beetje korte termijn denken als je zo'n S-serie koopt. Een console gaat vaak toch een jaar of 5-7 mee. Uiteindelijk koop je vaak toch wel een nieuwe TV in zo'n periode (zeker als je nu nog met zo'n oude 'full HD tv' zit).

Maar hey, ieder z'n eigen meug I guess :)
Als Tweaker krijg je snel een vertekent beeld, maar de overgrote meerderheid van de mensen koopt echt niet minimaal een 65" 4K TV. Ik heb genoeg vrienden die niet teveel eisen en niet zo'n bakbeest in de kamer willen, die hebben een 40" HD hangen en zijn er nog steeds blij mee, die kopen ook de volgende keer geen grotere.
Niet helemaal waar. De One X draait nu ook sommige games op 60FPS, die op de S op 30FPS. Ook kun je vaak kiezen tussen 4K of 60FPS.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 8 september 2020 10:03]

Ook op een 4K scherm ziet het er vast goed uit dat bewijst mijn Switch @ 1080p wel. Ziet er uitstekend uit. Die series S kan weleens een succes worden.
3 games of beter pak je 3 jaar xbox gamepass ultimate. En zelfs dan hou je nog geld over voor een game in de aanbieding.
als mensen al geen problemen hadden voorheen hebben ze dat nu ook niet.
Dus ik snap niet inderdaad hoe dit goed zal lopen.
En dat is ook de waarde van twee jaar Game Pass!
Omdat een Series S + Game Pass en gouden combinatie is, zowel voor gamers als voor MS.
Echt, deze gaat enorm goed verkopen, veel beter dan de Series X, waar MS gewoon de komende jaren geen games voor gaat hebben. Vraag is dus eerder: waarom zou je 200 Euro meer betalen?
Ik zou 200 euro meer betalen voor dezelfde games spelen in 4k en / of met meer fps. Hoe bedoel je de komende jaren geen games voor de Series X? De Series X en S krijgen dezelfde games dus dat geldt dan ook voor de Series S.
Ik bedoelde games 'specifiek voor de Series X', dus die de extra kracht van de Series X benutten. Halo Infinite was de enige die dat mogelijk zou gaan doen en zelfs die was cross-gen. Die game is voorlopig terug naar de tekentafel, waar ws 'last gen' komt te vervallen. Die game gaat dus op zijn vroegst in 2022 uitkomen en dan pas echt de extra kracht van de Series X gebruiken.

Er zijn dus twee valide opties: Series S voor wie die 4k niet zo veel boeit (of geen 4k tv heeft) en wie vooral de gamepass games wil spelen en Series X voor wie 4k/60fps wil. En reken maar dat voor de gemiddelde gamer (dus niet de fanatiekelingen die Tweakers ed afstruinen) die keuze heel vaak op de Series S zal vallen.
Ik ben het met je eens dat het er naar uit ziet dat het nog wel even gaat duren voordat we echte next-gen games gaan zien op de Xbox, en ook dat de Series S voor veel mensen aantrekkelijker is.

Ik vind het echt een goede zet dat je de keuze krijgt tussen twee systemen, er van uit gaande dat dit geen negatieve impact gaat hebben op de Series X ervaring. Persoonlijk vind ik 200 euro extra het waard aangezien ik 7 jaar lang plezier ga hebben hiervan (en al heb geïnvesteerd in een 4k tv). Ik denk dat naast tweakers en fanatieke gamers, ook casual gamers die al een 4k tv hebben ook snel voor een Series X zullen kiezen.
Omdat de meeste kinderen/jongeren geen 500 euro voor hun verjaardag krijgen, om zo'n console te kunnen kopen. En dat is een veel te grote doelgroep om die maar gewoon te laten liggen. 21% van de totale markt.

[Reactie gewijzigd door Seth_Chaos op 8 september 2020 09:33]

Ik denk dat 500 losstaand duur lijkt, maar nu heb je een 300 versie en voor maar 200 euro meer krijg je een veel betere.
Wanneer je maar een 1080p TV of monitor heb is de Series S meer dan voldoende. Voor die €200,- kun je dan nog een extra controller kopen en nog wat spellen.

Bij die €500,- van de Series X komt er - voor ons - nog een extra controller en game(s) bij, dus dat zou voor ons zo ongeveer, pak-em-beet, plus-minus, ca. €650,- zijn.

Tja, het is maar net wat je uit zou willen/kunnen* geven...

* = Doorhalen van niet van toepassing is.

[Reactie gewijzigd door Stinky9 op 8 september 2020 09:16]

Zelfs wanneer je een 4k tv hebt zal 1080p echt niet slecht zijn, op een beetje gemiddelde kijkafstand. Console is goedkoper en kleiner en zal voor veel mensen prima zijn. Je kan gewoon de volgende generatie games spelen, maar dan op een lagere resolutie. Men doet alsof de 4K resolutie heiligmakend is. Voor heel veel mensen boeit dat echt niet, die willen gewoon een spelletje spelen.
Klopt. Mij boeit het ook niet zo. Ik heb mijn desktop PC aan mijn 12 jaar oude Sony 1080p TV hangen en zit er zo'n 2 meter vanaf. 1080p met een goede AA voldoet prima en die TV doet het gewoon nog super! Ik ga geen nieuwe TV kopen terwijl de oude nog niet stukken is...! Ik hoop dat hij het nog jaren doet, alleen al vanwege de legacy aansluitingen en de lage input lag. Er hangen namelijk ook nog een originele NES, originele SNES, Wii, Mega Drive, Switch en XBOX 360 aan. De Xbox One staat bij mijn zoon op de slaapkamer met een 1080p monitor. Kwestie van dat pa liever de oudere games speelt dan de AAA-oude-wijn-in-nieuwe-kruiken-games van tegenwoordig met hun "uncanny valley characters".

Mochten wij een nieuwe Xdoos aanschaffen, dan is de kans dus groot dat het een Series S zal worden.
Ga je er nog een extra controller bij kopen? Als je al een Xbox One hebt kan je de Xbox One controllers ook gebruiken voor de Xbox Series S/X. Ik kocht ook altijd een extra controller. Maar met de Xbox Series S ben ik straks gelijk klaar, dan heb ik 3 controllers.
Klopt. Dat kun je doen, je oude Xbox One controllers op de nieuwe gebruiken. Maar wanneer je geen Xbox hebt of je oude Xbox One controllers zijn versleten en je wilt toch met 2 man op de bank op de TV gamen, dan zul je toch één van die - IMHO véél te dure - controllers erbij moeten kopen...
Prijs valt toch wel mee zou je zeggen. Al viel het me van het weekend op dat de prijzen van Xbox One controllers nu duurder zijn dan toen ik er eentje bij kocht met de release van de Xbox One S. Xbox controllers slijten bij mij niet. Ik heb van elke Xbox generatie nog 2 werkende controllers. Nintendo joy-cons slijten bij mij wel...
Ja, die Joycons van Nintendo zijn niet meer van het onverwoestbare "Nintendium" uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw gemaakt, maar van het goedkopere "Capitalistium" uit de 21ste eeuw... ;)
"Maar" 200 euro meer, bijna het dubbele, en dan ben je dus hoe dan ook 500 euro kwijt.
De Series S is niets meer dan een veredelde One X. Dus ja, voor 200 extra krijg je een bak meer

[Reactie gewijzigd door chimnino op 8 september 2020 09:33]

"veredelde One X" is complete onzin. Volgens mij heb je de specs van de Series X niet meegekregen.
Volgens mij heb jij de specs van de Series S niet gezien
De GPU is uiteraard minder krachtig, de SSD de helft zo groot, minder RAM, en de CPU waarschijnlijk wat lager geclockt, maar ik bedoel de technologische features van de consoles in het algemeen. Qua architectuur is de Series S nog steeds vele malen beter dan de One X.
Ja, voor die 200 euro koop je ook bijna een Series S (die weldegelijk een upgrade is vanaf de One X), dus wanneer de One X voldoende was, is die 300 euro voor de Series S een betere keuze. Voor die overige 200 euro koop ik liever een aantal games.
Appels met peren vergelijken. De gpu in series S is ook op basis van de RDNA2 architectuur gemaakt, hierdoor gaat hij veel efficiënter om met de data. TF's zeggen tussen generaties helemaal niks meer.
Digital foundry heeft hier een poos terug een zeer informatief filmpje over gemaakt.
20 CU op 1.55 met 10GB RAM en 512GB opslag
vs
52 CU op 1.85 met 16GB RAM en 1TB opslag

Is nogal een verschil tussen S en X

[Reactie gewijzigd door chimnino op 8 september 2020 18:32]

Maar dan nog betere prestaties dan de One X waarschijnlijk. Net zoals dat een lagere CPU frequentie niet persé betekent dat de prestaties ook minder zijn dan van een oudere CPU met een hogere frequentie.
4TF RDNA2 > 6TF GCN

Je kan de 2 niet direct vergelijken op basis van het aantal TF.
wij als gamers vergeten vaak dat het niet de kinderen zijn die consoles gaan kopen maar hun ouders of groutouders.

een console die ook al diezelfde games kan draaien ? en hij kost 200 euro minder ?
neem die dan maar

die gaat goed verkopen,
Omdat ze het geen €500 waard vinden voor die 4u dat ze gamen op een maand.
Of dat. Blijf me soms verbazen over die bubbel waarin tweakers zich soms bevinden. Niet iedereen is hetzelfde en wil het beste van het beste. Sterker nog, voor verreweg het overgrote deel is de goedkope op meestal al meer dan goed genoeg. Niet de nvidia 3090 doelgroep zeg maar ;)
Inderdaad, kleine kinderen wordt ook vaak vergeten hier. Ouders willen echt geen 499 euro voor wat speelgoed lappen. En daar moet nog vaak een tweede controller bij komen voor schoolvriendjes die komen spelen. En games. En een (Disney+) streaming abbo.
299 euro ligt goed bij deze doelgroep, net zoals Nintendo zijn consoles altijd neerzet. IMHO is dat de insteek. Kleine kinderen hebben ook niks met 4K gaming, 1080p is meer dan zat.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 8 september 2020 10:13]

Gok dat deze als warme broodjes gaat verkopen, om je genoemde redenen :) 3
Ik kan me volgend scenario anders wel voorstellen:
 • X-serie in de woonkamer
 • S-serie in de tiener-slaapkamer(s)
Ik weet niet hoe het er in de meeste huishoudens aantoe gaat, maar bij ons stond de spelconsole altijd in de woonkamer op de grote tv. En als de ouders dan tv willen kijken, dan had je als tiener pech, dan kon je eventueel op je kamer iets anders kijken op de kleine tv. Nu heb je de kans om daar je spel verder te zetten op de kleine console.

Stiekem hoop ik dan ook dat er dan een mogelijkheid zou zijn om de games wel te renderen op de X-serie en dit via het intern netwerk naar de s-serie te streamen (voor 4K).
Daar hebben ze xcloud voor.
https://www.xbox.com/en-US/xbox-game-pass/cloud-gaming/home

Dan kan je zelfs op een Android tablet spelen.
Zou leuk zijn als ze hier een handheld voor uitbrengen. Misschien in samenwerking met Samsung.
De Razer Kishi is een beetje de XCloud handheld. Een specifieke handheld hier voor uit brengen lijkt mij ook wat overkill, want je kunt er geen zak mee zonder internet.
dus dan moet je er twee kopen? Kan je voor dat geld beter een extra (tweedehandse) tv halen.

S Series is gewoon een leuk kado voor tieners of huishoudens met wat minder budget.(Of zelfs door tiener zelf gespaaes)
X series als je het kan missen en het er voor over hebt.

Lijkt mij bizar dat je er twee koop zodat de kinderen boven verder kunnen spelen, ook niet zo heel goed voor hun ontwikkeling.
Jeugd kan beter begrijpen dat niet altijd kan wat ze willen en dat er niet altijd en oplossing of alternatief is.
Wat moet je met die extra tv? In zijn scenario staat er al een tv hoor? Ik vind zijn voorbeeld heel realistisch eerlijk gezegd. Niet per se iets wat goed is voor kinderen, maar wel iets wat zal gebeuren. Onze jeugd is niet de jeugd van de nieuwe generatie. Ik had helemaal geen consoles toen ik opgroeide, dat wilden mijn ouders niet. Na mijn 18e zelf mijn 1e gekocht. :) Mijn kind groeit echter op in een huishouden waar al consoles staan, dus dat zal hoe dan ook anders worden.

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 8 september 2020 09:29]

Doelde op een tweede grotere tv om gewoon de X aan te hangen.

Ja het is realistich, maar het bizar om een tweede te kopen als mensen tv willen kijken in de woonkamer.
Dan is een dubbele set kabels en even de X naar boven verhuizen veel realistischer.
Eerst zeg je dat het niet goed is voor de kinderen en dan zeg je dat je een extra tv moet kopen met extra console zodat ze kunnen spelen? Je bent me even kwijt eerlijk gezegd :?
Ik heb nergens gezegd dat dat moet.
Ik bedoel als je het er over hebt om twee consoles te halen, zodat er altijd gespeeld kan worden, kan je beter een tweede tv halen.
Daarmee tackle je ook het probleem.
Twee TVs is normaler dan twee consoles (1kind)

Daarnaast blijft het ook niet goed voor kids om overal een oplossing of alternatief voor te hebben, zeker niet in zulk soort digitaal vermaak.
Een kind zou zich ook moeten vermaken als het even niet mogelijk is om te gamen.
Zie die twee dingen even los van elkaar.
Maar nogmaals, in het voorbeeld is er al een 2e tv, dus dan nog snap ik het niet helemaal. 🙂
Een kleine tv ja, voor die 299 dollar haal je er een betere dan wel niet tweedehandse tv voor.
hij doelt, een betere tv ipv een console te halen.
Waarom niet, tijden veranderen. Wij hebben wegens gebrek aan voldoende couch co-ops 2 tv's in de woonkamer, elk een eigen XboX en de Switch en Apple TV kunnen met Switches wisselen van TV, en als de kleine wat ouder is krijgt die ook een eigen set op de kamer.
Ik wel; ik geef nog de voorkeur aan fysieke media omdat digitale games niet "echt" voelen, maar dat zal hem eerder aan mijn leeftijd liggen + gebrek aan vertrouwen dat de online diensten in de lucht zullen blijven. Maar die diensten en online stores draaien nu al rond de 15 jaar (~2 console generaties), dus dat risico lijkt lager te worden.

Mede dankzij PS Plus en af en toe goeie deals (beter dan 2e hands fysieke games) heb ik ondertussen een best grote digitale collectie opgebouwd. Het is logisch dat anderen nog minder problemen hebben met alleen digitaal.

Tenslotte, zelfs met fysieke games moet je tegenwoordig tientallen GB's aan patches en updates downloaden; veel games zijn 'live services' waarbij een fysieke schijf gewoon niet zo relevant zijn, of zelfs niet eens uitgebracht worden (Steam games, Fortnite, etc).

Ik kan niet voorspellen of het een goedlopend product wordt, maar ik denk wel dat digitale games mainstream zijn nu. En 200 dollar minder is significant; dat zal hem echt niet aan de hardware liggen denk ik, maar aan de kans om de online abonnementen te verkopen. Ze maken liever verlies op een console maar terugkerende inkomsten van een abo dan dat ze 1 maal een console verkopen.
Hoeveel van je fysieke games gaan überhaupt nog fatsoenlijk werken als je gigabytes aan updates niet meer binnen kunt halen of als ze zich niet kunnen melden bij de online service van de leverancier (als die weg is).

Ik denk dat je jezelf voor de gek houdt als je denkt dat fysieke games beter blijven werken.
Bovendien moet je met fysieke disks alsnog steeds van disk wisselen als je van (via fysieke disk geïnstalleerd) spel wisselt.

Ik was ooit ook van de fysieke disks en cartridges, maar prefereer nu digitale content (ook makkelijker met meerdere dezelfde consoles). Soms is het ook vele malen goedkoper (Onlangs the division 2 voor €6,99 bv).

Wel wil ik alsnog de mogelijkheid hebben om fysieke disks te kunnen blijven gebruiken op minimaal 1 van de consoles, puur omdat je af en toe tegen een leuke (al dan niet tweedehands) game aanloopt voor weinig.
Omdat ik nog een 1080p TV heb, en eigenlijk geen reden heb om een 4K scherm te kopen, maar een upgrade TOV mijn originele xbox one wel welkom is. Ontbreken van de schijflade is wel een dingetje, maar voor die paar spellen die ik per jaar koop is digital only ook geen giga probleem.

Daarnaast, dit ding kan hopelijk plat liggen, en past dan fatsoenlijk in een media meubel, in tegenstelling tot dat rare blok van een series X
Dat rooster zit er waarschijnlijk niet voor niks. Kleinere behuizing = meer warmte. Ik zou voorzichtig zijn met 'm in een meubel plaatsen ( met wellicht maar 2 cm ruimte naast/boven dat rooster).
Oh dat is (in mijn meubel) geen probleem, mijn OG X heeft ook ongeveer zijn eigen dikte aan ademruimte aan de bovenkant, en dit ding lijkt dunner. Ik heb alleen van de series X nog geen suggestie gezien dat ie op zn zij kan, en die is zodanig veel dikker dat ademruimte bovenop wel een probleem zou kunnen worden.
The Xbox Series X is Microsoft’s newly revealed next-gen console with a unique, PC-inspired vertical design that has already had many questioning how on earth they’re going to fit it into their TV stand. But don’t worry: according to Xbox head Phil Spencer, Microsoft “designed Xbox Series X to support both vertical and horizontal orientation.”
https://www.theverge.com/...-tv-space-vertical-design

Je bent niet de enige die het zich afvroeg :)
Tja, maar dan moet ie ook nog passen, de meeste media meubels zijn toch ingericht op platte diepe apparaten, dan is een blok net zo diep als hoog niet echt handig. Ik zou althans niet weten hou ik een Series X kwijt zou moeten in mijn setupje (of ja, in de kast achter de muur waar de TV aan hangt, ik weet alleen niet of het draadloze controller signaal een aardig laag gipsplaat en OSB leuk vindt.
Het logo staat in deze afbeelding op zijn zij, dus ja, de Series S is primair ontworpen om plat te liggen. Dat het in deze afbeelding recht staat lijkt meer om de vergelijking met de Series X te maken.
Als je de laatste foto bekijkt dan zie je toch een voetje vlak onder het XBOX markering, de console kan dus rechtop staan.
200 euro is toch 14 maanden Game Pass Ultimate.

Voor 500 euro over 14 maanden heb je de laatste console en nieuwe games.
Mijn huiskamer en game room consoles worden zeker Series X, maar de bezoekers console en die van mijn zoontje niet, daar wordt de Series S een prima optie voor, wel de next gen exclusives (die er op termijn zeker gaan komen) en next gen features maar minder hoge res. De bezoekers console hangt ook maar aan een HD panel ipv een 4k panel. Dan is het toch al 400 euro voordeel :D
Ja, voor ons hier op Tweakers wel. Maar ik denk dat je onderschat 1) hoeveel geld dat voor sommige mensen is en 2) hoeveel geld dat voor sommige gezinnen is om dat te spenderen aan 'spelletjes'. Ik zie het al gebeuren dat een kind samen met papa en mama naar de lokale winkel gaat om een gameconsole aan te schaffen waarbij de verkoper verteld dat de goedkopere variant ook alle nieuwe spelletjes draait alleen dan iets minder mooi.

Ik heb laatst een opruiming gedaan thuis waarbij ik verschillende consoles heb verkocht (psp, nintendo 2ds/3ds, xbox 360, vita). Voor ons misschien onbegrijpelijk, maar de meeste gingen naar kinderen waar de ouders niet veel willen/kunnen spenderen aan een gameconsole. Ik zie hier dus zeker wel een markt in (net zoals de normale xbox one bleef verkopen naast de xbox one x).
Omdat de bedoeling vooral is om GamePass abonnementen te verkopen en dit is de goedkoopste instap. Als je ouder bent van kinderen in de leeftijd 6-15 dan is dit de ideale oplossing: 1x €300 voor de console, €10 per maand voor GamePass en nooit meer gedoe met spellen kopen. En die kinderen gaan echt niet klagen dat het geen 4K 60 fps is.
Gezien de verkoopcijfers van de XBO X en de PS4 Pro zitten veel gamers niet op die duurdere en krachtigere versies te wachten.

Voir mij is deze prima, beneden bij de OLED de Series X en boven bij de Playseat en HD tv de Series S.
Waarom zou het niet goed lopen? Heeft een aantrekkelijke lagere prijs? Niet iedereen heeft een 4K. Mogelijk is de Xbox Series X overkill als je geen 4K tv hebt.
Ik heb op het moment een Xbox One S in plaats van een One X vanwege het prijsverschil en ik heb er al jaren lol van. Niet iedereen wil perse het allerbeste voor de hoogste prijs. Ik game niet genoeg om zo'n flinke smak geld neer te leggen... geef die 200 euro liever uit aan een vakantie.
Ik denk eerder dat de S juist wel goed zal verkopen, want genoeg ouders die het verschil niet weten maar ook al geen drive meer nodig hebben en wel het aanzienlijke verschil in prijs zijn. Die denken eigenlijk oh Xbox series S is gewoon een Xbox series X zonder drive.... Blijf overigens de naam echt tenenkrommend slecht vinden, xbox series.....
1 X beneden in de huiskamer en 1 S in de slaapkamer. Waarbij GFX/FPS etc minder belangrijk zijn.
De ps3 raakte sony niet aan de straatstenen kwijt tot hun prijsverlaging. Deze prijs is garantie op floppen.

De S serie zal veeeeeeel beter verkopen
Ik zou die S-serie eerder kopen dan de X. Mooi als mediacenter waar je ook op kunt gamen.
Omdat sommige mensen voor een dagje naar de sauna (25 euro) ze al moeten sparen is.
En toch begrijp ik de form factor van de Xbox Series X nog steeds niet. Het kan niet meer in mijn TV meubel want daar is hij te groot voor, maar het kan er ook niet op want daar staat de soundbar (of hangt de TV). Mogelijk kan ik hem uit het zicht in mijn TV meubel zetten, maar ik weet niet wat dit met de koeling gaat doen. Wat dat betreft lijkt de Xbox Series S een betere form factor te hebben, maar goed daar staan weer andere zaken qua graphics e.d. tegenover.

De prijs op zich valt overigens niet tegen als dit hem zou worden, gezien de verwachte prestaties van de console. Het lijkt mij in ieder geval een hele mooie upgrade voor de Xbox One die we nu hebben staan (in het TV meubel). Ik ben heel erg benieuwd naar de komende consoles! Zeker met de nieuwe studio's die Microsoft heeft weten aan te trekken hoop ik dat ze betere exclusives hebben, hoewel ik er uiteindelijk gewoon voorstander van ben dat alle games op alle consoles uitkomen. Ik geloof wel in de strategie van Microsoft die echt een ecosysteem aan het bouwen zijn op het Xbox platform. Dat ik bijv. mijn controllers weer kan gebruiken vind ik echt top.
De X kan ook gewoon liggen..
Kan ik hem nog steeds niet kwijt in mijn meubel. Ik haal de TV maar een paar centimeter naar voren, kan die net als de XboX nu er achter hangen.
De vorm van de xsx is simpelweg de manier om de boel goed te kunnen koelen zonder hem nog veel groter te maken (zoals de PS5). Bij mij past de xsx juist wel maar de PS5 zou lastig worden... Vergeet niet dat de xsx ook gewoon op zijn kant kan.
De xss komt weg met deze vorm omdat er veel minder warmte af te voeren zal zijn.
Hij kan naast de TV, achter de TV (mits je geen discen gebruikt), achter de tv aan de zijkant (zodat je de disc nog aan de zijkant erin kan doen). Je kan hem horizontaal leggen, waardoor die misschien voor de TV kan of alsnog in je meubel.
Mijn AVR is groter en past ook in het tv meubel dat ik heb staan. Denk zelfs dat de xbox one x er nog bovenop kan (al is dat minder handig ivm de warmte)

Enfin, bij mij komt die naast het meubel voor mijn linker front speaker (waar nu de ps4 op zijn kant staat omdat die niet meer in het meubel pastte ivm de ruimte.. die gaat dan straks op de plek van de xbox one x die nu in het meubel staat :) )

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 8 september 2020 09:30]

Op het gebied van koeling is het zo'n beetje de beste form factor die je kan verzinnen.
De s serie heeft zo te zien ook een speaker :+
Met 2x een S en 1x een X kan je een leuke 2.1 setup creëren.
je hebt tv met hdmi2,1 nodig wil je alles dr uithalen bedoel je
Denk dat hij 2.1 audio bedoelt ;)
2 speakervormige series S en 1subwoofer series X
Dat moest ik ook meteen denken. De ikea heeft de "Eneby" bluetooth speaker die er sprekend op lijkt.
Anoniem: 562971
@HKLM_8 september 2020 08:45
De s serie heeft zo te zien ook een speaker :+
Lijkt wel een transistor radiootje uit de jaren 70, alleen de uitschuif antenne mist nog...
Het geeft mij de indruk dat dit nep is: dit ontwerp ziet er niet uit. Volgens mij is iemand hier een grap aan het uithalen.

edit: blijkbaar wel echt dus. Ongelooflijk. Ik voorspel een tsunami aan memes rondom dit ding.

[Reactie gewijzigd door beantherio op 8 september 2020 10:22]

Ik vind het persoonlijk een mooi apparaat. Lekker hoekig en klein: kan overal mee naartoe en neemt thuis geen ruimte in. Ik ben wel te spreken over dat form over function ontwerp in ieder geval.
Ga me stuk lachen als dat ding niet rechtop, zoals op de persfoto's, maar plat moet liggen vanwege de warmte-afvoer. Een vent bovenin wil niet zeggen dat eronderweg naar boven niet iets ge-airfried wordt.

En dat er dus een hoop stuk gaan. Lekker onder garantie... die je dan niet hebt...
Hij is mono om rekenkracht te besparen :Y)
Voor de ps5 het zelfde gerucht zal het dus met een korrel zout nemen, de discloze 400 ofzo en de gene met disclezer 500.
Ik denk echter dat het nog wel iets duurder kan gaan zijn, heb zo sterk vermoeden dat 600 euro zeker nog wel geval kan zijn.
499 dollar is geen 500 euro hier. Dat is zonder BTW. Komt dus ~20% bovenop, plus de dollar koers.

Nu staat de dollar laag, 499 dollar = 420 euro x 1.2 = 504 euro + import heffingen ?

/marketing pet op

Ik vrees 519 euro voor de X en 329 euro voor de S.

PS5 zal ws ook zo iets worden.
Mwua, de Xbox One X koste bij de lancering ook $499 terwijl hier in Europa een prijs van €499 werd gehanteerd. Zelfde verhaal voor de Xbox One S. Die wordt ook verkocht vor $299 in de VS en €299 in Europa. Idem dito voor de Xbox One S All-Digital; ook $229 en €229.

Update: de €299 is nu ook bevestigd door Microsoft. Dus, ervan uitgaand dat de prijs voor de Series X van $499 klopt zal deze ook gewoon €499 kosten.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 8 september 2020 11:36]

Ik denk dat dat zelfs vertaald naar €550 in Nederland / EU.
Ouch... krijg visioenen van de PS3. Duimen dat Sony er iets onder gaat zitten.

Hoe dan ook, ik zal ze ws allebei in huis halen. Zou wel waardeloos zijn als ze "S" alleen HD gaming doet, wat sommige mensen roepen.
Dat is niet waardeloos, dat is bewust. En voor €299 krijg je dan alsnog een hele goede console.
Maar voor 1080p/1440p haal ik m'n neus op, Als je een fanatieke gamer bent, zal je ook nog een paar honderd euro moeten neertellen voor een externe SSD.

Eerst maar eens de PS5 kopen, dan kan de "X" er ergens volgend jaar naast, of de exclusives van Microsoft moeten echt niet interessant zijn.
Er staat 1440p in het filmpje.
dat doen ze nooit, dat is marketing technicsch gewoon niet slim
het zal sowieso eindigen op x99 of x49 en 499€ lijkt dan best wel haalbaar
Nouja, de introductie van de PS4 was $399 vs 399 euro..
Dat weet ik maar meestal zijn in zulke gevallen de prijs het zelfde alleen de dollar of euro er voor, daarom zij ik ook denk dat we wel iets van 600 euro kunnen verwachten(Dus zou ook iets minder kunnen zijn).
Ben benieuwd of dat invloed gaat hebben op de verkoop als het inderdaad die hogere prijzen worden.
De coronacrisis heeft een financiële impact dus ik wil zien hoeveel mensen naast de hardcore gamers bereid zijn zoveel neer te tellen momenteel.
Ben benieuwd of dat invloed gaat hebben op de verkoop als het inderdaad die hogere prijzen worden.
De coronacrisis heeft een financiële impact dus ik wil zien hoeveel mensen naast de hardcore gamers bereid zijn zoveel neer te tellen momenteel.
Aan de ene kant heeft de coronacrisis een negatieve impact, aan de andere kant zijn er ook mensen die geld overhouden. Minder op stap of uit eten, geen concert en theaterbezoek. Dus er zullen vast mensen zijn die nu juist de nieuwe playstation/xbox halen die het niet van plan waren.
Die s serie heeft heel veel weg van de Xbox One s. Waar bij het luchtrooster nu zwart is i.p.v. Wit. Die hadden ze van mij wel wit mohen houden. Lijkt net een speaker op deze manier...
Denk dat het uiteindelijk wel meevalt als je hem gewoon plat in je tv meubel schuift. Zelf vind het wel mooi eigenlijk, maar ik hou wel van zo'n zwart wit contrast in een strak design.
Ik hoop dat ze dan voor die tijd ik meer informatie bekend maken over hun Live Gold beleid.
Er gaan al geruchten dat ze het schrappen en vervangen met dat Access *edit* Game Pass. Maar voor iemand die voor nu nog op de X1 online wil spelen is het wel handig om te weten wat hun plan precies is. Gold loopt over 3 dagen af 8)7

[Reactie gewijzigd door Skinnyice op 8 september 2020 10:57]

Het All Access wat in dit artikel wordt benoemd is wat anders. Feitelijk lease je dan je Xbox. Lijkt mij in Nederland totaal niet handig, omdat je dan ook een BKR registratie erbij krijgt. Kun je minder hypotheek voor je huis krijgen omdat je een Xbox op afbetaling hebt 8)7
.edit: Ah ja het is idd een afbetaling, na 2 jaar is ie van jou. Dacht dat het een bruikleenregeling was.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 8 september 2020 08:48]

Op het moment dat je een huis wilt kopen betaal je dat ding gewoon in 1x af en laat je de registratie verwijderen, stelt niets voor en is iets wat velen nu al doen met bijvoorbeeld een telefoon of credit-cards.
Dat gerucht is volgens mij al ontkracht door of Phil of Major Nelson. Via cdkeys zou ik nog gauw 3 jaar gold halen, met voor 1 euro 3 jaar xbox game pass 🙃
Het moeten betalen voor online gameplay is 1 van de redenen dat ik nooit een console zal kopen. Met mijn pc is dat gewoon gratis en zijn de games veel goedkoper. De kosten voor de pc zelf verdien je in notime terug.
Gericht op 1080p gaming? Dat betekend dat hij minder krachtig is als een Xbox One X? Deze ondersteund namelijk wel 4k. Natuurlijk heeft deze geen SSD maar grafisch sterker als ik af mag gaan op dit nieuws.

Ik wacht wel op een kleinere versie van de series x welke over een jaar of 2 zal komen. Eentje met het uiterlijk meer van de One x zodat deze ook weer in het kastje weggewerkt kan worden.
Nee, de Xbox One X is minder krachtig dan deze Xbox Series S. In tegenstelling tot de One X is deze gewoon niet gericht op 4K gaming, maar juist op hogere FPS. Overigens is de target voor de Series S 1440p als ik mij niet vergis.

Edit: ok; ik heb me niet vergist. Sterker nog, de Series S lijkt als target 1440p op 120FPS te hebben volgens Microsoft's promotiefilmpje: https://twitter.com/_h0x0d_/status/1303252607759130624?s=20.

Dat is meer dan ik had verwacht, eerlijk gezegd.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 8 september 2020 11:10]

Juist, de Xbox Series S ligt wat betreft power ongeveer gelijk aan de Xbox One X (mogelijk zelfs nog iets minder), dat is dan ook de reden waarom die zonder drive zo goedkoop aangeboden kan worden.
Lijkt een beetje op die speciale controller.
Verder strak design.
De elite controller bedoel je? Ja, vind ik ook. Zal ergens ook wel leentje buur zijn geweest.
Nee, die controller voor gehandicapten bedoelt hij waarschijnlijk
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee