Gerucht: OnePlus brengt dit jaar alleen 8T uit en geen 8T Pro

OnePlus zou dit jaar alleen een OnePlus 8T uitbrengen en geen 8T Pro-variant. Vorig jaar verscheen er wel een 7T Pro, maar die was vrijwel gelijk aan de OnePlus 7 Pro. De reguliere OnePlus 8T krijgt volgens geruchten een 120Hz-scherm.

Twitter-gebruiker en redacteur bij AllAboutSamsung Max J. claimt dat de OnePlus 8T intern de codenaam kebab heeft en dat er geen kebab2- ofwel kebabb-variant komt. De OnePlus 7T en 7T Pro van vorig jaar hadden codenamen hotdog en hotdogb. De twitteraar verduidelijkt in een reactie op zijn eigen tweet dat hij bedoelt dat er geen OnePlus 8T Pro komt.

OnePlus brengt al enkele jaren T-versies van zijn smartphones uit, ongeveer een half jaar na de oorspronkelijke release. Vorig jaar kwamen de OnePlus 7T en 7T Pro uit, maar de Pro-versie was vrijwel gelijk aan de oorspronkelijke OnePlus 7 Pro. Het nieuwe model had een Snapdragon 855+-soc in plaats van de reguliere Snapdragon 855 en een marginaal grotere accu. Ook was de 7T Pro te koop in een nieuwe kleur. Mogelijk brengt OnePlus geen 8T Pro uit omdat het verschil met de oudere 8 Pro klein zou zijn. Ook dit jaar zou de fabrikant kunnen kiezen voor de +-versie van Qualcomms nieuwste soc.

Eerder verscheen er al een render van de OnePlus 8T, die is te zien in een vroege build van Android 11 voor OnePlus-telefoons. De nieuwe versie krijgt mogelijk een plat scherm in plaats van een scherm met aflopende randen. Volgens een gerucht krijgt de 8T een 120Hz-oledscherm, net als de 8 Pro. De huidige OnePlus 8 heeft een 90Hz-scherm. Ook zou de nieuwe versie andere camera's krijgen, met een verbeterde primaire camera en een extra dieptesensor. OnePlus zou de 8T eind september of begin oktober uitbrengen.

OnePlus 8 Pro OnePlus 8 OnePlus 8T (volgens geruchten)
Scherm 6,78", oled, 120Hz
3168x1440 pixels, 19,8:9
6,55", oled, 90Hz
2400x1080 pixels, 20:9
6,55", oled, 120Hz
20:9
Processor en modem Snapdragon 865, X55 Snapdragon 865, X55 Snapdragon 865+, X55
Geheugen 8GB of 12GB lpddr5 8GB of 12GB lpddr4x ?
Opslag 128GB of 256GB ufs 3.0 128GB of 256GB ufs 3.0 ?
Camera's achterkant Primair: Sony IMX689, 48Mp, 1/1,4"
Telecamera: 8Mp, f/2.44.
Ultragroothoek: 48Mp, f/2.2
Kleurenfiltercamera: 5Mp
Primair: Sony IMX586, 48Mp, f/1.75
Macro: 2Mp f/2.4
Ultragroothoek: 16Mp f/2.2
Primair: 48Mp
Macro: 5Mp
Ultragroothoek: 16Mp
Dieptesensor: 2Mp
Frontcamera Sony IMX471, 16Mp, f/2.45 Sony IMX471, 16Mp, f/2.45 ?
Afmetingen 165,3x74,35x8,5mm 160,2x72,9x8mm ?
Gewicht 199 gram 180 gram ?
Accu en laden 4510mAh, 30W bedraad laden, 30W draadloos laden,
30W omgekeerd draadloos laden
4300mAh, 30W bedraad laden, geen draadloos laden ?
Introductieprijzen 8GB + 128GB: 899 euro
12GB + 256GB: 999 euro
8GB + 128GB: 699 euro
12GB + 256GB: 799 euro
?
OnePlus 8T en OnePlus 8

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

07-09-2020 • 15:26

38 Linkedin

Submitter: AnonymousWP

Reacties (38)

Wijzig sortering
Ik ben nu al een tijd op zoek naar een opvolger van mijn 5T.

Een onscreen vingerprint scanner wil ik nog wel concessies op maken, maar ik hoop zo dat ze bij OnePlus van dat Notch design afstappen. De 7T Pro was de ultieme opvolger geweest mits het geen afgerond scherm had.
De Nord, de 8 en 8 Pro hebben geen Notch, maar een Punch hole.

Ik verwacht volgend jaar mogelijk camera achter het scherm, zit die er wel, maar heb je er geen last van. Pop-up zoals uit de 7 serie had negatief effect op ruimtebenutting en gewicht. Zoals hier beschreven: nieuws: Hands-on video toont Xiaomi Mi 10 Ultra met frontcamera achter scherm
Notch inmidels aan gewend, kan ik prima mee leven. Ik ben wel helemaal voor een plat scherm. Schijnt nog goedkoper te wezen ook.
Ik snap je probleem
Ik heb zelf de 7 Pro, en ik heb niet zoveel problemen met het afgeronde scherm, maar soms is het inderdaad niet ideaal
Waarom ze van de pop-up af zijn gestapt en eigenlijk achteruit zijn gegaan door een punch-hole camera te gebruiken snap ik echt niet
Ik zou er zelf echt niet tegen kunnen als je zo'n mooie telefoon hebt en dat er dan heel de tijd zo'n rondje in je scherm gebruikt, terwijl je die 99% van de tijd niet gebruikt.
Ik voel mij vereerd dat ik je tweede reactie ben op dit platform, @Mike147.

Welkom op Tweakers en niet bij Dumpert, waar we elkaar wel respecteren.
Neem voorbeeld aan @swhnld. Zo kan je namelijk ook reageren.

[Reactie gewijzigd door CuBras op 8 september 2020 18:44]

Ik ben het helemaal met je eens @CuBras. Dit is geen dumpert. Maar ik zou het wel fijn vinden als we kunnen filteren op een soort "Zwitsal"-status. Dat had op Tweakers echt een ongelofelijke uitkomst geweest. ;)
Persoonlijk vind ik twee flagship reeksen binnen 1 jaar uitbrengen echt teveel. Koop je in April je flagship Oneplus, ben je in Oktober alweer verouderd...

Tuurlijk heb je dan nog steeds een toptoestel, maar het gevoel dat er al binnen een half jaar een beter model uit is..

Ik heb dan liever wat bijvoorbeeld Samsung doet, 1x per jaar een flagship reeks...
Ben benieuwd hoe anderen dat hier zien!
1 keer per jaar? Zowel de Galaxy S als Galaxy Note zijn flagships en die komen ook elk half jaar uit.
Ik denk niet dat je dit vergelijk zo 1:1 kunt maken. De note serie in het tweede deel van het jaar volgt niet de Galaxy S op welke begin van datzelfde jaar uit komt.

Met de T serie van Oneplus is dat wel het geval en daarmee vind ik het punt van @morpheus-nl prima valide.

Twee keer per jaar een “flagship” in dezelfde reeks is te veel.
zo heb je wel altijd een up2date flagship.
Ik snap dat je het zegt, maar persoonlijk zie ik dat wel als een andere reeks....

De S-lijn is voor mij een losse reeks t.o.v. de Note-lijn.

De T-toevoegingen bij OnePlus zijn overduidelijk een summiere upgrade van de vorige..

Maar pak anders een iPhone als voorbeeld.
Mijn stelling ging over het gevoel van een beter model in dezelfde reeks al in 6 maanden tijd.

[Reactie gewijzigd door morpheus-nl op 7 september 2020 15:43]

Ja, maar als je in oktober een flagship koopt, koop je meteen een recente flagship, en ben je niet verplicht de verouderde flagship van April te kopen. :)
Ja, dat is dan het 'voordeel' natuurlijk... :)

Maar er wordt op deze manier steeds meer een vervangingscultuur gecreëerd...Genoeg mensen die er gevoelig voor zijn.

Vind jij het uiteindelijk een fijn gevoel geven dat je elk half jaar een marginaal verbeterd toestel kunt kopen?
Ik ga persoonlijk liever voor duurzaamheid, en ik vind dat dit daar niet aan bijdraagt.

Stel je voor dat ze dit straks ook met game consoles, TV's etc. gaan doen...elke 6 maanden een licht aangepaste versie om de consument te stimuleren om weer wat nieuws te kopen...Ze willen je het gevoel geven dat je alweer snel achterloopt met je toestel, zodat je eerder wat nieuws koopt.

Ben benieuwd om te lezen of er mensen zijn die het wel echt een fijne ontwikkeling vinden en waarom.
Waarom zou je je gedwongen voelen. Koop je ook nieuw wasmiddel als er 'vernieuwd' op staat en doe je de voorraad van 1 maand geleden dan weg? Die is/wast toch nog prima?
Ik leg dat daarboven uitgebreid uit toch. En een gevoel met een wasmiddel is heel anders dan een techneut en zijn/haar gevoel bij een telefoon, TV, game console of iets in die trend.

De levenscyclus is veel te kort voordat er alweer een nieuwe versie uit komt. Tuurlijk wordt je niet gedwongen, maar er wordt wel degelijk een gevoel bij de consument gecreëerd. De telefoon markt is daar best uniek in op het moment t.o.v. andere electronica.
Ik vind het best fijn dat er om het half jaar een 'nieuwe' serie uit komt, zo heb ik als mijn abonnement op 1 september afloopt toch nog een toestel dat echt net nieuw uit gekomen is. Met de zekerheid dat de upgrades gegarandeerd zijn voor 2 jaar (3 jaar security updates).
Zelf ben ik van de 6 naar de 7T gegaan de afgelopen toestel upgrade. En ik moet zeggen dat ik er erg blij mee ben. Daarbij heb ik uiteraard mijn 6, welke nog prima werkt, doorgeschoven naar een nieuwe eigenaar welke daar nog prima tevreden mee is.

Ik voel de druk niet zo om op dit moment een 8, of straks een 8T te kopen omdat deze nieuwer is. Al ben ik wel een persoon die veel met telefoons, en dan vooral het developen van apps/custom firmware bezig is geweest.
Verouderd? Hoezo dan?

Aan jouw toestel verandert toch niets?
Als er een nieuwe versie uit is dan heb je per definitie met het vorige model een ouder model.

Doet het nog prima, maar een totaal onnodige technology push in telefoon land op het moment. Veel te marginale wijzigingen tov de voorganger die nog maar 6 maanden uit is.

Het is niet duurzaam om zo snel met een nieuw model te komen, en daar mag best eens wat meer aandacht naartoe... Dat is hetgeen ik probeer aan te geven.
Ouder is niet hetzelfde als verouderd ;)
Sinds de Note lijn praktisch de S lijn is geworden, doet Samsung precies hetzelfde anders. Waar vroeger de Notes echte powerhouses waren voor die tijd, is dat langzaam maar zeker veranderd. Nu is in de regel de Sx0 Ultra/Plus/Whatever beter dan de Note x0 Ultra/Plus/Whatever, alleen al door het verschil in accu.

En dan kan je niet eens kiezen tussen de Exynos of de Snapdragon, maar wordt je hier met een Exynos opgezadeld.
Daar lijken ze nu ook van af te stappen. Het werd ook teveel nadat ze met de Pro op de markt kwamen, waardoor ze moeite hadden met het differentiëren van de modellen. Wat mij betreft prima als ze 1x per jaar een Pro model uitbrengen, 1x per jaar een T model en 1x per jaar een Nord model.
Ja precies, ik deel je mening over zo'n cyclus!
OnePlus doet het alleen om zo snel mogelijk de nieuwste technieken te kunnen gebruiken.
Maar ik snap je punt helemaal.
Maar OnePlus is er wel heel transparant over, en iedereen weet dat ze ieder jaar in Q2 de nieuwe serie onthullen en vervolgens in Q4 de T-variant.
Dus je kunt er prima rekening mee houden.

Wat ik van Samsung weer kwalijk vindt is dat ze één model met twee verschillende processoren verkopen, en dat je maar geluk moet hebben met waar je woont of je de goede processor krijgt.
Uit tests blijkt dat de Exynos in de huidige S20 gelijk presteert aan de Qualcomm in de S10 vorig jaar.
Toch triest dat we in Europa een de S20 krijgen met een processor die even snel is als eentje die vorig jaar al in alle andere telefoons zat, en in o.a. de US ook gewoon in de S10 zat.
Volledig off-topic... maar ik moest lachen om "kebab" :D
Nog meer leuke OnePlus namen:

https://tweakers.net/i/_5...PfKvsdrB.png?f=user_large ;).

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 7 september 2020 15:33]

Wel grappig, die codenames, bijna allemaal voedsel. Xiaomi heeft het wat meer random. https://c.mi.com/thread-1911812-1-0.html
Ik vind het nog steeds jammer dat de pop-up camera weer is verdwenen. De frontcamera is nog steeds storend aanwezig. Maar we zien eigenlijk al jaren dat de curve weer wat platter wordt qua ontwikkeling. Jammer genoeg gaat het met de prijsstelling precies andersom. Het wordt steeds moeilijker om een topmodel te verantwoorden.
Helemaal mee eens, hier ook de 7 pro en het voelt toch als een stap terug wanneer die punchhole weer terug komt. Dat het scherm waarschijnlijk weer vlak wordt staat me dan wel weer aan. Maar ik blijf er bij dat een pop-up camera een veel beter uitkomst is dan een gat in je scherm...
De enige reden waarom ik die niet gekocht heb, is het gebrek aan draadloos laden (en de P30 Pro was dirt cheap toen net de Huawei ban inging). Gewoon overal je telefoon droppen zonder met stekkers te pielen is echt ideaal. Dat zit pas in de 8, maar die heeft weer een punchhole.
Draadloos laden heb ik nog nooit gemist. Misschien een kwestie van gewenning en persoonlijke voorkeur. Hoe dan ook verkies ik een pop-up camera boven draadloos laden. Het zou kunnen dat ik daar anders over denk wanneer ik beide gehad heb en die keuze weer moet maken.
Ik hoop zo op draadloos laden. En de refreshrate, is dat ondertussen al adaptive naar de situatie of nog fixed?
Draadloos laden snap ik echt niet. Is een kabeltje nou zo moeilijk? Verder lees ik vaak over de hoeveelheid verloren energie met draadloos laden.

En met die snelheid van op is je tel snel vol.

Ik hoop gewoon op het weghalen van die curved rand. Dat ziet niet uit, beschadigd snel en is te gevoelig tijdens vast houden.
Ik heb een draadloze lader/houder in de auto. Handig.
Draadloos laden snap ik echt niet. Is een kabeltje nou zo moeilijk? Verder lees ik vaak over de hoeveelheid verloren energie met draadloos laden.
Ik heb op mijn buro gewoon zo'n FatBoy laadkussen liggen, ik gooi mijn toestel aan het begin van de dag er op en als ik gebeld wordt kan ik hem probleemloos pakken zonder dat er kabels in de weg zitten of toch korter blijken dan gedacht. Aangezien ik veel bel is dat voor mij wel een reden. Toestel wordt OF opgeladen OF gebruikt. Komt bijna nooit onder de 80% lading uit. Dat is de reden waarom ik gelukkig ben met draadloos laden: het gebruiksgemak als je veel belt.
Ik snap het wel. Mijn huidige one plus wil niet meer opladen via de kabel. Dus 10 keer de kabel opnieuw er in en hopen dat het gaat laden. Een extra mogelijkheid tot laden en minder gebruik van de usb aansluiting kan ik dus wel begrijpen.
Als dit waar is ben ik niet zo blij. Ik vind OnePlus telefoons geweldig maar de 8 Pro die ik heb wil ik toch weer van af.
Als de 8T gelijk of beter aan specs is aan de 8 Pro schakel ik alsnog over. Die gebogen randen iriteer ik mij mateloos aan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee