Amazon-dochter Blink toont beveiligingscamera's die 4 jaar werken op batterijen

Amazon-dochterbedrijf Blink heeft twee nieuwe beveiligingscamera's gepresenteerd. De camera's kunnen standaard twee jaar werken op twee AA-batterijen, maar er is een optie om dat uit te breiden naar vier AA-batterijen om de camera's vier jaar te laten werken.

Die optie is een Expansion Pack die later dit jaar uitkomt en 30 dollar extra kost, meldt Amazon. Die past op de nieuwe Blink Outdoor en Blink Indoor, de woensdag gepresenteerde beveiligingcamera's van het merk.

De lange accuduur is mogelijk door een zelfgemaakte chip, claimt het Amazon-merk. Blink noemt het de Immedia AC1002B, die vier processorkernen heeft op maximaal 200MHz. Verdere details over de chip zijn er niet. Immedia is de vorige naam van Blink.

Beide beveiligingscamera's hebben een maximale resolutie van 1080p met 30fps voor video en optie voor nachtelijke beeldopname met infrarood. Bovendien is er bewegingsdetectie, een speaker en een microfoon. De beveiligingscamera's werken met Amazons digitale assistent Alexa en komen met een abonnement voor opslag van beelden op Amazon-servers: dat kost 3 dollar per maand voor één camera en 10 dollar per maand voor een onbeperkt aantal camera's. Gebruikers kunnen beelden ook lokaal opslaan.

De Indoor-versie kost 80 dollar, de Outdoor-variant moet 100 dollar kosten. De camera's van Blink zijn in het verleden uitgekomen in de Benelux. Amazon heeft niet bekendgemaakt of dat nu ook weer gaat gebeuren. Amazon nam Blink eind 2017 over.

Blink Outdoor, september 2020Blink Outdoor, september 2020

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

02-09-2020 • 21:16

86

Reacties (86)

86
86
46
3
0
29
Wijzig sortering
Dit is sowieso bullshit.
Ik werk in de beveiligingscamerasector en ik kan met 100% zekerheid zeggen dat deze camera geen 2j gaat meegaan op 2 AA batterijen.

Van de Blink website (verstopt onder de technical details):
Two AA lithium-metal batteries last up to two years, based on 53,870 seconds of video events, including Live View, motion-activated recording, and two-way talk.

Dus even wiskunde:
53 870 seconden
= 897.83 min
= 14.96u (15u om gunstig te zijn)
53 870 seconden verdeeld over 2 jaar is 74 seconden per dag aan gebruik om 2j mee te gaan.

We hebben verschillende "gelijkwaardige" producten getest met batterijcapaciteiten tot 12.000mAh en dan kwamen we nog maar op enkele weken MAX met enkel passieve PIR voor motion detection en onmiddelijk stoppen na het motion event.

Zelfs een STROPS camera met PTZ en GPS uitgeschakeld komt niet verder dan 2 weken

Een Geovision Opal komt met moeite net aan 1,5 week

[Reactie gewijzigd door starfight op 23 juli 2024 05:59]

Ik denk dat camera pas aangaat wanneer de PIR sensor wordt getriggered. Als er dan nooit activiteit is, dan kan een pir sensor best 2 jaar werken op 2 batterijen. Dat is de enige mogelijkheid hoe ik maar enigszins dit zie werken. Een camerasensor, een cpu, snachts IR verlichting trekken allen die batterijen binnen een maand zoniet week leeg.
Triggeren op PIR klinkt leuk, maar in de praktijk is het 80% van de tijd onbruikbaar. Als je op dat moment gaat opnemen ben je meestal al te laat. Daarom hebben camera's met een dergelijke sensor een pre, during en post record instelling. Daarmee kan je voor en na het event nog zien wat er gebeurt.

Buiten dat, als ik kijk naar het stroomverbruik dan zegt mijn gevoel dat ze het hebben over een tot minimum gereduceerde functionaliteit. Dat zal inhouden dat de camera alleen een foto maakt en die upload.
Wacht pre? Dus dat de camera gaat lopen voordat de sensor iets waarneemt??
Ja, de camera loopt dus altijd te recorden naar z'n buffer, maar gooit de beelden weg als er geen motion event was.
Ha ha ok dan kan het wel ja. Maar dan zal ie niet lang meegaan op zijn batterij lijkt me.
Nee dan niet, daarom zijn camera's op batterij ook zo zeldzaam.
Zeg maar gerust onzin.
De camera loopt dus altijd, maar slaat alleen video op rond het tijdstip van het event. Dat gaat voor camera's op een accu natuurlijk niet op lijkt me.
niet helemaal waar, ligt natuurlijk aan de toepassing. Wij werken namelijk met PIR binnen kamers en als toegangscontrole en het ligt simpelweg aan hoe groot de waarneembare hoek is en de opstelling ervan. Als je bijv gordijn-PIR's gebruikt en deze goed positioneerd kun je beweging op 3-4 m vanaf een deur waarnemen.
Dus bijv binnenshuis is dit prima te doen, voor buitencamera's waar je bijv een hele tuin zou willen dekken weer niet, alhoewel als je externe PIR-etjes strategisch zou kunnen plaatsen dan kom je ook wel erg ver.
Dat moet allemaal draaien op 4 AAA batterijen?
Wij doen het met een enkele CR2450 batterij. Die houdt het afhankelijk van scenario 1 a 2 jaar vol.
Je kunt natuurlijk ook werken met een externe PIR-sensor. Die plaats je dan op een afstandje van de camera en zodra die getriggerd wordt, gaat de camera aan. Dan begint 'ie (ruim) op tijd met opnemen.
In Amazon's defence: Ze hebben nooit gezegd dat het bruikbaar was :+ :Y)
En pir sensor kan inderdaad perfect 2 jaar meegaan, daar zit ook amper "processing" in.
Heb mn originele reactie aangepast met data van de website.
Exact, net zoals de Wifi Eufycam modellen dit doen. Die draaien op 4 stuks 18650 cel theoretisch een jaar op 1 lading. Er zijn hier en daar wat testen mee gedaan in warm, koud, nat weer, etc. en netto in de praktijk is dit minimaal 180 dagen.

Alleen beelden opnemen bij beweging is voldoende voor huis-, tuin- en keukenopnames. In de professionele industrie zul je dit soort materie niet aan gaan treffen. Die willen 24/7 beeld hebben en liefst in 60fps.
Ik heb hier twee kasten vol hangen met die professionele camera's. Het 24/7 klopt wel, actief IR is niet ongebruikelijk. 60 fps is zeker niet zo belangrijk. 4k @ 30fps is vaak een betere keuze; je wilt verdachten scherp op de foto kunnen krijgen.

In die markt is Power over Ethernet de standaard. Effectief is dat plug&play. Als de kabel erin zit, dan doet die het.
Het barst van de apparaten die beloven dat de batterij jaren meegaat, denk bijvoorbeeld aan rookmelders met zogenaamd 10 jaar levensduur. Vaak blijkt er niets van te kloppen.

Ik snap de eigenlijk niet zo goed waarom dit nieuwswaarde heeft.
Mijn rookmelders doen het al zeker 5 jaar met de zelfde batterij... 10 jaar hoeft dan geen fabeltje te zijn.
Het barst van de apparaten die beloven dat de batterij jaren meegaat, denk bijvoorbeeld aan rookmelders met zogenaamd 10 jaar levensduur. Vaak blijkt er niets van te kloppen.

Ik snap de eigenlijk niet zo goed waarom dit nieuwswaarde heeft.
De levensduur van zo'n rookmelder is dat ook dat, de rookmelder ( werkzame stof in de sensor )
Niet persé de accu - je kan zo'n apparaat dan ook beter op dual-pad aansluiten, continu & batterij als backup
Vroeger zat er een muntje met licht radioactieve stof en een receptor in, maar moderne rookmelders zijn niets anders dan een IR ledje en ontvanger in een donkere kamer. Komt er rook binnen die het IR licht verstoord, dan gaat hij af.

In principe kunnen ze veel langer dan 10 jaar meegaan, maar dan zijn ze niet meer gegarandeerd (stof en vuil binnenin de sensor, solderingen die broos worden). Ook de IR led kan zwakker worden, maar die pulst kort, net als bij een afstandbediening om de paar seconden, dus verwacht daar eigenlijk geen slijtage van.

Die oude radioactieve brandmelders waren overigens wel de beste ooit. Die gingen zelfs af als je een scheet liet eronder. Is mijn vader vroeger achter gekomen toen hij in de bijkeuken stiekem een floepertje liet :D

[Reactie gewijzigd door Fairy op 23 juli 2024 05:59]

moderne rookmelders zijn niets anders dan een IR ledje en ontvanger in een donkere kamer.
Ah! Dat verklaart waarom dat stomme ding afgaat als er teveel stoom uit de badkamer komt.
Ik haat die rookmelders. Ja ooit zal zo'n ding misschien mijn leven redden, maar tot die tijd heb ik wel al heel veel valse alarmen gehad nu.

Is een woningbouw corporatie woning en die hebben de rookmelder op die plek geplaatst (in de hal, vlak naast de badkamer)
Daarom word vaak een hittemelder geadviseerd bij gebruik vlakbij keuken of badkamer ;)
Ik kan dat beamen; ik heb drie rookmelders in mijn huis, geinstalleerd bij de bouw (dus ze zitten aan het lichtnet met een batterij als backup, alhoewel die alsnog om de zoveel tijd vervangen moet worden), tot vorig jaar gingen ze soms willekeurig af - na het douchen, maar ook soms midden in de nacht.

Stofzuigen / uitblazen leek even te helpen, maar uiteindelijk heb ik ze toch maar vervangen. Kostte wat (deze zijn 40 euro per stuk ofzo) maar sindsdien geen last meer.
Liever 1x te vaak dan 1x te weinig. Ik ben best wel spastisch als het daarom gaat. Ik heb een behoorlijke PV installatie en in mijn woning een technische ruimte waar dat allemaal in hangt, dus in dat hokje hanger 2 melders. Verder in alle ruimtes een rookmelder hangen.

Als je preventief om het jaar de batterijen allemaal vervangt, heb je in principe nooit last van piepende rookmelders in de nacht.

Er zijn genoeg mensen die een rookmelder weghalen als hij begint te piepen omdat de batterij leeg is en niet meer terughangen.

[Reactie gewijzigd door Fairy op 23 juli 2024 05:59]

Als je meer veiligheid wil, dan is het verstandig om meer variatie te hebben. Twee rookmelders is niet zo goed als één rookmelder in combinatie met één CO-melder (koolstofmonoxide).
Ik heb 2 CO melders bij mijn CV ketel. Koken doen we intussen elektrisch.

1 CO meter nemen we mee op vakantie. Je weet nooit waar je terecht komt.
Heb niet zo'n zin om op vakantie met vrouw en 2 kinderen in te slapen en niet meer wakker te worden door een of andere foute ketel of geiser.

[Reactie gewijzigd door Fairy op 23 juli 2024 05:59]

Het komt wel uit op 15u per 2 jaar maar dat is 74 seconden per dag. Stel je kijkt niet dagelijks naar iets maar gemiddeld 3x per maand, dan is dat dus 72 keer in twee jaar telkens gemiddeld 12,5 minuten. Dat lijkt me ruim voldoende.

Als de camera ook weer een seconde aan gaat om beeld te versturen telkens als er iemand langsloopt, dan gebeurt dat dus wel elke dag. Dan kan dat elke dag dus 74 keer gebeuren, maar kun je verder nooit live beeld bekijken. Of je neemt de helft van beide, dus minder vaak of minder lang zelf beeld aan zetten en minder vaak per dag er langs lopen.

Klinkt nog wel aardig bruikbaar op die manier.
Het ding is ook net dat de camera opneemt van het moment dat er beweging is en deze clips upload naar de cloud. Hang je de camera ergens in de tuin waar normaal bijna nooit iemand komt geloof ik best dat deze lang meegaat en je hem maar om de paar weken van batterij mag wisselen, maar gebruik je hem actief om iets te bekijken of aan een ingang mag je uitgaan van een 2-3 weken maximum met niet al te veel beweging.

Cameraservers worden standaard uitgerekend op ~10u motion per dag voor een normale omgeving, en daar is deze camera dus niet geschikt voor.

Als ze hem marketen als product om zones te beveiligen waar niet elke dag iemand komt/zou mogen komen is dit zeker een waardig product.

[Reactie gewijzigd door starfight op 23 juli 2024 05:59]

Ja oke maar dat is wel iets anders dan 'helemaal bullshit' en ook niet 'gelijkwaardig' aan een camera die !3 weken op een grote accu mee gaat, zoals je ook na je aanpassingen nog steeds in je bericht hebt staan.
Het gaat er inderdaad om hoe vaak er beweging is, maar als je meer dan die 74 seconden beweging per dag hebt kom je dus ook niet meer aan die twee jaar... Als er weinig gebeurt maar op een dag lopen er een aantal muizen rond in je loods, dan is je camera in een (één) dag leeg. Je kunt hem dus ook niet gebruiken in je huis als je huisdieren hebt :/
Ik ben benieuwd hoe het in de praktijk werkt. Misschien kunnen ze met een paar frames al wel bepalen of een beweging interessant is (met hun eigen gebakken chip) en daarmee een hoop ruis afvangen. Daarmee staat of valt de twee jaar claim natuurlijk, maar dat hij überhaupt in de orde van een paar maanden mee zou kunnen gaan op gewone AA batterijen is op zichzelf al innovatief. Dat ie niet voor 100% van de toepassingen nuttig is is niet zo erg, maar de vraag is of hij voor een aantal vrij gewone huis-tuin-en-keuken scenario's een beetje praktisch is.
Anoniem: 1330988 @starfight2 september 2020 21:56
Je maakt wel een vreemde omweg in je berekening. Seconde, minuten, terug naar uren, om dan weer bij seconde per dag uit te komen. Maar als ik 53870 seconde deel door 730 (dagen) dan kom ik op afgerond 74 seconde oftewel 1min14s per dag uit. Nog steeds niet veel maar significant meer dan jouw 3 seconde. :)
Je hebt helemaal gelijk, ergens in mijn berekening ben ik de mist ingegaan. 8)7 maar mijn standpunt blijft wel hetzelfde :P heb het aangepast
' tot 100% tevreden' is ook mooie marketing.

1% is ook tot 100% :'(
Ik heb de XT2, draai al 6mnd op 2 AA batterijen en gebruik de camera erg veel.
Ik denk dat het wel klopt.
Ik weet niet wat voor producten dat zijn wat jij noemt, maar mijn arlo wifi beveiligings cameras gaan rustig een jaar mee op 1 batterij hoor. En dat is gewoon met motion detection aan en automatisch opnemen. Je moet die dingen natuurlijk wel een beetje op een schema zetten dat ze actief staan wanneer het moet en niet moet. Als jij motion detection aan laat staat in kantoor wanneer er vol gewerkt wordt, ja dan zijn ze snel leeg. Maar daar zijn ze niet voor bedoeld ook.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 23 juli 2024 05:59]

er bestaand al camera’s dat vooral op luxe jachten wordt gebruikt dat maanden op een accu draait. Jaren is wel heet bijzonder.
Dus eigenlijk wat je zegt is: tweakers gaat mee in reclamepraat zonder zich er zelf of in dit artikel verder op in te gaan? :| :| :|
Ik heb de vorige versie, deze werd geclaimd een half jaar te halen op 2 AA batterijen. Deze draait nu bij mij 7 maanden. Natuurlijk hangt dat sterk af hoeveel beweging er is, maar blink heeft echt een hele slimme chip ontwikkeld die er voor zorgt dat de camera heel weinig stroom verbruikt wanneer er geen beweging is.
De lange accuduur is mogelijk door een zelfgemaakte chip, claimt het Amazon-merk
Lijkt me niet dat 1 van de cameras die je getest heeft hun chip gebruikt.

Met andere worden: Je kan zulke oordelen niet geven als je het product nog niet eens uit is. Ze zeggen niet voor niks dat die zo lang mee gaat.
heb mn originele reactie aangepast met data van de website, het kan dus 2j meegaan als je hem 3s per dag gebruikt.
Fair enough :)
Zo wordt het wel duidelijk dat er inderdaad een addertje onder zit
Dat had je hopelijk zelf ook al bedacht toch?

Als je kijkt naar een goede AA batterij dan heeft die zo’n 4Wh aan capaciteit. Lithium metal is ws een Li-FeS2 batterij en die zitten daar vaak onder. Met 2 batterijen 2 jaar kunnen doen betekent dus 1 batterij per jaar wat dus neerkomt op 4Wh aan capaciteit voor een jaar. Een jaar heeft 8760 uur dus 0,45 milliwatt

De self discharge rate van een LiFeS2 cell is 1% per jaar dus die is te verwaarlozen gelukkig, maar ik heb nog geen enkel circuit gezien met deze complexiteit dat met minder dan een halve milliwatt zijn werk kan doen. Als dat zo zou zijn kun je hem in principe voeden met een gekookte aardappel.

Wel grappig dat daar overigens serieus onderzoek naar gedaan wordt. Gekookt geeft kennelijk 10 x zoveel capaciteit per cm: https://www.researchgate....and_primary_cost_analyses
Dus als ik mijn telefoon in de aardappelpuree mik, komt dat ding er volledig geladen weer uit? :P
Nee, moet je eerst updaten naar de laatste Beta.


FF zonder gekheid. De aardappel fungeert alleen als elektrolyt en dus heb je wel nog een geschikte kathode en anode nodig. Doe je het goed dan kun je daar een behoorlijk vermogen uit trekken wat een stuk goedkoper is per KWh dan D-cellen bijvoorbeeld (factor 9).

https://www.smithsonianma...r-over-a-month-180948260/
Ik zou zeggen probeer het uit :+
Behalve bij vorst, dan is het 2sec per dag ;)
Het lijkt me niet dat ze zo'n claim doen als het in werkelijk maar een aantal weken/maanden is. Maar goed, het is inderdaad even afwachten.
Weer zo'n typische 'ik wil het niet weten' reactie.

Er wordt door een deskundige uit de doeken gedaan hoe zo'n claim wordt beoordeeld en nagemeten, er worden conclusies getrokken, en jij zegt:
"Ik wil het niet weten want de fabrikant zegt in z'n reclame-uiting iets anders."

Nee, dat doet 'ie niet.
De fabrikant zegt 'up to'. Dat betekent dat je alles uit de kast moet halen (bijna geen events bijvoorbeeld) om dat te halen, wat onze expert trouwens ook heeft aangegeven.

Alleen al het feit dat het samenwerkt met Alexa is voor mij trouwens een reden deze zooi niet te kopen.

Al die grote bedrijven gaan bij mij de deur uit.
Youtube (Google--ik gebruik nu qwant.com) censureert, twitter censureert (diaspora, parler), Facebook censureert (nooit aan meegedaan), Instagram censureert (nooit aan meegedaan). Amazon heb ik ook zelden iets gekocht.
Allemaal bedrijven die tijdens de covid-gekte hebben laten zien dat ze teveel macht van ons hebben gekregen.

IK ga ze boycotten.
Als iedereen dat doet zijn ze die macht binnen de kortste keren weer kwijt.
Nvm

[Reactie gewijzigd door 12345j op 23 juli 2024 05:59]

Dit is sowieso bullshit.
Ook een beetje een bullshit om zo'n harde claim te doen over een product waar je geen ervaring mee hebt? Producten van andere fabrikanten zijn niet representatief. Een custom processor maakt een gigantisch verschil, kijk naar alle IoT apparaten.

De Blink XT2 claimt ook 2 jaar batterijduur. Ik heb me er niet in verdiept, maar gebruikers geven toch zeker meerdere maanden batterijduur aan, dus dat is sowieso al meer dan de voorbeelden die jij geeft. Stel dat dit op je oprit gericht is en een paar keer per dag triggert is 76 seconden opnametijd per dag ook niet onrealistisch. Die batterij-cameras zijn sowieso niet bedoelt voor plaatsen met constante beweging.

Ze moeten het aantal seconden/gebruiksscenario inderdaad wel duidelijker vermelden.

[Reactie gewijzigd door Thmz159 op 23 juli 2024 05:59]

Het is eigenlijk niet anders dan andere dingen op accu's. Die levensduur zouden ze moeten specificeren om zinvol te zijn. Kijk naar electrische auto's of fietsen. Zoveel kilometer zegt niets, als je niet zegt hoe zwaar het voertuig belast is (lading, wind, heuvels), de externe omstandigheden die de accuduur beïnvloeden (temperatuur) en de electrische belasting (radio, airco). Dus elke claim zonder de bijbehorende randvoorwaarden is compleet zinloos. Je mag ervan uitgaan dat wat zij schetsen het meest optimale scenario is. En dan een beetje naar boven afgerond.
Ik heb geen enkele kennis over beveiligingscamera's, maar n.a.v. een inbraak heb ik vorig jaar in september een Eufycam van Anker gekocht. Deze is draadloos verbonden met een basisstation en heb deze sinds de installatie vorig jaar in september eigenlijk nog niet moeten opladen...

Maar nogmaals, betreft een huis, tuin en keukencameraatje.
Ik ben een zogezegde early adaptor en heb een Blink camera liggen van voordat zij door Amazon zijn overgenomen (destijds via Kickstarter gekocht). Ik kan je zeggen dat zo'n apparaatje met 2x AA batterijen met gemak een halfjaar mee gaat met motion detection en verlichting aan.
Bullshit is het dus niet.. je kan dus 2 jaar op 2aa zoals je net zelf berekend hebt..

Ik heb zelf ook een beveiligingscamera.. wil niet zeggen dat ik daar 24u p/d op kijk. Houd met een paar minuten per maand wel op. En zoals je berekend hebt kan ik er dus 37 minuten per maand naar kijken.

Ruim voldoende dus!
*Battery life of up to 2 years, based on 5,882 seconds of live view, 43,200 seconds of motion-activated recording and 4,788 seconds of two-way talk. Battery life will vary based on device settings, use, and environmental factors.
Dus: je mag 98 minuten live kijken, 12 uur opnemen (met motion-activation), en bijna 1u20min heen en weer praten, en dan gaat de batterij 2 jaar mee volgens Amazon.

Bron: https://www.amazon.com/dp/B086DKSYTS?th=1 bij "Blink Outdoor Technical Details"
Dit is sowieso bullshit.
Ik werk in de beveiligingscamerasector en ik kan met 100% zekerheid zeggen dat deze camera geen 2j gaat meegaan op 2 AA batterijen.
Voordat je zoiets stelligs de wereld inslingert, toch even jouw context erbij plaatsen.

Die 74 seconden per dag die je berekent is bijvoorbeeld gewoon perfect mogelijk als scenario. Daarnaast kan je dat ding volgens een rooster laten werken - m.a.w. hij hoeft niet de hele tijd waakzaam te zijn. Verder reageert het ding alleen als er wat beweegt. Als er nauwelijks wat gebeurt, tja dan haalt hij het misschien nog langer vol op dat setje batterijen dan geclaimd.

Ik heb zelf een paar Blink camera's van de eerste generatie, en die zijn 's avonds en 's nachts actief, of als we een hele dag of een paar weken weg zijn. Die draaien buiten in weer en wind, gewoon in de volle zon (ook in de twee hittegolven van de afgelopen 14 maanden) al meer dan een jaar op hun setje Lithium batterijen, en de status daarvan wordt nog steeds als OK gemeld.
Beste Stafihgt, Jonge jonge wat een reactie, zonder zelf testen hebben gedaan.
Auto 's zouden ook nooit rijden in de vorige eeuw, maar kijk nou eens?
We moesten ze maar gaan verbieden zoals ook beveiligingscamera, die niet aan gemeld zijn bij autoriteit persoonsgegevens bescherming. Georges Orwell 1984 eens lezen |:(
Zoals Reolink het doet, dmv een solar panel, is wel interessant; https://reolink.com/product/argus-2/
Mis alleen bij dit soort camera's ONVIF...
Klopt, zoiets is heel tof... tot iemand met een wifi jammer op zak komt inbreken :P
Voor de meeste mensen is zoiets wel zeker voldoende, maar de "geslotenheid" is wel een minpunt.
Natuurlijk hoe minder processing hoe langer de batterijduur, en een onvif service heeft toch wel een aantal kloktikken nodig.
Ben benieuwd of ze ook met Apple Homekit en/of Google Home gaan werken.

Ik heb nu Netgear Arlo via Homebridge werkende in Homekit, maar deze zijn toch na max 3 maanden echt op...waarbij deze overigens ook alleen 's nachts aan staan. De blink zou dus eventueel een mooie opvolger kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door ChristianBurger op 23 juli 2024 05:59]

Mijn verwachting is van niet. Zie bv Ring (destijds ook overgenomen door Amazon).
Nou ja, er is nu toch sinds een aantal weken/paar maanden (weet het even niet zeker) een Ring Deurbel die native werkt in Homekit?
Nee, die is er zeker niet! De enige deurbel die met HK werkt, is de (enorm dure) Robin Proline.
Eufy zou hun deurbel geschikt maken voor HomeKit, maar dat is niet meer zeker. En Netatmo stelt hun deurbel elke keer uit.
Ik wilde in eerste instantie wat zeggen over de doorbird d101, maar dat is niet meer geweest dan een aankondiging. Ze kunnen het niet leveren omdat Apple zogenaamd een aparte chip vereist, maar dat is alleen nodig voor homekit secure video (wat je overigens wel wil). https://www.doorbird.com/homekit

Ze zijn er iig wel mee bezig. Die robin mobile proline is wel vet, maar inderdaad redelijk prijzig.
Homekit zal niet werken, want die verwacht een continue actieve verbinding tussen device en hub/ios device. Dan ga je er nooit komen met je 2 jaar batterij :+
Mits natuurlijk de batterijen niet gaan oxideren of gaan lekken, dat heb ik veel meegemaakt met zowel indoor als outdoor producten.
En zie dan maar eens om het product nog gangbaar te krijgen.
Het beste blijft om de batterijen regelmatig te vervangen.
LiFeS2 batterijen lekken vrijwel geen elektrolyte en kunnen tegen lage temperaturen. Relatief nieuw type batterij wat het buiten erg goed zou moeten doen.

Lekkende batterijen was vooral met zinc-carbide en hele oude alkaline batterijen een issue maar is nu vrij zeldzaam.
Nieuwere alkaline type batterijen sinds productie uit belgie is verdwenen zijn van beduidend mindere kwaliteit helaas.
oh oke, mja dat zou kunnen, maar in theorie zou het design veel minder leakage moeten geven dan zinc-carbide.
Als ie echt zo zuinig is, waarom niet een klein zonnepaneeltje bovenop? Kan de accu nog een klein beetje bijladen..
Dat hebben ze wel voor de (Amazon) Ring cams, die hebben verder geen voeding nodig geloof ik.
Het is gewoon goede reclame om zoiets te beweren, anders had Tweakers er nooit aandacht aan besteed.
Ik dacht dat de huidige Blink camera’s ook met (beperkte) gratis cloud storage kwamen. Batterij claim is vast wat optimistisch maar enkele maanden zou al best handig zijn voor plekken waar je lastig stroom legt. Ook is er een zonnepaneel maar volgens mij van een derde partij.

[Reactie gewijzigd door jaspov op 23 juli 2024 05:59]

Ik heb 2 Blink cameras in gebruik. 2 jaar haal ik niet, afhankelijk van de locatie is 8 tot 12 maanden gelukt. Opslag is tot nu toe gratis. Integratie met home assistant werkt. Tot nu toe ben ik er tevreden over. Toegang werkt met 2FA.
welk model gebruik je?
2x XT voor buiten. de ene hangt onder de carport bij de voordeur. De tweede bij de achterdeur in de volle zon. Bij de tweede is veel minder beweging en gaat dan ook langer mee.
Zodra je batterijduur en bewegingssensor ziet, moet er eigenlijk al direct een belletje gaan rinkelen.
Dan is die batterijduur natuurlijk berekend op zo min mogelijk activiteit.

Die 2 jaar moet je dus met een korreltje zout nemen.
Gewoon weer goede marketing ;)

[Reactie gewijzigd door tilburgs82 op 23 juli 2024 05:59]

In elk geval hier bij mij thuis, die hangen er sinds vorig jaar (1 jaar, 2 maand en 3 dagen om exact te zijn)... en gaan nog altijd op de orignele batterijen. Had ik totaal niet verwacht. Dus zeker niet slecht. En die aan de voordeur vangt toch regelmatig beelden.

Maar dit zal sterk afhangen van het aantal bewegingen. In elk geval ik ben er blij mee. Natuurlijk heeft dit systeem sinds maart met moeite opgestaan, daar er zogoed als altijd wel iemand thuis was. Dat zal natuurlijk geholpen hebben. Maar volgens de app zijn de batterijen nog ok
Ahh zeker net als ik ook toen hij bij Amazon.de als "aanbod van de dag" was besteld.
Mijn Blink XT camera is van 26 juni 2019, hij was toen leverbaar voor EUR 59,99.

Werkt nog steeds prima op de meegeleverde set Lithiumbatterijen.

Systeem werkt heel goed vind ik, camera neemt op als er beweging gedetecteerd wordt en via de (eveneens meegeleverde Blink hub) wordt beeld en geluid geüpload naar de gratis cloudopslag.
Net even gekeken en hoewel ik al een hele boel opnames weggegooid heb staat de teller nu op 398.

Ben benieuwd of de batterijen inderdaad zo'n 2 jaar mee zullen gaan maar het zou mij niet verbazen dat het lukt.
Was een set bij mij 3 voor de helft van de prijs
Dus dit is een wifi camera neem ik aan? Kan nergens iets vinden over de wijze van communicatie.
Geen fan van draadloze camera's, signaal is te gevoelig voor storingen. En nog maar te zwijgen over de ongetwijfeld beroerde bereik van deze verbinding om de batterij maar zoveel mogelijk te besparen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.