'OnePlus 8T krijgt 120Hz-oledscherm en andere cameraset-up dan OP8'

De OnePlus 8T zou de beschikking krijgen over een 120Hz-oledscherm, waar het huidige model OnePlus 8 een 90Hz-oledscherm heeft. Dat claimt Android Central. Ook verschilt de cameraset-up van de nieuwe telefoon ten opzichte van het huidige model.

Het gaat volgens een bron van Android Central nog steeds om een 6,55"-scherm als op de OnePlus 8, maar dan met de hogere verversingssnelheid. Dat ligt in lijn met vorig jaar, toen de fabrikant de verversingssnelheid ook verhoogde: de OnePlus 7T heeft een 90Hz-scherm, terwijl de OnePlus 7 eerder dat jaar een 60Hz-scherm meekreeg.

De 8T krijgt volgens de site weer een 48-megapixelcamera als primaire camera, maar het zou gaan om een nieuwer model. Er is een camera met ultragroothoeklens van 16 megapixels en een macrocamera van 5 megapixels. De vierde camera is alleen een dieptesensor voor portretmodus.

De telefoon moet bovendien uitkomen met Android 11 en zou daarmee een van de eerste smartphones zijn met het nieuwe besturingssysteem. De soc is een Qualcomm Snapdragon 865+, met 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslag. OnePlus zou de release van de 8T plannen voor eind deze maand of begin volgende maand. Een render van de 8T verscheen al in de eigen software van OnePlus.

OnePlus 8T vs OnePlus 8
OnePlus 8T (links) en OnePlus 8

Door Arnoud Wokke

Redacteur

04-09-2020 • 07:47

93 Linkedin

Submitter: AnonymousWP

Reacties (93)

Wijzig sortering
Als OnePlus i.p.v. nieuwe hardware en feature eens zou focussen op het fixen van software issues, zou ik bij een volgende aanschaf OnePlus als serieuze optie overwegen.

Ik ben sinds februari dit jaar al af en aan met support bezig om een bug i.c.m. Android Work Profile gerepareerd te krijgen (GPS fix zorgt ervoor dat alle data communicatie crasht en reset)
In het begin was contact snel en to the point maar het werd steeds slechter en slechter helaas en het issue is er in alle versies van Android 10 stable en bèta op zowel de OnePlus 7 als 7t serie, 8 kan ik niet bevestigen maar verwacht hetzelfde probleem eerlijk gezegd.

Helaas is het merk extreem afgedwaald van wat het was en een 13 in een dozijn Android fabrikant geworden met de bijbehorende premium prijzen, zonde.
Als OnePlus i.p.v. nieuwe hardware en feature eens zou focussen op het fixen van software issues, zou ik bij een volgende aanschaf OnePlus als serieuze optie overwegen.
Volledig mee eens. Ik heb de OP7 Pro, waar ik in het begin erg tevreden over was, maar nu steeds meer ontevreden over begin te worden. Regelmatig valt mijn wifi verbinding zomaar zonder reden weg, mijn batterij loop heel snel leeg als ik op 90Hz en ik krijg al gauw algemene haperingen.... met name bij het gebruik een browser (maakt niet uit welke) loopt hij vaak snel vast als ik filmpjes wilt afspelen.

Leuk dat 120Hz, alleen als de batterij nog veel dramatischer is als bij 90hz schiet je er weinig mee op. Ik heb het in het begin gebruikt, maar ik wil eens drie jaar met mijn accu kunnen doen en dus een dag en een nacht zonder lading kunnen (minder batterijslijtage).
Dat slijtage verhaal valt reuze mee. Een kennis van mij heeft nu nog een OnePlus X (bijna 5 jaar oud) en gaat nu ook nog 1 dag mee. Iets wat hij in het begin ook deed.
Dat ligt geheel aan het gebruik en hoe je hem oplaad (met of zonder fastcharge bijvoorbeeld). Screen on time is ook belangrijk en perfomance hungry applicaties tikken ook aan. Als je alleen een beetje whatsappt en belt kun je met ieder toestel jaren doen voordat je slijtage merkt.
Fast charging zit er niet op 2A 5V. Tja appen en social media en af en toe bellen.
2A 5v is nog steeds 10W hoewel voor hedendaagse standaarden niet veel, is dat wel degelijk stap 1 geweest in het fastcharging stuk. Normaal gesproken was het namelijk 5V 1A -> 5W.


Maar goed. Als je geen power nodig hebt en basically altijd net boven Idle zit dat schiet het niet op.
met name bij het gebruik een browser (maakt niet uit welke) loopt hij vaak snel vast als ik filmpjes wilt afspelen.
Dit herken ik en is een makkelijke workaround voor: als de browser lijkt te hangen, even naar de task switcher (vierkante blokje toets) en dan gelijk weer je browser aantikken zodat ie terug springt naar waar je was. Je browser is nu als het goed is weer responsive.

Verder ben ik zelf nog steeds erg tevreden met mijn OP7Pro en heb ik geen issues, anders dan deze.
Hier heb ik ook last van.. super irritant en die workaround werkt idd, maar dit probleem speelt al zo lang ondertussen dat ik er wel moe van wordt

is dit trouwens niet een Chrome probleem en niet persee een OnePlus probleem?

Verder eigenlijk weinig te klagen over de OnePlus6
Zou heel goed kunnen dat het idd een Chrome probleem is, want ik heb het ook met Chrome.
Chrome probleem, heeft niks te maken met oneplus. HUAWEI heeft het ook
En s9+ ook helaas 😔
Ik heb hier last van op mijn ROG Phone2, dus gok op een Chrome probleem.
Grappig. Ik heb sinds de release de OP7 pro en sinds release geen problemen mee.
Heb de grootste versie en die zit bom vol met power user spul, games, media en muziek.

Geen vertragingen, geen haperingen en geen crashes what so ever.
Nog nooit zo'n stabiele telefoon gehad.

Die 8t gaat denk ik een serieuze kanshebber zijn om als opvolger te nemen.
Ik heb precies dezelfde ervaring alsjou.

Heb het dikste model (12gb + 256gb), forceer 90hz in QHD+ en werkelijk waar nergens last van. Vergeleken met mijn omgeving heb ik persoonlijk nog de modernste telefoon omdat de software zo goed als stock is maar echt insane snel en het scherm volledig tot aan de randen is zonder camera gat omdat deze een pop-up camera gebruikt - welke overigens nagenoeg nogsteeds perfect werkt, ik was bang dat ie door vuil lawaai ging maken of stroef zou worden maar heb er nog geen enkel probleem mee ondervonden. Door fast charging laad ik mijn telefoon niet lang op en haal altijd het einde van de dag (telefoon niet hoger tot 80% opladen en niet lager dan 10% laten komen. Altijd AccuBattery op de achtergrond gedraaid en mijn totale capaciteit bedraagd nog 97%.

Het enigste nadeel vergeleken met mijn vorige telefoon is de vingerafdrukscanner, die zit nu onder het scherm en heeft iets meer delay (je merkt het maar het is snel genoeg om niet storend te zijn voor mij).

Als ik op internet kijk zijn de prijzen van de OnePlus 7 Pro nog niet veel gedaald, lijkt erop dat de waarde blijft hangen?
Dan is nog altijd de vraag of zit een oneplus probleem is. Ik denk het niet namelijk. Ook bij bijvoorbeeld Samsung lees je klachten over het snel leeglopen van de accu of vast lopen van de browser.

Veel zaken zijn denk ik meer Android breed dan een specifiek Oneplus probleem.
Exact dit! Ik heb al deze problemen ervaren met mijn Oneplus 7 Pro, ik vond en vind het een prachtig toestel met een geweldig scherm. Ik kon alleen niet meer leven met alle problemen en kleine stomme bugs die ik steeds tegen kwam. Ik ben overgestapt op een iPhone XS Max en het bevalt prima. Het is natuurlijk niet zo'n gaaf toestel als de OP maar het werkt gewoon wel.

Als Oneplus deze problemen kan fixen en Android stabiel maken en houden dan wil ik Oneplus weer overwegen maar tot die tijd blijf ik er ver vandaan.
Vraag is dan, hoe groot is het probleem, en hoe goed reproduceerbaar. Heeft iedereen het icm Android Work Profile, of alleen in combinatie met bepaalde software? Stel je zet Lineage OS er op, heb je het probleem dan ook? Mogelijk is bepaalde software niet geoptimaliseerd voor Android 10, Google heeft veel veranderd onder water en er zijn veel klachten daarop waarbij apps aangepast moeten worden..

Ter vergelijk, met iOS 11 en later icm IBM MaaS360 mobile device management software en iCloud krijgen wij duplicaat contacten op de telefoon (was niet onder iOS 10 en ouder). Idem kastje muur en geen oplossing. Workaround is nu iCloud niet gebruiken. Oorzaak is aanpassing iOS en IBM die hun software daar dan weer niet op aanpast. Dat maakt Apple nog niet de boosdoener toch? Oorzaak van jou probleem kan ook buiten OnePlus liggen.
Klopt wat je zegt, het probleem wordt in ieder geval vaker gemeld op het forum, wat ik terug kan vinden voornamelijk op de 7 en 7T, maar ik kan de 8 niet uitsluiten zelf :)

Op de 6 met Android 9 had ik dit probleem zelf niet in ieder geval, het begon met Android 10.

Ik snap je punt met Lineage OS, maar mijn mening is dat ik niet zou moeten gaan rooten om te kijken of mijn toestel met niet fabriekssoftware werkt.

De engineers bij OnePlus zijn denk ik meer dan capabel genoeg om dit op te lossen, het krijgt alleen geen prioriteit lijkt het of er is een onderliggend hardware probleem dat niet kan worden opgelost.
Er is in ieder geval complete radio stilte (al een paar maanden) en dat stoort me meer dan zeggen "we kunnen het probleem niet pin pointen maar zijn er mee bezig" etc.

Het enige wat je terug krijgt is een response het ligt bij de engineers ik zal het nog eens doorgeven.

Toen ik het probleem net gemeld had kreeg ik binnen 2 weken een test build, ik kon deze echter niet flashen (geen idee waarom, hij zag de file niet waar deze ook stond of welke extensie deze ook had) en naar meer malen vragen hierna zonder oplossing heb ik dat maar opgegeven.

De support is in mijn ervaring dus behoorlijk treurig geworden en het zou hun goed doen meer op hun huidige user base te focussen dan de volgende Samsung / Apple te worden imho.
Voor zo'n vergelijking kan je het beste een Google Pixel gebruiken. Ik heb geen last van de issues die PaYnE81 opnoemt.
Kan, maar dan moet je wel ALLES gelijk hebben, dus zelfde MDM software en profiel, zelfde apps, etc. anders is het niet vergelijkbaar. Mijn iOS voorbeeld komt niet voor bij Mobile Iron MDM software bijvoorbeeld.
Mogelijk zou dat nog een oorzaak kunnen zijn inderdaad, wij gebruiken Intune MDM

Ik heb ook nog getest met Island (App) deze maakt ook een Work Profile aan en gebruikte ik om even met PoGo te testen :)
Zelfde probleem als met Intune MDM overigens, dus mijn vermoede is dat het in de implementatie van Android Work Profile zit in Oxygen OS.

Het zou mooi zijn als iemand met een OP7 OP7T of OP8 serie een werkende situatie zou hebben om zaken uit te gaan sluiten, want OnePlus lijkt het niet voor elkaar te krijgen of het niet belangrijk genoeg te maken op het moment :)
Ow dat wist ik niet, dit stemt hoopvol, ik ga eens kijken of ik iemand kan vinden met een 8 om te testen.

Thanks! :)
Mee eens. Ik heb mijn oneplus 8pro 5G ingeruild voor een Galaxy 20+ 5G vanwege matige data verbindingen, met name 5G. De oneplus is 5G ready, maar 5G doet het nog niet op KPN. Is nog niet ingeschakeld op de oneplus.

[Reactie gewijzigd door Piet54321 op 4 september 2020 09:47]

Ik heb er hier geen last van (Android 10, OnePlus 6T met work profile).

Ik heb zelf dus een OnePlus 6T, en ben daar erg tevreden over. Ik ondervindt eigenlijk geen problemen met de software, en vindt juist de (vergeleken met andere toestellen) cleane OxygenOS erg prettig. Echter, wanneer OnePlus zaken als dit blijft uithalen ga ik voor mijn volgende toestel toch ergens anders kijken dan bij OnePlus:
https://tweakers.net/nieuws/170628/oneplus-blijft-achtergronddiensten-facebook-voorinstalleren-op-smartphones.html
Wat ik zelf heb kunnen testen is Android 9 op de OnePlus 6 (non T) deze heeft het probleem inderdaad niet.

Het begon voor mij op de OnePlus 7 met Android 10 en zag daarna op het forum ook meer meldingen op de 7T serie.

Ik heb letterlijk alles gelasht en gereset op dit toestel om te testen en meerdere bug reports gesubmit maar het blijft nu nog steeds een probleem op de 7 en 7T serie.

Verder ben ik erg tevreden over Oxygen OS en het toestel ansich, dus het maakt de keuze voor een volgend toestel erg dubbel.
hmm weird, ik heb een 5T (weliswaar ander model, maar alsnog OOS, wel Android 9), en geen enkel probleem gehad met work profile. OOS10 heb ik nog niet geprobeerd. Ik vond OnePlus te langzaam met de updates voor 5T, dus ik zit al een maand of 6 op een custom rom met Android 10. Overigens daar ook geen enkel probleem met Work Profile.
Dat klinkt echt niet anders dan mijn ervaring met de OnePlus One. De enige en laatste die ik van OnePlus kocht. Gek genoeg waren veel problemen wel opgelost toen ik volledig overschakelde op (het toen) CyanogenMod. Maar ook toen was het nog niet super. Maar aan de andere kant, dat was dan ook een toestel van 300 euro of zo.
Had ik laatst ook last van met Android 10 op de OP5.
Een stock zip geflashed via de bootloader en vervolgens weer een Android 10 flashen. Hij werk weer helemaal prima.
Welke software issues? Ik heb sinds 2 jaar een 6T...
Ben al jaren OnePlus fan, maar sinds deze week helaas overgestapt naar Apple.
Mijn OP5T was gewoon niet meer bruikbaar door de bugs sinds Android 10.
Ik hoop echt dat ze draadloos laden toevoegen. En het scherm plat houden. Sowieso snap ik niet dat er nog high end phones zonder draadloos laden uit komen. Kost een paar euro aan onderdelen om toe te voegen voor de fabrikant. Reken mij er 20 euro voor in aanschafprijs, geen probleem. Heb ik er wel voor over.
Ik hoop echt dat ze draadloos laden toevoegen. En het scherm plat houden. Sowieso snap ik niet dat er nog high end phones zonder draadloos laden uit komen. Kost een paar euro aan onderdelen om toe te voegen voor de fabrikant. Reken mij er 20 euro voor in aanschafprijs, geen probleem. Heb ik er wel voor over.
De OP 8 pro heeft al draadloos laden werkt ideaal met auto houder geen kabel in drukken meer :)
Ja maar geen plat scherm. Vind ik niet fijn in de bediening, en het maakt een hoes met opstaande rand + screen protector onmogelijk.
Plat scherm vind ik ook echt fijner, gebogen scherm voegt voor mij echt 0 toe op mijn s20. En wat je zegt screenprotector met bubbels aan de randen omdat de hoes hem er af drukt.
Ik heb een OP8 Pro en als de OP8T Pro een plat scherm heeft zal ik direct over schakelen en deze verkopen. Gebogen scherm is erg iritant. Zoals je zegt is screen protector een drama verhaal en ook ongewensd schermrand aanraken waardoor bediening niet naar behoren werkt is een sterk 2e argument voor mij.
Plat scherm vind ik ook echt fijner, gebogen scherm voegt voor mij echt 0 toe op mijn s20. En wat je zegt screenprotector met bubbels aan de randen omdat de hoes hem er af drukt.
Voor mij het zelfde van de 120Hz scherm, wat in hemels naam moet met met een 120Hz scherm op een smartphone?

Zijn mensen echt van plan om constant First Person Shooters te spellen op een klein rot schermpje?
120hz of niet is een dealbreaker voor mij. Eenmaal gewend dan lijkt 60hz schokkerig. Ik speel geen spelletjes maar juist het scrollen in apps is ontzettend smooth.
120hz of niet is een dealbreaker voor mij. Eenmaal gewend dan lijkt 60hz schokkerig. Ik speel geen spelletjes maar juist het scrollen in apps is ontzettend smooth.
Ok, voor mij zou dat geen bal uitmaken, maar ik gebruik me smartphone niet veel, gebruik veel liever me desktop, vind ik veel beter en lekkerder werken dan constant typen op een kleine scherm en kijken op een kleine scherm.
Mijn S10+ kwam standaard met een screen protector er reeds op aangebracht. Is dat niet zo voor de S20 dan?
Ja die zit/zat er wel op, probleem is dat het hoesje (met opstaande rand) de protector omhoog duwt, daardoor zit er nu lucht onder, met name bij de randen, maar als het hek van de dam is...
En 4 jaar geleden vonden velen het hier een gimmick.
Nu is het een feature die soms een dealbreaker kan zijn.

Zo zie je maar.
Denk dat er een reden is dat het niet lang stand heeft gehouden. De eerste Samsung die ik ermee kocht heeft me gelijk doen afknappen op zo'n scherm. Het zag er fancy uit maar het gebruiksgemak was drama. DE reden waarom ik nu geen Oneplus wil want eigenlijk wilde ik nu weer een Oneplus kopen in opvolging van mijn 6T maar dat gaat dus niet gebeuren.
Ik vind sinds mijn S8 het gebogen scherm inderdaad zeer prettig. Voelt lekker aan. Ziet er goed uit, het oog wil ook wat. Ik wil dat absoluut weer op mijn volgende telefoon. Reflecties vielen enorm mee. In het begin met de 'edge' versies van de S6/S7 was het effect te overdreven gedaan. Met de S8 is het veel subtieler.

Screen protectors doe ik niet aan, en ik ben ook niet zo bang voor beschadiging. Ik ben voorzichtig met mijn telefoon, er zit nog geen enkele kras op mijn S8 die ik al meer dan 2 jaar heb. Ik draag hem altijd in een neopreen hoesje.

Ik ben nu een beetje aan het rondkijken want de S20 valt me erg tegen qua prestaties en accuduur (vooral de Exynos versie). Gebrek aan gebogen scherm zal geen dealbreaker zijn maar het is voor mij zeker een pluspunt.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 4 september 2020 16:51]

Jij vindt die €20,- prima of hebt het er misschien zelfs graag voor over. Ik ken een hoop mensen die zich voor de komst van de Nord afvroegen waar Oneplus bleef met zijn scherpe prijzen. Nu de Nord er is kunnen ze de 8T misschien ook wel iets duurder maken, maar ik denk dat ze goed hebben onderzocht waar de gemiddelde klant van Oneplus wel en niet voor wil betalen om de prijs toch zo laag mogelijk te houden. Als draadloos laden een optie van €20,- zou zijn die ik kan nemen op mijn nieuwe telefoon dan zou ik de optie niet kopen.
Idem. Mijn telefoon hangt snachts aan de lader, en een goede telefoon moet gewoon probleemloos de dag doorkomen ...
Licht er maar net aan hoe veel je hem gebruikt.
Ik hang hem savonds voor ik ga slapen altijd aan de lader.
Maar dan speel ik gedurende de dag ook spelletjes en luister veel muziek.
Dus zie het batterij probleem waar velen het vaak over hebben niet echt.
Ze hadden ook die nutteloze macrocamera achterwege kunnen laten, dat ding is echt zonde van het geld. Daarvoor in de plaats een laadspoeltje en je bent er qua prijs.
Maar meer camera's = beter. Althans, dat willen ze je doen geloven. Mijn moeder heeft nu de moto g pro. Zitten 3 camera's achterop, 1tje is er goed, de main. De rest is zo slecht dat het onbruikbaar is. Maarja ziet er wel veel cooler uit eh, een onwetende consument zal denken ooeh 3 camera's. 1tje is ultrawide enkel voor video, en een 2mp macro is slechter dan de main camera gebruiken....

Voor de rest erg goede telefoon, heb er maar 160 euro voor betaald.
Precies. Kunnen ze meteen een goedkopere soc erin zetten, ook zonde van het geld. En geen glas, plastic is ook prima. En geen inscreen vingerscan. En zo heeft iedereen wel iets wat ze wel/niet in een telefoon willen hebben, als een telefoon niet de opties heeft die je wil, dan koop je die telefoon toch gewoon niet? Koop dan een telefoon die wél de opties heeft die je wil. Of is dat dan weer te makkelijk?
Reken mij er 20 euro voor in aanschafprijs, geen probleem. Heb ik er wel voor over.
Ik niet. Ik neem aan dat fabrikanten er daarom voor kiezen.
Sowieso snap ik niet dat er nog high end phones zonder draadloos laden uit komen
Omdat er ook nog mensen zijn die niks hebben aan draadloos laden/dit niet willen gebruiken :)
En dan zit het je in de weg? High end toestellen hebben alle marge om dit toe te voegen.
Heerlijk. Weer een plat scherm. Never Settle? Never Change, svp. Dat is de voornaamste reden waarom ik bij het midden segment tot dusver ben gebleven. Niet vanwege de prijs. Puur vanwege dat je daar veel meer keus aan goede telefoons hebt zonder gebogen schermen.
Inderdaad, voorheen dacht ik dat het nog wel mooi was... Maar nu zie ik die het bijvoorbeeld hel is met goede glazen screen protectors :'(
Ik snap dat nooit.
Ik gebruik nooit een screenprotector en nog nooit krassen op mijn scherm gehad.
Ook mijn huidige OP7 Pro heeft nog geen kras op het scherm sinds ik hem kocht bij release.
Alleen de achterkant heeft wat puntjes en hij is al een paar keer gevallen.
Same here: Nooit screenprotector gehad, en nooit krassen gehad. En wat ik ook krom vind: Een screenprotector om je scherm langer mooi te houden, maar zo'n screenprotector is geen gezicht. Maar goed, da's allemaal persoonlijk, dus heeft geen zin om hier over te discussiëren :)

Verder: Voor valschade doet zo'n schermprotector nauwelijks iets (Mijn vrouw: altijd schermprotector, 3x laten vallen, 3x scherm kapot).

Gewoon een goeie case erom met raised edges (en dus niet van die nutteloze flipcovers of bookcovers of hoe ze ook heten, met van die minimale bumpers, zoals mijn vrouw die gebruikt - Welke trouwens ook minder makkelijk te hanteren zijn dan een vaste case, met als gevolg dat ze eerder uit je hand vallen), en verder zorgen dat je 'm niet samen met je sleutels in je broekzak stopt.
Dan heb je hem eraf gehaald? Want een OP6 en voor zover ook OP7 komt standaard met een 'gewone' screenprotector erop..
Dat klopt. Normaal laat ik hem zo lang mogelijk zitten maar er zit vanaf het begin een hoekje in met stof eronder uit de doos.
Dus heb hem eraf gehaald ivm met mogelijk zand wat echte krassen krijgt.
Idem. Galaxy S8 toentertijd voor m'n vader gekocht, en dacht dat het gebogen scherm wel mee zou vallen, maar het was inderdaad een stuk fragiler zoals men zei, en het was ook een bitch om een degelijke case te vinden. Ik hoop dat z'n scherm nooit zwaar beschadigd raakt, anders is het een stuk duurdere reparatie.
Ik was altijd heel enthousiast over mijn Oneplus 5T en Oneplus als geheel, maar ik moet zeggen dat dat de laatste maanden hard afneemt. Ze hebben weliswaar een Android 10 versie uitgebracht voor de 5T, maar die is nog allesbehalve stabiel en bug-vrij als ik de commentaren in de oneplus forums mag geloven. Daarnaast ontbreekt bijvoorbeeld ook EIS voor de camera. Ik heb m'n telefoon dus ook nog niet durven updaten, maar zit nu wel met een telefoon die al sinds april geen security update meer heeft gehad en waarvan het nu (drie maanden na de initiële release) onduidelijk is of er nog een update komt waarin ze de problemen gaan verhelpen.
Ik krijg het idee dat bedrijven als Samsung, Nokia en Sony op dit moment aanzienlijk betere software support bieden dan OnePlus, nog afgezien van de Pixel phones natuurlijk.
Kortom voor mij hierna geen OnePlus meer, zeker omdat ze met Android 11 ook verder van stock android af willen gaan (terwijl gevoelsmatig de rest van de markt juist meer naar stock android en/of een lichte skin toegaat).
Ieder z'n *mening*. Ik heb een OP5 en die is nog steeds echt prima, ook met Android 10.
Ik zoek rustig aan naar een opvolger (wil wel eens wat anders na ruim 3 jaar) en deze lijkt erg interessant.
Ik hoop alleen dat er een 3,5mm jack inzit, die gebruik ik dagelijks...
Ik acht de kans op een 3,5mm jack vrij klein....maar bedankt dat ik wel m'n eigen *mening* mag hebben ;-)
Die komt er 100% niet meer, er moeten dan teveel compromissen worden gesloten met oa de batterij, die toch wel belangrijker is.
Ik hoop echt op een camera die het goed doet bij weinig licht.
Nog meer pixels voegt voor mij helemaal niets toe.
Mijn 6T staat dan ook niet op max resolutie.
Met mijn OP 8 Pro maak ik regelmatig nachtscene foto's en die zien er goed uit. Ook bij heel weinig belichting de sluiter tijd is dan wel een stuk langzamer maar dat spreekt voor zich.
Ik meende gisteren ergens te lezen / horen dat geen pro variant van de 8T zou komen? Ik hoop op een 8T met plat scherm, betere selfie cam en draadloos laden. Dat zou mij overtuigen om over te stappen van mijn huidige samsung S9. En dus niet naar een S20+ te gaan.
prijs zal wel vanaf 699 euro zijn
Als het 699euro is zou dit dezelfde prijs zijn als de introductieprijs van de OP8, zou wel mooi zijn als ze die 699euro kunnen behouden.
Lees nog niks over 8T Pro.. of zou er alleen 8T komen?
Ook geen probleem. Dan ga ik verlengen met de 8T
Ik vermoed een nieuwe strategie vanaf nu.
Clover < Nord < OP8 < OP8T< OP8Pro
Ik heb alvast een topic aangemaakt waar je de laatste geruchten kan volgen: [OnePlus 8T-serie] Geruchten & Speculaties. Het lijkt er overigens op dat er geen Pro-versie komt (er zijn nog geen verwijzingen gevonden over een Pro).
Ik heb de OP 8 Pro en wat een drama.
Je koopt een telefoon met 5g functionaliteit maar het werkt tot op heden nog steeds niet op het Vodafone netwerk. Ondanks dat er al 4 fw updates zijn uitgegeven.

De rest van de telefoon is goed hoor alleen de valse informatie mag van mij wel achterwege het schijnt dat met de major update dit wel opgelost is maar ik zit mooi wel 4 maanden zonder de beloofde 5g functionaliteit

Edit:
Punt wat ik wilde maken is ik hoop dat ze de telefoon nu wel goed functioneel af hebben

[Reactie gewijzigd door jackldam op 4 september 2020 07:56]

Ligt dat dan aan de telefoon? of aan Vodafone?
Al eens met een andere operator geprobeerd?
Ligt dat dan aan de telefoon? of aan Vodafone?
Al eens met een andere operator geprobeerd?
Hi Derice,

Dit ligt geheel aan oneplus forums staan er vol mee. OP dient een aanpassing in hun operator XML toe te passen. Wat al door meerdere Tweakers dmv root is bevestigd
Ik geloof je op je woord dat OP een aanpassing kan/moet doen om het werkent te krijgen.

Maar ik het echt (alleen) OP die fout bezig is?
Ik kan mij bv dat OP zeer strikt dr 5G standaard volgt en Vodafone niet.
Een beetje zoals MS een eigen sausje over HTML goot. Misschien met de beste bveroorzaakte toch problemen met andere browsers.
Ik geloof niet dat dit een goede vergelijking is.
Het gaat hier om een configuratie die OP moet implementeren zodat de telefoon weet hoe hij kan communiceren met het netwerk.

Vodafone heeft deze informatie geleverd aan OP en de bal ligt dus bij OP wat mij wel opvalt aan misschien ook wel interessant om te vermelden is dat in de nieuwe major build die nu in preview stage 4 verkeerd is dit probleem opgelost maw de focus was waarschijnlijk al van de huidige build af.

En dat zou ik een kwalijke zaak vinden.
Dan nog kan het zo zijn dat Vodafone iets doet wat niet standaard is en dat dan bij OP neerlegt om het op te lossen. Kan me goed voorstellen dat OP dat wel wil doen voor haar gebruikers, maar dat het implementeren van een niet standaard protocol dan geen prioriteit heeft.

Het kan natuurlijk ook dat OP iets is vergeten te implementeren wat wel standaard is, maar dat is voor ons op basis van jouw verhaal wat lastig te checken.
Dat is ook zo.
Vodafone heeft geen echt volwaardig 5g netwerk maar gebruikt de 4g masten om dynamisch te schakelen.
Althans dat is wat ik begrijp van wat ik laatst las.

Dus dat kan best betekenen dat OP dan alleen voor vodafone nederland een wijziging moet doen.
Ik snap best dat dat weinig prio heeft.
Komt dat er ook niet dan? Ik sta op het punt om over te stappen naar Vodafone, maar wil wel volwaardige 5g...
Geen idee.
Wat ik las, lach het momenteel aan de hoeveelheid masten die nodig zijn voor echt volwaardig 5g.
Dus zou willen dat ik het kon zeggen
Heel belangrijk dit, volgens mij staat 5G net een maand aan, dan tel ik dat nep 5G van Vodafone wat ze enkele maanden eerder hadden ff niet mee...
Heel belangrijk dit, volgens mij staat 5G net een maand aan, dan tel ik dat nep 5G van Vodafone wat ze enkele maanden eerder hadden ff niet mee...
Helaas had Vodafone maanden eerder al 5g wel op een 4g frequentie volgens mij idd maar dat doet niet af dat het al een 5g signaal was.

Edit:
Landelijke dekking is idd pas kortgeleden aan gezet maar daarvoor was het al beschikbaar in de randstad

[Reactie gewijzigd door jackldam op 4 september 2020 08:08]

De frequenties zijn vorige maand pas geveild, dus ook in de randstad was er geen 5G...
De frequenties zijn vorige maand pas geveild, dus ook in de randstad was er geen 5G...
Ik denk dat je frequenties gelijk ziet aan techniek 5g is een techniek en de frequentie is onderdeel van het transport en ja het klopt het is een belangrijk onderdeel van de techniek maar dat wil niet zeggen dat je op andere frequenties niet 5g kunt uitrollen het is alleen niet de optimale frequentie voor de techniek dit is wat Vodafone en andere providers die 5G eerder uitrolden dan ook hebben gedaan.

Dat gezegd te hebben
Met de eerder gebruikte frequentie was idd niet de maximale snelheid te behalen maar het was een stap naar de uitrol van 5g

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee